![]() |
#1981 |
Zadomowienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
może to jedna z tych kwestii, którymi różnią się urzędy...
W moim jest tak, że pracuje się po 8 godz dziennie. O tym, że ja pracuję po 7 godzin doliczyli się niedawno i robili mi z tego straszne problemy... kazali to jakoś odrabiać, wogle do nich nie docierało, że moje biuro jest otwarte tak a nie inaczej... Skończyło się na tym że tak to zostawią jak jest, ale nawet gdyby mi mieli nie ucinać pensji, to i tak moje nieszczęsne wyliczenia nie zmienią się za bardzo...
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
po prostu masz pecha
![]() ![]() Cześć Dziewczyny ![]() Przejrzałam wątek jestem dosyć przerażona ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie zależy mi bardzo żeby robić w końcu coś bardziej poważnego niż rozdawanie ulotek, czy siedzenie na kasie w markecie ![]() ![]() trzymam kciuki za Wasze poszukiwania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie dołuj się dziewczyno, zawsze po burzy wychodzi słoneczko i jeszcze się Twoje życie ułoży, nieraz jest pod górkę, ale z czasem wszystko zaczyna się układać i nawet specjalnie nie trzeba o to zabiegać. Tak więc głowa do góry Kasiu i nie jesteś żadną frajerką tylko wartościową, wspaniałą dziewczyną, która próbuje odnaleźć się na rynku pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1984 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Frajerką byś była jakbyś nie walczyła o swoje
![]()
![]() |
![]() |
#1985 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! Ja pisałam już jakiś rok temu, kiedy to zaczęłam szukać pracy. Niestety ciężki to był okres i jak się zarejestrowałam we wrześniu w UP, to przezimowałam to jakoś, miałam chyba tyle zaproszeń na rozmowy co palców na jednej ręce. Na wiosnę wcale lepiej nie było. W międzyczasie ukończyłam podyplomowe z rachunkowości i zaczęłam szukać pracy w księgowości. W czerwcu udało mi się załapać na praktyki w dziale księgowości w jednej firmie, ale od razu było wiadomo, że nie ma szans na przyjęcie. W międzyczasie wysłałam około 200 ofert do biur rachunkowych/kancelarii podatkowych itp licząc na to, że ktoś się odezwie. W lipcu zainteresował się jeden gostek, ale też tak żeby jak najmniejszym kosztem przyjąć i miał dać znać pod koniec lipca (bo miał się niby wspólniczki spytać). W międzyczasie odezwała się inna pani - właścicielka jednego biura no i najpierw poszłam na jeden dzień próbny, potem zostałam do końca tygodnia (po dwóch tygodniach dostałam w kopercie aż 450 zł, trochę był dół, no ale cóż zrobić) a teraz czekam na umowę, bo jest możliwość jakichś dopłat do stanowiska z UP i niby w tym tygodniu ma to się w końcu stać. Tak mnie to trochę dobija, bo kurcze jak ja bym była pracodawcą i miałabym dochodowy interes, to kurde chciałabym wynagrodzić swoich pracowników. A tu na każdym kroku takie sknerstwo. Nic, cieszę się że mam możliwość się czegoś nauczyć, może uda się dostać jakąś podwyżkę kiedyś, a jak nie to zajdę se w ciążę (oczywiście jak już się nauczę tego i tamtego) i wykorzystam skąpego pracodawcę do samego końca
![]() ![]() Mam nadzieję, że teraz będzie coraz lepiej. Więc dziewczyny, nie załamujcie się, czasem trzeba trochę pocierpieć zanim coś się uda. Buziaki i głowy do góry! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1986 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Wtajemniczenie
|
Ja wiem, że w PL pracownik to bardzo duży koszt, ale ja pisałam o dochodowych pracodawcach. Jak ja widzę i liczę, bo wiem ilu klientów ma nasze biuro rachunkowe, ile osób w nim pracuje i mniej więcej potrafię określić jakie mają przychody i koszty to kalkuluje się tak, że spokojnie mogłabym dać parę setek więcej jakbym mogła o tym decydować. To biuro rachunkowe, mimo kryzysu, o dziwo bardzo dobrze sobie radzi, co miesiąc przybywa kilku klientów (od marca przybyło 40). Nie dziwię się, że jest taka rotacja (najdłużej pracująca osoba jest tam 2 lata), po prostu nie ma odpowiedniego wynagradzania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję etkar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w jakich Wy miastach szukacie pracy? Nie dawno moj mlodszy kolega(z trojmiasta) co dopiero teraz zdał maturę szukał pracy, wysłał kilkadziesiąt CV przez internet do pracy jako konsultant telefoniczny itp i mial pozniej tyle rozmow o prace ze po dwie dziennie przez tydzien, i po tygodniu zaraz zdzwonili zeby juz do pracy przyszedl to przestal chopdzic na rozmowy a tak mialby jeszcze więcej.
będzie teraz konsultantem w firmie telefonicznej, zarabiac bedzie jesli po 8 h okolo 1500 na rękę ( z premia moze nawet więcej) praca kompletnie bez stresu, moze nawet pracowac po 10 czy 12 godzin wtedy odpowiednio więcej. A moze Wy szukacie jakiejs bardzo dobrze platnej pracy albo w konkretnym zawodzie? ozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście wiem ze można sporo zarobić jako konsultant telefoniczny, hostessa czy inny akwizytor ale nie po to kończyło się studia żeby po ich skończeniu nadal obracać się wśród tego rodzaju "zawodów" Dla maturzystów, studentów to owszem, dobra praca, ale po studiach raczej ma się nieco większe wymagania, choćby z powodu chęci zdobycia konkretnego doświadczenia zawodowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyobraź sobie, że nie dość, że w konkretnym zawodzie to jeszcze najlepiej dobrze płatnej ![]() a niektóre to nawet nie chcą się przeprowadzać do dużych miast takie są wybredne ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-08-09 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1993 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() dzięki za kilka dobrych słów ![]() wiecie, w moim biurze też jest ogromna rotacja pracowników i też się temu nie dziwię: pracy baaaardzo dużo, nieraz nie zdążę nawet śniadania zjeść, bo ciągle tonę w fakturach (a wprowadzam je w całkiem niezłym tępie), a płaca zawsze minimalna... A ja dostałam premię motywacyjną od szefa: 100zł za m-c pracy... ![]() (to są całe koszty, jakie ponosi mój pracodawca, bo stażowe dostaję z PUPy)
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-08-11 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Zakręcony Chochlik
|
Ja poki co prace mam ale szukam czegos bardziej wymagajacego. Myslicie ze oplacaloby mi sie chodzic na pare godzin dziennie na praktyki, prosto z pracy??U mnie na uczelni studenci zaoczni nie musza ich odbywac. Tylko czy mialabym jakies potwierdzenie ze takie praktyki odbylam. Nie wiecie jak to wyglada?
![]() Chcialabym w biurze rachunkowym/szkole jezykowej pracowac.Problem w tym ze tam tylko z doswiadczeniem chca. Z PUPu nie mam szans na staz. Swoje 3 miesiace przepracowalam.
![]() |
#1995 |
Zadomowienie
|
Sama ostatnio się nad tym zastanawiałam, ale ostatecznie TŻ odwiódł mnie od tego pomysłu. Jeżeli masz czas i siłę, by po pracy iść jeszcze "charytatywnie" pracować na praktykach, to myślę że warto. Na pewno zaprocentuje to w przyszłości. Zdobędziesz doświadczenie, a może i firma w której odbędziesz praktyki zechce Cie przygarnąć na stałe?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w jakich godzinach pracujesz? bo jeśli jakiś standardowych typu 8-16 to nie tak łatwo znaleźć firmę gdzie się oficjalnie pracuje do 20, czyli po 12 i więcej godzin na dobę wiadomo w rzeczywistości, że robi się nadgodziny a w biurach rachunkowych, w większości, które znam to jednak pracuje się po 8h
![]() |
![]() |
#1998 |
Zakorzenienie
|
a ja pomimo tego, że tak trudno znaleźć pracę po studiach chce jeszcze iść na studia podyplomowe
![]() ![]()
![]() |
#1999 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Trzymam kciuki
![]() Ja też się zastanawiam..ale to dopiero faza zastanawiania się ![]()
![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
A ja...narzeszcie...znalazl am prace MARZEŃ !!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem juz o tym od 2tyg., ale wolalam nie pisac aby nie zapeszyc, bo nie bylam w 100% pewna. Teraz juz jestem ![]() Jestem kosmetologiem (pracuje jako kosmetyczka), myslalam ze nie znajde juz normalnej pracyw swmoim zawodzie ![]() ![]() ![]() Okazalo sie, ze poza krakowem (kto by powiedzial...) w o wieele mniejszym miescie znalazlam lepiej platna i bardziej rozwojowa prace ![]() ![]() ![]() ufff...ale mi ulzylo ![]() tak wiec teraz musze to ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Maripossa Czas edycji: 2009-08-15 o 21:08 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak z ciekawości - co to za miasto? ![]()
![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo miło sie czyta takie wieści... oby było ich jak najwięcej ![]()
![]() |
![]() |
#2004 |
Rozeznanie
|
Miło przeczytać,że czasmi komuś się udaje
![]() Ja po staudiach pracowałam 9 miesięcy w swoim zawodzie ( jestem mgr inż), kasy to za dużo nie zrabiałam, ale przynajmniej robiłam co lubie. Potem 4 miesiace gdzie indziej, ale o tym szkoda gadać...umowa zlecenia..praca tymczasowa i teraz znów jestem na bezrobociu :/ od 1.09 ide na stać 3-miesieczny, ale jakoś bez entuzjazmu, gdyz wiem,ze po tym 3 miechach znów będe bezrobotna :/ Dół mam z powodu tej parcy mega duży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2005 |
BAN stały
|
wiecie co dziewczyny teraz dobrą pracę to tylko po znajomości,koleżanka poszła na staż pół roczny do urzędu pracy,i zostałam tam już na stałe dostała się na też staż tylko dlatego że pracuje tam jej ciocia,a ja mam problem żeby wogóle na jakiś staż mnie przyjęli,roznosiłam tam cv i nikt się nei odezwał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2006 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Maripossa, gratuluję
![]()
![]() |
![]() |
#2007 |
Rozeznanie
|
Co do pracy po znajomości to się jak najbardziej zgadzam szczególnie jezli mówimy tu o DOBREJ pracy. Moja kuzynka tak znalazła pracę, moja koleżanka...itd. Czasami jest to wqurzające, gdyż np. szwger mojej koleżanki pracuje na stanowisku, które powiedzmy byłoby idealne po moim kierunku, a sam jest kucharzem z zawodu.... :/
Edytowane przez Snufki Czas edycji: 2009-08-17 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie złożyłam papierów trochę mnie odstrasza fakt, że co drugi weekend nie będę mogła się wyspać ![]() no ale cóż jeśli chce się mieć to trzeba się wysilić ![]() Maripossa gratuluje
![]() |
![]() |
#2009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im bardziej będziecie o tym przekonane i im bardziej pesymistycznie podejdziecie do szukania tym gorzej - pracodawca to wyczuje, tak mi się wydaje. Ja zaczynałam od pracy, która pracą marzeń nie była, zarabiałam 1000zł, co w Krakowie starcząło ledwo na przeżycie, i szukałam dalej. Teraz pracuę już w 4 firmie i jakoś leci. Bądźcie dobrej myśli i jak macie okazję to bierzcie pracę, nawet jeśli jest słabo płatna albo nie w zawodzie. Jestem pełna podziwu dla Kasi083 - masz kobieto siłę, oby tak dalej, na pewno wyjdziesz na prostą w końcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
BAN stały
|
ja również miałabym załatwnioną pracę,po znajomości w dużym banku,kolega powiedział mi tylko,że miałabym zrobić wyższe wykształcenie,ale jakoś nie uśmiecha mi się pracować w wielkim banku i nie mieć na nic czasu tak jak to on ma,zarabia z 8-10 tys. miesięcznie.,wiekszość u niego w pracy kobiet to stare panny,tak to jest albo wybiera się kariere albo dom,rodzine dzieci ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.