![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Paypal
Znajdziesz go w historii operacji (albo w operacjach wykonanych albo w blokadach i zawieszeniach). Przy napisie PAYPAL będą te 4 cyfry
![]()
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję bardzo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie paypal i karty debetowej visa electron z mbanku :
Czy jeśli już potwierdziłam kartę to mogę robić zakupy w sklepach internetowych wybierając opcję paypal bez doładowywania sobie konta paypal (pieniądze mam już na karcie) ??
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() juz nic nie doladowywujesz, sciaga samo z konta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
to świetnie!
![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Pisałam już w jednym wątku - ale tu chyba więcej osób zagląda:
Jak myślicie, ile może zająć zmiana danych przy dodanym koncie bankowym? Chodzi mi konkretnie o dopisanie drugiego imienia, bo przy rachunku bankowych mam dwa, a podałam tu jedno i jutro chcę zadzwonić do nich w tej sprawie. Bo widzę, że online nie da się tego zmienić. Akurat muszę szybko zrobić przelew, a zanim zmienią mi to imię, plus zanim dojdą środki z mojego konta na PayPal, to pewnie miną wieki ![]() Orientujecie się czy można iść do banku i stamtąd wpłacić na PayPal pieniądze? I- czy to ma znaczenie jaką nazwę banku wpiszę? INTELIGO lub PKO BP? (mam konto w Inteligo, a wiadomo, że właścicielem jest PKO BP) Co do karty, to niestety nie udało mi się podpiąć - mam debetową z Inteligo (Visa) i to pewnie dlatego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
to dziwne, bo inteligo ma domyślnie chyba kartę do płatności w internecie (ta debetówka).
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dostałam takiego meila od PayPal:
"Szanowny Użytkowniku! Informujemy, że w związku ze zmianami produktu oraz regulacji prawnych dnia 14 października 2009 r. wejdzie w życie zaktualizowana Umowa z Użytkownikiem. Zmianie ulegną między innymi opłaty obowiązujące użytkowników systemu PayPal w Polsce. Obecna Umowa z Użytkownikiem obowiązuje do dnia 13 października. Aktualizację Umowy z Użytkownikiem wraz ze szczegółowymi informacjami o nowych opłatach znajdziesz po zalogowaniu się do konta PayPal na stronie Moje konto — Opis i kliknięciu łącza Aktualizacje zasad w sekcji Powiadomienia z prawej strony. Jeżeli potrzebujesz pomocy w związku z logowaniem, przejdź do naszego Centrum pomocy, klikając łącze Pomoc w prawym górnym rogu dowolnej strony serwisu PayPal. Z poważaniem PayPal" Wie ktoś jakie są te zmiany i mógłby napisać? Bo ja nie rozumiem nic co czytam w tym regulaminie ![]() Chodzi mi o to czy będę musiała płacić za posiadanie konta i dokonywanie zakupów przy pomocy PayPalu? Bo tylko w tym celu założyłam sobie to konto. Będę bardzo wdzięczna za informacje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie pytanko: Czy jesli ja cos sprzedaje i ktos mi zaplaci to czy ma on mozliwosc cofniecia wyslanych pieniedzy? Chodzi mi o to,ze sprzedaje telefon i nie chcialabym aby nagle jak ja wysle paczke ta osoba cofnela wplate...
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
oczywiscie jest to NIEMOŻLIWE
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Pytam dlatego,ze jakis czas temu ja kupowalam telefon na ebay ( i zaplacilam odrazu przez paypal), po chwili sprzedawca wyslal mi meila,ze ma problemy z paypal i zebym mu wyslala czek. I ja moglam te pieniadze wycofac... ale to moze dlatego,ze on faktycznie byl oszustem i to jego konto paypal bylo lipne?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
zazwyczaj jest tak ( i tak powinno byc) ze jak juz sie robi przelew/przekaz nie mozna tego anulowac ( chyba ze czeka w kolejce do realizacji - np w weekend, w swieto )>
gdy idzie od razu, nie mozna anulowac, chyba ze poszedl na nieistniejace lub zablokowane konto, to oni automatycznie zwracaja ta kase
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
U mnie wlasnie to nie oni mi zwrocili ta kase tylko ja mialam opcje anulowania. Ale to bylo jakies 30 minut po wyslaniu pieniedzy.
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Czy z karta alior banku moge zalozyc paypal? Mam tam konto zakupowe. mysle ze nie bede podpinac karty tylko wysylac pieniadze na PP. Wydaje mi sie to latwiejsze choc moge sie mylic
![]()
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
z kazda mozna zalozyc ( chyba )
o wiele prostsze jest placenie potem karta podpieta ale przeczytaj watek caly to zobaczysz za i przeciw
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny!
Przepraszam, że takie głupie pytanie zadaję ale już kilka osób rozbieżne informacje mi podawało, a chciałabym aby wszystko było należycie wypełnione. Założyłam konto na PayPal i do tej pory miałam same wpłaty poprzez inne konto PayPal'owe, teraz chciałabym wypłacić pieniążki. Wypełniłam wszystko poza nazwą banku...powiedzcie kochane proszę...czy wpisując nazwę należy wpisać ja w taki sposób np Bank Gospodarki Żywnościowej S.A. czy może to samo tylko plus adres tego banku? Jak powinno wyglądać prawidłowo wypełnione pole nazwy banku? Z góry za odpowiedź serdecznie Wam dziękuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Kurcze a ja sie dzisiaj zbulwersowalam :-/
Zawsze jak zamawiam mineralki ze Stanow i place PP, to gdy przekierowuje mnie do PP, mam podany koszt jaki zaplace w dolarach i polskich zlotych. Teraz chcialam sobie kliknac inne mineralki i chcialam zobaczyc ile mnie to wyniesie w przeliczeniu i wiecie co? Przenioslo mnie na PP, zalogowalam sie i od razu bylo napisane, ze "Thank you for your purchase!" ![]() Nie chcialam tego zamawiac ![]() ![]()
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Jeżeli zapłata za towar+wysyłka wynosi mnie 69,68zł to do ilu powinnam tą sumę zaokrąglić, żeby zapłacić paypalem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Crazy turtle lady
|
Dobra,zadzownialm do banku i sie wywiedzialam, ze moja karta Maestro to karta tzn. płaska, która nie mozna robic zakupów w necie (oprocz oczywiscie przelewów). Narazie bank nie zmieni tego
![]() Jestem rozczarowana, napalilam sie na paypala ![]()
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no wlasnie po to jest paypal zeby posiadacze plaskich kart mogli placic przez internet! jak masz wypukla nie potrzebujesz paypala!!! Przeczytaj uwaznie caly watek; w skrocie - zarejestruj sie na stronie PP, podepnij karte Maestro wlasnie ta zwykla plaska i bedziesz placic
![]() |
![]() |
#142 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
zalaczylam paypala, i..klikam ze chce sie poddac weryfikacji . Przy typie karty klikalm "Master Card" -maestro nie ma tam podaje nr karty,Kod CVV2/CVC2 , termin waznosci...o gdy kilkam zapisz i kontynuuj pisze ze.. -Numer karty: Wprowadzono nieprawidłowy lub niepełny numer karty kredytowej lub debetowej. Sprawdź wprowadzone dane i spróbuj ponownie. Kod CVV2/CVC2: Wprowadź prawidłowy kod CVV2/CVC2. Kod CVV2/CVC2 to 3-cyfrowy numer wydrukowany na odwrocie karty. W przypadku kart American Express kod CVV2/CVC2 to 4-cyfrowy numer wydrukowany na przedniej stronie karty. na pocztaku myslalam, ze ja zla cyferke wstawilam...ale za ktoryms razem chyba niemozna sie pomylic...
Edytowane przez Ishikawa Czas edycji: 2009-12-09 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
hmm no to nie pozostaje Ci nic innego niz zadzwonic na jakas informacje PP...
bo Twoja karta jak najbardziej podchodzi pod te "pasujące"...
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Czy ktoś może mnie oświecić
![]() Chce założyć konto na Paypal i przelewac pieniądze na PP (nie 'podpinać' karty pod PP) czy w takim wypadku mam podać nr karty i jakie dane (czy takie na kogo jest dana karta)? I jeszcze jedno.. czy musze dokonać weryfikacja konta? potrzebuje PP tylko jednorazowo :P
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
weryfikacja polega na wpisaniu kody ktory jest na wyciagu karty po dodaniu na paypala.
Jezeli potrzebujesz jednorazowo to wplacasz przelewem kase i wysylasz dalej ( trwa to okolo 2-3 dni) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Organizatorkaaa :)
|
wczoraj składam podrząd trzy zamówienia w jednym sklepie i płaciłam tak jak zawsze paypalem i nie było problemu, przy czwartym z kolei zamówieniu jak już przekierowało mnie na stronę paypala i kliknęłam zapłać to wyskoczył mi komunikat, że nie można zweryfikować karty
![]() dzisiaj rano próbowałam ponowie złożyć zamówienie i to samo ![]() ![]() i teraz nie mam pojęcia czy w tej sprawie dzwonić do banku czy paypala
![]() |
#148 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
ostatnio tez miałam z nimi problemy to kontaktowałam sie poprzez e-maile.. ale ogoleni ciezkiz nimi temat jest.. maja swoje głupie procedury i tego się trzymają.. :/ a tak wogole... czy koniecznie trzeba miec karte kredytowa aby ja powiazać z Pay palem?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Mam być może głupie pytanie, ale czytałam cały wątek i odpowiedzi nie znalazłam.
Czy żeby założyć konto na PP muszę przelewać na nie pieniądze z innego konta, czy mogę zwykłym przekazem na poczcie przelać? Bo jednorazowo jest mi PP potrzebny.
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Już sprawdziłam, można tak wpłacić
![]() ![]()
Edytowane przez narjia Czas edycji: 2010-02-26 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.