![]() |
#121 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Chyba kocham faceta z borderline :(((( pomóżcie mi to ocenić PROSZĘ :(
W sumie nie rozumiem PO CO ten wątek, skoro autorka wcale nie oczekuje rad (no, może oczekuje, ale tylko takich po jej myśli...). Chcesz z nim być - to bądź, a nie zawracasz ludziom głowę PROSZĄC o ocenę sytuacji, a potem usiłując "zbić" każdą ocenę, która się nie zgadza z Twoją własną...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
BAN stały
|
Cytat:
teraz to mnie przerazacie! matko kochana, czy ja jestem az tak naiwna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Czytając Twój wątek? TAK, jak najbardziej - jego, delikatnie mówiąc, dziwne skłonności usprawiedliwiasz Borderline. Przeczytaj sobie kilka razy post elwiraradlak, szczególnie jej osobiste doświadczenia.
Eksperyment Zimbardo też bym obejrzała - bardzo możliwe, że jesteś właśnie tym sprzyjającym środowiskiem, w którym człowiek ma wolną rękę do uzewnętrzniania swoich "mrocznych" zapędów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale interesuje mnie inna rzecz - z jakiej racji ten psychol uczy w szkole?! Nie wierzę że dyrektor zatrudnił go po usłyszeniu że facet ma problemy z psychiką, lubi udawać że strzela do ludzi, uwielbia podduszać i obserwować umierające kobiety... Ukrył swoją chorobę, a jego rodzina i Ty utwierdzacie go jeszcze w tym kłamstwie. I jeśli kiedyś coś zrobi swoim uczennicom to będzie Twoja i jego rodziny wina. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
Ja w takim razie stawiam na byłego ministra szkolnictwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
To aż trochę śmieszne, naprawdę myślisz, że przedsiębiorcy w okolicach 30stki są tacy znani, żeby ich tu rozpoznawać?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Ej ze szkołą związany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
w pewnym bardzo dużym mieście na pewno może być znany, ale przecież nie przez każdego! kurcze nie mogę napisać nic więcej
![]() A podsumowując, już widzę ze kontaktu z nim nie zerwę, ale mocno się opamietałam, serio, przyjaźń wchodzi tylko w rachubę. Założyłam ten watek bo jestem emocjonalnie związana z wizażem i jakieś głupie przeświadczenie miałam ze "jak mam dylemat to tutaj znajdę odpowiedz" ![]() Edytowane przez toGod Czas edycji: 2009-08-08 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówi się że się ich nie szanuje i nie jest ich szkoda kiedy nie rozumie się istoty problemu.Oczywiście każdy przypadek jest inny.I nie odnoszę tej wypowiedzi bezpośrednio do problemu autorki wątku a do Twojej wypowiedzi ![]() P.S. Odpowiedzi mogą faktycznie sprawiać wrażenie że bawią autorkę,ale należy się też zastanowić czy to nie jest czasem reakcja obronna...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, nikt Cię nie powstrzyma jeżeli chcesz z nim być - ale dla swojego własnego dobra bądź czujna, ostrożność nigdy nie zaszkodzi. Nie usprawiedliwiaj wszystkiego tym całym Borderline (ja bym się jakoś jednak postarała dowiedzieć, czy to prawda - sprawdzić chociaż czy faktycznie udaje się do lekarza), spójrz na te niektóre rzeczy, o których piszesz, obiektywnie, na zimno. Może i ten facet nic Ci nigdy nie zrobi, tego nikt nie wie - ale są spore przesłanki, by być baaardzo ostrożnym. Uważaj na siebie i powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
BAN stały
|
Cytat:
bardzo mądrze i dojrzale piszesz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Nikt nie jest tu Twoim wrogiem, sama sobie ich tworzysz z ludzi, których wypowiedzi są Ci nie w smak. Może spróbowałabyś popatrzeć na to w ten sposób ze my patrzymy na to obiektywnie?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Mi się normalnie włos na głowie jeży.Ze strachu.
A tylko czytam. Może za bardzo strachliwa jestem , może aż takich podniet nie potrzebuję,nie wiem. Radzicie jej że ma być ostrożna..ale co /jak ? przecież ja po kościach czuję że oni tej 'zabawy' nie przerwą. Ma być ostrożna w trakcie podduszania ?? ![]() Ja bym sobie ani swojej córce nie pozwoliła ani na moment byc z człowiekiem którego rajcuje konanie kobiet. Te całe pif-paf ,chodzenie nago a przy okazji 30 letni prawiczek... Obraz zabójczy. A autorko ,czy on Ci imponuje..innością? Na jakie relacje sie teraz zdecydujesz?Przecież to juz poszło za daleko Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2009-08-08 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;13645734]Hmmm... To dobrze, że się leczy. Gorsze jest to, że to leczenie póki co nie dały większych skutków, skoro nadal ma swoje "zboczenia"...
Żeby związać się z takim człowiekiem, trzeba mieć baaaardzo silny charakter. I trochę nierówno pod kopułą :P[/QUOTE] Borderline nie da sie wyleczyć , w tej chorobie są zmany biologiczne, mozna złagodzić objawy , pomóc funkcjonować takiej osobie. Ta choroba nie jest tak łatwo rozpoznawalna jak się wydaje, mozna ja pomylic np. z depresją dwubiegunowa i innymi zaburzeniami. Żeby z takim człowiekiem się wiązać , trzeba być silnym lub miec nierówno pod kopułą ![]() Na miejscu załozycielki watku zastanowiłabym się dlaczego "ciagnie" ją do czałowieka o psychopatycznych skłonnościach i ewidentnie zaburzonego seksualnie. Przypuszczam, że sama potrzebuje pomocy psychologa. .................... Tak naprawde nic nie wie o tym człowieku , wiąże się z kimś , kto kręci, manipuluje, stwarza dziwne , nienormalne sytuacje . Potrzebuje takiego poziomu stresu ? Dlaczego ? Nie wie czy on rzeczywiście chodzi do lekarza czy psychologa. 10-letnia terapia ?? I właśnie zmierza ku końcowi?? . ......................... ....................... Border, w zasadzie nie mają stałych związków, zazwyczaj nie są w stanie ich stworzyć. ......................... ......................... ...... Mnie ta opisana sytuacja wydaje się nieco...wymyśłona, świadczyłoby to o ogromnej potrzebie zwracania na siebie uwagi. Jeżeli jest autentyczna, to przede wszystkim rzucają się tutaj objawy skłonności sadystycznych i głębokie zaburzenia seksualne faceta. Czy borderline ? Nie wiem, ale na pewno facet z borderline brzmi lepiej niż np. facet zaburzony seksualnie albo psychopata. Jezeli powodem zaburzeń jest, jak pisze, trauma z dzieciństwa , byłabym ostrozna , taka trauma potrafi doprowadzić do bardzo nieoczekiwanych zdarzeń. a od pomagania chorym i zaburzonym , to sa specjaliści, a nie otumanione przyjaciółki. Ma kobieta problem. Myśłę , że przede wszystkim ze sobą. Facetowi raczej nie pomoże. ......................... ......................... ..... Jeszcze jedno rzuciło mi się w oczy , napierw jest to średnio znany biznesmen , a potem nauczyciel. troche dziwne połączenie. Biznesmeni to raczej bardzo zajete osoby , a ten ma czas na biznes, nauczanie, regularne wizyty u psychologa i oczywiście zycie prywatne ze "skeczami" z konającą partnerką w roli głównej. Coś tutaj nie tak.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-08-08 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
BAN stały
|
Juz jestem z nim po rozmowie. Doszlismy do wniosku oboje ze zachowamy typowo przyjacielskie kontakty, że było za intymnie. Powiedzial ze "lepiej dla mnie bedzie zebysmy poprzestali na kinie i takich tam spotkaniach, dla mojego dobra" i "ze on sie poczuł źle"
![]() ![]() ROZ-ter-KA po kiego grzyba miałabym klamac? marnowac czas? i specjalnie zkladac konto na interii zeby zalozyc nowe na wizazu... bez sensu tak, przedsiebiorca i zarowno nauczyciel....moge napisac ci na pw jakie to ma połączenie w interesach. Edytowane przez toGod Czas edycji: 2009-08-08 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem,ze wybór takiego a nie innego partnera jest wynikiem rożnego rodzaju uwarunkowań i nie zawsze mamy nad tym w pełni kontrolę.Ale uważam,że trzeba używać przede wszystkim mózgu,a nie słuchać tylko serca czy innych organów i opamiętać się zanim będzie za późno. Może za ostro napisałam-kobiet,które ładują się w takie związki nie rozumiem,ale skoro odpowiada im rola ofiary to nic mi do tego.Ale nie szanuję tych,które postanawiają się rozmnożyć i władować do tego bagna swoje dzieci i zapewnić im traumę.Znam osoby,które borykają się do tej pory z piekłem,które zapewnił im ojciec,a matka była na tyle bezwolna i głupia,że nie potrafiła ochronić ani siebie ani dzieci. Koniec offtopa ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam wszystko i nie będę Cię oceniać, ale pozwolę sobie o coś zapytać. a może kluczowe w Waszej znajomości jest to, co napisałaś:
jeżeli jesteś pełna empatii i Ci żal faceta (co wnioskuję po tym, co o nim pisałaś - że jest samotnym człowiekiem, ludzie go nie rozumieja, odstaje od nich itp), to może nawet jeśli go nie kochasz, czujesz, że JESTEŚ ZA NIEGO ODPOWIEDZIALNA? a jeśli odejdziesz, wpędzisz sama siebie w poczucie winy, że go zostawiłaś, mimo, że tyle mu dawałaś, jako jedyna miałaś na niego wpływ, nawet jego siostra liczyła na Ciebie - w sensie, nakładała na Twoją osobę pewien rodzaj odpowiedzialności (że jemu z Tobą lepiej, że go swoja obecnoscia potrafisz "ustawic") ??????
![]() |
![]() |
#141 | |
BAN stały
|
Cytat:
tez mnie to zaczelo wlasnie zastanawiac, ale jak sprawdzic czy on rzeczywiscie sie leczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co na Interii Ci doradzili?
![]() |
![]() |
#143 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez toGod Czas edycji: 2009-08-08 o 21:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
stary jednooki dachowiec
|
Przerażające. Na Twoim miejscu odeszłabym natychmiast od kogoś takiego. Nawet zerwałabym wszelkie kontakty z nim. Bałabym się, że w końcu przekroczy granicę... Wg mnie, Twój partner jest po prostu niebezpieczny. Nieprzewidywalny.
Swoją drogą, to unikanie przez inne osoby Twojego przyjaciela (jak już ktoś wyżej napisał) bardziej podpada mi pod instynkt samozachowawczy, niż szacunek.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po twojej powyższej wypowiedzi , jeszcze bardziej jestem przekonana ,że cała ta sprawa to fikcja. Nie jestem zainteresowana PW.
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do siostry, może ona sobie nie radzi z bratem i świadomością, że sama mu nie jest w stanie pomóc (napisalas, ze kontakt maja kiepski) i odpowiedzialność za tę pomoc zrzuca na Ciebie? jak dla mnie jej teksty podchodzą pod manipulację i granie na Twoich uczuciach, żebyś tylko z nim została i czuła się winna, gdy choćby pomyślisz o odejściu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
BAN stały
|
Cytat:
rozmawialm z nim rowlolegle na jednym z portali spolecznosciowych od jakichs 20 min, dopytywalam o rozne rzeczy. wiecie co? myslcie sobie co chcecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Nie. Ja nie mam żadnych problemów, prowadzę normalne życie u boku normalnego męża.
![]() |
#149 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.