|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
a moj tz jest spod znaku panny i jest typowa panna wiec on to by i z linijka firanki wieszal
ale powiem wam ze prania to on nie umie ladnie rozwiesic zawsze jakies wielkie zagiecia zostaja na koszulkach
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a moj TZ niestety nie i chociaz jest bardzo dokładny to w wieszaniu firanek itp ponosi totalną porażkę
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zadomowienie
|
właśnie wróciłam z pogaduszek u koleżanki i jeszcze zajrzałam co się tu działo jak mnie nie było
widzę, że temat firanek - fuuuuuj, chyba wolałabym pracować w kamieniołomach, niż wieszać firanki, dlatego ich nie posiadamy tylko zasłony na 1 oknie. strasznie nie lubie wieszać, to jest jakiś koszmar dla mnie!A i przypomniało mi się, o moich wynikach z glukozy 50g: i mam tak: na czczo glukometrem - 88 na czczo pobranie krwi - 77 mg/dl (norma 74-106) po 1 h - 145 i tu nie podali normy ![]() coś juz czytałam w necie, żeby się dowiedzieć jak odczytać te wyniki i generalnie sa rózne opinie na forach, więc jestem troszkę poddenerwowana czy nie mam cukrzycy Możecie cos doradzić? Jakie były Wasze wyniki? Do gina ide dopiero w piątek, więc do tego czasu będę się martwić... dobranoc Mamusie |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Elu teraz na ta chwilke nie pomoge z wynikami ale jutro spojrze w swoje badanie i czy u mnie jest podana norma juz po wypiciu glukozy
Kropciu u mnie tez musi byc pranie rowniutko powieszone i jak widze jak tz wiesz to mnie normalnie krew zalewa i wole sama to zrobic ![]() Malinko ale teraz w sumie to maja czas zeby sie nauczyc wieszac firanki-no my przeciez nie mozemy hihiMoj tz to mi ostatnio mył okna i sie cieszył bo niektore kobiety co szły z mezami pod oknami to im gadały ze on myje okna a oni to co itp,tz sie smial ze jutro skrzynka bedzie pełna listow heheh a jak wyszlam na balkon to smial sie ze mam sie schowac bo mu antyreklame robie
|
#1595 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Dzięki za wszystkie rady i słowa wsparcia Już jest dobrze a nawet lepiej niż było Gratuluję tym mamusiom, które poznały płeć i podejrzały swoje maleństwa na USG, ja chodzę na NFZ więc następne USG będę miała w trzydziestym którymś tygodniu tylko nie pamiętam dokładnie. Bravurka cieszę się, żę w końcu jakieś pozytywne wieści od Patryczka tylko teraz ty się wykuruj kochana |
|
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
elalankz tymi wynikami nie pomoge bo ja miałam chyba w innych jednostkach- bo mam zupełnie inne normy na czczo... Ale znalazłam w necie coś takiego: poziom glukozy na czczo -nie powinien przekraczać 105 poziom glukozy po 60 minutach- mniejszy od 180 oznacza wynik dobry poziom glukozy po 120 minutach-mniejszy od 140 oznacza wynik dobry czyli wynika z tego ze masz dobry cukier ![]() A ja dzis samotna bo moi chłopcy pojechali w góry na wycieczke rowerową i w sumie mam dzien dla siebie ale tak na prawdę wolałabym byc z nimi bo smutno tak samej
Edytowane przez malina81 Czas edycji: 2009-08-09 o 09:42 |
|
|
|
|
#1597 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
Malina -dziękuje Ci za informację. Z tymi wynikami to zawsze mam problem jak dobrze je odczytać. Bo w ciąży po prostu dopada mnie wszystko, więc zaczęłam sobie dopisywać różne choroby ![]() łe no - to mogli chłopaki zorganizować jakiś piknik, żebyś mogła z nimi pojechać- następnym razem! A tak przecież nie jesteś sama, bo masz nas A mój TZ dziś dzielnie walczy, żebyśmy sie załapali na 4D w plazie. Oby mu sie udało!!!biedny koczuje tam od 8 30, a zapisy zaczynają się od 10 ..... trzymajcie kciuki, żeby mu sie udało, bo może w końcu będe mogła być malnięta na jakiś kolorek na liście
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A chłopcy chcieli mnie zabrac ze soba ale ze wzgledu na to ze wczoraj sie sredno czułami stresowałam sie tym "ciągnieciem w kroczu"- wolałam odpuścic tą wycieczkę. Jesli chodzi o wizażowe towarzystwo to niestety w niedziele z tym też jest cięzko- no ale bede liczyła ze jest jeszcze ktoś taki jak ja kto nudzi sie w ten piekny niedzielny dzien. Edytowane przez malina81 Czas edycji: 2009-08-09 o 10:12 |
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A USG w plazie -Plaza to centrum handlowe w P-niu, gdzie w ten weekend jest akcja dla mamuś i USG 4D robia za darmo, - dodatkowo sa tam punkty gdzie można iść po porady jak karmić,przewijać, jest psycholog itp Tu jest stronka gdzie są szczegóły o akacji: http://www.poznanplaza.pl/go.live.ph...nan-plaza.html Decyduje kolejność zgłoszeń, wczoraj przyszliśmy za późno, więc dziś TZ od rana tam koczuje. Ale własnie dostałam informację, że nas zapisał - usało się |
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek kochane
najpierw odpisze na to, co pamietam i potem postaram sie poczytac conieco...chociaz jutro mam okropny egzamin wiec raczej powinnam czytac co innego niz wizaz... bravurko ciesze sie, ze u Patryczka lepiej sexy body gratulacje z Okazji Wielkiego Dnia Mam nadzieje, ze wszysko bylo tak jak sobie wymarzylas U nas impreza piatkowa udana, zakonczona gdzies kolo 4 rano... Ale sie moj synek dziwil, ze tak pozno a ja jeszcze nie spie... ![]() Ja wczoraj po brzebudzeniu odkrylam na moich nozkach pojawiajace sie "piekne" zylaki... Takze poszlismy i kupilismy takie specjalne rajstopy...jeszcze nie takie bardzo specjalistyczne tylko takie uciskowe - samonosne i musze przyznac, ze wygladaja bardzo ladnie - tak samo jak ponczochy, zakonczone ladna koronka, nawet sexy jak to stwierdzil moj tz... Cena oczywiscie zabojcza - 26 Euro za pare... No, ale mam nadzieje, ze cos tam pomoga...jak nie to kupie sobie te mniej estetyczne przeciw zylakom... Milej niedzieli dziewczynki
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-08-09 o 10:28 |
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas w Krakowie tez jest Plaza wiec muszę kuknac czy tu nie bedzie takiej akcji- chyba ze Kropka cos juz wie?? no tak w krakowie ta akcja była w maju... Edytowane przez malina81 Czas edycji: 2009-08-09 o 10:31 |
|
|
|
|
#1602 |
|
BAN stały
|
Witam mamuśki niedzielnie
![]() My już dzisaj zaczynamy 8 dzień ![]() ale szybko zleciało walczymy narazie z żółtaczką i niedokrwistością prawdopodobnie jutro mały przejdzie juz na odzywianie przez sonde bo do tej pory był karmiony tylko dożylnie ![]() mały się tak dzielnie trzyma. już sie nie moge doczekać kiedy bedzie z nami w domciu a ja mam teraz jeszce gorączke i wogole się coraz gorzej czujea od jutra tż do pracy musi i nie wiem kto z małym posiedzi
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko nic nie slyszalam o usg w plazie ale zarazsie zabieram do czytania.. moze u nas tez bedzie
![]() Ela nie dziwie sie ze sa kolejki jak takie badanie 200zl normalnie trzymam kciuki ze dzis w koncu poznacie plec![]() ja sie szykuje z tz do wyjazdu na slask.. dzis imrezka u wizazanki z watku dzieciaczkowego a jutro jeszcze 2 wizazanki przyjada z maluchami
|
#1605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec |
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super ja jakos kolo plazy nie jestem zbyt czesto bo mi tam zupelnie nie po drodze te rejony.. moze w galerii krk albo w galerii kazimierz jakby robili to bym jakos widziala ogloszenia czy cos.. Malinka do kogo ty chodzisz do gina?? ja chodze na florianska
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
sexy body, gratulacje z okazji rozpoczęcia nowego etapu w życiu
bravurko, nawet nie wiesz jak się cieszę czytając dobre wieści od was ja wczoraj byłam w plazie, ale cóż, z usg nici; ludzie w kolejce stali od 7 rano żeby zapisać się na jakieś listy, list okazało się że są 2, ludzie oczywiście kłócili się między sobą która lista ważniejsza... ogólnie atmosfera jak za komuny przed mięsnym; mąż stwierdził że jak mi bardzo zależy to woli wydać 3 stówki ale w kulturalnych warunkach a nie na wiecu w komitetach kolejkowych itd ... cóż, przyznaję mu rację (żadne z nas nie ma wojowniczego charakteru), choć trochę smutno mi że jeszcze 3 misiące będę czekać aż zobaczę mojego małego w prawdziwym 3d także Ela, gratulacje że tobie się udało dostać w kolejkę !
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Bravurko, ogromnie sie ciesze slyszac coraz lepsze wiesci o Patryku.
A jak ty sie czujesz? Postaraj sie odpoczac maksymalnie, zebys mogla jak najszybciej byc przy synku. A ja wlasnie siedze sobie w miescie pod drzewkiem niedaleko kawarenki w ktorej bylam wczoraj i podkradam im internet Z myciem okien tez obylo sie bez wypadkow. Nawet nie musialam uzywac krzesla. Okazalo sie, ze jestem na tyle wysoka, ze siegam bez .A firankom poki co mowie NIE. Glownie ze wzgledu na kurz. Wole zaluzje. Fruzia, jestes pewna, ze to 3 MIESIACE? W tym czasie to przeciez czesc z nas bedzie juz rozpakowana. Wrzucam jeszcze moja wczorajsza robotke Na zime bedzie jak znalazl
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-08-09 o 14:26 |
|
|
|
#1609 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja ogolnie nie czuje się tak bardzo źle. zwykłe przeziebienie. a odpoczywac i tak nie moge bo duzo roboty w domu a pozatym wole cos robic niż lezex i mysleć |
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A robota nie zajac nie ucieknie. Zdrowie natomiast jest bezwartosciowe, nowego sobie nie kupisz.
|
|
#1611 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() nie wiem dla mnie to dziwne ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- ślicznie |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie masz ochoty ich widziec, to powiedz im, ze sie fatalnie czujesz i chcesz odpoczac. Od prawdy to przeciez nie odbiega, a oni powinni to zrozumiec. I dziekuje Tak mnie jakos natchnelo wczoraj. Chce jeszcze zrobic czapeczke i sweterek. A moze nawet sukieneczke albo spodenki. Zobaczymy ile z tych planow mi wyjdzie.
|
|
#1613 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nawet jak się usmiechne czy coś to juz sie obwiniam o to że mały w szpitalu a ja tu cudakuje;/ ![]() dzisaj chciała tż zabić za to że powiedział że ładnie dzisaj wyglądam bo mi sie ubzdurało że nie mogę dbac o siebie jak malutki walczy o zycie A talent masz więc mysle ze napewno wyjdą jeszce sliczne rzeczy
Edytowane przez bravurka Czas edycji: 2009-08-09 o 14:52 |
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1615 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic to. Ja musze juz uciekac, bo mi bateria siada. Do uslyszenia jutro. A ty Bravurko badz dzielna, wytrwala i sie ladnie kuruj
|
|
#1617 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() No ja faktycznie za 3 miesiące planuje ogladać maluszka ale w domku ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- ciekawa jestem czy elalankpoznała w końcu płeć ja myse ze to musi byc dziewczynka Sexy bodypewnie odpoczywa po ślubowaniu... A ty Agusia jak sie bawiłas?? |
||
|
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
kochane mamuski melduje sie po prawie 5 tygodniowej
![]() nieobecnoscistesknilam sie za wami straszliwie i juz biore sie do nadrabianiania mam nadzieje, ze z wami gdzies moj smutek uleci i wszystko wroci do normy(codziennosci) ok uciekam do lekturki mamusiek...
|
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
Od rana byłam nad MORZEM BAŁTYCKIM Siedzielismy od 10 do 15.Było super ubawiłam się że hej Nikolka też sie wybawiła w tej wodzie Niekąpałam sie tylko weszłam tak do pasa w sukience do wody
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

zawsze jakies wielkie zagiecia zostaja na koszulkach

Mam nadzieje, ze wszysko bylo tak jak sobie wymarzylas
Takze poszlismy i kupilismy takie specjalne rajstopy...jeszcze nie takie bardzo specjalistyczne tylko takie uciskowe - samonosne i musze przyznac, ze wygladaja bardzo ladnie - tak samo jak ponczochy, zakonczone ladna koronka, nawet sexy jak to stwierdzil moj tz... 

.