|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj, że możesz też jeść np cukinie, bakłażany, marchew, pietruszkę, pory, buraki, paprykę, fasolkę szparagową, kapustę, sałate, grzyby Zabronione są natomiast ziemniaki, kukurydza, groch, bób, soczewica, fasola czerwona, biała i z pewnością cieciorka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
No i jeszcze jako uzupełnienie mojego pytania o pizzę-pieczecie, smażycie jak omlet czy jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam natomiast pytanie o otręby: czy w dniach proteinowych są one KONIECZNE ??? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Raczkowanie
|
ugotowanego kalafiorka posypałam sobie właśnie otrębami , mniam .
był pyszny a otręby imitowały podsmażaną bułkę tartą |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się,że otręby są potrzebne.
Przyznam się,że trochę łamię dietę.Na problemy z kibelkiem dobre są suszone śliwki.Można zjeść np. 5 szt. lub zalać je wrzątkiem na wieczór a rano wypić tą wodę ze śliwek a śliwki zjeść.Wiem,że to nie zgodne z dietą,ale ja zawsze miałam problemy,a teraz jeszcze większe.Nie jem ich codziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Czy ten chlebek Dukana można jeść w dniach czysto proteinowych ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Ja sobię dodaję otręby do serka wiejskiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
neura podaj maila to ci podesle obie ksiazeczki
pizze robilam w piatek. Calkiem niezla wyszla. Zawsze robilam w mikrofali i byla mokra a teraz zrobilam w piekarniku i byla chrupiaca. Mniam mniam, fotka ponizej
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za pizzę, wygląda apetycznie ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Czy to jest pizza, na którą przepis jest w "przepisowni"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Wiolqn nie dostałam książki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do jedzenia w pracy - ja zabieram kefir owocowy 0%, serek wiejski, z dań głównych - pulepciki z sosem pomidorowym, sałatkę z tuńczyka/ łososia, grillowanego kurczaka, grillowaną rybę, pomidory, odtłuszczony ser żółty - Dukan rekomenduje spożywanie zimnych posiłków, więc brak mikrofalówki jest jak najbardziej ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4607 |
Przyczajenie
|
Witam miłe Panie!
Bardzo sie ciesze ze znalazlam to forum. od czwarku stosuje ta diete i czulam sie w niej troszeczke zagubiona, znalazlam tu duzo pomocnych informacji... dzieki tej diecie schudlam w ciagu tych 4 dni 3 kg... jestem zadowolona chociaz brakluje mi cierpliwosci. chcialabym juz wrocic do upragnionej wagi ![]() moj jadlospis byl bardzo ubogi, rano jakis jogurt, obiad serek czy kefir dopiero na kolacje jakies miesko... mam nadzieje ze od jutra dzieki wskazowkom jakie znalazlam troche sie to zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny dzis rano waga wskazywala 72,00 kg 3 dzien i spadek 1 kg. Ale w koncu dostalam miesiaczke, moze cos sie zmieni jesli chodzi o wagę. Czekam na książkę, którą zamówilam na allegro, o ale teraz w chomikuj widzę ze 4 części, czy tam ta główna ksiażka jest podzielona na tyle części czy w rzeczywistości tyle ich jest?????
![]()
#4609 |
Zakorzenienie
|
Tak przepis na pizze w przepisowni.I nawet tego posmaku maki nie czuc.
Bogaczko ksiazeczki sa 2: podrecznik czyli "Nie potrafie schudnac" i "350 przepisow".Ktorej ci brakuje to dosle
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Buuu... Dzisiaj znowu 64 kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- po kolejnych 5 dniach P+W waga była uprzejma pokazać mniej o 0,6kg, i mój całościowy efekt wynosi na dziś -8,3 ![]() cieszę się ogromnie, więc moje drogie ![]()
![]() |
#4612 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Raczkowanie
|
Witam dziwczyny po słonecznym (przynajmniej w Polsce północnej) weekendzie!
![]() Po trzech dniach wróciłam z biwaku i nagrzeszyłam tam następująco... ![]() -3 serki homo waniliowe - garść malin - garść jagód (ichprawie nei licze bo się nabiegałam, żeby je zerwać) - garśc wiśni zjadane z pestkami więc powinno mnie przeczyścić ![]() Wg mnie to są grzechy "light" w porownaniu do tego co mnei tam kusiło (piwo, kiełbaski i karkówka z grilla, sos czosnkowy na majonezie... ![]() ![]() I mimo, że to były dni warzywne wróciłam o pół kg lżejsza ![]() A dziś znowu proteinki...
![]() |
#4614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś znów zapomniałam dodać otręby do śniadania ![]() No, i znowu spektakularny spadek 0,2kg po kolejnych czterech dniach, czyż to nie wspaniałe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez z tej ksiazki z przepisami za bardzo nie korzystam, bo te przepisy takie namodzone sa: krolik itd. Wole sama kombinowac. Wiadomo co jest dozwolone i jedyne co nas ogranicza to nasza wyobraznia. W sobote zrobilam zupe paprykowo-pomidorowa i nawet TaZ sie zajadal taka dobra wyszla a wczoraj mi sie nudzilo wiec zrobilam curry z kurczaka i warzyw. Wbrew pozorom mamy do dyspozycji calkiem sporo produktow z ktorych mozna wyczarowac bardzo smaczne dania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Rozeznanie
|
Ja też dodaję do serka,albo do jogurtu ,dzięki temu nie mam problemów z wypróżnianiem.Na śniadanie zjadłam dzisiaj rybkę wędzoną z jajkiem,na obiad zrobię pierś z kurczaka ,upiekę w folii do tego sosik z jogurtu .Martwi mnie tylko jedno ,przez pierwsze cztery dni schudłam 3 kilo,dzis jest 8 dzieńa moja waga pokazuje że ubyło mi tylko 3,5.Może dlatego że jestem przed miesiączką?No zobaczymy co będzie dalej,ale i tak nie popuszczę będę walczyć jak lwica o każdy kilogram
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Witam.Betii nie waż się tak często.Ja się zważę jutro po 8 dniu i chyba już przejdę na 5 dni warzywek.Nawet już zaplanowałam rybkę i surówkę z kiszonej kapusty.Potem zważę się po 5 dniach .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Przyczajenie
|
ja sie waze codziennie...
w ksiazce jest napisane zeby sie czesto wazyc wiec tak robie. przy okazji sprawdzam czy wszystko idzie jak po masle ![]() a same otreby owsiane (te mam tylko pod reką) do serka chyba tez moga byc co ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Raczkowanie
|
Witajcie, dziewczyny
![]() Ja od dzisiaj przeszłam na II fazę. Jaakoś (ledwo, zdarzają mi się drobne grzechy) się trzymam. Chociaż po tych siedmiu dniach spadek wagi to tylko jakieś +/- 2 kg. Orientujecie się może ile mniej więcej czasu trzeba być w II fazie, żeby zrzucić te 8 kg? I czy macie jakieś interesujące przepisy na śniadania w II fazie? Bo mi jakoś pomysłów brakuje. Tylko proszę, jakieś nie bardzo skomplikowane, bo marna kucharka ze mnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na sniadania jajka pod kazda postacia (sadzone, jajecznica z wedzonym lsososiem, na miekko), twarozek z warzywami i bez, serek wiejski, jogurt z otrebami, otreby na mleku ala owsianka, placki dukana, pasta rybno-twarozkowa, salatka jajeczno-tunczykowa itd Na swojej stronie doktorek dzis napisal ze woda powinna byc zimna (w granicach rozsadku - gardelko) okolo 4C najlepiej. Organizm musi wtedy spalic wiecej energii na samo jej ogrzanie do 32C a wiec spalamy tluszczyk samym piciem wody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.