Bromergon - wątek zbiorczy! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 22:23   #121
bini6
Wtajemniczenie

Dot.: Bromergon - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez indywidualistka Pokaż wiadomość
a jak powinna wyglądać dieta przy kłopotach z prl?
Tez jestem ciekawa hura wieczorem udalo mi sie isc do ubikacji

bini6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 00:13   #122
stupendo
Przyczajenie

Witam !

Mam prawie 17 lat.
Od 3 lat nie mam miesiączki.
Ginekolodzy i Endokrylonodzy jeszcze teraz uważali, że mam czas.
Jeździłam do endokrynologa w gdańsku i leczyła mnie hormonami.
Nic nie pomogło. Nie wiedziała co mi jest. Razem z mamą zdecydowałam, iż będę chodziła do mojej miescowości, gdzie przyjeżdża lekarka z gdańska z akademii medycznej.
Pani doktor już po pierwszej wizycie, powiedziała, że nie ma na co czekać i od razu skierowała mnie do akademii medycznej.
2 miesiące później ( początek lipca ) wylądowałam w akademii.
Leżałam na oddziale endokrynologii

Wypiszę dokładne dane:

Rozpoznanie :

Zaburzenia miesiączkowania
Hiperprolaktynemia w trakcie diagnostyki ( może mi ktoś to wyjaśnić ? )
Sublikniczna niedoczynność tarczycy
Depresja
Stan po samoistnym zamknięciu VSD

Masa ciała 58.8 BMI=19,9

myślę, że morfologia, parametry nerek, mocz, jonogram, wątroba są tu niepotrzebne.

W badaniach wyszło mi, że mam podwyższonąprolaktynę

Nie wiem jak to rozpisać także jest napisane tak :

00:00 ( to jest chyba czas badania, nie mam pojęcia )
609
01:00
5713
02:00
4703

LH 2,77
TSH 5,15
FSH 3,0
FT4 9,17
Estradiol 468
Prolaktyna 609

Łącznie u mnie przed trzema laty wystąpiły sporadyczne miesiączki ( 3 razy )
w odstępach 6 miesięcy.

" W wykonanych badaniach stwierdzono podwyższony poziom TSH, hiperprolaktynemię- najpewniej polekową".

" Rozpoznano subkliniczną niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemię,zadecy dowano włączeniu tyroksyny i Bromergonu.

i biorę :

Euthyrox 37,5 1+1,2 tabletki 30 min. przed śniadaniem.
bromergon 1/2 tabletki rano i 1 tabletki na noc.

Podczas tego pobytu prowadziła mnie H. Magnuszewska.

Moje pytanie brzmi, czy ktoś miał podobną sytuację i kiedy się pojawiła miesiączka.
Oraz czy przy Bromergonie mogę przytyć ? Bo na 100 % nie mogłam się doczytać tego.
Ważyłam 58,8 kg. na początku lipca
a teraz ważę 60 kg.

O przybranych kilogramach świadczy widoczność brzucha. Nigdy się nie odchudzałam.
Ale teraz zaczyna mi to przeszkadzać.
Chciałabym się również dowiedzieć, czy jeżeli zacznę mniej jeść to zaburzy to moje leczenie ?
I chciałabym się również zapytać, jaką najlepiej stosować dietę.

Bardzo proszę o odpowiedź na mój problem.
Pozdrawiam Serdecznie
Justyna
stupendo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 15:11   #123
indywidualistka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stupendo Pokaż wiadomość
Witam !

Mam prawie 17 lat.
Od 3 lat nie mam miesiączki.
Ginekolodzy i Endokrylonodzy jeszcze teraz uważali, że mam czas.
Jeździłam do endokrynologa w gdańsku i leczyła mnie hormonami.
Nic nie pomogło. Nie wiedziała co mi jest. Razem z mamą zdecydowałam, iż będę chodziła do mojej miescowości, gdzie przyjeżdża lekarka z gdańska z akademii medycznej.
Pani doktor już po pierwszej wizycie, powiedziała, że nie ma na co czekać i od razu skierowała mnie do akademii medycznej.
2 miesiące później ( początek lipca ) wylądowałam w akademii.
Leżałam na oddziale endokrynologii

Wypiszę dokładne dane:

Rozpoznanie :

Zaburzenia miesiączkowania
Hiperprolaktynemia w trakcie diagnostyki ( może mi ktoś to wyjaśnić ? )
Sublikniczna niedoczynność tarczycy
Depresja
Stan po samoistnym zamknięciu VSD

Masa ciała 58.8 BMI=19,9

myślę, że morfologia, parametry nerek, mocz, jonogram, wątroba są tu niepotrzebne.

W badaniach wyszło mi, że mam podwyższonąprolaktynę

Nie wiem jak to rozpisać także jest napisane tak :

00:00 ( to jest chyba czas badania, nie mam pojęcia )
609
01:00
5713
02:00
4703

LH 2,77
TSH 5,15
FSH 3,0
FT4 9,17
Estradiol 468
Prolaktyna 609

Łącznie u mnie przed trzema laty wystąpiły sporadyczne miesiączki ( 3 razy )
w odstępach 6 miesięcy.

" W wykonanych badaniach stwierdzono podwyższony poziom TSH, hiperprolaktynemię- najpewniej polekową".

" Rozpoznano subkliniczną niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemię,zadecy dowano włączeniu tyroksyny i Bromergonu.

i biorę :

Euthyrox 37,5 1+1,2 tabletki 30 min. przed śniadaniem.
bromergon 1/2 tabletki rano i 1 tabletki na noc.

Podczas tego pobytu prowadziła mnie H. Magnuszewska.

Moje pytanie brzmi, czy ktoś miał podobną sytuację i kiedy się pojawiła miesiączka.
Oraz czy przy Bromergonie mogę przytyć ? Bo na 100 % nie mogłam się doczytać tego.
Ważyłam 58,8 kg. na początku lipca
a teraz ważę 60 kg.

O przybranych kilogramach świadczy widoczność brzucha. Nigdy się nie odchudzałam.
Ale teraz zaczyna mi to przeszkadzać.
Chciałabym się również dowiedzieć, czy jeżeli zacznę mniej jeść to zaburzy to moje leczenie ?
I chciałabym się również zapytać, jaką najlepiej stosować dietę.

Bardzo proszę o odpowiedź na mój problem.
Pozdrawiam Serdecznie
Justyna
Nie sądzę, w ulotce nic na ten temat nie ma. Ja nie zauważyłam, żebym miała większy apetyt lub żebym przytyła. Na początku kiedy miałam mdłości to w ogóle nie miałam ochoty jeść.

Myślę, że rozsądne ograniczenie jedzenia nie powinno wpłynąć na Twoje leczenie.

indywidualistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-28, 19:24   #124
Rogalia
Raczkowanie

Cytat:
a jak powinna wyglądać dieta przy kłopotach z prl?

co boli?

i jeśli mogę spytać z jakiego powodu zażywasz bro?

Droga indywidualistko)) pytasz mnie o diete, sama jestem jej ciekawa, ale jedno wiem na pewno ZERO SLODYCZY i ALKOHOLU. Unikac stresu, choc wiem, ze to baaaardzo trudne. Starac sie chodzic spac przed polnoca. Magnez z wit b6 jest bardzo pomocny.

Co mnie boli??)) Zaczelam masowac receptory na stopach, wlasnie tej przysadki i boli mnie to miejsce))

Bralam bromergon prawie rok z przerwami na wysoka prolaktyne prawie 50ng. Po kilku miesiacach zeszla do 35ng a potem stanela. Mialam duzo stresow, egzaminy i takie tam, ale wlosy wypadaly mi okropnie ( teraz mniej ale i tak duzo), wiec sie wkurzylam i to odstawilam sama. W dodatku w Londynie sprawdzili mi prl i okazalo sie, ze to nie hiperprl tylko makroprolaktemia, czyli, ze ta czasteczka jest nieaktywna. Tylko ze ja mam nadal mleko w 1 piersi ( mam 3 guzki-wlokniaki) a prl jest niemal prawidlowa 16ng, sama spadla mimo stresu. Endokrynolog tutajszy powiedzial, ze to bez sensu w moim przypadku truc sie lekami. Inne hormony w normie i tez chcialabym wreszcie byc mama, ale to nie takie latwe z innych powodow.
Wiele dziewczyn, ktore chca byc w ciazy , maja wysoka prl ale okres prawidlowy i owulacje biora ziolowy castagnus. W takich przypadkach mozliwa jest makroprolaktemia a nie hiperprl , tylko ze w Polsce nie sprawdzaja poziomu tych czastek ( 3 rodzaje) oddzielnie tylko wszystko razem.
Popatrzcie na 'bocianie' o prl tam jest wiele cennych informacji.

Pozdrawiam serdecznie
Rogalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-29, 21:31   #125
indywidualistka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rogalia Pokaż wiadomość
Droga indywidualistko)) pytasz mnie o diete, sama jestem jej ciekawa, ale jedno wiem na pewno ZERO SLODYCZY i ALKOHOLU. Unikac stresu, choc wiem, ze to baaaardzo trudne. Starac sie chodzic spac przed polnoca. Magnez z wit b6 jest bardzo pomocny.

Co mnie boli??)) Zaczelam masowac receptory na stopach, wlasnie tej przysadki i boli mnie to miejsce))

Bralam bromergon prawie rok z przerwami na wysoka prolaktyne prawie 50ng. Po kilku miesiacach zeszla do 35ng a potem stanela. Mialam duzo stresow, egzaminy i takie tam, ale wlosy wypadaly mi okropnie ( teraz mniej ale i tak duzo), wiec sie wkurzylam i to odstawilam sama. W dodatku w Londynie sprawdzili mi prl i okazalo sie, ze to nie hiperprl tylko makroprolaktemia, czyli, ze ta czasteczka jest nieaktywna. Tylko ze ja mam nadal mleko w 1 piersi ( mam 3 guzki-wlokniaki) a prl jest niemal prawidlowa 16ng, sama spadla mimo stresu. Endokrynolog tutajszy powiedzial, ze to bez sensu w moim przypadku truc sie lekami. Inne hormony w normie i tez chcialabym wreszcie byc mama, ale to nie takie latwe z innych powodow.
Wiele dziewczyn, ktore chca byc w ciazy , maja wysoka prl ale okres prawidlowy i owulacje biora ziolowy castagnus. W takich przypadkach mozliwa jest makroprolaktemia a nie hiperprl , tylko ze w Polsce nie sprawdzaja poziomu tych czastek ( 3 rodzaje) oddzielnie tylko wszystko razem.
Popatrzcie na 'bocianie' o prl tam jest wiele cennych informacji.

Pozdrawiam serdecznie
Ze stresem u mnie nie ma problemu, bardzo rzadko się stresuję Słodycze- do kawusi lubię coś słodkiego;P
Alkohol- jak jest impreza to piję
Idę spać przed północą-prawie zawsze
I chyba nie chcę zmieniać moich przyzwyczajeń

Stary 2009-08-10, 12:45   #126
makunia3
Raczkowanie

Witam po powrocie z urlopu. Bromergon wywoływał u mnie skutki uboczne tylko przez jakiś tydzień, a biorę go od 16 lipca, od początku 2x dziennie po 1 tabl. Ucieszyłam się, bo 21 lipca dostałam normalny @, który trwał 5 dni (a nie 2-3 dni skąpe, jak wcześniej bywało...)
Teraz czekam mniej więcej do 23 sierpnia i, jeśli @ nie przyjdzie, robię teścik. Obym zobaczyła dwie krechy!
Stary 2009-08-10, 16:07   #127
bluemm1989
Zakorzenienie

Witam drogie wizażanki
brałam bromergon przez ponad pół roku. niestety z bardzo marnym wynikiem. po 3 miesiącach brania prolaktyna bardzo nieznacznie spadła ale byłam zadowolona że "zawsze to coś". a po kolejnych 3 miesiącach prolaktyna znacznie wzrosła. pani ginekolog stwierdziła że w takim wypadku nie ma co się dalej bawić z bromergonem i przepisała dostinex. koszt jest znacznie wyższy ale podobno działa o wiele skuteczniej. za 8 tabletek zapłaciłam 300zl na szczęście bierze się 1 tabletkę na tydzień.
co do samopoczucia - nie odczuwam żadnej różnicy. raz przez przypadek wzięłam bromergon na pusty żołądek i wtedy mnie zmdliło (ale to tylko ten jeden raz przez własną głupotę)
zobaczymy jakie wyniki da dostinex.
bluemm1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 22:20   #128
indywidualistka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez makunia3 Pokaż wiadomość
Witam po powrocie z urlopu. Bromergon wywoływał u mnie skutki uboczne tylko przez jakiś tydzień, a biorę go od 16 lipca, od początku 2x dziennie po 1 tabl. Ucieszyłam się, bo 21 lipca dostałam normalny @, który trwał 5 dni (a nie 2-3 dni skąpe, jak wcześniej bywało...)
Teraz czekam mniej więcej do 23 sierpnia i, jeśli @ nie przyjdzie, robię teścik. Obym zobaczyła dwie krechy!

Witamy po urlopie
Ja zażywam od 18 lipca, skutki uboczne tez przez pierwszy tydzień(tylko zaparcia zostały ale na to pomaga len tak jak już jedna z Wizażanek radzila ), @ się pojawił, był obfitszy i dłużej trwał- co mi się średnio podoba, no ale to oznaka, że bromegron działa

Stary 2009-08-11, 08:57   #129
makunia3
Raczkowanie

Cytat:
no ale to oznaka, że bromegron działa
Też mam taką nadzieję... Tym bardziej, że jestem w 22 dc i czuję się co najmniej dziwnie (pobolewa mnie podbrzusze, to taki tępy ból...), ale nie chcę się na razie łudzić nadzieją, więc wmawiam sobie, że to jajniki się rozkręcają...
Stary 2009-08-11, 10:39   #130
cropolka
Przyczajenie

witam, jestem pierwszy raz na forum .Przeglądam od kilku dni temat prolaktyny i bromegronu.Ja mam 39 lat, mam już duże dziecko, bardzo obfite misiączki, a ponieważ męcza mnie bardzo uciązliwe bołe głowy zaćzełam się diagnozować - no i prolaktyna wyszła mi ponad 17 razy wieksza po tabletce niż przed.Zaczęłam brać wczoraj bromergon - na początek 1/4 tabletki na noc.Ledwo wstałam z łózka dzisiaj, maiłam odruchy wymiotne rano i zawroty głowy.Dojechałam do pracy pełna obaw czy dam radę.Czytam w ulotce i tutaj na forum ,że jest szansza, że te skutki uboczne mijają .Bromegron kosztowął mnie 5 zł, ale czytam,że ta tabletka , która nie daje skutków ubocznych jest dużo droższa.No i ozywiście czekam na rezonas przysadki- badanie mam za miesiąc.Czy ktoś z Was miał to badanie ?Czy podawany jest kontarst i jak to sie odczuwa?

pozdrawiam serdecznie
cropolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 11:35   #131
bluemm1989
Zakorzenienie

ja także czekam na rezonans (mam 2 września). mam nadzieje że wszystko będzie dobrze
bluemm1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 21:28   #132
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cropolka Pokaż wiadomość
witam, jestem pierwszy raz na forum .Przeglądam od kilku dni temat prolaktyny i bromegronu.Ja mam 39 lat, mam już duże dziecko, bardzo obfite misiączki, a ponieważ męcza mnie bardzo uciązliwe bołe głowy zaćzełam się diagnozować - no i prolaktyna wyszła mi ponad 17 razy wieksza po tabletce niż przed.Zaczęłam brać wczoraj bromergon - na początek 1/4 tabletki na noc.Ledwo wstałam z łózka dzisiaj, maiłam odruchy wymiotne rano i zawroty głowy.Dojechałam do pracy pełna obaw czy dam radę.Czytam w ulotce i tutaj na forum ,że jest szansza, że te skutki uboczne mijają .Bromegron kosztowął mnie 5 zł, ale czytam,że ta tabletka , która nie daje skutków ubocznych jest dużo droższa.No i ozywiście czekam na rezonas przysadki- badanie mam za miesiąc.Czy ktoś z Was miał to badanie ?Czy podawany jest kontarst i jak to sie odczuwa?

pozdrawiam serdecznie
Mi podawano kotrast i powiem tak to zalezy od czlowieka mi sie nic nie dzialo a mojej mamie robilo sie slabo
Ja koncze brac bromergon i dwa tygodnie przed zakonczeniem kuracji skonczyly sie mdlosci a tydzien przed zaparcia dobre i to ciekawa jestem jaki wyjdzie wynik

Edytowane przez bini6
Czas edycji: 2009-08-16 o 21:30
Stary 2009-08-17, 11:56   #133
cropolka
Przyczajenie

hej dziękuję za odpwoeidź, postaram się nie stchórzyć przed tymm badaniem.
a ile czasu brałas bromergon i w jakiej dawce.umnie mija tydzień, powinnam wziąc pól tabletki od dzisiaj i tak chyba całe opakowanie.chyba nie pamietam co lekarz mówił ile sie to bierze, ale pewnie powtórzenie wyników po wzięciu jedenego opakowania.
Liczę na to ,że bóle głowy znikną, albo będą rzadziej sie pojawiały
cropolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 14:23   #134
makunia3
Raczkowanie

Witam. Właśnie w 28 dc przyszła @. Ale boli! To chyba zasługa bromergonu, bo nigdy tak nie miałam. A to już ponad miesiąc przyjmowania bromka (2xdziennie po 1 tabl.). Działań ubocznych żadnych już nie mam, tylko mniej się stresuję, ale to akurat dobrze
Stary 2009-08-17, 22:32   #135
indywidualistka
Rozeznanie

Wczoraj skończyłam brać bro

Podsumowując:
Zaczęłam 18.07.2009 2x po jednej tabletce;
pierwszy dzień zażywania: okropne nudności, ból głowy, zawroty, wymioty, senność
kolejne dni: zawroty i ból głowy, senność
po tygodniu skutki uboczne ustąpiły, pojawił się problem z zaparciami, na które najlepiej pomógł mi len

Tabletki zaczęłam brać w 12 dc, a @ dostałam w 26dc.@ dużo obfitszy niż zwykle, trwał dłużej, pojawił się lekki ból brzucha, którego wcześniej nie odczuwałam

Za miesiąc mam iść do gin, za jakieś 2 tygodnie zrobię badania na poziom prolaktyny i zobaczymy. Nie chciałabym wrócić do zażywania bromka

Stary 2009-08-18, 08:20   #136
makunia3
Raczkowanie

Ale dziwnie! Mi gin kazał brać bromek bez przerwy, na razie przez 2 miesiące, ale docelowo aż do skutku, czyli do zajścia w ciążę.
Stary 2009-08-18, 10:01   #137
indywidualistka
Rozeznanie

ja miałam brać przez miesiąc, a za dwa zgłosić się do gin... może dlatego, że chcę tylko obniżyć prolaktynę a nie zajść w ciążę

Stary 2009-08-20, 10:16   #138
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cropolka Pokaż wiadomość
hej dziękuję za odpwoeidź, postaram się nie stchórzyć przed tymm badaniem.
a ile czasu brałas bromergon i w jakiej dawce.umnie mija tydzień, powinnam wziąc pól tabletki od dzisiaj i tak chyba całe opakowanie.chyba nie pamietam co lekarz mówił ile sie to bierze, ale pewnie powtórzenie wyników po wzięciu jedenego opakowania.
Liczę na to ,że bóle głowy znikną, albo będą rzadziej sie pojawiały
Bromergon brałam przez miesiac jedna czwarta tabletki raz dziennie a to z racji tego ze jestem niska i malo waze wieksza dawka bylaby dla mnie za duza a badanie po zjedzeniu calego opakowania

Stary 2009-08-20, 21:58   #139
indywidualistka
Rozeznanie

też jestem niska i chuda a mimo to brałam 2 tabletki dziennie

Stary 2009-08-20, 22:20   #140
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
też jestem niska i chuda a mimo to brałam 2 tabletki dziennie
To nie wiem mi gin powiedzial ze jak by mi zwiekszyl dawke mogla bym nawet zemdlec

Stary 2009-08-21, 12:46   #141
narcissius
Przyczajenie

Aaaa wiecie każdy ginekolog ma swoją teorie do której przywykł i nie da jej ruszyć nikomu. Jeden każe brać tabletki cały czas, drugi tylko do momentu obniżenia prolaktyny. Z tymi dawkami też jest różnie.

U mnie po miesiącu brania prolaktyna spadła o 30, teraz mam 38. I kazał mi brać kolejne 2 miesiące, żeby jeszcze obniżyć. W ten sposób to ja wyląduje na poziomie -22
narcissius jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 21:10   #142
indywidualistka
Rozeznanie

2 tyg temu skończyłam brać bro i już wiem, że cykl będzie dłuższy niż w czasie zażywania :/ za 2 tyg ide do gin i pewnie znów mi każe to brać :[ ale najpierw zrobię badania

Stary 2009-09-01, 18:38   #143
bini6
Wtajemniczenie

A ja po dwoch tygodniach przerwy znow wracam do bromergonu na miesiac mam nadzieje ze teraz skutki uboczne bede mniejsze niz miesiac temu

Stary 2009-09-01, 20:38   #144
clxclx
Raczkowanie

GG do clxclx

Witajcie.
Od 26 sierpnia biorę Bromek. W pierwszym dniu po połówce dwa razy dzienie, potem jedna tabletka rano i wieczorem. Przez pierwsze dwa dni bolała mnie głowa (to mało powiedziane), w niedziele pojawila się miesiączka. O dziwo! nie spodziewałam się jej kompletnie. Co prawda wygląda na to, że uregulował się mój cykl. Ale tak szybko? Poza tym miesiączka była strasznie bolesna (przez kolejne dwa dni). I tak dzisiaj czekał mnie kolejny ból - znowu głowa. Czy to jest typowe?

Edytowane przez clxclx
Czas edycji: 2009-09-03 o 14:19
clxclx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 23:03   #145
indywidualistka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez clxclx Pokaż wiadomość
Witajcie.
Od 26 sierpnia biorę Bromek. W pierwszym dniu po połówce dwa razy dzienie, potem jedna tabletka rano i wieczorem. Przez pierwsze dwa dni bolała mnie głowa (to mało powiedziane), w niedziele pojawila się miesiączka. O dziwo! nie spodziewałam się jej kompletnie. Co prawda wygląda na to, że uregulował się mój cykl. Ale tak szybko? Poza tym miesiączka była strasznie bolesna (przez kolejne dwa dni). I tak dzisiaj czekał mnie kolejny ból - znwu głowa. Czy to jest typowe?
ból głowy? jak najbardziej typowy, tym bardziej, że piszesz, że to Twoje początki z Bro

Stary 2009-09-03, 14:19   #146
clxclx
Raczkowanie

GG do clxclx

Dobija mnie rónież ta wieczna senność. Nie daje rady pracować. Nie mogę być ciągle taka padnięta. W moim zawodzie powinnam tryskać energią i posiadać dużą elokwencję. Macie jakieś sposoby na utrzymanie formy?
Stary 2009-09-04, 08:05   #147
makunia3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez clxclx Pokaż wiadomość
Dobija mnie rónież ta wieczna senność. Nie daje rady pracować. Nie mogę być ciągle taka padnięta. W moim zawodzie powinnam tryskać energią i posiadać dużą elokwencję. Macie jakieś sposoby na utrzymanie formy?
Niestety, Bromek obniża ciśnienie, dlatego senność może występować. U mnie trwała około tygodnia, wspomagałam się cukierkami kawowymi, bo kawy nie piję.
Stary 2009-09-04, 18:01   #148
clxclx
Raczkowanie

GG do clxclx

Na 10 mam wizytę u ginekologa, wtedy minie 2 tygodnie od rozpoczęcia kuracji. Ma również dodać mi drugi lek, niestety nie podał nazwy. Oprócz hiperprolaktynemii czynnościowej mam jeszcze PCO. Usiąść i płakać.... Nie wiem czy kiedykolwiek doczekam się pozytywnej nowiny - czyt. doczekam się bobaska. Powiem szczerze, że trochę już przestaję w to wierzyć. Mąż też. A latka lecą.
Nawet swego czasu rozważaliśmy kwestię adopcji. Ale ten temat nas trochę przerasta. Głównie ze względu wielu formalności i wymogów.

Edytowane przez clxclx
Czas edycji: 2009-09-04 o 20:48
Stary 2009-09-05, 21:24   #149
indywidualistka
Rozeznanie

tak sobie myślę co może się stać jeśli oleję ta prolaktynę... bo nie chcę zażywać już bromka ,choć jestem pewna, że lekarz będzie mi chciał to wcisnąć :|

Stary 2009-09-05, 21:55   #150
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
tak sobie myślę co może się stać jeśli oleję ta prolaktynę... bo nie chcę zażywać już bromka ,choć jestem pewna, że lekarz będzie mi chciał to wcisnąć :|
Ja raz odstawilam bo powiedzialam ze sie tak po nim zle czuje ze nie bede tego brac spadla mi sama ale za trzy miesiace sie podniosla i dostalam takich bólow glowy ze myslalam ze oszaleje mam pytanie z czego moze brac sie podwyzszony poziom prolaktyny bo lekarz mi mowil ze z powodu duzego stersu ae w sumie juz od pewnego czasu nie mam jakis duzych stresow a prolaktyna dalej podwyzszona

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości