|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nika tak juz w domku ale jeszcze kilka dni nad wode sobie jezdzic bedziemy ![]() ![]() ![]() aankaa78 (Anna, 30 lat)~~@ 20.06 agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~ @ 20.07 Łódź asia_stan (Asia, 36 lat)~~ @ 20.05 lubuskie Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~@ 02.07 Coralady (Nela 28 lat)~~~~~~@25.06 Malopolska Dafreen (Anna, 32 lata)~~ @ 31.05 Warszawa Darianna25 (Daria, 30 lat)~~ @ 02.07 Croydon U.K. Dra (Daria, 22 lata)~~ @ 14.07Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~@ 19.07 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~ @01.07 golgie ( 29 lat)~~~~~ @19.07 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~ @ 01.03 Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~ @ 24.02 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~@ 26.07 Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~@ 16.07 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~@29.07 Konczita ( Dorota, 25 lata)~~ @ 19.07 Śląsk Madziwnia (Magda, 24lata) ~ @ 20.06 4 cykl -rok temu- zaciążony ![]() Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~@ 11.07 Melisanka (Ania, 23 lata)~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~@ 29.03 mazowsze Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~ @ 03.08 Kraków Ryba82, (Iza, 27 lat)~~ @04.03 Częstochowa ![]() stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat) ~~ @ 09.08 velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~ @ 29.07
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
anusia gratualcje!!! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny miałąm nie pisac rano tylko po południu... ale prosze trzymajcie kciuki za Nas.. dzis wizyta na 13 i az sie boje !!! papa
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
normalnie jestem nienormalna !!! wiecie co ja zrobilam ? wygrzebałam jakis tescior i wariatka w 23 dc zrobiła sobie sikacza
![]()
#605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach, Dorotko, Dorotko... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
cześć Kropeczko!!!!!!!!!!!!:cmo k:
co słychać babulcu??? jak samopoczucie?
![]() |
#607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
MADZIU!
ja też trzymam kciuki! będzie dobrze!!!!!!!! ![]() ![]()
![]() |
#609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam w zasadzie wybór: pisać pozew czy się pakować do De? ![]() I tak się kręcę w miejscu. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wyobrażam sobie, że żadna opcja nie jest dobra, masakra...
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Kropcia musi byc wyjscie - moze by tak jakis kompromis ?? cholera jasna niech mi kaktus na nosie wyrosnie jak nie ma rozwiazania !
#612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wie że jak się pojawi dziecko to będzie jeszcze gorzej, a szans tu na inne życie nie widzi... Ja zresztą też nie, więc nic mu nie podpowiem. Tam jest lepiej. Po prostu. Pracy stałej nie dostał, bo legalnej pracy w Niemczech jeszcze nie ma. On tam ma działalność i na tej zasadzie pracuje... ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Pomiędzy Pl a De nie ma innego kraju. ![]() No chyba, że kompromisem jest: ja tu, on tam. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem ze Ty tam nie widzisz dla siebie przsyszłosci tak ?? a jakby tam cos rozkrecic i przeniesc to tu do Gl. ??
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 mam 34 lata, więc dziecko albo już, albo wcale. A rozkręcić tam i przenieść tu się nie da. To co on tam robi jako firma, tu się robi na lewo, po pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
kurcze a moze cos by znalazł tu na miejscu - przeciez az tak zle byc nie moze !
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym on ciągle ma pracę. Ale on nie chce "coś". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
rety..... ależ ma chłop pomysły... z jednej strony go rozumiem- zasmakował innego zycia, innych pieniędzy... moja siostra pojechała na rok zarobić na studia..i została za granicą już na wcale...
Kropka ja cię rozumiem, za granicą nie jest łatwo. coś o tym wiem ![]() rozumiem, że on już decyzję podjął bez konsultacji z tobą? czy jest otwarty na dyskusję? jak to wygląda?
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widać nas to nie ratuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
On po prostu nie chce się zastanawiać nad każdym ml mleka, nie chce mnie widzieć piorącą w rękach po nocy tetry, bo nas nie stać na pampersy... Tu nie ma opcji urlop wychowawczy, nie przeżylibyśmy miesiąca. W sumie to mu zazdroszczę odwagi, ja się boję, ale chciałabym tak umieć... Cytat:
Wstępnie siedzi tam tak długo jak długo zakład pracy da mu bezpłatny. Ale jak znam życie 17go sierpnia okaże się, że nie ma dalej zgody na wolne... Wtedy piłka jest krótka. A ja mu już powiedziałam, że jak go tu męczy ta praca (a wiem jak to jest, pamiętam jak uciekałam z poprzedniej) to niech jedzie tam... ja mu nie bronię, nawet go nie będę zatrzymywać. Unieszczęśliwiłabym go tylko, a wtedy on marudzeniem zamęczyłby mnie i tyle po nas... ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Nie znam nikogo kto wykarmił dziecko miłością. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zadomowienie
|
heh, kropeczko, nie wiem, co powiedzieć
![]() przepraszam, że w złe wiadomości wcinam się z Gosią, ale chciałam podrzucić fluidków i pokazać Wam moją zdolną córcię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rumiankowa Czas edycji: 2009-08-10 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylwus dla mnie to niezrozumiałe, jezeli jest miłość to wogole nie moze byc mowy o złozeniu papierów, nie miałam na mysli karmienia dziecka ... ale kazdy zwiazek jest inny i nie mozemy doszukiwac sie kompromisu jak same nie jestesmy w takiej sytuacji - trzymam za Was kciuki bo drugiej tak wspaniałej babki nie znam no moze kilka np Nike ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaniem części naszych znajomych jest, jak piszesz. Zdaniem innych jest odwrotnie. On ma odwagę polepszyć byt, rzucić wszystko i zaczynać gdzieś indziej, a ja się boję... I ze strachu wolę zostać sama, ze średnią polską pensyjką niż wyjechać i zacząć od nowa, lepiej. ![]() Wczoraj miałam rozmowę z koleżanką... x - a po co Ci angielski? /w sensie nauka/ ja - a żeby coś robić, żeby mózg rozruszać, bo mam sklerozę; ![]() x - a czemu nie niemiecki? ja - ![]() x - a dwukilometrowych nazw związków chemicznych to się nauczyłaś? ja - eeeee ![]() Co człowiek to opinia. ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wcinasz się. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
a własnie gdzie dziewczynki ktore powinny testowac ? hmmmm na liscie sa laseczki ktore ostatnia @ miały dawnooo a sie nie odzywwją ...
ciekawe co u Daff, Asi, Coralady i naszej agabil ..... pusto tu ostatnio mamy .... ![]()
#626 |
Zakorzenienie
|
Kropeczko... Rozumiem. Więc tak sytuacja wygląda. Przed wami bardzo trudna decyzja, najważniejsze, żebyście byli otwarci na rozmowę i na omówienie szczegółowo każdego rozwiązania.
Siądźcie razem i spiszcie plusy i minusy wyjazdu tam i zostania tu. Wyjazd za granicę jest przerażający, ryzykowny, ale nie powiedziane że skazany na porażkę. Jeśli on to robi, bo faktycznie zależy mu na lepszym życiu dla was obojga to przynajmniej nie mozna go oskarżać o złe intencje. Musicie oboje określić wasze priorytety, wasze indywidualne i wasze jako małżeństwa.. Współczuje sytuacji. Wiem, że niełatwo taką decyzję podjąć... czasem warto podjąć ryzyko, ale trzeba sobie szczerze powiedzieć, czy się nie będzie żałowało tego. Co do pieluszek...tetra dużo zdrowsza niż pampers ![]() Rumiankowa ![]() ![]() Konczitka....ale Ty mi słodzisz.... Kropeczko, koleżanka głupio nie gada!
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-08-10 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie pewnie pociągniemy to chwilę na odległość. Nim jakaś decyzja nie zapadnie. ![]() Wiecie... wczoraj moja sąsiadka się rozchodziła. Cały dzień była u mnie, płakała, próbowałam ją pocieszać, a on na dole się pakował... Po 5 latach zabierał bety i wracał do Rumunii. Tyle wytrzymał. Chciał z powrotem tam. Ona nie miała odwagi, zdecydowała zostać. W końcu poszła się pożegnać. On płakała... ona płakała... Nie umieli się rozstać. Już myślałam że zostanie, bo auto stało spakowane i stało, a oni się żegnali... Minęła godzina. W końcu wyszedł, wsiadł do samochodu i pojechał... 1300 km stąd. ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() Widzisz... ja zawsze marzyłam o malusim domku z ogródkiem. Wychowałam się w domu i zawsze mi brakowało. On wie o tym, a co gorsza ma takie same marzenia. I bardzo chce je realizować. No i ma prawo... Ja też je nadal mam, ale... nie mam odwagi. ![]() Jak typowy DDA myślę sto lat nim coś zrobię. On postanawia i robi. ![]() Jasne, że mogę żałować. Ale do stracenia mam jedno tylko - pracę. Stałą. Bo wiem że mnie zwolnią tylko jeśli firma padnie. Wszystko inne jest bez znaczenia. Aha - mój młody też ma tę odwagę. Stwierdził, że we IX szuka innego biura i znowu się pakuje do Holandii. ![]() Życzę mu powodzenia, bo młody, może się dobrze urządzić. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-08-10 o 12:57 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
no tak to jeszcze na dodatek dostałas porcje mega dramatu rodzinnego kurna to jest straszne jak sie wyprowadzasz z domu ehhh ... zamykasz za soba czesc swojego zycia ... stojąc na schodach myslisz o tym co było i nagle jest tyle pieknych chwil i wspomniej, ale gdzies z zaułku wyskakuje honor i duma, a moze nawet jakas wewnetrzna złosc ktora buzuje w srodku ... wsiadasz do samochodu i łzy same cisna sie do oczu ... nikomu nie zycze takiego rozwiazania ... dobrze ze miałam jeszcze gdzies minimum rozsadku ktory uratował nasz zwiazek, mimo ze starcilismy tyle tygodni ... i gdy znowu stanełam na schodach do domu pomyslałam sobie ze juz nigdy nie pozwole zabrac nam tak cennego czasu ..... wspólnych wyjazdów, spacerów czy nawet kolacji i sprzatania ... bo nagle to było dla mnie tak istotne ...
![]()
#629 |
Zakorzenienie
|
Na pewno jest istotne Dorotko.
![]() Ja się wyprowadzałam odchodząc raz, ale nawet nie obejrzałam się za siebie. Ludzie powinni się rozchodzić, gdy się już wcale nie kochają... |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane Staraczki
![]() Dziękuję za Wszystkie gratulacje ![]() Widzę, że już wiecie o narodzinach mojego Synka ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.