|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: jak nie nazywać dzieci :D
Cytat:
dziecku nie dałabym na imie Filip, Denis (penis?), Kuba, Brajan, Olivier (bożesztymój!) oraz: Nicole, Jessica (dżesika tez się zdarza), Olivia (brrr) i wszystkie wiesławy i tego typu imiona
|
|
|
#122 |
|
BAN stały
|
Leszek
Helena Ola Adolf Gienia Izaura |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Alfons, Bożydar, Milan, Jakub, Józek
Kunegunda, Jadwiga, Gienia, Helena |
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
nie nazwałabym córki Monika brrr..
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Henio
A z tą modą to jest tak: rejon Polski skąd pochodzę - mój syn ma b. rzadkie, wręcz niespotykane imię. I było fajnie go tak nazwać. Teraz przeprowadziliśmy się a tu... co drugi na podwórku tak ma |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mi tma siępodobaja amrekyańskie imiona ale nie spolszczone i nie za bardzo wymyślne xD nie lubie takich typowo polskich statoświckich. u mnie w klasie jest Jasiek to sie troche z niego naśmiewają xDD Ja mam na imię Malwina xD Heh rodzice fantazje mieli, ale podoba m ise i to bardzo xD Tylko troche przeszakdza bo nazwisko mam takie 'niezwykłe' i wszyscy myślą że z zaganicy jestem xDD
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
typowych imion po gwiazdach min. Leonardo, Britney itp
|
|
#128 |
|
BAN stały
|
Jezus, Mojżesz (znam jednego!) i Angelika - pfu
i jeszcze Piotr, Paweł, Jan... (takie ZBYT często używane) i Vanessa.... ble. Edytowane przez Pfff34 Czas edycji: 2009-08-07 o 17:07 |
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Zbigniew!
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
hm.
nasuwa mi się Wacław, Hipolit, Alfons, Adolf. I wszystkie imiona typu Jessica, które są zapożyczone z innego języka, kultury. I wymyślne np. Koko.
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
A ja już 100 razy bardziej wole te zagraniczne imiona typu Dżesika, Brajan od imion : Kaśka, Aśka, Karolina...przenigdy nie nazwałabym tak dzieci
I jeszcze Kuba, Sara...
|
|
#132 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowanie nie lubię polskich zdrobnień zagranicznych imion ( te wszystkie Dżesiki, Dżony itp) Odpadają również prawie wszystkie stare imiona Wieśki, Mariany, Zenki, Zdziśki Genie Jadzie
O dziwo podoba mi się bardzo imię Stefania i Kornelia Ze "współczesnych" imion nie podoba mi się OLIWIA, NINA MAJA NIKOLA a dla faceta KAJETAN brrrr
|
|
||||||||||||||||||||
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
dużo jest takich imion, które mi się nie podobają, zaczynając do tych starodawnych Zdzisławów, Wiesławów, Stefanów, Józefów itp.
również nie nazwałabym nigdy dziecka Julia, Nikola, Oliwia, Kacper itp, ponieważ ostatnimi czasy nastała moda na te imiona. później w szkole co drugie dziecko będzie nosiło to samo imię.
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
mi sie podoba Franek, Kamil a dla dziewczynki Maja, Weronika
te wszystkie Dzesiki itp - out Stefania, Zdzislawa itp - out Tomek, Kasia, Ania itp - out Aaron, Ariel itp - out |
|
|
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znam braci, którzy mają na imię Mieszko i Gniewko - jak dla mnie tragedia!
Dla chłopców podobają mi się normalne, zwykłe imiona, ale za to dla dziewczynek bardzo oryginalne (i pewnie nie jedna z was złapałaby się za głowę, gdyby je usłyszała )---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Jak chodziłam do ostatniej klasy liceum i przez radiowęzeł powiedziano, że jakiś konkurs wygrał WŁADYSŁAW to wszyscy w śmiech.
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Coco Victoria (niedoszły autentyk
)a ja bym Stokrotka nazwała...
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Zagranicznych, a przede wszystkim spolszczonych.
|
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Mirosława. ;p
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
najgorsze dla mnie meśkie - mariusz, bo mi sie z pedałem kojarzy ;/ :P
daniel, damian, kryspin...bleeh a żeńskie FABIOLA..<wtf>, Dagna, Bogna, Andżela...<dresiarskie... :P>znam tez Ariettę... ale mnie rozwlił tekst sasiada jego brat nazwał córkę OLIWIA, to ten na to z ripostą "EJ NIE MOŻNA BYŁO PO POLSKU>>>>? NAFTA:P"
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
osobiście mam na imię Iwona i nie przepadam, aczkolwiek imię jest średnio popularne i nie jakieś "wymyślne"
znam też super sisters: "Emanuelę i Aurelię" masssakra. nie nazwałabym Andżelika, a tym bardziej Angelika. Ochyda.
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko czekam na zalew edwardow, izabel, alicji, rozalii... bo chyba karol to troche daleko od carlisle :P
<ironiczny smiech> |
|
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
Krzysztof, Krystian, Zdzisio, Dobromił, Sara,
Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia...
|
|
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Tyle jest ładnych imion jak, np.: Hania, Majka, Lidka, Malwina itd., więc po co nazywać swoje dzieci Zdzisława, Warcisław itp?
Nie cierpię imion męskich u dziewczynek (Józefa, Eugenia,..) Niedawno poznałam kobietę o imieniu Damiana. Cóż, jest zakonnicą xD
Edytowane przez pelasia13 Czas edycji: 2009-08-11 o 15:15 |
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
A ja gdybym miała syna dałabym mu na imię Staś ( na przekór każdemu!) A dla dziewczynki: podoba mi się Patrycja, Natalia i Weronika.
Nie podobają mi się: - Nikodem (brrr) - wszelkiego rodzaju Brajany, Oliwiery, i inne nadane dziecku tylko dlatego że w serialu ktoś tak miał. (Pamiętam jak leciał jeszcze Zbuntowany Anioł to dawano na imię Iwo), albo Igor (z Na Wspólnej) - Sylwek -Tymoteusz - Remigiusz - Kornelia, Oliwia - Emilia -Kaśki, Aśki i Jolki, nie mówiąc już o zagranicznych Dżesikach itp Edytowane przez kassate1203 Czas edycji: 2009-08-12 o 20:15 |
|
|
|
|
#145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą poodbny wątek był już na mamusiach... o tu: Jak skrzywdzić własne dziecko jednym słowem, czyli o dziwnych imionach słów kilka ...i podsumowac mozna tylko to w jeden sposób - to rodzice ucza dzieci co jest smieszne a co nie... ja mam bardzo niespotykane imię (nadal nie znam drugiej osoby o tym imieniu) i nigdy nikt mi z tego powodu nie dokuczał. Znałam Gnewoszów Norbertów Tatianę Anisę Sandrę Wiesie gabrysię i nigdky nie spotkałąm sie aby ktokolwiek im dokuczał... dlaczego o dziwo?? bardzo ładne imię Mira Mirosława... Cytat:
zreszta moze nazywaja ludzie w ten sposób swoje dzieci aby uczcić czyjąś pamieć? i dla niech jest to ważne? - to mój pomysł na imiona dla moich dzieci... bedą je miały po kimś... aby miały dobrcy stróżów i aby imiona zostały w rodzinie. a ze często sa to ładne imiona tylko zapomniane... Edytowane przez st_ella Czas edycji: 2009-08-13 o 11:17 Powód: link do strony |
||
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Magda, Monika, Kinga, Karolina, Helena, Izabella, Beata - odpada.
Andrzej, Roman, Tomasz, Piotr, Krzysztof itp itd. - równiez odpada. xD ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- a bym zapomniała: wszystkie typu Warcisław, Pędzisław, Amadeusz, Tymoteusz, Anatola równiez odpadaja. xD |
|
|
|
|
#147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak zalew? hehpracuje w sklepie i widze ,że macie racje -wracają stare imiona - co chwila słyszę ,że ktoś woła dziecko "Franciszek , Fabian , Jan "
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Nicyfor, Pelagia, Albin, Anatol (kurcze... prawie jak Amol ), Cecylia i jagoda którego wprost nienawidzę
![]() Gniewko? Genialne! ![]() Te stare zdrobniale brzmią bardzo ładnie np. Jaś, Antoś, Franio
|
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Nadzieja
Bożydar |
|
|
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
Genowefa, Boguśka, Zdziśka .. yhh ;p
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

Mi tma siępodobaja amrekyańskie imiona ale nie spolszczone i nie za bardzo wymyślne xD nie lubie takich typowo polskich statoświckich. u mnie w klasie jest Jasiek to sie troche z niego naśmiewają xDD Ja mam na imię Malwina xD Heh rodzice fantazje mieli, ale podoba m ise i to bardzo xD Tylko troche przeszakdza bo nazwisko mam takie 'niezwykłe' i wszyscy myślą że z zaganicy jestem xDD

I jeszcze Kuba, Sara...

)
xD
jak zalew? heh