|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Ja też mam kolejną wizytę dopiero po 4 tygodniach, ale myślę, że to już ostatni raz tak długa przerwa. Ponoć przy cukrzycy trzeba mieć częściej monitorowanie KTG.
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie śliczne grubaski
codziennie podczytuje wasze posty podziwiam ze tyle piszecie![]() Nam zostało jeszcze 6 tygodni ![]() noi konca ciązy,bo staje sie czasem uciążliwaNiestety nie znam jeszcze płci dziecka,iż owe malenstwo nie chciało nam pokazać ![]() pare pytanek ![]() 1Czy u Was w szpitalach myją noworodki zaraz po porodzie?Czy tylko ocierają z krwi? 2Czy któraś zamawiała z allegro oilatum mam na mysli zestaw np.http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?...06530718zawsze to taniej wychodzi,ale jednak z apteki bezpieczniej,troch sie waham ![]() 3(te troche wstydliwe) Czy podczas orgazmu![]() ![]() twardniej Wam brzuszek i trwa to troche dużej niż zwykle czasem sie boje ze takim pieszczotami wywołamy poród,ale lekarz mi zalecił kochać sie jak najwiecej "mama zadowolona dzidzuś zadowolony"![]() mój brzuszek,Foczka w swoim żywiole A to moi mężczyzni
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak dobrze ze musze wyeliminowac te owoce z ktorymi najmniej przepadam- winogrona, banany. najbardziej kocham nektarynki i brzoskwinie i te codziennie zjadalam po koszyczku
|
|
|
|
|
#3934 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie w kwestii porodu tylko spokój może nas uratować-nie my pierwsze i nie ostatnie. Poród to naturalna rzecz i chociaż będzie to mój pierwszy raz to jak sobie pomyślę, że po tym wysiłku będę miała moje maleństwo w ramionach to sam fakt wydostawania się tego bobasa na świat nie jest już dla mnie ważny. Kochana rozmarzyłam się w kwestii tych świec-bardzo bym chciała żeby ten moment miał odpowiednią oprawę... Niestety w szpitalu nikt mi światła nie zgasi i nie zapali świec a szkoda bo atmosfera też bardzo dużo daje rodzącej. Cytat:
![]() Ja dopiero na 19.30 wizytę mam. Chyba małża do kina wyciągnę przed wizytą. Ciekawe jak u mnie z wizytami będzie bo do terminu tylko 34 dni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że będzie fajna. No i do finiszu torbowego brakuje mi z rzeczy niezbędnych dla dzidzi : spirytusu i maści na odparzenia, ale jakoś nie po drodze mi do apteki i monopolowego. |
||||||
|
|
|
#3935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ad.1 wycierają gołąbeczka a myją bodajże na drugi dzień w zlewie jak wszędzie ... chybaad.2 ja kupiłam w aptece (jakoś mam wrażenie, że to sprawdzone źródlo ... chociaż...) ad.3 ze względu na brak męskiego ramienia w moich okolicach (znaczy się w okolicach serca ) nie potrafię odpowiedziec na to pytanie
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
Witam nową mamusię
1.u mnie w szpitalu myją zaraz po porodzie 2.nie zamawiałam tego zestawu ale dlaczego ma nie być bezpiecznie na allegro? myśle że śmiało możesz kupić 3. Mi twardniał brzuch przy orgaźmie ale teraz mam całkowity zakaz do porodu bo mam miękką szyjkę. woman31 mi też na poczatku nie szły te jogurty ale teraz się przyzwyczaiłam i nie mam problemu a nektarynki i brzoskwinie to jem codziennie ale nie koszyczek tylko maksymalnie 3 sztuki
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mąż już zadba o wszystko, kąpiel lub prysznic, świeczki, może nawet moją muzykę relaksacyjną, tylko nie wiem czy wtedy nie będzie mnie drażniła. wielu rzeczy jeszcze nie wiem- o sobie samej....jak zareaguję na ból, na stres, czy będę potrafiła zapanować nad lękiem, rozluźnić się...nie wiem. ale wierzę, że potrafię. inaczej po nocach bym nie spała ze strachu... ![]() Cytat:
![]() ![]() Kizia, mi też bardzo twardnieje brzuch w czasie przytulanek - nie tylko jak mam orgazm, ale generalnie jak się zaczyna robić miło. normalne, to macica dostaje skurczy- zawsze tak jest w czasie orgazmu, tylko jak nie jesteś w ciązy to macica jest tak mała, że tego nie czujesz. no worries! wsio ok
|
|
|
#3938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojej przyjacioli maz byl za granica kiedy ona chodzila w ciazy (pojechal jak ona byla w 7 tygodniu a przyjechal dopiero po porodzie)- a ona sama twierdzi ze w ciazy miala najlepsze orgazmy teraz jak czasem rozmawiamy i ja mowie ze moj maz boi sie ze mna kochac to ona zawsze mi odpowiafa "a do czego on ci potrzebny?" |
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Raczkowanie
|
Z tą cukrzycą to jest tak że każdej cukier skacze po czymś innym np ja owoce jem bez ograniczeń (poza bananami i winogronami) i nigdy nie podnoszą mi cukru. Tylko najczęściej jem jagody, maliny, jeżyny. I nigdy cukier nie skacze mi po lodach
Pierwszą turę prasowania mam już za sobą. Aniago a który masz numerek? Ja zazwyczaj wchodziłam jako pierwsza lub druga ale tym razem chyba sobie trochę poczekam w kolejce. |
|
|
|
#3941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miejmy nadzieję, że wyjaśni się ta sytuacja i spokojnie będziesz sobie już rodzić Cytat:
![]() śliczne zdjęcia Cytat:
U nas zrobiło się ciepło, nawet trochę duszno, ale dzięki temu wyprana pościel i prześcieradła już są prawie suche, bo powiesiłam na dworze
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
Spac mi sie chce że ledwo przed komputerem siedze, ale muszę zjeść obiad i idę się położyć.
jesienna_noc może się już kiedyś w poczekalni spotkałyśmy ja mam chyba 4 numer a ty który?
|
#3943 |
|
Raczkowanie
|
Mam nr 6 ale w poczekalni nie zdazało mi się często siedzieć bo przeważnie byłam pierwsza, najczęściej czekałam pod gabinetem bo był jeszcze zamknięty
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam często 2 lub 3 numerek, więc szybko wchodziłam a teraz też troszkę posiedze.
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam się tylko przywitać - nadrobię zaległości wieczorkiem, bo zaraz zmykam do fryzjera i kosmetyczki, muszę się upiększyć przed sobotnim weselem
![]() Mało brakowało, a byśmy nie poszli na tą imprezkę, bo chyba mnie też dopadł "kryzys 8 m-ca" i od niedzieli mam mega doła, a wczoraj to już ryczałam bez powodu. Jutro jeszcze idę na babską imprezkę, więc pewnie już mi całkiem przejdzie, bo z takim humorem iść na wesele to żadna frajda.No ale już się nie użalam spróbuję trochę Was nadrobić, ale na dłużej zjawię się wieczorkiem
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie oglądam Opowieści o narodzinach i było powiedziane, że po 36 tygodniu się nie tyje tylko chudnie
bo traci się płyny.Wiedziałyście o tym???
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamy!!
Kiedyś Was podczytywałam (jeszcze w pierwszej części wątku, później stało się to troche niemożliwe ze względu na ciąże) Uroczyście zawiadamiam że mój synuś już jest na świecie!!! Zycze wszystkim mamom szybkiego doczekania takiej radości jaką ja mam teraz w domu
zmienić się w tornado..... tak nagle.... bez wytłumaczenia..... Damianuś 03.08.09 Ilonka 22.08.12 Edytowane przez moniniteczka Czas edycji: 2009-08-11 o 13:47 |
|
|
|
#3949 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacjeTo mamy PIERWSZĄ ROZPAKOWANĄ ![]() a gdzie fotki slodzinki dla cioteczek z wizazu co bym mogły oczka nacieszyć czekamyCytat:
Cytat:
Cytat:
Libido tez niskie bo mi spokojnie wystarcza 3 razy w miesiacu bo tyle mniej wiecej mam Tz.......... nie to co kiedyś starzeje sie a może dopiero po 30tce sie rozkręce![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-11 o 13:32 |
||||
|
|
|
#3950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w każdym razie korzystam z obu opcji Cytat:
to ja chyba kryzys ósmego miesiąca miałam w zeszłym tygodniu ![]() Cytat:
Cytat:
WOW GRATULACJE!!!!! czy to oznacza, że zaczęłśmy rozpakowywać wątek???? Zrobiłam pierwsze dzidziowe pranko tych grubszych rzeczy i jestem bardzo zadowolona. wczoraj jak otworzyłam pudełko z proszkiem neutral do prania to mnie zapach odrzucił, ale po praniu wszystko subtelnie i miło pachnie. niestety choć jest ciepło słonko się schowało i siedze jak na szpilkach: będzie padać czy nie ![]()
|
|
|
#3951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kochana nic sie nie martw, nie jestes zadnym dziwakiem- ja tez cale zycie ozieblam bylam i tez ciezo mnie zawsze bylo rozkrecic teraz w ciazy tez mam male potrzeby ale i tak moj tz sie do mnie nie dobiera bo boi sie...![]() |
||
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaha, ja też kiedyś tak miałam, a potem przestałam brać pigułki... ![]() jak mi się libido rozpędziło to szok! kochana po 30 to raczej się rozkręcisz dlatego ja się swojej 30 nie mogę doczekać. mążsię martwi czy wydoli
|
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Siedzialam w labo od 8 45 do 12 30 (ostatnie pobranie krwi) Na szczescie wzielam ksiazke, wiec sie nie nudzilam ![]() A co mnie wymeczyli to glowa mala ![]() , krew pobierala jakas mloda laska i wogole nie mogla znalezc mi zyly . Przy kazdym kluciu (4razy!!!![]() ) najpierw ta mloda probowala, a potem dopiero wolala jakas bardziej doswiadczona , tak ze mam sporo dziur w rekach .Co ciekawe podczas uklucia maly chyba czul co ja bo zawsze reagowal ![]() , bidulek![]() Co do glukozy to od rana chodzilam chora, bo sie tyle tu naczytalam , ze wstretna i slodka i ze niektorzy wymiotuja, a tym czasem wypilam dwie buteleczki pomaranczowego napoju . Moze troszke slodszy niz napoj , ale calkiem smaczny jak bym musiala trzecia wypic to by nie bylo problemu![]() Przyjechalam do domu i zastalam sroke siedzaca na szafce w najlepsze , popatrzyla na mnie i sie tylko odwrocila, wszedzie mi nasrala![]() Ps poczytam was pozniej, bo musze podloge w kuchni wyszorowac
|
|
|
|
#3954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I CZEKAM NA ZDJECIA!!!!!
|
|
#3955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już lada, chwila, niedaleko zmykam robota mnie goni, a ja tak żwawo przed nia uciekam
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe urządzimy wirtualne party tak w lipcu przyszłego roku skończę 30! hurra!!!! Życie kobiety zaczyna się po 30!!!! iiiiiiiiiiii... wszystko co najlepsze nadal przede mną! przed nami ![]() przejaśnia się...chyba nie będzie padać!!!!!
|
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratulujęCytat:
i mi mało więc troszku i sama muszę![]() ![]() ![]() dzidziuś dziś się rusza cały czas bez przerwy, jak mi jutro gin będzie kazał liczyć ruchy to go wyśmieję i popukam w czoło
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kurcze cale zycie bylam z tych "niepotrzebujacych"- maz na poczatku sie przejmowal, a potem sie przyzwyczail no ale mam nadzieje ze po urodzeniu dziecka wszystko mi sie poprzestawia i bede potrzebowala non stop hihihihi
|
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, mówił, że go zamęczam ... a było mi bez roznicy, czy noc, czy dzien, ranek czy wieczór ... ale uzupełnialismy sie wzajemnie i na pożycie nigdy nie narzekałam ... a potem się rozstalismy .... czego nawet troche szkoda) a jak juz byłam z innym (ojcem mojego dziecka) stracilam troche zapotrzebowanie, mozna powiedziec ze nie potrzebowalam wcale a teraz jestem sama ... i potrzebuje ... ale samemu jakoś tak dziwnie ![]() Cytat:
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
a tak wogóle to nie uwierzycie, jest godzina 14:30 a ja nadal w piżamie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

podziwiam ze tyle piszecie
noi konca ciązy,bo staje sie czasem uciążliwa

morfologie mam nie za ciekawą no i dostalam terdyferon i feminatal 400. 
Muszę chyba kupić inną...