Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-11, 11:08   #3931
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Ja też mam kolejną wizytę dopiero po 4 tygodniach, ale myślę, że to już ostatni raz tak długa przerwa. Ponoć przy cukrzycy trzeba mieć częściej monitorowanie KTG.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 11:09   #3932
kizia86
Raczkowanie

GG do kizia86

witam wszystkie śliczne grubaski(oczywisc ie bez obrazy)
codziennie podczytuje wasze postypodziwiam ze tyle piszecie
Nam zostało jeszcze 6 tygodnijuz nie moge sie doczekać mojej kruszynynoi konca ciązy,bo staje sie czasem uciążliwa
Niestety nie znam jeszcze płci dziecka,iż owe malenstwo nie chciało nam pokazaćale mam nadzieje ze na ostatnim usg sie ujawniw głębi czuje ze to bedzie księżniczka
pare pytanek
1Czy u Was w szpitalach myją noworodki zaraz po porodzie?Czy tylko ocierają z krwi?
2Czy któraś zamawiała z allegro oilatum mam na mysli zestaw np.http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?...06530718zawsze to taniej wychodzi,ale jednak z apteki bezpieczniej,troch sie waham
3(te troche wstydliwe)Czy podczas orgazmutwardniej Wam brzuszek i trwa to troche dużej niż zwykleczasem sie boje ze takim pieszczotami wywołamy poród,ale lekarz mi zalecił kochać sie jak najwiecej"mama zadowolona dzidzuś zadowolony"

mój brzuszek,Foczka w swoim żywiole
A to moi mężczyzni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz-2449.jpg (71,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz-2441.jpg (68,1 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz-2431.jpg (66,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz-2432.jpg (43,1 KB, 33 załadowań)
Kacperek 04.09.2009 ...2450g,51cm
Kubuś 14.03.2006...2500g,50cm
kizia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 11:10   #3933
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
woman nie możesz jeść arbuza, bananów i winogrona, reszte możesz jeść a najlepiej jak byś jadła owoce z jogurtem naturalnym wtedy cukier z owoców jest neutralizowany, ja tak jem codziennie kupuje jogurty z Danona 0% i jem z owocami.
.
no nie wiem jak mi bedzie szlo jedzenie owocow z jogurtem ale i tak dobrze ze musze wyeliminowac te owoce z ktorymi najmniej przepadam- winogrona, banany. najbardziej kocham nektarynki i brzoskwinie i te codziennie zjadalam po koszyczku
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 11:28   #3934
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Kolejne rzeczy z wyprawki już mam - kurier właśnie dostarczył mi przesyłkę, gdzie są pieluchy, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, nożyczki do obcinani paznokci, szczotka z miękkiego włosia + grzebyk, podkład pod prześcieradło.....
Ja czekam na odwiedziny kuriera. Zakupiłam jednak te siatkowe majtki poporodowe i dokupiłam jeszcze jeden zestaw do "stylizacji fryzury" już dla niemowlęcia i parę innych pierdułek i na ten moment budżet zamykam- no chyba, że zacznę wcześniej rodzić to wtedy małż ma listę dodatkową.
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
a tu widzę wątek opanowała mania pakowania toreb do szpitala....a ja nadal nie kupiłam torby bo nie wiem czy większączy mniejszą kupować...

jejku , spokojnie, musiała mieć jakiś ciężki poró i niski próg bólu.
wczoraj na sr kobieta nam mówiła, że im boleśniejsze i częśtsze są skurcze tym więcej endorfin się wydziela - naturalnego uśmierzacza bólu ALE tylko wtedy gdy kobieta próbuje się uspokoić i w miarę możliwości nie popadać w panikę . Strach powoduje wydzielanie adrenaliny , a adrenalina spowalnia wydzielania oksytocyny co skutkuje dłuższym i boleśniejszym porodem. tak nam powiedziała. Kochana myśl pozytywnie, są rzeczy, których nie jesteśmy w stanie przewidzieć, np. jak zareagujemy na ból, ale wpadanie w panikę na pewno nie pomoże.

położna nam wczoraj mówiła, że poród może być jak święto, jeśli się jest na niego odpowiednio przygotowanemu.
doradzała naszym mężczyznom, żeby kiedy się zaczną pierwsze skurcze zapewnić nam spokój, ciepło, coś do picia ( przypominać o sikaniu), mówiła, że zwykle kobiety irytuje zbyt dużo światła, więc nawet świece można zapalić.
bardzo ładnie opowiadała i właśnie w taki sposób, który raczej pomagał pokonać strach i uwierzyć, że damy radę!
Ja torby nie kupowałam bo olśniło mnie, że mam taką z którą na siłownię chodziłam

Dokładnie w kwestii porodu tylko spokój może nas uratować-nie my pierwsze i nie ostatnie. Poród to naturalna rzecz i chociaż będzie to mój pierwszy raz to jak sobie pomyślę, że po tym wysiłku będę miała moje maleństwo w ramionach to sam fakt wydostawania się tego bobasa na świat nie jest już dla mnie ważny.

Kochana rozmarzyłam się w kwestii tych świec-bardzo bym chciała żeby ten moment miał odpowiednią oprawę... Niestety w szpitalu nikt mi światła nie zgasi i nie zapali świec a szkoda bo atmosfera też bardzo dużo daje rodzącej.
Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
witam,
ja juz tez po wizycie- z tym ze ja nie mialam zadnych badan dowcipnych i zadnego usg- poprostu analiza wynikow, macanie brzucha i ogolny wywiad morfologie mam nie za ciekawą no i dostalam terdyferon i feminatal 400.
do tego cukier na gornej granicy normy- mam wystrzegac sie slodyczy oj bedzie ciezko
wizyte mam za miesiac tez myslalam ze teraz wizyty beda juz czesciej, ale jak sie okazuje nie....
aha i powiedzialam o twardnieniu i sporadycznych skurczach- lekarz mowil ze poki nie sa one regularne i nie ma zadnych innych dolegliwosci to nie ma powodu do zmartwien, niby to norma...

aha- jak siedzialam w poczekalni to moj maly tak szalal ze az widac bylo podskakujacy pod bluzka brzuch hihihii chyba sie stresowal przed wizyta u pana doktora
Moje dziecię też zawsze szaleje w poczekalni, a już w gabinecie udaje, że śpi... mały tajniak
Ja dopiero na 19.30 wizytę mam. Chyba małża do kina wyciągnę przed wizytą. Ciekawe jak u mnie z wizytami będzie bo do terminu tylko 34 dni.
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nie tylko slodyczy, ale i słodkich napojów i owoców.

A moje dziecko zaczęło znowu "spacerować". Ciekawe, o której skończy Wczoraj jeszcze długo po tym, jak się położyłam spać, ruszał się brzdąc niemiłosiernie
Najbardziej żal to by mi było owoców.
Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
oby, oby - bo my z mężem też śmigacze górkowi, a na dodatek ja instruktorka sportu, mąż też nie lubi nicnierobienia, wiec dziecko leniuszek to by nie było coś o czymś marzymy
My może po górkach nie łazimy (małż żałuje, ale ja za górami nie przepadam) ale też jesteśmy w ciągłym ruchu, zawsze w drodze... nasze dziecko będzie skazane na dreptanie z nami i pewnie łyknie bakcyla i ciężko będzie mu usiedzieć w miejscu.
Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Ja też trzymam w niej rzeczy na większy rozmiar, zapasową pościel, prześcieradła i inne duperelki

Widzę że zakupy ruszyły pełną parą Ja jeszcze muszę dokupić podkłady pod prześcieradło, spakować torbę i mam fajrant do porodu

A z jakiego włosia kupiłaś szczoteczkę? Naturalny czy sztuczny? Ja kupiłam canpolu z natutralnego, miekkiego włosia i jest beznadziejna. Włosie z niej wychodzi garściami Muszę chyba kupić inną...
Ja pierwszą kupiłam z Canpolu, ale twarda jest strasznie i teraz dokupiłam taką http://www.allegro.pl/item701345984_...ee_tippee.html
mam nadzieję, że będzie fajna.
No i do finiszu torbowego brakuje mi z rzeczy niezbędnych dla dzidzi : spirytusu i maści na odparzenia, ale jakoś nie po drodze mi do apteki i monopolowego.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 11:30   #3935
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Napisane przez kizia86 Pokaż wiadomość
witam wszystkie śliczne grubaski(oczywisc ie bez obrazy)
codziennie podczytuje wasze postypodziwiam ze tyle piszecie
Nam zostało jeszcze 6 tygodnijuz nie moge sie doczekać mojej kruszynynoi konca ciązy,bo staje sie czasem uciążliwa
Niestety nie znam jeszcze płci dziecka,iż owe malenstwo nie chciało nam pokazaćale mam nadzieje ze na ostatnim usg sie ujawniw głębi czuje ze to bedzie księżniczka
pare pytanek
1Czy u Was w szpitalach myją noworodki zaraz po porodzie?Czy tylko ocierają z krwi?
2Czy któraś zamawiała z allegro oilatum mam na mysli zestaw np.http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?...06530718zawsze to taniej wychodzi,ale jednak z apteki bezpieczniej,troch sie waham
3(te troche wstydliwe)Czy podczas orgazmutwardniej Wam brzuszek i trwa to troche dużej niż zwykleczasem sie boje ze takim pieszczotami wywołamy poród,ale lekarz mi zalecił kochać sie jak najwiecej"mama zadowolona dzidzuś zadowolony"

A to moi mężczyzni
Śliczne zdjęcia

ad.1
wycierają gołąbeczka a myją bodajże na drugi dzień w zlewie jak wszędzie ... chyba
ad.2
ja kupiłam w aptece (jakoś mam wrażenie, że to sprawdzone źródlo ... chociaż...)
ad.3
ze względu na brak męskiego ramienia w moich okolicach (znaczy się w okolicach serca ) nie potrafię odpowiedziec na to pytanie

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 11:36   #3936
aniago25
Zadomowienie

Witam nową mamusię
1.u mnie w szpitalu myją zaraz po porodzie
2.nie zamawiałam tego zestawu ale dlaczego ma nie być bezpiecznie na allegro? myśle że śmiało możesz kupić
3. Mi twardniał brzuch przy orgaźmie ale teraz mam całkowity zakaz do porodu bo mam miękką szyjkę.

woman31 mi też na poczatku nie szły te jogurty ale teraz się przyzwyczaiłam i nie mam problemu a nektarynki i brzoskwinie to jem codziennie ale nie koszyczek tylko maksymalnie 3 sztuki
Stary 2009-08-11, 11:38   #3937
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość

Dokładnie w kwestii porodu tylko spokój może nas uratować-nie my pierwsze i nie ostatnie. Poród to naturalna rzecz i chociaż będzie to mój pierwszy raz to jak sobie pomyślę, że po tym wysiłku będę miała moje maleństwo w ramionach to sam fakt wydostawania się tego bobasa na świat nie jest już dla mnie ważny.

Kochana rozmarzyłam się w kwestii tych świec-bardzo bym chciała żeby ten moment miał odpowiednią oprawę... Niestety w szpitalu nikt mi światła nie zgasi i nie zapali świec a szkoda bo atmosfera też bardzo dużo daje rodzącej.
całe szczęście ja zostaję w domu przynajmniej do finału, a jeśli się uda to cały poród.
więc mąż już zadba o wszystko, kąpiel lub prysznic, świeczki, może nawet moją muzykę relaksacyjną, tylko nie wiem czy wtedy nie będzie mnie drażniła.
wielu rzeczy jeszcze nie wiem- o sobie samej....jak zareaguję na ból, na stres, czy będę potrafiła zapanować nad lękiem, rozluźnić się...nie wiem. ale wierzę, że potrafię. inaczej po nocach bym nie spała ze strachu...

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Śliczne zdjęcia

ad.1
wycierają gołąbeczka a myją bodajże na drugi dzień w zlewie jak wszędzie ... chyba
ad.2
ja kupiłam w aptece (jakoś mam wrażenie, że to sprawdzone źródlo ... chociaż...)
ad.3
ze względu na brak męskiego ramienia w moich okolicach (znaczy się w okolicach serca ) nie potrafię odpowiedziec na to pytanie
kochana...bez faceta też sobie można takie atrakcje zapewnić, a nawet trzeba od czasu do czasu

Kizia, mi też bardzo twardnieje brzuch w czasie przytulanek - nie tylko jak mam orgazm, ale generalnie jak się zaczyna robić miło. normalne, to macica dostaje skurczy- zawsze tak jest w czasie orgazmu, tylko jak nie jesteś w ciązy to macica jest tak mała, że tego nie czujesz. no worries! wsio ok

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 11:47   #3938
woman31
Zadomowienie

Cytat:

kochana...bez faceta też sobie można takie atrakcje zapewnić, a nawet trzeba od czasu do czasu
no pewnie
mojej przyjacioli maz byl za granica kiedy ona chodzila w ciazy (pojechal jak ona byla w 7 tygodniu a przyjechal dopiero po porodzie)- a ona sama twierdzi ze w ciazy miala najlepsze orgazmy
teraz jak czasem rozmawiamy i ja mowie ze moj maz boi sie ze mna kochac to ona zawsze mi odpowiafa "a do czego on ci potrzebny?"
Stary 2009-08-11, 11:52   #3939
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
no pewnie
mojej przyjacioli maz byl za granica kiedy ona chodzila w ciazy (pojechal jak ona byla w 7 tygodniu a przyjechal dopiero po porodzie)- a ona sama twierdzi ze w ciazy miala najlepsze orgazmy
teraz jak czasem rozmawiamy i ja mowie ze moj maz boi sie ze mna kochac to ona zawsze mi odpowiafa "a do czego on ci potrzebny?"
Mój też zestresowany, więc radzę sobie sama-nie narzekam w każdym razie
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 12:05   #3940
jesienna_noc
Raczkowanie

Z tą cukrzycą to jest tak że każdej cukier skacze po czymś innym np ja owoce jem bez ograniczeń (poza bananami i winogronami) i nigdy nie podnoszą mi cukru. Tylko najczęściej jem jagody, maliny, jeżyny. I nigdy cukier nie skacze mi po lodach więc ich sobie nie odmawiam tylko wybieram takie bez dodatków. Ale wystarczy że zjem kluski w zupie, pieroga czy coś z mąki a od razu mam wynik powyżej normy.
Pierwszą turę prasowania mam już za sobą.
Aniago a który masz numerek? Ja zazwyczaj wchodziłam jako pierwsza lub druga ale tym razem chyba sobie trochę poczekam w kolejce.
jesienna_noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 12:10   #3941
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
No i muszę się gina popytać jak to będzie z moim porodem w tym szpitalu, bo jak oglądacie wiadomości to chyba wiecie co się u mnie dzieje
Właśnie jak wczoraj oglądałam te informacje w Faktach to o Tobie sobie pomyślałam Ale miejmy nadzieję, że wyjaśni się ta sytuacja i spokojnie będziesz sobie już rodzić

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
A z jakiego włosia kupiłaś szczoteczkę? Naturalny czy sztuczny? Ja kupiłam canpolu z natutralnego, miekkiego włosia i jest beznadziejna. Włosie z niej wychodzi garściami Muszę chyba kupić inną...
Mam tą samą co wskazała 19martusia86 link do aukcji - zresztą nawet na tej aukcji ja kupiłam

Cytat:
Napisane przez kizia86 Pokaż wiadomość
A to moi mężczyzni
śliczne zdjęcia

Cytat:

U nas zrobiło się ciepło, nawet trochę duszno, ale dzięki temu wyprana pościel i prześcieradła już są prawie suche, bo powiesiłam na dworze

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 12:15   #3942
aniago25
Zadomowienie

Spac mi sie chce że ledwo przed komputerem siedze, ale muszę zjeść obiad i idę się położyć.

jesienna_noc może się już kiedyś w poczekalni spotkałyśmy ja mam chyba 4 numer a ty który?
Stary 2009-08-11, 12:24   #3943
jesienna_noc
Raczkowanie

Mam nr 6 ale w poczekalni nie zdazało mi się często siedzieć bo przeważnie byłam pierwsza, najczęściej czekałam pod gabinetem bo był jeszcze zamknięty
jesienna_noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 12:26   #3944
aniago25
Zadomowienie

Ja miałam często 2 lub 3 numerek, więc szybko wchodziłam a teraz też troszkę posiedze.
Stary 2009-08-11, 12:57   #3945
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Właśnie jak wczoraj oglądałam te informacje w Faktach to o Tobie sobie pomyślałam Ale miejmy nadzieję, że wyjaśni się ta sytuacja i spokojnie będziesz sobie już rodzić

Mam tą samą co wskazała 19martusia86 link do aukcji - zresztą nawet na tej aukcji ja kupiłam

śliczne zdjęcia

U nas zrobiło się ciepło, nawet trochę duszno, ale dzięki temu wyprana pościel i prześcieradła już są prawie suche, bo powiesiłam na dworze
raczej to się dobrze nie skończy tylko naszczęście procedury zamknięcia oddziałów trochę trwają. Martwi mnie tylko jak będą mną się opiekować te pielęgniarki i położne

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 13:08   #3946
precious_81
Wtajemniczenie

Wpadłam się tylko przywitać - nadrobię zaległości wieczorkiem, bo zaraz zmykam do fryzjera i kosmetyczki, muszę się upiększyć przed sobotnim weselem

Mało brakowało, a byśmy nie poszli na tą imprezkę, bo chyba mnie też dopadł "kryzys 8 m-ca" i od niedzieli mam mega doła, a wczoraj to już ryczałam bez powodu. Jutro jeszcze idę na babską imprezkę, więc pewnie już mi całkiem przejdzie, bo z takim humorem iść na wesele to żadna frajda.

No ale już się nie użalam spróbuję trochę Was nadrobić, ale na dłużej zjawię się wieczorkiem
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 13:23   #3947
sweetpinky
Zakorzenienie

właśnie oglądam Opowieści o narodzinach i było powiedziane, że po 36 tygodniu się nie tyje tylko chudnie bo traci się płyny.
Wiedziałyście o tym???

Stary 2009-08-11, 13:27   #3948
moniniteczka
Raczkowanie

Witam wszystkie mamy!!

Kiedyś Was podczytywałam (jeszcze w pierwszej części wątku, później stało się to troche niemożliwe ze względu na ciąże)

Uroczyście zawiadamiam że mój synuś już jest na świecie!!! miał być 1 września ale chyba stwierdził że woli być sierpniowym chłopakiem (UR 03.08.09 Damian Przemysław). W niedziele mialiśmy wielki powrót do domu.

Zycze wszystkim mamom szybkiego doczekania takiej radości jaką ja mam teraz w domu
bez wytłumaczenia.....

Damianuś 03.08.09
Ilonka 22.08.12

Edytowane przez moniniteczka
Czas edycji: 2009-08-11 o 13:47
moniniteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 13:31   #3949
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniniteczka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy!!

Kiedyś Was podczytywałam (jeszcze w pierwszej części wątku, później stało się to troche niemożliwe ze względu na ciąże)

Uroczyście zawiadamiam że mój synuś już jest na świecie!!! miał być 1 września ale chyba stwierdził że woli być sierpniowym chłopakiem (UR 03.08.09 Damian Przemysław). W niedziele mialiśmy wielki powrót do domu.

Zycze wszystkim mamom takiej radości jaką ja mam teraz w domu
gratulacje
To mamy PIERWSZĄ ROZPAKOWANĄ

a gdzie fotki slodzinki dla cioteczek z wizazu co bym mogły oczka nacieszyć czekamy
Cytat:
Cytat:
no pewnie
Cytat:
boskie jestescie choc patrząc na to z boku to ja jakiś dziwak bo mnie nic innego nie ruszy jak Tz, wogóle jakiś oziebły typ jestem i pracowac nade mna trzeba dlugo żebym zastartowała
Libido tez niskie bo mi spokojnie wystarcza 3 razy w miesiacu bo tyle mniej wiecej mam Tz.......... nie to co kiedyś starzeje sie a może dopiero po 30tce sie rozkręce
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-08-11 o 13:32
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 13:36   #3950
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie
coś w tym jest hahahaha

Cytat:
mój całe szczęście po okresowym napadzie czułości zamiast namiętności powrócił do formy w każdym razie korzystam z obu opcji

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Wpadłam się tylko przywitać - nadrobię zaległości wieczorkiem, bo zaraz zmykam do fryzjera i kosmetyczki, muszę się upiększyć przed sobotnim weselem

Mało brakowało, a byśmy nie poszli na tą imprezkę, bo chyba mnie też dopadł "kryzys 8 m-ca" i od niedzieli mam mega doła, a wczoraj to już ryczałam bez powodu. Jutro jeszcze idę na babską imprezkę, więc pewnie już mi całkiem przejdzie, bo z takim humorem iść na wesele to żadna frajda.

No ale już się nie użalam spróbuję trochę Was nadrobić, ale na dłużej zjawię się wieczorkiem
miłego upiększania i super fajnej babskiej imprezki

to ja chyba kryzys ósmego miesiąca miałam w zeszłym tygodniu

Cytat:
właśnie oglądam Opowieści o narodzinach i było powiedziane, że po 36 tygodniu się nie tyje tylko chudnie bo traci się płyny.
Wiedziałyście o tym???
nie wiedziałam, ale chętnie oddam troszkę płynu

Cytat:
Witam wszystkie mamy!!

WOW GRATULACJE!!!!!

czy to oznacza, że zaczęłśmy rozpakowywać wątek????

Zrobiłam pierwsze dzidziowe pranko tych grubszych rzeczy i jestem bardzo zadowolona. wczoraj jak otworzyłam pudełko z proszkiem neutral do prania to mnie zapach odrzucił, ale po praniu wszystko subtelnie i miło pachnie.
niestety choć jest ciepło słonko się schowało i siedze jak na szpilkach: będzie padać czy nie

Stary 2009-08-11, 13:39   #3951
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
gratulacje

a gdzie fotki slodzinki dla cioteczek z wizazu co bym mogły oczka nacieszyć czekamy
tak tak witamy, gratulujemy:j upi: i czekamy na fotki

Cytat:
boskie jestescie choc patrząc na to z boku to ja jakiś dziwak bo mnie nic innego nie ruszy jak Tz, wogóle jakiś oziebły typ jestem i pracowac nade mna trzeba dlugo żebym zastartowała
Libido tez niskie bo mi spokojnie wystarcza 3 razy w miesiacu bo tyle mniej wiecej mam Tz.......... nie to co kiedyś starzeje sie a może dopiero po 30tce sie rozkręce

kochana nic sie nie martw, nie jestes zadnym dziwakiem- ja tez cale zycie ozieblam bylam i tez ciezo mnie zawsze bylo rozkrecic teraz w ciazy tez mam male potrzeby ale i tak moj tz sie do mnie nie dobiera bo boi sie...
Stary 2009-08-11, 13:39   #3952
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

racja, Moniteczka, dawaj foteczki!!!!! bośmy ciekawe...!

hahahaha, ja też kiedyś tak miałam, a potem przestałam brać pigułki... jak mi się libido rozpędziło to szok!
kochana po 30 to raczej się rozkręcisz przynajmniej tak mówią dlatego ja się swojej 30 nie mogę doczekać. mążsię martwi czy wydoli

Stary 2009-08-11, 13:42   #3953
zartownis
Zadomowienie

Hejka ja juz po badanku, ale to trwalo
Siedzialam w labo od 8 45 do 12 30 (ostatnie pobranie krwi)
Na szczescie wzielam ksiazke, wiec sie nie nudzilam
A co mnie wymeczyli to glowa mala, krew pobierala jakas mloda laska i wogole nie mogla znalezc mi zyly. Przy kazdym kluciu (4razy!!!) najpierw ta mloda probowala, a potem dopiero wolala jakas bardziej doswiadczona, tak ze mam sporo dziur w rekach.
Co ciekawe podczas uklucia maly chyba czul co ja bo zawsze reagowal, bidulek

Co do glukozy to od rana chodzilam chora, bo sie tyle tu naczytalam, ze wstretna i slodka i ze niektorzy wymiotuja, a tym czasem wypilam dwie buteleczki pomaranczowego napoju . Moze troszke slodszy niz napoj, ale calkiem smaczny jak bym musiala trzecia wypic to by nie bylo problemu

Przyjechalam do domu i zastalam sroke siedzaca na szafce w najlepsze, popatrzyla na mnie i sie tylko odwrocila, wszedzie mi nasrala, stol, podloga, psy dzis niestety kolacji nie dostana, nie dosc, ze zostawilam im otwarte dzwi do ogrodka to sobie spaly w najlepsze zamiast chalupy pilnowac

Ps poczytam was pozniej, bo musze podloge w kuchni wyszorowac
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 13:44   #3954
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkie mamy!!

GRATULUJE SERDECZNIE!!!!!
I CZEKAM NA ZDJECIA!!!!!

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-11, 13:48   #3955
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana po 30 to raczej się rozkręcisz przynajmniej tak mówią dlatego ja się swojej 30 nie mogę doczekać. mążsię martwi czy wydoli
hihihi Nika jeśli ty jesteś rocznik z niku to ta 30tke bedziemy obchodzic razem bo ja 80siaty to już lada, chwila, niedaleko

zmykam robota mnie goni, a ja tak żwawo przed nia uciekam
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 13:53   #3956
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
hihihi Nika jeśli ty jesteś rocznik z niku to ta 30tke bedziemy obchodzic razem bo ja 80siaty to już lada, chwila, niedaleko

zmykam robota mnie goni, a ja tak żwawo przed nia uciekam

hehehe urządzimy wirtualne party tak w lipcu przyszłego roku skończę 30! hurra!!!!
Życie kobiety zaczyna się po 30!!!! iiiiiiiiiiii... wszystko co najlepsze nadal przede mną! przed nami

przejaśnia się...chyba nie będzie padać!!!!!

Stary 2009-08-11, 14:06   #3957
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamy!!

Zycze wszystkim mamom szybkiego doczekania takiej radości jaką ja mam teraz w domu
o kurde gratuluję
Cytat:
gratulacje

hyhy ja to minimum 3 razy ale w ciągu tygodnia i mi mało więc troszku i sama muszę

dzidziuś dziś się rusza cały czas bez przerwy, jak mi jutro gin będzie kazał liczyć ruchy to go wyśmieję i popukam w czoło

Stary 2009-08-11, 14:10   #3958
woman31
Zadomowienie

Cytat:
o kurde gratuluję

hyhy ja to minimum 3 razy ale w ciągu tygodnia i mi mało więc troszku i sama muszę
wow no to ja wam dziewczyny zazdroszcze takiego libido ja kurcze cale zycie bylam z tych "niepotrzebujacych"- maz na poczatku sie przejmowal, a potem sie przyzwyczail no ale mam nadzieje ze po urodzeniu dziecka wszystko mi sie poprzestawia i bede potrzebowala non stop hihihihi
Stary 2009-08-11, 14:17   #3959
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
o kurde gratuluję

dzidziuś dziś się rusza cały czas bez przerwy, jak mi jutro gin będzie kazał liczyć ruchy to go wyśmieję i popukam w czoło
Ja też zawsze potrzebowałam więcej niz normalnie. Poprzedni chłopak (byly narzeczony , mówił, że go zamęczam ... a było mi bez roznicy, czy noc, czy dzien, ranek czy wieczór ... ale uzupełnialismy sie wzajemnie i na pożycie nigdy nie narzekałam ... a potem się rozstalismy .... czego nawet troche szkoda) a jak juz byłam z innym (ojcem mojego dziecka) stracilam troche zapotrzebowanie, mozna powiedziec ze nie potrzebowalam wcale
a teraz jestem sama ... i potrzebuje ... ale samemu jakoś tak dziwnie

Cytat:
wow no to ja wam dziewczyny zazdroszcze takiego libido ja kurcze cale zycie bylam z tych "niepotrzebujacych"- maz na poczatku sie przejmowal, a potem sie przyzwyczail no ale mam nadzieje ze po urodzeniu dziecka wszystko mi sie poprzestawia i bede potrzebowala non stop hihihihi
a ja mam nadzieje, ze znajde kogos do tych spraw

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-11, 14:25   #3960
sweetpinky
Zakorzenienie

a tak wogóle to nie uwierzycie, jest godzina 14:30 a ja nadal w piżamie:h ahaha: dobrze, że o 16 jadę do przyjaciółki bo chyba bym tak zostala do wieczora

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości