przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-11, 15:37   #2761
almondfairy
seriously? no.

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Ogólnie sok aloesowy można dostać w aptekach i sklepach ze zdrową żywnością , ale jest on dość drogi (ale za to 100%-owy). Można też znaleźć napoje aloesowe spożywcze (czyli ten słynny Chatulowy sok ) w sklepach (Chatul kupowała go w Almie, ale podobno można też dostać w Superpharmie).
dziękuję pięknie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Oczywiście
Moje włosy sięgające ponad połowy pleców ciężko by było uczesać bez jakiejkolwiek odżywki
Nie nakładam na skórę głowy, lecz na same włosy
Myję teraz głowę co jakies 3-4 dni, przetłuszczanie uspokoiło się po przetrzymywaniu
ile trwała Twoja kuracja "przetrzymywania"?? ;-)

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 15:55   #2762
katty86
Rozeznanie

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Chwalicie tutaj sok aloesowy.A próbowałyście szamponów aloesowych?
Ja chyba przetestuje

katty86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 18:44   #2763
Pchee
Raczkowanie

Ja od jakiegoś czasu myje włosy szamponem timotei oczyszczającym winogrono i cytryna i musze przyznać że włosy któe wczesniej musiałam myć codziennie teraz myję raz na dwa dni i są przez te dwa dni bardzo świerze. Używam odżywki Loerala do pasemek i balejażu ale myślę że ten dobry stan włosów to raczej zasługa szamponu.
Pchee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 18:50   #2764
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015

Od jakiegoś czasu zauważyłam, że moje włosy kiedy je myje w ogóle się nie pienią, chyba również od tamtego czasu zaczeły się tluścić i były oklapnięte odrazu po umyciu.

Zwyczajnie je mocze i nakładam szampon, i po prostu wmasuje w skóre, ale one za nic się nie pienią...Kiedyś jak używałam nizoralu to włosy bardzo się pieniła teraz tak ledwo co i syzbko piana wsiąka we włosy.Wiecie może czym jest to spowodowane? może tak ma być?
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 19:15   #2765
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka015 Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że moje włosy kiedy je myje w ogóle się nie pienią, chyba również od tamtego czasu zaczeły się tluścić i były oklapnięte odrazu po umyciu.

Zwyczajnie je mocze i nakładam szampon, i po prostu wmasuje w skóre, ale one za nic się nie pienią...Kiedyś jak używałam nizoralu to włosy bardzo się pieniła teraz tak ledwo co i syzbko piana wsiąka we włosy.Wiecie może czym jest to spowodowane? może tak ma być?
to jest wlasnie łojotok, zadne tam szybkie przetluszczanie sie tylko zaburzona praca gruczolow lojowych

jak sie wysmaruje wlosy olejem rycynowym czy innym, efekt podobny, szampon sie nie pieni, czasem trzeba umyc wiele razy dla efektu

Nizoral pomaga przy łojotoku, domywa silniej niz zwykle szampony
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 17:08   #2766
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
amelsss, gratuluje ;d na mnie ta metoda nie działa, tzn przetrzymałam włosy dzień dłużej (myje codziennie) i choć włosy wyglądały świeżo jak zaraz po myciu to w połowie dnia skóra zaczęła mnie swędzieć i łupież mi powrócił. Ehhh
Ja jakimś cudem przemogłam się i gdy byłam chora nie myłam włosów przez jakiś tydzień.. Potem spokojnie mogłam szorować je co drugi dzień, a potem stopniowe przetłuszczanie zanikało jeszcze bardziej

Cytat:
Napisane przez katty86 Pokaż wiadomość
To już świetny rezultat udało Ci się uzyskać.Ja chyba dalej będę myła codziennie.Ostatnio zdarzało mi się myć co dwa dni,ale to bez używania odżywek.Chyba spróbuję z jakimiś wcierkami,może będzie łatwiej je wtedy przetrzymywać.
Mi pomógł trochę tonik Seboradin Niger rzepowy

Wyczaiłam taki soczek KLIK
Nadaje się?
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 18:34   #2767
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Wyczaiłam taki soczek KLIK
Nadaje się?
Według mnie nadaje się

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 23:09   #2768
Truskawkowe widmo
Raczkowanie

Przyznam się szczerze , że wątek przeczytałam tylko częsciowo .
No ale mimo wszystko kilka razy powtorzyła się metoda przetrzymania pare dni (tygodni? ) przetłuszczających się włosków od mycia. Niestety ja nie mogę sobie na to pozwolić ;/ Bo pracuję na tygodniu i dość często w weekendy no i wychodzę do ludzi trochę..
W moim przypadku niestety problem jest straaaaaszny tzn, że moje kłaczki juz po kilku godzinach od umycia wyglądają jakbym ich nie myła conajmniej pare dni...
Czuję się z tym okropnie, co chwila latam do lusterka i "jakoś" je zaczesuję, żeby tylko nie było widać tych tłustych strąków...
Stosowałam tych wszystkich "cudooownych" szamponów do włosów przetłuszczających się, ale cóż.. większych rezultatów jak chwilę po umyciu nie ma...
Jakieś porady kogoś z podobnym problemem?
Czy ktoś płukał włoski pokrzywą?
I ten seboradin (?) niger -warto ?
Ehh..
Truskawkowe widmo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 09:34   #2769
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Truskawkowe widmo Pokaż wiadomość
W moim przypadku niestety problem jest straaaaaszny tzn, że moje kłaczki juz po kilku godzinach od umycia wyglądają jakbym ich nie myła conajmniej pare dni...
Lepiej udaj się do dermatologa, to mi wygląda na poważny problem ze skórą głowy. Lepiej nie ryzykować i zbadać co to jest. Specjalista powinien Ci też pomóc dobrać odpowiednie kosmetyki do pielęgnacji włosów.
Stary 2009-08-26, 10:33   #2770
MalaArielka
Wtajemniczenie

Truskawkowe widmo,
Ja w pewnym okresie kilka razy płukałam włosy pokrzywą i mniej mi się po niej przetłuszczały. Czasem dawałam herbatkę pokrzywową do spryskiwacza i lekko pryskałam nim włosy przed "planowanym" przetłuszczeniem.
Jednak tak jak Chatul, radzę Ci pójść do dermatologa, powinien przepisać Ci jakąś wcierkę, która załagodzi ten problem.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 16:10   #2771
cloche
Zakorzenienie

a ja to ta pokrzywe bym nawet pila... teraz nie moge sie jakos zabrac do tego ale wiem, ze raz to pociagnelam konsekwentnie przez jakies dwa miesiace i wlosy (+ skora takze) mniej mi sie przetluszczaly... niestety taki napar z pokrzywy nie ma zbyt apetycznego zapachu, dlatego ja chetniej pije mieszanke typu trawa cytrynowa + pokrzywa (lepszy "aromat"). sa tez soki z pokrzywy, do kupienia w zielarskich lub aptekach, ale na bazie alkoholu, wiec nie wiem, czy tak mozna sobie dobrowolnie w pracy...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 18:17   #2772
sugarcane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A ja jutro spróbuję umyć włosy maską błotną firmy Bielenda, tą z serii "Pożegnanie z Afryką". Część osób twierdzi, że zmniejszyła im przetłuszczanie. Miała ją któraś z Was?
miałam, nic a nic nie zmniejszyła przetłuszczania.
ostatnio mam okropne włosy, przetłuszczają mi się 2x szybciej i w ogóle po wszlekich odżywkach, nawet dobrze spłukanych, mam momentalnie tłuste włosy :O
sugarcane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 18:57   #2773
Chatul
ma zielone pojęcie

Miała któraś z Was szampon z zielonej glinki? Znalazłam taki na stronie firmy Mednatur i bardzo mnie zaciekawił. Głównie dlatego, że zielona glinka naprawdę świetnie działa na moją przetłuszczającą i pocącą się skórę głowy. Teraz jednak mam zatrzęsienie szamponów, a brak funduszy, także zakup tegoż szamponu poczekać musi. Ale ciekawam czy któraś miała kiedyś taki specyfik i czy równie skuteczny co odżywka Dermaglin jest.
Stary 2009-08-26, 19:02   #2774
Truskawkowe widmo
Raczkowanie

No udam się jakoś udam.. Bo już normalnie szlag ciężki mnie trafia jak się namęcze i o 5 rano umyję kłaczki , żeby w pracy jakoś wyglądać.
To z zielonej glinki to drogie jakies?
Truskawkowe widmo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 21:13   #2775
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Truskawkowe widmo Pokaż wiadomość
To z zielonej glinki to drogie jakies?
Ale szampon czy odżywka do skóry głowy Dermaglin?
Szampon 23 z groszami jak dobrze pamiętam, a Dermaglin 5 czy 6 zł/20g [saszetka] i 15 czy 16 zł/70g [tubka]. Dermaglin dostaniesz w każdej drogerii sieci Rossmann.
Stary 2009-08-26, 21:57   #2776
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
dziękuję pięknie

ile trwała Twoja kuracja "przetrzymywania"?? ;-)
Cała kuracja trwała jakieś 2 miesiące, na początku wakacji nie myłam głowy przez 2 dni, potem 3 itd. Tak kilka razy
Jakimś cudem przemęczyłam się, choć nie było kolorowo
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 14:01   #2777
Magdzia94
Zakorzenienie

A ja mam problem. Skończyła mi sie woda brzozowa i kupiłam Jantar. Ale coś mi sie wydaje ze on mi bardziej przetłuszcza włosy. Nie jestem pewna bo stosowałam tez oleje albo płukałam korą dębu i na 2 dzień miałam juz takie sobie włosy. Wczoraj tylko umyłam szamponem i Glorie nałozyłam potem Jantar na skalp i zobaczymy jakie będe miec jutro włosy jeżeli tluste to bede musiała ten jantar stosowac przed myciem, a dziwne bo wszytskim dziewczynom on zmniejszał przetłuszczanie. A tak sie juz cieszyłammm

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 20:37   #2778
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Ja przetłuszczające się włosy mam już w genach. Moja mama ma króciutkie włoski i też musi codziennie przed pracą je myć. Ja mam włosy więcej niż do połowy pasa i myję co 2 dni. Kiedyś myłam codziennie, ale było to dla mnie uciążliwe. Nie przetłuszczają mi się całe tylko u nasady głowy. Teraz jak myję co 2 dni, to na drugi dzień już są nie za fajne, ale da się obejść. Próbowałam też kuracji nie mycie przez jakiś czas, ale u mnie dało to efekt, ze jak umyłam pierwszy raz to trzymały 3-4 dni, a potem znów to samo. Parę lat temu miałam problem z łupieżem i dłuższy czas używałam Nizoral. Potem przeszłam na lżejszy Head&Shoudels. Problemy z łupieżem skończyły się, zaczęłam wchodzić w wiek dojrzewania więc przetłuszczanie. Używałam tylu specyfików z apteki, że hoho. Po umyciu były fajne, ale na drugi dzień (myję na noc włosy, bo rano nie mam czasu na mycie, poza tym mam zimną wodę, co w moim przypadku nic nie da tym przetłuszczonym strąkom). Zresztą dość dawno przyuważyłam, że gdy dłuższy czas używam jednego szamponu to potem albo zaczyna robić się łupież, albo po prostu mycie ich nic nie daje i muszę zmieniać mniej więcej co 3 miesiące. Teraz wróciłam do szamponu, którego kiedyś już używałam. Po umyciu pierwsz raz trzymało mi 4 dni! Byłam wręcz wniebowzięta, ale po kolejnych myciach już nie było tak ciekawie. JAk już mówiłam znowu do niego wróciłam ostatnio i po umyciu są bardzo fajne. Jst z firmy Pharmaceris taki zielony. Miałam też z apteki taki szampon w zielonym opakowaniu (nie pamiętam ani firmy ani nazwy), pachniał brzoskwinią. Był STRASZNY! W ogóle nie chciał się pienić i w dodatku, że włosy nadal były tłuste to jeszcze znowu dostałam łupieżu. Odżywkę miałam w płynie, ale nic mi nie dawało to wcieranie. Zastanawiam się nad kupnem suchego szamponu, żeby używać go na drugi dzień przed szkołą. Powiedzcie mi tylko czy dostanę takowy może w Rossmannie i jaki polecacie...
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 21:26   #2779
cloche
Zakorzenienie

ja chrzanie to, myje wlosy tym, co mi sie podoba - np. szamponem nadajacym refleksy czerwone - taki niby do wszystkich rodzajow wlosow, albo wrecz do wlosow wysuszonych z oliwa z oliwek i cytryna... i dalej musze myc wlosy codziennie, ale za to wygladaja przez ten jeden dzien na bardziej zadbane i nie wysusza mi sie skora glowy.

MalinowaMamba, ja mialam taki suchy szampon.... do wlosow krotkich i niezbyt ciemnych to fajna sprawa. przy wlosach ciemniejszych i dlugich trudniej wytrzepac, wyrecznikowac czy wyczesac ten "proch". ale ogolnie fajny produkt na sytuacje awaryjne. ja probowalam taki firmy algemarine - nie wiem, czy jest dostepny w polsce...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-31, 21:30   #2780
Chatul
ma zielone pojęcie

Używała któraś z Was błota z Morza Martwego? Wydaje mi się, że działa ono podobnie do wszelkich glinek czyli służy skórze przetłuszczającej się (; Jestem dopiero po 2 użyciu także nie mogę powiedzieć na pewno jak błotko działa, ale nie powiem- wiążę z nim spore nadzieje. Będę na bieżąco informować

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad kupnem suchego szamponu, żeby używać go na drugi dzień przed szkołą. Powiedzcie mi tylko czy dostanę takowy może w Rossmannie i jaki polecacie...
Rossmann nie ma w ofercie szamponów suchych. Kupić można je w aptece Super Pharmu, te firmy Klorane tam są. Ale nie powiem by produkty Klorane były tanie.
Stary 2009-09-05, 09:22   #2781
Chatul
ma zielone pojęcie

Ale to cisza... Mam nadzieję, że nic się nie stanie jak podbiję tę wątek

Miałam informować jak działa błotko z Morza Martwego. Tak więc działa świetnie U mnie efekty są podobne jak po Dermaglinie. Tyle, że jednak błoto chyba trochę tańsze jest [ nie wiem dokładnie, bo dostałam w prezencie ]. W każdym razie błota mam o wiele więcej niż 70g Dermaglinu :P także bez skrupułów nakładam go na skalp więcej niż Dermaglinu. No i nie nakładam samego błota, bo jest to tak samo niewygodne jak nakładanie glinki, za to mieszam błotko z odżywką w proporcjach mniej więcej 1:1. O wiele łatwiej się wtedy aplikuje mazię na łeb.
Stary 2009-09-05, 09:53   #2782
Gryzeldaa
Raczkowanie

Chatul a mozesz podac link na kWC do tego blota?
i czy maseczka dermaglinu zadzialala na Ciebie od pierwszego razu czy dopiero po ilus stosowaniach? bo ja juz skonczylam jedna tubke i nie widze nic specjalnego ...
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 10:25   #2783
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
Chatul a mozesz podac link na kWC do tego blota?
i czy maseczka dermaglinu zadzialala na Ciebie od pierwszego razu czy dopiero po ilus stosowaniach? bo ja juz skonczylam jedna tubke i nie widze nic specjalnego ...
Na KWC chyba tego błota nie ma. To jest po prostu czyste błoto z Morza Martwego, nie żadna maseczka itd.

A Dermaglin działał u mnie od samego początku. Po jakimś czasie wykryłam, że należy go długo trzymać na głowie. U mnie bywało, że i 3 godziny miałam tę glinkę na skalpie i wtedy efekty były naprawdę dobre
Stary 2009-09-05, 13:13   #2784
Gryzeldaa
Raczkowanie

buuu.. skąd ja niby wezme błoto z morza martwego ;D
a dermaglin tez trzymalam tak z 1,5 - 2 h ( wg Twoich wskazowek) , moze jeszcze go poprobuje
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 22:07   #2785
lolitka888
Rozeznanie

zastanawiam sie nad szamponem Natural Vital aloesowym bo zauwazylam dzisiaj taki w Naturze za 17 zł..
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 18:51   #2786
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
buuu.. skąd ja niby wezme błoto z morza martwego ;D
a dermaglin tez trzymalam tak z 1,5 - 2 h ( wg Twoich wskazowek) , moze jeszcze go poprobuje
Poszukaj w necie miejsc, gdzie można nabyć błotko

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
zastanawiam sie nad szamponem Natural Vital aloesowym bo zauwazylam dzisiaj taki w Naturze za 17 zł..
A jak wysoko w składzie ma aloes? I ma SLeS?
Stary 2009-09-09, 19:23   #2787
szpilka666
Raczkowanie

Dziewczyny a stres ma wpływ na przetłuszczanie ?? Bo odkąd się zaczeła szkoła to muszę myc codziennie bo po 36 godz od mycia mam tłuste. Wcześniej myłam co 3 dni...
Stary 2009-09-09, 20:13   #2788
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez szpilka666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a stres ma wpływ na przetłuszczanie ?? Bo odkąd się zaczeła szkoła to muszę myc codziennie bo po 36 godz od mycia mam tłuste. Wcześniej myłam co 3 dni...
A w pielęgnacji wlosów niczego nie zmieniłaś, tak?

Jak widać stres jednak ma duży wpływ na przetłuszczanie się włosów. Na pocenie się itd. również ;/
Najlepiej odstresować się jakoś. Bo żeby aż tak skrócił się czas świeżości wlosów to nie słyszałam. Bardzo się stresujesz?
Stary 2009-09-09, 20:30   #2789
szpilka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A w pielęgnacji wlosów niczego nie zmieniłaś, tak?

Jak widać stres jednak ma duży wpływ na przetłuszczanie się włosów. Na pocenie się itd. również ;/
Najlepiej odstresować się jakoś. Bo żeby aż tak skrócił się czas świeżości wlosów to nie słyszałam. Bardzo się stresujesz?

No właśnie niczego nie zmieniałam . W ciągu ostatnich 2 tygodni o wiele więcej niż przedtem. Mam teraz bardzo duzo spraw na glowie... Nie będę opowiadac jakich bo to chyba nieistotne ale dziwi mnie to bardzo że ten czas świerzosci sie tak radykalnie skrocil. Chyba rzeczywiscie pozostaje tylko się wyluzowac
Stary 2009-09-09, 20:33   #2790
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

a laseczki któraś używała mydła siarkowego ?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości