|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Odżywki do wsmarowywania w słoiczkach
Poszukuję odżywki do skórek i natłuszczającej płytkę paznokcia w słoiczku/metalowym pojemniczku.
Po przetrząśnięciu Allegro natrafiłam na takie propozycje: - Sally Hansen Shea Butter Cuticle Balm świetny skład, same naturalne składniki- Avon Pachnący Krem do Nawilżania skórek nigdy się z nim nie spotkałam w katalogu... wycofano go?- Burt's Bees Lemon Cuticle Creme fajny skład, ale jest drogi (30 zł)- Badger Cuticle Creme - Odżywka Herba Studio niemal kultowaCzy miałyście do czynienia z tymi odżywkami/kremikami/balsamami? Jak się sprawują? Możecie je polecić? Jak pachną? Dziękuję z góry za pomoc |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywki do wsmarowywania w słoiczkach
Ja mam balsam herba studio i wiesz fajny jest na początku się ciężko nabierał, ale teraz jest okej, na skórki ma nawet fajny wpływ i wybiela koncówki paznokci. Gorąco polecam.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie na ten balsam się zdecydowałam. Raz, że mam jakieś mgliste wspomnienia, że kiedyś go używałam i byłam zadowolona, dwa, że łatwo go dostać w aptece (wpadł mi w ręce w pierwszej, do której weszłam
), trzy, że na wizażu to kosmetyk niemal kultowy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
ten z sally hansen jest również świetny, ale o wiele tańszy herba studio mu dorównuje jakością, więc chyba nie warto przepłacać
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
A ja ze swojej strony polecam Burt's Bees - uwielbiam za świetny cytrynkowy zapach i na serio fajne wartości odzywcze - ale ja w ogóle uwielbiam kosmetyki tej linii, także może nie jestem obiektywna
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dziś polecany Herba Studio
Oby zadziałał!
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
balsam Herba studio jest boski niemalże. Miałam takie paznokcie, że nawet krótkie były rozdwojone, od połowy paznokcia.
A dziś mam paznokcie długie i mocne. Używała go też razem ze mną koleżanka i również jest zachwycona.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#9 |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;12586431]Właśnie na ten balsam się zdecydowałam. Raz, że mam jakieś mgliste wspomnienia, że kiedyś go używałam i byłam zadowolona, dwa, że łatwo go dostać w aptece (wpadł mi w ręce w pierwszej, do której weszłam
), trzy, że na wizażu to kosmetyk niemal kultowy [/QUOTE]ile on kosztuje? Ja aktualnie używam 3fazowego olejku Wibo i jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja za niego w aptece zapłaciłam 7.20. Tylko żaluję, że nie było dużej wersji bo jest fantastyczny, a ja się niem ciapkam ciągle i dlatego szybko mi ubywa. Ale za tak śmieszne pieniądze będę go kupowała hurtowo.
|
|
|
#11 |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
dzięki za odpowiedź, jak obecny mi się skończy wypróbuję ten, który tak chwalicie
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
jak na razie użyłam ze 2 razy
widzę już, że skórki nie sa wysuszune niedługo napiszę jak działa na panokcie
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
a ja uzywam do paznokci kremu z Avonu: Intenstywnie nawilżający krem z gliceryną do rąk i paznokci. Ekstrakt roślinny + witamina E. Formuła z wapniem. ŚWIETNY!!!! naprawde przy regularnym wcieraniu w paznokietki moze zdziałać cuda. paznokcie są twarde lśniace mają śliczne białe końcówki gorąca polecam cena znikoma . od 3,90-5,90( zalezy od katalogu ciągle zmieniaja:p)
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
ja uzywam do paznokci olejku z wibo teczowego, maść z wit. A i olejek rycynowy...
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei poluję na ten: Essence, SOS Nail Savers, Nail & Cuticle Balm (Balsam do skórek i paznokci), słyszałam że niezły. Niestety w mojej Naturze te balsamiki schodzą jak świeże bułeczki...
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

A dziś mam paznokcie długie i mocne. Używała go też razem ze mną koleżanka i również jest zachwycona.

Tylko żaluję, że nie było dużej wersji bo jest fantastyczny, a ja się niem ciapkam ciągle i dlatego szybko mi ubywa.
Ale za tak śmieszne pieniądze będę go kupowała hurtowo.