|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Ale się uśmiałam z tym atakowaniem
![]() A wiecie może gdzie w Warszawie można najtaniej nabyć filtry Avene,LRP,SVR ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja toniku uzywam tego: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23374 ale nie nalezy on do najtanszych. mozesz pogrzebac na KWC i w tej kwestii. bardzo fajny i taniutki jest ten, tylko nie wiem, czy dostepny w polsce (rossmann): http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9473 sama bym uzywala, ale mojego meza denerwuje jego zapach (nie mam pojecia dlaczego - bo pachnie woda rozana!) zdjeciem sie nie sugeruj, teraz seria alverde ma zmienione opakowania... sprawdz w rossmannie, bo naprawde warto, bardzo ladnie nawilza i przy tym wchlania sie bez reszty, do tego poprawia wchlanialnosc wszystkiego, co po nim chcesz sobie wsmarowac - czy to filtry, czy zwykly kremik ![]() swietnie zapowiada sie ten tonik garniera - niestety jeszcze go nigdzie nie widzialam, zdaje sie, ze w niemczech w ogole tej serii nie ma: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24930 a jesli zadnego z tych tonikow nie dorwiesz albo ci sie nie podobaja, to... trzeba bedzie szukac dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
poszukam i to z wielką chęcią
![]() a co powiesz na ten tonik ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...do-twarzy.html poszperam na KWC jeszcze jeszcze pytanie do ciebie mam czy pomogłabyś mi wybrać najlepszy tonik ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Wtajemniczenie
|
Werka, Narc, cloche - dziękuje za odpowiedzi
![]() ...btw pisalam odpowiedz do kazdej z osobna, ale mi sie dwa razy nie zapisalo ![]() Moj anthelios wchlania sie wysmienicie, przepisowa ilosc, nawet kupilam strzykawke, bo nie wierzylam ze tak mi sie to dobrze wchlania. (Anthelios AC SPF 30 do cery tradzikowej). ![]() ...Juz sie nie moge doczekac uzywania Effeclaru ![]() ![]()
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
staram się nie kupować w ciemno , często sprawdzam opinie na wizażu i kafeterii
ja jeszcze nigdy nie miałam uczulenia na nic , a co do zapychania to jeden krem mnie zapchał od jutra zaczynam uczyć się rozszyfrowywać składy kosmetyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-"jaką strzykawkę?" A ja na to: "No taką do wstrzykiwania" ![]() Potem się wyjaśniło, że chodziło o skale ml strzykawki ![]() ![]() ![]() ![]()
Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy? Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania? ![]() Zapraszam na: Edytowane przez illegale Czas edycji: 2009-08-08 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
hahah
![]() ![]() ![]() ha! znalazlam w mojej wysylkowej aptece strzykawki! wziac lepiej 2 ml czy 5 ml? obie maja miarki... Edytowane przez cloche Czas edycji: 2009-08-08 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() to moj pierwszy post w tym wątku. piszę, bo mam ogromny problem z cerą i nie radzę sobie ![]() mam prawie 21 lat, w okresie dojrzewania mialam ładną cerę, czasem coś wyskoczyło, ale szybko znikało. natomiast trochę ponad 2 lata temu nagle zaczeły wyskakiwać mi pryszcze... najpierw była tylko strefa T, teraz już cała twarz... byłam u dermatologa, brałam antybiotyki, smarowałam maściami i NIC. robiłam badanie hormonalne, poziom hormonów mam w porządku... a jest coraz gorzej. aktualnie mam na całej twarzy takie małe krosteczki (twarz w dotyku jest chropowata przez nie, jak się posmaruje podkładem to bardzo je widać, wyglądają jak wysypka, są koloru skóry i za nic nie moge sie ich pozbyć..) próbowałam peelingów i nic ![]() ![]() a poza tym mam przebarwienia potrądzikowe... nie mam już siły z tym walczyć, bo to jak walka z wiatrakami... moze któraś z Was ma/miała podobne problemy i wie jak z tym walczyć? będę wdzięczna za wszelkie rady... ![]()
#2651 |
Wtajemniczenie
|
Na temat tych krostek to wiem tyle,że daisydee w wątku o zaskórnikach pisała,że miała całe czoło w takich małych krostkach i pomógł jej tonik z olejku pichtowego i petroleum- do zakupienia w aptece, koszt około 12 zł. Olejku bierzesz 10 ml, petroleum lub nafty 50 ml, mieszasz i używasz jak tonik. Jeśli masz cerę tłustą to petroleum,jeśli suchą to naftę. Albo pomieszać też można.
A poza tym to poczytaj dokładnie biochemię urody. ja już trochę się podratowałam żelem babydream do mycia, borasolem,aspiryną i humaktenem. No BU ( sklep internetowy Bichemia Urody) jesy wychwalany pod niebiosa, jest tanio więc może stamtąd zamów coś ? Na pryszcze dobre serum Lemon, olej tamanu,toniki z kwasami. Generalnie ja np odstawiłam drogeryjne kosmetyki do twarzy i dobrze mi z tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Rozeznanie
|
oo dziękuję za konkretne rady
![]() ![]() na pewno wypróbuje ![]()
#2653 |
Zakorzenienie
|
Ayshaa, a czego w ogole teraz uzywasz? rowniez polecam ci produkty z BU, ale wez pod uwage, ze w ciagu dwoch tygodni sie wszystkiego nie pozbedziesz. za to musialabys pomyslec o dobrym filtrze, bo pogorszysz tylko to, co juz masz (pisalas, ze masz przebarwienia potradzikowe - niestety, ale slonce nie jest tutaj bez winy) - tak na szybko: musi to byc cos lekkiego, co w przypadku filtra jest trudne, ale wiele firm robi filtry przeznaczone do skor tlustych i tradzikowych. dziewczyny uzywaja najczesciej takich:
- emulsja avene, aktualna wersja jest tutaj: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=30537 - bioderma AKN mat: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24470 - lirene dermoprogram: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25001 - tutaj jednak niektorzy narzekali, ze po pewnym czasie - czasem nawet dopiero po paru miesiacach - dostawali od niej niezlej masakry na twarzy ![]() - rossmannowski babydream - filtr dla dzieci: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29924 - LRP anthelios AC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24412 tak wiec do wyboru do koloru. jak sie chcesz pozbyc przebarwien, to pewnie konieczne beda kwasy (toniki z BU - np. ten z kwasami BHA 2%, ale lepiej zaczac od delikatniejszego i nieuwrazliwiajacego na slonce toniku z PHA - poczytaj na BU, jakie maja dzialanie i co ci najbardziej odpowiada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Wtajemniczenie
|
cloche no właśnie, z tą strzykawką to jest tak, że się kojarzy z niewiadomo czym : P Ja wzięłam taką 2 ml bo więcej chyba nie potrzeba ...i oczywiście jak najszybciej wyszłam z apteki
![]()
#2655 |
Rozeznanie
|
dziękuję za rady cloche
![]() ![]() ![]()
#2656 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o strzykawki, to już nieraz zostałem wzięty za narkomana, szczególnie gdy brałem po 10 strzykawek najmniejszych - 1ml, a do tego jeszcze maseczkę papierową na twarz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
po 2 - krotnym (na noc) zastosowaniu davercinu i duac żelu mam twarz jak poparzoną
![]() ![]() ![]()
#2658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
z opisu wynika ze masz ostre podraznienie i przydaloby sie jakis nawilzenie ja osobiscie uzywam humektanu ale jesli Tobie podpasowal inny nawilzacz to smialo potraktuj buzie w przerwach od duacu ![]() duac jest skuteczny ale jak dla mnie za mocny dlatego trzeba z nim ostroznie ![]()
![]() |
#2659 |
Rozeznanie
|
Stosuj nadal, tylko z mniejszą częstotliwością aż skóra się przyzwyczai.
No i przede wszystkim - nawilżaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
dzieki, bede stosowac duac tylko na zmiany trądzikowe i co 2 dzien, zamowilam sobie ten olejek tamanu tak chwalony na wizazu , póki go nie mam na twarz stosuje oliwke hipp bo podobno nie zapycha? ostatecznie kupie ten humektan jak nic nie pomoże
![]()
#2661 |
Wtajemniczenie
|
Humakten daje radę !
![]() ![]() A po tym nic takiego się nie dzieje, jest świetny póki co i bardzo wydajny.Myślałam,że jedyną wadą jest opakowanie- za dużo kremu wylatywało gdy przycinełam..ale okazuję się że trzeba przechylić i lekko wstrząsnąć a nie naciskać tubkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Kici kici miau miau
|
hej
![]() dziewczyny mam pewnien problem i mam nadzjeje ze mi pomozecie ![]() odkad zaczelam prace w szpitalu , od maski chirurgicznej ( prawdopodobnie) wyskakuja mi zaskorniki i duze wypryski i w tej chwili mam caly policzek brzydko wysypany. podejrzewam tez ze cala sytuacje poteguje wystepujący upal. co robic? moze znacie jakies sposoby, spotkalyscie sie z tym? |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Raczkowanie
|
dziwny przypadek tutaj to tylko dobra pielęgnacja może pomóc i tyle albo jakiś krem chroniący hmm
#2664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cloche jeszcze raz dzięki! ![]() Mam jeszcze pytanie, gdybym smarowała się jednak tym lotionem Neostraty SPF 15 wieczorem na przykład to rano też potrzebuje jeszcze jakiegoś filtra? ![]() Czytałąm, że po stosowaniu kwasów mogę spodziewać się wysypu, czy mimo, że to tylko PHA też powinnam się na to przygotować? W sumie to ma być tylko krem nawilżający z dodatkiem PHA, ale mimo wszystko trochę się boję, bo po lekturze cudownej ulotki myślę, że to krem idealny dla mnie, a z reguły, gdy tak myślę czeka mnie coś strasznego... ![]()
*tu znajduje się mądry cytat podnoszący świat na duchu* Edytowane przez la dra Czas edycji: 2009-08-11 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie przyszla wczoraj paczuszka z BU z tonikiem BHA ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym wysypem jest tak samo - twarz mocno zanieczyszczona i mocne kwasy = duzo wyjdzie na raz; jesli z twoja skora nie jest zle, to po PHA nic ci sie nie stanie. z moja skora tak sredniawo bylo i stosowalam dosc duzo effaclaru k przez jakis czas. twarz mi sie oczyscila, ale wysypu zadnego nie zauwazylam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
|
Świetnie, że odkryłam ten wątek. Rezygnuję z kremów matujących, kupię chyba ten humektan albo jakiś inny krem nawilżający dla dzieci. Przeczytałam połowę wątku i wiele cennych informacji pochłonęłam
![]()
#2669 |
Wtajemniczenie
|
Jest osobny wątek o Ziaji Pro, tam powinnaś znaleźć coś na temat tego żelu
![]() Ja mam peeling z tej serii, może być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Raczkowanie
|
mogłabyś ciut więcej o tym CETPHIL - u ?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.