Ubrania w Wielkiej Brytanii - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-07, 11:26   #1081
malinka4
Raczkowanie

Dot.: Ubrania w Wielkiej Brytanii

a ja new look'u nie lubie, kiedys chetnie tam chodzilam a teraz te ciuchy mi sie juz poprostu nie podobaja jedynie majtki ladne :P , bardzo lubie h&m, a bielizna w matalanie jest poprostu straszna;/ wgl wiecie gdzie mozna znalesc ladna dopasowana bielizne? ...
w jane norman ladnie wygladaja manekiny ale jak juz wchodze do srodka to nic nie ma..
w tk maxx jest to samo, wchodze, pelno ciuchow a nic nie umiem znalesc dla siebie, albo nie ma rozmiaru lub jakies takie szmatki. a do primarku mam jakis niesmak, tak poprostu
wiem wiem, za bardzo wymyslam
pozdrawiam
malinka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 15:01   #1082
Milanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka4 Pokaż wiadomość
a ja new look'u nie lubie, kiedys chetnie tam chodzilam a teraz te ciuchy mi sie juz poprostu nie podobaja jedynie majtki ladne :P , bardzo lubie h&m, a bielizna w matalanie jest poprostu straszna;/ wgl wiecie gdzie mozna znalesc ladna dopasowana bielizne? ...

W Selfridges jest chyba najwiekszy wobor wszystkich brands bielizny, a pozatym M&S ma ladna bielizne.

TK Maxx to jeden z moich ulubionych sklepow, zawsze znajde cos dla siebie w rewelacyjnej cenie, plaszcz Michael Kors za jedyne 60 funtow, plaszcz Pringle z 450 na 120 funtow Czesto mozna znalezc bielizne , buty, torebki dobrych marek za smieszne pieniadze.

Ze sklepow typu New Look, River Island czy Jane Norman chyba wyroslam bo nic mi sie tam nie podoba a jakosc tych ubran jest kiepska. Zdecydowanie wole Karen Millen, LK Bennet i Hobbs i Zare
. Uwielbiam Jaegger tyle ze drogo wiec poluje na sales
Do Primarka juz nawet nie wchodze, ich ubrania wytrzymuja do pierwszego prania, wyciagaja sie, sa sztuczne w dotyku i niewygodne.
Milanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 14:07   #1083
karola2338
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
Satine, mam dokładnie takie same spostrzeżenia. Szczerze mówiąc, kiedy spędzałam wakacje w Polsce, to już po kilku tygodniach zaczęło mi brakować atmosfery Londynu, po prostu widoku ludzi, którzy nie wyglądają jak zdjęci z taśmy fabrycznej. Może to trochę gorzko brzmi, co mówię, ale uważam, że to prawda! Gdy wracam do Polski np. z okazji świąt, zawsze mam wrażenie, że ludzie ubierają się smutno i szaro. Mody angielskiej można nie lubić i uważać, że jest dziwaczna, ale ciężko nie przyznać, że jest kolorowa i widać, że ludzie w większości większą wagę przywiązują do tego, co noszą, i więcej w to wkładają fantazji. Oczywiście i tu jest mnóstwo osób ubranych bez pomysłu, ale równoważy to ogromna ilość tych, którzy pomysł mają i nie boją się go wypróbować
Prawda moda angielska jest inna. W Polsce wszyscy ubieraja sie tak samo. Mieszkam w UK juz 4 lata i za kazdym razem jak wracam do Polski wszyscy sie gapia i dziwuja. Ludzie w Polsce nie lubia nowosci.Widac to w malych miastach najbardziej.
karola2338 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 14:14   #1084
malinka4
Raczkowanie

hah,no tak a co dopiero na wsi ;o
nie wiesz w co sie ubrac.. bo ludzie dziwnie na Ciebie patrza i komentuja.. ze sie 'odstrzelilam' a tutaj wszyscy tak chodza.. denerwuje mnie to troche
malinka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 15:20   #1085
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola2338 Pokaż wiadomość
Prawda moda angielska jest inna. W Polsce wszyscy ubieraja sie tak samo. Mieszkam w UK juz 4 lata i za kazdym razem jak wracam do Polski wszyscy sie gapia i dziwuja. Ludzie w Polsce nie lubia nowosci.Widac to w malych miastach najbardziej.
Czy ty oby na pewno w Anglii mieszkasz?

bez przesadyzmu
Polskie dziewczyny mają więcej klasy i wdzięku niż tak samo wyglądające i bezgustownie ubrane Angielki.

A ludzi gapią się na ciebie bo może jesteś tak beznadziejnie ubrana a wydaje ci się że rozpowszechniasz najnowsze style w modzie? Sorry, ale wydaje mi się że jesteś jedną z tych osób która nie mieszka w PL i wszystko co "z zachodu" uważa za lepsze!

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2009-08-10 o 15:32
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 17:20   #1086
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milanna Pokaż wiadomość
W Selfridges jest chyba najwiekszy wobor wszystkich brands bielizny, a pozatym M&S ma ladna bielizne.

TK Maxx to jeden z moich ulubionych sklepow, zawsze znajde cos dla siebie w rewelacyjnej cenie, plaszcz Michael Kors za jedyne 60 funtow, plaszcz Pringle z 450 na 120 funtow Czesto mozna znalezc bielizne , buty, torebki dobrych marek za smieszne pieniadze.

Ze sklepow typu New Look, River Island czy Jane Norman chyba wyroslam bo nic mi sie tam nie podoba a jakosc tych ubran jest kiepska. Zdecydowanie wole Karen Millen, LK Bennet i Hobbs i Zare
. Uwielbiam Jaegger tyle ze drogo wiec poluje na sales
Do Primarka juz nawet nie wchodze, ich ubrania wytrzymuja do pierwszego prania, wyciagaja sie, sa sztuczne w dotyku i niewygodne.
Ja tu przytakne kolezance i wyboru sklepow. Buty z LK Bennett - uzalezniona, Karen Millen - sukienki swietne, Hobbs na ciuchy do pracy, tylko Zara mi nie pasuje, wole ich Massimo Dutti.
Primark - spodnie do ciuchania po domu za £3 - idealne i mozna czesto zmieniac
Dodam swoje ukochane Jigsaw...

Bielizna z Marksa jest b.dobra, TK MAxx oczywiscie zawsze sie przyda, tylko tragedia dopasowanie majtek do biustonoszy, jak jedno jest to drugiego nie ma. La Senza - nie wiem jak reszta ale wiekszosc rzeczy rozpada sie po kilku praniach.

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2009-08-10 o 17:25
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 19:49   #1087
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
Czy ty oby na pewno w Anglii mieszkasz?

bez przesadyzmu
Polskie dziewczyny mają więcej klasy i wdzięku niż tak samo wyglądające i bezgustownie ubrane Angielki.

A ludzi gapią się na ciebie bo może jesteś tak beznadziejnie ubrana a wydaje ci się że rozpowszechniasz najnowsze style w modzie? Sorry, ale wydaje mi się że jesteś jedną z tych osób która nie mieszka w PL i wszystko co "z zachodu" uważa za lepsze!
Racja. Angielki ubieraja sie koszmarnie. Jak wejdzie jakas moda (np.legginsy, buty emu czy szerokie plastikowe paski) to wszystkie ubieraja sie tak samo, na jedną modłę! Poza tym brak jakiejkolwiek samokrytyki, ubieranie sie w obcisle , krótkie ciuchy przy dużej nadwadze, zakladanie poszarpanych, schodzonych ubrań, błędny dobór kolorow (widzialam juz cuda w stylu zielona spodnica, żółte rajsropy i kolorowa góra) i tona makijazu...Koszmar!
O paniach po kilku porodach, chodzących w schodzonych dresach, z przetluszczonymi wlosami i papierosem w ustach nie wspomnę.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 21:17   #1088
wenedka
Zakorzenienie

Ja mam tylko dosyć tych świecących legginsów i wszechobecnej plastikowej biżuterii.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 21:43   #1089
Zmijka
Zakorzenienie

O modzie w Uk był nawet osobny watek, wiekszosc dziewczyn mieszkajacych a PL zachwalała angielska mode.
Jak dla mnie sa angielki co sie fajnie ubieraja, ale sa tez i te co nic tylko

w Polsce ludzie sie boja krytyki i dlatego wszystko jest na jedno kopyto, zreszta, jaki jest wybór ciuchów w PL
chociaz mi pasuja

a ja dzis byłam w TK maxie i nic z ubran nie było ciekawego, potem weszłam do La Senzy i tez nic ciekawego, chcoaz wyprzedaże były za to w M&S kupiłam sobie dwa zestawy bielizny. Prawie cała zreszta bileizne mam z M&S, naprawde jest dobra
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 21:44   #1090
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ja mam tylko dosyć tych świecących legginsów i wszechobecnej plastikowej biżuterii.
pamietam jak taka plastikowa bizuteria byla modna w Polsce w polowie lat 80tych

Testy z angielskiego!

Blog o Wordpresie
Stary 2009-08-10, 21:47   #1091
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
pamietam jak taka plastikowa bizuteria byla modna w Polsce w polowie lat 80tych
Ale ludzie, to nawet estetycznie nie wygląda.
piją!

Stary 2009-08-11, 04:42   #1092
Milanna
Raczkowanie

[QUOTE=Bakteryika;13669823]Ja tu przytakne kolezance i wyboru sklepow. Buty z LK Bennett - uzalezniona, Karen Millen - sukienki swietne, Hobbs na ciuchy do pracy, tylko Zara mi nie pasuje, wole ich Massimo Dutti.
Dodam swoje ukochane Jigsaw...QUOTE]

Wlasnie ogladam strone Jigsaw, ze nawet nie odkrylam wczesniej bardzo fajne ubrania

A oto co upolowalam w Jaeger:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 480003R036_01_138_184.jpg (7,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 600029R035_01_138_184.jpg (6,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 650059R098_01_138_184.jpg (8,3 KB, 14 załadowań)
Milanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 07:35   #1093
muron
Zakorzenienie

nie powiem żeby Angielki źle się ubierały, tak jak nie powiem, ze Polki ubierają dobrze albo źle Wszystkozalezy od grupy zawodowej, wiekowej i nadal społecznej. Nastolatki- faktycznie- zero krytyki, czy 50 czy 100 kilo te same ciuchy, czasem mam wrazenie, ze w tym samym małym rozmiarze. Czarne mega krechy na oczach i torebka niesiona "na palcu";-)
Trochę obracałam się w tzw. wyższych sferach, taka drobna arystokracja. Powiem, ze trafiałam na świetnie ubrane, z klasą i "smaczkiem" kobiety. Prostota, szlachetne materiały (te kaszmirowe szale.....)oryginalna biżuteria i jakas nonszalancja. czasem czlowiek czuł się jak kopciuszek. To włąśnie były ciuchy z Burberry, dodatki od projektantów, ale także Jigsaw, Zara, Hobbs, Coast i Pringles.

A propos UK, to we wrzesniu otwiera się 3, czy 4 TK Maxx w PL, jeden naet u mnie, ciekawa jestem asortymentu i cen.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 10:23   #1094
olka_222
Zakorzenienie

muron ale to nie jest sztuka ubrać się w bluzkę za 200 funtów. W Polsce w klasie wyższej też są super ubrane kobiety, no ale ja na to stać...Zapewne i jak na swojego stylistę...
Firmy które wymieniacie należąraczej do droich, a już na pewno nie na moją kieszeń..

Milanna mamy zupełnie innych gust, ale ten sweterek w środku mógłby jeszcze być....

Bielizna z M&S- mieszane uczucia....

Mam biustonosz za 19 f i nie różni się niczym od tego z Peackock'a za 4 f. Ot zwykły biustonosz.... Majtki się niesamowicie porozciągały ( dokładniej gumki w nich) i wyglądają jak szmaty....Za to bielizna w TK Max jak najbardziej. Ostatnio nabyłam koronkowe majtki z CK za jedyne 2 f.( ale żeby nie było- nie kupuję ubrań dla metek)

TK max w Polsce- może być ciekawie, na pewno się wybiorę...

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2009-08-11 o 10:24
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 11:43   #1095
muron
Zakorzenienie

ci ludzie nie korzystają z porad żadnych stylistów;-) Bluzki za 200 funtów tez są badziewne. Ale te kobitki, które miałam okazje poznać miały specyficzny styl.

Stary 2009-08-11, 12:10   #1096
Bakteryika
Wtajemniczenie

[QUOTE=Milanna;13677556]
Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Ja tu przytakne kolezance i wyboru sklepow. Buty z LK Bennett - uzalezniona, Karen Millen - sukienki swietne, Hobbs na ciuchy do pracy, tylko Zara mi nie pasuje, wole ich Massimo Dutti.
Dodam swoje ukochane Jigsaw...QUOTE]

Wlasnie ogladam strone Jigsaw, ze nawet nie odkrylam wczesniej bardzo fajne ubrania

A oto co upolowalam w Jaeger:
Super te tuniki - szczegolnie niebieska! Ja uwielbiam swetry i sukienki w jigsaw i na prawde dobrze sie nosza (i piora - chociaz niektore pisze dry clean only)

Jesli chodzi o mode to sa gusta i gusciki.
Angielki ubieraja sie tak jak chca a nie tak jak moda im nakazuje. Sa odwazne i eksperymentuja. Mieszaja kolory, style i sezony (letnia sukienka i grube rajstopy). Nosza klasyczne rzeczy i awangardowe.

W polsce pokutuja zasady - torebka, buty i dodatki w tym samym kolorze, sukienka i rajstopy (niewazne czy w butach czy w sandalach?!! ) ocisle bluzki i krotkie spodniczki, wysokie obacasy z dlugimi czubami. No i dresy... wciaz modne

Natomiast dziewczyny sa bardziej zadbane, uczesane wlosy, makijaze, no i w zasadzie szczuplejsze

Chociaz w polsce juz tez mozna zauwazyc pokolenie McDonalda - zapasione brzuszki, wieksze tylki i krotkie topy...

Mysle ze kazdy powinien nosic to co lubi i w czym sie dobrze czuje, a nam zostawic czasami mozliwosc poobgadywania i posmiania sie
Stary 2009-08-11, 13:19   #1097
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

[QUOTE=Bakteryika;13681046]
Cytat:
Napisane przez Milanna Pokaż wiadomość

Jesli chodzi o mode to sa gusta i gusciki.
Angielki ubieraja sie tak jak chca a nie tak jak moda im nakazuje. Sa odwazne i eksperymentuja. Mieszaja kolory, style i sezony (letnia sukienka i grube rajstopy). Nosza klasyczne rzeczy i awangardowe.

W polsce pokutuja zasady - torebka, buty i dodatki w tym samym kolorze, sukienka i rajstopy (niewazne czy w butach czy w sandalach?!! ) ocisle bluzki i krotkie spodniczki, wysokie obacasy z dlugimi czubami. No i dresy... wciaz modne

Natomiast dziewczyny sa bardziej zadbane, uczesane wlosy, makijaze, no i w zasadzie szczuplejsze

Chociaz w polsce juz tez mozna zauwazyc pokolenie McDonalda - zapasione brzuszki, wieksze tylki i krotkie topy...

Mysle ze kazdy powinien nosic to co lubi i w czym sie dobrze czuje, a nam zostawic czasami mozliwosc poobgadywania i posmiania sie
Tylko czesto te makijaze i fryzury są tak przesadzone, ze te nastolatki wyglądają o wiele starzej.
A co eksperymentow w modzie, to jestem na tak, ale bez przesady. Czasem to nie sa udane pomysly, wrecz mam wrazenie, ze obowiazuje zasada, im dziwniej tym lepiej, byel zwrocic na siebie uwagę.

Testy z angielskiego!

Blog o Wordpresie
Stary 2009-08-11, 17:38   #1098
olka_222
Zakorzenienie

Bakteryjka nie zgodze się z Tobą. W mojej opinii angielki wcale nie eksperymentują. Przez całą wiosnę i lato chodziły w rurkach, sweter a'la boyfriend i przepasane paskiem. Włosy fakt, może i umyte i ułożone ale zazwyczaj długie, wyprostowane z grzywką na bok albo uczesane w kucyka na boku (!!) Do tego makijaż na 2 cm, czarne bezgustownie umalowane oczy.....

Następnie- nie wiem gdzie wyczytałaś że torebka, buty i dodatki w tym samym kolorze, sukienka i rajstopy (niewazne czy w butach czy w sandalach?!! ) ocisle bluzki i krotkie spodniczki, wysokie obacasy z dlugimi czubami. No i dresy... wciaz modne

ja chyba w innej Polsce żyję, naprawdę.... Wszystkie dodatki w tym samym kolorze dawno do lamusa przeszły, jakieś 4 lata temu. Obecnie jest to "nie trendy"

Buty i torebka w tym samym kolorze?- tak mówi dress code natomiast w praktyce różnie to bywa.

Dresy? A kto się w tym na mieście pokazuje? Nie patrzę na tych co sport uprawiają, zresztą nawet jeśli ktoś lubi sportowo się ubrać i na zakupy wyskoczyć to czemu nie?
Stary 2009-08-11, 17:54   #1099
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Bakteryjka nie zgodze się z Tobą. W mojej opinii angielki wcale nie eksperymentują. Przez całą wiosnę i lato chodziły w rurkach, sweter a'la boyfriend i przepasane paskiem. Włosy fakt, może i umyte i ułożone ale zazwyczaj długie, wyprostowane z grzywką na bok albo uczesane w kucyka na boku (!!) Do tego makijaż na 2 cm, czarne bezgustownie umalowane oczy.....

Następnie- nie wiem gdzie wyczytałaś że torebka, buty i dodatki w tym samym kolorze, sukienka i rajstopy (niewazne czy w butach czy w sandalach?!! ) ocisle bluzki i krotkie spodniczki, wysokie obacasy z dlugimi czubami. No i dresy... wciaz modne

ja chyba w innej Polsce żyję, naprawdę.... Wszystkie dodatki w tym samym kolorze dawno do lamusa przeszły, jakieś 4 lata temu. Obecnie jest to "nie trendy"

Buty i torebka w tym samym kolorze?- tak mówi dress code natomiast w praktyce różnie to bywa.

Dresy? A kto się w tym na mieście pokazuje? Nie patrzę na tych co sport uprawiają, zresztą nawet jeśli ktoś lubi sportowo się ubrać i na zakupy wyskoczyć to czemu nie?
Hej ola,

To tylko wspomnienia z mojego miesiecznego pobytu w Polsce w Lipcu - a tak a'propos - co to jest dress code? W pracy, w szkole moze... ale na co dzien? Przeciez to nie Polnocna Korea...

A jesli chodzi o Angielki - to moze nastolatki, innych nie widze...
Nikt z moich znajomych sie tak nie ubiera, nikt u mnie w pracy tak nie chodzi (budynek 5000 osob, wymogi jesli chodzi o ubrania malo korporacyjne)
Widocznie kazdy ma inne spostrzezenia...
Stary 2009-08-11, 18:27   #1100
zanka86
Raczkowanie

Cytat:

Hmm w całej rozciągłości zgodzam się z Olą
zanka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 18:35   #1101
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Hej ola,

a'propos - co to jest dress code? W pracy, w szkole moze... ale na co dzien? Przeciez to nie Polnocna Korea...
A jesli chodzi o Angielki - to moze nastolatki, innych nie widze...
Nikt z moich znajomych sie tak nie ubiera, nikt u mnie w pracy tak nie chodzi (budynek 5000 osob, wymogi jesli chodzi o ubrania malo korporacyjne)
Widocznie kazdy ma inne spostrzezenia...
Można powiedzieć że dress code odnosi się do miejsca pracy czy szkoły, lecz są pewne (czasami mniej czasami bardziej dziwne) zasady które również przenoszą się do życia codziennego (np. białe buty to się na wsi nosi i to tylko w lato!) Amoże to już bardziej z savoir vivre'u?
BTW prawdziwa "dama" zawsze nosi torebkę pod kolor butów

Taaaa przedział wiekowy 26 i wyżej lubuje się oryginalnie ubierać...... w nextcie. I to najlepiej tak samo jak są poubierane manekiny...

Pewnie że są wyjątki! Jak wszędzie
Stary 2009-08-11, 19:46   #1102
wenedka
Zakorzenienie

muron, nie sztuka jest sie dobrze ubierac, korzystajac z porad stylistow- nie o tym mowa.
O wrodzone poczucie estetyki chodzi.
piją!

Stary 2009-08-11, 19:54   #1103
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Można powiedzieć że dress code odnosi się do miejsca pracy czy szkoły, lecz są pewne (czasami mniej czasami bardziej dziwne) zasady które również przenoszą się do życia codziennego (np. białe buty to się na wsi nosi i to tylko w lato!) Amoże to już bardziej z savoir vivre'u?
BTW prawdziwa "dama" zawsze nosi torebkę pod kolor butów

Taaaa przedział wiekowy 26 i wyżej lubuje się oryginalnie ubierać...... w nextcie. I to najlepiej tak samo jak są poubierane manekiny...

Pewnie że są wyjątki! Jak wszędzie
Oj Olu, hehe ale rozpetalysmy dyskusje

Nie wiem czy next - ja tam nie zagladam, dziewczyny w pracy ubieraja sie we wszystko od chanel po louboutin (tam tez nie zagladam - finanse nie pozwalaja ) wiekszosc z nas wielkim lukiem omija high street teenage fashion - chociaz powtarzam kwestia gustu jest sporna.

Czerwona torebka, czerwone buty do tego czerwone korale - too matchy matchy, a biale buty sama mam i je uwielbiam
http://www.lkbennett.com/products/sa...pid-29084white

do damy co prawda mi daleko , ale wedlug mnie zasada jest taka, buty torebka i dodatki powinny sie nawzajem uzupelniac, nie nasladowac...

Poza tym - moda to zabawa - czemu sie zamykac w jakis regulach? Wtedy zakupy i obrabianie innym nie bylo by takie zabawne
xx
Stary 2009-08-11, 20:30   #1104
muron
Zakorzenienie

i o tym właśnie pisałam;-)

Stary 2009-08-11, 20:38   #1105
***luna
Zakorzenienie

Co do dress code'u
Pracuję z pewną Brytyjką.
Nasi klienci to ludzie z zaburzeniami psychicznymi różnego typu.
A Brytyjka owa na spotkania z klientami ubiera sukienkę (niektóre moga być) i wzorzyste (typu siatkowe) czarne rajtopy).

Nie dociera do niej, że powinna ubierać się skromniej, a ten typ rajstop pasuje bardziej na wieczór niż na spotkania z ludxmi, którzy mają zaburzenia.

Ja lubię Next, choć nie jest to mój ulubiony sklep.

Ja tam szaleję w TK. Maxx albo na ebay'u (Olka mnie zaraziłaś )
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 21:12   #1106
olka_222
Zakorzenienie

luna a pochwal się co ostatnio zdobyłaś?

Ja na ebayu ostanie 3 dni siedzę z nudów, ale chyba ludzie na wakacje powyjeżdżali bo jakoś nic fajnego nie mogę "upolować" A no i ostatnio sobie zasadę wprowadziłam że nie kupuje nic co by z przesyłką było droższe niż 5 f. Czasem człowiek za dużo płaci za coś co na koniec okazuje się że jest za duże albo nie leży jak powinno

Bakteryjka Ty się obracasz raczej w innym klasowo społeczeństwie niż ja miałam okazję. Chanel i louboutine to raczej nie przedział cenowy 15-45 f??

Ja dzisiaj sama byłam ubrana w czerwone korale, bransoletkę i buty i 4 osoby mnie pytały (łącznie z dentystką ) gdzie ja takie z******e, wesołe korale kupiłam. Co im miałam powiedzieć że w Matalanie??
Stary 2009-08-11, 21:48   #1107
***luna
Zakorzenienie

Olka zrobię fotki i wrzucę.

Sukienka Dorothy Perkins kremowo czarna
zestaw Next: top i zrobiona na szydełku góra do tego, coś na zasadzie sweterka
i bluzka z Promodu

Sprzedawca pierwsza klasa, ubrania jak nowe.
a cena... niziutka
blogowo:
aktywnie
Stary 2009-08-11, 22:21   #1108
shama1
Raczkowanie

GG do shama1

hej dziewczyny 10 wrzesnia lece do Londynu na 2 tyg i chcialabym pokupowac sobie jakies ladne ciuszki - takie ktorych tu nikt nie bedzie mial hehe, moglybyscie mi powiedzieć za ile moge kupic w jakis lepszych sklepach spodniczki /spodnie/bluzki, bo kompletnie nie wiem ile wziac ze soba pieniedzy... z gory thx za odp

stosuje naj - patenty!

58 > 57 > 56 > 55

się rozwijam i uczę
shama1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 22:45   #1109
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shama1 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny 10 wrzesnia lece do Londynu na 2 tyg i chcialabym pokupowac sobie jakies ladne ciuszki - takie ktorych tu nikt nie bedzie mial hehe, moglybyscie mi powiedzieć za ile moge kupic w jakis lepszych sklepach spodniczki /spodnie/bluzki, bo kompletnie nie wiem ile wziac ze soba pieniedzy... z gory thx za odp
Zależy w jakich sklepach (?)
W TK.Maxx ceny sa baaaardzo zróżnicowane, ale też jest to sklep dość specyficzny.
blogowo:
aktywnie
Stary 2009-08-11, 23:08   #1110
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
luna a pochwal się co ostatnio zdobyłaś?

Ja na ebayu ostanie 3 dni siedzę z nudów, ale chyba ludzie na wakacje powyjeżdżali bo jakoś nic fajnego nie mogę "upolować" A no i ostatnio sobie zasadę wprowadziłam że nie kupuje nic co by z przesyłką było droższe niż 5 f. Czasem człowiek za dużo płaci za coś co na koniec okazuje się że jest za duże albo nie leży jak powinno

Bakteryjka Ty się obracasz raczej w innym klasowo społeczeństwie niż ja miałam okazję. Chanel i louboutine to raczej nie przedział cenowy 15-45 f??

Ja dzisiaj sama byłam ubrana w czerwone korale, bransoletkę i buty i 4 osoby mnie pytały (łącznie z dentystką ) gdzie ja takie z******e, wesołe korale kupiłam. Co im miałam powiedzieć że w Matalanie??
Ola - obracam sie, bo pracuje ale moj budzet sie z nimi nie obraca , troche inna klasa - burzuje hehehe
Ale budzet nie ma nic do rzeczy - tak a propos to Matalan ma czasami calkiem fajne rzeczy...

Co wy z tym ebay -em, ja nigdy nie mam cierpliwosci tam czegos szukac, przeraza mnie ta ilosc opcji wyszukiwania.. nigdy tez nic nie sprzedalam przez ebay, mialam sprzedac buty slubne i w konce je oddalam za darmo dziewczynie z forum (nie tego)

Shama - widzisz, same dyskutujemy nad gustami, wiec w zaleznosci co sie komus podoba i jakie ma dostepne finanse trzeba szukac.
Tak wogole to ja sama szukam sukienki na slub przyjaciolki - i kompletnie nic nie moge znalezc. Na razie same wyprzedaze wszedzie!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości