|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Schodzi mi skóra. Okropne plamy.
Witam was wszytskie.
3 dni temu wróciłam znad morza. Przyznam, że z poczatku trochu sie spaliłam na buraka, ale teraz mi ładnie skóra zbrazowiala, jednak niestety zaczela sie luszczyc. ![]() Na nogach, na brzuchu, dekolcie, plecach i ramionach zrobiły mi sie plamy przez to. ![]() ![]() ![]() Co robić? Po przyjezdzie zrobilam peeling i nawilżam cały czas skórę oliwką. Mam nadzieje, że plamy znikną. Ale nie chce czekać aż mi cała opalenizna zejdzie i będę biała znów ![]() Może pójsc z 3 razy w tygodniu na solarium na jakies 6-7 min i mi sie to jakos wyrowna. ? Chociaż boję się, że od tego bede miała jeszcze wieksze plamy ![]() Co robic? Macie jakies rady? Pomozcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Schodzi mi skóra. Okropne plamy.
Wyobrażam sobie, co czujesz
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dokładnie, solarium to nie najlepsza opcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja przepraszam, ale od czego do cholery są kremy z filtrami? Po 2 tygodniach w Hiszpanii, gdzie codziennie było po 40 stopni nie łuszczy mi się nawet 1cm kwadratowy skóry i jestem ładnie opalona, a mam bardzo jasną karnację. Jak się nie smarowało, albo smarowało filtrem 5 to nic dziwnego, że teraz są konsekwencje. Na przyszłość się lepiej smaruj a żadnych problemów nie będzie.
A teraz: peelingi + nawilżanie, tak jak poprzedniczki mówiły. Jak się trochę wyrówna to solarium jak bardzo chcesz być opalona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Smarowalam sie filtrami codziennie, pol godziny przed wyjsciem na plaze, a pozniej jeszcze raz w polwie dnia.
Dwa, nie byla to 5 a 35 ![]() Czyli z solarium nic..? Wogole mam sie na slonce nie wystawiac w takim razie najlpiej? :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jak bylam w Hiszpanii niedawno to tez stosowalam kremy z wysokimi filtrami ale skora mi tez schodzila pomimo tego ze mam ciemna karnacje i bardzo szybko opalam sie na brazowo.Plamy tez mialam i bardzo mnie to denerwowalo ale wystarczylo solidne nawilzanie i stopniowe dalsze opalanie.Po powrocie z wakacji po plamach nie bylo praktycznie ani sladu. A skora mi schodzila po 3 dniach juz chyba tak slonce grzalo. Takze nie martw sie nie bedziesz miec sladu po plamach jak bedziesz porzadnie nawilzac skore a potem stopniowo bez szalenstw opalac sie dalej tylko nie na solarium bo tam wiadomo duza dawka promieni i na spalona skore sloncem nie dziala to pozytywnie. Co do nawilzania po oplaniu polecam Garnier After Sun taki w jasno niebieskiej butelce, slicznie pachnie ,przyejmnie schladza skore i swietnie nawilza.powodzenia ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Niestety mieszkam w centrum Krakowa i nie mam gdzie sie opalac procz solarium, na balkonie probowalam ale promienie slonca nie dochodza i caly czas mam cień :|
Kurczę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a ja mam w piatek impreze a takie plamy ! co robic
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Mi pomógł jeden porządny peeling (kawowy
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no własnie zrobiłam sobie kawowy ! uwielbiam go robic!
ale tak mi szkoda tej opalenizny ;((
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ważne, że będziesz miała gładziutką skórę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.