|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
1. Bartus Maruda
![]() 2. Bartuś Aniołek 3. Bartuś - mama dawaj cycka!!!
|
|
|
|
#452 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
faldu jakos wielkiego nie mam.Poprostu brzuch.A i tak spodziewalam sie ze wieksza foką bede ![]() Esputicon-chyba kazda z nas go juz posiada pod reka w razie "w" Ja tez przy kazdej zmianie pieluszki przemywalam i Cytat:
![]() Cytat:
My musimy sobie jakis kupic bo ona tego nam nie da ze wzgledu na jej przewrazliwienie.Przeciez Laura nie umialaby go rozbujac.Jeszcze... ![]() Cytat:
Cytat:
Plus minus brzuszek jest nad moja piersia, a glowka lezy na barku.Rączki uklada pod bródką lub po bokach buzki. Ja dzis wkladlam taki z ogranicznikiem, bo zagniezdzilo siecos tam co ewidentnie ja gilgało i marudzila. Cytat:
Moja siostra miala problem z bioderkami synka przez to ze ciasno go "rozkowala" oczywiscie w dobrej wierze a mu zaszkodzila i potem byl podwojnie pieluszkowany.Wszytsko zakonczylo sie ok. Cytat:
moja na butli i tez ja to samo dopada poprostu przewod pokarmowy dojrzewa A ja mialam dzis wizyte...szkoda slow.Mala dostala prezent...ciuszki...kompl etnie nie w moim stylu,Moze dlatego ze malej nie ubieram w zadne spiochy.Zestaw malo tego na tzw.za jakis czas, bo ogromny, a co najlepsze widoczne sa na nim slady klamerek Oczywiscie nie ubiore jej w to. Nadmienie ze obdarowujaca nalezy do tych "co to nie maja, ile nie zarabiaja i jacy to nie sa" Jest to kolejny prezent uszczesliwiajacy nas na sile.Gdyby mial metke puscilabym go dalej, a tak laduje to wsrod reszty prezentow,powielonych łańcuszkow, kilku spiochów,sukienek,ksiazec zek,bucikow,skarpetek na okolo roczne dziecko i innych duperelek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wiadomości od tru:
Wyjechali na działkę, żeby Adaś się dotlenił w lesie, dziś wrócili na 2 dni, a w piątek znów jadą na wekend. Może uda Jej się zajrzeć potem
|
|
#454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... czytam te wszystkie gazetki i w jednej piszą ze można np. pomidory, w innej nie wolno ... po prostu zgłupieć mozna! ![]() taaaak .... uwielbiam takie prezenty ![]() mam ich już całą szufladę oczywiście znajdzie się tez kilka takich, których nigdy nie załoze Bartkowi a z tymi chusteczkami masz rację ... ale jak dla mnie to był całkiem dobry pomysł ![]() Cytat:
.... hahaha dziękujemy za wiadomość ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- no! Bartosz nareszcie zasnął! - odpukać ![]() dzisaij cały dzień włączała mu się maruda ... i ciągle puszczał bąki ... brzusio go boli a ja nie wim po czym ![]() od 8 do 17 spał moze 2,5 godziny .... o 17 zasnął ... o 20 kąpiel ... jedzonko ... a teraz słodko śpi Ciekawe tylko jak długo ![]() Widzę, ze wszystkie mamy karmią albo już śpią .... To ja też idę ... dobranoc |
||
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu milo cie widziec, a dzieciaczek sliczny
![]() Miramej, Antonio ma smoczka od wczoraj . Dalam mu tylko wieczorem wczoraj i dzis, gdy marudzil. Nie liczac jego pobytu w szpitalu, kiedy mial tajemniczy smoczek , ktory lubil. dopiero niedawno wpadlam na mysl, ze to musial byc NUK![]() Jesli chodzi o smoczek i karmienie piersia, to fachowcy radza nie dawac, ale... zawsze jest jakies ale ![]() Gdy Antos moj uczyl sie ssac, to mial smoka zalecanego przez pediatre, aby sie nauczyl wlasnie ssac i nie przeszkadzalo mu to, aby dobrze ssac piers. Wiele karmiacych mam rowniez daje smoka i nie widza problemu, ale sa i takie, ktore widza, wiec decyzja nalezy i tak do ciebie. Jesli chodzi o karmienie, to ja nie karmie piersia. Antonio dostawal moje mleko przez miesiac, a pozniej dowiedzialam sie o diagnozie jednej i kolejnej wkrotce i na skutek tego stracilam pokarm. Niestety mimo licznych sztuczek magicznych moich, doradcy laktacyjnego, picia wszystkiego, co wspomaga laktacje, tabletek - nigdy juz mi nie powrocila Smutno mi, bo Antonio dobrze sobie radzil ze ssaniem piersi, ale pewnych rzeczy nie przeskocze . Plus jest taki, ze dzieki temu, ze nie karmie moglam rozpoczac leczenie depresji porodowej, co przynosi juz drobne efekty. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cass, wspolczuje nietrafionych prezentow. Moze jednak uda ci sie je sprzedac chociazby na Allegro? Moje byly raczej trafione, a najlepszy byl z pracy meza - bony do dzieciecego sklepu . Niedlugo pewnie zastuka do mnie delegacja ze szpitala, ale wiem, ze zadzwonia wczesniej, aby zapytac, co chce, wiec rowniez poprosze o bony![]() W sumie na teraz Antonio ma wszystko, jutro albo pojutrze dotrze lezaczek (nie moge sie doczekac ), a wszystko wybrane przeze mnie i meza wedlug naszego gustu, a prawie zawsze po przewertowaniu tysiaca opinii w internecie![]() Ja sama, gdy robilam prezenty, to pytalam mamy, czego jej potrzeba i zazwyczaj dostawalam szczegolowe wytyczne i sadze, ze tak jest najlepiej. Po co mam wydawac pieniadze na cos, co sie nie przyda i uszczesliwiac kogos na sile.
|
#456 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hejka
![]() dopiero wrocilam do domu z dziecmi bo bylam u mamy i czekalam az TZ wroci z pracy po nas no i jeszcze musielismy do tesco jechac na usg wszystko ok, biodreka prawidlowe ![]() i maly dzis prawie caly dzien przespal z normalnymi odstepami na karmienie ![]() Cytat:
a co najlepsze wszystkie moje dzieciate kolezanki tez tak twierdza i innych ich dzeci nie chcialykurcze co w nich takiego jest?? fajnie masz z tym spaniem nom ale nie za gleboko, tak praktycznie przy wejsciu tylko bo tam wlasnie zbieraja mu sie swinstewkaelegancik ![]() no i wcielo mi cytaty wiec nie pamietam na co jeszcze mialam odpowiedziec.....aha z ta przepuklina, to nie wiadomo w sumie od czego, ale napewno to prezenie sie przy kolkach i wzdeciach mialo tu duze znaczenie i napewno bedzie miec dalej jesli bedzie te plastry nie wiem jak wygladaja bo dzis juz nie zdazylam kupic ![]() kupie jutro cos mialam jeszcze napisac ale zapomnialam co ![]() wiec sie juz pozegnam - dobranoc
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
Po pierwsze gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym ![]() Wstałam po karmieniu żeby odciągnąć mleczko z drugiego cyca, bo bolał, a mleczko w zapasie na wypad do fryzjera czy kosmetyczki będzie jak znalazł ![]() Wczoraj wieczorem nie udało mi się już zajrzeć, bo Mały musiał się na powrót oswoić z domem, marudził jak go odkładaliśmy do kołyski więc na zmianę trzeba go było tulić i nosić, poza tym szybko musiałam wstawić 2 prania (kolejne 2 dziś czekają), bo po przywieźliśmy tonę brudnych ciuchów-naszych i małego ![]() Świeże powietrze to jest to małż załatwi kilka spraw w pracy, ja spotkam się jeszcze w czwartek z położną, umówię się do gina i pediatry, no i w piątek jeszcze na 3 dni wyskoczymyCo do smoczka - ja się ugięłam chyba 8 dnia życia Adasia, nie żałuję, bo mały ma bardzo silny odruch ssania i dzięki smoczkowi łatwiej usypia, ale jak zaśnie to smok wypada i jest ok. Co do leżaczka - dostaliśmy Chicco Polly Swing i jest super Aniu fajnie, że macie już chrzciny za sobą my chyba poczekamy aż mały będzie trochę większy, żeby już główkę trzymał i kolki minęły... No i współczuję bólu lewej piersi teraz jest już prawie zupełnie dobrze, ale wciąż jak za płytko złapie, albo się wierci z sutkiem w buzi to potrafi nieźle zaboleć...Pas Pani Teresy też mam, ale założyłam do raz po powrocie ze szpitala, zaczęłam mocniej krwawić, zdjęłam i ...zapomniałam o nim muszę go odgrzebać teraz i zacząć brzuszkiA teraz pójdę się chyba jeszcze kimnąć póki moi mężczyźni śpią
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-08-12 o 07:35 |
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
moja coreczka standardowo po porannym mleczku juz nie zasypia-do nast.karmienia wiec wizazujemy.Lezy u mnie na kolankach i widze jak pizamka robi sie jej za mała
![]() musze dzis zapytac polozna o bioderka no i pepek,dlaczego jeszcze go mamy Zaraz miesko zaczne smazyc skoro juz na nogach jestem.Chodzac spac kolo22jestem o tej porze wyspana no i w nocy glowa mi nie spada jak ja karmie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#459 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() fajnie, ze zajrzalas ![]() a ja sie nie wyspalam strasznie poszlam spac o 1.30 bo ogladalismy film biograficzny o wokalscie dzemu, a potem jeszcze TZ mnie dopadl po dluzszej przerwie ![]() maly wstal o 4.30 i wojowal do 6 i teraz znowu nie spi juz od 7 chyba ![]() ehh ciezkie to zycie
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie piękne mamuśki
Gratuluję nowo rozpakowanym mamom Przepraszam, że ostatnio Was zaniedbuje, ale mój Malutek pochłania każdą moją chwilę. Troszkę Was poczytałam i widzę, że dręczą mnie te same pytania i problemy, m.in. ulewanie, brak odbić, niewyspanie, bączki i tak można bez końca wymieniać... ale mój syneczek jest najkochańszy na świecie i nie oddałabym go za żadne skarby. Podziwiam Cię Aniu, że już jesteście po chrzcinach Bartusia, my ochrzcimy Maciejkę jak trochę podrośnie, a my już wszystko opanujemy czyli pewnie na wiosnę ![]() Katarzynko, Ty też jesteś świetnie zorganizowana. Gratki i zazdroszczę. Dobrze, że mama i teściowa podrzucają mi obiadki i nie muszę gotować. Czasami nie mam czasu nawet pogrzać. Mam nadzieję, że już niedługo synek unormuje sobie rytm dnia i też będę świetnie zorganizowana. Obiecuje, że postaram się częściej cosik skrobnąć Dołączam zdjęcie Maciulka.
|
|
#461 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
magi slodziak
![]() a moj maly dzis od rana marudny i znow wszystko w biegu musze robic - a ja tak tego nie lubie ale udalo mi sie zmienic i wyprac posciel, pomyc gary, sciagnac pranie, wyprasowac, odkurzyc........teraz cysiu zasnal w nowym lezaczku (on ma wibracje i mu sie to chyba podoba) a ja sie biore za dalsze sprzatanie i obiadek ![]() no i musze umyc glowe co jest dla mnie najgorsza robota bo nigdy mi sie nie chce ![]() a po poludniu na dworek z dzieciakami
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
Ale z Was są super Mamuski, nie to że zajmujecie sie szkrabami to jesczze sprzątacie, gotujecie i dbacie o siebie. Podziwiam
I tez chce byc taką zorganizowana mamą jak mój Maluch się urodzi
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdazylam przygotowac domek na wizyte poloznej, bo zawsze idzie do łazienki, potem pijemy kawke w kuchni, w miedzyczasie idzie do lozeczka do malej,potem ja wazy,oglada itp, wiec zwiedza wszystkie kąty ![]() Mala przybrala 450g i juz ma ładniutuki tylko musi sie wklęsnąć.Z zalecen kazala wiecej mala kłasc na brzuszek, zeby cwiczyla miesnie,bo nad pepuniem taki wzgorek sie zrobil.Co najciekawsze powiedziala ze nie musimy czekac "godzinami" az jej sie odbije tylko odlozyc na plecki z glowka skierowana na bok. Na kolki,wzdecia itp mozemy jej podawac infacol, 2x dziennie po całej pipetce przed jedzonkiem. Dostalysmy recepte na wit.D wiec spacerkiem podreptamy do apteki.No i recepte dla mnie-to samo co od mamy dostalam na bakterie w moczu dokupimy zeby wyleczyc sie do konca. Dzis postaram sie dodzwonic w sprawie bioderek no i za kilka dni przedzwonie zapisac mala na szczepionke.Zdecydowalism y sie na szczepionki skojarzone, no i zaszczepimy Laure na pneumokoki, a rotawirusa sobie darujemy, po przegadaniu tematu z polozna. Tabletek na zatrzymanie laktacji juz nie biore, a dzis zauwazylam biała kropelke na sutku przed kapiela niby to normalne... No, to zmykamy na spacer
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mała zasnela pol godziny temu, nie spala od 7 rano.
Zdarzylam sie wykąpac i ugotowac ryz, bo zrobie zobie zapiekany z jabłkami ![]() I mam pytanko, jak mała je z piersi i nie słychac jak połyka pokarm, to znaczy ze nie je wtedy nic tylko tak się bawi i ssie? |
|
|
|
#465 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() nigdy nie rozumialam kobiet, ktore urodzily dziecko i stekaly, ze nic nie moga zrobic - przeciec to tylko kwestia zorganizowania nie wierze, ze istnieje dziecko, ktore nie spi 24h na dobe a jak dziecko spi to mozna robic rozne rzeczy w tym czasie - wiadomo, ze kosztem odpoczynku no ale samo sie nie zrobi jak urodzil sie moj pierwszy synek to czesto jak spal to ja tez sobie drzemalam ale teraz nie moge sobie na to pozwolic bo jak maly spi to jest jeszcze Eryk, poza tym w swoim domku jest o wiele wiecej obowiazkow - ale wszystko da sie zrobic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
powinno byc slychac mi sie wydaje, przynajmniej ja slysze zawsze, ze polyka
|
|
|
#466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuski
ja wczoraj pierwszy raz pojechalam na zakupy a mala zostala z mama i strasznie mi jej brakowalo ![]() ale kupilismy sobie lampe na hol w agacie i troche dekoracji......jak bede miec czas to pstrykne fotki, moze dzisiaj nam to lozko przyjdzie ![]() i chcialam sie pochwalic ze kolejny kg za mna ![]() wszyscy mi mowia ze wygladam super a jestem 2 tygodnie po porodzie i wczoraj weszlam w dzinsy ktore nosilam w 4 mcu ciazy ![]() ide zalozyc pas i trzeba brzuszki pocwiczyc, bo pewnie mala zaraz sie obudzi ![]() taa wielka zasuszona koza!! Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj kupilam jej nan1 active zamiast nan 1 - w sumie sklad ten sam a wzbogacony w żelazo i w duzej puszcze 900g!!bardziej sie oplacalo..... a kikut jest juz prawie na odpadnieciu.....ta krewka jest przez to ze on sie kreci juz wokol , pewnie lada dzien go nie bedzie super kurcze a ta przepuklina to powazna? ale slodziak Cytat:
|
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
hejka. ja mam pytanko o szczepionki na rotawirusy i pneumokoki? co o tym myślicie??? bo ja nie mam sie kogo poradzic a nie wiem czy szczepic? gdzies czytalam ze tak bo to dobre znow w innej gazecie pisza ze lepiej nie szczepic. zglupiec idzie
gratulacje dla nowych mamus
|
|
|
|
#468 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
u mnie waga stanela ![]() 2. polecam wode morska - bardzo ladnie tez rozpuszcza kozy ![]() 3. hmm no w sumie lekarka nie mowila czy powazna czy nie, kazala tylko zaklejac i ma pomoc Cytat:
|
|
|
#469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuje tych przezyć Cytat:
Cytat:
... tez bym tak chciała, ale jeszz nie mogę ![]() no i moje dziecie znowu ma marudny dzień ... od 7 spał moze pół godziny ... gdyby nie siostra to nawet bym się nie wykąpała ... i śniadanie dopieroi jem
|
|||
|
|
|
#470 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no i chyba przegielam
bo znow mi troche krwi polecialo - a juz mialam tylko brazowy najpierw a ostatnio zoltawy sluz
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Jaa dzisiaj ogarniam dom, wiec w biegu zostawiam wam fotki. Oto moj Antonio
:
|
#472 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
o matko!!!
nareszcie zasnął!!! ... on jest niesamowity! ![]() Cytat:
szczerze mówiąc to gdyby nie pomoc mamy, siostry ... i wogóle całej rodzinki w przygotowaniu chrzcin, to na 200% bym sobie nie poradziła ... jedyna opcja - impreza w restauracji ![]() Ale ja tak nie chciałam - bo wiadomo - przewinąć malucha, nakarmić, uśpić ... jak to zrobić w restauracji? i jeszcze jak tak marudził ciągle to już by było przechlapane ![]() zaglądaj częściej - ja tez ostatnio zaniedbałam forum ![]() ale Maciejek śliczny! Cytat:
... dopeiro teraz idę obiad robić ![]() Cytat:
No i kikutek zazegnany Czyli infacol też polecany na wzdęcia ... musze kupić jeden taki specyfik, bo mój Bartek nigdy się nie wyśpi ... od wczoraj puszcza straszne bąki! ![]() Cytat:
![]() no i zrzuconych kilogramów!! ... do słodyczy mnie tylko ciągnie! ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#473 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamcie
Byliśmy dzisiaj a małym na szczepieniu. Musze sie pochwalić, że mam dzielnego synka Prawie wcale nie płakał. Ale może zaczne od poczatku... Pani doktor zbadała małego, i nie miała przeciwskazan do szczepienia. Kuba zdrowy jak ryba. Potem zapytała sie jaką chcemy szczepionke, za bardzo nie wiedziałam co wybrac i lekarka poleciła skojarzoną 5 w 1. Kupiliśmy taką (120 zł). Pielegniarka wkuła sie małemu w raczke a on nawet nie zapłakał Tylko sie na nia spojrzał bo nie widział wczesniej tej pani a on tak sie na obcych przygląda. Potem dostał drugą w nózkę (WZW), ta jest juz bolesna i troszke popłakał ale zaraz w aucie sie uspokoił. Teraz sobie smacznie śpi. Kupiłam Nurofen dla dzieci gdyby gorączkował. Małemu wyskoczyły krostki na twarzy. Myslałam, że to potówki ale mycie w rumianku nie pomogło. Dzisiaj zauważyłam, że ta wysypka roznosi sie na szyjke i klatke piersiową. Lekarka go obejrzała i powiedziała, że jesli to nie znika od rumianku to moze to byc reakcja uczuleniowa na białko w mleku. Ale mały to mleko je juz prawie 2 miesiace i bylo ok. Mam nadzieje, że to jednak nie alergia Kazała zmienić mleko, przepisała na recepte mleko Bebilon Pepti. Kupiliśmy 2 puszki i zaczniemy podawać. Zobaczymy czy wysypka zginie. Ale elegancik z niego ![]() A 3 fotka przesliczna Cytat:
Leżał wpatrzony dobre 40 min. potem zrobił kupke, zjadł mleczko i usnął. My kupilismy go z myślą bardziej o leżeniu niz huśtaniu. Cytat:
Syneczek przesłodki Cytat:
Ja juz kilka dni po porodzie kupiłam małemu Sterimar Baby i Fride. Codziennie oczyszczam nosek...i wielkie kozy wyskakują Wcześniej miałam taką gruszke z Rossmana i była okropna. My tez kupujemy tą duzą puche mleka. Cena 37 zł i wystarcza narazie na 9-10 dni. Cytat:
Cytat:
Naprawde masz cudownego synka
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-08-12 o 15:25 |
|||||
|
|
|
#474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i nawet nie mam apetytu-nie wiem gdzie sie podzial moj wilczy glod , ktory mialam w ciazy![]() Cytat:
no wlasnie tez mam ta gruszke z rosmanna i jest do
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
Mój tez sie upiera przy wszystkich ale ja mam małe wątpliwości
|
|
|
|
#476 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie bedzie taka dawka skuteczna to mamy dawac przed kazdym. Cytat:
pozostalo jak u ciebie jakies 10.Na brzuszki jeszcze sie nie pisze.Na nic do konca pologu.Z reszta boli mnie cewka i przy wysilku, dluzszym spacerze odczuwam ją.Potem jakis aerobic, basen, skakanka coś bede wymyslac. Cytat:
Na pneumo. zaszczepimy poniewaz mamy dookola duzy kontakt z dziecmi szkolnymi, no i dojdzie tez kontakt przedszkolny. Cytat:
Moja siostra nie uzywa lezaczka ze wzgledu na mozliwosc hustania.Pisalam ze jej mala sama potrafi sie tak rozbujac,ze ona boi sie ją w nim zostawiac bez nadzoru, a ze zalezy jej na tym zeby np ugotowala obiad lub posprzatala dom w czasie jak mala siedzi w lezaczku to niestety nie moze jej w nim zostawiac, bo nie bylaby w stanie nic zrobic Ale ona ma juz 7mc i jest spory kawalek babki z niej.Nie znaczy to tez ze wy nie bedziecie z niego zadowoleni, ja tylko wspomnialam o spostrzezeniach siostry.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-08-12 o 18:09 |
||||
|
|
|
#477 | ||||
|
Zakorzenienie
|
truheart, fajnie, ze zajrzalas. Zazdroszcze wypoczynku na dzialce z cala rodzinka. Wlasnie poogladalam sobie zdjecia Chicco Polly Swing- bardzo ladna
![]() Wlasnie do mnie dotarlo, ze nie wspomminalam, ze my rowniez jestesmy juz po chrzcinach. Zrobilismy je przy okazji pobytu mojej rodzinki, chrzestnym byl moj wspanialy brat. Wykorzystalismy tez, ze polski ksiadz jeszcze byl przed urlopem. U mnie chrzciny byly kameralne, podobnie zreszta jak nasz slub, juz taka moja natura ![]() Witaj . Syneczek sliczny ![]() Jesli chodzi o organizacje, to jak sie nie ma wyjscia i pomocy, to trzeba po prostu . Ja wyszlam ze szpitala na 6 dzien po cieciu, moj maz pracowal, a ja codziennie dwa razy dziennie dojezdzalam do szpitala, aby zobaczyc synka. Pozniej jak wrocilismy do domu, to rowniez bylam sama. Niestety zakupy, sprzatanie, pranie itd same sie nie zrobia, a nie moge powiedziec, ze czulam sie fantastycznie. Jednka jesli macie pomoc i mozecie z niej korzystac, a tym samym poswiecac caly czas dzieciaczkom - to fantastycznie, dla was i dla malutkich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie niestety waga stanela, ale mam nadzieje, ze wkrotce ruszy ![]() Cytat:
Ciesze sie, ze twoje dziecie tak fajnie zareagowalo na szczepienie i trzymam kciuki za bezgoraczkowa noc ![]() Gratuluje lezaczka. Ja tez sie mojego nie moge doczekac, sprawdzalam na stronie kuriera i juz do mnie leci, wiecv moze jutro... Cytat:
Bardzo mozliwe, ze okres. Ja dostalam dwa miesiace po cieciu (miesiac po zakonczeniu karmienia piersia)
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze wam chciala powiedziec ze dzis mąz poszedl do pracy i czeka nas samodzielna kąpiel.Tak naprawde to nic strasznego, musze tylko sie zorganizowac i sprezyc i byc gotową jak corka sie przebudzi,a nie szykowac wszytsko jak oczka otworzy.Mleko, wacik do buzki,pokoj wywietrzyc przed spankiem,roletke zaciagnac, nocna atmosfere wprowadzic i udac sie spokojnie nakarmic a posprzatam to wszystko jak mala utule i zasnie.We dwojke kapiel nam zajmowalam z posprzataniem jakies 10min.
Polozna dzis pochwalila mnie ze ładnie wygladam i ze macierzysnstwo mi sluzy.Wlasciwie moze kazdej tak slodzi,ale u mnie pewnie miala na mysli ze stopy juz wrecz sliczne w porownaniu z tym co bylo, kostki widoczne, cera elegancka,niemalze wzorowa i woda schodzi ze mnie wiec roznica jest ogromna.Jeszcze te 10kg i bylabym zadowolona ![]() Przyznalam sie tez jej ze nie parze/sterylizuje butelek co karmienie, ze jak butle 100ml herbatki zrobie to pije ją caly dzien i dopiero na wieczor wylewam i parze wszytskie butelki, ze nie podgrzewam tej herbatki,ze pozwalamy psu sie zblizac i ją wachac a nawet liznac po łapkach,nozkach i takie tam grzeszki...a ona ze moze dzieki temu sie nie wypalam i jestem taka szczesliwa i depresja mnie omineła Moze cos w tym jest
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milo slyszec, jak ktos docenia nasze starania. Ja akurat butelki sterylizuje, maly jest wczesniakiem, a wiec ma jednak obnizona odpornosc, ale mam 8 butelek i sterylizator do mikrofalowki (wiec nice & easy ), wiec najpierw myje butelki po kazdym karmieniu, wkladam do sterylizatora, a jak jest pelny, to wlaczam. Jesli twoj maly nie ma sklonnosci do plesniawek, to wszystko ok ![]() Moje koty tez wachaja i czasami liza glowke Antosia (dodam, ze niewychodzace i jedzace tylko sucha karme)Herbatke tez jesli robie, to na caly dzien, za to wszystko podgrzewam, bo jesli cos nie jest przynajmniej letnie, to Antos wypluwa
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-08-12 o 18:51 |
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od wczoraj w sumie tak mam ze sama czysta krew leci.......
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

Czy jak bede go codziennie nosiła to ten brzuch sie zmniejszy??
bo to juz 4 dzien a miał byc po 3 dniach. 

... i już sama nie wiem ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... i ciągle puszczał bąki
Smutno mi, bo Antonio dobrze sobie radzil ze ssaniem piersi, ale pewnych rzeczy nie przeskocze
), a wszystko wybrane przeze mnie i meza wedlug naszego gustu, a prawie zawsze po przewertowaniu tysiaca opinii w internecie
małż załatwi kilka spraw w pracy, ja spotkam się jeszcze w czwartek z położną, umówię się do gina i pediatry, no i w piątek jeszcze na 3 dni wyskoczymy

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
nareszcie zasnął!!! ... on jest niesamowity!