Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-11, 19:18   #451
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

1. Bartus Maruda
2. Bartuś Aniołek
3. Bartuś - mama dawaj cycka!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02489.jpg (54,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02508.jpg (70,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP0202.jpg (70,3 KB, 71 załadowań)

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 20:24   #452
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Czy ten Pas jest skuteczny? Zastanawiam sie od dłuższego czasu nad jego kupnem...mam duży fałd niepotrzebnej skóry Czy jak bede go codziennie nosiła to ten brzuch sie zmniejszy??

Kasiu Espumisan jest od 1 miesiaca a ja dawałam połowe dawki juz w 2 tyg. i nic małegu nie było. Także ten Esputicon tez możesz śmiało podać

Kuba nie miał kłopotów z pępuszkiem. Ładnie zasechł (przemywałam kilka razy dziennie spirytusem). Pediatra kazała też podnosić kikut i podmywać pod kikutem żeby szybciej sie zagoił.
u mniee pomimo duzego przyrostu masy faldu jakos wielkiego nie mam.Poprostu brzuch.A i tak spodziewalam sie ze wieksza foką bede

Esputicon-chyba kazda z nas go juz posiada pod reka w razie "w"

Ja tez przy kazdej zmianie pieluszki przemywalam i Jutro obejrzy go polozna
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no i maly ma przepukline - musimy kupic taki plaster, chowac mu pepek do srodka i zaklejac, moze to trwac nawet do 3 miesiecy
a jak to wyglada? czytalam o tym w gazecie ktora mialam w wyprawce ze szpitala, bylo o tych plastrach ale nie bylo pokazane jak to wyglada ani opisane, nawet nie doczytalam do konca bo uznalam ze nas to nie moze dotyczyc

Cytat:
A leżaczek super Bardzo mi sie podoba. My zamówilismy taki jak na zdjęciu. Myslałam, że dzisiaj juz bedzie kurier bo to juz 4 dzien a miał byc po 3 dniach.
moja siostra taki ma i niestety nie jest z niego zadowolona.Byc moze dlatego ze jej coreczka ma juz 7mc i potrafi go tak rozhuśtać ze siostra boi sie ją w nim sadzac bo zapieta moglaby sie nim nakryc.Czy jest tak malo stabilny czy ona wydziwia-nie wiem.Mala w kazdym razie nie wazy 18kg.
My musimy sobie jakis kupic bo ona tego nam nie da ze wzgledu na jej przewrazliwienie.Przeciez Laura nie umialaby go rozbujac.Jeszcze...

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Jak sobie radzicie w nocy w trakcie karmienia ze znużeniem i ochotą na spanie???
mi butelka idzie napewno szybciej ale pierwsze noce glowka mi spadala.Teraz wł sobie tv , a swoja droga juz sie przyzwyczailam do pobudek.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A jak przerzucasz przez ramię, to rączki "wiszą" z tyłu? Kuba lubi leżeć i spać na boczku, plecki tak średnio
Wkładasz ten patyczek do dziurki od noska?
no nieeee, to nie jest az tak glebokie przezucenie zeby łapki dyndały.
Plus minus brzuszek jest nad moja piersia, a glowka lezy na barku.Rączki uklada pod bródką lub po bokach buzki.

Ja dzis wkladlam taki z ogranicznikiem, bo zagniezdzilo siecos tam co ewidentnie ja gilgało i marudzila.

Cytat:
Co do bioderek - to podobno częściej jakieś nieprawidłowości są u dziewczynek, ale nie wiem, czy to prawda
hmmm a why??? co ma płec do bioderek? (nawet jesli to nieprawda)

Moja siostra miala problem z bioderkami synka przez to ze ciasno go "rozkowala" oczywiscie w dobrej wierze a mu zaszkodzila i potem byl podwojnie pieluszkowany.Wszytsko zakonczylo sie ok.
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
u nas ostatnio jest to samo ... a ja mam tylko myślenie co zjadłam, ze jego tak brzuszek boli ... i już sama nie wiem co mogę jesć i pić a czego nie
nie obwiniaj sie
moja na butli i tez ja to samo dopada
poprostu przewod pokarmowy dojrzewa

A ja mialam dzis wizyte...szkoda slow.Mala dostala prezent...ciuszki...kompl etnie nie w moim stylu,Moze dlatego ze malej nie ubieram w zadne spiochy.Zestaw malo tego na tzw.za jakis czas, bo ogromny, a co najlepsze widoczne sa na nim slady klamerek
Oczywiscie nie ubiore jej w to.
Nadmienie ze obdarowujaca nalezy do tych "co to nie maja, ile nie zarabiaja i jacy to nie sa"
Jest to kolejny prezent uszczesliwiajacy nas na sile.Gdyby mial metke puscilabym go dalej, a tak laduje to wsrod reszty prezentow,powielonych łańcuszkow, kilku spiochów,sukienek,ksiazec zek,bucikow,skarpetek na okolo roczne dziecko i innych duperelek a uszczesliwilaby mnie paczka chusteczek lub plyn do kapieli, i nie dlatego ze nas nie stac czy cos, tylko ze to byloby w pelni wykorzystane i potrzebne.Przeciez ja spodziewajac sie dziecka nakupowalam ubranek wg.wlasnego gustu...eh brak slow, bo sie tylko irytuje niepotrzebnie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 21:33   #453
Miramej
Zakorzenienie

Mam wiadomości od tru:

Wyjechali na działkę, żeby Adaś się dotlenił w lesie, dziś wrócili na 2 dni, a w piątek znów jadą na wekend. Może uda Jej się zajrzeć potem

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 21:59   #454
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Esputicon-chyba kazda z nas go juz posiada pod reka w razie "w"

nie obwiniaj sie
moja na butli i tez ja to samo dopada
poprostu przewod pokarmowy dojrzewa

A ja mialam dzis wizyte...szkoda slow.Mala dostala prezent...ciuszki...kompl etnie nie w moim stylu,Moze dlatego ze malej nie ubieram w zadne spiochy.Zestaw malo tego na tzw.za jakis czas, bo ogromny, a co najlepsze widoczne sa na nim slady klamerek
Oczywiscie nie ubiore jej w to.
Nadmienie ze obdarowujaca nalezy do tych "co to nie maja, ile nie zarabiaja i jacy to nie sa"
Jest to kolejny prezent uszczesliwiajacy nas na sile.Gdyby mial metke puscilabym go dalej, a tak laduje to wsrod reszty prezentow,powielonych łańcuszkow, kilku spiochów,sukienek,ksiazec zek,bucikow,skarpetek na okolo roczne dziecko i innych duperelek a uszczesliwilaby mnie paczka chusteczek lub plyn do kapieli, i nie dlatego ze nas nie stac czy cos, tylko ze to byloby w pelni wykorzystane i potrzebne.Przeciez ja spodziewajac sie dziecka nakupowalam ubranek wg.wlasnego gustu...eh brak slow, bo sie tylko irytuje niepotrzebnie
może i masz rację ... czytam te wszystkie gazetki i w jednej piszą ze można np. pomidory, w innej nie wolno ... po prostu zgłupieć mozna!

taaaak .... uwielbiam takie prezenty
mam ich już całą szufladę oczywiście znajdzie się tez kilka takich, których nigdy nie załoze Bartkowi
a z tymi chusteczkami masz rację ... moja siostra była chrzestną Bartusia i się śmiała ze na prezent kupi mu duuuużo pieluszek ... ale jak dla mnie to był całkiem dobry pomysł
Cytat:
Mam wiadomości od tru:

Wyjechali na działkę, żeby Adaś się dotlenił w lesie, dziś wrócili na 2 dni, a w piątek znów jadą na wekend. Może uda Jej się zajrzeć potem
no! Kolejna zguba się znalazła .... hahaha
dziękujemy za wiadomość

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

no! Bartosz nareszcie zasnął! - odpukać

dzisaij cały dzień włączała mu się maruda ... i ciągle puszczał bąki ... brzusio go boli a ja nie wim po czym

od 8 do 17 spał moze 2,5 godziny .... o 17 zasnął ... o 20 kąpiel ... jedzonko ... a teraz słodko śpi
Ciekawe tylko jak długo

Widzę, ze wszystkie mamy karmią albo już śpią ....
To ja też idę ... dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-08-11, 23:34   #455
mariolasl
Zakorzenienie

Aniu milo cie widziec, a dzieciaczek sliczny

Miramej, Antonio ma smoczka od wczoraj. Dalam mu tylko wieczorem wczoraj i dzis, gdy marudzil. Nie liczac jego pobytu w szpitalu, kiedy mial tajemniczy smoczek, ktory lubil. dopiero niedawno wpadlam na mysl, ze to musial byc NUK
Jesli chodzi o smoczek i karmienie piersia, to fachowcy radza nie dawac, ale... zawsze jest jakies ale
Gdy Antos moj uczyl sie ssac, to mial smoka zalecanego przez pediatre, aby sie nauczyl wlasnie ssac i nie przeszkadzalo mu to, aby dobrze ssac piers. Wiele karmiacych mam rowniez daje smoka i nie widza problemu, ale sa i takie, ktore widza, wiec decyzja nalezy i tak do ciebie.

Jesli chodzi o karmienie, to ja nie karmie piersia. Antonio dostawal moje mleko przez miesiac, a pozniej dowiedzialam sie o diagnozie jednej i kolejnej wkrotce i na skutek tego stracilam pokarm. Niestety mimo licznych sztuczek magicznych moich, doradcy laktacyjnego, picia wszystkiego, co wspomaga laktacje, tabletek - nigdy juz mi nie powrocila Smutno mi, bo Antonio dobrze sobie radzil ze ssaniem piersi, ale pewnych rzeczy nie przeskocze. Plus jest taki, ze dzieki temu, ze nie karmie moglam rozpoczac leczenie depresji porodowej, co przynosi juz drobne efekty.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cass, wspolczuje nietrafionych prezentow. Moze jednak uda ci sie je sprzedac chociazby na Allegro?
Moje byly raczej trafione, a najlepszy byl z pracy meza - bony do dzieciecego sklepu. Niedlugo pewnie zastuka do mnie delegacja ze szpitala, ale wiem, ze zadzwonia wczesniej, aby zapytac, co chce, wiec rowniez poprosze o bony
W sumie na teraz Antonio ma wszystko, jutro albo pojutrze dotrze lezaczek (nie moge sie doczekac), a wszystko wybrane przeze mnie i meza wedlug naszego gustu, a prawie zawsze po przewertowaniu tysiaca opinii w internecie
Ja sama, gdy robilam prezenty, to pytalam mamy, czego jej potrzeba i zazwyczaj dostawalam szczegolowe wytyczne i sadze, ze tak jest najlepiej. Po co mam wydawac pieniadze na cos, co sie nie przyda i uszczesliwiac kogos na sile.
Stary 2009-08-11, 23:42   #456
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hejka
dopiero wrocilam do domu z dziecmi bo bylam u mamy i czekalam az TZ wroci z pracy po nas no i jeszcze musielismy do tesco jechac

na usg wszystko ok, biodreka prawidlowe

i maly dzis prawie caly dzien przespal z normalnymi odstepami na karmienie oczywiscie w wiekszosci ze smoczkiem w buzi, niech zyje NUK

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Smoczek z NUK'a mam od wczoraj i jestem wniebowzieta- maly wreszcie spokojniejszy .
Zapomnialam sie pochwalic, ze mielismy cudowna noc. Maly spal od 21.30 do rana
hehe nuk rzadzi a co najlepsze wszystkie moje dzieciate kolezanki tez tak twierdza i innych ich dzeci nie chcialy
kurcze co w nich takiego jest??

fajnie masz z tym spaniem
Cytat:
Wkładasz ten patyczek do dziurki od noska?
nom ale nie za gleboko, tak praktycznie przy wejsciu tylko bo tam wlasnie zbieraja mu sie swinstewka
Cytat:
1. Bartus Maruda
2. Bartuś Aniołek
elegancik

no i wcielo mi cytaty wiec nie pamietam na co jeszcze mialam odpowiedziec.....aha z ta przepuklina, to nie wiadomo w sumie od czego, ale napewno to prezenie sie przy kolkach i wzdeciach mialo tu duze znaczenie i napewno bedzie miec dalej jesli bedzie

te plastry nie wiem jak wygladaja bo dzis juz nie zdazylam kupic
kupie jutro

cos mialam jeszcze napisac ale zapomnialam co
wiec sie juz pozegnam - dobranoc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 07:33   #457
truheart
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie
Po pierwsze gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym lista się baaardzo wydłużyła od mojego ostatniego "zaglądnięcia"
Wstałam po karmieniu żeby odciągnąć mleczko z drugiego cyca, bo bolał, a mleczko w zapasie na wypad do fryzjera czy kosmetyczki będzie jak znalazł
Wczoraj wieczorem nie udało mi się już zajrzeć, bo Mały musiał się na powrót oswoić z domem, marudził jak go odkładaliśmy do kołyski więc na zmianę trzeba go było tulić i nosić, poza tym szybko musiałam wstawić 2 prania (kolejne 2 dziś czekają), bo po przywieźliśmy tonę brudnych ciuchów-naszych i małego
Świeże powietrze to jest to tylko musiałam zakładać moskitierę na wózek, bo ciągle jakieś ustrojstwa latały, nie wspominając o szerszeniach, których gniazdo małż musiał likwidować po przyjeździe małż załatwi kilka spraw w pracy, ja spotkam się jeszcze w czwartek z położną, umówię się do gina i pediatry, no i w piątek jeszcze na 3 dni wyskoczymy

Co do smoczka - ja się ugięłam chyba 8 dnia życia Adasia, nie żałuję, bo mały ma bardzo silny odruch ssania i dzięki smoczkowi łatwiej usypia, ale jak zaśnie to smok wypada i jest ok.

Co do leżaczka - dostaliśmy Chicco Polly Swing i jest super

Aniu fajnie, że macie już chrzciny za sobą ja mam dylemat z chrzestną my chyba poczekamy aż mały będzie trochę większy, żeby już główkę trzymał i kolki minęły... No i współczuję bólu lewej piersi te łzy to jak najbardziej wiem o czym mówisz teraz jest już prawie zupełnie dobrze, ale wciąż jak za płytko złapie, albo się wierci z sutkiem w buzi to potrafi nieźle zaboleć...

Pas Pani Teresy też mam, ale założyłam do raz po powrocie ze szpitala, zaczęłam mocniej krwawić, zdjęłam i ...zapomniałam o nim muszę go odgrzebać teraz i zacząć brzuszki
A teraz pójdę się chyba jeszcze kimnąć póki moi mężczyźni śpią

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-08-12 o 07:35
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 07:35   #458
katarzynka00
Zakorzenienie

moja coreczka standardowo po porannym mleczku juz nie zasypia-do nast.karmienia wiec wizazujemy.Lezy u mnie na kolankach i widze jak pizamka robi sie jej za mała

musze dzis zapytac polozna o bioderka no i pepek,dlaczego jeszcze go mamy
Zaraz miesko zaczne smazyc skoro juz na nogach jestem.Chodzac spac kolo22jestem o tej porze wyspana no i w nocy glowa mi nie spada jak ja karmie

Stary 2009-08-12, 09:33   #459
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie
Po pierwsze gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym lista się baaardzo wydłużyła od mojego ostatniego "zaglądnięcia"
Wstałam po karmieniu żeby odciągnąć mleczko z drugiego cyca, bo bolał, a mleczko w zapasie na wypad do fryzjera czy kosmetyczki będzie jak znalazł
Wczoraj wieczorem nie udało mi się już zajrzeć, bo Mały musiał się na powrót oswoić z domem, marudził jak go odkładaliśmy do kołyski więc na zmianę trzeba go było tulić i nosić, poza tym szybko musiałam wstawić 2 prania (kolejne 2 dziś czekają), bo po przywieźliśmy tonę brudnych ciuchów-naszych i małego
Świeże powietrze to jest to tylko musiałam zakładać moskitierę na wózek, bo ciągle jakieś ustrojstwa latały, nie wspominając o szerszeniach, których gniazdo małż musiał likwidować po przyjeździe małż załatwi kilka spraw w pracy, ja spotkam się jeszcze w czwartek z położną, umówię się do gina i pediatry, no i w piątek jeszcze na 3 dni wyskoczymy

Co do smoczka - ja się ugięłam chyba 8 dnia życia Adasia, nie żałuję, bo mały ma bardzo silny odruch ssania i dzięki smoczkowi łatwiej usypia, ale jak zaśnie to smok wypada i jest ok.

Aniu fajnie, że macie już chrzciny za sobą ja mam dylemat z chrzestną my chyba poczekamy aż mały będzie trochę większy, żeby już główkę trzymał i kolki minęły... No i współczuję bólu lewej piersi te łzy to jak najbardziej wiem o czym mówisz teraz jest już prawie zupełnie dobrze, ale wciąż jak za płytko złapie, albo się wierci z sutkiem w buzi to potrafi nieźle zaboleć...

Pas Pani Teresy też mam, ale założyłam do raz po powrocie ze szpitala, zaczęłam mocniej krwawić, zdjęłam i ...zapomniałam o nim muszę go odgrzebać teraz i zacząć brzuszki
witaj
fajnie, ze zajrzalas

a ja sie nie wyspalam strasznie poszlam spac o 1.30 bo ogladalismy film biograficzny o wokalscie dzemu, a potem jeszcze TZ mnie dopadl po dluzszej przerwie
maly wstal o 4.30 i wojowal do 6 i teraz znowu nie spi juz od 7 chyba
ehh ciezkie to zycie
Stary 2009-08-12, 10:42   #460
magi77
Wtajemniczenie

Witajcie piękne mamuśki
Gratuluję nowo rozpakowanym mamom
Przepraszam, że ostatnio Was zaniedbuje, ale mój Malutek pochłania każdą moją chwilę. Troszkę Was poczytałam i widzę, że dręczą mnie te same pytania i problemy, m.in. ulewanie, brak odbić, niewyspanie, bączki i tak można bez końca wymieniać... ale mój syneczek jest najkochańszy na świecie i nie oddałabym go za żadne skarby.

Podziwiam Cię Aniu, że już jesteście po chrzcinach Bartusia, my ochrzcimy Maciejkę jak trochę podrośnie, a my już wszystko opanujemy czyli pewnie na wiosnę

Katarzynko, Ty też jesteś świetnie zorganizowana. Gratki i zazdroszczę. Dobrze, że mama i teściowa podrzucają mi obiadki i nie muszę gotować. Czasami nie mam czasu nawet pogrzać.
Mam nadzieję, że już niedługo synek unormuje sobie rytm dnia i też będę świetnie zorganizowana.

Obiecuje, że postaram się częściej cosik skrobnąć

Dołączam zdjęcie Maciulka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HPIM5219aaa.jpg (23,2 KB, 32 załadowań)

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 11:19   #461
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

magi slodziak

a moj maly dzis od rana marudny i znow wszystko w biegu musze robic - a ja tak tego nie lubie
ale udalo mi sie zmienic i wyprac posciel, pomyc gary, sciagnac pranie, wyprasowac, odkurzyc........teraz cysiu zasnal w nowym lezaczku (on ma wibracje i mu sie to chyba podoba) a ja sie biore za dalsze sprzatanie i obiadek

no i musze umyc glowe co jest dla mnie najgorsza robota bo nigdy mi sie nie chce

a po poludniu na dworek z dzieciakami
Stary 2009-08-12, 11:25   #462
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Ale z Was są super Mamuski, nie to że zajmujecie sie szkrabami to jesczze sprzątacie, gotujecie i dbacie o siebie. Podziwiam I tez chce byc taką zorganizowana mamą jak mój Maluch się urodzi
Stary 2009-08-12, 11:29   #463
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Katarzynko, Ty też jesteś świetnie zorganizowana. Gratki i zazdroszczę. Dobrze, że mama i teściowa podrzucają mi obiadki i nie muszę gotować. Czasami nie mam czasu nawet pogrzać.
Mam nadzieję, że już niedługo synek unormuje sobie rytm dnia i też będę świetnie zorganizowana.
dziekujemy za miłe słowa.Staram sie jak moge, choc czasem bywa ciezko.
Zdazylam przygotowac domek na wizyte poloznej, bo zawsze idzie do łazienki, potem pijemy kawke w kuchni, w miedzyczasie idzie do lozeczka do malej,potem ja wazy,oglada itp, wiec zwiedza wszystkie kąty
Mala przybrala 450g pępek jej ukręciła i juz ma ładniutuki tylko musi sie wklęsnąć.Z zalecen kazala wiecej mala kłasc na brzuszek, zeby cwiczyla miesnie,bo nad pepuniem taki wzgorek sie zrobil.
Co najciekawsze powiedziala ze nie musimy czekac "godzinami" az jej sie odbije tylko odlozyc na plecki z glowka skierowana na bok.
Na kolki,wzdecia itp mozemy jej podawac infacol, 2x dziennie po całej pipetce przed jedzonkiem.
Dostalysmy recepte na wit.D wiec spacerkiem podreptamy do apteki.No i recepte dla mnie-to samo co od mamy dostalam na bakterie w moczu dokupimy zeby wyleczyc sie do konca.
Dzis postaram sie dodzwonic w sprawie bioderek no i za kilka dni przedzwonie zapisac mala na szczepionke.Zdecydowalism y sie na szczepionki skojarzone, no i zaszczepimy Laure na pneumokoki, a rotawirusa sobie darujemy, po przegadaniu tematu z polozna.

Tabletek na zatrzymanie laktacji juz nie biore, a dzis zauwazylam biała kropelke na sutku przed kapiela niby to normalne...
No, to zmykamy na spacer

Stary 2009-08-12, 11:29   #464
Wojtusia
Zakorzenienie

Moja mała zasnela pol godziny temu, nie spala od 7 rano.
Zdarzylam sie wykąpac i ugotowac ryz, bo zrobie zobie zapiekany z jabłkami

I mam pytanko, jak mała je z piersi i nie słychac jak połyka pokarm, to znaczy ze nie je wtedy nic tylko tak się bawi i ssie?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 11:50   #465
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Ale z Was są super Mamuski, nie to że zajmujecie sie szkrabami to jesczze sprzątacie, gotujecie i dbacie o siebie. Podziwiam I tez chce byc taką zorganizowana mamą jak mój Maluch się urodzi
po prostu to wszystko jest wykonalne - jest ciezko ale da sie zrobic

nigdy nie rozumialam kobiet, ktore urodzily dziecko i stekaly, ze nic nie moga zrobic - przeciec to tylko kwestia zorganizowania

nie wierze, ze istnieje dziecko, ktore nie spi 24h na dobe a jak dziecko spi to mozna robic rozne rzeczy w tym czasie - wiadomo, ze kosztem odpoczynku no ale samo sie nie zrobi

jak urodzil sie moj pierwszy synek to czesto jak spal to ja tez sobie drzemalam ale teraz nie moge sobie na to pozwolic bo jak maly spi to jest jeszcze Eryk, poza tym w swoim domku jest o wiele wiecej obowiazkow - ale wszystko da sie zrobic
Cytat:
Zdazylam przygotowac domek na wizyte poloznej, bo zawsze idzie do łazienki, potem pijemy kawke w kuchni, w miedzyczasie idzie do lozeczka do malej,potem ja wazy,oglada itp, wiec zwiedza wszystkie kąty
Mala przybrala 450g pępek jej ukręciła i juz ma ładniutuki tylko musi sie wklęsnąć.Z zalecen kazala wiecej mala kłasc na brzuszek, zeby cwiczyla miesnie,bo nad pepuniem taki wzgorek sie zrobil.
Co najciekawsze powiedziala ze nie musimy czekac "godzinami" az jej sie odbije tylko odlozyc na plecki z glowka skierowana na bok.
Na kolki,wzdecia itp mozemy jej podawac infacol, 2x dziennie po całej pipetce przed jedzonkiem.
Dostalysmy recepte na wit.D wiec spacerkiem podreptamy do apteki.No i recepte dla mnie-to samo co od mamy dostalam na bakterie w moczu dokupimy zeby wyleczyc sie do konca.
Dzis postaram sie dodzwonic w sprawie bioderek no i za kilka dni przedzwonie zapisac mala na szczepionke.Zdecydowalism y sie na szczepionki skojarzone, no i zaszczepimy Laure na pneumokoki, a rotawirusa sobie darujemy, po przegadaniu tematu z polozna.

Tabletek na zatrzymanie laktacji juz nie biore, a dzis zauwazylam biała kropelke na sutku przed kapiela niby to normalne...
No, to zmykamy na spacer
hmm ja tez daje infacol ale na opakowaniu jest napisane, ze przed kazdym posilkiem, co prawda daje tylko czasem ale juz sama nie wiem jak to jest, dawac przed kazdym czy tylko raz czy dwa razy dziennie
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Moja mała zasnela pol godziny temu, nie spala od 7 rano.
Zdarzylam sie wykąpac i ugotowac ryz, bo zrobie zobie zapiekany z jabłkami

I mam pytanko, jak mała je z piersi i nie słychac jak połyka pokarm, to znaczy ze nie je wtedy nic tylko tak się bawi i ssie?
ja zawsze slysze jak maly polyka, a jak juz przysypia to widze jak tylko sobie ciumka i nic nie polyka
powinno byc slychac mi sie wydaje, przynajmniej ja slysze zawsze, ze polyka
Stary 2009-08-12, 12:05   #466
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witajcie mamuski
ja wczoraj pierwszy raz pojechalam na zakupy a mala zostala z mama i strasznie mi jej brakowalo
ale kupilismy sobie lampe na hol w agacie i troche dekoracji......jak bede miec czas to pstrykne fotki, moze dzisiaj nam to lozko przyjdzie

i chcialam sie pochwalic ze kolejny kg za mna nie karmie piersia a kg lecą......zostalo mi jeszcze 10 kg do wagi wyjsciowej a 14 kg juz za mna
wszyscy mi mowia ze wygladam super a jestem 2 tygodnie po porodzie i wczoraj weszlam w dzinsy ktore nosilam w 4 mcu ciazy

ide zalozyc pas i trzeba brzuszki pocwiczyc, bo pewnie mala zaraz sie obudzi

Cytat:

Nosek się oczyszcza przez kichanie, może coś tam zostało?
taa wielka zasuszona koza!!

Cytat:

czekoladko-wydzielinka tzn smarczki? czy co tam jej wyciagasz? my frida wyciagamy codzien babolki.Mala nie placze przy tym i pozwala sobie wszystko wyciagnac.
Mysle ze to normalne ze nasze dzieci wiecej psikaja i nie jest to objawem przeziebienia.
wlasnie ze nie mozna wyciagnac tej zaschnietej kozy.......mama kupila mi dzis sol fizjologiczna do psikania do noska,ktora ma udroznic nosek i rozrzedzic te koze.....zobaczymy-psiknelam raz a juz mala lepiej oddycha

Cytat:

Kuba też nie zawsze odbja Nosze go czasami 30 min. i nic.
Na szczescie nie ulewa ale z to zdarza mu sie porządnie zwymiotować.
A o zmiane mleczka najlepiej zapytaj pediatre. Najlepiej doradzi

osić kikut i podmywać pod kikutem żeby szybciej sie zagoił.

Czekoladko musisz obserwować pępuszek, żeby nie wyciekała z niego ropa i żeby nie miał brzydkiego zapachu bo wtedy wdała sie infekcja.

mojej coraz lepiej wychodzi odbijanie
wczoraj kupilam jej nan1 active zamiast nan 1 - w sumie sklad ten sam a wzbogacony w żelazo i w duzej puszcze 900g!!bardziej sie oplacalo.....

a kikut jest juz prawie na odpadnieciu.....ta krewka jest przez to ze on sie kreci juz wokol , pewnie lada dzien go nie bedzie

Cytat:

no i kupilismy lezaczek fisher-price - taki jak na zdjeciu
super
kurcze a ta przepuklina to powazna?

Cytat:
1. Bartus Maruda
2. Bartuś Aniołek
ale slodziak

Cytat:

Jesli chodzi o karmienie, to ja nie karmie piersia. Antonio dostawal moje mleko przez miesiac, a pozniej dowiedzialam sie o diagnozie jednej i kolejnej wkrotce i na skutek tego stracilam pokarm. Niestety mimo licznych sztuczek magicznych moich, doradcy laktacyjnego, picia wszystkiego, co wspomaga laktacje, tabletek - nigdy juz mi nie powrocila Smutno mi, bo Antonio dobrze sobie radzil ze ssaniem piersi, ale pewnych rzeczy nie przeskocze. Plus jest taki, ze dzieki temu, ze nie karmie moglam rozpoczac leczenie depresji porodowej, co przynosi juz drobne efekty.
wazne zeby Antos byl zdrowy i mamusia tez- glowa do gory

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 12:06   #467
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

hejka. ja mam pytanko o szczepionki na rotawirusy i pneumokoki? co o tym myślicie??? bo ja nie mam sie kogo poradzic a nie wiem czy szczepic? gdzies czytalam ze tak bo to dobre znow w innej gazecie pisza ze lepiej nie szczepic. zglupiec idzie

gratulacje dla nowych mamus
Stary 2009-08-12, 12:37   #468
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
i chcialam sie pochwalic ze kolejny kg za mna nie karmie piersia a kg lecą......zostalo mi jeszcze 10 kg do wagi wyjsciowej a 14 kg juz za mna
wszyscy mi mowia ze wygladam super a jestem 2 tygodnie po porodzie i wczoraj weszlam w dzinsy ktore nosilam w 4 mcu ciazy

wlasnie ze nie mozna wyciagnac tej zaschnietej kozy.......mama kupila mi dzis sol fizjologiczna do psikania do noska,ktora ma udroznic nosek i rozrzedzic te koze.....zobaczymy-psiknelam raz a juz mala lepiej oddycha

super
kurcze a ta przepuklina to powazna?
1. gratuluje zrzuconych kg u mnie waga stanela
2. polecam wode morska - bardzo ladnie tez rozpuszcza kozy
3. hmm no w sumie lekarka nie mowila czy powazna czy nie, kazala tylko zaklejac i ma pomoc
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
hejka. ja mam pytanko o szczepionki na rotawirusy i pneumokoki? co o tym myślicie??? bo ja nie mam sie kogo poradzic a nie wiem czy szczepic? gdzies czytalam ze tak bo to dobre znow w innej gazecie pisza ze lepiej nie szczepic. zglupiec idzie

gratulacje dla nowych mamus
hmm ja tez wlasnie nie wiem za bardzo a TZ chce szczepic na wszystko
Stary 2009-08-12, 12:37   #469
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu milo cie widziec, a dzieciaczek sliczny

Miramej, Antonio ma smoczka od wczoraj. Dalam mu tylko wieczorem wczoraj i dzis, gdy marudzil. Nie liczac jego pobytu w szpitalu, kiedy mial tajemniczy smoczek, ktory lubil. dopiero niedawno wpadlam na mysl, ze to musial byc NUK
Jesli chodzi o smoczek i karmienie piersia, to fachowcy radza nie dawac, ale... zawsze jest jakies ale
Gdy Antos moj uczyl sie ssac, to mial smoka zalecanego przez pediatre, aby sie nauczyl wlasnie ssac i nie przeszkadzalo mu to, aby dobrze ssac piers. Wiele karmiacych mam rowniez daje smoka i nie widza problemu, ale sa i takie, ktore widza, wiec decyzja nalezy i tak do ciebie.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------
dziekuje

współczuje tych przezyć ale cieszę sie, że już lepiej!!!

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

witaj zgobo

Cytat:
witaj
fajnie, ze zajrzalas

a ja sie nie wyspalam strasznie poszlam spac o 1.30 bo ogladalismy film biograficzny o wokalscie dzemu, a potem jeszcze TZ mnie dopadl po dluzszej przerwie
maly wstal o 4.30 i wojowal do 6 i teraz znowu nie spi juz od 7 chyba
ehh ciezkie to zycie
no to ładnie zaszalałaś ... tez bym tak chciała, ale jeszz nie mogę

no i moje dziecie znowu ma marudny dzień ... od 7 spał moze pół godziny ... gdyby nie siostra to nawet bym się nie wykąpała ... i śniadanie dopieroi jem

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-08-12, 14:04   #470
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no to ładnie zaszalałaś ... tez bym tak chciała, ale jeszz nie mogę
no i chyba przegielam bo znow mi troche krwi polecialo - a juz mialam tylko brazowy najpierw a ostatnio zoltawy sluz
Stary 2009-08-12, 14:21   #471
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Jaa dzisiaj ogarniam dom, wiec w biegu zostawiam wam fotki. Oto moj Antonio :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Antonio Tiger.jpg (56,5 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Antonio 2.jpg (25,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Antonio3.jpg (27,6 KB, 56 załadowań)
Stary 2009-08-12, 15:00   #472
Ania0104
Zakorzenienie

o matko!!! nareszcie zasnął!!! ... on jest niesamowity!

Cytat:
Witajcie piękne mamuśki
Przepraszam, że ostatnio Was zaniedbuje, ale mój Malutek pochłania każdą moją chwilę. Troszkę Was poczytałam i widzę, że dręczą mnie te same pytania i problemy, m.in. ulewanie, brak odbić, niewyspanie, bączki i tak można bez końca wymieniać... ale mój syneczek jest najkochańszy na świecie i nie oddałabym go za żadne skarby.

Podziwiam Cię Aniu, że już jesteście po chrzcinach Bartusia, my ochrzcimy Maciejkę jak trochę podrośnie, a my już wszystko opanujemy czyli pewnie na wiosnę

Obiecuje, że postaram się częściej cosik skrobnąć

witaj!
szczerze mówiąc to gdyby nie pomoc mamy, siostry ... i wogóle całej rodzinki w przygotowaniu chrzcin, to na 200% bym sobie nie poradziła ... jedyna opcja - impreza w restauracji
Ale ja tak nie chciałam - bo wiadomo - przewinąć malucha, nakarmić, uśpić ... jak to zrobić w restauracji? i jeszcze jak tak marudził ciągle to już by było przechlapane

zaglądaj częściej - ja tez ostatnio zaniedbałam forum

ale Maciejek śliczny!
Cytat:
a moj maly dzis od rana marudny i znow wszystko w biegu musze robic - a ja tak tego nie lubie
ale udalo mi sie zmienic i wyprac posciel, pomyc gary, sciagnac pranie, wyprasowac, odkurzyc........teraz cysiu zasnal w nowym lezaczku (on ma wibracje i mu sie to chyba podoba) a ja sie biore za dalsze sprzatanie i obiadek

no i musze umyc glowe co jest dla mnie najgorsza robota bo nigdy mi sie nie chce

a po poludniu na dworek z dzieciakami
e tam ... niby w biegu a i tak zrobiłaś sto razy więcej niż ja ... dopeiro teraz idę obiad robić
Cytat:

No, to zmykamy na spacer
fajnie, ze wizyta położnej udana!
No i kikutek zazegnany
Czyli infacol też polecany na wzdęcia ... musze kupić jeden taki specyfik, bo mój Bartek nigdy się nie wyśpi ... od wczoraj puszcza straszne bąki!
Cytat:
Witajcie mamuski
ja wczoraj pierwszy raz pojechalam na zakupy a mala zostala z mama i strasznie mi jej brakowalo
ale kupilismy sobie lampe na hol w agacie i troche dekoracji......jak bede miec czas to pstrykne fotki, moze dzisiaj nam to lozko przyjdzie

ale slodziak
gratuluję udanych zakupów!
no i zrzuconych kilogramów!! ... ja się też muszę jakoś zmotywować do ćwiczeń, ale jak narazie marnie mi to wychodzi ... do słodyczy mnie tylko ciągnie!
Cytat:
no i chyba przegielam bo znow mi troche krwi polecialo - a juz mialam tylko brazowy najpierw a ostatnio zoltawy sluz
hmm może to nic poważnego
Cytat:
jaki słodki! ... a ta fotka na brzusiu cudna!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-08-12, 15:23   #473
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamcie

Byliśmy dzisiaj a małym na szczepieniu. Musze sie pochwalić, że mam dzielnego synka
Prawie wcale nie płakał. Ale może zaczne od poczatku...
Pani doktor zbadała małego, i nie miała przeciwskazan do szczepienia. Kuba zdrowy jak ryba.
Potem zapytała sie jaką chcemy szczepionke, za bardzo nie wiedziałam co wybrac i lekarka poleciła skojarzoną 5 w 1. Kupiliśmy taką (120 zł). Pielegniarka wkuła sie małemu w raczke a on nawet nie zapłakał Tylko sie na nia spojrzał bo nie widział wczesniej tej pani a on tak sie na obcych przygląda. Potem dostał drugą w nózkę (WZW), ta jest juz bolesna i troszke popłakał ale zaraz w aucie sie uspokoił.
Teraz sobie smacznie śpi. Kupiłam Nurofen dla dzieci gdyby gorączkował.

Małemu wyskoczyły krostki na twarzy. Myslałam, że to potówki ale mycie w rumianku nie pomogło. Dzisiaj zauważyłam, że ta wysypka roznosi sie na szyjke i klatke piersiową. Lekarka go obejrzała i powiedziała, że jesli to nie znika od rumianku to moze to byc reakcja uczuleniowa na białko w mleku. Ale mały to mleko je juz prawie 2 miesiace i bylo ok.
Mam nadzieje, że to jednak nie alergia
Kazała zmienić mleko, przepisała na recepte mleko Bebilon Pepti. Kupiliśmy 2 puszki i zaczniemy podawać. Zobaczymy czy wysypka zginie.

Cytat:
1. Bartus Maruda
2. Bartuś Aniołek
Ale elegancik z niego

A 3 fotka przesliczna

Cytat:
moja siostra taki ma i niestety nie jest z niego zadowolona.Byc moze dlatego ze jej coreczka ma juz 7mc i potrafi go tak rozhuśtać ze siostra boi sie ją w nim sadzac bo zapieta moglaby sie nim nakryc.Czy jest tak malo stabilny czy ona wydziwia-nie wiem.Mala w kazdym razie nie wazy 18kg.
My musimy sobie jakis kupic bo ona tego nam nie da ze wzgledu na jej przewrazliwienie.Przeciez Laura nie umialaby go rozbujac.Jeszcze...
Dzisiaj kurier przywiózł leżaczek Jest super Mały okazał zainteresowanie pluszowymi misiami Leżał wpatrzony dobre 40 min. potem zrobił kupke, zjadł mleczko i usnął.

My kupilismy go z myślą bardziej o leżeniu niz huśtaniu.

Cytat:
Witajcie piękne mamuśki

Witaj Magi

Syneczek przesłodki

Cytat:

wczoraj kupilam jej nan1 active zamiast nan 1 - w sumie sklad ten sam a wzbogacony w żelazo i w duzej puszcze 900g!!bardziej sie oplacalo.....
Czekoladko szybko uciekają Ci kilogramy Gratuluje!

Ja juz kilka dni po porodzie kupiłam małemu Sterimar Baby i Fride. Codziennie oczyszczam nosek...i wielkie kozy wyskakują Wcześniej miałam taką gruszke z Rossmana i była okropna.

My tez kupujemy tą duzą puche mleka. Cena 37 zł i wystarcza narazie na 9-10 dni.

Cytat:
Jeszcze sie zastanawiam nad tymi szczepieniami. Zapytam sie pediatry co o tym sądzi.

Cytat:
O jeju, jaki on uroczy
Naprawde masz cudownego synka i wcale nie wygląda na wczesniaczka, duży z niego chłopaczek.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-08-12 o 15:25
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 16:06   #474
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
ja mialam juz dni ze popaska byla czysta a teraz leci znowu sama krewe juz bez tego zoltego sluzu-czyzby okres??

Cytat:
bozie jak on duzy juz i silny

Cytat:

gratuluję udanych zakupów!
no i zrzuconych kilogramów!! ... ja się też muszę jakoś zmotywować do ćwiczeń, ale jak narazie marnie mi to wychodzi ... do słodyczy mnie tylko ciągnie!
a ja nie jadlam slodkiego od dnia porodu i nawet nie mam apetytu-nie wiem gdzie sie podzial moj wilczy glod , ktory mialam w ciazy

Cytat:

Czekoladko szybko uciekają Ci kilogramy Gratuluje!

Ja juz kilka dni po porodzie kupiłam małemu Sterimar Baby i Fride. Codziennie oczyszczam nosek...i wielkie kozy wyskakują Wcześniej miałam taką gruszke z Rossmana i była okropna.

no wlasnie tez mam ta gruszke z rosmanna i jest do

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-08-12, 17:01   #475
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
hmm ja tez wlasnie nie wiem za bardzo a TZ chce szczepic na wszystko
Mój tez sie upiera przy wszystkich ale ja mam małe wątpliwości
Stary 2009-08-12, 17:25   #476
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ja tez daje infacol ale na opakowaniu jest napisane, ze przed kazdym posilkiem, co prawda daje tylko czasem ale juz sama nie wiem jak to jest, dawac przed kazdym czy tylko raz czy dwa razy dziennie
nam tak zalecila poniewaz mala nie ma jeszcze miesiaca, a na opakowaniu jest zaznaczone ze to dla dzieci powyzej mc.
Jak nie bedzie taka dawka skuteczna to mamy dawac przed kazdym.

Cytat:

ide zalozyc pas i trzeba brzuszki pocwiczyc, bo pewnie mala zaraz sie obudzi
u mnie tez jakies 4kg do tylu, łacznie juz 14 pozostalo jak u ciebie jakies 10.
Na brzuszki jeszcze sie nie pisze.Na nic do konca pologu.Z reszta boli mnie cewka i przy wysilku, dluzszym spacerze odczuwam ją.Potem jakis aerobic, basen, skakanka coś bede wymyslac.

Cytat:
rotawirusa dzis odradzila mi polozna, ale wiadomo kazdy moze miec inne priorytety.Przy rota. dziecko moze sie odwodnic jak mama w pore nie zauwazy i w najgorszym razie mozna wyladowac w szpitalu z dzieckiem.Mojej siostry synek mial...pamietam jak walnal 30 kupek do poludnia...i jak lał sie przez rece.W szpitalu nie wyladowali.W domu go doprowadzila do siebie z prywatnym lekarzem (u ktorego od zawsze leczy swoje dzieci i my Laure tez bedziemy), ktory kontrolowal stan malego i byli w stalym kontakcie.
Na pneumo. zaszczepimy poniewaz mamy dookola duzy kontakt z dziecmi szkolnymi, no i dojdzie tez kontakt przedszkolny.

Cytat:

Małemu wyskoczyły krostki na twarzy. Myslałam, że to potówki ale mycie w rumianku nie pomogło. Dzisiaj zauważyłam, że ta wysypka roznosi sie na szyjke i klatke piersiową. Lekarka go obejrzała i powiedziała, że jesli to nie znika od rumianku to moze to byc reakcja uczuleniowa na białko w mleku. Ale mały to mleko je juz prawie 2 miesiace i bylo ok.
Mam nadzieje, że to jednak nie alergia
Kazała zmienić mleko, przepisała na recepte mleko Bebilon Pepti. Kupiliśmy 2 puszki i zaczniemy podawać. Zobaczymy czy wysypka zginie.
Laurze nie zeszly jeszcze prosaczki z noska i zapytalam dzis polozna czy moge jej to rumiankiem przetrzec, na co uslyszalam ze od rumianku to juz sie odchodzi w praktyce polozniczej, i badz tu madra...przeciez innym dzieciaczkom forumowym pomoglo,prawda?

Moja siostra nie uzywa lezaczka ze wzgledu na mozliwosc hustania.Pisalam ze jej mala sama potrafi sie tak rozbujac,ze ona boi sie ją w nim zostawiac bez nadzoru, a ze zalezy jej na tym zeby np ugotowala obiad lub posprzatala dom w czasie jak mala siedzi w lezaczku to niestety nie moze jej w nim zostawiac, bo nie bylaby w stanie nic zrobic Ale ona ma juz 7mc i jest spory kawalek babki z niej.
Nie znaczy to tez ze wy nie bedziecie z niego zadowoleni, ja tylko wspomnialam o spostrzezeniach siostry.

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-08-12 o 18:09
Stary 2009-08-12, 18:23   #477
mariolasl
Zakorzenienie

truheart, fajnie, ze zajrzalas. Zazdroszcze wypoczynku na dzialce z cala rodzinka. Wlasnie poogladalam sobie zdjecia Chicco Polly Swing- bardzo ladna

Wlasnie do mnie dotarlo, ze nie wspomminalam, ze my rowniez jestesmy juz po chrzcinach. Zrobilismy je przy okazji pobytu mojej rodzinki, chrzestnym byl moj wspanialy brat. Wykorzystalismy tez, ze polski ksiadz jeszcze byl przed urlopem. U mnie chrzciny byly kameralne, podobnie zreszta jak nasz slub, juz taka moja natura
Cytat:
Witaj. Syneczek sliczny
Jesli chodzi o organizacje, to jak sie nie ma wyjscia i pomocy, to trzeba po prostu . Ja wyszlam ze szpitala na 6 dzien po cieciu, moj maz pracowal, a ja codziennie dwa razy dziennie dojezdzalam do szpitala, aby zobaczyc synka. Pozniej jak wrocilismy do domu, to rowniez bylam sama. Niestety zakupy, sprzatanie, pranie itd same sie nie zrobia, a nie moge powiedziec, ze czulam sie fantastycznie.
Jednka jesli macie pomoc i mozecie z niej korzystac, a tym samym poswiecac caly czas dzieciaczkom - to fantastycznie, dla was i dla malutkich
Cytat:
Gratuluje udanej wizyty, malutka slicznie przybrala
Cytat:
(...)i chcialam sie pochwalic ze kolejny kg za mna nie karmie piersia a kg lecą......zostalo mi jeszcze 10 kg do wagi wyjsciowej a 14 kg juz za mna
(...)
wazne zeby Antos byl zdrowy i mamusia tez- glowa do gory
Gratuluje spadku kilogramow i dziekuje
U mnie niestety waga stanela, ale mam nadzieje, ze wkrotce ruszy
Cytat:
współczuje tych przezyć ale cieszę sie, że już lepiej!!!

Cytat:
jaki słodki! ... a ta fotka na brzusiu cudna!

Cytat:
O jeju, jaki on uroczy
Naprawde masz cudownego synka i wcale nie wygląda na wczesniaczka, duży z niego chłopaczek.

Ciesze sie, ze twoje dziecie tak fajnie zareagowalo na szczepienie i trzymam kciuki za bezgoraczkowa noc
Gratuluje lezaczka. Ja tez sie mojego nie moge doczekac, sprawdzalam na stronie kuriera i juz do mnie leci, wiecv moze jutro...
Cytat:
ja mialam juz dni ze popaska byla czysta a teraz leci znowu sama krewe juz bez tego zoltego sluzu-czyzby okres??

bozie jak on duzy juz i silny
Dziekuje
Bardzo mozliwe, ze okres.
Ja dostalam dwa miesiace po cieciu (miesiac po zakonczeniu karmienia piersia)
Stary 2009-08-12, 18:40   #478
katarzynka00
Zakorzenienie

Jeszcze wam chciala powiedziec ze dzis mąz poszedl do pracy i czeka nas samodzielna kąpiel.Tak naprawde to nic strasznego, musze tylko sie zorganizowac i sprezyc i byc gotową jak corka sie przebudzi,a nie szykowac wszytsko jak oczka otworzy.Mleko, wacik do buzki,pokoj wywietrzyc przed spankiem,roletke zaciagnac, nocna atmosfere wprowadzic i udac sie spokojnie nakarmic a posprzatam to wszystko jak mala utule i zasnie.We dwojke kapiel nam zajmowalam z posprzataniem jakies 10min.

Polozna dzis pochwalila mnie ze ładnie wygladam i ze macierzysnstwo mi sluzy.Wlasciwie moze kazdej tak slodzi,ale u mnie pewnie miala na mysli ze stopy juz wrecz sliczne w porownaniu z tym co bylo, kostki widoczne, cera elegancka,niemalze wzorowa i woda schodzi ze mnie wiec roznica jest ogromna.Jeszcze te 10kg i bylabym zadowolona
Przyznalam sie tez jej ze nie parze/sterylizuje butelek co karmienie, ze jak butle 100ml herbatki zrobie to pije ją caly dzien i dopiero na wieczor wylewam i parze wszytskie butelki, ze nie podgrzewam tej herbatki,ze pozwalamy psu sie zblizac i ją wachac a nawet liznac po łapkach,nozkach i takie tam grzeszki...a ona ze moze dzieki temu sie nie wypalam i jestem taka szczesliwa i depresja mnie omineła Moze cos w tym jest

Stary 2009-08-12, 18:50   #479
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze wam chciala powiedziec ze dzis mąz poszedl do pracy i czeka nas samodzielna kąpiel.Tak naprawde to nic strasznego, musze tylko sie zorganizowac i sprezyc i byc gotową jak corka sie przebudzi,a nie szykowac wszytsko jak oczka otworzy.Mleko, wacik do buzki,pokoj wywietrzyc przed spankiem,roletke zaciagnac, nocna atmosfere wprowadzic i udac sie spokojnie nakarmic a posprzatam to wszystko jak mala utule i zasnie.We dwojke kapiel nam zajmowalam z posprzataniem jakies 10min.

Polozna dzis pochwalila mnie ze ładnie wygladam i ze macierzysnstwo mi sluzy.Wlasciwie moze kazdej tak slodzi,ale u mnie pewnie miala na mysli ze stopy juz wrecz sliczne w porownaniu z tym co bylo, kostki widoczne, cera elegancka,niemalze wzorowa i woda schodzi ze mnie wiec roznica jest ogromna.Jeszcze te 10kg i bylabym zadowolona
Przyznalam sie tez jej ze nie parze/sterylizuje butelek co karmienie, ze jak butle 100ml herbatki zrobie to pije ją caly dzien i dopiero na wieczor wylewam i parze wszytskie butelki, ze nie podgrzewam tej herbatki,ze pozwalamy psu sie zblizac i ją wachac a nawet liznac po łapkach,nozkach i takie tam grzeszki...a ona ze moze dzieki temu sie nie wypalam i jestem taka szczesliwa i depresja mnie omineła Moze cos w tym jest
Jestem pewna, ze poradzisz sobie z kapiela.
Milo slyszec, jak ktos docenia nasze starania.

Ja akurat butelki sterylizuje, maly jest wczesniakiem, a wiec ma jednak obnizona odpornosc, ale mam 8 butelek i sterylizator do mikrofalowki (wiec nice & easy), wiec najpierw myje butelki po kazdym karmieniu, wkladam do sterylizatora, a jak jest pelny, to wlaczam.
Jesli twoj maly nie ma sklonnosci do plesniawek, to wszystko ok
Moje koty tez wachaja i czasami liza glowke Antosia (dodam, ze niewychodzace i jedzace tylko sucha karme)
Herbatke tez jesli robie, to na caly dzien, za to wszystko podgrzewam, bo jesli cos nie jest przynajmniej letnie, to Antos wypluwa

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-08-12 o 18:51
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 19:00   #480
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Dziekuje
Bardzo mozliwe, ze okres.
Ja dostalam dwa miesiace po cieciu (miesiac po zakonczeniu karmienia piersia)
ale zeby 2 tygodnie po porodzie?
od wczoraj w sumie tak mam ze sama czysta krew leci.......

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości