![]() |
#3901 | |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do stanika to na razie jeszcze pasują te które mam, aczkolwiek widzę, że to się zmini, bo powoli zaczyna co nie co wypływać xD
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Raczkowanie
|
witam
![]() Biore juz drugie opakowanie ![]() ![]() ![]() ale ostatnio poszalelismy z moim TŻ ![]() Tabletkki staram sie brac regularnie. Najdłuższe spóźnienie do 2 godziny;/ hmm... Nie było biegunki,wymiotów. Mam sie czym martwic? Czy okres przyjdzie normalnie ![]()
#3904 |
BAN stały
|
Jestem w trakcie 3 opakowania YAZ, poczatkowo troszke sie przerazilam ze wzgledu na cene w wiekszosci aptek, jednak w jednej znalazlam YAZ za 36zł
![]() ![]() Mam do was takie pytanie, ile czasu mozna brac tabletki? W sensie, czy trzeba robic jakies przerwy w braniu co iles lat? Bo i takie rzeczy slyszalam, ale wole sie upewnic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Przyczajenie
|
Witam... mam problem. Zażywam tabletki ok. godziny 17:30. Zazwyczaj robię to o 18:00. Wziełam wcześniej ponieważ tego dnia wybierałam się na imprezę. Około godziny 24:00 wymiotowałam. I teraz pytanie czy ochrona przed ciążą nie jest zmniejszona?? Wydaje mi się że w ciągu 6 godzin tabletka powinna się rozpuścić. Tego samego dnia i następnego się kochałam i teraz mam lęk że mogło coś się stać. Sytuacja miała miejsce w sobotę (z soboty na niedzielę), ale dopiero teraz przypomniała mi się ta sytuacja i nie powiem żebym się nie bała. Czekam na odpowiedź i opinie co o tym sądzicie. Z góry dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Przyczajenie
|
hej;-)biore yaz od 6 miesiecy wczesniej bralam Jeanine i jezeli ktos ma problem z tradzikiem to bardao poelcem Jeanine to wlasnie on wyleczyl mi tradzik a obecnie biore Yaz i czuje sie super ale na stan cery to on wogole nie pomaga.
Edytowane przez natasza25 Czas edycji: 2009-08-11 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
Ulotki naprawde nie gryza i nie zapladniają....
#3910 |
Przyczajenie
|
Dla mnie są to pierwsze tabletki, jakie zaczynam stosować. Mam takie pytanie: dziś dostałam okres o godz. 21:30 i o 22:00 od razu jak się zorientowałam przyjęłam pierwszą różową tabletkę, czyli od tej pory każdego dnia o 22 mam przyjmować następną? czy taka godzina m jakieś znaczenie? może lepiej było poczeakć do drugiego dnia cyklu, bo w ulotce jest zaznaczone, że można je przyjąć 2- 5 dniu cyklu ale jednocześnei pamiętając o dodatkowym zabezpieczeniu przez 7 dni.
Dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3912 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
BAN stały
|
mam do was pytanie
tabletki normalnie przyjmuje o godzinie 21:30, czy nic sie nie stanie, tzn. czy skutecznosc bedzie taka sama, jesli zaczne je brac rano? |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Pewnie i tak większość z Was odeśle mnie pewnie do czytania ulotki ale cóż... Otóż dziś wieczorem biorę ostatnią białą tabletkę - kończę tym samym drugie opakowanie tab. Przy pierwszym opakowaniu okres pojawił mi się przy elegancko przy 2 tab i trwał 3 dni ![]() Napiszcie czy też tak miałyście że mimo iż po pierwszym opakowaniu było wszystko git jak w zegarku a przy drugim coś się rozregulowało ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Przyczajenie
|
Witam. mam pytanie czy to normalne, ze po tabl. anty moj okres trwa tylko 3dni?dla mnie to az dziwne bo zawsze mialam okolo 7... i ogolnie nie mam poki co zadnych skutkow ubocznych, zadnych plamien itp tyle ze biore Yaz dopiero 2miesiac... prosze o odp
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tak robiłam dwa razy, plamień ani krwawienia nie miałam.
![]() |
#3917 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Raczkowanie
|
Niedługo zacznę brać Yaz. To moje pierwsze tabletki. Trochę poczytałam i niektóre skutki uboczne są przerażające. Nie byłam w stanie przeczytać wszystkich stron zapisanych tutaj. Czy któraś z was zażywa Yaz na tyle długo by powiedzieć po jakim czasie się wszystko normuje. Bo wiem, że niekoniecznie po 3 m-cach.
A, i jeszcze jedno. Studiuję w innym mieście, czy mogę mieć blister w domu - na studiach brac z jednego, a po przyjeździe do domu tabletki z tego drugiego? bo jak zapomnę ich wziąć na weekend do domu lub odwrotnie to będzie kiszka Edytowane przez Sayouri89 Czas edycji: 2009-08-12 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
możesz brać tabletki z 2 blistrów ale po co tak mieszać, potem nie będziesz pewna czy wzięłaś tabletke czy nie, po to są tam paski z dniami tygodnia i używa się 1 opakowania...
![]() |
#3920 |
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
ja też na Świętokrzyskiej byłam i kupiłam za 39 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zadomowienie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
W moim mieście we wszystkich aptekach kosztuja 43 zł. A teraz tak nie na temat- czy są droższe tabletki hormonalne w Polsce? Jeśli tak to jakie i ile kosztują?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam problem...biorę tebletki YAZ właściwie kończe opakowanie jutro mam ostatnią tabletkę placebo...i dzisiaj kochałam się ze swoimi chłopakiem i skończył we mnie...i nie wiem czy przy tych tabletkach placebo jestem też w pełni chroniona?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Raczkowanie
|
tak, jestes. glupio mi mowic bo ciagle to pada wiec cii.. ale blagam dziewczyno, ulotka
#3924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gorzej jak po tabletkach placebo nie rozpoczniesz nowego opakowania.
![]() |
#3925 |
Raczkowanie
|
Rosaline chodzi mi o to, że czasem tak bywa-pakowanie w pośpiechu, itd. jak nie zabiorę tabletek to co wezmę w weekend w domu? :P tylko o to mi chodziło. jakoś tam sobie napiszę i się nie pomiesza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
A ja wam powiem że najadłam się stresu :/ 5 miesięcy miałam okres na 4 tabletce placebo, a ostatnio - nie wystąpił! Czekam znerwicowana czekam robię test wpadam w panikę... A on po prostu się przesunął. Aaaarghhh nie wiem czy to normalne ale myślałam że mi serce pęknie.
![]() |
#3928 |
Przyczajenie
|
Hej!
Jestem w trakcie brania 3op tabletek. Po drugim opakowaniu dostalam okres 4 dnia tabletek placebo, co prawda trwal tylko 2 dni i byl bardzo skapy no ale byl. Od tamtej pory boli mnie podbrzusze, ciagle chodze do toalety no ale najgorsze jest to ze dzis zaraz po przebudzeniu zobaczylam ze mam tone zoltego ciagnacego sie sluzu!!! Nic mnie nie swedzi piecze itp, co moze byc przyczyna? Nigdy nie mialam takiego sluzu i troche mnie to niepokoi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Przyczajenie
|
Witajcie ponownie
![]() Jestem panikarą :-P Wczoraj panikowałam a dziś pojawił się okres uf uf hi hi hi Zaczynam dziś 3 opakowanie ![]() Fakt że na początku pierwszego opakowania miałam małe kołatanie serca ale się uspokoiło ![]() Pozdrawiam wszystkie YAZ'owiczki :P Trzymajcie się |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Rozeznanie
|
a ja mam takie pytanie, mianowice powinnam zaczac brac tabletki od pierwszego dnia miesiaczki ale niestety spoznia sie juz 3 dni (zostaly mi przepisane na uuregulowanie okresu). czy moge je zaczac brac nie dostajac okresu? moj lekarz jest na urlopie i dlatego pyatm sie was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.