|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
Uważaj na siebie i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
|
|
#4142 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rodzice sa juz na tyle mało mobilnie że auta nie bedą chcieli wziaśc a autobusem nie przyjada bo wtedy co z moja Werą, dobra nie nakrecam sie negatywnie![]() Cytat:
Cytat:
i jest w pelni zdrowa, ale jak widzielismy jak ja odkręcaja to zlekka przerażeni byliśmy![]() Cytat:
Odp 2 Ja miałam bodajże 2x 3 pak czyli 6 szt w zupelnosci mi wystarczyło Odp 3. Na ostatniej wizycie własnie pytałam sie Ginka, ale u nas nie nie ma na stale na etacie anestezjologa, wiec nie ma szans. Chyba musialabym sobie sama ściagnąc goscia do porodu. Choć jak wspomne pierwszy poród i opowieśc laski z sali ktora rodziła z ZZO to jej zazdrościłam Mam tylko dwa "ale": skoro przeszylam normalnie pierwszy porod to drugi teoretycznie powinien być prostrzy, sam ginek mnie tak pocieszał, po kanał rodny jest juz przetarty , po drugie podobno porod z ZZO jest zawsze dluższy niz naturlany, wiec skoro Were rodziłam 14 h to ile on by trwal z ZZO a przez to ze tak dlugo rodziłam potem mala miała problemy i bylysmy dłuzej w szpitalu... wiec reasumujac zostaje sie męczyć silami natury![]() to na cały połóg Fasoleczko![]() Cytat:
i Werke w sumie przenosialm 5 dniCytat:
![]() Cytat:
![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|||||||
|
|
|
#4143 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
chciałam tylko napisać że byłam dzisiaj na wizycie u ginka i moja mała sie obróciła główką do dołu i nic jej nie urosło między nóżkami jutro rano wyjeżdżamy na tydzień nad morze nie dam rady was nadrobic, do zobaczenia za tydzień |
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje
Zapomniałam podziękować na odp. odnośnie biustonoszy do karmienia. |
|
|
|
#4146 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Grunt aby w szpitalu nauczyć się dobrze przystawiać dziecko do cycka. Cytat:
trochę niezdarne się zrobiłyśmy - trzeba uważać Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że mamusie poszły już spać. Ja też się zbieram pod prysznic. Dobrej nocy!
|
#4148 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4149 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczęta, właśnie wróciłam z kina
Byliśmy z mężem na Aniołach i Demonach. Oczywiście po przeczytaniu książki, więc wyszliśmy rozczarowani... Film dość długi, więc nawet nie zauważyłam, że cała spuchłam od siedzenia w jednej pozycji. Myślałam, że do auta nie dojdę.Cytat:
Pomyśl, że za chwile będziesz młodą, atrakcyjną mamą, chodzącą z piękną córeczką na spacery. I jak masz kogoś nie poznać, hmm?![]() Cytat:
![]() Ja byłam zawsze anty dzieciowa, jak mnie obce dzieciory wkurzały, nie masz pojęcia. A teraz sama takiego wrzeszczącego brzdąca będę miała ![]() Cytat:
Cytat:
A Mutsy niby takie popularne, bo też często je widzę w naszym mieście, a na naszym wątku jestem jedyną posiadaczką ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4150 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
było to miłe przeżycie, ale nie mam pewności, że wszystkie położne takie są, a po drugie wtedy już niby rodziłam ... a zresztą idę na żywioł :-p Cytat:
I cieszę się z udanej wizyty!!!! Cytat:
I proszę na siebie uważać kochana ... już nie jesteśmy lekkie, zwiewne i wogóle :-p Cytat:
No na cały połóg na cały te majtuśki :-p no bo ja zrozumiałam, że jak jednorazowe ... to zakładasz, zmieniasz podkład i majtki już do wyrzucenia ... i stąd taka ilość :hahaha: Oj to przytulaj mocno Werę!!! Dzięki, temu, ze masz tak rzadko męża, to się nigdy sobą nie znudzicie :-p a i cierpliwość masz pewnie już doskonałą :D Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko sie wcale w nocy nie rusza ... a nad ranem dopiero jak brzuchem zatelepalam to łaskawie wystawila jedną piętkę i dziękuje ... tyle było jej ruchów ... zaczyna mnie to wkurzać powoli!!!!
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! U mnie od nocy leje. Musiałam iść w gumiaczkach do pracy
Dobrze, że dziś znowu SR, bo inaczej popołudnie spędziłabym podobnie do wczorajszego - ponad godzinna drzemka po Teleexpressie. Strasznie sennie jest. Ale z drugiej strony dobrze, że nie ma upałów. Tylko miałam takie fajne plany na weekend po ostatnim wypadzie do Rowów Najwyżej skończę wreszcie porządki w domu.
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki
przed ciążą brałam dużo leków przez które mój apetyt był gigantyczny i nawet się nie obejrzalam jak waga zaczęła szybko narastać ![]() przy okazji jestem niska bo tylko 162 cm ![]() naszczęście niektorzy mnie pocieszają, że nie widać, bo ja tyję równo i moje ciało nie jest rozlazłe od tłuszczu czyli nic mi się nie trzęsie i nie wisi...dobrze, że byłam wysportowana. a byłam taki szczuplaczek jak Nika czyli 40 parę kilo ![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że będzie OK, nie wiem czy to jest genetyczne bo jak tak to u mnie nikt nigdy nie miał cukrzycy nawet z dalekiej rodziny. Mam mieć 50 g
|
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
Witam u mnie pada deszcz i od razu lepeij mi sie spało, snił mi sie dzisiaj mąż taki małam ładny sen że jak sie obudziłam to musiałam sobie przy sniadaniu troszke popłakać z tęsknoty
macie jakieś lekrstwo na hormony? bo ostatnio jakaś chodzę smutna.Co do wiezienia małej ze szpitala napewno nie będzie to fotelik, za daleko mieszkam od szpitala żeby męczyć takie maleńkie dziecko, weźmiemy gondolę albo mam jeszcze nosidełko usztywniane od siostry. Uciekam kąpać się i pakować bo na 3 dni jadę do teściów.
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki
Na reszcie się wyspałam i o dziwo nawet nie przeszkadzały mi bąble na całym ciele których się wczoraj nabawiłam na wieczornym spacerze ![]() Wcinam śniadanko i wyruszam zaraz na miasto na spacerek. Wyprawka dla dzieciaczka skompletowana tak więc pora zadbać o siebie. Muszę zaopatrzyć się w końcu w jakiś dobry krem bo odkąd jestem w ciązy używam takich typowo do cery trądzikowej dla nastolatków A wczoraj zakupiłam coś takiego: http://www.ziaja-sklep-warszawa.pl/i...p?act=P&id=750 Po porodzie będę musiała się wziąć ostro za swoją figurę bo niestety zauważyłam na tylku i udach wstrętny cellulit joannah miłego wypoczynku
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4157 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie...
na śniadanko miałam...naleśniki...i na kolację też..a wszystko przez Miss Hot... ![]() właśnie piorą mi się pieluszki tetrowe, flanelowe i część ubranek, głónie body , łapki niedrapki , czapeczki kaftaniki...to co można w 60 stopniach iiiiiii mamy słoneczny dzień! Cytat:
Cytat:
co do piersi to odpowiem we wrześniu bo 27 sierpnia idę na specjalny kurs karmienia piesią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zupełnie co innego mówiła nam położna. mówiła jedynie , że nie pozwalają kobietom długo na takim krzesełku siedzieć, jedynie na sam finał właśnie , na ostatnie parte skurcze. nic nie mówiła , że jest jakikolwiek problem z wyjęciem czy przekręceniem dziecka, pokazała nam nawet jak my byśmy siedziały i jak ona będzie siedziała przed nami żeby odebrać dziecko. zwykle też mążwspiera kobietę z tyłu, żeby mogła się oprzeć wygodniej w razie co. a już o kleszczach to wogóle nie mówiła wręcz przeciwnie... no ale ile razy położne w polsce odbierają poród w innej pozycji niż leżąca??? tu chyba jednak mają jakieś doświadczenie większe.... ![]() ja chcę spróbować na takim krzesełku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
Hej witajcie nareszcie trochę chłodniej. Jakoś nie mam bardzo siły siedzieć przy komputerze codziennie podczytuje ten wątek i tyle tego jest że jak już kończę to nie wiem co mam pisać.
|
|
|
|
#4159 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bo jak zobaczyła jak mój uczynny tato firanki powiesił to z rozbiegu wskoczyła na parapet no i spadła. Ja co prawda urodziłam się jakieś dwa tygodnie po tym, więc nie wiem czy było to powiązane ze sobą. Moja mama ogólnie wywrotna jest więc parę razy z nami w ciąży leżała.
|
||
|
|
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dotarło przez chwilę na ostatnich zajęciach SR. Niespecjalnie szło mi ubieranie laleczki Całą drogę do domu wyłam(dosłownie), że zabiję wlasne dziecko przy ubieraniu. Już ustaliliśmy, że mąż będzie kąpał - przynajmniej utonięcie nie będzie mu groziło ![]() Uff, nominalnie został mi jeszcze miesiąc. Od soboty herbatka z liści malin (mama mi od cioci przywiezie) i wiesiołek. Mam nadzieje, że te +/- 3 tygodnie od terminu teoretycznego, to będzie raczej minus. Nie mam już siły ![]() W tym tygodniu przybyło mi 3 kg. Mam twarz jak księżyc w pełni, stopy nie mieszczą się w buty, a paluszki wyglądają jak kiełbaski. Pewnie, gdyby nie to, że wczoraj odebrałam wyniki badania moczu, to zaczęłabym się zastanawiać nad stanem moich nerek. |
|
|
|
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny życze Wam udanego weekendu, trzymajcie kciuki za moja jutrzejszą wizyte , jak wrócę to napiszę jak było a w sobotę będe was nadrabiać
|
#4162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kosmetyki mam do tego, jeszcze z przed ciąży http://www.eveline.com.pl/pl/pl_cont..._slim_ser_mod/ http://www.eveline.com.pl/pl/pl_cont..._slim_ser_mod/ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
Fasoleczka tak czytam twoje wypowiedzi i tak jakbym słuchała siebie ponad dwa lata temu. Przeżyłam wtedy dwa okropne zawody miłosne jeden po drugim. Co prawda nie byłam w ciąży ale miałam silną depresję. Myślałam że nic dobrego mnie już nie spotka... i wtedy poznałam mojego obecnego męża, nawet nie myślałam,że będę z nim ( był zaręczony) i ja jakoś nie pchałam się do niego. Los zadecydował inaczej.Rozstali się. On był załamany po tym jak zerwał zaręczyny ja byłam załamana życiem i jakoś ten smutek nas połączył. Do dziś pamiętam jego slowa "dlaczego ty jesteś cały czas smutna ja nie mogę na to patrzeć". Od słowa do słowa okazało się że jesteśmy tak podobni do siebie i teraz jeszcze bedziemy mieli małego Stasia. Teraz sobie tak myślę że tamci dwaj musieli mnie chyba tak skrzywdzić żebym zasłużyła na to co mam teraz. Mój ukochany może nie jest idałem i ma wiele wad ale dopiero z nim wiem co to jest miłość i prawdziwy związek. Wiem że łatwo jest mi mówić teraz ale zobaczysz życie jest zmienne uwierz mi że świat uśmiechnie się i do Ciebie
|
|
|
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to tak jak ja.... ale wczoraj mi narobiłaś takiej ochoty na te naleśniki, że jak ich narobiłam to wczoraj się objadłam i dziś się objadłam....
|
|
|
#4166 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój ma ugadane z kierownictwem, że jak tylko urodzę to wpiszą mu od razu urlop, ale zamierzamy też wykorzystać opiekę która mu na mnie przysługuje. Nie zmienia to faktu, że właśnie dziś rano został z krytykowany przez kolegę, że ja już coraz bliżej porodu a on jest w pracy, że jak coś zacznie się dziać to zanim on z pracy wyjdzie to ja zdążę urodzić (nie narzekałabym na taki szybki poród) . A on nie w Turcji pracuje tylko 5 km. od domu i jeden tel. wystarczy a za 10 minut byłby już w domu... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem powinnaś zrobić test obciążenia 75 g z pomiarami po godzinie i po dwóch. Tylko to badanie jest miarodajne, a poza tym jesteś już dawno po terminie wykonywania testu obciążenia 50 g. Cytat:
Cytat:
|
|
#4168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki jak czytam ten wątek i dziwię się bo ja chyba jestem jakąś wybraną mamą bo nic większego mi nie dolega po za tym że szybciej się męczę i dużo śpię czuję się ok. Ciąża mi dobrze służy mam dobre wyniki cukru, moczu dzieciaczek rośnie (ma być duży) może morfologia trochę gorzej ale sobie tak myślę że chyba nie jest ze mną źle nogi mi nie puchną mogę robić długie spacery nie mam zgagi i innych dolegliwości może czasami boli mnie kręgosłup ale nie narzekam. Myślę że dużo daje podejście samej do samej siebie. Kochane już nam tak mało zostało do końca nie mogę się już doczekać kiedy będę miała mojego synka.
|
|
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
kurcze dzisiaj znowu nie spalam w nocy juz mam tego dosc a co musialam znalesc jakis plus tych niedogodnosci![]() pisalyscie o cellulicie... zawsze bylam przekonana ze pozbyc sie cellulitu juz sie nie da, zreszta 95% kobiet ma skorke pomaranczowa. ale moja kolezanka powiedziala ze przed ciaza nie miala w ogole cellulitu, w trakcie ciazy "wyrosl" jak grzyby po deszczu, a po co ciazy znowu nie ma i sie nie odchudzala (waga sama spadla) ani nie uzywala zadnych preparatow tez tak chce![]() natomiast moja tesciowa twierdzi ze bedac w ciazy z moim mezem (drugie jej dziecko) miala rozstepy, a potem jej zniknely ![]() ze dzisiaj nie ma ani jednego. co jak co- ale nie slyszalam jeszcze o takim cudzie zeby rozstepy ot tak sobie bez niczego znikaly (a przeciez 30 lat temu nikt nie uzywal zadnych kremow ani zabiegow- a tym bardziej ona- ona nawet kremu do twarzy nie uzywa)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

chcialam sie pochwalic moim wypadkiem dzisiejszym...jestem taka wielka i ociazala ze jak tylko o cos sie potkne to od razu leze jak kloda,dzisiaj mi sie nogi o wlasne lozko zaplataly i padlam jak dluga brzuch byl o 1cm od kantu lozka,efektem jest krwiak na kolanie i opuchlizna,ale od razu zjadlam czekoladke zeby sprawdzic czy niunia sie rusza i sie uspokoilam bo od razu zaczela szalec..jutro dam wam znac co mi diabetolog powiedzial i spokojnej nocki zycze
Uważaj na siebie i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Rodzice sa juz na tyle mało mobilnie że auta nie bedą chcieli wziaśc a autobusem nie przyjada bo wtedy co z moja Werą, dobra nie nakrecam sie negatywnie