Panny Młode = Żonki 2009 część XIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-12, 23:48   #2581
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII

A ja jestem załamana dekoracja kościoła

1000 zł /4 za dekoracje wartą góra 600 zł

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 00:07   #2582
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość

Motley popłakałam się ze śmiechu jak czytałam Twoją wypowiedź odnośnie wyjaśnienia teściowej co z jedzeniemwyobrazi łam sobie jej minę typu kot ze Shreka błagalny wzrok w nadziei, że usłyszy odpowiedź na którą czeka...a tu lipton jej plany wzięły w łeb...swoją drogą to mnie na jej miejscu głupio byłoby pytać skoro ani złotówki do wesele (kwestie jedzeniowe) nie dołożyła, ale są ludzi i ludziska ;]
Sporo załatwiliście a suknia śliczna mejkap też świetny, fajnie podkreśla Twoją urodę ogółem śliczn będzie z Ciebie Panna Młoda wracając do sukni ja dwa lata temu byłam nastawiona na taki krój, jednak teraz chodząc i szukając przed ślybem miałam okazję mierzyć taki model i jak się okazuje zupełnie mi nie pasował
dziękuję
U nas największe konflikty z teściową są na tle zwierząt. Bo ja jestem wegetarianką, mamy z TŻ w domu 3 koty a zamiast kwiatów zbieramy karmę dla azylu, z którego mamy jednego z nich. Ona natomiast pochodzi z wiejskiej rodziny i zwierzęta traktuje jedynie jako produkt spożywczy, co zresztą za każdym razem podkreśla dodając jakieś bzdety o wyższości człowieka nad innymi stworzeniami Wczoraj dodatkowo mnie wkurzyła bo powiedziała, że ona nie da nam karmy tylko książkę. Tak na prawdę, gdyby to powiedział jakikolwiek inny gość to byłoby mi to obojętne ale uważam, że rodzice powinni wspierać swoje dzieci i dawać przykład innym gościom. Powiedziałam jej, że ja jak daję komuś prezent to po to żeby sprawić radość obdarowanej osobie i przykre jest to, że ona daje prezent po to żeby sprawić przyjemność sobie. Odfuknęła, że może MI kupić 0,5kg worek karmy jak MI tak bardzo zależy. Powiedziałam, że owszem zależy mi. Choćbym miała paść trupem to zmuszę ją, żeby chociaż raz w życiu pomogła zwierzętom. Jak nie przyniesie karmy to nakupuję worków z jedzeniem dla zwierzaków za całą kasę jaką od niej dostaniemy i zawiozę do azylu ze specjalną dedykacją od niej... a co

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a jak tam ceny sukni Gala? jaki przedział?
ja za swoją w Łodzi płacę ok 2200, inne sukienki, które oglądałam w tym salonie kosztowały w granicach 2000-2300

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"

Edytowane przez motley
Czas edycji: 2009-08-13 o 00:09
motley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 07:37   #2583
kliwia
Zakorzenienie

spray pokazała zdjęcia ze ślubu bardziej z pleneru
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358401
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 07:52   #2584
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
spray pokazała zdjęcia ze ślubu bardziej z pleneru
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358401
Kliwiuś, co Ty będziesz robiła, jak juz sama będziesz po slubie? nie będzie Ci brakowało przygotowań? hehe chyba, że zamieszkasz to na wizażu, sluby innych wizażanek są każdego roku

PS. wiesz, ze jeszcze 16 dni?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 07:53   #2585
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
Napiszę Wam co udało nam się ostatnio załatwić:

- dostaliśmy licencję
- dostarczyliśmy licencję i dokumenty z USC na miejsce
- spotkaliśmy się z organizatorką i naszym DJ - jest bardzo fajny więc myślę, że na weselu też będzie ok
- kupiliśmy alkohol - 60 butelek wina i 90 wódki Sobieski
- zrezygnowaliśmy z bryczek (później opiszę tę historię)
- zamiast bryczek zamówiliśmy opiekunkę dla dzieci i barmana
- kupiliśmy słodycze dla dzieci
- zamówiłam bukiet - taki jak na fotce tylko kalie i róże będą pomarańczowe a storczyk (jakiś mniejszy gatunek) będzie zielony + butonierki i kwiaty we włosy
- zamówiliśmy tort i ciasta
- zrobiłam próbną fryzurę, która kompletnie nie wyszła i po 3 godzinach fryzjerka się poddała Ja mam dużo włosów ale one są bardzo cieńkie i kiepsko się kręcą i układają. Będzie mnie czesała jeszcze raz tym razem z wykorzystaniem wałków a nie lokówki.
- zrobiłam próbny makijaż - zdjęcia w załączniku. Generalnie jestem z niego bardzo zadowolona, chciałam coś z pomarańczowym kolorem. Jedynie trochę mi się ta kreska nie podoba... może dlatego, że ja jestem przyzwyczajona do innych, mianowicie moje kreski rozszerzają się w stronę zewnętrznego kącika oczu a makijażystka zrobiła mi raczej równej grubości i na środku oka wydają mi się za grube. Na fotkach widać szczątki mojej nieudanej fryzury.
- przyszły zamówione buty i to przed przymiarką, a miałam je dostać 17 sierpnia, są super fotki później. Przy przymiarce okazało się, że mogłabym spokojnie iść do ślubu w kaloszach bo i tak butów kompletnie nie widać
- kupiłam bieliznę na ślub ale biustonosz nie pasuje i będę miała jednak wszyte miseczki - nie szkodzi, przyda się na inną okazję
- no i wreszcie miałam przymiarkę sukni. Jest prawie dobra, trzeba ją tylko minimalnie skrócić, poprawić ramiączka (na zdjęciach są jeszcze niedopasowane), wszyć miseczki i zrobić podpięcie trenu. Swoją drogą nareszcie wiem jak on wygląda, bo wzór go nie posiadał. Jak Wam się podoba? Muszę przyznać, że ja byłam zadowolona Do tego będę miała jeszcze delikatny welon - mgiełkę za pupę. Niestety drogi (105zł) ale już machnęłam na to ręką bo przynajmniej będzie z takiego samego mieniącego tiulu jak jest suknia. Teraz już tylko przymiarka z odbiorem we wtorek przed ślubem
Piekna suknia
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej
ostatni tydzien przed slubem znowu brak czasu ale podczytuje was
baja, martucha relacje superrr..oj zebym ja chociaz w polowie byla tak zadowolona po slubie
u nas..hm zro stresu to dzinwe pewnie w pt bede sie stresowac jak juz bede miala pelen dom znajomych i ubieranie bramy hehe
jedyne co mnie martwo to moja suknia niestety przestala mi sie podobac nio cos eraz i tak nic z tym nie zrobie
jak widzisz kazda z nas ma kryzys przed slubem! Ja narobilam paniki 2 tygodnie przed slubem-ze zaluje, ze kupilam te suknie a w dniu slubu nie wyobrazalam sobie siebie w zadnej innej i czulam sie jak ksiezniczka a tz zaraz po slubie w rozmowach z rodzinka chodzil i powtarzal, ze suknia niby skromne, ale taka z pazurem a ja zawsze mialam watpliwosci wlasnie co do jej "skromnosci" zobaczysz, jak sie zmienia perspektywa, jak masz juz wszystko make up, fryz, bukiecik, jak zakladasz ponczoszki, podwiazke, sexi bielizne zmienia sie punkt widzenia czekam na fotki naszej sobotniej ksiezniczki
Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć!
Baja, świetna relacja, to musiał być naprawdę wspaniały dzień i podziwiam Cię, że tyle siły miałaś na wszystko. My też chcemy z każdym porozmawiać, chociaż to raczej nie możliwe i tańczyć też duzo chcemy hehe ciekawe jak to wyjdzie.

Mka, ślicznie wyglądaliście. Bukiet naprawdę miałaś piękny i ta sesja nad morzem mmm miodzio.

Kupiliśmy wczoraj napoje i szampany, w sobotę mamy się spotkać z kamerzystą. W sobotę też panieński i kawalerski. U mnie ma być 10 dziewczyn, imprezka będzie w mieszkaniu

Dzisiaj moje druhenki przymierzały sukieneczki, które moja mama uszyła, boosko wyglądały, tylko martwię się czy wszystko pójdzie z planem, bo chce żeby one szły przede mną i tatą na marszu. Dziewczynki są w wieku 2,5 i 3,5 ale najbardziej przejmuję się ich mamami czy nie wyskocza na sam środek dywanu i czy nie będą wchodzić w kadr aparatu i kamery:/ masakra wkurzę się
zobaczysz tez dasz rade z kazdym zatanczyc, porozmaiwac-we wlasny slub ma sie takiego powera, ze mozna gory przenosic my nawet na gorace posilki nie siadalismy na swoich miejscach-no coz z wlasnego wesela wyszlam glodna ale kazdemu bylo milo, jak podchodzilismy do ich stolikow na kielonka, a jak muza grala to nie schodzilismy z parkietu miesiac po naszym bylismy u znajomych na weselu-male wesele i tak sie jakos nie kleilo i mlodzi przyszli i nas prosili bysmy rozkrecili z innymi znajomymi ich wesele i uslyszalam tekst "nie wierze, ze jestes zmeczona, po tym jak widzialem, jak sie ubawiliscie na Waszym weselu"
Cytat:
Napisane przez princessa0121 Pokaż wiadomość
ile cukierków kupić na 130 osób ????
ja niewiem jak to się liczy , pomóżcie , jeśli wiecie

ja myśłe tak z 10 kg, tomało dużo sama niewiem
prosze o pomoc
ja na same stoly na 100 osob kupilam tylko jedno takie pudlo-tam chyba bylo 3kg cukierkow-bo one tylko tak na ozdobe mialy byc - pozniej uznalam, ze za malo, bo bylo doslownie po pare na paterze, ale i tak ich odgroma zostalo jeszcze, wiec nie wiem co Ci poradzic mysle, ze 10kg mozesz czuc sie spokojna
Cytat:
dziękuję
U nas największe konflikty z teściową są na tle zwierząt. Bo ja jestem wegetarianką, mamy z TŻ w domu 3 koty a zamiast kwiatów zbieramy karmę dla azylu, z którego mamy jednego z nich. Ona natomiast pochodzi z wiejskiej rodziny i zwierzęta traktuje jedynie jako produkt spożywczy, co zresztą za każdym razem podkreśla dodając jakieś bzdety o wyższości człowieka nad innymi stworzeniami Wczoraj dodatkowo mnie wkurzyła bo powiedziała, że ona nie da nam karmy tylko książkę. Tak na prawdę, gdyby to powiedział jakikolwiek inny gość to byłoby mi to obojętne ale uważam, że rodzice powinni wspierać swoje dzieci i dawać przykład innym gościom. Powiedziałam jej, że ja jak daję komuś prezent to po to żeby sprawić radość obdarowanej osobie i przykre jest to, że ona daje prezent po to żeby sprawić przyjemność sobie. Odfuknęła, że może MI kupić 0,5kg worek karmy jak MI tak bardzo zależy. Powiedziałam, że owszem zależy mi. Choćbym miała paść trupem to zmuszę ją, żeby chociaż raz w życiu pomogła zwierzętom. Jak nie przyniesie karmy to nakupuję worków z jedzeniem dla zwierzaków za całą kasę jaką od niej dostaniemy i zawiozę do azylu ze specjalną dedykacją od niej... a co

ja za swoją w Łodzi płacę ok 2200, inne sukienki, które oglądałam w tym salonie kosztowały w granicach 2000-2300
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 08:04   #2586
kliwia
Zakorzenienie

strobli no wlasnie nie wiem co ja bede robic jak juz bede po slubie
Zobaczymy Jest Tyyyyle watkow, a zawsze mozna zalozyc kolejny
W zasadzie to juz 15 dni
Stres lekko mi sie udziela, dzis ide zamowic torta i do biedronki - po podgrzewacze i zobaczyc ta wodke.
No i dzis tż dzowni do ksiedza umowic sie na katecheze
Stary 2009-08-13, 08:12   #2587
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
strobli no wlasnie nie wiem co ja bede robic jak juz bede po slubie
Zobaczymy Jest Tyyyyle watkow, a zawsze mozna zalozyc kolejny
W zasadzie to juz 15 dni
Stres lekko mi sie udziela, dzis ide zamowic torta i do biedronki - po podgrzewacze i zobaczyc ta wodke.
No i dzis tż dzowni do ksiedza umowic sie na katecheze
Zawsze mozna sie przenisc na mamusiowy
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2009-08-13, 08:24   #2588
kliwia
Zakorzenienie

maggie stwierdzilismy z Tż a raczej ja w moich marzeniach że dzidziusia poczniemy w rocznice slubu w paryzu
Stary 2009-08-13, 08:26   #2589
AgatkaL
Wtajemniczenie

Mi to juz tak przykro , ze całe przygotowania ślubno-weselne za mną Jak tak Was podczytuję, to żal, że już nie ma tych emocji, napięcia, wyczekiwania i odliczania. Teraz zostały tylko zdjęcia i film (mamy mieć swój jutro )

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 08:57   #2590
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kobietki zrobiłam 7 rożków 4 godziny zabawy tata sie uśmiał ze tyle zabawy i przygotowań i wogóle

zdjec nie mam bo mi tz aparata zakosił
dzis znow idziemy za garniturem juz neimam do neigo siły w tylu sklepach bylismy ze szok
ten za mało brazowy ten za bardzo brazowy ten za prosty ten za krzywy ten ma przeszycie a ten go nie ma dzis mamy ogladac z new mena taki szyty na miare ponoc facet w jednym salonie ma dla jakiegos klienta i nawet sie erozmiar zgadza jak juz nei bedzie wyjscia to sie zamówi szyty na miare

jesczez znalazlam w bieruniu salon slubny dla panów z garniturami firmy wilvorst tylko nei wiem co to za garniaki słyszła ktoras o takiej firmie ??

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 09:18   #2591
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
maggie stwierdzilismy z Tż a raczej ja w moich marzeniach że dzidziusia poczniemy w rocznice slubu w paryzu
tylko kurcze zaciazenie nie jest takie proste ja myslalam, ze jak tylko sie zdecydujemy to zaraz bedzie....
Stary 2009-08-13, 09:22   #2592
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
Tak bluszcz będzie Mi się bardzo podoba, będzie też użyty do ozdoby stelaża do tortu, poduszeczki na obrączki i wpleciony w moje włosy Mi się nie kojarzy z cmentarzem. Co do pudru to raczej wina lampy, zresztą ja się jeszcze przed ślubem opalę więc puder będzie dobierany na bieżąco

Aaa no dokładnie jak Tobie się bardzo podoba to nic dogadania kto inny nie ma. Ja będę miała podobne zielsko do bluszczu w bukiecie ale nie wiem jak się nazywa.
Tak myślałam,że lampa spowodowała,że puder inaczej wygląda.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
nie mam fotek bo jak ja mierzylam to po prostu zapomnialysmy z moja swiadkowa zrobic fotek bylo zamieszania duzo hehe poz atym moj tz caly czas ma dostep dp kompa wiec napewno by podpatrzyl aja nie chce tego..ocenicie po slubie co i jak

strobiluska dobrze, ze juz masz lepsze samopocucie i najwanzijesze ze tz kocha cie taka jaka jestes...hm..przykro mi, ze mama mowi ci takie rzeczy- chyba sama do konca nie zdjae sobie sprawy jak bardzo cie tym rani

Mój Tż wie jak suknia wygląda nie wierze w zabobony,że to przynosi pecha. A dokładną umalowaną i w ogóle zobaczy mnie i tak w dniu ślubu. Najważniejszy abym mu się podobała i sobie, a nie gościom

~~*~~

Musze się wziąć za szukanie piosenek do filmu, bo kurczę jak Was tak czytam to aż mi wstyd że Ja nic nie robię, pewnie nawet wstęp sobie zrobię sama, bo podobają mi się różne czcionki

Jaka beznadziejna pogoda!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 09:37   #2593
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

zaneta moj tez wie jaka suknia z obrazka ale mnei nei zobaczy w neij do slubu
ostatnio do probnej robiłam welon sobie i juz krzyczał uciekaj mi z tym welonem nei moge cie widziec wiec chyba sam bardziej sie tym przejmuje

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 09:58   #2594
Strobiluska
Zadomowienie

mój TŻ tez wie, jaką mam suknię, bo pokazałam mu sama fotki, poza tym ma stały dostep do kompa i wiem, ze ogląda sobie czasem moje zdjęcia, bo na pulpicie mam folder ŚLUB i tam sa różne rzeczy z tym związane, w tym moje zdjęcia z przymiarki
widział też poszczególne "elementy" stroju slubnego, ale on sobie w tej swojej męskiej główce nie umie tego poskladac w jedna całość :p

Stary 2009-08-13, 10:03   #2595
kliwia
Zakorzenienie

A mój tz widzial suknie ale nie wie ze to ta wybralam
I folder zatytulowany zdjecia z przymiarek sukni jest bezpieczny, sam do niego nie zaglada

maggie bo zeby zaciazyc to trzeba miec wpadkę. ze zdecydowania i planowania niestety dzieci nie wychodza, zaobserowalam to na staraczkach wizazowych.
Trzeba sie odstresowac wyjechac i kochac sie z mezem kiedy przyjdzie Ci na to ochota, a nie wtedy ze akurat masz owulacje
Stary 2009-08-13, 10:42   #2596
liliputek
Raczkowanie

MKA wygladalas pieknie w dniu slubu..eh na Twoich wlosach sie trzymaja loczki na moich nie chca za Chiny Ludowe..Zazdroszcze

Cytat:
moja teściowa cały czas wypytuje się co zrobimy z jedzeniem, które zostanie bo ona chce zabrać i gościom trzeba (???) rozdać i w ogóle trzeba pilnować każdego kawałka mięsa bo zaraz obsługa rozkradnie Ja jej cały czas powtarzam, że całe mięso idzie do schroniska i ją szlak trafia. Powiedzieliśmy jej, że może co najwyżej dostać ciasto na drogę Najbardziej mnie wkurza, że nie dokłada się do wesela, z wielką łaską dała jakieś pieniądze na podróż poślubną i jeszcze qrcze rządzi się naszym jedzeniem... bo nie można gości puścić do domu bez jedzenia. Jasne... fundujemy im weekend nad morzem, dwa dni jedzenia i jeszcze mamy im zapewnić prowiant na następny tydzień?... niedoczekanie

Eh skad ja to znam... Moja tesciowa tez ani fosza nie doklada do wesela ale madruje sie co niemiara, kogo mamy zaprosic, kogo nie co mamy robic itp. Tylko ze zawsze ja gasimy bez przesady...Nawet nie chce mi sie o niej pisac
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Nie mow mi nawet. U nas tez zawołali tysiaka za ubior, ale do kacji wkroczyla moja mama, ktora kiedys miala kwiaciarnie i stwierdzila, ze sama ubierze kosciol, w koncu doswiadczenie jakies ma

Ja mam dzis i jutro dzien wolny Szkoda tylko, ze pogoda beznadziejna. Ale to nic, zaraz mam zamiar wyskoczyc na miasto w poszukiwaniu sukienki na poprawiny.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 10:52   #2597
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej!
Mój TŻ też widział sukienkę na obrazku, za to wczoraj kupiłam sukienkę na przebranie / poprawiny... jeszcze nie wiem czy będę się przebierać, ale w razie czego. No i moje pytanie jak to u was z przebieraniem po północy? przebieracie się? no i jakie macie stroje na poprawiny jeśli są.... ja swoją sukienkę wkleję jak będę miała aparat bo na razie wszystkie mi pozabierali
Stary 2009-08-13, 11:25   #2598
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
A mój tz widzial suknie ale nie wie ze to ta wybralam
I folder zatytulowany zdjecia z przymiarek sukni jest bezpieczny, sam do niego nie zaglada

maggie bo zeby zaciazyc to trzeba miec wpadkę. ze zdecydowania i planowania niestety dzieci nie wychodza, zaobserowalam to na staraczkach wizazowych.
Trzeba sie odstresowac wyjechac i kochac sie z mezem kiedy przyjdzie Ci na to ochota, a nie wtedy ze akurat masz owulacje
wiem, wiem ale czuje mega instynkt i parcie ze wszad
Stary 2009-08-13, 11:29   #2599
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
moniaq a masz moze zdjecie tego swojego kosciola?
tylko takie niezbyt oddające całosc

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

witaj w klubie..... ja już cene zbiłam... ale kosztem dekoracji. MASAKRA!!!

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Mi to juz tak przykro , ze całe przygotowania ślubno-weselne za mną Jak tak Was podczytuję, to żal, że już nie ma tych emocji, napięcia, wyczekiwania i odliczania. Teraz zostały tylko zdjęcia i film (mamy mieć swój jutro )
a ja to wszystko chce już mieć za sobą.... masakra, mam już dość tej całej nerwówki i załatwiania.

A tak poza tym to mieliśmy przeboje ze świadkiem TZta, który na miesiąc przed ślubem (jego super kolega, z którym mieszkają od 28 lat drzwi w drzwi i który od lutego wie o ślubie i dacie i o tym, że będzie świadkiem) odmówił przyjścia na ślub!!!!!!! Wyobrażacie sobie? Cham i tyle. Brak mi słów. Na szczęscie inny kolga, wcale nie taki bliski, ale bardzo w porzaku gość od razu powiedział że będzie świadkiem i że będzie z tego powodu przeszczęsliwy, mimo tego, że nie byl od początku proszony na wesele, i na miesiąc przed go prosimy. I jego brata. I strasznie sie ucieszyli oboje i od razu powiedzieli że będą. Na szczeście tak wyszło, ale mojemu TZ bardzo przykro było i podobno 3 innych kolegów "od dziecinnstwa" nie przyjdą. Ludzie są beznadziejni!

I w końcu kupiliśmy garnitur dla TZ ... ufffffffff!!!

Dzisiaj jedziemy próbowac masy do tortów a w czwartek ... za tydzień.... mam przymiarke sukni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! O jejciuuuuuuuuuuuu! .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (69,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (131,1 KB, 14 załadowań)

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 11:34   #2600
nenur
Raczkowanie

GG do nenur

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Hej!
Mój TŻ też widział sukienkę na obrazku, za to wczoraj kupiłam sukienkę na przebranie / poprawiny... jeszcze nie wiem czy będę się przebierać, ale w razie czego. No i moje pytanie jak to u was z przebieraniem po północy? przebieracie się? no i jakie macie stroje na poprawiny jeśli są.... ja swoją sukienkę wkleję jak będę miała aparat bo na razie wszystkie mi pozabierali
ja sie nie przebieralam...moja mama mowila ze musze kupic sukienke na przebranie ale ja jej powiedzialam nie dosc ze jest taka śliczna i bede ja miec zaledwie jeden raz na sobie to dlaczego mam skracac sobie przyjemnosc bycia w niej na calym weselu??i gadka sie skonczyla a z mila checia na poprawiny tez bym w niej poszla

Bartłomiej - 16.02.2011r.

nenur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 11:45   #2601
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam

chyba nawet nie będe nadrabiała

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 11:47   #2602
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez nenur Pokaż wiadomość
ja sie nie przebieralam...moja mama mowila ze musze kupic sukienke na przebranie ale ja jej powiedzialam nie dosc ze jest taka śliczna i bede ja miec zaledwie jeden raz na sobie to dlaczego mam skracac sobie przyjemnosc bycia w niej na calym weselu??i gadka sie skonczyla a z mila checia na poprawiny tez bym w niej poszla
Ja niestety znając siebie muszę mieć coś na przebranie, bo jestem pierwszą osobą która na siebie coś wyleje, wysypie itp... a moja sukienka jest z szyfonu więc jeśli się pobrudzi to nic nie zrobię ale mam nadzieję się nie przebierać i oryginałkę zostawić na poprawiny. Mama mówi że najpierw będę wyglądała delikatnie, dziewczęco, jak aniołek a potem dopiero pokażę swoją prawdziwą twarz

jestem pewna że jak rodzina TŻ mnie w niej zobaczy to się za głowę co niektórzy złapią... ale będę miała ubaw
Stary 2009-08-13, 11:50   #2603
kliwia
Zakorzenienie

moniaq na tych lawkach daloby sie zawiacac tiul, i mysle ze by ladnie wygladał
Stary 2009-08-13, 11:52   #2604
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Martuś moge tez prosić o filmik ?? na pw podaje maila

Stary 2009-08-13, 11:53   #2605
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Piekna suknia
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość

PS. wiesz, ze jeszcze 16 dni?

Madzialenka wydaje mi się, że pisałaś kiedyś, że miałaś problem z zahaczaniem się halki jak robiłaś krok do tyłu, jak go rozwiązałaś? Chyba mam to samo.
A w ogóle jak było z Twoim oczkiem w dniu ślubu? Może już pisałaś ale chyba przegapiłam.

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"

Edytowane przez motley
Czas edycji: 2009-08-13 o 11:55
motley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 12:19   #2606
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Madzialenka wydaje mi się, że pisałaś kiedyś, że miałaś problem z zahaczaniem się halki jak robiłaś krok do tyłu, jak go rozwiązałaś? Chyba mam to samo.
A w ogóle jak było z Twoim oczkiem w dniu ślubu? Może już pisałaś ale chyba przegapiłam.
z oczkiem ok. jęzczmien rozszedł sie w środe przed slubem

a co do halki to podszylam troszke material, koło sie uniosło i było rewelacyjnie.

Stribi jak ci wykryli , ze masz cos nie tak z tarczycą?? USG czy badanie krwi??

Kurcze wczoraj byłam u gina , spojrzał na mnie i kazał isc do lekarza zbadac tarczycę. poszłam dzis do rodzinnego, wziąc skierownie na badanie krwi (morfologa, ob, cukier itp) a ona do mnie: to i tarczyce zbadamy
2 lekarzy sie tym zaciekawiło

Stary 2009-08-13, 12:31   #2607
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
moniaq na tych lawkach daloby sie zawiacac tiul, i mysle ze by ladnie wygladał
No pewnie że by ładnie wyglądał, ale niestety jest och 22 sztuki i mam tylko niecałą godzine na przystrojenie Koscioła. A poza tym... proboszcz zakazał przyczepiania czegokolwiek do ławek. Stąd pomysł na wysokie świeczniki i tiul będzie szedł od świecznkika do świecznika. Tylko że jeden świecznik z samymi margaretkami i świecą - 20zł.... ych.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 12:32   #2608
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
MKA wygladalas pieknie w dniu slubu..eh na Twoich wlosach sie trzymaja loczki na moich nie chca za Chiny Ludowe..Zazdroszcze

Eh skad ja to znam... Moja tesciowa tez ani fosza nie doklada do wesela ale madruje sie co niemiara, kogo mamy zaprosic, kogo nie co mamy robic itp. Tylko ze zawsze ja gasimy bez przesady...Nawet nie chce mi sie o niej pisac

Nie mow mi nawet. U nas tez zawołali tysiaka za ubior, ale do kacji wkroczyla moja mama, ktora kiedys miala kwiaciarnie i stwierdzila, ze sama ubierze kosciol, w koncu doswiadczenie jakies ma

Ja mam dzis i jutro dzien wolny Szkoda tylko, ze pogoda beznadziejna. Ale to nic, zaraz mam zamiar wyskoczyc na miasto w poszukiwaniu sukienki na poprawiny.
U nas pani ma wyłączność i tysiąc złoty kosztuje ubranie tylnich ławek w materiał + 2 bukiety przyczepine (ok. 3 kwiaty) 4 stojaki z bukietami i ubrany klęcznik + rozsypane płatki róż

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Hej!
Mój też widział sama mu pokazałam zdjęcia

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
tylko takie niezbyt oddające całosc

witaj w klubie..... ja już cene zbiłam... ale kosztem dekoracji. MASAKRA!!!

a ja to wszystko chce już mieć za sobą.... masakra, mam już dość tej całej nerwówki i załatwiania.

A tak poza tym to mieliśmy przeboje ze świadkiem TZta, który na miesiąc przed ślubem (jego super kolega, z którym mieszkają od 28 lat drzwi w drzwi i który od lutego wie o ślubie i dacie i o tym, że będzie świadkiem) odmówił przyjścia na ślub!!!!!!! Wyobrażacie sobie? Cham i tyle. Brak mi słów. Na szczęscie inny kolga, wcale nie taki bliski, ale bardzo w porzaku gość od razu powiedział że będzie świadkiem i że będzie z tego powodu przeszczęsliwy, mimo tego, że nie byl od początku proszony na wesele, i na miesiąc przed go prosimy. I jego brata. I strasznie sie ucieszyli oboje i od razu powiedzieli że będą. Na szczeście tak wyszło, ale mojemu TZ bardzo przykro było i podobno 3 innych kolegów "od dziecinnstwa" nie przyjdą. Ludzie są beznadziejni!

I w końcu kupiliśmy garnitur dla TZ ... ufffffffff!!!

Dzisiaj jedziemy próbowac masy do tortów a w czwartek ... za tydzień.... mam przymiarke sukni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! O jejciuuuuuuuuuuuu! .
Co do świadka, Mariusz poprosił swojego kumpla znają się od małego, on jest muzykiem, miał sprawdzić jak z terminami. W czerwcu M. do niego dzwonił i miał dać znać do końca tygodnia - to mogły być okolice 15 czerwca. A gość nie zadzwonił do tej pory Poprosił kolege z pracy, nie ma problemu
Ludzie są dziwni. Np. na mój ślub nie przyjdzie żona wujka M. (brata mamy TZ),bo w maju robiła komunie, na którą zaprosiła rodzeństwo wujka bez dzieci i żona drugiego brata ponoć się obraziła, ze nie zaproiła jej synka (23-letniego chłopa) i nie pojechali, teraz tamta się obraziła - no cyrk.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-13, 12:48   #2609
kliwia
Zakorzenienie

moniaq jak przywiazesz tiul do lawki to to nie jest przyczepianie tasma czy pinezka
a w 4-5 osob mysle ze zdazycie
Stary 2009-08-13, 12:54   #2610
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Stribi jak ci wykryli , ze masz cos nie tak z tarczycą?? USG czy badanie krwi??

Kurcze wczoraj byłam u gina , spojrzał na mnie i kazał isc do lekarza zbadac tarczycę. poszłam dzis do rodzinnego, wziąc skierownie na badanie krwi (morfologa, ob, cukier itp) a ona do mnie: to i tarczyce zbadamy
2 lekarzy sie tym zaciekawiło
z krwi, badają hormony FT3 i FT4 a potem do endokrynologa i z usg już wszystko widać....

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości