Mamusie marcowo-kwietniowe 2010 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-13, 12:10   #451
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

czesc dziewczynki nie jestescie osamotnione,ja tez najchetniej lezalabym do 12 w łóżeczku i wszystko odkładała na jutro ale dzisiaj się wzielam w garśc i od rana wstałam,wzięłam się za sprzątanie,juz pomyłam wszystkie podłogi,wstawiłąm pranko i biorę się za obiadek powiem Wam,że nawet przez to chyba lepiej sie czuje bo jak leże albo chodze z kąta w kąt to jakoś dziwnie-ani nie mam humoru ani nic mi się nie chce,także polecam od rana do działania! oczywiście mamusie niepracujące,bo nasze pracujące są już i tak bardzo biedne i wymęczone....

może macie jakiś fajny pomysł na piersi z kurczaka ?bo nie mam ochoty na panierkę,planuję usmażyc na patelni grillowej z pieczarkami i cebulką a może macie coś fajniejszego??życzę miłego dzionka!!!!!
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 12:45   #452
mrowak
Zakorzenienie

Ja wczoraj kurola zrobiłam w (gotowym niestety) sosie curry + ryżyk. Tak nam smakowało, że jak tylko dostanę ten sam sos w Lidlu to dzisiaj robimy powtórkę.
A inny pomysł to kurak, mieszanka chińska, pieczarki, papryka, cebulka w kostce knorra+ ryżyk= chińskie danie, które często robię w większych ilościach i mrożę- oczywiście mrożę bez ryżu, a potem wystarczy tylko ogrzać, ugotować ryż i proszę bardzo

Za to nie umiem zrobić dobrze ryb Jedynie pstrąga całego, ale z filetami rzadko mi coś wychodzi.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 13:20   #453
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

może macie jakiś fajny pomysł na piersi z kurczaka ?bo nie mam ochoty na panierkę,planuję usmażyc na patelni grillowej z pieczarkami i cebulką a może macie coś fajniejszego??życzę miłego dzionka!!!!!
Oliwka nie widziałąś jeszcze Watku ??? dziewczyny istna kopalnia pysznosci z kurczaka!! juz mam wiele przepisów wypróbowanych i jak zrobiłam pierwszy raz ten co zaraz wam wkleje to mąz powiedział że w niejednej reustauracja sie chowa!! łatwe bardzo spróbuj to

Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
5-6 pieczarek
1 cebulka
majonez
ok. 15-20 dag sera żółtego
sól
pieprz

Jak przyrządzić?
Piersi doprawić do smaku jak kto lubi. Rozbć je na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem; tak przygotowane wyłożyć na kotlety. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni. Smacznego!

a tu macie link do watku :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55068

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 14:00   #454
P0P70
Zakorzenienie

A ja mam jeszcze prostszy sposób na piersi z kurczaka. Birę puszkę z pomidorami, bez skórki i wlewam to na patelnię dorzucam do tego piersi z kurczaka i razem wszystko duszę aż do momentu kiedy piersi są miękkie i wszystkie pomidory rozgotowane. No i oczywiście doprawiam do smaku pieprz, sól, i koniecznie listki świeżej Bazyli.
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 14:12   #455
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Oliwka nie widziałąś jeszcze Watku ??? dziewczyny istna kopalnia pysznosci z kurczaka!! juz mam wiele przepisów wypróbowanych i jak zrobiłam pierwszy raz ten co zaraz wam wkleje to mąz powiedział że w niejednej reustauracja sie chowa!! łatwe bardzo spróbuj to

Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
5-6 pieczarek
1 cebulka
majonez
ok. 15-20 dag sera żółtego
sól
pieprz

Jak przyrządzić?
Piersi doprawić do smaku jak kto lubi. Rozbć je na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!). Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem; tak przygotowane wyłożyć na kotlety. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni. Smacznego!

a tu macie link do watku :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55068
mm pyszne ja tak robie ale kotlet w panierce i nato pieczarki z cebulką i ser +zapiekanie ale z majonezem jeszcze nie probowalam wlasnie tak zrobie nawet mam wszystkie składniki

a co do chińskiego to ja uwielbiam ta kuchnię,szczególnie mój mąż jest specjalistą w tej dziedzinie,spróbujcie sobie zamiast ryżu do chińszczyzny kupic taki makaron co wygląda jak ryż,ja kupuje tej firmy primo gusto,pyszniutkie

jejku czytam tamten wątek i aż mi ślinka leci,uwielbiam gotowanie

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2009-08-13 o 14:15
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 14:19   #456
Beatka1984
Raczkowanie

oj wam to dobrze ja nie mogę leniuchować mam synka rok i trzy miesiące wszędzie go pełno a bruj jakich mało :P
Beatka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 14:40   #457
madziwnia
Zakorzenienie

Więc zupka z kalafiorkiem i innymi warzywkami chyba pyszna bo brat i tata próbowali zanim zjedli czy czegsc nie brakuje bo mam zatkany nos i nie mam smaka wogóle...
Ziemniaczki sie juz gitują.. mięsko zrobione pyszny sosik lekki i gotowana fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tarta oczywiście ze swojego ogórdka!

PS. u nas dzis ok 9 przeszła taaaaaaaaka burza że masakra.. w sumie bardziej oberwanie chmury jeszcze czegoś takiego nie widziałam
a zagrziało kilka razy tylko porzadnie i błyski były i takie mocno musiały byc wyładowania że jak sie błysneło to wszytsko w domu gasło.. i po dóch takich akcjach zabrali wszedzie światło na 2 godz.
Szok!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-08-13, 18:29   #458
Isis23
Zakorzenienie

aleście mi narobiły smaka...

a co do ryb... ja uwielbiam takie najzwyczajniej zrobione, w panierce ... ale TYLKO z pieprzem cytrynowym Kamisa.....no i sól oczywiście... rewelka. od razu mają inny smaczek ....

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 18:31   #459
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczynki, od 11 tygodnia jest już lepiej z tym zmęczeniem i z mdłościami - naprawdę duża równica. Ale dalej wybrzydzam nieziemsko w kwestii jedzenia. Mam ochotę właściwie tylko na lody, też macie takie dziwne smaki? Lekarz zalecił mięcho - normalnie jestem wege, czasem staram się, ale jak już coś mięsnego zjem, to czuję się paskudnie. Tak sobie myślę, że moja dzidzi nie lubi mięsa
W każdym razie the best są lody waniliowe, jabłka i śliwki... i pączki i serniczek i twarożek... oj, chyba za bardzo się rozkręciłam.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 18:33   #460
olasia
Zadomowienie

witam niesmialo wszystkie mamusie kwietniowe
calkiem jestem zaskoczona tym co zobaczylam na tescie... ale w ciagu paru dni tak pokochalam ta fasolke... mmmm normalnie czuje sie jak jakas zakochana

obliczylam sama, ze rozwiazanie czeka mnie 14 kwietnia, ale wizyte u lekarza bede miala dopiero w sobote..nie doczekam sie normalnie

megi-megi - ja rowniez mam wstret do miesa, raczej go nie jadam, chociaz czasem cos mnie podkusi. ostatnio jak bylismy z tz w restauracji podali tak surowego kotleta, ze pozulam go chwile i wyplulam heh wtedy jeszcze nie wiedzialam o ciazy, ale bralo mnie na wymioty.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2009-08-13 o 18:39
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 18:37   #461
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziewczynki, od 11 tygodnia jest już lepiej z tym zmęczeniem i z mdłościami - naprawdę duża równica. Ale dalej wybrzydzam nieziemsko w kwestii jedzenia. Mam ochotę właściwie tylko na lody, też macie takie dziwne smaki? Lekarz zalecił mięcho - normalnie jestem wege, czasem staram się, ale jak już coś mięsnego zjem, to czuję się paskudnie. Tak sobie myślę, że moja dzidzi nie lubi mięsa
W każdym razie the best są lody waniliowe, jabłka i śliwki... i pączki i serniczek i twarożek... oj, chyba za bardzo się rozkręciłam.

mi dzis zaczał sie 10 tydzien wg ostatniego usg, wg miesiaczki to 10t 3 dzien. Wczoraj wymiotowałam 2 razy!!! a dzis tylko raz.... czyzby mi mijało? tydzien temu haftałam nawet 10 razy dziennie!!

laski a jak z wami?
Stary 2009-08-13, 18:42   #462
olasia
Zadomowienie

mam pytanie, czy powiedzialyscie juz o ciazy waszym rodzinom, przyjaciolom? czy wolicie z tym poczekac jeszcze troszke?

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 18:59   #463
magda3456
Raczkowanie

GG do magda3456

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
mi dzis zaczał sie 10 tydzien wg ostatniego usg, wg miesiaczki to 10t 3 dzien. Wczoraj wymiotowałam 2 razy!!! a dzis tylko raz.... czyzby mi mijało? tydzien temu haftałam nawet 10 razy dziennie!!

laski a jak z wami?
Ja mam nieraz lekkie mdłości ale jeszcze ani razu nie wymiotowałam. W sumie cały czas miałam wstręt do jedzenia ale jadłam zeby nie paść ale tak od dwóch dni jak czuje sie głodna to mnie bardzo mdli i wtedy musze coś szybko zjesc i na chwile przechodzi do nastepnego uczucia głodu. Troche mnie to przeraża bo nie chce tak co chwile jesc bo niedługo sie nie poznam. Teraz jest najwyższy poziom beta hcg moze dlatego tak reaguje( od soboty zaczynam 10 tydz) ale chyba po 12 tyg wszystko sie uspokaja nie??
magda3456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 19:10   #464
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
mam pytanie, czy powiedzialyscie juz o ciazy waszym rodzinom, przyjaciolom? czy wolicie z tym poczekac jeszcze troszke?
rodzice wiedzieli szybko.... przyjaciele (ale tylko ci najbliźsi) jakies 2 tygodnie później niz rodzice....a przez brata (pierwszą plote we wsi) szybko wiedzeli tez i sąsiedzi

Cytat:
Napisane przez magda3456 Pokaż wiadomość
Ja mam nieraz lekkie mdłości ale jeszcze ani razu nie wymiotowałam. W sumie cały czas miałam wstręt do jedzenia ale jadłam zeby nie paść ale tak od dwóch dni jak czuje sie głodna to mnie bardzo mdli i wtedy musze coś szybko zjesc i na chwile przechodzi do nastepnego uczucia głodu. Troche mnie to przeraża bo nie chce tak co chwile jesc bo niedługo sie nie poznam. Teraz jest najwyższy poziom beta hcg moze dlatego tak reaguje( od soboty zaczynam 10 tydz) ale chyba po 12 tyg wszystko sie uspokaja nie??
ja mam tak samo : mdłosci ale zero wymiotów... i jak jestem juz głodna to tez mnie mdli bardzo ale jak zjem to przechodzi

Stary 2009-08-13, 19:42   #465
201607291951
Konto usunięte

Ja dziś byłam u innego ginekologa który zrobił mi USG i chyba będę ciążę prowadzić u niego .
Mnie na razie omijają objawy ciąży.
Tak w ogóle jeszcze do mnie nie doszło , że będę mamą
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 19:56   #466
madziwnia
Zakorzenienie

My rodzicom w sumie to po tygodniu chyba powiedzielismy dopiero a znajomym tylko bliskim.. narazie sie nie chwalimy ze wzgledu na ostatnia ciąze..
Ale powiem szczrze że brzuszek juz cięzko ukryc.. to nie jest ciązowy tylko jelita tak rozsadzają ze widac go bardzo..

Jeśli chodzi o zachcianki oj mam ale przewaznie to co zwykle chociaz jak byłam w czoraj a aptece recepte wykupic to jak zopbaczyłam Nim2
to tak slinotok mi ruszył że kupiłam i jeszcze w aptece otworzyłam i zjadłam ale wstyd!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2009-08-13, 20:10   #467
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zachcianki oj mam ale przewaznie to co zwykle chociaz jak byłam w czoraj a aptece recepte wykupic to jak zopbaczyłam Nim2
to tak slinotok mi ruszył że kupiłam i jeszcze w aptece otworzyłam i zjadłam ale wstyd!
Tez wczoraj kupiłam NIMM 2 , poza tym mam smaka na wszystko co słone , orzeszki , popcorn , może to już zachcianki ciążowe
Swoją drogą ciekawe jak mi się smak zmieni , czy w ogóle się zmieni? ,póki co przepadam za wszystkim co kwaśne
Stary 2009-08-13, 20:39   #468
zebra666
Zakorzenienie

Witam Was dziewczyny widzę, że zaczynacie gadac o jedzeniu hihi to tak jak u ans na wątku mamuś styczniowo lutowych.. najpierw każda pisała jak jej niedobrze, o mdłościach i niesmaku ale potem zaczęły sie przepisy

Wymioty niestety lubią się utrzymywać dlłużej niż do końca pierwszego trymestru... ja kończe 17ty i ostatni raz tuliłam wc tydzień temu... narazie cisza ale do tamtego tyg zdarzało się. Mdłości minęły już całkowicie nawet nie wiem kiedy:P Samki wróciły chyba pod koniec pierwszego trymestru. A brzusio uwypuklił się z 3 tygodnie temu Mam na mysli ten poranny naczczo bo później to wogóle gigant jak już mi flaki wypcha:F
Zyczę Wam zdrowych i spokojnych miesięcy z fasolkami

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 21:06   #469
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
Tez wczoraj kupiłam NIMM 2 , poza tym mam smaka na wszystko co słone , orzeszki , popcorn , może to już zachcianki ciążowe
Swoją drogą ciekawe jak mi się smak zmieni , czy w ogóle się zmieni? ,póki co przepadam za wszystkim co kwaśne
to tak jak ja.... i odrzuca mnie od słodkiego ...

kwasny smak jest ponoc na chłopaka

Stary 2009-08-13, 21:20   #470
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
to tak jak ja.... i odrzuca mnie od słodkiego ...

kwasny smak jest ponoc na chłopaka
ale ja właśnie za kwaśne lubię bez względu na ciążę może to się zmieni i będzie mnie odrzucać od kwasoty
Stary 2009-08-13, 21:22   #471
pysiamn
Zakorzenienie

Witam mamusie kwietniowo-marcowe

Bardzo chciałam być mamą marcowo-kwietniową 2010...nie sądziłam że uda nam się za pierwszym razem a tu siup i jestem mausią lutową 2010

Co do smaczków kwaśnych i słodkich to dziś o tym dyskutowałyśmy na wątku może faktycznie coś w tym jest

Ja w pierwszej ciaży miałam smaka na kwaśne,,,,i mamy Kubusia

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 21:48   #472
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
hehe my od razu po teście dzwoniliśmy do rodziców, powiedzieliśmy, żeby zachowali to dla siebie, ale im się nie udało

ja zachcianki mam różne, wczoraj zajadałam czekoladę chipsami, oczywiście staram sie unikac takich kombinacji ale nie zawsze się udaje

co do zmęczenie to padam szybko i rano i tak nie mogę wstać... no ale jeszcze trochę i może będzie lepiej... czytanie książek też mi nie wychodzi bo zanim wezmę książkę do ręku już spię
teraz tylko oby do wakacji zostało mi dwa tygodnie
ita83 widzę, że ty też Dublin wybrałaś już szpital? będziesz rodziła w IRL?

ale nie naczytałam o tych waszych przepisach, a nie mam siły nic robić, może w weekend nadrobię
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 22:35   #473
mrowak
Zakorzenienie

Ja też mam zdecydowanie skręcony smak w stronę kwaśno-słoną. Mówicie, że to na chłopaka?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 07:06   #474
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Talking Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010

hej nie zaglądałam tu 1 dzień a tu widzę sporo "njusów" wiecie co, chyba zacznę Wam zazdrościć mdłości... wiem, że to głupie, ale ja mam z kolei tak, że co jakieś 2-3 godziny dopada mnie taki głód jakbym nie jadła z miesiąc i wtedy łapią mnie omdlenia do momentu aż czegoś nie wsadzę do buzi... i tym sposobem gdziekolwiek idę muszę mieć przy sobie coś do jedzenia...bo jak nie zjem jak tylko poczuję głoda to od razu mam ciemno przed oczami...koszmar. Nawet jak jadę samochodem to muszę coś przegryzać bo się boję, że zemdleję za kierownicą Strasznie mnie to męczy. Ale za to odnosiłam dziś wielki sukces - to była pierwsza noc od początku ciąży kiedy NIE WSTAŁAM SIKU
Aha, ktoś pisał o ciuszkach ciążowych ja wczoraj kupiłam jedne jeansy na aukcji i jedną tuniczkę śliczną
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 07:34   #475
Beatka1984
Raczkowanie

jeśli chodzi o smaka to ja za pierwszym razem siedziałam najpierw w mandarynkach a potem od 5 miesiąca w lodach bo na kwaśne patreć nie mogłam i co .... synka mam :P a może liczy się to co na początku ciąży chcesz jeść
Beatka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 08:59   #476
ita83
Wtajemniczenie

Minka - tak wybralam, bede rodzila w Rotundzie....chodz od kolezanek mam juz kilka dobrych rad co do opieki w Irl...hehehehe Moge sie podzielic.

CO do mdlosci polecam tabletki imbirowe i jedzenie tylko tego na co mala kropka - czyli dzidzius ma ochote...ja zredukowalam dzis mdlosci do minimum co uznalam za swoj osobisty sukces....Tylko to co jem pozostawia wiele do zyczenia hehehehehe

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

odnosnie plci dziecka to ja slyszalam ze chlopcy lubia sie ustawic po prawej stronie brzucha i naciskaja na watrobe
ita83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 09:16   #477
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Mam nadzieje ze te mdłosci i wymioty przejda :/ Ostatnio szłam na strych po miske u rodziców tz-ta i co?? Zwymiotowałam do tej miski :/ Ponoc na ranne wymioty najlepiej jest zjesc poł kromki chleba z masłem i dopiero za jakies 30 min sniadanie. Ponoc pomaga ale jeszcze nie probowałam A ja mam wieczna ochote na korniszony Ostatnio do tego wszystkiego doszło zmeczenie :/ a ja od poniedziałku wracam do pracy, ciekawe jak to bedzie

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 09:29   #478
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda3456 Pokaż wiadomość

to masz fajnie ja od dwoch dni po 2 razy dziennie wymiotuje a tydzien temu nawet 10 razy, jak cos zdjadlam to od razu, teraz jest lepiej. mdłosci oczywiscie mam caly czas;P zeby nie było. Tez najczesciej jak jestem glodna. dlatego staram sie co godzine dwie przegryzc cokolwiek, np kawalek jabka, winogrona, mala paczuszka chipsów... bo jakos mam ostatnio na nie ogroooomna ochote ;P
a ze dzis 10 i 1 dzien to mam nadzieje ze to owszem wnet mi minie... modle sie o to codziennie ;p

dziewczynki, a uwypuklily wam sie juz brzuszki?

Edytowane przez asienka240
Czas edycji: 2009-08-14 o 10:05
asienka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 10:21   #479
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Minka - tak wybralam, bede rodzila w Rotundzie....chodz od kolezanek mam juz kilka dobrych rad co do opieki w Irl...hehehehe Moge sie podzielic.

CO do mdlosci polecam tabletki imbirowe i jedzenie tylko tego na co mala kropka - czyli dzidzius ma ochote...ja zredukowalam dzis mdlosci do minimum co uznalam za swoj osobisty sukces....Tylko to co jem pozostawia wiele do zyczenia hehehehehe

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

odnosnie plci dziecka to ja slyszalam ze chlopcy lubia sie ustawic po prawej stronie brzucha i naciskaja na watrobe
Moja bratowa tez rodziła w Rotundzie. Była bardzo zadowolona. Jeden minus to to że w ogóle nie zwracaja uwagi na dietę dla matek karmiących. Zaraz po porodzie dali jej frytki do jedzenia takze masakra. Mała miała zaraz zaparcia i kolki. Oprócz tego wyszła już następnego dnia po porodzie.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 11:51   #480
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

dziewczynki...wchodzę na Wasz wątek z sentymentu bo sama jestem mamusia marcową 2009 i chciałam zobaczyć jak się mają wasze brzuszki albo maleństwa a tu jak do tej pory chyba tylko jedno zdjęcie USG się pojawiło Nie chcę się wtrącać ale nieśmiało dodam, że te zachcianki o których piszecie sa już poniekąd ciążowe choć swoje max osiągną w 9 miesiącu...wtedy to się jada nieraz rzeczy dziwne aha i nie wiem czy znacie taką teorię (która w sumie nie wiem czy jest prawdziwa) ale, że najtrudniej jest zrzucić kg które się "uzbierało" w I trymestrze....ja w I trymestrze schudłam(choć nie wymiotowałam) i przyznam nieśmiało, że w tydzień po porodzie weszłam w swoje stare spodnie.więc może coś w tym jest

mam nadzieję, że nie będziecie złe, że się wtrąciłam

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości