|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyższa Szkoła Fizjoterapii we Wrocławiu-kosmetologia 2009
shewa tak czy siak szkole skonczyc jakas musisz
jednak mysle ze studia to nie jest zly wybor - fakt że jest malo godzin praktycznych ale - wszystko masz pokazane na zajeciach - to od Ciebie zalezy czy i jak sie do praktyki przylozysz. Duzo zalezy od tego, na jakie trafisz praktyki na wakacjach. Ja teraz mam praktyki i robie wszystko, no oprocz oczyszczania twarzy, ale jeszcze nie mialam okazji, woskowanie to niektore czesci ciala. A henna czy paznokcie... to nauczysz sie, bedziesz robic znajomym, rodzinie, ja ciagle komus robie. I ciagle sie ucze i idzie mi coraz lepiej, sprawniej Radzilabym Ci jednak studia, ewentualnie później szkolenia uzupelniajace konkretnych firm, pokazuja rozne fajne zabiegi. A z reszta chyba nie otworzysz salonu od razu po skonczeniu szkoly? gdybys odbyla chociaz staz w jakims salonie, to juz sie nauczysz wiecej ![]() szczerze to ja nie zaluje ze poszlam na kosmetologie, bede pracowac w swoim zawodzie, choc mam wieksze ambicje niz kosmetyczka w salonie kosmetycznym. Bardziej podoba mi sie salon spa, odnowa biologiczna, wole takie zabiegi. A najbardziej, to tak jak truskawkowa pisala, chemia kosmetyczna, receptura. U mnie na I roku, czesc dziewczyn nie wiedziala co to kwasy powaznie.edit: albo tak jak truskawkowa pisala, studium a potem zaocznie kosmetologia... ale to masz 5 lat nauki i nie wiem, przemysl to na spokojnie
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2009-08-11 o 20:02 |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W studium kosmetycznym sa takie przedmioty jak anatomia,dermatologia,rat ownictwo,psychologia.. zadne z nich to nie sa pazury. To sie robi na pracowni kosmetycznej.. po prostu to jest jedna z czesci tego zawodu..nie calosc.Pazurami(jak to nazywasz) zajmuja sie brzydko nazywajaj tipserki .. a mowiac fachowo stylistki paznokci.
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Shewa- Ewelka ma sporo racji, tak jak pisalam wczesniej: jak sie bardzo chce, to mozna nadrobic, grunt to wlasnie dostac sie na dobre praktyki i "męczyc" znajomych
![]() dzidka, dlaczego edytowalas swoj post, skoro i tak go zacytowalam? |
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
.......mimo wszystko
Edytowane przez dzidka89 Czas edycji: 2009-09-18 o 09:19 |
|
|
|
|
#95 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale juz ok ![]() Cytat:
a z tego co wiem, w dobrym studium nie zatrudnia na pewno osoby bez doswiadczenia w zawodzie, bo musza miec pewnosc, ze taka osoba sporo wiedziala i robila Cytat:
wiedza jak wiedza, moze w innych szkolach jest podobnie, nie wiem, ale mnie najbardziej w szkole wkurza podejscie do studenta jednak, sama sie niedlugo przekonasz zwykle osoby, ktore skonczyly studium, wybieraja wariant kosmetologii zaocznej z sama teoria, bez praktyki. a wiec rozumiem, że ze swojej szkoly zadowolona nie bylas ![]() dlatego caly czas podkreslam, ze warto wybrac dobre studium jak juz cos, bo na inne zwyczajnie szkoda czasu i pieniedzy Cytat:
dlaczego chcesz kasowac swoje posty, wstydzisz sie ich tresci czy co? poza tym za kasowanie tresci postow mozna dostac punkty karne, chyba nie czytalas regulaminu |
||||
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez dzidka89 Czas edycji: 2009-09-15 o 19:41 |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbys od pazdziernika miala jakies problemy, pytania watpliwosci dotyczace szkoly, to pisz, mi starsze kolezanki bardzo pomogly, moge sie odwdzieczyc pomagajac mlodszym rocznikomRyby, a na jaki znak zodiaku wygladam?
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez dzidka89 Czas edycji: 2009-09-08 o 09:03 |
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady dziewczyny
![]() Narazie musze poczekać na decyzje z mojej szkoły ( wbiłam się w temat a ja wogóle zupełnie inne miasto ) i zobacze co dalej. Możliwe, że nie otworzą wogóle dziennych... a wtedy zaoczne stracą jakikolwiek sens i pójde na studium. O.. tak chyba zrobie ![]() Może będę miała chociaż 4h praktyk... wtedy by się wyrównało No nic, poczekamy, zobaczymy
|
|
|
|
|
#100 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zanim zlozylam papiery do WSF myslalam nad pojsciem na studium, ale po co mialabym marnowac 2 lata jesli moge zaoszczedzic czas i w ciagu 3 lat zrobic licencjat z kosmetologii... tylko, ze... popsuly sie troche plany... mniej zajec praktycznych... itede...Ale jestem dobrej mysli... mysle aby jednak nie wycofywac sie z WSF ale zrobic cos dodatkowego np roczny kurs zaocznie... Moze mi sie uda to zrobic w ciagu tych 3 lat a jesli finanse nie pozwola to zrobie to po... Troche dziwnie... idziesz na wyzsze studia a musisz sie douczac na kursach... Wierze w to, ze przyda mi sie do czegos zdobyta wiedza z kosmetologii... Moze potem jakis kurs odnowy biologicznej... Cytat:
Nie wiem czy starsze kolezanki ale na pewno z wieksza wiedza na temat szkoly hehZreszta bylabym wdzieczna za jakies materialy z anatomii etc?! |
||
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
ehh ja się tu naczytałam.. w pewnym momencie się zniechęciłam, ale chce studiować we Wrocławiu i chce studiować kosmetologię także zdania nie zmienię, a jak widać opinie są podzielone i mam nadzieję, że trafię do rzeszy tych, którzy popierają WSF
![]() do zobaczenia 28 września ;] ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- aah i jeszcze jakby któraś z Was szukała osoby do mieszkania/ pokoju w okolicach Kościuszki to proszę o kontakt!
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Poza tym teoria sie przyda i licencjat bedzie, a potem mozna to jakos nadrobic... Do zobaczenia 28smego
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Widze, ze troche sie dzialo na forum
![]() Ja juz wyciagnelam papiery od Czamary i poszlam zapisac sie na studium u Daleckiej, a tu pani w sekretariacie mowi mi, ze najprawdopodobniej nie bedzie formy dziennej............... Jest ponoc za malo chetnych, wszytskie dziewczyny wybieraja sie na studium zaoczne. Nie rozumiem tego ;/ Tak wiec u mnie chyba kolejna zmiana planow i dziennie pojde na mgr na polibude a zaocznie na studium Daleckiej, choc wcale mi sie to nie widzi ![]() ilo16ona, byc moze bedziemy w tej samej grupie, bo jakbym szla zaocznie do Daleckiej to na technik uslug kosmetycznych + wizaz ![]() dzidka89, a mozna wiedziec jakie studium robilas i czy bylas zadowolona?
|
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Ewelina690 a moze wrocisz do WSF??? heh... Mysle, ze byloby mi o wiele razniej (chociaz sie nie znamy...)
Pewnie juz i tak postanowilas na 100 %, ze wybierasz sie na studium...? Zawsze warto sprobowac zapytac |
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo zalezy mi najbardziej na wiedzy praktycznej...Mam nadzieje, ze zadna z nas nie bedzie nigdy zalowala swojej decyzji
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jest mozliwosc przeniesienia sie z grupy do grupy.
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o wyprawkę, czy któras się orientuje co konkretnie trzeba kupić czy to dopiero w październiku wiadomo?
|
|
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
a to przepraszam musiałam pominąć
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja mam reflex w odpisywaniu nie ma co ^^ hmm.. nati18 nie mam pojecia na jakiej podstawie utworza grupy..wiec spokojnie,dowiemy sie pewnie wszystkiego w 1 dzien
co do jezykow to faktycznie nie wiadomo jakie sądo wyboru i jak to bedzie...ale ja wybieram ang hmmm....WF mnie ciekawi ^^ co bedzie do wyboru. Moja kolezanka miala do wyboru : tenis,basen,jazde konną,fitness. Anunkka nie martw sie tez mam "poślizg" jestem rocznik 88'. Po maturze poszlam najpierw do Studium Kosmetycznego 2 lata. A moze jakies swoje foty zamiescimy tu co? no i zapraszam na nasza nkhttp://nasza-klasa.pl/school/80669/119 ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Elmowski czemu wczesniej nie napisałas ze szukasz wspolokatorki ;p? ehh... bo ja jeszcze 3tyg temu szukalam ;p ... ale juz mam mieszkanko.Na Kamiennej czyli nie ta kdaleko Kościuszki i bardzo blisko Pabianickiej i Sieradzkiej ;p a ktory rocznik jestes jesli mozna wiedziec ? Bedzie ktos w moim wieku w ogole :P?
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Rubinooka, a dlaczego po studium wybierasz sie jeszcze na studia?
Studium bylo kiepskie i chcesz uzupelnic wiedze czy moze miec wyksztalcenie wyzsze?
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o językach pisalam przeciez, naprawde zalamac sie idzie, czasem przestaje sie dziwic dlaczego panuje o studentkach kosmetologii opinia taka a nie inna opinia ![]() wf jest na drugim roku, nie wybieracie, jest tylko aerobic Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-08-18 o 11:32 |
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie dolaczam sie do pytania Eweliny690 odnosnie studium ktore zrobilas... bylo ono kiepskie, ze chcesz wzbogacic wiedze czy chcesz miec wyzsze wyksztalcenie? Cytat:
Potem informacje same sie rozchodza... wiesz jak to jest wsrod babek! Na jakim poziomie jest ten aerobic?? Wart zachodu?
|
||
|
|
|
|
#114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle, ze w wiekszosci przypadkow, kosmetologia jest przemyslanym wyborem, czesto ktorysm kierunkiem z kolei Cytat:
Cytat:
zajecia sa zroznicowane, sa tez elementy tancageneralnie jest ok, ale np. zwolnienia lekarskie nie sa w ogole akceptowane, musisz cwiczyc nawet jak masz przeciwskazania lekarskie do takich zajec, nie mozna przyniesc zaswiadczenia, ze np. chodzisz na basem, strasznie idiotyczne, ciąża jedynie odracza wf o rok i tak trzeba to odrobic, zeby dostac dyplom kolezanka miala uraz kolana(miala zaswiadczenie od ortopedy), gdyby byl wybor, wybralaby mniej obciazajacy kolano sport, niestety musiala cwiczyc, rektor jej powiedzial, ze skoro ktos nie jest sprawny by cwiczyc na aerobicu, nie zasluguje na miano studenta WSF kolejny przyklad dziwnego podejscia wladz WSF do studentow- nie podoba sie? to wypad!
|
|||
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
TRUSKAWKOWAWIOSNA nie kazdemu chce sie czytac akurat Twoje posty
![]() Dziewczyny,ide na studia poniewaz studium w ktorym byłam, nauczyło mnie jedynm slowem nic...same podstawy...henna,manicure ,pedicure,masaż,oczyszcza nie skóry - i to wszystko... Poza tym chce miec wykształcenie wyzsze co jak co,ale papier zawsze w zyciu sie przydaje.
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
moge wiedziec dlaczego?
![]() na szczescie jest w watku pare dziewczyn, dla ktorych warto pisac i pomagac
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Ty masz chyba jakies kompleksy dziewczyno..
![]() Załozyłam ten wątek po to,by poznac sie z dziewczynami z roku i obgadac wszystko co i jak a nie rozmawiac z niedoszla studentka ![]() Poza tym nie mozesz sie burzyc o to ze nie czytam Twoich wszystkich postów,poniewaz mam do tego prawo mam paru znajomych na tej uczelni i sugeruje sie ich opiniami,a nie osoby ktorej nie znam.A napewno juz nie bede krzyczec "wow!" albo " to straszne", "rezygnuje!" po jednym poscie ...... pozdrawiam ^^
|
|
|
#118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
sluchaj, naprawde mam to gdzies czy ktos sobie wezmie moja opinie do serca czy zignoruje, ale skoro ktos zadaje pytanie o to jak jest z jezykami czy wyprawka, ja odpowiadam jak jest, a ktos znowu o to pyta, to dla mnie to jest zwykle lenistwo ![]() nikogo nie namawialam do rezygnacji ze szkoly, tylko przedstawilam jak to wyglada z mojego punktu widzenia, ale skoro czytalas moje posty pobieznie, pewnie wywnioslowalas cos zupelnie innego ![]() skoro masz znajomych, to dlaczego ich nie pytasz o takie sprawy jak np. jezyk w WSF? serio nie rozumiem, naprawde myslalam, ze zalozylas ten watek, aby troche sie dowiedziec czegos o szkole, jak chcesz sie jednoczyc, to moglas zalozyc watek na podforum Wizazowe Spolecznosci albo na forum WSF, w tamtym roku dziewczyny chyba organizowaly spotkanie przed pazdziernikiem http://www.studentwsf.fora.pl/ |
|||
|
|
|
|
#119 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Rozmawialam ze znajoma, ktora jest na zaoczych i mowila, ze nie warto jest isc weekendowo, porownujac sie do dziewczyn z dziennych umieja o wiele mniej... a zdaja na tych samych ocenach... dziwne... Cytat:
Fakt z tym papierkiem... mi tez sie przyda
|
||
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny,
ja też wybieram się na Kosmetologię do WSF ale na tryb zaoczny... Chętnie pogawędzę w z kimś kto też idzie Mój gg 202901Pozdrawiam Anka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

jednak mysle ze studia to nie jest zly wybor - fakt że jest malo godzin praktycznych ale - wszystko masz pokazane na zajeciach - to od Ciebie zalezy czy i jak sie do praktyki przylozysz. Duzo zalezy od tego, na jakie trafisz praktyki na wakacjach. Ja teraz mam praktyki i robie wszystko, no oprocz oczyszczania twarzy, ale jeszcze nie mialam okazji, woskowanie to niektore czesci ciala. A henna czy paznokcie... to nauczysz sie, bedziesz robic znajomym, rodzinie, ja ciagle komus robie. I ciagle sie ucze i idzie mi coraz lepiej, sprawniej
Radzilabym Ci jednak studia, ewentualnie później szkolenia uzupelniajace konkretnych firm, pokazuja rozne fajne zabiegi. A z reszta chyba nie otworzysz salonu od razu po skonczeniu szkoly? gdybys odbyla chociaz staz w jakims salonie, to juz sie nauczysz wiecej
powaznie.

jakbys od pazdziernika miala jakies problemy, pytania watpliwosci dotyczace szkoly, to pisz, mi starsze kolezanki bardzo pomogly, moge sie odwdzieczyc pomagajac mlodszym rocznikom

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)