Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-14, 17:43   #2701
joanna2912
BAN stały

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

no i blada !!! nie moge sie dodzwonic do tego porabanego lekarza i nie pojade przeciez tak na slepo bo nie wiem nawet czy bedzie czy nie poszlam do sklepu i tak mnie zaczelo bolec ,ze nie moglam stanac na noge lewa i musialam zasiasc na srodku sklepu normalnie jestem juz zalmana i zaczynam do siebie dopuszczac pomalu mysl ,ze moze byc cos nie tak niestety jestem wsciekla jak nigdy dotad
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 18:10   #2702
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Asiu kochana te bóle jajników przeszły z Ciebie na mnie,albo mi się udzieliły. Znaczy sie nie boli mnie tak bardzo ale zaczął boleć mnie prawy jajnik,sama nie wiem czy boli czy kłuje.ehh ja to mam dzisiaj dzień

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 18:38   #2703
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna2912 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki ja tylko na chwilke chcialam sie przywitac z wami bo sie zle czuje i jade chyba znowu zaraz do polskiego gina malo ze jest mi niedobrze,zwracam,kreci mi sie w glowie to do tego wczoraj wieczorem zaczelo mnie dziwnie pokluwac w lewej dolnej czesci brzusia oczywiscie jak dla mnie to jest to cos bardzo niepokojacego i chyba chce zeby mnie lekarz zobaczyl bo tu mi niewiele powiedzieli niestety tylko stwierdzili,ze ciaza to natura i nie mozna w nia ingerowac !!!?????!!!! no nic tylko ich pozabijac a ja oczywiscie naczytalam sie na necie ,ze to moze byc poronienie i sobie juz tak nawkrecalam,ze jak mnie normalny lekarz nie zobaczy to chyba sfiksuje no i rana sie znowu zaczelo to dziwne klucie takie jakby promieniowalo po calym brzusio i nie wiem co to moze byc ja chyba oszaleje w tej ciazy mowie wam kobietki

Aśka.....jak cię w łeb palnę to ty otworzysz oczy .Co Ty sobie wkręcasz za głupoty .
Po 1. jak byłoby to poronienie to na 100000% byś o tym wiedziała.Ból jest prawie tak silny jak przy porodzie
Po 2. byłoby obfite krwawienie.

Nie sądzę,aby było możliwe poronienie bez krwawienia.Poza tym te objawy o których piszesz to są najnormalniejsze objawy ciążowe.
Brak jakichkolwiek objawów to może ewentualnie o czymś świadczyć,ale skoro masz wymioty,zawroty głowy i bóle jajników czy macicy to jest OK.
Wymioty świadczą o zwiększonej ilości progesteronu (chyba),zwroty głowy to i ja mam zawsze do południa.A bóle jajników i macicy to czasami mam do tej pory.I ja jakoś nie sądzę aby było ze mną coś nie tak.

A jak zaczniesz wymyślać i wmawiać sobie to zobaczysz,że coś się stanie złego .Taka sugestia czyni cuda....zobaczysz.
Byłaś u lekarza niedawno i nic złego nie zauważył,to dlaczego teraz ma coś być nie tak.
Zachowujesz się jakbyś w ciąży była 1 raz.Stawiam Cię do pionu kobieto .To,że boli to ma boleć.Chuda jak wiór jesteś to ma ci się co rozciągać.I przestań w końcu wymyślać,bo jak wpadnę do tego UK,to tak kijem po tyłku gołym dam,że zobaczysz .Poza tym zauważ,że większość dziewczyn w tym samym okresie cięży ma identyczne objawy i bóle jak Ty

Anusia479..... każda kobieta przechodzi ciążę inaczej.I śluz także może być u każdej inny.Czytałam,że dziewczyny miały biały i gęsty a inne żółtawy i grudkowaty.A ja mam biały i ciągnący,a czasami jak twarożek.Więc sama widzisz.....

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-08-14 o 18:43
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 19:12   #2704
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Witam
Joasiu, kochanie, jezeli bedziesz sie tym tak denerwowac to tylko pogorszysz sprawe. Jesli martwia Cie te bole, sa inne niz dotychczas- skontaktuj sie z lekarzem, ale na spokojnie, bez paniki i stresu. Wiem, ze ciezko, ale musisz sie opanowac, bo jeszcze sama sobie zaszkodzisz!

Anusia, to Ty masz 18 lat? Jak pieknie Bedac w Twoim wieku tez juz chcialam miec dziecko ... Jednak moja rodzinka i TZ wybili mi je z glowy i kupili psa ... Teraz jak sie wyprowadzilam, nie mogac wziac tu ze soba psiaka dostaje nerwicy normalnie ... Ja musze sie kims opiekowac ;( Inaczej nie czuje ze zyje ;( A opieka nad moim TZ to nie to samo...

Juz nie rozumiem co sie ze mna dzieje, wiem ze napewno nie jestem w ciazy, choc jeszcze wczoraj mialam jakies nadzieje, ze moze jakims cudem ... Tymczasem moja @ w tym cyklu zaczela od konca :/ Czyli pierwsze 4 dni lekkie krwawienie, a teraz zaczyna sie jazda ... Nienadazam tamponow zmieniac Mam taki potok ... I brzuch boli jak cholera.
Tlumacze sobie to tym, ze skoro po raz pierwszy mi sie az tak spoznilo to teraz trza przebolec, dluzej sie pomeczyc, moze wroci do normy.
Planuje poczekac do nastepnego cyklu, zobaczyc kiedy przyjdzie i jaki bedzie i wtedy ewentualnie sie zbadac od stop do glow.
Zainstalowalam sobie nawet program dla kobiet do prowadzenia obserwacji cyklu Niestety nie mieszcze sie w granicach temp:p granice sa od 36 do 37 i nie umiem przestawic, bo moje temp ostatnio sa ponizej 36 ...
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 19:29   #2705
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Aśka.....jak cię w łeb palnę to ty otworzysz oczy .Co Ty sobie wkręcasz za głupoty .
Po 1. jak byłoby to poronienie to na 100000% byś o tym wiedziała.Ból jest prawie tak silny jak przy porodzie
Po 2. byłoby obfite krwawienie.

Nie sądzę,aby było możliwe poronienie bez krwawienia.Poza tym te objawy o których piszesz to są najnormalniejsze objawy ciążowe.
Brak jakichkolwiek objawów to może ewentualnie o czymś świadczyć,ale skoro masz wymioty,zawroty głowy i bóle jajników czy macicy to jest OK.
Wymioty świadczą o zwiększonej ilości progesteronu (chyba),zwroty głowy to i ja mam zawsze do południa.A bóle jajników i macicy to czasami mam do tej pory.I ja jakoś nie sądzę aby było ze mną coś nie tak.

A jak zaczniesz wymyślać i wmawiać sobie to zobaczysz,że coś się stanie złego .Taka sugestia czyni cuda....zobaczysz.
Byłaś u lekarza niedawno i nic złego nie zauważył,to dlaczego teraz ma coś być nie tak.
Zachowujesz się jakbyś w ciąży była 1 raz.Stawiam Cię do pionu kobieto .To,że boli to ma boleć.Chuda jak wiór jesteś to ma ci się co rozciągać.I przestań w końcu wymyślać,bo jak wpadnę do tego UK,to tak kijem po tyłku gołym dam,że zobaczysz .Poza tym zauważ,że większość dziewczyn w tym samym okresie cięży ma identyczne objawy i bóle jak Ty

Anusia479..... każda kobieta przechodzi ciążę inaczej.I śluz także może być u każdej inny.Czytałam,że dziewczyny miały biały i gęsty a inne żółtawy i grudkowaty.A ja mam biały i ciągnący,a czasami jak twarożek.Więc sama widzisz.....
dzieki kochaniutka chyba tego mi bylo trzeba zeby ktos mi prosto w twarz powiedzial ,ze jestem nienormalna z tym wydziwianiem i wymyslaniem faktycznie nie boli tak jak porod ,nawet jak na @ nie boli tylko kluje poprostu,czasem mocniej czasem slabiej ,zebys wiedziala ,ze kazdy mi mowi ,ze zachowuje sie jak bym 1 raz zaciazyla ale to chyba dlatego ,ze teraz wzystko bylo tak jak potrzeba znaczy sie planowane od jakiegos czasu,masz racje bedzie dobrze nie ja 1 i nie ostatnia w ciazy jestem dzieki jeszcze raz za kopniaka w tylek
Stary 2009-08-14, 19:41   #2706
Sensuel
Wtajemniczenie

joanna.....a prąciem cię bardzo.Polecam się na przyszłość.Ja panikowałam jakieś 2tyg temu gdy u mojej dzidzi lekarz zauważył przezierność karkową 2,5mm.Całą drogę z PL do DK łykałam łzy,aby mój TŻ nie widział,że to przezywam,bo on jak zwykle uważa,że wszystko jest OK.Kopa w dała mi moja kumpelka i od tej pory,wiem że wszystko z moim maluchem jest OK,bo inaczej być nie może.Poza tym ktoś kiedyś gdzieś napisał,że Bóg nie daje nam cięższego krzyża niż jesteśmy wstanie unieść.I on chyba wie,że ja chorym dzieckiem (odpukać) nie potrafiłabym się zająć i nie dałabym rady psychicznie tego udźwignąć.Więc musi być dobrze o czy przekonam się 19.08 czyli w środę.A wtedy to będę siwa i od rana będę pewnie trzęsła się ze strachu jak osika przed badaniem prenatalnym,bo mam na 10:10.
Także głowa do góry i Asiu....uwierz mi,że dzidzia będzie śliczna po mamusi,albo po tatusiu bo ma po kim i niczym się nie przejmuj,nie wmawiaj tylko ciesz się,że cokolwiek czujesz.
Ja teraz czuję coś dziwnego w podbrzuszu.Jakbym miała jakiegoś guzka,piłeczkę do tenisa czy coś takiego.Ale to fajne uczucie.Czuję to tylko jak siedzę,albo leżę na plecach.Jak chodzę to widzę tylko wielki brzuchol,bo na obiad był kalafior
Stary 2009-08-14, 19:55   #2707
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witam
Joasiu, kochanie, jezeli bedziesz sie tym tak denerwowac to tylko pogorszysz sprawe. Jesli martwia Cie te bole, sa inne niz dotychczas- skontaktuj sie z lekarzem, ale na spokojnie, bez paniki i stresu. Wiem, ze ciezko, ale musisz sie opanowac, bo jeszcze sama sobie zaszkodzisz!

Anusia, to Ty masz 18 lat? Jak pieknie Bedac w Twoim wieku tez juz chcialam miec dziecko ... Jednak moja rodzinka i TZ wybili mi je z glowy i kupili psa ... Teraz jak sie wyprowadzilam, nie mogac wziac tu ze soba psiaka dostaje nerwicy normalnie ... Ja musze sie kims opiekowac ;( Inaczej nie czuje ze zyje ;( A opieka nad moim TZ to nie to samo...

Juz nie rozumiem co sie ze mna dzieje, wiem ze napewno nie jestem w ciazy, choc jeszcze wczoraj mialam jakies nadzieje, ze moze jakims cudem ... Tymczasem moja @ w tym cyklu zaczela od konca :/ Czyli pierwsze 4 dni lekkie krwawienie, a teraz zaczyna sie jazda ... Nienadazam tamponow zmieniac Mam taki potok ... I brzuch boli jak cholera.
Tlumacze sobie to tym, ze skoro po raz pierwszy mi sie az tak spoznilo to teraz trza przebolec, dluzej sie pomeczyc, moze wroci do normy.
Planuje poczekac do nastepnego cyklu, zobaczyc kiedy przyjdzie i jaki bedzie i wtedy ewentualnie sie zbadac od stop do glow.
Zainstalowalam sobie nawet program dla kobiet do prowadzenia obserwacji cyklu Niestety nie mieszcze sie w granicach temp:p granice sa od 36 do 37 i nie umiem przestawic, bo moje temp ostatnio sa ponizej 36 ...
A no kochana mam 18 lat. Ja postawiłam na swoim. W marcu skończyłam 18 lat dopiero,ale w grudniu już wyprowadziłam się z domku z wtedy obecnym narzeczonym. Moja mama się o tym dowiedziała w ten sam dzień w którym jechalismy oglądać mieszkanie.W maju wzieliśmy ślub nie patrząc na zdanie innych. Dowiedzieli się jak była już ustalona data w Urzędzie. A w czerwcu się zdecydowaliśmy na dziecko i udało się już w lipcu.Tak więc wszystko ułożyło się tak jak powinno. I jestem z tego wpełni zadowolona. Psy tez mam nawet dwamój mąż mi kupił od razu jak poszlismy na swoje.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-08-14, 20:08   #2708
zebra666
Zakorzenienie

A ja znowu jestem niczym odkurzacz:P ech te wieczory ostatnie strasznie ciężkie są:F

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 20:13   #2709
Sensuel
Wtajemniczenie

Anusia....to Ty taka młodociana zbuntowana jesteś tak ? .Każdy tam swoją drogę życia obiera sobie sam.Ja broń Boże krytykować ciebie nie będę,ale podziwiać też nie mam czego.Być może ty jesteś bardziej emocjonalnie dojrzała od innych dziewczyn,że w tym wieku sama z siebie zapragnęłać mieć dziecka.Ja osobiście mam kilka koleżanek co w wieku 17-18 lat zaszły w ciążę i mają dziecko,ale to były 100% wpadki.Same z siebie na pewno by nie chciały.Każda z nas ma inne powołanie.Ja osobiście jakbym swojego synka nie urodziła w wieku 25lat to bym pewnie do teraz nie miała dziecka,bo jakoś ten temat mnie nie bawił.Widocznie Ty jesteś ode mnie o 10 lat dojrzalsza .
A jak Twoja rodzinka zareagowała na takie zmiany w Twoim życiu jak ślub i dziecko??
Stary 2009-08-14, 20:29   #2710
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hej kobietki
To znowu ja Ehh pisalam i pisalam i mi sie skasowalo
No i teraz juz nie pamietam co mialam napisac
Sensuel dzieki ze dalas Asience pozadnego kopniaka jak mnie nie bylo Choc korci mnie zeby wybic Jej doszczetnie to ciagle myslenie ze cos bedzie nie tak Normalnie trzeba sie wziasc za Ta kobite....co Ty na to???
Asienko sloneczko nie mozesz tak!!! Wszystko bedzie dobrze i masz o tym pamietac!!! Jak znow o tym zapomnisz to normalnie wpadne do Ciebie,ale i zobaczysz co sie bedzie dzialo :P
Koglus czyli teraz masz 29 i pierwsze dziecko w drodze???
Wiesz ja mam niby dopiero z jednej strony 25,ale z drugiej juz 25 i czuje ze czas uplywa,a chcialabym miec 2 dzieci...A narazie cisza nawet w ciazy nie jestem

Buziaki Slonka

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 20:40   #2711
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Anusia....to Ty taka młodociana zbuntowana jesteś tak ? .Każdy tam swoją drogę życia obiera sobie sam.Ja broń Boże krytykować ciebie nie będę,ale podziwiać też nie mam czego.Być może ty jesteś bardziej emocjonalnie dojrzała od innych dziewczyn,że w tym wieku sama z siebie zapragnęłać mieć dziecka.Ja osobiście mam kilka koleżanek co w wieku 17-18 lat zaszły w ciążę i mają dziecko,ale to były 100% wpadki.Same z siebie na pewno by nie chciały.Każda z nas ma inne powołanie.Ja osobiście jakbym swojego synka nie urodziła w wieku 25lat to bym pewnie do teraz nie miała dziecka,bo jakoś ten temat mnie nie bawił.Widocznie Ty jesteś ode mnie o 10 lat dojrzalsza .
A jak Twoja rodzinka zareagowała na takie zmiany w Twoim życiu jak ślub i dziecko??
Moja mama zawsze twierdziła,że szybciej dojrzewam. U mnie w życiu nic nie było wpadką. Dziecko już na pewno nie jest wpadką. Moja rodzina ździwiła się na ślub,ale się cieszyła. Moi Teściowie wraz z rodzicami zorganizowali cały ślub i wesele. Moja mama się bardzo ucieszyła jak dowiedziała się o ciąży i moje rodzeństwo również. Mam koleżankę która w wieku 17 urodziła dziecko a teraz ma już drugie,ale to już nie planowane i wogóle do niczego bo mała jest teraz w domu dziecka

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Także wiesz. Jak się coś robi to trzeba ponosić za to odpowiedzialność,a nie później myśleć co dalej. A mi już do szczęścia jest potrzebna tylko kruszynka na świecie

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2009-08-14 o 20:37
Stary 2009-08-14, 21:08   #2712
Sensuel
Wtajemniczenie

Anusia....ja uważam,że dziecko nie jest żadną przeszkodą w życiu o ile masz podporę w rodzinie i TŻ.Nawet jeżeli chodzi o edukację.Czy Ty masz zamiar w przyszłości dalej się kształcić czy wolisz od razu do pracy iść?
Bardzo dobrze,że masz oparcie w rodzinie i w mężu

Kicia...myślę,że Asia powinna sama zmienić swoje myślenie,my możemy jej tylko nagadać.Nie jesteśmy lekarzami także nie jesteśmy jej w stanie pomóc.Ale ona na szczęście lekarza NIE potrzebuje .Ona po prostu nie może uwierzyć w swoje szczęście.Szczerze pisząc to do mnie to jeszcze też nie dotarło.Myślę,że dotrze jak lekarz powie,że wsio ok,albo jak poczuję pierwsze ruchu.Z synkiem jak byłam w ciąży do jakoś długo po urodzeniu nie docierało do mnie,że on jest mów i że to JA dokonałam tego,że wypchnęłam go przez otwór wielkości dziurki od klucz.Duma mnie rozpierała,ale jakoś tak mamą się nie czułam.
A Aśka panikuje i tyle.Ona mogłaby pewnie mieszkać ze swoim ginkiem,tak jak ja .Ale,że on w PL a ja w DK to raczej nie możliwe

A tak swoją drogą to zobaczymy kicia jaka ty będziesz mądrala jak zafasolkujesz hehehe....tak jak my wszystkie pewnie.
Stary 2009-08-14, 21:31   #2713
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hihi Sensuel kochana wcale sie Wam nie dziwie ze nie mozecie uwierzyc w swoje szczescie,bo pewnie tez bym nie mogla uwierzyc
Ale u mnie to jeszcze dluuuga droga Choc jestem dosc pozytywnie nastawiona bo jak narazie odkad dostalismy mieszkanko to dzieja sie same pozytywne rzeczy
HIhihih ja jak zafasolkuje to bede gorzej panikowac niz Wy bo Wy to juz jestescie dzieciate a ja jeszcze ani jednego Skarbenka nie wydalam na swiat
Noo kochana masz z czego byc dumna,zreszta ze tak powiem jak kazda z nas,bo przez taka mala dziurke przechodzi taki cudny szkrab ze az ciezko w to uwierzyc No ale dzieje sie tak...poprostu cud natury !!!
A Asienka musi sie wziasc za siebie,bo tak byc nie moze !!!
Kochana masz w sobie cudna fasolinke i MUSISZ wierzyc ze wszystko bedzie dobrze !!!!
Agus kochanie a co Ty tak cichutko siedzisz??? Co tam u Ciebie kochana,jak sie czujesz,jak tam nowa praca???
Opowiadaj mi tu wszystko bo juz sie stesknilam za Toba !!!

Stary 2009-08-14, 21:32   #2714
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc moje kochane kobitki
dluuugo mnie tu nie bylo bo az tydzien.
po pierwsze gratuluje zafasolkowanym.
witam swieze staraczki i zycze powodzenia i szybkiego wybrzuszenia

kochane u mnie wszystko w porzasiu-mam taka nadzieje.
w pracy masakra-byly dni miasta,ludzi masakrycznie duzo.ale dalam rade.choc mialam chwile slabosci aby w chol...re to zostawic.tydzien sie skonczyl katorgi i juz nastana dni spokoju.bede opychala sie owocami lodami i smakolykamizartuje jakos nie mam zbytniego apetytu.

moj groszek juz ma ponad 7tygodni.sypiam juz dobrze,zadnych bolow duzych,wiadomo czasami jakis pojedynczy slabiutki.na szczescie brak wymiotow.choc dzis mialam wirowke w zoladku,oby szybko mi przeszlo.pomaga mi cieputka herbatka.

JOASIA Ty babo uspokoj sie,bo te bole to napewno sa przez to,ze stresujesz malenstwo internetowymi glupotami.

KICIU hmmm hmmmm brak @.wiesz kochana ja mialam taki sam sluz i podejscie,ze sie teraz nie udalo ale ze w krotce sie udaa moze to juz bedzie brak @ na najblizsze 9 miesiecy KICIULEK trzymam kciuki

kochane we wtorek ide na pierwsza wizyte do poloznej.trzymajcie kciuki za nas

STARA PANNA przegon zle myslenie a szczescie szybko zawita w brzusiu

kochane milego wieczoru

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 21:50   #2715
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Agus nooo nareszcie
Jeee i we wtorek zobaczysz malenstwo,czy jeszcze nie???
Ja nie wiem dlaczego ale mam caly czas taki zolty ale jakby suchy sluz,i nie jest go za duzo...Jutro termin @,hmm pewnie sie pojawi bo juz czuje takie dziwne skurcze jajnikow jak zawsze przed...Takze kochana w tym cyklu jeszcze nie zostaniesz ciocia mojego malenstwa!!! Moze w przyszlym ale,to wszystko wielka niewiadoma...
Jedyne co mnie zadziwia to to ze ciagle jestem glodna,ale to pewnie juz moj organizm tak reaguje na zmiane klimatu na jesienny i zaopatrza sie w tluszczyk
To juz u mnie taka norma

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-14, 21:51   #2716
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Anusia....ja uważam,że dziecko nie jest żadną przeszkodą w życiu o ile masz podporę w rodzinie i TŻ.Nawet jeżeli chodzi o edukację.Czy Ty masz zamiar w przyszłości dalej się kształcić czy wolisz od razu do pracy iść?
Bardzo dobrze,że masz oparcie w rodzinie i w mężu

Kicia...myślę,że Asia powinna sama zmienić swoje myślenie,my możemy jej tylko nagadać.Nie jesteśmy lekarzami także nie jesteśmy jej w stanie pomóc.Ale ona na szczęście lekarza NIE potrzebuje .Ona po prostu nie może uwierzyć w swoje szczęście.Szczerze pisząc to do mnie to jeszcze też nie dotarło.Myślę,że dotrze jak lekarz powie,że wsio ok,albo jak poczuję pierwsze ruchu.Z synkiem jak byłam w ciąży do jakoś długo po urodzeniu nie docierało do mnie,że on jest mów i że to JA dokonałam tego,że wypchnęłam go przez otwór wielkości dziurki od klucz.Duma mnie rozpierała,ale jakoś tak mamą się nie czułam.
A Aśka panikuje i tyle.Ona mogłaby pewnie mieszkać ze swoim ginkiem,tak jak ja .Ale,że on w PL a ja w DK to raczej nie możliwe

A tak swoją drogą to zobaczymy kicia jaka ty będziesz mądrala jak zafasolkujesz hehehe....tak jak my wszystkie pewnie.
Ja właśnie w tym roku skończyłam szkołę,inaczej bym nie wyszła za mąż ani nie planowała dziecka. Na razie poświęcę się wychowaniu pociechy,do pracy pewnie pójde jak podrośnie kruszynka.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-08-14, 21:57   #2717
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

No tak tak Anusia ale Sensuel pewnie chodzilo o szkole wyzsza...bo teraz poprostu zdalas mature jak sie domyslam,tak??
Fajnie wszystko zaplanowane

Stary 2009-08-14, 22:12   #2718
joanna2912
BAN stały

Dzieki laseczki fajnie jest miec kogos kto powie cos pocieszajacego kto opierdzieli wtedy kiedy trzeba a nie tak jak moje niektore znajome sruciuciuciu a swoje mysla albo zlorzecza superasno,ze tu trafilam SENSUEL a ty laseczko nic sie nie stresuj bo jak brzusio rosnie tzn ,ze wszystko ok moja mama mowi,ze jak by bylo cos nie tak to zazwyczaj nasz organizm tzn mlodej zdrowej kobietki broni sie przed chorym plodem i zazwyczaj go wydala zanim tak naprawde kobieta dowie sie,ze jest w ciazy takze glowa do gory i wsuwaj kwasne rzeczy aby napewno byla coreczka ale sobie pospalam z tego wszystkiego a teraz ide na lody jak wroce to sie odezwe
Stary 2009-08-14, 22:22   #2719
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanna2912 Pokaż wiadomość
Dzieki laseczki fajnie jest miec kogos kto powie cos pocieszajacego kto opierdzieli wtedy kiedy trzeba a nie tak jak moje niektore znajome sruciuciuciu a swoje mysla albo zlorzecza superasno,ze tu trafilam SENSUEL a ty laseczko nic sie nie stresuj bo jak brzusio rosnie tzn ,ze wszystko ok moja mama mowi,ze jak by bylo cos nie tak to zazwyczaj nasz organizm tzn mlodej zdrowej kobietki broni sie przed chorym plodem i zazwyczaj go wydala zanim tak naprawde kobieta dowie sie,ze jest w ciazy takze glowa do gory i wsuwaj kwasne rzeczy aby napewno byla coreczka ale sobie pospalam z tego wszystkiego a teraz ide na lody jak wroce to sie odezwe

Kwaśne są na chłopca ,a słodkie na dziewczynkę
Stary 2009-08-14, 22:31   #2720
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Kurcze a ja ani kwaśnego ani słodkiego nie jadam,to co to bedzie. Takimi bólami jak na @ to mam się nie przejmować,nie?Bo to normalne chyba we wczesnej ciążymuszę sobie przestać wkręcać. zmykam spać,dobrej nocki wszystkim

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-08-14, 22:38   #2721
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Koglus czyli teraz masz 29 i pierwsze dziecko w drodze???
Wiesz ja mam niby dopiero z jednej strony 25,ale z drugiej juz 25 i czuje ze czas uplywa,a chcialabym miec 2 dzieci...A narazie cisza nawet w ciazy nie jestem

Buziaki Slonka
Kicia Wydaje mi sie ze ja poprostu jak bym byla w Polsce to bym sie wczesnie zaczeła starac ale w UK jakos nie czułam sie , że chce miec dziecko , chyba nie bylam gotowa, bardzo mi sie podobbala praca , potem duzo zwiedzalam i w końcu stwierdzilam ze jestem gotowa miec dziecko.Pozatm znajomi tez nie mieli dzieci wiec czeste wypady , dyskoteki itd byly super. A z drugiej strony to nawet nie mialam czasu na mysli o dziecku poniewaz mialam i teraz tez jeszcze mam chore jelita, tzn chorobe jelit w remisji, tak wiec tez nie wiem jak moja ciaza bedzie wygladac . Mysle tez zeby miec dwojke jedno po drugim z odstępnem rocznym, ale kto wie jak sie ułozy. Bardzo mi sie podoba w Uk urlop macierzynski platny przez prawie 9 miesiecy
Tak wiec Kicia nie martw sie , zajmij sie praca a dzidzia sama przyjdzie
buziaki
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 22:42   #2722
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANUSIA nic sie nie boj takie bole sa,ja takie mialam,teraz sa one slabsze.

KICIA no ja tez mialam i mam taki troche zoltawy kolorek i nim sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy to myslalam,ze cos mi jest.bo nigdy wczesniej takiego kolorku u siebie niew idzialam a czytalam,ze sluz zawsze powinien byc koloru bialego.

JOANNA smacznego.ja w pracy podjadam troszku lody.choc mnie ciagnie do kwasnego

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-14, 23:28   #2723
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

O rany Asiula lody o tej porze??? Masakra hehehe :P
Koglus no tak wiesz to moze nie zalezy tez od tego Polska nie Polska tylko od klimatu,warunkow itp,wiesz byli znajomi czulas potrzebe sie wyszalec i chcialas dojrzec do maciezynstwa
No i stalo sie
A ja nigdy nie bylam imprezowa,ew.wiesz w kilka osob posiedziec przy soczku i tyle,raz na rok na dyske heh i to juz po naprawde dlugim zastanowieniu
A co do zwiedzania to uwielbiam,ale malo mam okazji bo zawsze cos sie dzieje,a z dzidzia tez mozna podrozowac
Ja uwielbiam dzieciaki,zreszta zajmuje sie nimi od 16 roku zycia jako opiekunka I odkad pamietam zawsze chcialam miec Ale jak skonczylam chyba 20 to juz tak naprawde chcialam miec dzidzi i rodzinke,ale widocznie nie bylo odpowiedniego kandydata na ojca i meza !!!
A teraz jest,jestem szczesliwa,oczywiscie sa chwile grozy jak wszedzie ale wiem ze to jest to
Agus ja wlasnie nie moge sobie przypomniec czy mialam juz tak czy nie Bo w ostatnich czasach napewno nie!!! Ale czytalam kiedys w jakims artykule ze zolty sluz oznacza zapalenie Ehhh
A jutro na 100 procent bedzie @ bo juz znam ten bol ktory krazy po jajnikach
No coz zdarza sie ... trzeba probowac dalej A ja dopoki nie dojde do celu to nie odpuszczam hihihih

Buziaki

Stary 2009-08-14, 23:55   #2724
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Kicia Wydaje mi sie ze ja poprostu jak bym byla w Polsce to bym sie wczesnie zaczeła starac ale w UK jakos nie czułam sie , że chce miec dziecko , chyba nie bylam gotowa, bardzo mi sie podobbala praca , potem duzo zwiedzalam i w końcu stwierdzilam ze jestem gotowa miec dziecko.Pozatm znajomi tez nie mieli dzieci wiec czeste wypady , dyskoteki itd byly super. A z drugiej strony to nawet nie mialam czasu na mysli o dziecku poniewaz mialam i teraz tez jeszcze mam chore jelita, tzn chorobe jelit w remisji, tak wiec tez nie wiem jak moja ciaza bedzie wygladac . Mysle tez zeby miec dwojke jedno po drugim z odstępnem rocznym, ale kto wie jak sie ułozy. Bardzo mi sie podoba w Uk urlop macierzynski platny przez prawie 9 miesiecy
Tak wiec Kicia nie martw sie , zajmij sie praca a dzidzia sama przyjdzie
buziaki
Chorymi jelitami sie nie przejmuj w ciazy ja mam colitis ulcerosa i ciaza usypiala mi te swinstwo,jedyny co zle to ,ze trzeba sie choc w miare trzymac diety i mi jak na razie to wychodzi bo nie mam ochoty na nic do jedzenia

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Niby tak kochanienka ale ja w ciazy z moimi synkami wyjadalam wszystko co slodkie a na kwasne nie moglam patrzec a tu prosze 2 a raczej 4 jajeczka wyskoczyly
Stary 2009-08-15, 00:02   #2725
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

A ja jeszcze slyszalam ze dziewczynka odbiera urode mamie,tzn pojawiaja sie wypryski,zadsze wlosy sie robia itp,hmm jest to prawda???

Stary 2009-08-15, 08:48   #2726
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Agniesia to dobrze,że później będą słabsze,teraz na razie umieją dopiec,ale da się wytrzymać. Bo oprócz tego nic innego mi nie dolega.
A tak wogóle to witajcie kobietki jak tam nocka minęła?? I jak tam Kicia Twoja @??Może nie przyszła??
Asiu a Ty już się uspokoiłaś z tymi obawami?? Bo mi już przeszło

MIŁEGO DNIA:ro za:

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
A ja jeszcze slyszalam ze dziewczynka odbiera urode mamie,tzn pojawiaja sie wypryski,zadsze wlosy sie robia itp,hmm jest to prawda???
No podobno tak jest,że dziewczynka zabiera urodę a chłopiec dodaje

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-08-15, 09:10   #2727
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:

Bajki to są
Moja koleżanka nr 1. miała wypryski na twarzy i to dużo i ma synka.
Mam koleżanki co mają córeczki.W ciąży wyglądały superowo
Co do włosów tego nie wiem .Ja z synkiem miałam baaardzo gęste włosy,a teraz wycieniowałam także ciężko określić.

Joanna....generalnie jem wszystko i nie ciągnie mnie w konkretnym kierunku.No może bardziej w słodkie.Z synkiem to jadłam i słono i słodko na zmianę.Kwaśnego nie pamiętam.W zasadzie z nim to jadłam wszystko jak odkurzacz.A teraz to jem mało,ogórki kiszone zajadam kanapką z dżemem,ale jak najdzie mnie smak to i pizze bym zjadła i czekoladę.No i teraz mam tak jak ostatnio jazdę na owoce
A co do upodobań jedzeniowych w ciąży a płci dziecka to pisałam już na mamuśkach styczniowo-lutowych.
A o tym czytałam w fachowej literaturze Karola Wójcika "Chłopiec czy dziewczynka".

oto fragment:
"...Dr Shettles zwrócił uwage, ¿e w wielu przepowiedniach
ludowych na temat płci nie narodzonego dziecka zwraca sie
uwage na temat preferencji smakowych przyszłych matek
Copyright by Wydawnictwo Złote Mysli & Karol Wójcik
CHŁOPIEC CZY DZIEWCZYNKA – Karol Wójcik
2. Inne aktualnie wystepujace metody
ı��str. 22
i tak np., je¿eli cie¿arna lubi potrawy kwasne, ostre i słone narodzi
sie syn, natomiast, gdy przepada za słodkimi, łagodnymi czy
mlecznymi - bedzie córka. Udowodnił, ¿e na te preferencje
smakowe zwracamy uwage dopiero podczas cia¿y, ale
powodem takiej a nie innej płci jest to, ¿e matka od¿ywiała sie
tak równie¿ w okresie przed zajsciem w cia¿e.
Idac tym tropem wskazanym przez dr Shettlesa dwaj naukowcy
dr Jacques Lorrain z Montrealu i prof. Joseph Stolkowski
z Pary¿a postanowili sprawdzic, jakie konkretnie składniki
mineralne sa odpowiedzialne za determinacje płci dzieci.
Stwierdzono, ¿e aby była dziewczynka nale¿y spo¿ywac du¿o wapnia
i magnezu, a mało sodu i potasu i na odwrót.
Dieta taka wpływa na zmiane własciwosci sluzu w pochwie, co
pomaga plemnikom jednego rodzaju... "

Osobiście to przed zaciążeniem stosowałam się to tego i do wielu jeszcze innych rzeczy.Zobaczymy co mi z tego wyszło pewnie 29 września dopiero

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-15, 09:39   #2728
zebra666
Zakorzenienie

dziewczyny z tym jedzeniem to pewnie w większości jak komuś się sprawdziło, że jadł kwaśne i ma chłopca to w to wierzy a ile jest takoch co im się nie sprawdziło!!! Ja musiałabym mieć bliźniaki bo i na słodkie i an kwaśne mam smaki, nawet wcześniej z przewagą na słodkości i co? Jak się wszytsko sprawdzi będzie Piotruś:P A i mam więcej wyprysków i włosy mi bardziej wypadają. Nie wierzę w te brednie bo to zależy od chwili zapłodnienia, owulacji, czasu oczekiwania na sprawce zwanego plemnikiem:F a z momentem jego dotarcia wszytsko jest już ustalone

Stary 2009-08-15, 12:20   #2729
angela10086
Raczkowanie

czesc laski przyjmiecie mnie do waszego grona?
angela10086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-15, 12:48   #2730
zebra666
Zakorzenienie

Angela pewnie Napisz może o sobie cosik czy się starasz, czy masz już lokatora

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości