![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sprzątanie po psach
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
a mi sie zdarzyla ostatnio bardzo przykra sytuacja
bylam na spacerze z moija 18 letnia sunia, akurat miala zapalenie oskrzeli i byla juz w bardzo ciezkim stanie, miala problem z wyproznianiem, robila siuisu co 2 godziny... no wiec po zniesieniu jej na dol po schodach, moj piesioa wlasnie robil siusiu na trawnik pod blokiem, kiedy napatoczyla sie jakas stara wiedzma i mi zaczela pieprzyc ze po piesku to trzeba sprzatac (pies siusial - na trawe), ujela to bardzo chamsko, i dodala, ze 'zobaczy pani, za kilka godzin ten pies zdechnie' ... milutka sąsiadka...starszym ludziom to jednak pada na mózg. tak mnie w****ila , biorac pod uwage ze pies byl w takim stanie, ze mogl nie dozyc jutra, ze myslalam ze ja pobije!!!! odpyszczylam, ze 'jesli ten pies za kilka godzin zdechnie, to ja osobiscie dopilnuje, zeby pani zdechla rownie szybko'. ciekawe czy to do niej dotarlo, bo mowilam calkiem powaznie.
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
W Krakowie już ruszyła akcja sprzątania po psach, nie sprzątanie to 500 zł mandatu. Póki co wszyscy noszą ze sobą woreczki i oglądają się wokoło czy gdzieś nie ma straży
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Malaika85 trzeba wyluzowac tacy ludzie niestety sie zdarzaja;/ Ja wyprowadzam psa w miejsce gdzie faktycznie zadko kto chodzi, dzieci sie tam nie bawia. Ostatnio jakis koles podszedl do mnie i tak do mnie: On:-A ten pies tak będzie tak srał? Ja:-A co nie może? On:-że co?!?!?!?!? Ja:-Ze gówno! A za godzine wychodz z wlasnym i rowniez nie sprzata. Uwazam ze powinno brac sie pod lupe tych ludzi ktorych psy robia na chodnik! Jesli moj pies zrobil co nieco na chodnik oczywiscie ze posprzatam.
![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
BAN stały
|
A co wy się dziwicie później, że ludzie reagują z agresją. Polskie miasta przypominają psie sraczyki, że obrzydzenie bierze czasem przejść po ulicy.
Nie dociera do niektórych, że mniej energii zużyją na podniesienie kupska niż kombinowanie jak poudawać, że się sprząta? Co w tym jest dziwnego, że sprząta się po sobie i dlaczego mają być na to akty prawne jak to powinien wiedzieć każdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W moim mieście nie jest żle, zdarzają się kupy na chodniku (ludzie najwyrazniej nie wiedzą do czego służy chodnik ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() jestem za...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Dziś pies, którym się opiekuję zrobił kupę przy trawniku, dokładnie na krawężniku. Z daleka usłyszałam jakieś wrzaski dwóch emerytów stojących pod klatką. Oczywiście darli się żebym to posprzątała. Postraszyli mnie Strażą Miejską. Ale co oni mogą mi zrobić? Na tym osiedlu nie ma specjalnych koszy na psie odchody. Przyłapana na gorącym uczynku przez Strażnika dostałabym mandat, że nie posprzątałam tej kupy.. później musiałabym ją posprzątać ( z woreczkami nie byłoby problemu, chociaż nie orientuję się czy muszą być jakieś specjalne) i wyrzuciłabym kupę do kosza na śmieci. A Strażnicy mieliby kolejną szansę aby wypisać mi mandat. Za co? Za to, że wrzucam psie odchody do kosza nie przeznaczonego na tego typu rzeczy. Miałabym na koncie dwa mandaty, nie wiem skąd wzięłabym pieniądze na zapłacenie za nie- chyba z księżyca ;] Kupa się po jakimś czasie rozłoży.. fakt- wygląda to nieestetycznie i wcale mi się to nie podoba, ale prosiłabym najpierw osoby, którym to taaak bardzo przeszkadza, żeby poczytały cokolwiek na ten temat zanim otworzą usta. Niech coś z tym zrobią. Skoro trzeba sprzątać niech skierują jakieś zażalenie, że nie ma specjalnych koszy. Na pewno ktoś by się tym zainteresował. Mi korona z głowy nie spadnie gdy posprzątam tą kupę. Już nie raz sprzątałam i to wcale nie małą. Ale ludzie zastanówcie się co wymyślacie. To tak samo jakby karało się przestępców, ale nie byłoby żadnego więzienia, żeby ich tam osadzić. Ma to jakiś sens? Żadnego... Więc najpierw niech władze zajmą się ustawianiem śmietników na każdym rogu ( a nie jeden na pół osiedla) a później przechadzają się i wlepiają mandaty.
Z resztą kosze na śmieci są co kawałek, a jakoś śmieci fruwa miliardy po chodnikach. A takie plastikowe woreczki chyba wyrządzają środowisku więcej złego niż psia kupa, która się po jakimś czasie rozłoży.... Ja mam takie zdanie na ten temat. Skoro jest kara za takie coś niech ustawią te śmietniki i będzie spokój.. chociaż nie wiadomo na ile.... Każdemu nie da się dogodzić ;]
. stupid. Edytowane przez mooooonika1 Czas edycji: 2009-08-03 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam ze spaceru z psem, i na samym środeczku chodnika leżała wieeeeeeeeeeeeeeeeeelka kupa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Z jednej strony uważam, że należałoby posprzątać po piesku, bo ktoś może w to np. wleźć, ale z drugiej strony taka jest fizjologia piesek załatwia się na podwórku, człowiek w kibelku i tak gdzieś to trafia i tak
![]() ![]()
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę bardziej ekologicznie, torebka foliowa rozkłada się kilkadziesiąt. kilkaset lat, a ta kupa kilka miesięcy.
Edytowane przez slonko8918 Czas edycji: 2009-08-04 o 00:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zadomowienie
|
No to chyba nie jest normalne aby wrzucać do zwykłych śmietników psie odchody? np. bezdomni grzebią w kubłach.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
Słodkie gadanie... Nie posprzątam bo nikt nie sprząta, nie posprzątam bo mój pies małe kupy wali, nie posprzątam bo nie ma specjalnych koszy, nie posprzątam bo nie rozdają torebek i pod drzwi mi nie przynoszą w zębach, nie posprzątam bo srututututututu... Do wszystkich radośnie beztroskich osób, nie podcieracie sobie też tyłka, bo przecież papieru toaletowego nie ma za darmo ? Gdy ktoś jest chamem i prostakiem zawsze znajdzie sobie jakiś idiotyczny argument, dlaczego nie robi czegoś, co powinno być przecież normalne.
I TAK, MOŻNA wrzucać do zwykłych koszy. Wasza szczera troska o bezdomnych jest iście wzruszająca. I jeszcze sprzedam cenną informację koleżance która nie chce pobrudzić swoich cennych rączek, bo przecież podatek za psa płaci - szkoda tylko, że nie ma czegoś takiego jak podatek za psa, jest OPŁATA, ale po co się dowiadywać co zacz, jak można żyć w słodkiej nieświadomości i dalej zabobon szerzyć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Od 2008 roku na terenie całej Polski nie istnieje podatek od posiadania psa. Osoby, które mówią, że płacą podatek, mówią głupotki, ponieważ czegoś takiego nie ma. Istnieć może opłata od posiadania psa. Czym różni się opłata od podatku ? Dla płacącego niczym szczególnym, bo jedno i drugie płacić trzeba, ale różni się dla gminy dość istotnie. Podatek bowiem jest obowiązkowy, i czy gmina chce, czy nie chce, czy jej się to opłaca, czy nie - ściągać to musi. Wiele gmin miało nie dość, że minimalną ściągalność, to zmuszenie do płacenia było nieopłacalne, a sama biurokracja była kosztowniejsza od ewentualnych zysków z podatku. Oplata nie jest obowiązkowa, więc gmina może sama ustalić, czy chce ją wprowadzać, czy nie. Gdy wprowadzi, trzeba ją płacić, ale wiele gmin zdecydowało się dać sobie spokój. Uwielbiam ludzi, którzy biją pianę kiedy nie mają racji ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Przyczajenie
|
Ja nie sprzątam, bo nie muszę :P Mój piesio załatwia się u mnie na podwórku na trawie, z tym, że to nie trawa do chodzenia, raczej takie zarośla. Czasem na spacerze mu się zdarzy popuścić bobka wielkości fasoli gdzieś na poboczu, to przyznaję, że nie chce mi się fatygować.
Za to owczarek niemiecki mojej sąsiadki wali ogromne kupsko prosto pod moją bramą, na kostkę, i co ? I nic. Przecież nie będę wrzeszczeć na nią jak opętana, liczę na to, że jednak sama uzna, że to niezbyt kulturalne. Tzn. ostatnio specjalnie jak szła z psem to wyszłam mech niby sprzed bramy powyrywać i jak jej pies chciał przycupnąć to go pociągneła na drugą stronę do trawy xD. Będę jej dawać tak subtelnie do zrozumienia, że ten kawałek ziemi to nie kibel xD może podziała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | ||||
Zakorzenienie
|
sprzatam i sie nie wstydze, bo czego? po sobie tez sprzatam (ale zabrzmialo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To nie krowi placek w który jak wdepniesz to pochłonie ci całą nogę xD To tylko psia kupa ![]()
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#417 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() zero komentarza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
dla ciebie to powod do smiechu, dla mnie to czyste chamstwo, egoizm i brak kultury, no ale nie mozna wymagac, zeby wszyscy byli na wysokim poziomie.
![]() |
#419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
no i dobrze, pisze jak uwazam, a jak sie komus to nie podoba to juz trudno
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.