|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Ale gdyby się zdarzyło, to ja nie mam oporów
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Biustonosze do karmienia piersią sa wygodne i nie ukazują zbyt wiele, do tego głowa małego zasłania to co ukazują, a i tak zawsze mam pieluszkę flanelowa która zasłaniam całego małego (razem z cycem) żeby go (i mojego cyca) nie zawiało. Nawet wożę ze soba mały składany stołeczek żeby mieć gdzie usiąść bo ostatnio chyba kwadrans szukałam jakiegos bardziej ustronnego miejsca i musiałam w końcu klapnąć na pniaczku ![]() Gorzej będzie w zimie.
|
|
|
#573 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moj cyc zrobil sie tak ogromny, ze nie da sie go zaslonic
poza tym mam tak wielkie teraz sutki, ze tez je widac
|
|
#574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Lecę spać, póki Mały śpi ![]() Dobranoc
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Ach jak te noce wyglądają u mnie tak samo
Moje dziecko zbudziło mnie o północy, jadło pół godziny po czym odpłynęło do krainy snów, a ja z nim. Zbudziło się po godzinie, zjadło i nie spi do teraz a teraz już jest znowu głodne bo przecież minęła ponad godzina ![]() No i jak tu się wyspać, ani cos robić po nocy, TV nie ma bo małż spi tam gdzie telewizor, dobrze, że laptopa można przenieść, bo komputer też w pokoju małża, a mi się już spać odechciało ![]() Cytat:
Idę dać mu jeść ![]() ---------- Dopisano o 04:39 ---------- Poprzedni post napisano o 04:11 ---------- No i zjadł, teraz się wierci i na bank zaraz się zbudzi, do tego zrobił kupę i jak go przebiorę to zbudzi się na pewno, a jak go nie przebiorę to zrobią się mu odparzenia, a dopiero co je wyleczyliśmy Bosssze ale to wszystko jest do
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri, i reszte mam piersiastych to ja podziwiam.Probuje tak sie wczuc w sytuacje i nie moge
Jeszcze nie siedzialam pol nocy nad Laurka, wiec nie wiem jak to jest, jak mały ssak wisi pół nocy i dojada. Ale podejrzewam ze bylabym nad ranem nieprzytomna i miala problem z funkcjonowaniem,choc to pewnie kwestia przyzwyczajenia.Usypianie wyglada u mnie tak ze odkladam ją do lóżeczka i gasze lampke.Ona sie tam wierci,kreci, 3x stętknie i zasypia.W srodku nocy robie tak samo. Ale zdazaja sie male wyjątki, jak np. dzis...coreczce sie tak ulalo mamie w dekolt ze musialam isc pod prysznic
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ostatnio męczą Go wzdęcia, więc dziś od 4-ej się wiercił, spał ale czujnie , teraz też wisiał przy cycu 2 godziny , a smoczka nie chce , muszę kupić NukaMieliście odparzenie? Co ile zmieniasz pieluszkę? Smarujesz pupkę przy każdym przewijaniu? No czasem ciężko jest ![]() Cytat:
|
|
|
#578 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() dzien zreszta tez ehh co do cyca - ja mam sutki jak denka od sloikow i caly nie miesci sie w buzi malego ![]() my tez wyleczylismy odparzenie - tym tormentiolem co nam lekarz kazal teraz odpukac jest ok - ale maly robi kupke tylko raz albo dwa razy dziennie wiec moze dlatego jak nie ma odparzen to mu niczym nie smaruje bo pupka sie przyzwyczaja i wtedy kiedy juz jest odparzenie to krem nie pomaga
|
|
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej, moje dziecię zasnęło dopiero kilka minut przed 6 czyli w sumie nie spało w nocy ponad 4 godziny ale ono sobie to odrobi na spacerze podczas gdy mamusia będzie przebierać nóżkami pchając wózek
![]() Cytat:
![]() Co do ulewania w dekolt, mój przeważnie ulewa po moich plecach jak biorę go do odbicia. Żarłok za dużo zje i potem nadmiar spływa po moich plecach. Wczoraj strumyk mleka zaliczył moje majtki na pupie i nawet skarpetkę ![]() Cytat:
No mieliśmy z mojej winy ![]() Którejś nocy chciałam się po prostu wyspać i z świadomie nie przebrałam mu pampersa, a rano było już czerwone z krostkami. Nic nie pomagało, dopiero maść robiona w aptece pomogła (śmierdzi tormentiolem) Ja zmieniam pampersa dość często, przed karmieniem, po karmieniu (jak usłyszę że podczas jedzenia poszła kupa), i za każdym razem jak usłyszę, albo poczuję, że jest kupa ![]() Profilaktycznie smaruję Bepanthenem, aha i odkąd było odparzenia przy przewijaniu czyszczę pupę małego watą z wodą a nie chusteczkami
|
|
|
#580 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak nie sprawdzi to trudno, mam przygotowany zwykły krem dla niemowląt z cynkiem, tylko aby natłuszczał a nie naruszał naturalnej bariery ochronnej.
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co polecacie na ciemieniuchę?
|
|
#582 |
|
Ola-Unhola
|
Witajcie
![]() ja tylko na momencik, bo lecimy do ZOO ![]() super pogoda, więc trzeba korzystać póki jeszcze lato Wklejam foteczki mojego Aniołka ![]() Odezwę się jak wrócimy, mam nadzieję, ze będę miała chwilkę ![]() Miłej niedzieli
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie
![]() piszę dopiero dziś, bo jak mam chwilkę, to akurat ktoś przychodzi i nie ma kiedy na kompa wejść ![]() Powiem wam, że nie wiedziałam ze noworodek moze spać tak długo... wczoraj spał 4godz!! Daje mamie pospać ![]() Z dnia na dzień się zmienia. Od wczoraj pojawiły się u niego godzinne stany czuwania. Po jedzonku sobie grucha i ogląda świat. Za to biedactwo płacze jak robi kupę. Tak mi go żal...A to moje szczęscie |
|
|
|
#584 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a moje dziecko zaczelo robic jedna, dwie kupy na dobe
nie wiem czy to dobrze jak bylam u lekarki i mowilam, ze nie robil cala noc to powiedziala, ze to ok
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe ? Czy to źle ?
|
|
|
#586 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
najpierw mnie to martwilo ale lekarka powiedziala, ze moze tak byc, a teraz juz sama nie wiem od wczoraj jeszcze nie robil kupy jak nie zrobi do jutra to dzwonie do lekarza
|
|
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój bartoszek tez ma stany czuwania. ale troche dłuższe ... jak sobie poje to nie ma szans żeby usnał od razu ![]() Cytat:
![]() Bartek też nie robił całą noc kupy i wieczorem też nie ... a o 12 jak wystrzelił to szok! Podobno - bo TZ zmieniał pieluchę
|
||
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie! Po obiedzie wyprawilam moich mezczyzn na spacer, a ja mam chwilke dla siebie. Moje slonko mam juz dzis lepszy apetyt, wiec jestem przeszczesliwa.
AnnGe, bardzo podoba mi sie twoja pielegnacja . U mnie oliwy z oliwek uzywa sie w szpitalu i dziala fajnie, moze i twojemu dziecku posluzy. Ja pielegnacje mam inna, ale rowniez oparta na naturalnych skladnikach, lagodna i bardzo sobie chwale (Burt's Bees i Weleda). Moje dziecko ma ladna skore i zero odparzen. Bepanthen mam, ale jeszcze nie uzywalam.UnholyOne, Kamilko sliczne sa wasze pociechy ![]() Svinecko, eleeri, przy karmieniu piersia wasze kupki sa w normie. Moga byc bardzo czesto lub rzadko.
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak przelotem tylko ...
chciałam poinformowac że mamy kolejną mamusię :jupi: cashmeree sms od Niej ![]() Wczoraj o 16:50 przez cesarskie cięcie przyszedł na świat nasz syn Natan. Wazy 4780 g i mierzy 57 cm. Czujemy się dobrze. Mały jadł już z cyca 3 razy. Pozdrawiamy! |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam
![]() Na ciemieniuche smaruje sie glowke oliwka pol godziny - godzine przed kapiela, mozna zalozyc czapeczke. Po czym myje sie glowke i wyczesuje delikatnie luski.
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamcie
wczoraj mialam ciezki dzien z mała-strasznie marudna była......nie spala przez 3 godziny a jak zasnela na moich rekach to robilam 3 proby polozenia jej w lozeczku i wielki placz a na rekach spala jak aniolek!! po kapieli na szczescie spala sama , ale z nami w lozku przez te lekarstwo i katarek miala wczoraj zielone kupki, dzisiaj juz bardziej zolte, katarek nadal ma, ale mam wrazenie ze troszke mniejszy tzn. wydzielinka czesciej wyplywa a nie zatyka noska....... dzisiaj Weroniczka byla ponad 2 godzinki na dworku -spala smacznie w wozeczku, potem 2 godzinki harcowala, musialam sie z nia bawic musze kupic jakis nawilzacz powietrza , bo za cieplo i sucho w tej sypialni, od tego poddasza pewnie , a nie chce zeby mala miala ciagle zatkany nosek..... dzisiejsza foteczka mojaj ksiezniczki:
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-08-16 o 16:49 |
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Cashmeree !
Czekoladko, Weronika cudo
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pojęcie względne ![]() jak to z kazda polozna i kazda mama rozne są szkoly. Ja smaruje mała co zmiane pieluszki i smaruje linomagiem mascia przód a kremem tył Odparzenia jeszcze nie mielismy a pieluszki nie zmieniam co karmienie tylko jak jest pełna a przede wszystkim jak jest koopa Padam :mdeje: dzis zaliczysmy ponad 5godzinny spacer.Nozki az bola.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Nareszcie mam chwilke żeby usiąść i coś skrobnąć. Naogół tylko czytam pobieżnie. Za kilka dni rodzinka wyjedzie to bede częściej zaglądać bo teraz to nie wypada żeby ich zostawiać samych ![]() U nas w zasadzie dobrze z Małym Tzn Adrianek jest grzeczny i kochany, ładnie je, robi kupki i śpi (czasem mu się zdarza pomarudzić). Ja fizycznie też już lepiej, niestety miałam infekcje po tym nacięciu, nie chciało się cholerstwo goić i cierpiałam strasznie. Brałam antybiotyk i już jest lepiej. Niestety psychicznie czuje sie źle Dopadł mnie baby blues Nie spodziewałam sie że mnie to bedzie dotyczyć i od kilku dni sama przed sobą udawałam że nic sie nie dzieje ale dziś już nie wytrzymałam. Powiedziałam mężowi ale on nie rozumie jak można mieć dołek bez przyczyny... Rycze cały dzień i jestem zła na siebie że tak reaguje. Najgorsze że nie mam żadnego powodu żeby mieć taki stan bo Mały naprawde jest kochanym i grzecznym dzieckiem! A ja mimo to że mam takie kochane dziecko, pomoc męża i jeszcze rodziny to czuje sie fatalnie Czuje się złą matką bo zamiast tryskać energią jak przez pierwsze dni to jestem zdołowana. Kocham mojego skarba najbardziej na świecie i boje się że on czuje mój zły nastrój. Nie chce żeby sie to na nim odbiło...Musiałam się wygadać. Przepraszam ale może to mi troche pomoże. A może ktoś ma lub miał to samo i coś poradzi... Jeszcze raz przepraszam że to mój pierwszy post na odchowalni i taki mało optymistyczny. Mam nadzieje że następny bedzie inny. Pozdrawiam Edytowane przez majka versace Czas edycji: 2009-08-16 o 19:46 |
|
|
|
#595 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mariolu dziekuję ![]() Kamilka, UnholyOne, Czekoladka maleństwa są śliczne
|
|
#596 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Tak, tylko na odrę - bez świnki i różyczki. Bardzo bym chciała, zeby teraz tez było to możliwe popytaj, popytaj, bo sama jestem ciekawa jak to wygląda z tymi szczepionkami. Czy może jednak mamy jakiś wybór...Kamilko, Czekoladko dzieciaczki słodziutkie Od wczoraj daję Małemu infacol i chyba działa. Juz się tak nie pręży przy robieniu kupki i chyba spokojniej śpi ![]() Jeżeli byłaby któraś zainteresowana Sab Simplexem (niemieckie kropelki na kolki), to zamawiam własnie u mojej Szwagierki (mieszka w Niemczech) większy zapas - tylko ma sprawdzić ile kosztuja. Dam znać jak już będę wszystko wiedziała. Wypad do Zoo udany, chociaz upał był niesamowity. Balon z helem i wiatraczek zakupiony = dzieci zadowolone ![]() Idę posiedzieć ze starszymi chłopakami przed Epoką Lodowcową 2 ![]() Buziaki
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Ola, ja jestem zainteresowana Sab Simplexem
Padam , Kubuś dziś marudził więcej niż zwykle, pewnie przez ten upał'
|
|
#598 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ok, jak się dowiem co i jak - napiszę
|
|
#599 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja dzis mialam wychodne
![]() bylam konciercie.....dody hehe ogolnie glos ma ladny ale sam koncert szalu nie krecil Cytat:
![]() Cytat:
ja tez ostatnio mam cos doly - ale to pewnie dlatego, ze maly tak daje popalic i ma te kolki, do tego eryk niegrzeczny Cytat:
1700 w miesiacdo tego je nawet po 300ml porcje ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- aha moj tesc tez jedzie po SAM SIMPLEX - bo mamy do granicy 20km wiec jakby ktos chcial to moge kupic
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Majko kochana, tak mi przykro, ze ciebie to rowniez dopadlo. Ja tez wylam do ksiezyca
, niestety mezczyzni tego nie rozumieja Widze, ze Sab Simplex rzadzi , ja tez mam (bo Infacol to moja porazka ), ale jeszcze nie uzywalam.Wlasnie sprawdzilam i sporo Sab Simplex jest na Ebay
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-08-16 o 23:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

i dlatego stresują mnie te spacerki, bo jak Kubuś zgłodnieje, to włącza taką syrenę, że strażacy by się nie powstydzili 

Jeszcze nie siedzialam pol nocy nad Laurka, wiec nie wiem jak to jest, jak mały ssak wisi pół nocy i dojada. Ale podejrzewam ze bylabym nad ranem nieprzytomna i miala problem z funkcjonowaniem,choc to pewnie kwestia przyzwyczajenia.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)