jak znaleźć siłe na walke z rakiem - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-16, 13:29   #841
malpula
Raczkowanie

Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem

Cześć Madzia! Cześć Dziewczyny
cały czas obserwuję wątek, ale teraz się wkurzyłam...
do cholery, jak to jest że Ty w takiej sytuacji potrzebujesz zgody MSWiA a taki ojciec dyrektor rocznie zarabia na zbiórkach grube miliony i nie posiada papierka...
posiedziałam na stronie MSWiA http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/88...publiczne.html załatwienie tego kwitu dla przeciętnego człowieka wydaje się być strasznie czasochłonne, bo skoro nie przez fundację to trzeba założyć komitet itp itd "Pozwolenie na zbiórkę publiczną może być udzielone jedynie stowarzyszeniom i organizacjom, posiadającym osobowość prawną, albo komitetom, organizowanym dla przeprowadzenia określonego celu (art. 4 ustawy). Cel zbiórki winien być zgodny ze statutem stowarzyszenia lub organizacji, bądź z aktem organizacyjnym komitetu..."

...a przy tym ponosi się jeszcze koszty za składanie wniosku

ale to jeszcze nie koniec...o wkurzona małpula to groźna małpa po prostu...
jakiś sposób na obejście tego badziewiackiego prawa jest na bank! i ja go znajdę...

lepiej milczeć i być uważanym za głupca, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości
malpula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 14:07   #842
Silwena
Wtajemniczenie

o Staraaaa .. groźnaś, to dobrze dla Ciebie

pozdrawiam wszystkich niedzielnie,

tez jestem zła na to wszystko co się dzieje w naszej cudnej POLSCE
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 14:33   #843
m0107b
Raczkowanie

Ostatnio natknęłam się na sok NONI i od razu pomyślałam o Tobie!
http://www.nonileczy.pl/

Ten sok ma niesamowite możliwości, podobno potrafi zdziałać cuda. W każdym z artykułów, które czytałam o tym soku jest wspomniane, że pomaga w walce z rakiem!!
Litr takiego skoku kosztuje ok.150zł, trochę dużo, ale może warto spróbować?

Po raz kolejny piszę o Terapi Gersona. To jest naturalna metoda, bez ingerencji chirurga...
http://www.terapiagersona.com.pl/linki.html

Klinika, która zajmuje się leczeniem tą metodą znajduje się m.in. w Węgrzech. " Koszt pobytu to 5500 EUR za 2 tygodnie dla dwóch osób (pacjenta i koniecznego opiekuna)".

Może warto spróbować tej Terapii, nie wiem jak stoisz finansowo, bo to nie są małe pieniądze, ale na pewno mniejsze niż operacja we Włoszech... Może warto spróbować najpierw tej(naturalnej) metody. Terapia z tego co wyczytałam trwa 2 tygodnie, podobno efekty widać od razu...

Jeśli chodzi o finanse, na Twój wątek odpowiedziało ponad 800 osób, przelicz sobie jakie grosze wyjdą jeśli każda z osób pomoże!! Nawet bez subkonta...
m0107b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 14:59   #844
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m0107b Pokaż wiadomość
Po raz kolejny piszę o Terapi Gersona. To jest naturalna metoda, bez ingerencji chirurga...
http://www.terapiagersona.com.pl/linki.html

Klinika, która zajmuje się leczeniem tą metodą znajduje się m.in. w Węgrzech. " Koszt pobytu to 5500 EUR za 2 tygodnie dla dwóch osób (pacjenta i koniecznego opiekuna)".

Może warto spróbować tej Terapii, nie wiem jak stoisz finansowo, bo to nie są małe pieniądze, ale na pewno mniejsze niż operacja we Włoszech... Może warto spróbować najpierw tej(naturalnej) metody. Terapia z tego co wyczytałam trwa 2 tygodnie, podobno efekty widać od razu...
rak tym bardziej takiej wielkosci sam z siebie nie zniknie... i przede wszystkim powinno sie skupic na wycieciu go !! ... a nie wyrzucaniem ponad 5 tys euro na "naturalne metody"... ja rozumiem pozbycie sie toksyn, prawidlowe odzywanie, wspomaganie ogranizmu jak tylko sie moze zeby znalazl w sobie sily na walke z intruzem ale naprawde przy nawet niewielkiej wiedzy na temat ludzkiej anatomii podstawa tej podanej przez Ciebie terapii jest fizjologicznie niemozliwa. A jeszcze to, ze efekty widac od razu... rece opadaja

Madzia trzymam kciuki, ze uda Ci sie z ktoras fundacja ... bo musi sie udac...
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 15:55   #845
m0107b
Raczkowanie

Nie pisz takich rzeczy jeśli nie masz na ten temat żadnej wiedzy. Nie potrzebnie tylko odstraszasz od tych metod osoby, którym mogłaby ona pomóc. Są udowodnione przypadki wyzdrowień pacjentów, którzy mieli naprawdę ciężkie przypadki... Pisząc, że efekty widać "od razu" miałam na myśli krótszy czas terapii niż w przypadku np. chemioterapii.

Nie znam tego z autopsji, nie wiem czy rzeczywiście ta metoda jest tak skuteczna jak opisują to w różnych źródłach, ale wierzę w nią i mnie przekonała, nie zamykam się na nowe rzeczy, chociaż ta metoda jest już bardzo stara to jednak mało znana i dlatego nowa.

Podałam tylko metodę, która może pomóc! nie potrzebne są słowa krytyki na sposoby, które proponują inni forumowicze tym bardziej, że metody owej nie wymyśliłam sobie sama...trzeba skorzystać z każdej opcji, która jest dostępna. Więc dlaczego by nie skorzystać z tego?

Edytowane przez m0107b
Czas edycji: 2009-08-16 o 16:12
m0107b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 16:30   #846
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pisz takich rzeczy jeśli nie masz na ten temat żadnej wiedzy. Nie potrzebnie tylko odstraszasz od tych metod osoby, którym mogłaby ona pomóc. Są udowodnione przypadki wyzdrowień pacjentów, którzy mieli naprawdę ciężkie przypadki...
nie mam zamiaru z Toba dyskutowac ja patrze na to z wyksztalceniem medycznym i z wiedza czym jest rak i jakie sa mozliwosci terapii... nie jestem tez przeciwna naturalnym metodom ale to co piszesz to naprawde pokazuje jak niewiele wiesz na temat. Przez ostatnie lata mialam kontakt z wieksza iloscia chorych pacjenotw niz Ty kiedykolwiek bedziesz widziala na oczy... wiec daruj sobie z ocenianiem mojej wiedzy.
Stary 2009-08-16, 16:37   #847
Silwena
Wtajemniczenie

m0107b
w tym temacie juz była poruszana kwestia terapi Garsona i soczków NONI,
wystarczyło sie zainteresowac i przeczytać ten temat od początku

desti ma rację w kwestii operacji (wycięcia nowotworu), guz Madzia.a jest bardzo duży i o czym sama ona pisała, lekarze też stawiaja najpierw na operację.

nie kłoćcie się tu, pls
Stary 2009-08-16, 16:44   #848
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silwena Pokaż wiadomość
nie kłoćcie się tu, pls
sorki jezeli tak wygladalo bo w zadnym wypadku nie mam zamiaru sie klocic ... za powazna jest sytuacja Madzi ale po prostu uwazam, ze powinno sie wiedziec o czym sie pisze
Stary 2009-08-16, 16:48   #849
Silwena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
sorki jezeli tak wygladalo bo w zadnym wypadku nie mam zamiaru sie klocic ... za powazna jest sytuacja Madzi ale po prostu uwazam, ze powinno sie wiedziec o czym sie pisze
no jeszcze nie wyglądało, ale wolałam uprzedzić fakty
poza tym wsio rozumiem, wszyscy sie martwimy i czasem nerwy puszczają

ja osobiście czekam na jakiś wpis Madzia.a, zastanawiam się jak jej weekend mija i jak się czuje, ale ostatnio sporo biurokratycznych rzeczy ją zaprząta i mniej pisze o sobie i swoim samopoczuciu

Stary 2009-08-16, 16:48   #850
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o finanse, na Twój wątek odpowiedziało ponad 800 osób, przelicz sobie jakie grosze wyjdą jeśli każda z osób pomoże!! Nawet bez subkonta...
Takich rzeczy nie wolno robić, Ada miałaby mnóstwo kłopotów i wszystkie możliwe urzędy na głowie, dlatego tak ważne jest to subkonto.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 17:37   #851
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Silwena Pokaż wiadomość
ja osobiście czekam na jakiś wpis Madzia.a, zastanawiam się jak jej weekend mija i jak się czuje, ale ostatnio sporo biurokratycznych rzeczy ją zaprząta i mniej pisze o sobie i swoim samopoczuciu

Dzisiaj pierwszy raz od operacji, czyli od dwóch i pół miesiąca byłam u moich rodziców Bo przez cały ten czas to oni mnie odwiedzali.
Byłam dwie godzinki, niby cały czas u nich leżałam, ale to jest jednak wysiłek dla mnie, samo wchodzenie po schodach jest męczące.
Ogólnie czuje się dobrze, mam jedynie lekki ucisk na nerwy, bo "ciągnie" mi prawą nogę.
Jutro pewnie dostane odpowiedzi od fundacji, bo wczoraj ambitnie wysyłałam prośby o założenie subkonta
Oby choć jedna była pozytywna...
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 17:41   #852
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Dzisiaj pierwszy raz od operacji, czyli od dwóch i pół miesiąca byłam u moich rodziców Bo przez cały ten czas to oni mnie odwiedzali.
Byłam dwie godzinki, niby cały czas u nich leżałam, ale to jest jednak wysiłek dla mnie, samo wchodzenie po schodach jest męczące.
Ogólnie czuje się dobrze, mam jedynie lekki ucisk na nerwy, bo "ciągnie" mi prawą nogę.
Jutro pewnie dostane odpowiedzi od fundacji, bo wczoraj ambitnie wysyłałam prośby o założenie subkonta
Oby choć jedna była pozytywna...
wspaniale ze udało Ci sie rodziców odwiedzić
trzymam kciuki bardzo mocno za fundacje

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 17:47   #853
Silwena
Wtajemniczenie

Wspaniałe wieści, oby już same takie były przez Ciebie pisane Madziu

Świetnie wiedzieć, że bardzo nie boli i fizycznie nie jest aż tak strasznie jak się może zdawać, martwimy się tu wszystkie i takie wiadomości od Ciebie poprawiaja nam nastrój

za kolejne odpowiedzi z fundacji oczywiście 3mam kciuki, będzie dobrze!
Stary 2009-08-16, 18:31   #854
Wenila
Wtajemniczenie

1.Pielgrzymka do Sanktuarium w Kalwarii Pacławskiej, gdzie jest obraz MB Słuchającej...tam również wiele uzdrowień odnotowano.

2. Dziś w gazecie czytałam o tym jak pewna dziewczyna szuka pieniędzy na operację. Wprawdzie ma zupełnie inną chorobę to może ten link coś ci pomoże http://renata.grasoft.pl/ (choćby wymiana doświadczeń)...nie wiem czy się przyda to jednak profilaktycznie wysyłam...

3. Nie znam się na takiej stronie prawnej jeśli chodzi o zbiórkę pieniędzy. Te wszystkie pozwolenia są po prostu parodią...ale jest nas tu dosyć sporo i nasza determinacja i chęć pomocy jest dosyć duża. A może spróbować się porozumieć przez PW bo nie wszystko można pisać oficjalnie na forum....mam na myśli wpłaty
Stary 2009-08-16, 19:01   #855
desti
Zakorzenienie

Madzia mam pytanie... czy jestes zdecydowana na ta klinike we Wloszech czy moze to byc tez inne kraje... i czy powiedzieli Ci jakie to mniej wiecej byly by koszta ??
Stary 2009-08-16, 19:45   #856
madzia.a

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
Madzia mam pytanie... czy jestes zdecydowana na ta klinike we Wloszech czy moze to byc tez inne kraje... i czy powiedzieli Ci jakie to mniej wiecej byly by koszta ??
Włochy mają doświadczenie w leczeniu mojego nowotworu.

Dziewczyny, zamówiłam sok noni. Chociaż myśle, ze to jedynie chwyt marketingowy.

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2009-08-20 o 13:09
Stary 2009-08-16, 19:54   #857
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, jestem zdecydowana na Włochy
Kosztorys jest jeszcze w przygotowaniu.
acha ... w Niemczech sa dwie kliniki specjalizujace sie w "leczeniu" raka kosci z podzialem na wszystkie mozliwe odmiany ale jak jestes zdecydowana to nie pozostaje nic innego jak bardzo mocno trzymac kciuki

Cytat:
Dziewczyny, zamówiłam sok noni. Chociaż myśle, ze to jedynie chwyt marketingowy.
czytalam analize austriackiego laboratorium, ktory bada rozne pojawiajace sie rzeczy i doszli do tego, ze ten sok wzmacnia ogzanizm... dodaje energii... wiec choc pewnie cudu nie zdziala to cos w nim jest ...
Stary 2009-08-16, 19:58   #858
enii
Wtajemniczenie

Cytat:

Madziu trzymamy kciuki w domku, by byly same pozytywy
Bardzo dobrze, ze niedziel sie Tobie udala

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)

Edytowane przez enii
Czas edycji: 2009-08-17 o 08:14
enii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 20:07   #859
desti
Zakorzenienie

co do naturalnych ziolowych preparatow do picia znam jeszcze jeden Alveo -> klik ... tu osobiscie znam osobe, ktorej picie pomoglo zlagodzic gosciec stawowy... wiec nie mozna powiedziec, ze takie soki nic nie daja... ale na ile sa w stanie pomoc tego nikt nie potrafi powiedziec...
Stary 2009-08-16, 21:33   #860
Martynika
Zakorzenienie

w takim razie dobre wieści, jeśli byłaś odwiedzić rodziców mam ogromną nadzieję, że jutro jakaś fundacja pozytywnie odpowie na Twoje wiadomości co do subkonta
Martynika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:59   #861
biedronka19876
Rozeznanie

Witam
Po przeczytaniu wypowiedzi madzi.a , cięzko wyrazić słowami co tak naprawdę chciało by się powiedzieć. Wierzę madziu, że wygrasz walkę z chorobą i zaświeci dla Ciebie słońce. Że będziesz szczęśliwa.
Odwiedziłam twój profil na n-k i widać, że jesteś silną i piękną kobietą. Wierzę, że dasz radę stawić czoła chorobie.
Mam nadzieję, ze nie będziesz mieć nic przeciwko, ze umieszczę linki w swoim podpisie?
Pozdrawiam
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 15:35   #862
L I L Y
Zakorzenienie

Madziu trzymam kciuki mocno za Ciebie, wierzę, że wszystko będzie dobrze i szybciutko dojdziesz do zdrowia! Najważniejsze to nie poddawać się i nie załamywać! Wszystkiego dobrego życzę! Pozdrawiam serdecznie

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 17:03   #863
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
1.Pielgrzymka do Sanktuarium w Kalwarii Pacławskiej, gdzie jest obraz MB Słuchającej...tam również wiele uzdrowień odnotowano.
Jak tylko zdam to piekielne prawko pojade na Kalwarie i pomodle sie za Madzie. Mam niedaleko.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 18:47   #864
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak długo to już trwa? i jak długo jeszcze potrwa?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 18:57   #865
madzia.a

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
Wita
Mam nadzieję, ze nie będziesz mieć nic przeciwko, ze umieszczę linki w swoim podpisie?
Pozdrawiam
Dziękuje wszystkim wizażankom, które wkleją mój link do swojego podpisu!
To dzięki wam, ludzie mogą poznać moją historie!

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Jak tylko zdam to piekielne prawko pojade na Kalwarie i pomodle sie za Madzie. Mam niedaleko.
Dziękuje
.
Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Jak długo to już trwa? i jak długo jeszcze potrwa?
Mam nadzieje, ze to kwestia kilku dni, może tygodni i nic nie stanie nam już na przeszkodzie. Bo z dnia na dzień pojawią się coraz większe problemy..

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2009-08-20 o 11:41
Stary 2009-08-17, 19:53   #866
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje wszystkim wizażankom, które wkleją mój link do swojego podpisu!
To dzięki wam, ludzie mogą poznać moją historie!

Dziękuje
.

NFZ musi wysłać do Włoch odpowiedni druk, aby to zrobić musimy złożyć odpowiednią dokumentacje. Narazie mamy problem z uzbieraniem wszystkich potrzebnych dokumentów. Mam nadzieje, ze to kwestia kilku dni i nic nie stanie nam już na przeszkodzie. Bo z dnia na dzień pojawią się coraz większe problemy..
Nie ma za co kochana. Choc tak moge pomóc. Naprawde wierze,ze dasz rade przejsc przez tą chorobę i zaczniesz sie cieszyc zyciem na nowo.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 20:15   #867
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Bardzo trzymam za Ciebie kciuki...moja babcia zmarła na raka,więc wiem,co znaczy taka choroba...na dodatek jesteśmy w jednym wieku,co jeszcze bardziej powoduje,że trzymam kciuki-nie trać nadziei,ponieważ wiara w wyzdrowienie bardzo dużo daje.
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 22:27   #868
ewik42
Raczkowanie

Trzymam za ciebie kciuki wiem co to za straszna choroba mój mąż zmarł poł roku temu na raka , dowiedzieliśmy się o tej chorobie zbyt pożno .Ale i tak walczyliśmy do końca ,lekarze od początku nie dawali szans na wyzdrowienie .Wiem że u ciebie będzie wszystko dobrze musisz wierzyć i nie poddawać się .
ewik42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 22:34   #869
ekspedientka
Raczkowanie

Bliska mi osoba zachorowała na raka, to było prawie 6 lat temu;
Załamała się, nie była już młoda i była pewna że coś takiego nie będzie jej nigdy dotyczyło - a jednak - jelito grube. Załamała się natychmiast, w pierwszej chwili powiedziała że nie będzie nic przyjmować, żadnej chemii, nie chce wyłysieć itp;
Lekarze wytłumaczyli jej że to nie fair, że trzeba walczyć dopóki jest wyjście i są szanse;
Wzięła kredyt na drogi lek, wyszła z tego i chyba jest dobrze, bo to już 6 lat minęło; ale ten moment załamania jest straszny i trudny;
Ale to jest tylko moment, jak zakręt za którym nie wiemy co nas czeka, ale za zakrętem może być rozwiązanie, fantastyczne rozwiązanie;
Nigdy nie należy się poddawać, bo może okazać się, ze poddaliśmy się tuż przez zwycięstwem!

A tak w kwestii formalnej, to czy jest już jakieś konto na które można wpłacać pieniądze? Mam gdzie rozpowiedzieć o tym koncie, ale czekam na konkrety;
"Czy popełniasz te 5 błędów i niepotrzebnie tyjesz?" - darmowy poradnik

Edytowane przez ekspedientka
Czas edycji: 2009-08-17 o 22:35
ekspedientka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 06:43   #870
madzia.a

Cytat:
Napisane przez ekspedientka Pokaż wiadomość
A tak w kwestii formalnej, to czy jest już jakieś konto na które można wpłacać pieniądze? Mam gdzie rozpowiedzieć o tym koncie, ale czekam na konkrety;
Wczoraj nie dostałam żadnej odpowiedzi z fundacji
Ale wiem, że od momentu przyznania konta do momentu pozwolenia na zbiórke publiczną wydaną przez MSWIA mija kilka tygodni- ot cała Polska....

Dziewczyny, mam artykuł po angielsku o moim nowotworze
W Polsce rzeczywiście nie odnotowano takiego przypadku, natomiast w tym instytucie w Bolonii, w ciągu 100 lat leczono 40 podobnych przypadków z całego świata. Czyli strasznie mało!!! Przy czym tylko 10% dotyczyło mojego przedziału wiekowego.
Guz nie powoduje dolegliwości bólowych- sam guz mnie nie boli, moje bóle spowodowane są wysunięciem kręgu i uciskiem na nerwy. Zmiany te spowodowane są rozmiarem guza. Przy innych nowotworach złośliwych bardzo boli miejsce gdzie wyrósł guz.
W guzie tym, oprócz komórek chondroblastomy oraz chondrosarcomy znajdują się również komórki osteoclastomy czyli guza olbrzymiokomórkowego. To była pierwsza diagnoza, jaką dostałam po 3 tygodniach od wykonania biopsji.
Dobre rokowania daje tylko radykalne usunięcie guza wraz z dużym marginesem.

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2009-08-20 o 11:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości