Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-16, 16:39   #1231
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9

a ja dzisiaj zobaczę ten spacer jak świnia niebo TZ mondzioł jeden pojechał sobie z ojcem na rowery i jeszcze go nie ma

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 16:49   #1232
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj zobaczę ten spacer jak świnia niebo TZ mondzioł jeden pojechał sobie z ojcem na rowery i jeszcze go nie ma
Kasik, keine nerwen bo zmarszczek się nabawisz tylko

hellow!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 17:17   #1233
Monisia_1331
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
lepiej tak, niż nienadąrzać z czytaniem
Ja tak myślę kiedy zarezerwowac fryzjera i makijażystkę (1 salon) ? Koleżanka na ślub w zeszłym roku (też mieli w sierpniu) poszła zarezerwować w styczniu i okazało się, że za późno ;/

Moniśka jakimi deserami nas częstujesz?
truskawki w galarecie z bitą śmietaną)
Ty mnie nie strasz,że trzeba tak szybko rezerwowaćJa chciałam 3 miesiące przed ślubem:/
Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Kasik, keine nerwen bo zmarszczek się nabawisz tylko

hellow!
helloja zaraz zasiadam chyba do książki bo jakoś dziś nudzi mi się...poszłabym sobie w kimkę,ale zapewne jak prześpię się teraz to w nocy nie będę mogła.

"Dance is a universal language. Dance is freedom and dance is life...Dance4live"
Monisia_1331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 17:17   #1234
kaska87
Zakorzenienie

no właśnie dzownił TZ jest u babki coś tam robi jeszcze jedzie do domu się wykąpać i przyjdzie tylko, że już będzie 19:00

oglądam mecz
POLSKA!!!!

Stary 2009-08-16, 17:19   #1235
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
no właśnie dzownił TZ jest u babki coś tam robi jeszcze jedzie do domu się wykąpać i przyjdzie tylko, że już będzie 19:00

oglądam mecz
POLSKA!!!!
hihi

ja się nudzę, cóż porobić?

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 17:38   #1236
chilanes
Zakorzenienie

nie no nie straszę, od się zastanawiam ;/ bo skoro ona w tyms alonie co ja chcę miała problem, to się zastanawiam, czy pod koneic roku nie zaklepać ich ;/

Kaśka spacer o 19 też jest możliwy
Stary 2009-08-16, 17:51   #1237
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
ojjj nie mówcie o pracy;/ znów całe 5 dni, a do tegoz aczynam kurs i 2 dni w tygdoniu aż do końca listopada będe w domu o 20
A co się będziesz uczyć?

Dzisiaj we Wrocławiu 30 stopni, więc pojechaliśmy rano z TŻ do aqua parku, ale była taka kolejka, że jak ostatnio staliśmy w trochę krótszej, to tak sobie staliśmy 1,5 godziny. No więc dzisiaj sobie odpuściliśmy i pojechaliśmy do Zoo i jeszcze nad taką wrocławską dużą fontannę. Wracając do domu przejechaliśmy znowu obok aqua parku w nadziei że już nie będzie kolejki, ale była prawie taka sam jak rano
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 17:59   #1238
chilanes
Zakorzenienie

kadry i płace, nie żeby mnie to interesowało specjalnie, ale to darmowy kurs, szkoda by było nie spróbować
Stary 2009-08-16, 19:03   #1239
madmuazelle
BAN stały

Chilanes,no jasne że szkoda by było nie sprobować tego kursu.Gdyby mi taki kurs zaproponowano ( bo kiedyś nawet chciałam iśc,ale nie było ) to niezastanawiałabym się dwa razy i szłabym na ten kurs.A nóż widelec może się przydać.

Miałam/lismy stosunkowo udane popołudnie a tak niewinnie się zaczeło od masażu.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 19:12   #1240
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Witam Witam

Ja w piętek miałam pierwszy dzień wolnego (za 15 sierpnia), ale był taki wolny, że nie wolny. Poniewaz musiałm dzieci siostry pilnowac. Wczoraj miałam odpust u siebie w parafii Rano poszłm z Marlekiem na odpus a później po 13 z Mikołajem... Ahh kasy sie wydało. A dziś pojechałam do Zygier i też odpust ale naszczęście nic kasy nie wydaliśmy bo dzieci nie byli bo siostry pojechały razem na Próbę (nad wodę).
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 19:27   #1241
madmuazelle
BAN stały

Właśnie przed chwilą dowiedziałam się od tż-ta,że jego kumpel z pracy pojedzie na tydzień do Polski,aby się oświadczyć swojej lubej.
Stary 2009-08-16, 20:02   #1242
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
kadry i płace, nie żeby mnie to interesowało specjalnie, ale to darmowy kurs, szkoda by było nie spróbować
A to fajny kursik (byłam kiedyś kadrową-na stażu). Nie wiem czym się normalnie zajmujesz, ale kadry i płace to fajna rzecz. Nawet w małym biurze rachukowym można mieć spoko kasę zajmując się tylko kadrami. Moich byłych szefowych koleżanka szukała kogoś do swojego biura, kogoś kto by się zajmował wyłącznie listami płac itp. Oferowała 2,5 tys netto miesięcznie, ale niestety wtedy był rozkwit gospodarki i nie było chętnych.

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Miałam/lismy stosunkowo udane popołudnie a tak niewinnie się zaczeło od masażu.
To baaaardzo dobrze, że trenujecie przed ślubem

Jozia, kiedyś chciałam Ci już napisać, ale chyba zapomniałam. Fajny masz teraz awatarek
Stary 2009-08-16, 21:21   #1243
certina4
Wtajemniczenie

Lain ja też chcę tak, weź mnie zabierz, spakuję się do walizki i wyślę kurierem przygarniesz mnie? może byc nawet na 1 dzień
Cytat:
lain,no no nieźle sobie wakacjujecie.Bardzo fajne fotki.

A tak poza tym,to bry dzień.Wstałam dziś o 12,no ale musialam odespać nieprzespane nocki.
Jak juz wczesniej pisałam my mamy ślub na 17,ale właśnie zastanawiałam się czy to nie zapóźno.Ile trwa ceremonia ślubna w Kościele??
U nas będzi 40-45min, ale w niektórych kościołach to nawet 1h

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej Wam

Bardzo ładna sukienka Monisia Sama bym chciała mieć podobną

Ahaa A już myślałam że to ja się mało postarałam
A tą formę imienia też lubię Jak byłam w Finlandii w liceum na wymianie to tak samo do mnie mówili Urocze

Ja też wczoraj randkowałam Tzn najpierw byliśmy z TŻcikiem u cioci na imieninach, potem pojechaliśmy oglądać TŻta działeczkę bo jeszcze nigdy tam nie byłam.. Myślałam że to jest na straszliwym odludziu ale okazało się że to jest normalnie przy wiosce, sąsiedzi są i w ogóle ale widoczki to przepięęęękne Normalnie mi kopara opadła jak zobaczyłam.. Szkoda że nie miałam aparatu bo bym Wam fotki zrobiła
No a wieczór była randka sam na sam

Hej obca ja też myślę nad wcześniejszą godziną.. 14 lub 15 No ale to też trzeba brać poprawkę na to że nasze wesela są we wrześniu.. Prędzej się ściemnia i w ogóle.. A tak jak certina w lipcu to będzie miałą jaśniutki dzień do 21 więc nie musiałaby tak się spieszyć.. Po drugie w lipcu koło 14-15 bywają takie upały że człowiek stoi w miejscu i się topi normalnie, nawet ubrany w leciutkie ciuszki... A co dopiero jak się jest ubranym w suknie albo w garniaka.. Masakra

Mad u nas w kościele ok godziny trwa ceremonia, ale zawsze jest z Mszą.. Bo wiem że czasami dziewczyny mają tylko samą ceremonię bez mszy.

no właśnie gorąco będzie, a ja nie jestem jakąś fanką ślubów i wesel

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello

Też będziemy mieli na 16 W październiku idziemy zaklepywać

Certina, po pierwsze to spokojnie. Nie ma co tak się denerwować tylko o godzinę Poza tym pomyślałam sobie, że większość dziewczyn ma ślub na 16, a 15:30 to TYLKO pół godziny wcześniej i to pół godziny dłuższe wesele Jeśli chodzi o 17, to wesele zostaje skrócone aż o ok. 1,5 godz. Warto? Zastanów się
My zastanawialiśmy się czy na 15, czy 16 i dla nas ta godzina byłaby idealna

Lain, świetne widoki. Normalnie siuper. Też zazdraszczam
Aniołku, warto wyspać się, mieć więcej czasu na fryzjera, makijaż, błogosławieństwo i wszystko inne co się robi w dniu ślubu przed nim. 17 godzina będzie chłodniej, i po nas już nie będzie ślubu bo na 18 będzie msza. Ja bym chciała później naprawdę niby to 1,5h, ale zabawę i tak będę miała do białego rana i chciałabym jakoś dotrwać do tej godziny

Cytat:
Napisane przez Monisia_1331 Pokaż wiadomość
Lain Ty szczęściaro(super foteczki)...ja też chcę na urlop...gorący piasek piękne widoki...kolorowe drinkiAch się rozmarzyłamSwoj ą drogą my na miesiąc miodowy chyba się do Chorwacji wybierzemy...

Certina ja nie wiedziałam, że Twoi rodzice są po rozwodzie(sorki)
Nie przejmuj się będzie dobrze

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Dziekuję
spoko nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez Monisia_1331 Pokaż wiadomość
Obiadek już się gotuje...deser też będzie(aż 2 porcje dla mnie bo TŻ nie jada deserów)Jejku ale tutaj cicho...zawsze było pełno postów że nie nadążałam czytać.Dziewczyny powyjeżdzały na wakacje i zapomniały o wizażu
ja pamiętam po prostu cały dzień mnie nie było, bo do taty pojechałam, a potem na grila na działkę do TŻ, ale tylko do 20 siedzieliśmy bo były małe dzieci i już jestem

Cytat:
lepiej tak, niż nienadąrzać z czytaniem
Ja tak myślę kiedy zarezerwowac fryzjera i makijażystkę (1 salon) ? Koleżanka na ślub w zeszłym roku (też mieli w sierpniu) poszła zarezerwować w styczniu i okazało się, że za późno ;/

Moniśka jakimi deserami nas częstujesz?
to kiedy trzeba rezerwować fryzjera i makijaż na próbną?

Słuchajcie dziewczynki tata mi powiedział że mam się w ogóle nie przejmować gośćmi i robić wszystko tak jak mi pasuję i jak chcę żeby to wszystko wyglądało, a goście się mają dostosować do mnie też bym chciała być taką oazą spokoju trochę mnie pocieszył bo powiedział że to ja mam być najważniejsza i TŻ w dniu ślubu a nie goście przyjezdni i że mama nie powinna tak na mnie wjechać. I żebym rezerwowała kościół na 17 nie wiem jeszcze jak zrobię, chciałabym żeby mama ochłonęła i zadzwoniła i żebyśmy normalnie porozmawiały.

Eh musze się trochę pouczyć bo ostatnie 2 dni nic nie zrobiłam, a jutro do gina, do weta, na zakupy, znowu niewiele się nauczę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 21:31   #1244
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Eh musze się trochę pouczyć bo ostatnie 2 dni nic nie zrobiłam, a jutro do gina, do weta, na zakupy, znowu niewiele się nauczę
a tak miałam się zapytać czego Ty się tak w wakacje uczysz?

Stary 2009-08-16, 21:35   #1245
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej dziewczynki

my mamy slub na 16 i mysle że to najbardziej odpowiednia pora dla nas mamy 25 km do sali, slub tak z 45 minut, potem zyczenia osób które przyszły na sam ślub, dojazd do sali, zyczenia wię cobiad będziemy jedli 18:30 więc tak akurat

lain zazdraszczam piekne widoki

wczoraj mielismy spotkanie z rodzicami TZta, było nawet bardzo sympatycznie no i tatuś TZta tez się na spotkaniu pojawił
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 21:37   #1246
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak miałam się zapytać czego Ty się tak w wakacje uczysz?

Kasiu do egzaminu na aplikację notarialną ( 19.09 )

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-16, 21:41   #1247
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu do egzaminu na aplikację notarialną ( 19.09 )
ooo to chyba poważne jak obrona, ucz się kochana a ja trzymam kciukasy

Stary 2009-08-16, 21:44   #1248
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo to chyba poważne jak obrona, ucz się kochana a ja trzymam kciukasy

e tak obrona to był lajcik ten egzamin to kozak 45 aktów prawnych do wykucia oczywiście jak będzie dobrze to połowę chociaż przeczytam

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-16, 21:45   #1249
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
e tak obrona to był lajcik ten egzamin to kozak 45 aktów prawnych do wykucia oczywiście jak będzie dobrze to połowę chociaż przeczytam
a Ty prawo studiujesz??
Stary 2009-08-16, 21:56   #1250
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
wczoraj mielismy spotkanie z rodzicami TZta, było nawet bardzo sympatycznie no i tatuś TZta tez się na spotkaniu pojawił
Ej, nasi rodzice też się wczoraj spotkali. Tylko, że nasi po raz czwarty już. Zmienił się faworyt jeśli chodzi o wódkę. Teraz będziemy czaić się na ceny Wyborowej

Wiecie co? Mój TŻ to Dyzio-Marzyciel. Właśnie zrobiliśmy kosztorys. Wyszło nam kosztów wspólnych prawie 40 tys. więc niby powinno mi wystarczyć te 20 tys., które już mam. Ale cholera ten kosztorys to o kant dupy Koszty ślubu/kościoła/usc--> TŻ "Napisz 0" Nosz w mordę no Jakie zero? To że jego brat nic nie weźmie nie ma żadnego znaczenia, bo przecież jak będziemy dawać na zapowiedzi, to też księża mogą chcieć kasę (a będą chcieli na bank). No i koszty jakiś zaświadczeń i takie tam. Albo np. nauki przedmałżeńskie. TŻ "Nie pisz nic bo to żaden wydatek i zaliczka już jest zapłacona" no w taki sposób, to my w ogóle tylko chyba policzymy menu, wódkę, ciasta i napoje, bo reszty nie policzymy, bo takie małe wydatki. Albo kamerzysta "Nic nie pisz, bo bierzemy tylko na sam ślub, to nie będzie dużo kosztowało". A jak pukam się w głowę, że tak nie można, bo przecież grosz do grosza i tak się zbiera, to mi mówi "Już się na wizażu głupot naczytałaś?" Matko kochana!!!

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
a Ty prawo studiujesz??

Eeee nieee... założę się, że psychologię

A tak swoją drogą Certina, to Ty dobrze wiesz co robisz ucz się ucz kochana i zakładaj własną kancelarię notarialną. Nie powiem dlaczego tak piszę, bo mnie obowiązuje tajemnica zawodowa ale taka kasa się na tym kręci, że hej!

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-08-16 o 22:00
Stary 2009-08-16, 21:58   #1251
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
A jak pukam się w głowę, że tak nie można, bo przecież grosz do grosza i tak się zbiera, to mi mówi "Już się na wizażu głupot naczytałaś?"
padłam, pozdrawiam TZ

Stary 2009-08-16, 22:06   #1252
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
padłam, pozdrawiam TZ
A bo mu powiedziałam, że jak chce to mu pokażę wątek o opłatach kościelnych, to sobie poczyta jak sobie śpiewają księża za zapowiedzi i inne pierdoły, a że my nie bierzemy ślubu w naszych parafiach, to i tak w jednej z nich musimy podpisać licencję i na pewno za to też trzeba będzie zapłacić. Ale TŻ chyba myśli, że na ładne oczy w podskokach ksiądz mu to spisze

Ale żeby nie było. Ja nie mam nic przeciwko płaceniu kościołowi za ślub, ale TŻ myśli że to w ogóle wszystko będzie za grosze. Pewnie tak myśli, bo jego brat jest zakonnikiem i nie trzepie kasy, ale niestety nie potrafi chyba skojarzyć za co Ci księża jeżdża takimi furami jakimi jeżdżą.
Stary 2009-08-16, 22:09   #1253
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej, nasi rodzice też się wczoraj spotkali. Tylko, że nasi po raz czwarty już. Zmienił się faworyt jeśli chodzi o wódkę. Teraz będziemy czaić się na ceny Wyborowej

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

A tak swoją drogą Certina, to Ty dobrze wiesz co robisz ucz się ucz kochana i zakładaj własną kancelarię notarialną. Nie powiem dlaczego tak piszę, bo mnie obowiązuje tajemnica zawodowa ale taka kasa się na tym kręci, że hej!

u nas nie rozmawiano na temat wesela, bo TŻ sobie sam zbiera na swoja częśc, więc jak co to rodzice z nim rozmawiaja.. chodziło o takie zapoznanie się, chcoiaż rodzice uż mamę TZta znali, bo bylismy razem na obiedzie po naszym absolutorium

a co do studiów certiny to ja się tak spytałam bo ja chociaż studiuję ochrone środowiska, to miasłam przemiot z prawa, zarządzania, filozofię i kilka takich
Stary 2009-08-16, 22:16   #1254
madmuazelle
BAN stały

Tak,tak Jazz namiętnie ćwiczymy przed slubem.
Certina,aha dobrze wiedzieć ile trwa u kogoś msza.

Oglądam sobie filmiki ze ślubów na youtube i http://www.youtube.com/watch?v=DyrbDbrRpo0 jaka piękna para,ta muzyka ( Jason Mraz-Life is wonderful ). Sliczną miała suknie,też taką chce.
Stary 2009-08-16, 22:47   #1255
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
a Ty prawo studiujesz??

już teraz jestem magister prawaod 27 maja
Cytat:

hehe no wiem wiem

can't niestety bez skończonych studiów prawniczych nie da się dostać na aplikację a co za tym idzie zostać notariuszem już same studia to była masakra, a teraz kolejna nauka, najgorsze jest to że ludzie po kilka lat próbują podchodzić do tego egzaminu, który jest tylko raz w roku, pierwszym razem nie zawsze się udaje. Ja mam nadzieję, ale zobaczymy co będzie, najgorzej że nie wyobrażam sobie nauki w przyszłym roku do tego egzaminu ponownie bo przecież 17go lipca ślub, a ja i tak uczę się już teraz 3 mce to nie wiem jakbym miała czas zorganizować ślub i przygotować się znowu do egzaminu, dlatego w tym roku muszę się dostać. Pewnie z tego powodu we wrześniu za często nie będę mogła do Was zaglądać... z góry przepraszam

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-16, 23:04   #1256
madmuazelle
BAN stały

http://www.youtube.com/watch?v=8ryvq...eature=related Pan młody jak wymiata.
Stary 2009-08-16, 23:41   #1257
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

rzeczywiście fajnie tańczył

ja się kładę, bo po wczorajszej nocy jestem dzisiaj do niczego.

Sleep well

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-17, 00:36   #1258
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Hej!Ja już po kilku rodzinnych imprezkach plenerowych!A jutro jadę z chrześnicą do Chorzowa- nie wiem czy wsiądę na te wszystkie karuzele, po obejrzeniu filmików na You Tubie zaczęłam się bać!

Certina, nie przejmuj się, te 1,5 godz. naprawdę niewiele różnicy zrobią, śluby zazwyczaj są koło 17 to goście pewnie się z tym liczą, że muszą coś wcześniej zjeść i nie liczą na obiad u PM przed weselem. Na pewno mamie przejdzie i się dogadacie.
My chcieliśmy ślub właśnie na 17, ale poszliśmy rok i miesiąc wcześniej i już ta godzina była zajęta wzięliśmy więc 16.30, bo o 18 jest msza, to dopiero na 19 następna godzina. U nas ślub trwa jakieś 30 minut +30 minut życzenia, +15-20 minut na dojechanie spokojne-jakieś 11km, to koło 18-18.30 zasiądziemy do obiadu. Myślę, że tak ok jak na początek sierpnia.

Lain, ale masz cuuudowne wakacje zazdroszczę!

Cytat:
Wiecie co? Mój TŻ to Dyzio-Marzyciel. Właśnie zrobiliśmy kosztorys. Wyszło nam kosztów wspólnych prawie 40 tys. więc niby powinno mi wystarczyć te 20 tys., które już mam. Ale cholera ten kosztorys to o kant dupy Koszty ślubu/kościoła/usc--> TŻ "Napisz 0" Nosz w mordę no Jakie zero? To że jego brat nic nie weźmie nie ma żadnego znaczenia, bo przecież jak będziemy dawać na zapowiedzi, to też księża mogą chcieć kasę (a będą chcieli na bank). No i koszty jakiś zaświadczeń i takie tam. Albo np. nauki przedmałżeńskie. TŻ "Nie pisz nic bo to żaden wydatek i zaliczka już jest zapłacona" no w taki sposób, to my w ogóle tylko chyba policzymy menu, wódkę, ciasta i napoje, bo reszty nie policzymy, bo takie małe wydatki. Albo kamerzysta "Nic nie pisz, bo bierzemy tylko na sam ślub, to nie będzie dużo kosztowało". A jak pukam się w głowę, że tak nie można, bo przecież grosz do grosza i tak się zbiera, to mi mówi "Już się na wizażu głupot naczytałaś?" Matko kochana!!!
No to faktycznie marzyciel! Właśnie te drobnostki jak się podliczy to wychodzi niezła sumka! U nas ślub jest drogi-kosztuje jakieś 800zł, połowę tej sumy płaci się w parafii TŻta +zapowiedzi jakieś150zł +osobno(!)organista i kościelny-jakieś 150zł! Strasznie mnie to wkurza, za parę minut taka kasa-zdziertusy! A nawet jakby ślub dawał ksiądz z rodziny(myślę o tym, ale nie wiem czy dałby radę przyjechać akurat w tym czasie z Rzymu, poza tym to jest dalsza rodzina) to i tak kasę płaci się taką samą, tyle, ze księża z parafii nie wykonują żadnej roboty, a znajomy ksiądz udziela ślubu za darmo. U nas takie są realia, wiem, że w innych częściach Polski nie jest tak brutalnie z kosztami, często się dziwią że u nas aż tyle. A slub cywilny tylko 80zł kosztuje

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Uciekam spać, bo jutro wstaję o 6!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 01:49   #1259
madmuazelle
BAN stały

Certina,tamten filmik to jeszcze nic.Patrzcie na to i jaki podkład muzyczny
http://www.youtube.com/watch?v=BDeOj...eature=related
Stary 2009-08-17, 07:25   #1260
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć Kochane Wróciłam Wczoraj wieczorem, po dwa razy dłuższej jeździe z Bieszczad niż zazwyczaj Taaaaakie korki były że szok. Zawsze droga zajmuje nam max 1,5 godz. Wczoraj - 3 godz. Pogoda była świetna, udał się nam weekend. W sobotę byliśmy na Caryńskiej Cudownie było, nie chciało mi się schodzić A co u Was? Wybaczcie ale nie zdołam wszystkiego nadrobić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości