Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 07:47   #2281
minnie
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
minnie bardzo fajne to nosidelko my tez planujemy kupic pozniej )

Kropko bardzo dziekuje doszlo
dziękuję, w przypadku naszych dzieci przyda się dopiero na wiosnę.Ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 07:53   #2282
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

kropka ja tez poprosze e-booka sylwiapiet85@interia.pl

Ja dzis do lekarza na 17 juz nie moge sie doczekac jak podgladne dzidzie

MILEGO DNIA ŻYCZE

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 08:04   #2283
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Witam z rana w poniedziałkowy dzionek

Jakoś ta noc była przespana,tylko duszno było w nocy przez ten upał w dzień.Dziś widzę że coś pochmurno jest ale napewno zrobi się gorąco po 11.

Fajne nosidełko któraś dodała śliczne,ja wolę wozic we wózku jestem za drobna do tego nosidełka.

Idę zrobić kawę i zjeśc sniadanie albo pójde najpierw do sklepu po kapuste kiszona bo robie kapuśniak.Dopóki jest chłodno to wyjdę bo jak zrobi się gorąco to ja nielubie tak wychodzić bo zaraz się męczę szybciej i robi mi się czarno przed oczami.

DZIŚ ZACZYNAMY 28 TYDZIEŃ
Stary 2009-08-17, 08:11   #2284
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Witam z rana w poniedziałkowy dzionek

Jakoś ta noc była przespana,tylko duszno było w nocy przez ten upał w dzień.Dziś widzę że coś pochmurno jest ale napewno zrobi się gorąco po 11.

Fajne nosidełko któraś dodała śliczne,ja wolę wozic we wózku jestem za drobna do tego nosidełka.

Idę zrobić kawę i zjeśc sniadanie albo pójde najpierw do sklepu po kapuste kiszona bo robie kapuśniak.Dopóki jest chłodno to wyjdę bo jak zrobi się gorąco to ja nielubie tak wychodzić bo zaraz się męczę szybciej i robi mi się czarno przed oczami.

DZIŚ ZACZYNAMY 28 TYDZIEŃ
Mi tez dzis bylo strasznie duszno w nocy, okno otwarte cale a spac sie nie dalo, u mnie juz jest upal to nie chce myslec co bedzie pozniej

Gratulacje rozpoczecia kolejnego tygodnia

Aniołek[*]
Stary 2009-08-17, 08:28   #2285
malina81
Zadomowienie

Gratuluje rozpoczęcia kolejnych tygodni. Ja też sie dołanczam do tego grona bo rozpoczynam dzis 28 tc

A poza tym czeka mnie wizyta i pediatry bo mój Kuba się rozchorował- no ale tak to jest gdy temperatura spada do 15 stopni a ktoś biega po polu bez podkoszulka i mowi ze mu przecież gorąco- a tak własnie było w tamtym tygodniu -chyba wtorek i sroda były takie chłodniejsze i deszczowe a mój "gorący" chłopak musiał się wyrozbierać...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 08:47   #2286
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

malina Tobie rowniez gratki za rozpoczescie kolejnego tygodnia

Aniołek[*]
Stary 2009-08-17, 08:48   #2287
tarasia
Wtajemniczenie

witam po weekendzie!
wczoraj wieczorem wpadłam tylko zobaczyć co u Bravurki.... bardzo sie martwię. Nawet mój tż pytał co u niej!

Marta - śliczny brzusio
Ela cudne ubranka - takie różowiutkie! - to co lubię

lecę do miasta bo mam parę załatwień ale później chyba zamówię takie literki na ścianę z allegro

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 08:57   #2288
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
witam po weekendzie!
wczoraj wieczorem wpadłam tylko zobaczyć co u Bravurki.... bardzo sie martwię. Nawet mój tż pytał co u niej!

Marta - śliczny brzusio
Ela cudne ubranka - takie różowiutkie! - to co lubię

lecę do miasta bo mam parę załatwień ale później chyba zamówię takie literki na ścianę z allegro
To podaj linka do tych literek, bo to chcesz imie dziecka zamowic tak?? Ja tez cos takiego wlasnie chce

Aniołek[*]
Stary 2009-08-17, 09:07   #2289
gucia6
Zakorzenienie

Dzien dobrzy mamusie

Ledwie 3 dni mnie nie bylo a tu 7 stron do nadrabiania Jestem na 74, wiec nie odpisze na wszystkie posty jeszcze.

Domi, moj tz do pracy musi chodzic, wiec bede miala czas na wizaz

Kropka, wspolczuje sasiadki. Ja mam taka ciotke, ktora wszystkich by nawracala i chyba ona padnie trupem gdy jej oznajmie, ze nasze dzieci albo nie beda chrzczone, albo bede ochrzczone w kosciele ewangelickim.

Carolans, normalnie mnie zakalo jak czytalam o twoich przejsciach w szpitalu . Jak tak mozna. Wstretne baby

Paczka, podziwiam cie za wytrwalosc w tym co przeszlas w zyciu i gratuluje odwaznej decyzji, jaka bylo przeprowadzenie sie do Grzeska Ciesze sie, ze teraz twoje zycie uklada sie pozytywnie i szczesliwie.

Moniam85, witamy nowa mamusie w watku

AsiCcccCa, ja wozek kupowalam na all u kraina_dzieci http://www.allegro.pl/item697335642_...ik_gratis.html
a lozeczko u maxxbaby http://www.allegro.pl/item691491714_..._promocja.html

generalnie wszystko jest u moich rodzicow i tata stwierdzil, ze wozek jest wykonany bardzo solidnie, a lozeczko tez jest takie, ze starczy dla wiekszej ilosci dzieci, no i jest z drewna bukowego, wiec bardzo dobrego. Zreszta ten facet z maxxbaby raz nawet przyjechal do moich rodzicow sprawdzic, czy wszystko jest ok, bo ja nie moglam sie na zdjeciach doszukac jednej czesci, a moi rodzice nie wiedzieli jak to powinno wygladac i facet wyjasniel sprawe.

A u mnie duzo do zorganizowania. Prznajmniej juz w szafach swoje ubrania poukladalam i wszystkie szpargaly zorganizowane. teraz zostalo mi jeszcz posegregowanie moich papierow, a potem musze sie zameldowac, przemeldowac samochod, zalatwic zmane prawka i paszportu
Do tego poszukac jakiegos centrum handlowego w poblizu, gdzie moglibysmy kupic farbe do pokoju malenstwa. I w tym wszystkiem nie bardzo wiem od czego mam zaczac.
A w sobote w nocy to nie moglam zasnac, bo mialam schizy. Zdecydowalismy sie jednak z tz-tem na przytulanki, a potem mialam tak czeste i silne skurcze, ze balam sie, czy nie zaczynam rodzic i co chwile sprawdzalam, czy mi woda po nogach nie leci W koncu jak jakos zasnelam, to mnie moje male szczescie obudzilo i tak sie rozpychalo, ze nie moglam zadnej wygodnej pozycji znalezc, zeby spac dalej. Ale w niedziele juz bylo ok i dzis tez czuje sie wysmienicie.

Nic to. Wracam do dalszego uzupelniania wiesci

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-08-17 o 09:23
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 09:19   #2290
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
może warto też wybrać się do ciucholandu, bo taki kombinezonik to nasze dzidzie nie ponoszą zbyt długo!
Właśnie mam zamiar trochę pochodzić po ciucholandach bo z tego co wiem na niemowlęta to naprawdę czasem super rzeczy można kupić - całkiem nowe lub prawie nieużywane - dzieci w końcu tak szybko rosną że części ubranek pewnie człowiek nawet nie zdąży im założyć...

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
a my dzisiaj ucztowalismy pierwsza rocznice slubu
Zahario, gratulacje! Ależ ten sierpień obfituje w rocznice
I widzę że na wrzesień też się parę imprez szykuje

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja czytam sobie tracy hogg. jezyk niemowlat i jezyk dwulatka.. jesli ktoras chce to moge wyslac ebooka
Kropeczko, to ja też poproszę o przesłanie tych książek gissh@wp.pl

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Mi tez dzis bylo strasznie duszno w nocy, okno otwarte cale a spac sie nie dalo, u mnie juz jest upal to nie chce myslec co bedzie pozniej
U mnie też od rana upał i noc była ciężka... Gorąco, duchota i nieustanne wędrówki do wc mnie wykańczają...

Wszystkim Mamusiom które zaczynają dzisiaj kolejny tydzień gratuluję

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 09:20   #2291
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

U mnie jak coś to dalej jest chłodnawo.Na śniadanko zjadłam pączka z serem pychotka wypiłam kubek kawki i zaraz ide pozmywać do kuchni.

Tak naprawde to nawet wózeczka jeszcze niemamy zamiaru kupować dopiero w połowie października kui się bo tak naprawde to przychodnie mamy zaraz za blokiem a zima to ja mało będe wychodzić chociaż i tak tu u nas jest ciepło zimą.w tamtym roku mało co śniegu było..
Ale kupi się wózek dopiero tak jak napisałam.
Jutro idę sie od nowa zarejestrować w urzędzie pracyMuszę bo jak pójde do szpitala nieubezpieczona to zaraz rachuneczek wystawia a wyrejestrowali mnie dlatego bo wyjechałam na 2 tygodnie do ŁODZI do siostry,i ich niepowiadomiłam.bez sensu.jeszcze troche to do kibla bede musiała się meldowć idiotyzm jest dla mnie.gdy wróciłam do domku to byl 26maja akurat tesciowa byla ze mna przedłuzyc maldunek i pojechałam od razu do UP to był mój ostatni dzień zeby sie wstawic a te gnojówy co tam siedza powiedziały że za późno przyszłam.Nic wyszłam zła trzasnęłam drzwiami a w domu aż się popłakałam..A jakoś byłam 4 sierpnia jeszcze z Natalią to powiedziała że moge dopiero przyjśc zarejestrować sie od nowa 18 sierpnia.to pójde!!!!!.od razu wezme zaświadczenia że jesteśmy ubezpieczone i od nowa rodzinne załatwiac jeju ile problemów.

Kończę marudzić ide pozmywać pa kochane

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 09:31   #2292
Ravenne
Raczkowanie

Minnie śliczne nosidełko

Gratuluje rozpoczętych nowych tygodni

U nas od dzisiaj remont w pełni, więc od 7 już na nogach jestem po nieprzespanej nocy (duchota i jeszcze zaparcie mnie złapało ). Jedyna myśl jaka mnie pociesza to, że za dwa tygodnie ma być już pokój gotowy, trzymajcie kciuki, żeby termin się ziścił

Pozdrawiam mamusie
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 09:32   #2293
brombusia
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo
Gratuluję wszystkim Mamusiom rozpoczynającym dzisiaj kolejne tygodnie ciąży

Mam nadzieję, że u Patryczka się poprawiło
Wierzę, że skoro już tyle przeszedł, to teraz też da radę.

Zahario najlepsze życzenia z okazji pierwszej rocznicy ślubu
Avatarek jak najbardziej na temat

Ela ciuszki bardzo fajne Ja myślę, że chłopcy trochę są pokrzywdzeni w stosunku do dziewczynek
Minnie nosidełko rzecz przydatna, ja też myślę o czymś takim, chociaż skłaniam się bardziej ku chuście

Ja też dzisiaj kiepsko spałam. Wczoraj byliśmy odwiedzić rodzinę, korzystając z tego, ze mieszkają nad wodą, ale w sumie 4 godziny spędziłam w aucie. No i za dużo wrażeń chyba jak dla mnie już.
Nogi mnie rwały, nie potrafiłam zasnąć, potem budziłam co chwilę, biegałam do WC chyba 5 razy (). I jeszcze ta zgaga.
Normalnie nic tylko się pochlastać
Dzisiaj trochę mnie brzuch pobolewa i czuję się średnio, w dodatku Mama wraca dzisiaj do siebie, więc mi trochę smutno
I jeszcze zapomniałabym dodać, że ponieważ ostro wzięłam się za ustalanie wyprawki dla Małego, w nocy śniły mi się wózki i foteliki
Chyba mnie bierze taki reisefieber, tyle że związany z przyjściem dziecka na świat
Właśnie popijam meliskę

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 09:38   #2294
gucia6
Zakorzenienie

Marta, fajny masz brzusio

Paczka, ale mi zrobilas smaka na schabowe w ktoryms w poprzednich maili. Nie wiedzialam co dzis zrobic na obiad i chyba teraz juz wiem Mezus sie ucieszy, ze mieso bedzie na stole. A moze zrobie pieczen z karkowki

Wspolczuje ci problemow z UP. Ja mialam problemy z papierami tu w Niemczech na poczatku 2008r. Moj pracodawca byl swiecie przekonany, ze ja zezwolenia na prace ze wzgledu na moje wyksztalcenie nie potrzebuje. A potem jak musialam zalatwic przedluzenie papierow o pobyt, to sie okazalo, ze jednak takie zezwolenie potrzebuje i caly miesiac przesiedialam z domu w nerwach, bo nie wiedzialam, czy moj wniosek zostanie rozpatrzony pozytywnie, bo juz pracowalam 3 miesiace. Wtedy tez pani w urzedzi mi zaspiewala, ze i tak mam szczescie, ze to wyszlo ode mnie, a nie podczas kontroli, kiedy to musieliby zglosic cala sprawe do urzedu celnego, ze pracuje na czarno. Bylam wtedy tak zla i na siebie i na pracodawce, ze tego dokladnie nikt nie sprawdzil. No, ale teraz na szczescie mam juz nieograniczone zezwolenie i moga mnie pocalowac
Wierze, ze rowniez w twoim przypadku wszystko sie dobrze ulozy

Trzymam tez kciuki caly czas za Bravurke i Patryka, oby wszystko bylo jak najlepiej i zeby malutki szybko wyzdrowial i zaczal nabierac sil.

A w ogole to powiem wam, ze sie niezmiernie ciesze, ze mi mesko wchodzi w czasie ciazy. Jak bylam mala to bylam "niemiesna". Potem bylo ok, a potem znow na studiach przez kilka lat mi mieso nie wchodzilo. A zanim poznalam tzta, to znow zaczelam jesc. I bardzo dobrze, bo byc zona kogos z Ameryki poludniowej i nie jest miesa, to masakra. Nie mialabym co jesc jak jestesmy w Chile, taki to miesny narod

Nic to kochane, zmykam do organizowania swoich spraw.
Zycze milego dzionka i do uslyszenia pozniej

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-08-17 o 09:45
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 09:39   #2295
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Malinko nie bylismy dzis na rynku.. tak goraco ze dopiero z domu wyszlismy po 15:00 i ja juz o 16:00 bylam spowrotem bo zlapaly mnie skurcze. Chlopcy wrocili dopiero po 19:00

ja czytam sobie tracy hogg. jezyk niemowlat i jezyk dwulatka.. jesli ktoras chce to moge wyslac ebooka

Właśnie szukałam na allegro więc ja chętna jestem zakrecona0330@op.pl
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 09:50   #2296
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

hej dziewczyny,
widze, ze juz prawie wszystkie zaczelysmy robic zakupy dla naszych malenstw. my wlasnie wczoraj przegladalismy ubranka i nawet nie wiedzielismy, ze mamy ich az tyle ale zawsze jak gdzies jedziemy albo wychodzimy to cos kupujemy dla Malej wiec teraz juz tylko bedziemy dokupowac to czego nam brakuje.

a czy ma moze, ktoras z was liste tego co zabrac ze soba do szpitala - zarowno dla siebie jak i dla dzidzi? ja mam co prawda taka liste od poloznej ale z checia sprawdzilabym sobie co wy zamierzacie zabrac ze soba

a wczoraj kupilismy kosz do spania dla malej, ktory stanie obok naszego lozka w sypialni dopoki malej nie przeniesiemy do jej pokoju.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koszT.jpg (11,7 KB, 28 załadowań)

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 09:58   #2297
kachula27
Zakorzenienie

Czesc mamusie

Kropciu moj meil
kasiarem123@vp.pl

Agus ja rowniez gratuluje Tobie rozpoczecia 30 tygodnia-po raz kolejny zapytam kiedy to zlecialo????????????????? ???????????????

No i reszcie dziewczyn gratuluje kolejnych tygodni rozpoczetych

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Marta, fajny masz brzusio

Paczka, ale mi zrobilas smaka na schabowe w ktoryms w poprzednich maili. Nie wiedzialam co dzis zrobic na obiad i chyba teraz juz wiem Mezus sie ucieszy, ze mieso bedzie na stole. A moze zrobie pieczen z karkowki

Wspolczuje ci problemow z UP. Ja mialam problemy z papierami tu w Niemczech na poczatku 2008r. Moj pracodawca byl swiecie przekonany, ze ja zezwolenia na prace ze wzgledu na moje wyksztalcenie nie potrzebuje. A potem jak musialam zalatwic przedluzenie papierow o pobyt, to sie okazalo, ze jednak takie zezwolenie potrzebuje i caly miesiac przesiedialam z domu w nerwach, bo nie wiedzialam, czy moj wniosek zostanie rozpatrzony pozytywnie, bo juz pracowalam 3 miesiace. Wtedy tez pani w urzedzi mi zaspiewala, ze i tak mam szczescie, ze to wyszlo ode mnie, a nie podczas kontroli, kiedy to musieliby zglosic cala sprawe do urzedu celnego, ze pracuje na czarno. Bylam wtedy tak zla i na siebie i na pracodawce, ze tego dokladnie nikt nie sprawdzil. No, ale teraz na szczescie mam juz nieograniczone zezwolenie i moga mnie pocalowac
Wierze, ze rowniez w twoim przypadku wszystko sie dobrze ulozy

Trzymam tez kciuki caly czas za Bravurke i Patryka, oby wszystko bylo jak najlepiej i zeby malutki szybko wyzdrowial i zaczal nabierac sil.

A w ogole to powiem wam, ze sie niezmiernie ciesze, ze mi mesko wchodzi w czasie ciazy. Jak bylam mala to bylam "niemiesna". Potem bylo ok, a potem znow na studiach przez kilka lat mi mieso nie wchodzilo. A zanim poznalam tzta, to znow zaczelam jesc. I bardzo dobrze, bo byc zona kogos z Ameryki poludniowej i nie jest miesa, to masakra. Nie mialabym co jesc jak jestesmy w Chile, taki to miesny narod

Nic to kochane, zmykam do organizowania swoich spraw.
Zycze milego dzionka i do uslyszenia pozniej
Guciu to milego urzadzania sie w nowym miejscu
A powiedz mi kochana jak wozeczek?juz przyszedł do rodzicow?

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 10:11   #2298
domi7ks
Zakorzenienie

Witajcie

Gusiec świetny ten koszyk, w jakiej cenie i gdzie go zakupiłaś, jeśli mozna wiedzieć?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 10:21   #2299
samanthhha
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Jej ale mam stron do poczytania Ale dam rade szybko nadrobię Ale nie dzisiaj - mam takiego lenia, że to szok... Weekend cały zabiegany, byłam w piątek w wawie i kupiłam dwie pary spodni w H&MMAMA są suuuper i w ogóle nie widać, że ciążowe Po porodzie jeszcze będę w nich śmigać

Jak przeczytam co nadrukowałyście to się odezwę, tymczasem idę się walnąć przed tv Do napisania. Miłego dzionka
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 10:22   #2300
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie U Nas też bardzo ciepło ale dziadek już mi naszykował leżak i miskę z wodą także kanapowanie zamieniam na leżakowanie Oczywiście w cieniu.

Gratuluję rozpoczęcia nowych tygodniZwłasz cza te trzydziestki brzmią bardzo poważnie My 30tc mamy w czwartek także odliczamy dni

Cytat:

A mnie wczoraj caly dzien bolal brzuszek tak na dole samym.. myslalam ze sie poloze i mi przejdzie ale dalej boli nie mam pojecia czemu moze dzisiaj pojde do szpitala na ktg placi sie 30 zl.. a zobacze co tam sie dzieje.. i wypytam przy okazji lekarza czy wszystko jest ok..

Dzisiaj \zaczynamy juz 30 tydzien jeszcze 6 i zaczniemy 9 miesiac:O a wtedy zaczne przyspieszac mam nadzieje urodzic w polowie pazdziernika bo moj tz wyjezdza na poczatku listopada na pol roku i bedzie tylko co weekend w domu wiec wole urodzic wczesniej zeby mi pomogl jeszcze troche na samym poczatku
Ja też bym chciała urodzić w połowie października i póki co z moją szyjką to całkiem prawdopodobne jest także ja odliczam do 38tc i potem jak się wezme za sprzątanie to nie ręcze za siebie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
kropka ja tez poprosze e-booka sylwiapiet85@interia.pl

Ja dzis do lekarza na 17 juz nie moge sie doczekac jak podgladne dzidzie

MILEGO DNIA ŻYCZE
Trzymamy kciuki
Kropka ja też chce e-booka power69@interia.pl

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
widze, ze juz prawie wszystkie zaczelysmy robic zakupy dla naszych malenstw. my wlasnie wczoraj przegladalismy ubranka i nawet nie wiedzielismy, ze mamy ich az tyle ale zawsze jak gdzies jedziemy albo wychodzimy to cos kupujemy dla Malej wiec teraz juz tylko bedziemy dokupowac to czego nam brakuje.

a wczoraj kupilismy kosz do spania dla malej, ktory stanie obok naszego lozka w sypialni dopoki malej nie przeniesiemy do jej pokoju.
kosz ślicznyco do zakupów to ja się teraz po tych ostatnich złych wiadomościach zaczełam obawiać bo jak już wcześniej pisałam teściowa i babcia tżta uważają że nie powinno się nic wcześniej kupować, no a myśmy kupowali i boje się że jak dalej będziemy robić zakupy i dalej będzie nie tak to one potem powiedzą że sobie sama wykrakałam Głupio gadam wiem, ale jak sie tak człowiek nasłucha to potem mu różne głupoty do głowy przychodzą....

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 10:22   #2301
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Super ten koszyczek.
Dziewczyny a jakie kupujecie rozki? Czy moze spiworki? Moze starczy tylko kocyk?

30tc kurcze ale wam zazdroszcze. Tez juz bym tyle chciala

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2009-08-17 o 10:26
Stary 2009-08-17, 10:24   #2302
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Czesc mamusie

Kropciu moj meil
kasiarem123@vp.pl

Agus ja rowniez gratuluje Tobie rozpoczecia 30 tygodnia-po raz kolejny zapytam kiedy to zlecialo????????????????? ???????????????

No i reszcie dziewczyn gratuluje kolejnych tygodni rozpoczetych

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Guciu to milego urzadzania sie w nowym miejscu
A powiedz mi kochana jak wozeczek?juz przyszedł do rodzicow?
Kachula, wozek juz jest u rodzicow, tata obfotografowal go lepiej chyba niz sam producent Piersze co stwierdzil, to ze bardzo solidny i ladnie wykonany.
Jeszcze teraz mi sie przypomnialo, co nie podobalo mi sie w v-maxie. Otoz tam adapter do fotelika samochodowego byl zrobiony na zasadzie dwoch metalowych listewek, a w v-travel jest taki specjalny stelaz.
A drugie, to to, ze w v-travel (wg opisu wozka) spacerowka rozkalda sie do pozycji lezacej.
Stary 2009-08-17, 10:24   #2303
zaharia
Rozeznanie

witam mamusie!!!

gissh, minnie - dziekuje bardzo.

kropeczku-ja rowniez sie pisze na te ksiazeczki dagi_snieg@yahoo.co.uk

pietrusia - piekne literki na sciane maja: www.peticado.pl, za wizyte juz zaciskam kciuki

malinka, agusia - gratulacje kolejnego tygodnia
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 10:31   #2304
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj kiepsko spałam. Nogi mnie rwały, nie potrafiłam zasnąć, potem budziłam co chwilę, biegałam do WC chyba 5 razy (). I jeszcze ta zgaga.
Ja to dzisiaj w nocy przeszłam samą siebie - między 22 a 9 rano nawiedziłam WC 7 razy (normą jest 4-5)... Szaleństwo jakieś! Ja wiem ze to niby dobrze bo widać ze nerki pracują jak należy i generalnie nie ma się czym martwić, ale jak tak człowiek co dwie godziny się budzi bo ma pełny pęcherz (skąd ), następnie ledwie jest w stanie podnieść się z łóżka (z rwą kulszową to niełatwe) no i wędruje w ciemnościach to... Oj, można mieć dosyć... Jak byłam w szpitalu to też tak ciągle biegałam do WC i nawet już pielęgniarki się ze mnie śmiały

Zgaga też od jakiegoś czasu nieustannie mi towarzyszy - i to bez względu na to, co zjem... Najgorzej jest wieczorami, jak już się położę... Czasem nie mogę zasnąć przez tego potwornego zgagulca!

Ech, Brombi, tak jak piszesz: nic, tylko się pochlastać...

Jejku, Kate, jak ja Ci zazdroszczę tego zbliżającego się 30 tygodnia... Wiadomo że najlepiej jest Dzidziusia donosić do terminu (czego szczerze Ci życzę), ale nawet, gdyby Twoje maleństwo chciało urodzić się wcześniej to po 30 tygodniu jest już o wiele, wiele bezpieczniej...
A co do zakupów dla Dzidziusia to powiem Ci że miałam takie same obawy i też słyszałam mnóstwo opinii że lepiej się z tym nie spieszyć żeby nie zapeszyć... I tak prawdę mówiąc jakoś szczególnie jeszcze nie szaleję z zakupami dla Małej - tym bardziej, że mam na nie sporo czasu, ale tak całkiem nie mogę sobie tej przyjemności odmówić i coś tam powoli kompletuję (no i bardzo dużo oglądam )

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png

Edytowane przez gissh
Czas edycji: 2009-08-17 o 10:44
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 10:54   #2305
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo
Gratuluję wszystkim Mamusiom rozpoczynającym dzisiaj kolejne tygodnie ciąży

Mam nadzieję, że u Patryczka się poprawiło
Wierzę, że skoro już tyle przeszedł, to teraz też da radę.

Zahario najlepsze życzenia z okazji pierwszej rocznicy ślubu
Avatarek jak najbardziej na temat

Ela ciuszki bardzo fajne Ja myślę, że chłopcy trochę są pokrzywdzeni w stosunku do dziewczynek
Minnie nosidełko rzecz przydatna, ja też myślę o czymś takim, chociaż skłaniam się bardziej ku chuście

Ja też dzisiaj kiepsko spałam. Wczoraj byliśmy odwiedzić rodzinę, korzystając z tego, ze mieszkają nad wodą, ale w sumie 4 godziny spędziłam w aucie. No i za dużo wrażeń chyba jak dla mnie już.
Nogi mnie rwały, nie potrafiłam zasnąć, potem budziłam co chwilę, biegałam do WC chyba 5 razy (). I jeszcze ta zgaga.
Dzisiaj trochę mnie brzuch pobolewa i czuję się średnio, w dodatku Mama wraca dzisiaj do siebie, więc mi trochę smutno
I jeszcze zapomniałabym dodać, że ponieważ ostro wzięłam się za ustalanie wyprawki dla Małego, w nocy śniły mi się wózki i foteliki
Chyba mnie bierze taki reisefieber, tyle że związany z przyjściem dziecka na świat
Właśnie popijam meliskę
dziekuje bardzo, avatarek - to zdjecia za slubu
uwazaj na siebie, i odpoczywaj dzisiaj.

dziewczyny odkad mam "kojec do spania dla kobiet w ciazy" to spie jak dzieciak( to taka poducha - b. wygodna) nawet moj tz sie do niej przyczepia i mowi abym mu tez zamowila - www.motherhood.pl

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

mamuski, nie chce was straszyc ale przestrzec
w zeszla niedziele chwalilam sie, ze zostalam ciocia ale nasza radosc trwala niedlugo bo we wtorek okazalo sie, ze maly ma sepse, badania, placz i przerazenie.....
okazalo sie, ze zarazil sie podczas porodu bakteria paciorkowca- ktorej nosicielka byla moja siostra (wyszlo to z badania wod plodowych, i wymazu szyjki po porodzie)
badania na paciorkowce grupy B w pl sa dodatkowo platne, wiec czesto gin nawet o nich nie mowi a sa tak wazne!!!!!
dzisiaj stan malego jest duzo lepszy.
ale mozna bylo uniknac tej sytuacji wiedzac o tym z wyprzedzeniem!
BADAJCIE SIE POMIEDZY 32 A 38 TC.

znalazlam cos na temat tej bakteri:

Zakażenia stanowią nadal jedną z głównych przyczyn zachorowalności i śmiertelności noworodków [7]. Najczęstszym czynnikiem etiologicznym wczesnych zakażeń u dzieci, tzn. występujących przed ukończeniem 1. tygodnia życia, są paciorkowce grupy B (Streptococcus agalactiae, GBS) [7]. W ciągu pierwszych 7 dni życia noworodków paciorkowce grupy B mogą wywoływać między innymi zapalenie płuc, posocznicę - sepsa i zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych. GBS stanowią również ważny czynnik etiologiczny zakażeń występujących w późniejszych okresach życia noworodków i niemowląt. Późna postać zakażenia paciorkowcowego, którą rozpoznaje się począwszy od 7. dnia życia noworodka do ukończenia 3 miesiąca życia, najczęściej manifestuje się jako bakteriemia, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych lub zapalenie szpiku. Wyżej wymienionym zakażeniom towarzyszy 20% śmiertelność noworodków.
Do zakażenia noworodków paciorkowcami grupy B dochodzi głównie u dzieci matek, u których stwierdza się w okresie przedporodowym kolonizację pochwy i kanału szyjki macicy tym drobnoustrojem [9]. Nosicielstwo paciorkowców grupy B u ciężarnych ocenia się na około 15-25% [7]. Najczęściej noworodek zakaża się w trakcie porodu lub w okresie ciąży wskutek szerzenia się zakażenia z pochwy i kanału szyjki macicy drogą wstępującą [7]. Do czynników sprzyjających infekcji płodu i noworodka zalicza się między innymi: wcześniactwo, przedwczesne pęknięcie błon płodowych (powyżej 12-18 godzin przed porodem), bakteriurię w ciąży, zakażenie noworodka paciorkowcem grupy B w poprzednich ciążach, podwyższoną temperaturę ciała podczas porodu,utrzymujące się rozwarcie ujścia wewnętrznego szyjki macicy przynajmniej na 2 cm w okresie przedporodowym [9].
Kolonizacja ciężarnych tymi drobnoustrojami, poza faktem, że może prowadzić do poważnego zagrożenia zdrowia i życia noworodków, przyczynia się także do zwiększonej częstości występowania powikłań zapalnych u matek, głównie w okresie poporodowym. Do powikłań tych należą między innymi: zakażenie ran poporodowych, poporodowe zapalenie błony śluzowej macicy, połogowe zapalenie przydatków oraz posocznica [4].
Współcześnie, wobec coraz większej świadomości ryzyka zakażenia, głównie noworodków, ale także i matek, związanego z nosicielstwem u ciężarnych paciorkowców grupy B, istnieje konieczność zwrócenia pilnej uwagi na właściwą profilaktykę zakażeń. Na odpowiednią profilaktykę składać się powinno wykrywanie nosicielstwa GBS u kobiet ciężarnych, co utrudnia jego bezobjawowość, identyfikacja czynników ryzyka zakażenia oraz antybiotykoterapia.
12.12.12 zoi

Stary 2009-08-17, 11:12   #2306
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Super ten koszyczek.
Dziewczyny a jakie kupujecie rozki? Czy moze spiworki? Moze starczy tylko kocyk?

30tc kurcze ale wam zazdroszcze. Tez juz bym tyle chciala
Ja śpiworek i kocyki (po Kubie) mam -ale rozek tez musze kupić bo jest na liście rzeczy potrzebnych dla dzidziusia w moim szpitalu. Co do rożka to dla Kuby miałam taki z kokosowym usztywnieniem, które
można wyjąć- ale teraz chyba kupię bez usztywnienia.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 11:15   #2307
elalank
Zadomowienie

Witam Mamusie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
a my dzisiaj ucztowalismy pierwsza rocznice slubu
gratulacje!!!
nasza pierwsza rocznica już za 13 dni

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dobry wieczorek ...jejku nie mogę sie doczekac slubu ,niedługo będe zoną i będe miała męża
oj szykuje się imprezka ale fajnie! Ślub to najpiękniejszy dzień!

Cytat:
Napisane przez nedzia Pokaż wiadomość
Assiccaa ja mam tydzien przed Tobą ślub -5 września. Nie mogę w to uwierzyc
i kolejnaimprezka! super! ale Wam zazdroszczę Dziewczyny, że ten piękny dzien przed Wami!!!!

Cytat:
Dzisiaj \zaczynamy juz 30 tydzien jeszcze 6 i zaczniemy 9 miesiac:O a wtedy zaczne przyspieszac mam nadzieje urodzic w polowie pazdziernika bo moj tz wyjezdza na poczatku listopada na pol roku i bedzie tylko co weekend w domu wiec wole urodzic wczesniej zeby mi pomogl jeszcze troche na samym poczatku

Kachula gratuluje rozpoczecia 30 tygodnia zobacz jak to szybciuchno leci..
jej dziewczyny, ale Wam to idzie!!! aż wierzyć się nie chce że to tuż tuż.
A tak niedawno był to zaledwie 7-8 tydzień

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
Piękne ciuszki, czasem wydaje mi się,że dla dziewczynek jest większy wybór.I buciki przesłodkie.

I pochwalę się,że wczoraj też coś dostałam dla dzidzi-nosidełko, takie jak na zdjęciach(to zdjęcie jest z internetu bo nie mam teraz aparatu chciałam wam po prostu pokazać o co mi chodzi) Moje jest granatowe,cieszę się na maksa bo i tak miałam w planie to kupić
mi też się tak wydaje, że dla dziewczynek jest więcej, no i bardziej rzucają się w oczy, bo sa takie słodkie! Ale taki mały chłopiec w bojówkach i kraciastej koszuli to wygląda wystrzałowo!!!

Fajne nosidełko Szwagierka ma podobne i chodzili z nią na górskie spacery .
Ja myśle o kupnie chusty, moja koleżanka używała i jest bardzo praktyczna, można ją nosić na różne sposoby, tylko cena mnie troszkę przeraża, ale poczekam, może też dostanę bo tak samo przedwcześnie kupiłam przewijak, a wczoraj koleżanka chciała mi dać...

lecę na ogórdek, poopalać trochę nogi

miłego dnia, buziaki Mamuśki

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 11:16   #2308
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Czyli trzeba zrobić wymaz z szyjki macicy?
A czy Twojej siostrze coś dolegało? Pytam bo ja mam problemy (chodzi o swędzenie) od czasu do czasu, ale są. Zażywam w tedy natamacyne. Niestety ona mi tylko przynosi ulge na pare tyg. potem znów musze zażyć.
Stary 2009-08-17, 11:26   #2309
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Czyli trzeba zrobić wymaz z szyjki macicy?
A czy Twojej siostrze coś dolegało? Pytam bo ja mam problemy (chodzi o swędzenie) od czasu do czasu, ale są. Zażywam w tedy natamacyne. Niestety ona mi tylko przynosi ulge na pare tyg. potem znów musze zażyć.
nic jej nie dolegalo, cala ciza przebiegala prawidlowo, bez jakichkolwiek komplikacji, badanie na bakterie miala ale to w poczatkowym stadium ciazy wszystko bylo ok, tylko, ze to badanie nie bylo pod katem paciorkowca GBS.( to jej drugie dziecko, przy pierwszym nic nie bylo)
tak wystarczy wymaz z szyjki macicy.

w niektorych szpitalach wymagaja wyniow z tego badania, ale to sa, niestety tylko niektore szpitale w pl.
12.12.12 zoi

Stary 2009-08-17, 11:34   #2310
flowerspower
Raczkowanie

A normalna cytologia pewnie tego nie wykazuje ?
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości