Wirtualne przyjaciółki cz.III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 13:50   #331
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Wirtualne przyjaciółki cz.III

Cytat:
Napisane przez czarnulkax Pokaż wiadomość
Ale u mnie to nie jest tylko mówienie. Ja mam taką naturę. Dla mnie moja przyszła kariera jest bardzo ważna. A siedzenie w domu i gotowanie, sprzątanie, prasowanie itd. nie jest szczytem moich marzeń
Moim też nie było Po prostu mówię, że to się MOŻE, ale nie musi zmienić z wiekiem
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:51   #332
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tego tłumaczyć nie musisz, ja mam w domu nauczycielkę Ja mówię o czystym etacie w szkole, za który płacą. Bo za godziny w domu już Ci niestety nie zapłacą. Ale wiele zawodów wymaga pracy w domu.

Napisz przepis
no, to wiesz o co chodzi ale i tak nauczycielstwo ma wiele plusów i właśnie ppozwala na życie rodzinne

kruche ciasteczka:

składniki:
25 dag maki
10 dag cukru pudru
15 dag masła/margaryny
2 żółtka
szczypta soli
1 cukier waniliowy

przygotowanie:
masło posiekac do przesianej mąki, dodać cukier puder i waniliowy, żółtka, sól. Szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią przezroczystą, włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwalkować na grubość ok 0,5 cm, formką wykrawać ciastka. Piec w temp. 180 st. około 15 minut

pyszne są i słodkie, dlatego jak ktoś woli mniej to trzeba zmniejszyc ilość cukru
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja tak od marca jestem kurą domową, jak TŻ poszedł do pracy. Zawsze się przed tym broniłam, ale źle nie jest. I wiem, że jakbyśmy mieli kupę kasy, to mogłabym siedzieć w domu z dzieciakami itp. Ewentualnie na część etatu popracować, byle być z ludźmi...

A na obiadek robię rosołek i na takie małe drugie danie fasolkę szparagową
ja marzę by móc siedzieć w domu z dzieckiem...

fasolka -mniam!
Cytat:
Są kobiety, które się dobrze czują w takiej roli. Ja nawet jakbym w przyszłości miała kupę kasy, nie umiałabym tylko siedzieć w domu i zajmować się domem i rodziną. Muszę się spełniać zawodowo. Taka już moja natura.

Odłóż na chwilę, odpocznij od tego, pewnie potem się uda
a moja natura i priorytet to właśnie dom i rodzina

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:53   #333
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Moim też nie było Po prostu mówię, że to się MOŻE, ale nie musi zmienić z wiekiem
Moim nie jest i nie będzie Nie po to robię takie studia, by siedzieć potem w domu. Jak spotkam odpowiedniego mężczyznę, z którym będę planować przyszłość jedyne co się może zmienić, to będę po prostu starać się pogodzić życie rodzinne ze swoją karierą.
Z wiekiem? Przecież jesteś lekko starsza ode mnie

♥♥♥
Narzeczonka
czarnulkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:55   #334
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Moim nie jest i nie będzie Nie po to robię takie studia, by siedzieć potem w domu. Jak spotkam odpowiedniego mężczyznę, z którym będę planować przyszłość jedyne co się może zmienić, to będę po prostu starać się pogodzić życie rodzinne ze swoją karierą.
No bo ja stara jestem...

I życzę Ci powodzenia w realizacji życiowych planów Ty przynajmniej masz normalne studia, żeby to osiągnąć... Ja mam takie z wzięte, które mi nic nie dają Za późno człowiek zrozumiał swoją pomyłkę
Stary 2009-08-17, 13:58   #335
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
no, to wiesz o co chodzi ale i tak nauczycielstwo ma wiele plusów i właśnie ppozwala na życie rodzinne
Tak, pozwala

Cytat:

kruche ciasteczka:

składniki:
25 dag maki
10 dag cukru pudru
15 dag masła/margaryny
2 żółtka
szczypta soli
1 cukier waniliowy

przygotowanie:
masło posiekac do przesianej mąki, dodać cukier puder i waniliowy, żółtka, sól. Szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią przezroczystą, włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwalkować na grubość ok 0,5 cm, formką wykrawać ciastka. Piec w temp. 180 st. około 15 minut

pyszne są i słodkie, dlatego jak ktoś woli mniej to trzeba zmniejszyc ilość cukru
I tyle? To może i mi by wyszły Słodkie to tym lepiej, ja kocham słodkie
A jakie masz foremki?
Dziękuję za przepis

Cytat:
ja marzę by móc siedzieć w domu z dzieckiem...

fasolka -mniam!

a moja natura i priorytet to właśnie dom i rodzina
Dziewczyny po prostu jesteśmy inne Każdy ma swoje priorytety, dążenia, inaczej widzi swoją przyszłość.

Masz dziś fasolkę?

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 13:58   #336
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę, że chodzi o to, ze w pewnym momencie życia stajemy przed taką perspektywą, że mamy tego kogoś, kogo kochany i chcemy dzielić życie, i marzymy by dogodzic tej osobie w każdym względzie. A potem zachodzi się w ciążę, rodzi się maluszek, którego po tych cholernie krótkich 3 miesiącach nie ma się ochoty oddawać komus na wychowanie -nawet własnej matce, a co dopiero jeśli trzeba do żłobka...
ja się rok temu zaklinałam, ze nienawidzę dzieci, a dwa lata temu nie zamierzałam mieć w ogóle własnych -i prosze jak mi się światopogląd zminil
ale nie mówię, że z Tobą tak będzie

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-17, 14:01   #337
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
No bo ja stara jestem...

I życzę Ci powodzenia w realizacji życiowych planów Ty przynajmniej masz normalne studia, żeby to osiągnąć... Ja mam takie z wzięte, które mi nic nie dają Za późno człowiek zrozumiał swoją pomyłkę
Przestań! Jesteś młoda!

Dziękuję! Twoje studia też Ci coś na pewno dają. Po ekonomii masz szerokie perspektywy. Tego drugiego kierunku wybacz nie pamiętam
Czemu w takim razie jesteś na takich studiach?

♥♥♥
Narzeczonka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 14:03   #338
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
I tyle? To może i mi by wyszły Słodkie to tym lepiej, ja kocham słodkie
A jakie masz foremki?
Dziękuję za przepis

Dziewczyny po prostu jesteśmy inne Każdy ma swoje priorytety, dążenia, inaczej widzi swoją przyszłość.
ja mam w kształcie serduszka taką wielkości dłoni i taką malutką w kszałcie kwiatka -a te malutkie foremki są lepsze ciastka szybciej się pieką a jak nie masz, to ogrąglutkie -od szklanek, kieliszków

no jesteśmy, świat byłby nudny gdyby każdy był taki sam
Cytat:
No bo ja stara jestem...

nie jesteś

a Ty jakie studia zrobiłaś?

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-17, 14:05   #339
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Przestań! Jesteś młoda!

Dziękuję! Twoje studia też Ci coś na pewno dają. Po ekonomii masz szerokie perspektywy. Tego drugiego kierunku wybacz nie pamiętam
Czemu w takim razie jesteś na takich studiach?
Z głupoty? Z głupoty studiuję tę przeklętą administrację dziennie, mimo że za stara na to jestem i nic mi te studia nie dają Ale głupio przerwać, jak rok do magistra został... A ekonomię studiuję ze względu na specjalność, bo praca w kadrach / rekrutacji to jest coś, co tygrysek lubi najbardziej

Ale też przez te kiepskie perspektywy uczę się programowania i za rok będę mega zdolnym samoukiem i dostanę dobrą pracę jako programista
Stary 2009-08-17, 14:17   #340
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę, że chodzi o to, ze w pewnym momencie życia stajemy przed taką perspektywą, że mamy tego kogoś, kogo kochany i chcemy dzielić życie, i marzymy by dogodzic tej osobie w każdym względzie. A potem zachodzi się w ciążę, rodzi się maluszek, którego po tych cholernie krótkich 3 miesiącach nie ma się ochoty oddawać komus na wychowanie -nawet własnej matce, a co dopiero jeśli trzeba do żłobka...
ja się rok temu zaklinałam, ze nienawidzę dzieci, a dwa lata temu nie zamierzałam mieć w ogóle własnych -i prosze jak mi się światopogląd zminil
ale nie mówię, że z Tobą tak będzie
Ja kocham dzieci i chcę je mieć, dobrze wiesz, że jak by się tylko dało, to mogę mieć te swoje sześć na raz. Dziecka do żłobka oddawać nie zamierzam. Teraz trudno gdybać, jak to będzie wyglądało, nie wiem, gdzie będę pracować, gdy pojawi się maluch, co będzie robił mój mąż itd.
Co nie oznacza, że moja kariera nie jest dla mnie ważna i siedzenie tylko w domu by mnie męczyło. Dusiła bym się i i tak bym "wyfrunęła" prędzej czy później. A mój mąż musi to akceptować, zresztą ja się z tym nie kryję.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
ja mam w kształcie serduszka taką wielkości dłoni i taką malutką w kszałcie kwiatka -a te malutkie foremki są lepsze ciastka szybciej się pieką a jak nie masz, to ogrąglutkie -od szklanek, kieliszków

no jesteśmy, świat byłby nudny gdyby każdy był taki sam
Mam foremki, duże i takie malutkie. Mama pierniki piecze na święta zawsze więc są Z ciekawości zapytałam

Cytat:
Z głupoty? Z głupoty studiuję tę przeklętą administrację dziennie, mimo że za stara na to jestem i nic mi te studia nie dają Ale głupio przerwać, jak rok do magistra został... A ekonomię studiuję ze względu na specjalność, bo praca w kadrach / rekrutacji to jest coś, co tygrysek lubi najbardziej

Ale też przez te kiepskie perspektywy uczę się programowania i za rok będę mega zdolnym samoukiem i dostanę dobrą pracę jako programista
Więc jest coś, co byś chciała robić i co Ci się podoba

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 14:30   #341
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
Praca fizyczna wiadomo, męczy

A co to za staż? W sensie co będziesz robić?

Oj meczy a mnie tylko w tym roku bo takto jestem przyzwyczajona a w tym roku za duzo leniuchowania a takto pracowalo sie po 20h dziennie i sie zylo

Staz w gminie jak mnie wezma do gminy to nic nie bede robic tlko przy kompie siedzec i na wizazu tylko potem jak beda skladane wnioski o rodzinne to sie przegladaa jak wezma do szkoly oby nie na kuchnie bo tak podobno charowka niezla to autobusami bede jezdzic i male dzieci pilnowac zeby siedzialy na miejscu i sie nie bily i starsze tez

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Ja pewnie miałabym sto tysięcy pytań
Bananowca?
Ja pewnie tez
Tak z grubsza to bierze sie chyba 4 banany i sciera sie je na tarce i dodaje margaryne i wyklada na biszkopt i mozna na to jeszcze galaretke

Cytat:
Jak mógł!
Ja to nie wiem jak mogl o nas nie pomyslec

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Werka czytałam o depilatorach ostatnio i chyba znalazłam dla siebie Choć jeszcze przeglądam i się zastanawiam.

Ja tez ostatnio przegladalm i znalazlam taki za 149 <bez przesyki> i wszytskie opinie byly pozytywne a Ty jaki znalazlas?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Są kobiety, które się dobrze czują w takiej roli. Ja nawet jakbym w przyszłości miała kupę kasy, nie umiałabym tylko siedzieć w domu i zajmować się domem i rodziną. Muszę się spełniać zawodowo. Taka już moja natura.
Musze przyznac ze ja tez jak juz skoncze te studia to dalej chce sie krzalcic tylko w kosmetyce nie moglabym tak siedziec w domu robic obiadki i dzieci pilonowac caly czas tez chce miec prace tak zeby przebywac wsrod ludzi
No taka juz jestem

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Ale u mnie to nie jest tylko mówienie. Ja mam taką naturę. Dla mnie moja przyszła kariera jest bardzo ważna. A siedzenie w domu i gotowanie, sprzątanie, prasowanie itd. nie jest szczytem moich marzeń
Dla mnie tez nie

wwweeerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 14:31   #342
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wwweeerka Pokaż wiadomość
Oj meczy a mnie tylko w tym roku bo takto jestem przyzwyczajona a w tym roku za duzo leniuchowania a takto pracowalo sie po 20h dziennie i sie zylo
20h? Pracy fizycznej?
Jesteś po operacji, więc musisz leniuchować

Cytat:
Staz w gminie jak mnie wezma do gminy to nic nie bede robic tlko przy kompie siedzec i na wizazu tylko potem jak beda skladane wnioski o rodzinne to sie przegladaa jak wezma do szkoly oby nie na kuchnie bo tak podobno charowka niezla to autobusami bede jezdzic i male dzieci pilnowac zeby siedzialy na miejscu i sie nie bily i starsze tez
A od czego zależy gdzie pójdzie? Pilnowanie dzieci, to też myślę, że nie takie straszne

Cytat:
Ja pewnie tez
Tak z grubsza to bierze sie chyba 4 banany i sciera sie je na tarce i dodaje margaryne i wyklada na biszkopt i mozna na to jeszcze galaretke
Nie jadłam chyba nigdy

Cytat:
Ja tez ostatnio przegladalm i znalazlam taki za 149 <bez przesyki> i wszytskie opinie byly pozytywne a Ty jaki znalazlas?
Depilator Philips Satinelle Ice Premium HP 6501
I też są wszystkie opinie pozytywne A Ty o jakim myślisz?

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 14:33   #343
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
kruche ciasteczka:

składniki:
25 dag maki
10 dag cukru pudru
15 dag masła/margaryny
2 żółtka
szczypta soli
1 cukier waniliowy

przygotowanie:

Ja mam taki sam przepis + drozdze i robie rogaliki z marmolada
czasochlonne ale jakie pyszne ale ja zawsze najem sie surowego ciasta i potem juz nie moge upiecznych jesc

Stary 2009-08-17, 14:34   #344
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:

Musze przyznac ze ja tez jak juz skoncze te studia to dalej chce sie krzalcic tylko w kosmetyce nie moglabym tak siedziec w domu robic obiadki i dzieci pilonowac caly czas tez chce miec prace tak zeby przebywac wsrod ludzi
No taka juz jestem
W końcu masz przyjechać kiedyś na moje wesele i mi paznokcie zrobić i piękny makijaż
Ja też, mam za dużo planów

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 14:43   #345
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
20h? Pracy fizycznej?
Jesteś po operacji, więc musisz leniuchować
Zdarzalo sie trzeba bylo zrobic i nie bylo wyjscia ja to rozumie jak trzeba to trzeba w koncu my z tego zyjemy
Brat niestety nie rozumie tego

Teraz tak i jak jest taki upal a oni ida pracowac to moje leniuchowanie mi sie podoba

Cytat:
A od czego zależy gdzie pójdzie? Pilnowanie dzieci, to też myślę, że nie takie straszne
Od pana wojta pewnie ze nie straszne tylko one bardzo halasuja ale sie przyzwyczaje

Cytat:
Nie jadłam chyba nigdy
To jak zrobie to zapraszam

Cytat:
Depilator Philips Satinelle Ice Premium HP 6501
I też są wszystkie opinie pozytywne A Ty o jakim myślisz?
A ile ten kosztuje? pewnie duzo bo ja na all znalazlam "prawie? nowy za 200 ale tak z grobsza szukalam wiec jeszcze nie obeznana
JA o Depilator Braun 5170

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
W końcu masz przyjechać kiedyś na moje wesele i mi paznokcie zrobić i piękny makijaż
Ja też, mam za dużo planów
No pewnie juz jeden klopot mniej przed weselem kosmetyczke i manicurzystke juz masz
JA to bym chciala caly czas sie ksztalcic

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 15:11   #346
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Konto usunięte

Widzę, że rozmowa o kurach domowych pieczeniu ja tam jestem przyzwyczajona do bycia kurą domową, w końcu całe wakacje nią jestem.

Danaeee84 czemu tak narzekasz na te studia? Jak skończę technikum chce się wybrać na zaoczne w kierunku ekonomi, ale nie wiem jeszcze dokładnie gdzie. Chciałabym pracować w jakimś biurze, banku bądź PZU, ale nie wiem jakie studia są tam potrzebne. Kiedyś myślałam żeby na księgową pójść, ale po zastanowieniu się odpada.
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 15:21   #347
wwweeerka
Zakorzenienie

[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;13772040]Widzę, że rozmowa o kurach domowych pieczeniu ja tam jestem przyzwyczajona do bycia kurą domową, w końcu całe wakacje nią jestem.

Danaeee84 czemu tak narzekasz na te studia? Jak skończę technikum chce się wybrać na zaoczne w kierunku ekonomi, ale nie wiem jeszcze dokładnie gdzie. Chciałabym pracować w jakimś biurze, banku bądź PZU, ale nie wiem jakie studia są tam potrzebne. Kiedyś myślałam żeby na księgową pójść, ale po zastanowieniu się odpada.[/QUOTE]

Moj TŻ studiuje ekonomie a a specjalnosc ekonomia w informatyce czy jakos tak

Stary 2009-08-17, 15:30   #348
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Konto usunięte

Cytat:
Moj TŻ studiuje ekonomie a a specjalnosc ekonomia w informatyce czy jakos tak
I zadowolony jest? Choć wolałabym się trzymać zdala od informatyki, mój brat skończył technikum informatyczne i teraz na studia w tym kierunku, ale to nie dla mnie.
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 15:41   #349
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Zdarzalo sie trzeba bylo zrobic i nie bylo wyjscia ja to rozumie jak trzeba to trzeba w koncu my z tego zyjemy
Brat niestety nie rozumie tego

Teraz tak i jak jest taki upal a oni ida pracowac to moje leniuchowanie mi sie podoba
A macie coś jeszcze poza paprykami?
Wcale Ci się nie dziwię, że Ci się podoba Bo pracować na tym słońcu...

Cytat:
Od pana wojta pewnie ze nie straszne tylko one bardzo halasuja ale sie przyzwyczaje
Mam nadzieję, że trafisz do gminy!

Cytat:
To jak zrobie to zapraszam
Ok Daj znać jak zrobisz

Cytat:
A ile ten kosztuje? pewnie duzo bo ja na all znalazlam "prawie? nowy za 200 ale tak z grobsza szukalam wiec jeszcze nie obeznana
JA o Depilator Braun 5170
Ceny są różne, ale trochę kosztuje. Na all jeszcze nie patrzyłam. Ale jak tak przeglądałam to koło 300 zł. Ale ja chcę całkiem nowy Zastanawiam się czy poczekać, aż psiapsióła poleci na święta do Anglii i by mi go tam poszukała, bo są znacznie tańsze Zaraz poczytam o tym Twoim

Cytat:
No pewnie juz jeden klopot mniej przed weselem kosmetyczke i manicurzystke juz masz
JA to bym chciala caly czas sie ksztalcic
Super! I to jeszcze taką świetną
Ja też bym chciała się cały czas kształcić. Człowiek uczy się przez całe życie

Moja koleżanka też studiuje ekonomię i jest bardzo zadowolona

♥♥♥
Narzeczonka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 15:49   #350
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

ja zdecydowanie mówie NIE byciu 'kurą domowa'
dlatego juz wiem,że nie bede miec męża i dzieci.

moja mamusia mnie dzisiaj zgasiła w temacie'studia za granica' :/
mówi,żebym mierzyła cele na zamiary czy jak to tam leci :P
ja bym chciała studiowac za granica,mieszkać za granicą. A ona,że po moim liceum na bank sie nie dostane (podobno jakieś dwujezyczne musi byc gdzie j.ang jest j. wykładowym czy cos takiego ) i sie zdenerwowałam :P
----> *mój postcrossingowy blog* <---

cherry l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 16:12   #351
wwweeerka
Zakorzenienie

Cytat:
A macie coś jeszcze poza paprykami?
Wcale Ci się nie dziwię, że Ci się podoba Bo pracować na tym słońcu...
Nic wiecej nie mamy
No i wlasnie poszli pracowac a ja mam sprzatnac na parterze

Cytat:
Mam nadzieję, że trafisz do gminy!
Ja tez

Cytat:
Ok Daj znać jak zrobisz
No pewnie ze dam

Cytat:
Ceny są różne, ale trochę kosztuje. Na all jeszcze nie patrzyłam. Ale jak tak przeglądałam to koło 300 zł. Ale ja chcę całkiem nowy Zastanawiam się czy poczekać, aż psiapsióła poleci na święta do Anglii i by mi go tam poszukała, bo są znacznie tańsze Zaraz poczytam o tym Twoim
JA tez mysle o nowym ale 300 to bym nie dala bo jak dla mnie za drogi, ale tak do 200 spoko Pewnie dlatego ze nie zarabiam a w Anglii ile tanszy?

Cytat:
Super! I to jeszcze taką świetną
Ja też bym chciała się cały czas kształcić. Człowiek uczy się przez całe życie
Oj dziekuje za mile slowa
Oj przez cale cale

Cytat:
Moja koleżanka też studiuje ekonomię i jest bardzo zadowolona
Moj TŻ tez

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;13772307]I zadowolony jest? Choć wolałabym się trzymać zdala od informatyki, mój brat skończył technikum informatyczne i teraz na studia w tym kierunku, ale to nie dla mnie.[/QUOTE]

Mial do wyboru tez i ekonomia w gospodarce czy jakos tak i stwierdzil ze ten jest trudniejszy i bardziej przyszlosciowy i wybral ten
Pewnie ze zadowolony nawet w wakacje sie uczy bo tak lubi ekonomie

Stary 2009-08-17, 16:29   #352
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry l Pokaż wiadomość

moja mamusia mnie dzisiaj zgasiła w temacie'studia za granica' :/
mówi,żebym mierzyła cele na zamiary czy jak to tam leci :P
ja bym chciała studiowac za granica,mieszkać za granicą. A ona,że po moim liceum na bank sie nie dostane (podobno jakieś dwujezyczne musi byc gdzie j.ang jest j. wykładowym czy cos takiego ) i sie zdenerwowałam :P
Są licea dwujęzyczne, zazwyczaj osoby, które tam idą zaczynają już od gimnazjum dwujęzycznego. I tam faktycznie wykładane są przedmioty w danym obcym języku. Jednak to że nie chodziłaś do takowego nie przekreśla Twojej możliwości studiowania za granicą. Tylko dobrze to sobie wszystko przemyśl, jakie masz cele, gdzie chciałabyś iść, co robić. I jeśli znasz język, to szkoła dwujęzyczna nie jest koniecznością. Nawet jeśli byś nie poszła, zawsze masz możliwość skorzystania z programów wymiany zagranicznej.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Nic wiecej nie mamy
No i wlasnie poszli pracowac a ja mam sprzatnac na parterze
Dostałaś coś lżejszego A po operacji już wszystko w porządku? Nie miewasz już podwyższonej temperatury?

Cytat:
JA tez mysle o nowym ale 300 to bym nie dala bo jak dla mnie za drogi, ale tak do 200 spoko Pewnie dlatego ze nie zarabiam a w Anglii ile tanszy?
Ja mam wrażliwą skórę jeśli o to chodzi, a ten depilator ma hypoalergiczne dyski depilujące, które musiałabym mieć w swoim. I wolę dać te pieniądze niż potem nie móc założyć spódniczki w tym dniu Dokładnie nie wiem, ile teraz, ale z połowę ceny, którą bym musiała dać za niego w Polsce.

Cytat:
Mial do wyboru tez i ekonomia w gospodarce czy jakos tak i stwierdzil ze ten jest trudniejszy i bardziej przyszlosciowy i wybral ten
Pewnie ze zadowolony nawet w wakacje sie uczy bo tak lubi ekonomie
W wakacje?

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 16:42   #353
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

ja bym chciała pojechac na jakąś wymiane ze szkoły,(mówili,że bedzie duzo jak tam szłam ) ale jak na razie sie nie zapowiada
moze w któreś wakacje pojade jako aupair za granice..musze wsystko przemyśleć.
na razie podstawa jest dobre zdanie matury :P i niestety musze zdawac ang rozszerzone,a na rozszerzeniu jest akurat to co mi najmniej wychodzi :P i o ile sie nie myle jest to słowotwórstwo czy jakos tak :P

Stary 2009-08-17, 16:47   #354
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mówiłam w Twoim wieku a potem pach! poznałam TŻ i chce mieć z nim małe puchate dziecko

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
ja bym chciała pojechac na jakąś wymiane ze szkoły,(mówili,że bedzie duzo jak tam szłam ) ale jak na razie sie nie zapowiada
na razie podstawa jest dobre zdanie matury :P i niestety musze zdawac ang rozszerzone,a na rozszerzeniu jest akurat to co mi najmniej wychodzi :P i o ile sie nie myle jest to słowotwórstwo czy jakos tak :P
oj chyba nie słowotwórstwo słowotwórstwo to m.in. badanie skąd się dane słowa wywodzą, np. nosorozec -od nosa i rogu

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-17, 16:56   #355
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

hmm z tego co ja widze,to sie nazywa słowotwórstwo :P
Word formation - słowotwórstwo

np. tu http://www.e-ang.pl/test,11,Word_formation.html

Stary 2009-08-17, 16:59   #356
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:
Na studiach na pewno będziesz miała możliwość wymiany. U mnie jest tego dosyć sporo. I wcale nie trzeba jakoś perfekcyjnie znać języka. Byleby w miarę rozumieć i się dogadać.
Zagraniczna praca na pewno da Ci możliwość doszlifowania języka.
No tak to podstawa. Zdaj maturę! A Ty idziesz do II liceum teraz?

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 17:01   #357
201701300931
Konto usunięte

karolka ja tak marudzę na moje studia, bo u mnie to wszystko za długo trwa... Poszłam na uzupełniające w takim momencie, w którym powinnam kończyć normalnie. Pal licho, gdyby były zaoczne, bo bym miała pracę normalną. Ale że studiuję już ekonomię zaocznie (licencjat), to na administrację poszłam na dzienne... Ten rok studiów nic mi nie dał zupełnie i dla mnie to stracony czas. Niczego się nie nauczyłam. Ale skoro rok został do magisterki, to zostanę. Chociaż wolałabym normalną pracę i pewną przyszłość. A nie szukanie byle czego, byle tylko kasa była. Bo na razie coraz gorzej moje finanse wyglądają...

Mam nadzieję, że to programowanie to będzie coś, w czym będę dobra. Bo wtedy to bym sporą kasę mogła zarabiać...

STOP! Nie mogę mówić: mam nadzieję. Ale: będę dobra! Już jestem! Tylko muszę się podszkolić

A rosół mi znowu nijaki wyszedł :/ To jest coś, co mój TŻ powinien robić, bo Jemu zawsze wychodzi...
Stary 2009-08-17, 17:03   #358
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
hmm z tego co ja widze,to sie nazywa słowotwórstwo :P
Word formation - słowotwórstwo

np. tu http://www.e-ang.pl/test,11,Word_formation.html
a to przepraszam za pomyłkę -owszem zadania z dziedziny słowotwórstwa ja na podstawowej maturze chyba mialam podobne zadania... zresztą nie pamiętam. Ale na pewno sobie poradzisz

Dół od 11.04.2015.
Stary 2009-08-17, 17:05   #359
czarnulkax
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję, że to programowanie to będzie coś, w czym będę dobra. Bo wtedy to bym sporą kasę mogła zarabiać...
No programiści, szczególnie dobrzy, zarabiają nie małe pieniążki

♥♥♥
Narzeczonka
Stary 2009-08-17, 17:09   #360
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

tak,ide do 2 liceum

kat:no ja sobie własnie z tym totalnie nie radze..jak sa na jakiej stronie podane,jak np na tej co dałam przed chwilą,nie zrobiłam ani jdnego dobrze..teraz cwicze dalej.

no ja mam teraz mozliwość wyjazdów do Irlandii (wakacje) teraz byłam 2 tyg,w przyszłym roku PODOBNO moge przyjechac na miesiać a jak skoncze szkołe na 2,chociaz nie ukrywam,że nie lubie sie komus tak zwalac na głowe na nie krótki czas,powiedzmy szczerze i byc na czyimś utrzymaniu.
Niestety jestem OKROPNIE nieśmiała co do ludzi w Polsce,a co dopiero w Irl ,gdzie nie rozumiem połowy co mówią..nie umiem sie otworzyc,choc przyznaje że z dziewczynami O WIELE łatwiej mi sie rozmawia niz z facetami,nie wiem czemu...
Ja mam wrażenie,że palne jakiś mega błąd,że mnie nie zrozumieją albo,że ja ich.. Jak pojechałam w tym roku do kuzynki,mieszka z narzeczonym to nasze rozmowy wyglądały mniej więcej tak,że on cos pyta ja mówie tak lub nie..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości