Aparaty ortodontyczne, cz. VI :) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 11:33   #4711
rozgwiazda
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
Mi orto mówiła jak przedstawiała plan leczenia,ze po zdjęciu aparatu bedzie oczyszczanie i wybielanie
ale za free?? bo wybielanie to kurcze chyba kosztuje..
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 11:46   #4712
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasyopea Pokaż wiadomość
Witam ponownie, wstawie wam zdjecie mojej strasznej wady... Nie zauwazylam by ktos z was tutaj mial tak wysunięte ząbki. Martwie sie ze jak pójde do orto to uslysze ze nic nie da rady z tym zrobic albo ze musialabym nosic aparat z 10 lat.
ja miałam podobnie wystające zęby i po 2 latach niedługo ściągam aparat więc nie martw się na zapas i leć pędem na konsultację do orto zdjęcia mojej wady możesz zobaczyć na moim blogu (adres w podpisie), zapraszam

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
mi tez juz stuknely 2 latka z aparacikiem w lipcu
Ty chociaz masz jakias date okreslona co do zdjecia ja niestety jeszcze nie mam ale mam cicha nadzieje, ze w nowy rok wejde z pieknym usmiechem bez drutow
miałam mieć ściągany aparat tydzień temu, ale jeszcze jakaś mini szparka wyskoczyła i wszystko trzeba było odłożyć trzymam kciuki, żebyś i ty mogła niedługo cieszyć się z pięknego uśmiechu bez drutów

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
to gratulacje

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
super zawsze jakaś okazja do oblewania!! hihi ja już swój noszę.. hmmm ponad 2,5 roku niestety.. ale mam nadzieję, że juz niedługo

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 11:50   #4713
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
88Ekaterina88 podziwiam Cię, naprawdę
1000days i ~Gonia~ no to macie rocznice

Ja już trzęsę portkami na myśl o jutrzejszej wiizycie mam na 9:30...
tak się zastanawiam czy jak sobie wezme wcześniej ze dwie tabletki przeciwbólowe to mniej bedzie mnie zakładanie tego hyraxa bolało? Bo takiego bólu jak ostatnio to ja już nie zniosę...

Jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam aż z tego wszystkiego. A w czasie zakładania miałam od bolu (naprawde niesamowicie bolało) aż drgawki... no mało nie zemdlałam a potem glowa mnie bolała aż do skroni.
a mnie to dlaczego podziwiasz ?
Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
ja miałam podobnie wystające zęby i po 2 latach niedługo ściągam aparat więc nie martw się na zapas i leć pędem na konsultację do orto zdjęcia mojej wady możesz zobaczyć na moim blogu (adres w podpisie), zapraszam

miałam mieć ściągany aparat tydzień temu, ale jeszcze jakaś mini szparka wyskoczyła i wszystko trzeba było odłożyć trzymam kciuki, żebyś i ty mogła niedługo cieszyć się z pięknego uśmiechu bez drutów

nie ciesz się tak hehe

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 12:52   #4714
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
ja po wizycie u orto. I hyrax na zabkach
Stary 2009-08-17, 13:06   #4715
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Orto mnie mile zaskoczyła, bo powiedziała, że jakby bardzo bolało, to mam powiedzieć a ona nie będize na siłę tylko da aparat do ponownego modelowania. Hehe i była dzisiaj jakaś taka miła, czyżby wyrzuty sumienia?
hihi.. a ja myślę, że może podczytuje nasze formu!!! hihi ale by było
Stary 2009-08-17, 14:20   #4716
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
a mi właśnie dzisiaj mijają 2 LATA z aparatkiem!!!
poproszę jakiś torcik i świeczki, ewentualnie fanfary czy cuś
mimo że już się do niego strasznie przyzwyczaiłam i praktycznie go nie zauważam to już z miłą chęcią pozbyłabym się go ale muszę poczekać jeszcze do 1 października
Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
(...) to przez jezyk ktory je wypychal (...)
nie wiem czy sie juz pytalam (jestem mala sklerotyczka), jak zwalczylas to wypychanie zebow jezykiem? ja wciaz sie musze pilnowac .

uehh..
a wiec wrocilam od orto (wiem, ze zadko sie udzielam, ale tak mi czasu braknie.. mimo, ze mamy wakacje.. ) - czyli z serii " jak trwoga to do Boga ".
jak juz sie chwalilam () aparat i ja to zwiazek od 4 lat (we wrzesniu 4 - ta rocznica gory, dol 0,5 roku pozniej ) i oczywiscie koszty leca po maxie.. a rodzice narzekaja (a kto by nie narzekal?). wiec dzisiaj matka stanowczo powiedziala, ze sciagamy.. ale nie wiem sama, oczywiscie, ze chce. ale tak na lapu - capu? tak nagle? i orto sie zgodzila.. - co do gory, ze na wrzesien niech sie zapisze.. ale oczywiscie, genialna ja zmienilam to i we wrzesniu dopiero sie zapisze na pazdziernik.. jakos z 1 strony trudno mi sie z nim rozstac, a z 2 - ze jeszcze moze cos z zebami zrobic.. pytalam o ten drut co " uklada korzenie " , ale orto nie wiedziala o co chodzi , ze ja niczego takiego nie potrzebuje.. i ze juz wyciagow teraz mam nie nosic.. ze no nic. nie wiem, czy zla jest (chociaz byla mila) i juz na mnie patrzec nie chce, ani kombinowac? zapomnialam zapytac, czy w ogole cos bedzie z gora jeszcze robila (dlatego tez przesunelam zdjecie, bo moze cos jej sie nasunie za miesiac?). efekt - sa proste.. ale chyba inne sobie wysnilam.. no trudno.
wyciski (bd miec 1) - 50zl
reitainer - 2 x 400zl
nie wiem czy za zdjecie cos bierze i ile.. ani, czy za podklejanie mi zebow drutem od 3 do 3.. i nie wiem, czy mi wyszlifuje, wystripinguje.. pewnie juz nie.. skoro sciagamy, to nie moze mi ich ksztaltowac ; / bo szparu zostana. a niech to. ale rodzina juz mi wypomina, ze tyle kasy na mnie poszlo i ile mozna , maja racje.
czuje sie troche dziwnie. niedopieszczona (z uwagi na zeby ).

musialam to gdzies napisac, wyrzucic z siebie. moze lepiej we wrzesniu byloby sciagnac (zawsze to mozna telefonicznie przelozyc)? zeby chociaz miec jakas fajna date - bo we wrzesniu, chyba 4 mialam zakladany aparat na gore (byloby rowne 4 lata ).

EDIT: lewy profil - tzn ta szpara co widac (nie da sie ukryc), jest w trakcie zamykania (po manewrach dolnej 3-ki sie zrobila). generalnie to patrzec na gore.. bo ona pierwsza pojdzie "do stracenia" .

1. nie podobaja mi sie jedynki (jedna kiedys byla spilowana - widac nawet jej "kanciatosc" ;/) - jesli nie zapomne, powiem o tym orto przy przedostatniej wizycie..
2. to, ze mam krzywa linie srodkowa, to nic innego, jak ekstrakcja 2 roznych zebow na dole (5 i 6).
3. szpary miedzy zebami, widocznej od dolu, nie da sie dociagnac ;/ .. (taka juz jestem ;|).
4. dwojki tez mi sie nie podobaja - stoja jakby krzywo - albo trzeba spilowac..
5. nie dostalam lancuszkoweych gumeczek - a moze i to by te 2-ki naciagnelo?
6. nie dostalam tez tego drutu do ustawienia korzeni

i to tyle, co sobie przypomnialam.. .

Edytowane przez wspaniala
Czas edycji: 2014-02-12 o 21:47
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 14:44   #4717
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
nie wiem czy sie juz pytalam (jestem mala sklerotyczka), jak zwalczylas to wypychanie zebow jezykiem? ja wciaz sie musze pilnowac .

uehh..
a wiec wrocilam od orto (wiem, ze zadko sie udzielam, ale tak mi czasu braknie.. mimo, ze mamy wakacje.. ) - czyli z serii " jak trwoga to do Boga ".
jak juz sie chwalilam () aparat i ja to zwiazek od 4 lat (we wrzesniu 4 - ta rocznica gory, dol 0,5 roku pozniej ) i oczywiscie koszty leca po maxie.. a rodzice narzekaja (a kto by nie narzekal?). wiec dzisiaj matka stanowczo powiedziala, ze sciagamy.. ale nie wiem sama, oczywiscie, ze chce. ale tak na lapu - capu? tak nagle? i orto sie zgodzila.. - co do gory, ze na wrzesien niech sie zapisze.. ale oczywiscie, genialna ja zmienilam to i we wrzesniu dopiero sie zapisze na pazdziernik.. jakos z 1 strony trudno mi sie z nim rozstac, a z 2 - ze jeszcze moze cos z zebami zrobic.. pytalam o ten drut co " uklada korzenie " , ale orto nie wiedziala o co chodzi , ze ja niczego takiego nie potrzebuje.. i ze juz wyciagow teraz mam nie nosic.. ze no nic. nie wiem, czy zla jest (chociaz byla mila) i juz na mnie patrzec nie chce, ani kombinowac? zapomnialam zapytac, czy w ogole cos bedzie z gora jeszcze robila (dlatego tez przesunelam zdjecie, bo moze cos jej sie nasunie za miesiac?). efekt - sa proste.. ale chyba inne sobie wysnilam.. no trudno.
reitainer - 2 x 400zl
nie wiem czy za zdjecie cos bierze i ile.. ani, czy za podklejanie mi zebow drutem od 3 do 3.. i nie wiem, czy mi wyszlifuje, wystripinguje.. pewnie juz nie.. skoro sciagamy, to nie moze mi ich ksztaltowac ; / bo szparu zostana. a niech to. ale rodzina juz mi wypomina, ze tyle kasy na mnie poszlo i ile mozna , maja racje.
czuje sie troche dziwnie. niedopieszczona (z uwagi na zeby ).

musialam to gdzies napisac, wyrzucic z siebie. moze lepiej we wrzesniu byloby sciagnac (zawsze to mozna telefonicznie przelozyc)? zeby chociaz miec jakas fajna date - bo we wrzesniu, chyba 4 mialam zakladany aparat na gore (byloby rowne 4 lata ).
och Ty bidulinko.. no nie dziwię sie niedopieszczenia.. Pamiętaj, że masz nas!!! (ale nawet nie wyobrażasz sobie jak blisko monitorka musialam siedziec żeby to wszystko odczytac hihi). Może jednak te zęby wyglądają tak jakbyś chciała.. tylko tak czasem jest, że jak nadchodzi czas ściągania to zaczynają się wykrętyGdzie te Twoje zębiska na tym forum? to zaraz Cię na duchu podtrzymamy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 15:21   #4718
Morfina
Rozeznanie

88Ekaterina88 za noszenie tych masek

rozgwiazda nie weim czy za free nic mi nie wspominała o niczym... hehe jeszcze z hyraxem spędzę kilka miesiecy więc do tego wybielania daleko

ps. kupiłam sachol bo mnie już ten hyrax obdarł na wewnętrznej stronie policzków

orto posmarowała te pierścienie jakimś mega kwaśnym i ochydnym cementem, który mam nawet na sąsiednich zebach

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

wspaniala biedna
A orto mogłaby poczytać forum hehe może byłaby naprawde zawsze miła....

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 15:38   #4719
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
nie ciesz się tak hehe
ty to zawsze musisz mnie postawić do pionu

wspaniala a może po prostu tak już się przyzwyczaiłaś po tak długim czasie do aparatku, że teraz ci tak dziwnie na samą myśl o ściąganiu i dlatego wydaje ci się że jeszcze jest coś do zrobienia, a w rzeczywistości ząbki są już piękne i gotowe do zdjęcia aparatu? może podziel się z nami jakimiś zdjęciami to będzie nam ciebie łatwiej zrozumieć

Stary 2009-08-17, 15:38   #4720
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

88Ekaterina88 i mclilu pozwoliłam sobie użyczyć Waszych zdjęć, bo moje jest niewyraźne. Czy na tych zdjęciach macie założone łańcuszki na zębach?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1249581663
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1250110168

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 17:17   #4721
Lady in Blue
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam od dentystki Wszystko jest OK! nie ma żadnych ubytków itd tylko miałam troszke kamienia na dolnych, ale już się go pozbyłam uff co za ulga

Zawsze się stresuje jak mam mieć przegląd u mojej dentystki
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 17:42   #4722
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
och Ty bidulinko.. no nie dziwię sie niedopieszczenia.. Pamiętaj, że masz nas!!! (ale nawet nie wyobrażasz sobie jak blisko monitorka musialam siedziec żeby to wszystko odczytac hihi). Może jednak te zęby wyglądają tak jakbyś chciała.. tylko tak czasem jest, że jak nadchodzi czas ściągania to zaczynają się wykrętyGdzie te Twoje zębiska na tym forum? to zaraz Cię na duchu podtrzymamy
juz zaraz dodam posta specjalnie z zebami . nie wiem czy ten czas nadszedl - bo jak mowie (pisze), mama troche wymusila juz zdjecie, a orto w zasadzie nie mowila nic o gorze juz.. ueh, chcialam, zeby "historia" zajmowala w miare malo miejsca - coby nie zniechecac do lekturki .

Cytat:
wspaniala biedna
A orto mogłaby poczytać forum hehe może byłaby naprawde zawsze miła....
wlasnie mila byla - zawsze jest (wiem, ze moglam sie nie wyrazic jasno, ale zdalam relacje na swiezo - te emocje ), tylko teraz rozmyslam, ze mila byla, ale w duchu myslala " skoro chce zdjac juz natychmiast, nic wiecej nie zrobimy z gora, o! "

Cytat:
wspaniala a może po prostu tak już się przyzwyczaiłaś po tak długim czasie do aparatku, że teraz ci tak dziwnie na samą myśl o ściąganiu i dlatego wydaje ci się że jeszcze jest coś do zrobienia, a w rzeczywistości ząbki są już piękne i gotowe do zdjęcia aparatu? może podziel się z nami jakimiś zdjęciami to będzie nam ciebie łatwiej zrozumieć
.
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 18:47   #4723
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Ja mam ten aparat bez gumek, bezligaturowy i moja orto bierze 100 zł za wizytę a siedzę u niej max. 5 min :/. Wymienia mi tylko drucik. A na razie mam samą górę. Jak będzie brać 200 zł za wizytę, gdy będę mieć dół to chyba zbankrutuję. Mój Tata już się na dół nie godzi a mając górę muszę mieć dół :/. Ehh.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 19:00   #4724
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
Ja mam ten aparat bez gumek, bezligaturowy i moja orto bierze 100 zł za wizytę a siedzę u niej max. 5 min :/. Wymienia mi tylko drucik. A na razie mam samą górę. Jak będzie brać 200 zł za wizytę, gdy będę mieć dół to chyba zbankrutuję. Mój Tata już się na dół nie godzi a mając górę muszę mieć dół :/. Ehh.
Ja tez mam aparat bezligaturowy i tez na kazdej wizycie wymieniam druty (oba luki) i za 2 luki place zawsze 100zł. Zreszta obojetnie,czego by mi tam nie robili to i tak stowa. Wizyta 5minutowa za 200zl to juz przegiecie. A tak w ogole to ja ide na ortodoncje , [przynajmniej zamierzam.
Stary 2009-08-17, 19:22   #4725
Kate_Austen
Raczkowanie

Jezeli orto przy ustalaniu planu leczenia powiedziała mi ze aparat retencyjny bedzie koztował 700 zł, to znaczy jeden łuk 700 czy od razu za góre i dół? Do zdjecia ejszce daleka droga ale wole sie upewnic ile kasy musze odłozyc. Nie orientuje się w cenach retencyjnych.
Kate_Austen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 19:37   #4726
xxbiankaoo
Raczkowanie

wspaniała - fajne gumeczki Moze moja orto bedzie takie miała to sie skusze
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 20:47   #4727
Rozczochranna
Raczkowanie

Oj, załamałam się normalnie Byłam dzisiaj u tego chirurga, który mi będzie usuwał ósemki. Ostatnio powiedział, że 21.08. będzie zabieg, a dzisiaj mi mówi: "To jutro o 19.00". Ja tu się psychicznie na te cztery dni przygotowałam, ale nieee... Poproszę o wsparcie, hehe. I trzymajcie jutro kciuki.

Dotychczasowe koszty: 1540 zł.

Don't give up the fight
.

Rozczochranna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 21:01   #4728
Alien :*
Zakorzenienie

Dziewczyny,mam ważne pytanie.Tak się złożyło,że nie usunęłam tej czwórki co miałam ją usunąć,bo czekałam na ostatnią chwilę az okazało się,że dentystka ma urlop :/ Będę mogła usunąć dopiero w środę albo piątek.I teraz nie wiem czy jest sens iść jutro do orto i czekać na wizytę 2 godziny żeby usłyszeć,że skoro mam tego zęba,to nie zrobi mi dziś separacji.Niestety nie mam do niej nru tel,a ona przyjeżdza do mojego miasta co 2 tygodnie więc nie chciałabym tracić wizyty....
Jak myślicie,czy ta nieusunięta czwórka może być przeszkodą do założenia separacji?Czy te zęby będą się przesuwac aż tak daleko?Kompletnie nie wiem na czym to polega,stad moje pytania
Alien :* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 21:02   #4729
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
88Ekaterina88 i mclilu pozwoliłam sobie użyczyć Waszych zdjęć, bo moje jest niewyraźne. Czy na tych zdjęciach macie założone łańcuszki na zębach?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1249581663
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1250110168
nie mamy łańcuszkó0w ligaturowych, mamy zwykłe gumczasy ale mamy łańvuszek metalowy, czyli taki drucik giętki, który zawija się wokół zameczków i skręca

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 21:06   #4730
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kate_Austen Pokaż wiadomość
Jezeli orto przy ustalaniu planu leczenia powiedziała mi ze aparat retencyjny bedzie koztował 700 zł, to znaczy jeden łuk 700 czy od razu za góre i dół? Do zdjecia ejszce daleka droga ale wole sie upewnic ile kasy musze odłozyc. Nie orientuje się w cenach retencyjnych.
ja będę płacić 300zł za jeden retencyjny, więc wydaje mi się że te 700zł co ci orto podała to już raczej za dwa łuki

wspaniała no nie wiem co ci powiedzieć... jak się patrzy z przodu to ząbki wyglądają na prawdę suuper! może jedynie lewa dwójka jest jakoś tak dziwnie jakby trochę za bardzo do jedynki dociągnięta (ale to widać tylko z profilu)

Stary 2009-08-17, 21:16   #4731
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja płace 250 za jedną szynę

aa wróciłam z pielgrzymki ale super było

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-17, 21:20   #4732
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
nie mamy łańcuszkó0w ligaturowych, mamy zwykłe gumczasy ale mamy łańvuszek metalowy, czyli taki drucik giętki, który zawija się wokół zameczków i skręca
Czyli ja też mam taki łańcuszek metalowy między prawą dwójką i trójką jak dobrze rozumiem? Pomiędzy tymi zębami mam mała szparę, więc chyba dobrze myślę, że to łańuszek jest pomiędzy nimi?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hhjk.jpg (6,5 KB, 35 załadowań)

Stary 2009-08-17, 21:24   #4733
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ja też mam taki łańcuszek metalowy między prawą dwójką i trójką jak dobrze rozumiem? Pomiędzy tymi zębami mam mała szparę, więc chyba dobrze myślę, że to łańuszek jest pomiędzy nimi?
z ledowścią widzę, a mam szkła i małą wadę ale chyba widze łańcuszek metalowy
on zazwyczaj ma za zadanie sciąganie szparek itp. ja mam takie coś od początku aparatu

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-17, 21:42   #4734
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
z ledowścią widzę, a mam szkła i małą wadę ale chyba widze łańcuszek metalowy
on zazwyczaj ma za zadanie sciąganie szparek itp. ja mam takie coś od początku aparatu
wiem, wiem na tym zdjęciu słabo widać ten łańcuszek zauważyłam, że może różnić się jego grubość bo np Ty miałaś cieńszy niż mclilu; jego grubość jest na takiej samej zasadzie jak grubość łuku? w zależności od wady?

Stary 2009-08-17, 21:43   #4735
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, wiem na tym zdjęciu słabo widać ten łańcuszek zauważyłam, że może różnić się jego grubość bo np Ty miałaś cieńszy niż mclilu; jego grubość jest na takiej samej zasadzie jak grubość łuku? w zależności od wady?
ten co sie z niego robi ten łańcuszek jest taki sam dla każdej wady, przynajmniej ja tak miałam ze ciagle mam ten metalowy łancuszek i tylko grubość łuku mam zmienianą.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-08-17, 21:45   #4736
Gladys del Carmen
Raczkowanie

A mi się ta linia między dolnymi a górnymi jedynkami przesunęła I nawet nie wiem które to zęby się przemieściły, że tak się stało...
Stary 2009-08-17, 21:49   #4737
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gladys del Carmen Pokaż wiadomość
A mi się ta linia między dolnymi a górnymi jedynkami przesunęła I nawet nie wiem które to zęby się przemieściły, że tak się stało...
mi sie przemiesciły dolne co nie są ruszane ale jak sobie tak te dolne ustawie na równi z linią górnych to dziwnie wyglądam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 21:54   #4738
Ejli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rozczochranna Pokaż wiadomość
Oj, załamałam się normalnie Byłam dzisiaj u tego chirurga, który mi będzie usuwał ósemki. Ostatnio powiedział, że 21.08. będzie zabieg, a dzisiaj mi mówi: "To jutro o 19.00". Ja tu się psychicznie na te cztery dni przygotowałam, ale nieee... Poproszę o wsparcie, hehe. I trzymajcie jutro kciuki.
Krócej tylko się będziesz stresowała. I nie zakłóci Ci nic weekendu. Będę trzymać mocno! Kurczę, moje ósemki sobie czasem porosną trochę, potem przestają, boję się, że też trzeba będzie je kiedyś wywalić - i że to zniszczy efekt prostowania .

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość

a wiec wrocilam od orto (wiem, ze zadko sie udzielam, ale tak mi czasu braknie.. mimo, ze mamy wakacje..) - czyli z serii " jak trwoga to do Boga ".
jak juz sie chwalilam () aparat i ja to zwiazek od 4 lat (we wrzesniu 4 - ta rocznica gory, dol 0,5 roku pozniej) i oczywiscie koszty leca po maxie.. a rodzice narzekaja (a kto by nie narzekal?). wiec dzisiaj matka stanowczo powiedziala, ze sciagamy.. ale nie wiem sama, oczywiscie, ze chce. ale tak na lapu - capu? tak nagle? i orto sie zgodzila.. - co do gory, ze na wrzesien niech sie zapisze.. ale oczywiscie, genialna ja zmienilam to i we wrzesniu dopiero sie zapisze na pazdziernik.. jakos z 1 strony trudno mi sie z nim rozstac, a z 2 - ze jeszcze moze cos z zebami zrobic.. pytalam o ten drut co " uklada korzenie " , ale orto nie wiedziala o co chodzi, ze ja niczego takiego nie potrzebuje.. i ze juz wyciagow teraz mam nie nosic.. ze no nic. nie wiem, czy zla jest (chociaz byla mila) i juz na mnie patrzec nie chce, ani kombinowac? zapomnialam zapytac, czy w ogole cos bedzie z gora jeszcze robila (dlatego tez przesunelam zdjecie, bo moze cos jej sie nasunie za miesiac?). efekt - sa proste.. ale chyba inne sobie wysnilam.. no trudno.
reitainer - 2 x 400zl
nie wiem czy za zdjecie cos bierze i ile.. ani, czy za podklejanie mi zebow drutem od 3 do 3.. i nie wiem, czy mi wyszlifuje, wystripinguje.. pewnie juz nie.. skoro sciagamy, to nie moze mi ich ksztaltowac bo szparu zostana. a niech to. ale rodzina juz mi wypomina, ze tyle kasy na mnie poszlo i ile mozna, maja racje.
czuje sie troche dziwnie. niedopieszczona (z uwagi na zeby).

musialam to gdzies napisac, wyrzucic z siebie. moze lepiej we wrzesniu byloby sciagnac (zawsze to mozna telefonicznie przelozyc)? zeby chociaz miec jakas fajna date - bo we wrzesniu, chyba 4 mialam zakladany aparat na gore (byloby rowne 4 lata).

EDIT: lewy profil - tzn ta szpara co widac (nie da sie ukryc), jest w trakcie zamykania (po manewrach dolnej 3-ki sie zrobila). generalnie to patrzec na gore.. bo ona pierwsza pojdzie "do stracenia" .

1. nie podobaja mi sie jedynki (jedna kiedys byla spilowana - widac nawet jej "kanciatosc" ;/) - jesli nie zapomne, powiem o tym orto przy przedostatniej wizycie..
2. to, ze mam krzywa linie srodkowa, to nic innego, jak ekstrakcja 2 roznych zebow na dole (5 i 6).
3. szpary miedzy zebami, widocznej od dolu, nie da sie dociagnac ;/ .. (taka juz jestem ;|).
4. dwojki tez mi sie nie podobaja - stoja jakby krzywo - albo trzeba spilowac..
5. nie dostalam lancuszkoweych gumeczek - a moze i to by te 2-ki naciagnelo?
6. nie dostalam tez tego drutu do ustawienia korzeni

i to tyle, co sobie przypomnialam.. .
Błagam nie pisz takim maczkiem! Ja tu się staram nie wkładać głowy do ekranu^^. To spiłowanie nie rzuca się w oczy, ale faktycznie możesz poprosić o podpiłowanie na okrągło :tak:. Mnie chyba też czeka piłowanie, jedynki były źle obrócone i po wyprostowaniu są ukośne . I mam jednego dolnego kła płaskiego, a w drugim jest wgłębienie na górnego. Echh ja tam nie mam takich ładnych ząbków żeby wam to zobrazować . A Twoje są śliczne, takie drobne, równiótkie i białe!

Cytat:
gabryssiaa przpraszam pomyliłam... mam nadzieję, że wybaczysz
ja po wizycie u orto. I hyrax na zabkach

Wzięlam wcześniej talbetkę przeciwbólową, ale ząbki same sie troszke przemieściły znowu i hyrax dało się włożyć prawie bez problemu! Orto mnie mile zaskoczyła, bo powiedziała, że jakby bardzo bolało, to mam powiedzieć a ona nie będize na siłę tylko da aparat do ponownego modelowania. Hehe i była dzisiaj jakaś taka miła, czyżby wyrzuty sumienia?

Mówić mogę, prawie nie seplenie, nie pluję śliną (a tak się balam, bo tyle o tym czytalam), przełykam ślinę i już jem jest bardzo dobrze

Dziękuję, za trzymanie kciuków

tylko te pierścienie mi obcierają policzki jak mowię i się smieję, nie wiem czy tak ma być
potem wrzuce zdjęciaaaa [COLOR="Silver"]
No, cieszę się bardzo, że obeszło się bez drastycznych scen;]. Witaj hyraparatko:P. Myślę, że przejdzie Ci to obcieranie. Sama nie miałam hyraxa, ale zamkom też zdażyło się szarpać mi policzki, nawet rok po założeniu. Np. przed maturą ustną (żeby mi się swobodniej mówiło ). Będzie dobrze z leczeniem.

Ilena, mogłabyś być żywą reklamą gabinetu stomatologicznego! Boski uśmiech, nawet przed wybielaniem był hollywoodzki . Gratuluję.

Hmm a czy jest tu może przypadkiem jakaś pacjentka gabinetu Całe i białe (debilna nazwa ) w Krakowie?

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 22:05   #4739
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
ten co sie z niego robi ten łańcuszek jest taki sam dla każdej wady, przynajmniej ja tak miałam ze ciagle mam ten metalowy łancuszek i tylko grubość łuku mam zmienianą.
Tak mi się wydawalo, że grubość łańcuszka jest podobna do grubości łuku Hmm mclilu chyba musiało inaczej wyjść zdjęcie niż Tobie (chodzi mi o kolory) stąd te moje wątpliwości

Stary 2009-08-18, 03:32   #4740
201604190949
Konto usunięte

Metalowe ligatury przy szafirowym aparacie.

Widać jak bardzo nie mogę się doczekać wrześniowego czyszczenia?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1000days 2,5 miesiąca.jpg (25,8 KB, 87 załadowań)
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości