![]() |
#181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
![]() ja też byłam w szoku jak pierwszy raz przeczytałam, że powinnam nosić 60D/DD i z wrażenia kupiłam za mały stanik - małomiseczkowe 60D, bo nie mogłam uwierzyć że mam takie duże piersi, teraz już wiem że 60D to bardzo malutki rozmiar ![]() ![]() co do 6 zmysłu to nie pomogę, bo jestem z innego miasta, ale wątpię żeby mieli coś poniżej 50zł, prędzej 70-150zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
hej
Odwazylam sie i kupilam pierwszy biustonosz o rozmiarze 28 E na e-bayu Mam nadzieje ze bedzie pasowac choc wiadomo tak w ciemno to moze byc roznie-trzymajcie kciuki Jak juz przyjdzie to zrobie fotki zebyscie mogly ocenic Dziekuje za pomoc tak na marginesie, moze w koncu bede nosila cos odpowiedniego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy mogłybyście mi doradzić? Z wymiarów wyszło mi tak: 72-3 cm mierzone pod biustem, ciasno (do tej pory nosiłam 75, czasem i 80, ale zapinałam na te "wcześniejsze" haftki), w biuście luźno 92 cm.
Z liczników na pierwszej stronie wychodzi mi bardzo różnie. ![]() Czy mogłybyście też polecić na sprawdzenie jakiś biustonosz konkretnej firmy? Nie jestem w stanie zapamiętać, które są bardziej ściśliwe, które mniej ![]() Wiem, ze trudno jest doradzić "na oko" ale może jakieś sugestie?
#184 |
Zakorzenienie
|
ocencie arabelke. troche sie marszczy na jednej piersi kiedy podnosze reke ale i tak jest urocza
![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2009-08-17 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie mam racji i jestem w błędzie, ale mam obsesję ZAMAŁOŚCI ![]()
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
![]() wiedziałam, że ze sportowym nie pójdzie tak gładko ![]() proszę ładnie o 70D do przymiarki i dostaję 75B, bo według pani to to samo ![]() byłam we wszystkich sklepach z bielizną w moim mieście, wszędzie sportowe modele są miękkie, bezfiszbinowe. w ostatnim co prawda była fiszbina, ale 75D i ![]() poczekam sobie na towar, a jak nie przyjdzie nic, to będę musiała zamówić z internetu ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciężko polecić konkretne firmy, tyle ich jest. Powiedz jaki rodzaj biustonosza Cię interesuje, albo zapytaj o konkretną firmę/model. Tutaj możesz pooglądać 30F i 65G: http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30f http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65g ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
moim zadniem jest mały, za wąskie fiszbiny, krawędź się wbija, masz za mocno podciągnięte ramiączka(?) ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj pierwszy raz założyłam na wyjście z domu pierwszy nowy uświadomiony stanik i mi tak dziwnie było, że piersi tak wysoko są ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
simeri, hihi
moze macie obsesje ![]() ![]()
#190 |
Raczkowanie
|
zaraz się popłaczę ;(
zamawiałam staniki, dla siebie, mamy i siostry. po dwóch tygodniach (taki był termin realizacji zlecenia) pani do mnie napisała maila, że już wszystko zostaje wysłane, tylko bez jednego stanika, bo zawiesili jego produkcję ;( którego??? no oczywiście, że bez mojego... wrrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zamawianie z internetu nie jest wcale takie straszne, ja nawet wolę przez internet. Zarejestrowałam się wczoraj na ebayu, wcześniej kupowałam tylko w sklepach internetowych, bo na aukcjach w rozmiarze 28G okazji raczej się nie trafi. Mama chce multiwaya i strój kąpielowy, w sklepach nic nie było przystępnego cenowo, wiec zajrzałam na ebay i jestem zszokowana cenami. Za 50-60zł są nowe staniki/stroje z metkami, z możliwością zwrotu. Muszę czekać na potwierdzenie karty i za kilka dni będę kupować. Mam nadzieję, że pierwsze zakupy będą udane. Poleciłybyście jakiś model stanika multiway w rozmiarze 30F? Ja znam tylko zarę i inferno, a widziałam fajne ceny np. wonderbra i nie wiem które gossardy są multiway, a które nie, bo dla mnie wszystkie tak samo wyglądają. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z mojego doświadczenia są małomiseczkowe, ale może to zależy od modelu Cytat:
![]() jak Ty się chciałaś zmieścić w 60DD z wymiarami 67/86 ![]() ![]() lepiej pokaż to 60E |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
simeri
mam 67/86 ![]() ![]() ![]() zdjecia na chwile bo sama nie moge na nie patrzec ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2009-08-17 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powygarniałaś wszystko spod pach? Dobrze go założyłaś?
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
hihi
mam nadzieje ze wygarnelam dobrze, jak podciagne w 60E ramiaczka (tak jak w 60DD) to wtedy stanik nie odstaje tylko robia sie wielkie marszczenia na plaskiej klatce ![]()
#196 |
BAN stały
|
witam
2 razy w sklepie prosiłam ekspednietke że chciałabym stanik miseczke 70 b,i 2 razy zdarzyło mi się,że wcisnęły mi miseczke a ;/ dopiero w domu się zkapnęłam,te staniki są na mnie nie dobre bo mam koło piersi czerwone kreski,kupuje push up,i druty z nich wyciągnęłam ale stanik wygląda wtedy mało estetycznie,skoro zaczęły robić mi się te czerwone kreski koło piersi i na ramionach od ramiączek,postanowiłam kupić stanik 70 b,ale ten również jest nie dobry bo mam tak samo jak przy tych mniejszych stanikach,mam naprawde małe piersi,jaką ja powinnam nosić miseczke?czy stanik 34 70 to miseczka c?bo 32 70 jest zbyt mały ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak naprawde rzadko sie zdarza by dobrze dobranym rozmiarem bylo 70a czy 70b - w rzeczywistosci takie osoby powinny celowac w 65tki, a nawet 60tki Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2009-08-17 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak wygląda moja arabelka z nienaciągniętymi ramiączkami http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1244567161 ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
powinnaś iść do bieliźniaka gdzie są normalne rozmiary, a nie chińskie rozmiary uniwersalne 32/70 i 34/75, na metce ma być rozmiar i obwodu i miseczki 70B, 70C itd, nie daj sobie więcej wcisnąć takich wynalazków! a ten 32/70 wydaje Ci się za mały, bo ma za małą miseczkę, jak znajdziesz odpowiednio ścisły obwód z odpowiednio dużą miseczką, Twoje piersi będą wyglądać pięknie. ![]() na moje oko powinnaś nosić 65D ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Dziewczyny, doradźcie mi co mam zrobić z tą moją Romanticą ![]() To moje 60E jest strasznie ciasne i ma przyduże miseczki, niby przylegają, ale jak się pochylę czy złączę ręce to trochę odstają. Zastanawiam się czy mniejsza miseczka nie byłaby za mała. W komentarzach na stronie Mileny wyczytałam, że te z nowej partii mają inny materiał na obwodzi, może przez to są bardziej ścisłe. Nawet z przedłużką jest mi średnio wygodnie, nie wiem czy aż tak się rozciągnie żebym mogła wygodnie nosić bez przedłużki. Chciałam wymienić na 65C, ale nie ma, więc zastanawiam się nad 70B albo 70C. Jeszcze na all widziałam 65D. 70tke bym skróciła, nawet lepiej bo bym wszyła zapięcie na dwie haftki nie na jedną. Tylko teraz mam problem z przeliczaniem. Z milenowego kalkulatora wychodzi mi 60E/65C/70AA. Natomiast z milenowego przeliczania miseczek przy skracaniu obwodu przeskakuje się o jedną miseczkę czyli 60E=65D=70C. Pozostaje jeszcze kwestia fiszbin, czy w 70C będą tak samo wąskie jak w 60E? Dziewczyny na balkonetce radzą, żeby go odesłać, bo nic nie robi z biustem, ale mi się bardzo podoba i chcę go mieć. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Simeri
![]() Jeśli nie ma 65C, to przy 70 możesz mieć szersze fiszbiny, ale chyba nie na tyle, żeby to dyskwalifikowało stanik? Brałabym miseczkę B, jeśli już, uparciuszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a ja dostałam stanik z ebaya i za duży ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio mam same niewypały, głównie na all kupuję bo wiadomo taniej, teraz na ebay'u się czaję, ale te koszty odsyłania zaczynają mnie przerażać
![]()
#202 |
BAN stały
|
74 pod biustem,a w biuście 83,5 cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
no to tak jak pisałam 65D(30D), ewentualnie ścisłe 70B/C
to się nazywa szósty zmysł ![]() ![]() taka Ona podała klasyczne objawy za luźnego obwodu i za małej miseczki ![]() szkoda tylko, że sobie nie umiem tak obiektywnie ocenić stanika ![]() Cytat:
![]() ![]() mam 65D przerabiane z 70C i jest jakieś dziwne, ma za ciasny obwód, szerokie fiszbiny i płaską miskę, ale mam nadzieję, że jak sama sobie przerobię to 70B to będzie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
BAN stały
|
czytałam że trzeba odjąć 5 cm,wiec jak mam te 74 cm pod bisutem,wiec te 70 było dobre,bo stanik nie lata mi w góre jest ściśle dopasowany,tylko właśnie ta miseczka mi nie pasowała,mam stanik 70 b i mam bolesne ślady na ramionach,i koło piersi czerwone ślady,to pewnie za mała miseczka,najgorsze jest to,że cięzko jest znaleść stanik 70 na mieście zamawiałam takie przez allegro,a z 65 to już wogóle była by tragednia,w sklepach często jak się pytam to nie mają takich,a na internecie jak już coś znajde to strasznie drogie a nie stać mnie żeby kupować stanik za 100 zł
![]() Edytowane przez taka Ona 20 Czas edycji: 2009-08-17 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Wtajemniczenie
|
Może masz za mocno podciągnięte ramiączka?
Cytat:
Bo delikatne czerwone ślady, które szybko znikają są zazwyczaj normalne. Musiałabyś porównać ze śladami, jaki zostawiają Ci majtki, obcisłe jeansy, skarpetki itp. Aha, wiele dziewczyn z 74cm pod biustem wybiera staniki o obwodzie 65, w Twoim przypadku byłoby to 65D. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zasada jest taka, że się odejmuje 5 i zaokrągla w dół, czyli 74-5=69 i zaokrąglasz do 65 dla rozciągliwych staników, są staniki które wystarczy zaokrąglić do najbliższej piątki w dół czyli do 70 (w gwoli ścisłości są jeszcze 3 modele Mileny i Effuniaki gdzie nie zaokrąglamy w dół, ale to są wyjątki), musisz sprawdzić sama w których Ci wygodniej. bolesne ślady na ramionach świadczą o tym, że masz za mocno podciągnięte ramiączka, albo są zrobione ze złego materiału. czerwone ślady wokół piersi (pod warunkiem, że są w okół a nie na piersi!) to rzecz normalna, jeśli znikają po jakimś czasie od zdjęcia stanika (guma od majtek też zostawia ślady, a jakoś nikt nie rozpacza z tego powodu ![]() w pierwszym poście masz adresy polecanych sklepów stacjonarnych (tam znajdziesz 65tki) oraz polecanych sklepów internetowych. na allegro można upolować staniki za mniej niż 50zł http://www.allegro.pl/search.php?string=(30d+65 d)&category=1454&order=p& change_view=1 polskie firmy mają staniki z reguły poniżej 100zł, ja np. polecam Esotiqa od niedawna szyją 65tki a mają zacząć szyć też 60tki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co sadzicie o którymś z tych biustonoszy?
http://www.allegro.pl/item710770470_...e_30f_65f.html http://www.allegro.pl/item694246103_...ntimo2day.html |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
bo z ebaya się nie odsyła tylko sprzedaje dalej :P ja zawsze kupuje do 40 zł (z przesyłką) tak żeby potem nie mieć większych problemów ze sprzedażą ... chociaż ostatnio coś się pogorszyło z tym ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch....uthor=&y=0&x=0 http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch....uthor=&y=0&x=0 ta bardotka Kostara jest małomiseczkowa i robi dzioby, jeśli bardzo ją chcesz to weź rozmiar większą tutaj masz ją na żywo nabiustnie ![]() http://www.balkonetka.pl/katalog/bra/kostar-bardotka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.