![]() |
#2461 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Cytat:
O tak ![]() Rysunek Pogody Edytowane przez Narc Czas edycji: 2009-08-13 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() a kąciki zostawia się niepomalowane?? i jak całość konturówką a w srodku szminka?? jak najlepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli duże stężenie tego mocznika ma właściwości złuszczające, to czy podziałałoby to na stwardniałą skórę np. na piętach?
![]() Ojj SweetPea nakręciłaś mnie na samodzielne tworzenie kosmetyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() anusiuniaa Wydaje mi się,że bez konturówki i bez malowania kącików. Popróbuj i zobacz jak będzie najładniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Ostatnio widziałam w tvmango takie niby super cudo, co to wystarczy nasączyć tym waciki, poobkładać stopy, a po minucie zwykłą szpatułką cały martwy naskórek złazi bez problemu.. wszystko fajnie, ale oczywiście cena wzięta z kosmosu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dołączam swój rysunek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do cen z kosmosu, to jak zobaczyłam tę tabelkę z BU to po prostu padłam ! Wielkie koncerny myślą,że wszyscy są naiwni.. a jednak coraz więcej osób zaczyna stosować tanie, skuteczne sposoby ! A tu link do kosmicznej tabeli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jesli chodzi o skórę na piętach, to mocznik nadaje sie do niej chyba najbardziej ze wszystkich składników. (Jest w każdym kremie do stóp) Zaś na zachętę dodam, że ostatnio zaobserwowałam zaink niektórych starych plamek na brodzie (które pozostały po pojedynczych, ale wyjątkowo wrednych wypryskach). Co prawda smaruję czasami brodę maścią propolisową, ale wątpię, żeby to ona tak wygładziła mi skórę. Najprawdopodobniej cudotwórcą jest właśnie tonik, kóry codziennie przygotowuję (hydrolat oczarowy lub geraniowy+mocznik+odrobin a żelu hialuronowego). Eh... ja cały czas o tym moczniku...zaczynam byc nudna... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Wtajemniczenie
|
No właśnie,właśnie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, to Niemcy i Stany Zjednoczone są "rajami półproduktowymi", że się tak wyrażę. Natomiast w UK można kupić wiele ciekawych ekstraktów roślinnych (zwłaszcza tych do włosów), bo mieszka tam ogromna diaspora hindusko-bengalska.
Jak jest w innych państwam - nie wiem. (zaznaczam, że moja wiedza na ten temat pochodzi jedynie z "drugiej ręki", bo wszystko kupuję w naszych krajowych sklepikach - jak być patriotą to na każdym polu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Firma GAL robi kilka rodzajów kosmetyków w kapsułkach m.in.: odżywkę keratynową do paznokci, brwi i rzęs, serum pod oczy, olejki do kąpieli i po kąpieli. Wszystkie te kosmetyki są rewelacyjne i niedrogie - do nabycia w aptekach. Gorąco polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę tak czytam i tez sie nakręciłam na ten mocznik po tylu zachwalanych zastosowaniach ;p bo moje pięty są okropne.. niczym babcia.. a co noc smaruje je jakimś kremem do stóp , schollem smarowałam również, i zadnych efektów. potem doszłam do wspaniałego pomyslu zeby" rozbijać" witaminy a+e je wcierac w pięty. nic.
Potem Jutte moczyła stopy w ciepłej wodzie z dodatkiem takiego olejku - oliwki do kąpieli dla dzieci- skóra bardziej miękka ale jest nadal jak było. Mocznik moja jedyną nadzieją. najchętniej bym go kupiła samego czystego.. lecz czy to możliwe w zwykłej aptece ? a co do tych rybek - kiedyś mój tatuś je gdzies kupił i trochę tego było ale ja tam za bardzo nie wiedziałam co z nimi robic jakoś efektów nie widziałam . i dupa ![]() teraz by się przydały ![]() ![]()
#2476 |
Wtajemniczenie
|
Udało mi się kupić Dermogal, dziś wypróbuje
![]() Poza tym nafta pichtowa chyba jest niezła.. Stosuje od piątku. Smaruje miejsca z zaskórnikami, muszę przyznać,że trochę jakby je ruszyło. Ale raczej te wokół ust, nos chyba w tym samym stanie ![]() Poza tym kupiłam dyży olej rycynowy i myślę,że się z nim nie rozstanę ![]() ![]() Nabyłam też olejek herbaciany,ale nie bardzo wiem jak go użyć. Czy wymieszać z petroleum i stworzyć tonik, czy nakładać tylko punktowo na wypryski.. Chyba zmieszam z petroleum,a na punktowe nakładanie nabędę drugi ![]() I chyba przerzucę się na stałe na kremy dla dzieci, do ciała. Krem do ciała babydream, pachnie tak samo jak żel,a ja bardzo lubię ten zapach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Jutte może pójdź do lekarza pierwszego kontaktu i powiedz mu żeby przepisał ci czysty mocznik
czy znacie ''coś'' co by zachowało moje usta gładkie i napięte przez długi czas ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
A próbowałaś Tisane? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę, że gliceryna Cię nie zapycha. Olejek z wiesiołka też może mieć działanie komadogenne. Natomiast wit. A jest retinoidem, stąd efekt rozjaśnienia. Generalnie myślę, że to fajna pielęgnacja.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
obleciałam wszystkie apteki w mieście nie mają , powiedzieli że może zamówią - czekam już z miesiąc -.-'
a coś innego ? EDIT peeling ust szczoteczką do zębów i smarowanie je miodem też przerabiałam Edytowane przez kasia9513 Czas edycji: 2009-08-17 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hym.. na usta to właścnie Tisane dobry jest jak Narc pisze oraz wazelnia ;] ja nie wierzyłam w nia do póki mi siostra w Anglii nie kupiła takiej jakby smakowej.;p wydajna i skuteczna ![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki za pomoc a tak poza tym wystrzegam się pumeksu bo się przekonałam ze jest po nim jeszcze gorzej po za tym gdzies w jakies gazecie czytałam ze tak właśnie jest :P
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
musze sprobowac z tym Dermogalem, bo ostatnio zlapalam kilka przebarwien i cholerstwa rozjasnic nie moge; p
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
pumeks to zło tylko pogarsza sprawe
ja go raz uzylam, nie mialam wtedy problemow z piętami - wsumie nie wiedzialam co to szorstka skora na piętach czy cos, a użyłam ot tak sobie, za śladami mojej mamy, po pumeksie natychmiastowo urosł mi taki gruby naskorek;/ naszczescie już przywrocilam te pięty do normy po przygodzie z pumeksem - pomogla chyba sól morska (morze martwe chyba pod tym wzgledem najlepsze hehe ![]() ![]() do ust polecam CARMEX (jak ktos ma wymagajace- tak jak ja,do mniej wymagajacych napewno by Tisame czy wazelina starczyla ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jak się pozbyć tego naskórka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zadomowienie
|
Ja też nie wiedziałam, że pumeks tak szkodzi... W takim razie muszę powiedzieć mamie żeby zaprzestała jego używania
![]() A.. ma ktoś na to pumeksowe zło, jakieś niezbite dowody? ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z tym pumeksem to prawda
![]() ![]() Tak się nam tutaj rozkręca wątek o tych mazidłowych NAJeliksirach cudowności (czyli nasze własne kosmetyki) i przeszukuję forum, czy nie ma takiego wątku? ![]() ![]() Jeżeli nie ma, to może któraś Wizażanka założy i będzie nam podpowiadać z czym i w jakich proporcjach mieszać hydrolaty/olejki/wodę/mocznik itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Ja niezbite dowody to mialam
![]() dziewczyny naprawdę darujucie sobie pumeksy, bo chyba nie chcecie miec skory coraz grubszej na pietach (wydaje mi sie że to rozwiazanie dla osob ktore naprawde maja te pięty w oplakanym stanie) wiecie co może być dobre - taki krem z tej samej firmy co PILARIX chyba też ma 20% mocznika, ale o wiele wiecej kwasu niż Pilarix, tylko nie znam nazwy ![]() o już mam: SQUAMAX (25zł)
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-08-17 o 18:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
znając kozienickie apteki to CARMEX 'a też w nich nie będzie
#2489 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jest taki krem - Oxedermil z 30% mocznika do pięt, łokci itp i chcę go kupić, ale nie było w aptece ;/ Z tej serii jeszcze jest do twarzy 5%... I kapsułek Ortisu, które chciałam też nie było
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2490 |
Zakorzenienie
|
a no wlasnie - Kasia - CARMEX tylko w superpharmie
![]() (stan na chwile kiedy się tym interesowalam, może teraz więcej sklepów go sprowadza ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.