Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-18, 06:35   #241
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Imp18 - jeśli chodzi o Opium to jak najbardziej można zamawiać później. Nie mogę po prostu gwarantować rozmiarów, bo mi powiedziała Pani w Pour Moi, że idą jak woda. Przy obwodzie 75 to musiałabyś celować w DD, ale wg mnie ze względu na to, że miseczki mogą być inaczej uformowane (szerokość fiszbin itp.) to lepiej kupić 70 i zaopatrzyć się w przedłużkę.

Burn_it_up - na 77 pod możesz brać 70 bez problemu. Jakby co daj znać, który mam brać kolor i rozmiar

Ciąglę myślę o dodaniu Lepela do oferty, ale tyle jest pomysłów, że ciężko zdecydować. Fajna jest też adorelingerie i całkiem znośna cenowo, ale mało się o niej pisze. To dla średniobiuściastych i tych jeszcze większych.

Agta85 - ja mam już chyba jakieś zboczenie. Gdzie nie pójdę to wszędzie mi się rzucają źle dobrane biustonosze. Jeśli ktoś ma niewielki biust i założy za duży to jeszcze to nie wygląda jakoś tragicznie, ale przy większym? Masakra. Mój TŻ ma ze mnie polewkę, że mam już obsesję i prosi mnie zawsze "kochanie, ale nie rób siary nie podchodź do tych pań dobrze? Może jakimś cudem same się zorientują?"
Taa, jasne. Ale fakt. Będąc w ciąży widziałam wszędzie kobiety w ciąży, a teraz dla odmiany widzę wszystkie kobiety ze źle dobranymi biustonoszami.
Dobrze, że sny jeszcze mam normalne. Chociaż też ze średnią tematyką, bo mi synek ząbkuje. Ten pierwszy ząb coś nie bardzo mu chce wyjść (wychodzi już miesiąc! ) i dziś mi się śniło, że się obudziłam, a on miał już wszystkie. Nawet ósemki .
Chyba potrzebuję odpoczynku
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 06:56   #242
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
Ciąglę myślę o dodaniu Lepela do oferty, ale tyle jest pomysłów, że ciężko zdecydować. Fajna jest też adorelingerie i całkiem znośna cenowo, ale mało się o niej pisze. To dla średniobiuściastych i tych jeszcze większych.
Mało się o nich pisze, bo w niewielu sklepach można je dostać. Kiedyś było ich więcej - na figleaves, brastopie, może też na dopasowanej.pl, ale już nie pamiętam. Recenzje były bez rewelacji, ale też nie tragiczne. Jedyne co się chyba często pojawiało to duża rozciągliwość, no i dość zabudowane były.

Na Twoim miejscu zastanowiłabym się tylko dlaczego takie sklepy jak brastop, czy figleaves zrezygnowały z tej marki. Jakiś powód musi być.

Edytowane przez agta85
Czas edycji: 2009-08-18 o 07:48
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 07:11   #243
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Mało się o nich pisze, bo w niewielu sklepach można je dostać. Kiedyś było ich więcej - na figleaves, brastopie, może też na dopasowanej.pl, ale już nie pamiętam. Recenzje były bez rewelacji, ale też nie tragiczne. Jedyne co się chyba często pojawiało to duża rozciągliwość, no i dość zabudowane były.

Na Twoim miejscu zastanowiłabym się tylko dlaczego takie sklepy jak brastop, czy figleaves zrezygnowały z tej marki. Jakiś powód musi być.
Napiszę do tych sklepów i spróbuję się dowiedzieć a maila z ofertą otrzymałam od niejakiego Ashraf Aziza
Stary 2009-08-18, 07:27   #244
Devayani
Raczkowanie

Chciałam się poradzić fachowców, bo dopiero niedawno dowiedziałam się, że chyba noszę zły rozmiar biustonosza. Należę do osób z biustem znikomym ale z dużym obwodem pod biustem. Do tej pory nosiłam 75a i niby wszystko było ok, ale ciagle spadały mi ramiączka a po skróceniu ramiączek stanik jechał do góry i właściwie ciągle trzeba było go poprawiać. Mam dość. Korzystając z porad w pierwszym poście zmierzyłam się i w kalkulatorze wyszło mi 70b (77 pod biustem i 87 w biuście). Kupiłam sobie taki stanik i leży ładnie, ale mam wrażenie że fiszbiny wbijają mi się w ciało (zapięty na pierwszą haftkę). Co ze mną nie tak?
Stary 2009-08-18, 07:35   #245
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:

ale przecież brastop i figleaves wciąż mają tą firme
a może ballet? ;p

AguniaT Co do widzenia źle dobranych biustonoszy to każdy tak ma po uświadomieniu co do snów hmm .... moze u Ciebie nie będzie tak źle :P mi już od dawna się nic nie śniło - chyba przeszłam w "spokojniejszy" okres lol

A te opium z jakiej gąbeczki są zrobione? z takiej miękkiej czy twardszej ? ten szew się nie odznacza mocno ? tzn nie robi lekkiego stożka? I ... czy przy takim zamówieniu można zwracać jeżeli nie podpasuje?:P
A mi się cały komplet podoba ze stringami heh

Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Czas edycji: 2009-08-18 o 07:38
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 07:41   #246
agta85
Wtajemniczenie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13781398]ale przecież brastop i figleaves wciąż mają tą firme
[/QUOTE]

To chyba mi się na oczy rzuciło, bo nie widzę. I nie kojarzę, żebym ostatnio widziała.
Stary 2009-08-18, 07:43   #247
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Imp18 - ale agta miała na myśli adorelingerie, a nie lepela
Opium jest z miękkiej gąbeczki i szew się nie odznacza mocno. Ciężko mi powiedzieć czy nie robi stożka Można zwracać i wymieniać - bez problemu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 07:44   #248
Konto usunięte

Cytat:
To chyba mi się na oczy rzuciło, bo nie widzę. I nie kojarzę, żebym ostatnio widziała.
http://www.brastop.com/SearchPage.as...ctionid=&text=

http://www.figleaves.com/uk/nsf/qwis...wer=1&answer=1

aaaa i wszystko jasne a o tamtej firmie to pierwsze słysze :P

Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Czas edycji: 2009-08-18 o 07:46
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 07:47   #249
agta85
Wtajemniczenie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13781478]http://www.brastop.com/SearchPage.as...ctionid=&text=

http://www.figleaves.com/uk/nsf/qwis...wer=1&answer=1

[/QUOTE]

Aaaaa... Mnie chodziło o ADORE nad którym zastanawia się Agunia. Zapomniałam wykasować tego zdania o Lepelu
Stary 2009-08-18, 08:01   #250
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13773554] a który sklep to ? też bym się wkurzyła ;/

a ja dostałam stanik z ebaya i za duży leci na all ehh ... poczekam jeszcze na inne które zamówiłam bo pewnie wszystkie polecą [/QUOTE]
sklep duzabielizna... ale na szczęście już sobie drugi na pocieszenie zamówiłam. a jaki za duży rozmiar dostałaś? mogłabym odkupić, ale jak znam życie i patrzę na rozmiary większości tutaj dziewczyn, to jakoś mój chyba niestandardowy jest
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 08:11   #251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
sklep duzabielizna... ale na szczęście już sobie drugi na pocieszenie zamówiłam. a jaki za duży rozmiar dostałaś? mogłabym odkupić, ale jak znam życie i patrzę na rozmiary większości tutaj dziewczyn, to jakoś mój chyba niestandardowy jest
nie ma niestandardowych rozmiarów tzn są i wszystkie je nosimy mój to rozmiar 30G, ale raczej dużomiseczkowy bo mi powiewa i ścisły mocno ... obecnie w sumie wystawiony na all :P
Stary 2009-08-18, 08:16   #252
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość

inutil- własnie niedawno się zastanawiałam, gdzie się podziałaś
Kilka słów o Hestii i innych maskaradkach: http://balkonetka.pl/katalog/brand/P...-%20Masquerade.
hej, hej, fajnie że ktoś mnie jeszcze pamięta. Byłam dwa miesiące we Francji na praktykach. Teraz wróciłam i właśnie zaczęłam przygotowania do ślubu.

Chyba zamówię tą maskaradkę, jak będzie zła to po prostu odeślę.... i koniec. Chociaż cena mnie zwala z nóg.
Stary 2009-08-18, 09:53   #253
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Burn_it_up - na 77 pod możesz brać 70 bez problemu. Jakby co daj znać, który mam brać kolor i rozmiar

Agta85 - ja mam już chyba jakieś zboczenie. Gdzie nie pójdę to wszędzie mi się rzucają źle dobrane biustonosze. Jeśli ktoś ma niewielki biust i założy za duży to jeszcze to nie wygląda jakoś tragicznie, ale przy większym? Masakra. Mój TŻ ma ze mnie polewkę, że mam już obsesję i prosi mnie zawsze "kochanie, ale nie rób siary nie podchodź do tych pań dobrze? Może jakimś cudem same się zorientują?"
To ja się pojawię z mamą(ją interesują bardziej fullcupy od Pour Moi,ma rozimar 75F) jak będzie Victoriana i chętnie przymierzę też i opium 70F jeżeli miseczki w miarę standarodowe.
Co do zboczenia to mam to samo,jak widzę te obwody na szyi i wylewajace sie buły znad misek(szczególnie teraz tego dużo bo jest lato,cienkie,obcisłe bluzeczki)to aż nie mogę wytrzymać i mam ochotę coś im powiedzieć.Najsmutniejsze jest to,że często babki robią sobie krzywdę a raczej swojemu wizerunkowi.Najgorzej kiedy młoda i zgrabna dziewczyna posiada spory biust,który zamiast budzić podziw wszystkich dookoła spoczywa smętnie w okolicach pępka

Co do Lepela to bardzo jestem ciekawa tego ich stainka,który upolowałam.Model Secret Garden,zapowiada się bardzo ładnmie i co ciekawe jest z bawełny.Mam nadzieję,że co za tym idzie obwód nie będzie zbyt rozciągliwy,no ale będę miała 30G więc powinno być ok

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hej, hej, fajnie że ktoś mnie jeszcze pamięta. Byłam dwa miesiące we Francji na praktykach. Teraz wróciłam i właśnie zaczęłam przygotowania do ślubu.

Chyba zamówię tą maskaradkę, jak będzie zła to po prostu odeślę.... i koniec. Chociaż cena mnie zwala z nóg.
Moja mama ma Hestię,tyle że z ramiączkami i uważam,że stanik ten jest super.Bardzo elegancki
Stary 2009-08-18, 09:53   #254
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13781693]nie ma niestandardowych rozmiarów tzn są i wszystkie je nosimy mój to rozmiar 30G, ale raczej dużomiseczkowy bo mi powiewa i ścisły mocno ... obecnie w sumie wystawiony na all :P[/QUOTE]

30G? to w rozmiarówce polskiej czy brytyjskiej, bo ja sie jeszcze gubie...

ja niby mam 70H aczkolwiek ani razu nie miałam na sobie takiego staniczka, bo jak już pisałam, jak chciałam zamówić, to wycofali go z produkcji....
Stary 2009-08-18, 09:57   #255
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Taa, jasne. Ale fakt. Będąc w ciąży widziałam wszędzie kobiety w ciąży, a teraz dla odmiany widzę wszystkie kobiety ze źle dobranymi biustonoszami.
Dobrze, że sny jeszcze mam normalne. Chociaż też ze średnią tematyką, bo mi synek ząbkuje. Ten pierwszy ząb coś nie bardzo mu chce wyjść (wychodzi już miesiąc! ) i dziś mi się śniło, że się obudziłam, a on miał już wszystkie. Nawet ósemki .
Chyba potrzebuję odpoczynku
na prawdę podchodzisz? ja też się wszystkim patrzę na biustonosze to już jest takie zbiorowe zboczenie ale nie podchodzę

Cytat:
Napisane przez Devayani Pokaż wiadomość
Chciałam się poradzić fachowców, bo dopiero niedawno dowiedziałam się, że chyba noszę zły rozmiar biustonosza. Należę do osób z biustem znikomym ale z dużym obwodem pod biustem. Do tej pory nosiłam 75a i niby wszystko było ok, ale ciagle spadały mi ramiączka a po skróceniu ramiączek stanik jechał do góry i właściwie ciągle trzeba było go poprawiać. Mam dość. Korzystając z porad w pierwszym poście zmierzyłam się i w kalkulatorze wyszło mi 70b (77 pod biustem i 87 w biuście). Kupiłam sobie taki stanik i leży ładnie, ale mam wrażenie że fiszbiny wbijają mi się w ciało (zapięty na pierwszą haftkę). Co ze mną nie tak?
jesteś na granicy rozmiarów 70B i 70C, jeśli fiszbiny wbijają się w pierś tzn, że miseczka jest za mała, lepiej poszukaj większej (70C). ile masz cm w biuście w pochyleniu czyli tzw zwisie?
zakładałaś stanik wg instrukcji Jak założyć stanik? najlepiej zakładać stanik w lekkim pochyleniu, wtedy piersi ładniej się układają i fiszbiny lepiej je obejmują.
to że stanik się lekko wbija to jest normalne (guma od majtek też się wbija ), jeśli ślad znika po kilkunastu minutach, może to jest kwestia tego, że nie jesteś przyzwyczajona, ale fiszbiny powinny się odbijać za piersią, a nie na niej.

najlepiej jakbyś wkleiła zdjęcia z profilu i półprofilu to ocenimy co jest nie tak z tymi fiszbinami

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
30G? to w rozmiarówce polskiej czy brytyjskiej, bo ja sie jeszcze gubie...

ja niby mam 70H aczkolwiek ani razu nie miałam na sobie takiego staniczka, bo jak już pisałam, jak chciałam zamówić, to wycofali go z produkcji....
28, 30 itd. to jest brytyjska rozmiarówka
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 10:10   #256
Devayani
Raczkowanie

Simeri dzięki za odpowiedź. W pochyleniu mam 90cm w biuscie. Fiszbina wbija mi się nie tyle w pierś co w żebro pod/za piersią i to trochę dokuczliwe jest. Może rzeczywiscie spróbuję z miseczką C chociaż obawiam się, że się w niej utopię.
Stary 2009-08-18, 10:26   #257
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Devayani Pokaż wiadomość
Simeri dzięki za odpowiedź. W pochyleniu mam 90cm w biuscie. Fiszbina wbija mi się nie tyle w pierś co w żebro pod/za piersią i to trochę dokuczliwe jest. Może rzeczywiscie spróbuję z miseczką C chociaż obawiam się, że się w niej utopię.
może trafiłaś na jakiś taki model z uwierającymi fiszbinami, jeśli stanik jest nowy to może się jeszcze ułoży albo ponoś z przedłużką, jeśli nie to nie wiem co poradzić.

nie masz dużej różnicy między zwisem a wyprostem, więc to 70B powinno być dobre, ale następnym razem przymierz też 70C.
Stary 2009-08-18, 10:28   #258
itakasia
Zakorzenienie

za wasza namowa arabelka powedrowala do sklepu. zobaczymy jak sie sprawdzi misty, bo fifi jest super.
Stary 2009-08-18, 10:36   #259
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Witajcie dziewczyny,
Chcę wreszcie przestać katować mój biust i już dziś kupić nowy biustonosz

Czy mogłabym Was prosić o pomoc? Wyszło mi, że noszę 60 D ale prosiłabym Was o zweryfikowanie rozmiaru

Ciasno pod biustem 66cm
luźno pod biustem 72 cm
na wys. sutków 83cm
w zwisie 84 cm

Będę bardzo wdzięcza I z góry dziękuję

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 10:42   #260
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
za wasza namowa arabelka powedrowala do sklepu. zobaczymy jak sie sprawdzi misty, bo fifi jest super.
ale to była tylko luźna sugestia

za namową dziewczyn z balkonetki moja Romantica wraca do Mileny
co to fora robią z ludźmi gdyby nie one to pewnie bym zostawiła i byłabym bardzo zadowolona eh..

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,

Czy mogłabym Was prosić o pomoc? Wyszło mi, że noszę 60 D ale prosiłabym Was o zweryfikowanie rozmiaru

Ciasno pod biustem 66cm
luźno pod biustem 72 cm
na wys. sutków 83cm
w zwisie 84 cm

oj coś chyba źle patrzyłaś na 66/83 jest brytyjskie 28DD/E (60DD/E) i polskie 60E/F
Stary 2009-08-18, 10:46   #261
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,

Ciasno pod biustem 66cm
luźno pod biustem 72 cm
na wys. sutków 83cm
w zwisie 84 cm

mam bardzo podobne wymiary (65/83) i noszę brytyjskie 60DD i 65D, polskie 60F mam (choć 60E byłoby chyba lepsze)

60D będzie zdecydowanie za małe

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 10:50   #262
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość

28, 30 itd. to jest brytyjska rozmiarówka
no właśnie tak mi się wydawało, ale jak to mówią "koniec języka za przewodnika" nie?
pozdrawiam!
Stary 2009-08-18, 11:05   #263
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
ale to była tylko luźna sugestia

za namową dziewczyn z balkonetki moja Romantica wraca do Mileny
co to fora robią z ludźmi gdyby nie one to pewnie bym zostawiła i byłabym bardzo zadowolona eh..
zgadzam sie
Stary 2009-08-18, 11:24   #264
ecrulo
moderatorka też wizażanka

simeri, wdowa_po_leninie

Bardzo Wam dziękuję. Planuję dzisiaj pochodzić po sklepach, ale nie wiem czy w małym mieście w jakim mieszkam, znajdę odpowiedni biustonosz.
Ewentualnie zostanie mi zamówienie czegoś przez internet

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 16:41   #265
simeri
Wtajemniczenie

dziewczyny, potrzebuję pomocy chcę ostanikować babcię lat 70+

pod biustem ma ciasno 85 (ale nie na wydechu),
w biuście ok 110 w wyproście,

ale ma obwisłe piersi, a nie chciała dać się zmierzyć w zwisie pomiar w staniku też by nie pomógł, bo babcia obecnie nosi 85C z 5 misek za małe więc wydaje mi się, że cokolwiek będzie lepsze. tylko nie wiem jak oszacować rozmiar? zacząć od polskiego 80J?

babcia by chciała stanik taki jak ma teraz czyli biały miękki na fiszbinach. co mogłybyście mi polecić z polskich firm tak do 100zł? bo ja się nie znam na tym dużobiuściastych markach może Melissa albo Dalia, Gorsenia?
Stary 2009-08-18, 17:23   #266
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, potrzebuję pomocy chcę ostanikować babcię lat 70+

pod biustem ma ciasno 85 (ale nie na wydechu),
w biuście ok 110 w wyproście,

ale ma obwisłe piersi, a nie chciała dać się zmierzyć w zwisie pomiar w staniku też by nie pomógł, bo babcia obecnie nosi 85C z 5 misek za małe więc wydaje mi się, że cokolwiek będzie lepsze. tylko nie wiem jak oszacować rozmiar? zacząć od polskiego 80J?

babcia by chciała stanik taki jak ma teraz czyli biały miękki na fiszbinach. co mogłybyście mi polecić z polskich firm tak do 100zł? bo ja się nie znam na tym dużobiuściastych markach może Melissa albo Dalia, Gorsenia?
gorsenia powinna być ok, możesz jeszcze spróbować bigi z mileny, podobno są dosyć ścisłe i dobre jakościowo

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 17:34   #267
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

A czemu koniecznie polska firma? Ja bym jednak zaczęła od większego- może K/L, brytyjskie GG? Myślę, że z polskich Melissa (duży wybór modeli, które pod względem wyglądu na pewno spodobałyby się babci). Nie wiem, jak z miseczkowością.
P.S. Czyżby notka ze stanikomanii natchnęła Cię do tego czynu? Moja babcia chodzi bez stanika, ale chyba nic się nie da z tym zrobic...
Stary 2009-08-18, 18:24   #268
Mirelkaaa
Zakorzenienie

dziewczyny w moim staniczku 65F strasznie ugniatają mnie fiszbiny które kończą się na mostku a potem mam odcisk i nie wygodnie mi się w nim chodzi...
pozostało tylko go nie nosić?
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 18:34   #269
~Veronique
Zakorzenienie

może spróbuj delikatnie odgiąć? mnie to czasem pomagało ale przy niektórych wcale

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 18:35   #270
itakasia
Zakorzenienie

simeri
zazdroszcze, ja probowalam wymierzyc mame ale ona uparcie twierdzi ze ma swietnie dobrany stanik(wlasciwie to jeden ulubiony model z triumpha ktorego ma kilka sztuk) a widac na oko ze zaluzny obwod i za male miski. ale ona nie lubi eksperymentow

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości