|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻ chce, abym usunela dziecko... :(:(:(
Cytat:
Ma prawo. Sama sobie tego dziecka nie zrobiła. On też w tym uczestniczył. Nie ma prawa jej zmuszać, zaprowadzic siła do lekarza, ale zaproponować ma prawo.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-08-18 o 11:56 |
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprawcie mnie, jeżeli się mylę.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co autorka piszewynika ze ona nie chce usunac ciazy. Uwazam wiec nie powinna tego robic ze wzgledu na faceta bo wtedy moze tego załowac do konca zycia .
Ciaza na studiach to jeszcze nie jest taki dramat. Wielu dziewczynom udaje sie to pogodzic. zdaje sie ze urodzisz w kwietniu pierwszy semestr mozesz spokojnie zaliczyc. Na drugi mozesz wziasc dziekanke a potem dziecko bedzie juz na tyle duze ze bedzie moglo pojsc do złobka. A jak nie to zostaja studia zaoczne. Dasz sobie rade. Moze chlopak zareagował tak bo był w szoku moze z czasem zmieni zdanie. A jak nie to pozostanie ci pozwanie go o alimenty
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawo ZABRANIA usuwania ciazy !! |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
On zaproponowl Ci to, bo nie czuje sie gotowy. Mial prawo powiedziec Ci to co mysli, jednak powinien zaakcepowac Twoja decyzje jakakolwiek by ona nei byla. Dziecko to wielka odpowiedzialnosc. Jestescie mlodzi owszem ale nie tak zeby byl to koniec swiata, urodzilabys jak bys miala 20 lat on 21 i nie musialabys rzucac studiow, jeszcze zalezy od kierunku. Moze on nie czuje sie na silach by sprostac temu problemowi, zmiana zycia po urodzeniu dziecka jest kolosalna, trzeba myslec o tym by zapewnic byt rodzinie, trzeba sie zastanowic czy chce sie wogole razem byc!
Porozmawiaj z nim, to byla jego pierwsza reakcja, jesli Ty nie chcesz usowac to tego nie rob poprostu a jak chcesz go przekonac to sproboj, pokaz mu zdjecie usg, idzcie raezm do lekarz, rozmawiajcie, niech poczyta jak dokladnie odbywa sie aborcja i niech sie zastanowi czy chce zebys przez to przechodzila ![]() Twoj Tz widzi aborcje jako rozwiazanie problemu i ma prawo miec takie poglady, jest tylko czlowiekiem - ja go rozumiem, aczkolwiek Ty nie rob nic wbrew sobie! |
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jasne, ze nie bede. Dlatego nie mowie autorce "Nie usuwaj. Powiedz mu stanowcze nie" itd. Swoj rozum ma, niech robi co chce. I wiem, ze o tym sie mysli przed a nie po fakcie, wiec dziwi mnie ze adresujesz te slowa do mnie
|
|
|
|
|
#37 | |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
Poza tym, że aborcja jest przestępstwem - to jest tak wątpliwa moralnie, że nia mam pojęcia jak można tak beztrosko o tym pisać ![]() Dziecko już jest na świecie i jedyne nad czym można się teraz skupić to Twoje i dziecka zdrowie. Facetem się nie przejmuj - jeżeli nie chce być z Tobą to i tak ma obowiązek alimentacyjny. A jeżeli jest nieodpowiedzialny - to po co Ci on... Mam nadzieję, że Twoi rodzice zrobią wszystko, żeby Ci pomóc. A macierzyństwo jest absolutnie cudowne. |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie,ze reakcja Twojego chlopaka byla spowodowana szokiem,(choc nie chce go usprawiedliwiac)po prostu pierwsza rzecz jaka mu przyszla do glowy to aborcja.Bo tak jest(teoretycznie) najlatwiej.Mysle ze jesli to prawdziwa milosc to Twoj Tz wezmie odpowiedzialnosc za dziecko i za Ciebie.Studia rzeczywiscie da sie pogodzic,choc nikt nie powidzial ze bedzie latwo.Zobaczysz,ze jak tylko dziecko pojawi sie na swiecie bedzie waszym oczkiem w glowie
.Dzis sie dowiedzialas o ciazy,wiec wszystko jest jeszcze zbyt swieze zeby podejmowac jakies decyzje.Oczywiscie rozmowa tu jest wskazana,najpierw pomiedzy Wami,potem z rodzicami.Bedzie dobrze,zycze Wam wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#40 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
edit: nie namawiam autorki do usunięcia ciąży. Sama bym tego nie zrobiła (chyba, że ciaza zagrażałaby mojemu życiu). Piszę tylko, ze chłopak miał prawo tak zareagować.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-08-18 o 12:14 |
||
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Polsce niestety aborcja jest przestepstwem, kobiety tu nie maja prawa wyboru. To jest jej cialo, jej zycie i zrobi co bedzie chciala. Chce urodzic? jaki problem!! To, ze facet ma inny poglad na te sprawy wcale nie znaczy ze jest nieodpowiedzialny. A dziecka na swiecie nie ma to tylko plod noszony w lonie. |
|
|
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zabronione jest palenie marihuany - ale bardzo duzo osob pali lub palilo. Zabronione jest uprawianie seksu ponizej 16 roku zycia. A coraz wiecej mlodych dziewczyn przed ukonczeniem 16 lat juz jest na porodowce. Itd Itp. Naprawde nie musisz tak sie denerwowac
|
|
|
|
|
#43 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Przecież autorka pisze, że jest w ciąży - więc dziecko - mniej lub bardziej rozwinięte już jest.
O ja! Ale żeście się przyczepiły ![]() Jest w brzuchu mamy/jest spłodzone/jest zarodkiem/zaczątkiem życia/zlepkiem komórek - ale jest. Pod osłoną brzucha mamy ale jest na świecie ![]() ( Serce dziecka/zarodka zaczyna już bić w 21 dniu ) Edytowane przez -mimbla- Czas edycji: 2009-08-18 o 12:45 Powód: dopisek |
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
pewnie to dopiero poczatek, wiec plod ma zaledwie zawiazki organow i czesci ciala.
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Ale autorka postu nie chce dokonac aborcji tylko chce przekonac swojego Tza by sam rowniez odsunal te mysli. Zostaje tylko rozmawiac i przekonywac
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#50 | |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
![]() Nie wiem, co za sens ma łapanie mnie za słowa - czy to dziecko czy płód. Owszem - zgodzę się, że to jest jej ciało i jej życie. Ale dziecko nie jest częścią ciała kobiety, tylko osobną istotą. Mieli prawo decydować czy chcą zajść w ciążę, czy się zabezpieczać. Oboje zawinili - i w JEJ ciele jest już płód, lub dziecko - jakkolwiek to nazwiemy. Ja jestem przeciwniczką zabijania. A to nie jest o tym wątek. |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Jest zarodek,dziecka nie ma jeszcze a swiecie.A jak kto traktuje plod to juz indywidualna sprawa kazdego.Dla niektorych to juz zycie,dla niektorych "tylko"plod.Moze nie wglebiajmy sie w to,tylko szukajmy rozwiazania dla autorki watku.
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponawiam pytanie - jak dlugo jestescie razem? |
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
do lexie- to był stosunek przerywany, dlatego jestem w szoku, bo nie było we mnie spermy
A mogłoby do tego dojść tylko jednej nocy. Co gorsze, on by wtedy pijany....Do tego dochodzi to, że on sie wychowywał bez ojca- jego matka miala jednorazową przygode. Nasze relacje były trudne- okłamywał mnie, zadawał z innymi dziewczynami(kręciliśmy ze sobą tylko wtedy, więc oficjalnie razem nie byliśmy), no ale ...nie mam zaufania do niego. Nie chciałam, by był ojcem mojego dziecka, ale trudno stało się i nic tego nie zmieni. Nie zdecydowałabym się na aborcję. Mógł mi to zaproponować, i to zrobił, ale decyzja jakby nie było jest moja. Za kilka dni powtórzę test, bo może wcale nie jestem w ciąży. Czytałam o testach tej firmy, i nie ma pochlebnych opisnii.... |
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem powinnaś zrobić to co czujesz, niezależnie od jego woli bo konsekwencje wrazie niepowodzeń będziesz ponosić Ty a nie on. Jeśli nie chcesz usuwać ciąży to nikt nie ma prawa Cię do tego zmuszać. |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra.EDIT: Nie masz do niego zaufania i bawisz sie z nim nie tylko w seks, ale do tego jeszcze stosunki przerywane ?!?! Ratunku, to jakis koszmar
Edytowane przez UrbanWarrior Czas edycji: 2009-08-18 o 12:28 |
|
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Dziś mialam dostac okres. na usg jest jeszcze za wczesnie, a u lekarza bylam niecałe 3 dni po stosunku po tabletke PO. Postinor przyjelam o 17.00 a pol godziny pozniej ją zwymiotowalam. Podejrzewam ze nie zadzialala, bo tak źle się czulam ze drugiej juz nie wzielam ;/ |
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, to nie jest temat bezpośrednio o aborcji i o tym, czy usunąć czy nie, bo autorka już w pierwszym poście napisała, że nie ma zamiaru usuwać.
Problemem jest reakcja chłopaka. Wiesz, jesteście młodzi i przestraszył się, bo dziecko wiąże się z odpowiedzialnością. Gdyby mnie przydarzyła się taka sytuacja (odpukać) i mój facet zaproponowałby mi usunięcie ciąży, byłabym nim bardzo zawiedziona. Może poczekaj aż ochłonie, daj mu trochę czasu na oswojenie się z tym. Jak zareagowałaś na jego propozycję? I w ogóle jak długo jesteście razem? |
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
na Twoim miejscu jakby sie nadal upieral przy aborcji to bym go zostawila..czemu winic za to dziecko?!
ono niczemu nie jest winne.. ..a co dopiero beda gadac jak usuniesz ciaze!! opinia sasiadow sie nie liczy.. na Twoim miejscu tez nie jestem..jak usuniesz ciaze to bedziesz pozniej zapewne zalowac..wiele kobiet pozniej juz nie moze zajsc w ciaze..uwierz mi znam kilka dziewczyn ktore urodzily w wieku 15 lat i daja sobie rade ..nieraz placza ze cos tam nie wyszlo w szkole na studiach ale jak popatrza na swoje malenstwo to mowia ze niczego nie zaluja ..to dzieci daja im sile.. trzymaj sie;*
|
#60 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak dziecko jest na swiecie to ja jestem KROLOWA BONA !!! Dziecko ( plod, ktory dopiero zaczyna sie rozwija )jest poki co w brzuszku mamusi !!!!! Przepraszam Cie bardzo, ale w tym momencie nie obchodza nas inne kraje. Dziewczyn zyje w POLSCE i to nas interesuje. Cytat:
--------- Odbieglysmy nieco od tematu. Moje zdanie znacie ;-) Z chlopakiem trzeba porozmawiac na spokojnie. Edytowane przez Sniezynka21 Czas edycji: 2009-08-18 o 12:34 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

Poprawcie mnie, jeżeli się mylę.

.