|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
I już czuję się mądrzejsza ![]() Cytat:
Przez całą ciążę mała czarna z rana- obowiązkowo. Przez pierwszy trymestr trzymałam się tego bardzo rygorystycznie (tylko jedna). Dodam, że jestem dziwakiem, który nie lubi herbaty więc to był jedyny "rzut kofeinowy" na cały dzień. Teraz, gdy czuję, że zaczyna się ból głowy, albo mam coś pilnego do zrobienia, to wypijam drugą filiżankę albo colę popołudniu. Zdarza się to raz, czasem 2 razy w tygodniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() obżarłam się plackami na kwaśnym mleku i już humor mi dopisuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co ... tak się zastanawiam, co moja dzidzia ostatnio taka malo ruchliwa byla czy to czasem nie od maku???? jadlam drozdowki napakowane makiem i mama mowi ze moze po nich posnela ![]() bo teraz calkiem inne dziecko, caly czas sie wierci, kreci i czkwakuje ![]()
![]() |
#4533 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4534 |
Zadomowienie
|
Witam!
Co do diety u mnie też radykalna zmiana w I trymestrze jadłam chleb z serem i pomidorem - teraz już na taki zestaw patrzeć nie mogę potem zajadałam się wędlinami a od 2 tygodni w dzień w dzień pije meko do tego chlebek z miodem i na nic innego nie mam ochoty... Mi brzuszek dorusł już do 106cm w obwodzie i nie powiem że mi nie ciąży jestem zmachana na maxa boli mnie wszystko i najchętniej tylko bym spała jeszcze troszkę i koniec - jutro zaczynam 36 tydzień jupiiii
#4535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i tez tak mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oto co piszą ( od razu zaznaczam, żeby nie było że znów umacniam moje opinie książkowymi głupimi teoriami, że same prosiłyście i pytałyście...to się dzielę informacjami... ![]() przeciętna filiżanka kawy zawiera 75 do 150 mg kofeiny . jedna lub dwie filiżanki kawy nie zaszkodza. ale trzeba pamiętać, że kofeina jest też w coli , kakao i czekoladzie.... konsumowanie dziennie więcej niż 300 mg kofeiny może zwiększyć ryzyko poronienia lub urodzenia dziecka z niedowagą. tyle piszą w mądrych książkach Cytat:
![]() nie wiem kochana, mąż wyczytał w książce takie nowinki hihihi, ale to są też teorie książkowe, których pewnie nie powinnam przytaczać , może zapytaj kogoś mądrzejszego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zadomowienie
|
no i wlazlam na gore z koszem wyprasowanej bielizny, zeby schowac do szafy i znowu tu wdeplam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przypomnialo mi sie, ze TZ tez mi mowi, ze po co mi znieczulenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja tu proszę o spokój ...
![]() przy czytaniu za bardzo wieje aluzjami, ironiami i wogóle ... Czytam to forum o śmiesznych porodach i leże juz na podlodze i sie chichram, nie moge sie powstrzymac ... po przeczytaniu tego wszystkiego kazdy porod wydaje sie byc mniej straszny ... najbardziej rozwalila mnie ta pacjentka co zamiast prysnac sie w krocze dezodorantem do higieny do potraktowala sie brokatem i lekarz do niej: alez sie pani ladnie przygotowala ![]()
#4539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A swoja droga buleczki z makiem ![]() Zastanawiam sie czy nie zrobic dzis karpatki albo jablecznika ![]() tez ciagle za mna ostatnio "chodzi "slodkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
trzeba się za jakąś robotkę wziąść!
ale najpierw lunch....niech mi ktoś powie co mam jeść, bo inaczej znów będzie nutella, labo dżem, albo co najwyżej jogurt.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
cześć laseczki
Jednak wczoraj dokończyłam prasowanie. Sama nie wiem ile prasowałam ale o 1:40 skapnęłam się, która godzina i nieźle się zdziwiłam ![]() Potem zaczęło wiać i zbliżała się burza, więc szybko w rozwianych włosach i szlafroku pobiegłam na podwórko ściągnąć resztę prania. Szczęśliwa, że zdążyłam przed deszczem położyłam się do łóżka i próbowałam zasnąć ale nie mogłam ![]() ![]() Więc o 3:30 zaczęłam jeść i dopiero wtedy mogłam spokojnie położyć się spać ![]() Ale o dziwo dziś czuję się wyspana ![]() Byłam na spacerkach z psem, zrobiłam zakupy (ciągle zastanawiam się nad zakupem tych chusteczek) rosołek na gazie pyrka, ja po śniadanku popijam kawę. Też jestem niskociśnieniowcem ale ostatnio zauważyłam, że jedna mooocna filiżanka starcza mi na cały dzień. Pewnie dlatego, że jestem z tych osób, co ładują akumulatorki w piękne słoneczne dni - uwielbiam upały ale za to deszcze w ogóle mi nie służą, czuję się wtedy do ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
o reeeety..... ale się uśmiałam przy tych historyjkach....
![]() ![]() aż mnie policzki bolą ![]() sorejna ![]() ![]() ja też wczoraj skończyłam prasowanie ciuszków , już wszystko leży poukładane w pokoiku maleńkiej. całe szczęście mąż ma dobrą wolę cwiczyć techniki masażu, które nam na sr pokazywali. więc jak mnie po prasowaniu zaczyna boleć, to się kładę i robię za pomoc edukacyjną do ćwiczeń technik masażu i tylko jęknę czasem: wyżej, niżej, o tutaj.... ![]()
![]() |
#4543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz wiadomo że nie należy wszystkiego co się wyczyta brać na serio ale ja tam uważam że w każdej "teorii książkowej" jest ziarnko prawdy ![]() ![]()
![]() |
#4544 | |||
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim!
Dziś nie dołącze do zgagowiczek, ale rozumiem Wasz ból ![]() Zresztą moja pierwsza zgaga w życiu pojawiła sie właśnie teraz, w ciąży. Nigdy nie znałam tego uczucia - blee ![]() U nas remont trwa. Ciągle ktoś stuka młotkiem, wierci, przybija... Ależ mnie to zaczyna drażnić ![]() ![]() A tak bardzo liczyłam, że dziś podjedziemy po ten wózek, ale Tż chce dziś wszystkiego dopilnować tu na miejscu ![]() Cytat:
![]() A co do gestu rodziców - wiedziałam, że nam pomogą, ale nie spodziewałam się, że waściwie zasponsorują wszystko dla małego od A do Z. Jestem im za to tak bardzo wdzięczna, bo inaczej - albo remont albo wyprawka ![]() Cytat:
Cytat:
Co do chusteczek to obficie zaopatrzyłam się w te pampers sensitive. Na początku też chwyciłam pierwsze z brzegu, ale ekspedientka mi podpowiedziała, że może jak dla noworodka to te delikatniejsze byłyby lepsze? Nie wiem. Ale z porady skorzystałam.
![]() |
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z rańca zazwyczaj wcinam czekoladowe kuleczki nesquika z mleczkiem lub musli z kakaem i miodem ![]() ![]() Widocznie zaczynam w ciąży taki okres, że nas tak ciągnie do słodkiego (dzidzia też tłuszczyk zbiera) bo innego wytłumaczenia nie nie widzę ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-08-18 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po normalnym posiłku - obiedzie, kanapce itp muszę zjeść coś słodkiego - czekoladowego!!! ![]() Ostatnio ciągle wcinam milke łaciatą. Już w jednym sklepie Pani wie po co zawsze przychodzę ![]()
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brzuszek rośnie.... .... apropo świeże zdjęcie - jutro zaczynam 32 tc - jeszcze 2 miesiące i tak się zastanawiam, że będę miała mega brzuchol ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-08-18 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i te kanapki z miodem - tylko one się liczą - a jezeli chodzi o obrastanie dzidzi w tłuszczyk to na ostatnim usg 4d u pana W widziałam że młody policzki to już ma całkiem pulchniutkie ludzie jaka je jestem zmęczona nawet ręce od pisania mnie bolą
![]() |
#4549 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Spytałam dziewczyn z wątku poradzamy-odradzamy, zobaczę co one powiedzą. Najwyżej kupię sensitive gdzie indziej ![]() W netto widziałam, że są jeszcze proszki z płynem do płukania Loveli i chyba pójdę i dokupię ten do kolorów ![]() ![]() Cytat:
![]() Będąc nad morzem, nie mogłam przejść obojętnie obok pana, który kręcił watę cukrową. Potem robił mi takie wielkie obłoczki, że choć nie mogłam jadłam do końca ![]() Oto dowód: Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-08-18 o 11:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sorejna gdzie te twoje kilogramy? ![]()
![]() |
#4551 | ||||
Zakorzenienie
|
jestesm z siebie baardzo dumna....zjadłam grzanki w jajeczku na lunch....!
![]() Cytat:
co do snów to faktycznie wiele kobiet takie ma, choćby moja siostra i przyjaciółka- jednek snił się kotek, drugiej owieczka ![]() ![]() Cytat:
kochana , ale pomyśl jak ślicznie wszystko będzie wyglądało po remoncie ![]() Cytat:
mi też doopa rośnie ![]() ![]() Cytat:
![]() sera białego bym zjadła ale tu nie mają, a do polskiego sklepu 100 km...
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jestem głodna ... JEJKU Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dajcie mi waty cukrowej!!!!!!
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Też bym zjadła
![]() Coś wizaż ostatnio często szwankuje ![]()
#4554 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też miałam odchyła z watą, oczywiście nigdzie nie było... A w zeszłym tygodniu natychmiast małż musiał suszoną kiełbasę zdobywać ![]() Wizaż szwankuje. Powinni się uporać z tymi serwerami bo to wkurza niemiłosiernie ![]() Sorejna-ale ty ładnie wyglądasz! Miss.hot-piękny brzusio!!! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
ale mnie ten wizaż dzisiaj wkurza
![]() byłam w pracy, posiedzialam jakieś 3 godzinki, poplotkowałam ![]() ![]() zrobiłam też fotki do dyplomu i nie wyszły tak tragicznie, myślałam, że bardziej na pysku wyjdę jak balonik ![]() i wogóle miałam dziwną sytuację w sklepie jak poszłam po coś na obiad. Nagle nogi zaczęły mi się uginać, serducho zaczęło strasznie walić, język drętwieć, miałam mroczki przed oczami i dostałam drgawek ![]() coś mnie tknęło i kupiłam batonika i jak tylko opuściłam sklep to go zjadłam, szybko do domu poszłam i poprawiłam kanapką i jakoś mi przeszło. Strasznie to było dziwne bo glodna nie byłam ![]() nie wiem co to było ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Martusia kawa czarna z dwóch łyżeczek??? dla mnie to lura ![]() ja przed ciążą piłam na pół filiżanki ![]() teraz piję tylko ricore z mleczkiem ![]()
#4556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój szwagier jak mu teściowa kawę zrobiła to później mówił, że chciała go wykończyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Wtajemniczenie
|
widze, że się tu troszkę burzliwie zrobiło, ale mam nadzieje, ze się wszystko unormuje - wiecie to te szalejące hormony
![]() ![]() buziaki dla wszystkich ![]()
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a teraz jedna dziennie, czasem zdaża się dwie - tak to bywa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.