Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-18, 18:39   #271
poison.iv
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Jak będę miała przypływ gotówki, to będę musiała moją mamę ostanikować, bo nie mogę patrzeć na jej podjeżdżający na kark obwód.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 19:01   #272
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
dziewczyny, potrzebuję pomocy chcę ostanikować babcię lat 70+

pod biustem ma ciasno 85 (ale nie na wydechu),
w biuście ok 110 w wyproście,

ale ma obwisłe piersi, a nie chciała dać się zmierzyć w zwisie pomiar w staniku też by nie pomógł, bo babcia obecnie nosi 85C z 5 misek za małe więc wydaje mi się, że cokolwiek będzie lepsze. tylko nie wiem jak oszacować rozmiar? zacząć od polskiego 80J?

babcia by chciała stanik taki jak ma teraz czyli biały miękki na fiszbinach. co mogłybyście mi polecić z polskich firm tak do 100zł? bo ja się nie znam na tym dużobiuściastych markach może Melissa albo Dalia, Gorsenia?
Przede wszystkim przeczytaj najnowszą notkę na stanikomanii:
http://stanikomania.blox.pl/2009/08/...iustonosz.html

i może zadaj swoje pytanie w komentarzach.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 19:01   #273
velika
Winter is coming

No i zamówiłam to opium, kolor jade, jest taki piękny! W zestawie ze stringami. Miałam ulokować gotówkę w Cleo George, ale tu za komplet wychodzi prawie tyle,co za sam stanik Cleo, no i bardziej mi się podoba. Jak dojdzie to zdam relację
W ogóle to muszę pochwalić pocztę, wczoraj koło południa robiłam zwrot, dzisiaj stanik już był w dopasowanej Normalnie szczęka mi opadła.
Ja też się za babkami i ich stanikami oglądam i jest bardzo źle:/ Chociaż czasem mam taki absurdalny lęk jak założę za małego gossarda, że mnie jakaś lobbystka zobaczy;D Zresztą już gdzieś tu pisałam, że w moim 30-tysięcznym mieście ostanikowane są 3 osoby. Moja mama nosi polskie 70E, choć pewnie powinna jakieś 30F, no ale wygląda ok i nie będę jej truć. I tak przerzuciła się pod wpływem moim i siostry z 75C
Na blogu lobby - http://lobby.blox.pl/html można zobaczyć, ile zrobiłyśmy przez całkiem krótki okres czasu, a nowe forumki mogą się przekonać, że jest nas naprawdę dużo i mamy siłę Bardzo fajne zestawienie.
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 19:22   #274
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Velika,czekam z niecierpliwością na zdjęcia w Opium

Moja mama na szczęście jest uświadomiona,pierwszą wizytę i dobierania nowego rozmiaru odbyłyśmy razem.Teraz dzielnie uświadamia koleżanki z pracy i dwie już kupiły nowe,odpowiednie staniki
Stary 2009-08-18, 19:35   #275
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, potrzebuję pomocy chcę ostanikować babcię lat 70+

pod biustem ma ciasno 85 (ale nie na wydechu),
w biuście ok 110 w wyproście,

ale ma obwisłe piersi, a nie chciała dać się zmierzyć w zwisie pomiar w staniku też by nie pomógł, bo babcia obecnie nosi 85C z 5 misek za małe więc wydaje mi się, że cokolwiek będzie lepsze. tylko nie wiem jak oszacować rozmiar? zacząć od polskiego 80J?

babcia by chciała stanik taki jak ma teraz czyli biały miękki na fiszbinach. co mogłybyście mi polecić z polskich firm tak do 100zł? bo ja się nie znam na tym dużobiuściastych markach może Melissa albo Dalia, Gorsenia?
Ja bym polecała jednak brytyjskie staniki, przy zakupie patrz przede wszystkim na wygodę. Moja babcia powinna nosić obwód 32, kupiłam jej dwa modele 34, które są luźnawe, a i tak się skarży, że ją gniecie. Teraz chciałabym kupić jej coś gąbczastego (Maskaradkę ?), bo moim zdaniem są wygodniejsze.
Stary 2009-08-18, 19:44   #276
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Velika,czekam z niecierpliwością na zdjęcia w Opium
ja też bardzo chętnie zobacze

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 19:45   #277
xal
Zakorzenienie

Dzisiaj przyszło Thrill me
Kombinowałam z rozmiarami bo to jakieś "inne". Mam nadzieję że trafiłam ... tylko przez tą koronkę sama nie wiem, bo ona dość odstaje i fałszuje nieco rozmiar.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (8,9 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (19,8 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (16,3 KB, 94 załadowań)

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 19:59   #278
Carolajna24
Zakorzenienie

Dziewczyny pomoże któraś?
POd biustem 76 w biuście 90, dodam że mama karmiąca 2 dzieciątko i biust nie tak jędrny jak za dobrych czasówtakże lekki zwis

Z góry dziękuje
Dodam że z kalkulatora 70 D wychodzi
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 20:03   #279
itakasia
Zakorzenienie

Velika
ja tez sie czaje na opium
xal
sliczny dekolt, jaki to rozmiar?
Carolajna24
ja tez po 2 karmieniach, polecam z pour moi? fifi
Stary 2009-08-18, 20:12   #280
xal
Zakorzenienie

Rzeczywiście bardzo fajnie trzyma i podnosi
To jest 60FF, normalnie noszę 60GG tej firmy ...

W ogóle jak na CK to węższe fiszbiny, bardziej wycięty pod pachami no i nie ma golfa
Mam jeszcze Tease Me 60GG (takie rozmiary były tylko dostępne) ale juz o wiele bardziej zabudowany a miseczkowo podobny. Nie wiem czy zabudowa zalezy od literek czy modelu.

Stary 2009-08-18, 20:44   #281
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kombinowałam z rozmiarami bo to jakieś "inne". Mam nadzieję że trafiłam ... tylko przez tą koronkę sama nie wiem, bo ona dość odstaje i fałszuje nieco rozmiar.
Zdjęcia trochę niewyraźne,ale wydaje mi się że wszystko ok.Koronka w Tease Me i Thrill Me ma podobno to do siebie,że u większości odstaje pomimo dobrego rozmiaru więc ja bym się nie martwiła.Wygląda super .
Stary 2009-08-18, 20:52   #282
xal
Zakorzenienie

Nie chodzi mi o odstającą koronkę, tylko czy to że ona odstaje nie maskuje tego, że stanik jest za mały, bo chyba jest taki w sam raz, chyba mi już nic nie urośnie
Poczekam tydzień, bo zwrot na dopasowanej jest do miesiąca, aż mi okres minie to się wyjaśni wszystko.
Co do staniczków thrill me/tease mi to thrill me jest mniej zabudowany, ma większą miseczkę i bardziej naciągliwy obwód. Wydaje mi się, że ma też węższe fiszbiny i bardziej sztywne (mniej podatne na wyginanie przy naciągnięciu) ale to może wynikać też z różnicy literek w miseczkach.

Stary 2009-08-18, 21:01   #283
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Simeri ja nie podchodzę jakoś tak bezczelnie, nieeee, ale jak kogoś znam troszkę bliżej to nie omieszkam coś napomknąć. Właśnie ostanikowałam niby-teściówkę (wpadła z wizytą ) i wyobraźcie sobie, że obwód nosiła dobry! tylko miseczkę za małą

burn-it-up - dla mamy chętnie coś wykombinujemy, a jakiego typu staniczki lubi? jakie jej się podobają? Może napisz mi maila, to się odpowiednio przygotuję I napisz mi który kolor tej victoriany

Itakasia, Ty się nie czaj, tylko wiesz.... Aha, i fifi jest z Ruby Pink (teraz Keia Pink), a nie Pour Moi

Wszyscy czekają na Opium, hehe. Ja też, mam nadzieję, że okaże się naprawdę sensowny również w inych rozmiarach niż 65DD

I witamy kolejną podwójną mamę
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 21:19   #284
itakasia
Zakorzenienie

Agunia
mea culpa, chyba jestem zmeczona albo myslalam o kolejnym zakupie
Stary 2009-08-18, 21:41   #285
Carolajna24
Zakorzenienie

A ja witam w podwójnym szoku

Wymierzyłąm sie dokładnie teraz i jest tak:
73 pod biustem
93 w biuście w zwisie
i to będzie jaki rozmiar?

Kurcze w szoku jestem, do tej pory 75 c nosiłam!
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 22:34   #286
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Jak będę miała przypływ gotówki, to będę musiała moją mamę ostanikować, bo nie mogę patrzeć na jej podjeżdżający na kark obwód.
ja też .. tyle że wciąż nie wiem jak się do tego zabrać dzisiaj nawet wymyśliłam że znajde na tvn style jak effuniak gada o stanikach i zagadam o tym ... i co .. i trafiłam na głupi odcinek gdzie Ewa mówi że "kto Ci powiedział, że seksowna bielizna ma być wygodna" moja mama tylko się zaśmiała i wyszła :/ nie zaczynałam już rozmowy :P

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Ja bym polecała jednak brytyjskie staniki, przy zakupie patrz przede wszystkim na wygodę. Moja babcia powinna nosić obwód 32, kupiłam jej dwa modele 34, które są luźnawe, a i tak się skarży, że ją gniecie. Teraz chciałabym kupić jej coś gąbczastego (Maskaradkę ?), bo moim zdaniem są wygodniejsze.
maskaradkę dla babci ?? nie sądze żeby się nadawała - raz że piersi mniej jędrne i half-cupy raczej na takich "lejących" nie leżą, dwa że możesz uzyskać komiczny efekt - ale to tylko moje zdanie .... lepiej coś leżącego bardziej "naturalnie

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
Wszyscy czekają na Opium, hehe. Ja też, mam nadzieję, że okaże się naprawdę sensowny również w inych rozmiarach niż 65DD
hehe też się własnie zastanawiam jak to wyjdzie będzie potem wysyp zdjęć na balkonetce
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 22:53   #287
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
gorsenia powinna być ok, możesz jeszcze spróbować bigi z mileny, podobno są dosyć ścisłe i dobre jakościowo
dzięki, ale z Mileny w rozmiarze 80J są tylko dwa modele i babci by się pewnie nie spodobały

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
A czemu koniecznie polska firma? Ja bym jednak zaczęła od większego- może K/L, brytyjskie GG? Myślę, że z polskich Melissa (duży wybór modeli, które pod względem wyglądu na pewno spodobałyby się babci). Nie wiem, jak z miseczkowością.
P.S. Czyżby notka ze stanikomanii natchnęła Cię do tego czynu? Moja babcia chodzi bez stanika, ale chyba nic się nie da z tym zrobic...
polska, bo zależy mi żeby było tanio nie stać mnie w tej chwili na eksperymenty rozmiarowe, a babcia potrzebuje jakiegoś dobrego biustonosza na wczoraj
też myślałam o Melissie ze względu na 'klasyczną' stylistykę

nie czytałam wcześniej notki taki zbieg okoliczności

i teraz nie wiem czy brać większą miseczkę, bo wyczytałam że taki biust jest bardziej kompresowalny i pani w tej notce nosi mniejszą miseczkę niż jej wychodzi z pomiaru, nie chcę babci kupić za dużego stanika, bo się zniechęci

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Przede wszystkim przeczytaj najnowszą notkę na stanikomanii:
http://stanikomania.blox.pl/2009/08/...iustonosz.html

i może zadaj swoje pytanie w komentarzach.
dzięki za linka

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
jak już będę znała rozmiar to pewnie poeksperymentuje

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
simeri
zazdroszcze, ja probowalam wymierzyc mame ale ona uparcie twierdzi ze ma swietnie dobrany stanik(wlasciwie to jeden ulubiony model z triumpha ktorego ma kilka sztuk) a widac na oko ze zaluzny obwod i za male miski. ale ona nie lubi eksperymentow
no to kup jej na oko obwód mniejszy i miseczkę o 2-3 większą

ja do mojej mamy jeszcze nie podchodziłam, ona ma pewnie wymiary podobne jak ja i nosi 75A mam zamiar sprezentować jej chociaż jakieś 70C, ale moja mama jest wybredna
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 23:01   #288
poison.iv
Wtajemniczenie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13793034]ja też .. tyle że wciąż nie wiem jak się do tego zabrać dzisiaj nawet wymyśliłam że znajde na tvn style jak effuniak gada o stanikach i zagadam o tym ... i co .. i trafiłam na głupi odcinek gdzie Ewa mówi że "kto Ci powiedział, że seksowna bielizna ma być wygodna" moja mama tylko się zaśmiała i wyszła :/ nie zaczynałam już rozmowy :P [/QUOTE]
Z moją też muszę delikatnie tak jak Ty chciałam zacząć od obejrzenia jak Ewa dobiera komuś bieliznę, potem zaproponuję mamie, żeby się zmierzyła i jej coś sprezentuję.
Na szczęście moja mama jest nowoczesną osobą i z chęcią przyjmuje różne nowinki, więc myślę, że i z nowym rozmiarem się szybko oswoi
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-18, 23:42   #289
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
burn-it-up - dla mamy chętnie coś wykombinujemy, a jakiego typu staniczki lubi? jakie jej się podobają? Może napisz mi maila, to się odpowiednio przygotuję I napisz mi który kolor tej victoriany
Popytam mamy co by chciała teraz i skrobnę do Ciebie maila

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 07:12   #290
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
może Melissa
Tak sobie, myślę i myślę i wydaje mi się, że to mógłby być dobry pomysł. Te staniki są raczej dość wygodne i sporo modeli jest poniżej 100zł.

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13793034]maskaradkę dla babci ?? nie sądze żeby się nadawała - raz że piersi mniej jędrne i half-cupy raczej na takich "lejących" nie leżą, dwa że możesz uzyskać komiczny efekt - ale to tylko moje zdanie .... lepiej coś leżącego bardziej "naturalnie
[/QUOTE]

Ja miałabym podobne obawy. W przypadku mniejszego rozmiaru może, ale w tej okolicy rozmiarowej to już nie jestem przekonana do maskaradek.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 09:26   #291
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
wygląda bardzo dobrze

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13793034]
maskaradkę dla babci ?? nie sądze żeby się nadawała - raz że piersi mniej jędrne i half-cupy raczej na takich "lejących" nie leżą, dwa że możesz uzyskać komiczny efekt - ale to tylko moje zdanie .... lepiej coś leżącego bardziej "naturalnie
[/QUOTE]
Z babcią trudna sprawa, najważniejsza jest wygoda, a w każdym staniku będzie babcia wyglądać lepiej niż w bazarkowym. Chyba najlepszy byłby panache porcelain z wszytymi ramiączkami - on jest zabudowany, robi ładny kształt i jest wygodny. Poszukam.
Stary 2009-08-19, 09:37   #292
Konto usunięte

Buuu a do mnie przyszły szorty do thrill me ... i wogóle mi nie pasują W nogach ciasne, w tyłek się wbijają brzydko .. musze odesłać ;/ A z przodu tak ślicznie wyglądają
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 09:52   #293
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny w jaki rozmiar celować w Showgirl z 69/93 ( zwisie 94)? taki sam rozmiar w Tease Me co w Thrill Me?
Na balkonetce nie mogę się połapać. Jedyne czego jestem pewna to obwodu 60-tki,ale miska?

W końcu mam bazę i mogę kupować to co mi się podoba,a nie to co jest potrzebne

Edit: imp18,a mogłabyś powiedzieć jaki rozmiar szortów wzięłaś na jakie wymiary?
Ciekawe czy rozmiarówka stringów odpowiada rozmiarówce szortów.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2009-08-19 o 10:28
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 10:22   #294
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Simeri- właśnie też po czasie zauważyłam, że p. Stanisława nosi stanik mniejszy niż wynika z tabeli. Niestety nie znam się zbyt na dobieraniu stanika na mniej jędrny biust... A swoją drogą masz chyba jakieś umiejętności wróżbiarskie
Stary 2009-08-19, 10:47   #295
monikakuriata
Przyczajenie

Blagam pomozcie znowu.
Kupilam na e-bayu freye 28E i niestety ale jest za duzy,
Wstawie kilka fotek zebyscie mogly ocenic i moze mi doradzicie cos.
Nie smiejcie sie ale mam kawalki paieru toaletowego w miejscu sutkow bo biustonosz jest przezroczysty i nie chcialam sie az tak rozneglizowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg freya.jpg (56,3 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg freya profil.jpg (43,7 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg freya przod.jpg (49,6 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg freya ujecie z profilu.jpg (34,5 KB, 72 załadowań)
monikakuriata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 11:27   #296
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jaki rozmiar celować w Showgirl z 69/93 ( zwisie 94)? taki sam rozmiar w Tease Me co w Thrill Me?
Na balkonetce nie mogę się połapać. Jedyne czego jestem pewna to obwodu 60-tki,ale miska?

W końcu mam bazę i mogę kupować to co mi się podoba,a nie to co jest potrzebne

Edit: imp18,a mogłabyś powiedzieć jaki rozmiar szortów wzięłaś na jakie wymiary?
Ciekawe czy rozmiarówka stringów odpowiada rozmiarówce szortów.
ja mam 28G przy 73/95 więc w sumie dla ciebie też mógłby być dobry

co do szortów ... generalnie chyba niewiele Ci da rozmiar bo w pasie biodrach były ok, tylko te "nogawki" jakieś takie trefne .. pewnie przez to ,że przednia częśc była podszyta tą zieloną koronką nierozciągliwą ;/

Myśle, że rozmiarówka jest standardowa - teraz chce kupic stringi w tym samym rozmiarze - 12 (M) (mam ok 102 w biodrach) , ale poczekam aż będą znowu na dopasowanej albo jakaś promocja będzie czy coś ...

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez monikakuriata Pokaż wiadomość
Blagam pomozcie znowu.
Nie smiejcie sie ale mam kawalki paieru toaletowego w miejscu sutkow bo biustonosz jest przezroczysty i nie chcialam sie az tak rozneglizowac
Hmm no faktycznie troszkę za duży, ale w sumie fiszbiny masz idealnie, kształt też ładny .. może jeżeli nie widać marszczenia pod bluzkami to zostaw? Masz jeszcze szanse na jakąś migracje ? :P
Stary 2009-08-19, 11:28   #297
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Już tyle sutków widziałyśmy, że to żadna perwersja xD
A liczysz na migrację? Jeśli tak, to zostaw, bo nie jest dużo za duży, a leży ładnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 11:31   #298
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Cytat:
Napisane przez monikakuriata Pokaż wiadomość
Blagam pomozcie znowu.
Pomysł z papierem świetny
Ale wg mnie o miskę za duży Chyba, że Cię to nie denerwuje i pod bluzką nie widać, jak mówią dziewczyny.
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 13:26   #299
itakasia
Zakorzenienie

monikakuriata
jest sliczny, dla mnie tez byl troche duzy, choc jak teraz o nim mysle to moglam moze zostawiceh, ja jestem zauroczona estetyka wykonania
Stary 2009-08-19, 14:18   #300
aniolusiek_
Zakorzenienie

nie wiem czy widziałyście, ale na dopasowanej można zamawiać już obwody 60 w modelu Annalise Masquerade

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości