![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() podróże :)
Witam wszystkich podróżników, couchsurfer`ów i tych co podróżują palcem po mapie
![]() ![]() jako,że po dłuższych refleksjach , ciągłymi pytaniami co chce robić po liceum( w koncu ostatni rok) , jakie studia, co z życiem.. doszłam do wniosku ze, jedyną rzeczą ktora mnie pochłania na maxa , jest podróżowanie ale spontanicznie, bez hotelow, rezerwacji - czysty spontan! zastanawiam się nad rejestracja na www.couchsurfing.com , ale jako że nie mieszkam jeszcze sama , poczekam z tym jeszcze. podzielcie się swoimi doświadczeniami z szalonych podróży! może ktos ma jakies doswiadczenia w tym , robi to juz dlugo i nie wyobraża sobie zyć inaczej, siedziec w miejscu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: podróże :)
zainteresowałaś mnie swoim wątkiem. mam 16 lat i kocham podróże
![]() ![]() moim glownym problemem jest wiek i troszeczkę brak pieniążków . ale zbieram i we wrześniu planujemy z chłopakiem Paryż a na ferie planujemy właśnie taki "spontaniczny" wyjazd do Anglii do mojej rodziny. a z tamtad juz na prawde spontanicznie wynajac samochod i bardzo spontanicznie heheh ruszyc przez anglię do północnej szkocji zwiedzając całą wyspę ![]() a Ty jakie masz za sobą spontaniczne podróże?? Edytowane przez duskiee Czas edycji: 2009-08-14 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
couchsurfing: ludzie z całego świata wzajemnie oferują sobie darmowe noclegi, wspólnie zwiedzają i zmieniają świat.
jest taki portal, na ktorym sie rejestrujesz (podalam go wyzej). Dajmy na to,że zapraszasz wlasnie z tego portalu osobe do siebie, nocujesz ja, pokazujesz swoje miasto,okolice, poznajesz ludzi roznych kultur, zdobywasz przyjaźnie. I takim samym sposobem możesz i ty zwiedzać świat ![]() / no a u mnie poki co ,spontaniczne wyjazdy opierały sie na tych z rodzicami( chyba mam to po nich) . Zawsze tak bylo rano sie budzilismy, pakowalismy w samochod i jezdzilismy bez konkretnego celu z mapą , nad jezioro pod namiot, przed siebie do jakiegos miasteczka, szukalismy tanich motelow, czasami trzeba bylo spac w samochodzie. ..dzieki temu prawie cala Polske mam w malym paluszku! ale teraz we wrzesniu albo w pazdzierniku wybieram sie z kumpela własnie tak O! znalazlam strone ,gdzie można znalezc naprawde tani samolot, po prostu zobaczymy do kąd bedzie lot "last minute" i pojedziemy/polecimy ![]() (narazie zbieramy pieniązki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja kocham podróże! nie wyobrażam sobie życia bez wyjazdów, nienawidze wracać skądś do domu! .. niestety wyjezdzam właściwie tylko na wakacjach
![]() ![]() Jak na razie nie byłam nigdy na spontanicznym wyjezdzie, zawsze wszystko było zaplanowane ale już na miejscu nie ![]() PS. fajny wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie to świetny pomysł tak jak i na przygodę to też na sposób życia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja jestem za ! ale musimy też ustalić i dogadać się po co właściwie pojedziemy w dane miejsce, zeby nie było żadnych niedomówień i żeby każdej sie podobało
![]() Gdzie najdalej byłyście ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hehe może nie aż tak daleko ale w Hiszpanii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
duskiee i cosette
![]() ![]() jestem jak najbardziej za pomysłem wspolnego wyjazdu, jak juz pisałam wyżej znalazłam loty last minute! w danej chwili można poleciec do np. do barcelony za 80zł.( + ok.20zł bagaż) ! to niewiele, a nocleg spontanicznie na miejscu, w jakims tanim motelu, albo i nie! smakować zycia, tak mnie to kręci , ze nawet jak o tym mysle to mi sie usmiech na twarzy pojawia ![]() eh najdalej to..była Francja ze szkoła, norwegia u rodziny, słowacja. ale wszystko zaplanowane, bez spontaniczności i specjalnych przygod. i tego mi w tym zbrakło! ![]() zaraz poszukam tej strony z lotami i wkleje, bedziecie mogly monitorować co i jak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- http://www.esky.pl/?gclid=CJKem8rpq5wCFcQTzAodqVDijQ ![]() znalazłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a jaki pasowałby wam termin?
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- ale ceny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do krajów, które odwiedziłam i zwiedziłam je troszeczkę to Belgia, Anglia, Litwa, Czechy, Węgry, Grecja, Hiszpania no i wiecej bylo tych panstw europejskich ale zwiedzanie raczej przejazdem poprostu ![]() ![]() Edytowane przez duskiee Czas edycji: 2009-08-18 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
podróże są super
![]() ![]() zaciekawił mnie twój wątek ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że jesteś troche za młoda jeszcze na takie spontaniczne podróże.. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
któz jest za młody hmm ? :P
ja najdalej bylam w tym roku w afryce, ostatnio rozmyslalam sobie troche o swoim życiu i stwierdziłam ze podróze to cos co naprawde chce dalej robić, chyba zle wybralam kierunek studiów :P ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- aa kapuje mówisz o DeltaQueen :P no 14 lat to chyba jednak trochę za mało ![]() Edytowane przez c0sette Czas edycji: 2009-08-18 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
nie ustalajmy terminow, mysle że wyjdzie w trakcie, ma być w koncu spontanicznie no i trzeba też uzbierać pieniążki.
![]() cosette , mam to samo . wiec nawet jeszcze nie zdecydowałam na jakie studia chce isc. to widze dziewczyny ze troche bardziej jesteście światowe, ja aż tak duzo nie zjeździłam. w ogole to z jakich regionow jesteście? bo ja z nad morza Duskiee - Paryż z TŻ..mmm, polecam na sto procent!zwłaszcza nocą , tylko uważajcie w porach wieczornych na ulicy 'moulin rouge' , możecie dostać bardzo hm ciekawe propozycje.aczkolwiek to bardzo interesujaca dzielnica ![]() a panna DeltaQueen , moze jest za młoda na spontaniczny wyjazd ale niech dalej tak trzyma. ja tez w jej wieku zaczelam o tym myslec ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja jestem z Białegostoku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
niekoniecznie przekichana zalezy gdzie chcemy jechac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
maroko!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
mmm maroko, ale na pierwszy raz może spróbujmy czegoś bliżej.
![]() ja myślę o koncowce września- początek października. po pozniej faktycznie pogoda może być lipna. no i szkoła ( jestem klasa maturalna wiec nie chce zarwac pozniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
fajnie francja+hiszpania, ani tu ani tu jeszcze nie byłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
a może islandia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
też fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
jaa zwiedzanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
hmm to trzeba się bedzie jakoś pogodzić bo bardziej od zwiedzania lubie poznawać kulture przez zabawe i spędzanie czasu z tamtymi ludźmi :P
Edytowane przez c0sette Czas edycji: 2009-08-19 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
w dzien zwiedzanie a wieczorem tournée po kulturze nocnej
![]() ![]() wszystko da się pogodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
oj tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
pewnie, że tak heheh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
i wszyscy a raczej wszystkie zadowolone
![]() no i jak myślicic ile kasy tak około bedziemy potrzebowały ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
500zł ?:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
tez myślalam o tej sumce
![]() dały byśmy na spokojnie rade. _______________ w sobote mam egzamin na prawko ![]() trzymajcie kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
kurcze trzeba by jakoś rozkręcić ten wątek żeby więcej ludzi z nami pojechało!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.