Panny Młode = Żonki 2009 część XIII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-18, 11:34   #2881
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII

Dania gorące:
1. Rosół z makaronem
2. Chmurka (pierś z kurczaka w cieście), ziemniaki, 3 rodzaje surówek
3. Indyk po szlacheck, smażone ziemniaczki, kalafior,brokuł, marchewka poane masłem i bułką tartą
4.Szynki pieczone, podawane na gorąco pod "wiatą" przy ognisku, sałatka ziemniaczanka
5. barszczyk czerwony z ptysiem nadziewanym mięsem

Desery:
1. Lody z bitą śmietaną, czekoladą i ciasteczkami
2. Tort

Zimna płyta:
1. Pieczone wędliny: schab, karczek, boczek faszerowany, pasztet, galantyna, szynka, salami, kabanos
2. Kurczak w galarecie
3. Dwa rodzaje śledzi - w oleju i po węgiersku (w pomidorach)
4.Jajka: nadziewane, w szynce, na pieczarkach, z majonezem
5. Roladki z szynką, serem żółtym, z białym chrzanem i salami.
6. Sałatki:jarzynowa (+sałatka jarzynowa zawijana w szynce), z piersi kurczaka z ananasem i orzechami, chińska, pieczarkowa, sałatka z sałaty lodowej z ogórkiem, czerwoną fasolą z oliwą z oliwek
7. ser mozzarella z pomidorami w sosie vinegret
8.marynowane pieczarki, patisony,papryka, ogórki konserwowe

Ciasta, owoce,1,5 l napojów na osobę (litr coca coli i 0,5 l soku pomarańczowego) woda w dzbankach podawana z cytryną lub pomarańczą

I jak?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 11:38   #2882
kliwia
Zakorzenienie

Scio az mi slinka pociekla
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 11:45   #2883
donata1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

witam w naszym gronie

opowiedz cos wiecej o sobie

ja wlasnnie bylam zawiesc zdjecia do wywolania wsumie 700 bo robie az 3 albumy ... TZet jedzie dzis na lotnisko bo znajomego wiec bede miala czas wszystko zrobic
Hmmm co ja mogę o sobie powiedzieć? Mieszkam w Olsztynie z mężem (jesteśmy po cywilnym). Mam 22 lata Jesteśmy razem 7 lat, a małżeństwem od listopada 2008 roku. 3 października ślub kościelny W tygodniu chcemy zapisać się na kurs tańca, żeby jakoś wykonać ten pierwszy taniec Wczoraj kupiliśmy już wódkę na wesele i wino. Na 5 września jestem umówiona na fryzurę próbną, bo sama nie wiem jaka by mi pasowała (mam włosy za ramiona, brązowe, proste). Obrączki mamy z cywilnego, więc jeden problem z głowy Przede mna jeszcze wybór dodatków do sukienki. Marzy mi się delikatny welon- taka mgiełka i opasko-diadem. JUż się nie mogę doczekać kiedy będę miała sukienkę w domu Ale musze poczekać do 26 sierpnia... Ale zapłacę za nią mało, bo tylko 1710 zł
donata1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 11:47   #2884
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
(...)
Aha... dziewczyny - co dajcie na podziękowania dla rodziców?
nie mam pomysłu. może ramke z grawerem, albo taki drewniany album wygrawerowany? co myślicie? http://www.allegro.pl/item710203253_...m_sg_1005.html
http://www.allegro.pl/item713600823_..._ramka_3x.html
sama nie wiem.
My daliśmy kosze kwiatów
Za jakiś czas dostaną od nas małe fotoksiążki
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 12:14   #2885
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pomysłu. może ramke z grawerem, albo taki drewniany album wygrawerowany? co myślicie? http://www.allegro.pl/item710203253_...m_sg_1005.html
sama nie wiem.
my dalismy zestaw 3 rzeczy:
- kosze z kwiatami
- wazony o dokladnie takie http://www.allegro.pl/item692146646_...iekowania.html polecam sprzedawce wszystko super
- i do tego ramki takie http://www.allegro.pl/item711025947_...ana_ramka.html tyle ze je juz kupywalismy na gieldzie kwiatowej u nas w tychach - dalismy tam dwa zdjecia z dziecinstwa (moje dla moich rodzicow wojtka dla jego) dwa wspolne i dodamy 2 slubne ja odbierzemy od fotografa tyle ze widze ze te ramki sa na 3 zdjecia nasze ssa dwu stronne na 6

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc.

MAm takie pytanko, ma któraś sposób na utęperowanie tecia, który zaczyna sobie za bardzo pozwalać. Wiecie co jest dla niego najważniejsze na weselu - flaki
Masakra jakaś.
Dostałam dziś menu - chcecie zobaczyć?
No i moja sukienka już gotowa, ale nie miałam czasu po nią dziś jechać. Kurcze martwi mnie pogoda, nie mam bolerka
moj jak wybieralismy menu powiedzial ze chce flaki to mu powiedzialam ze ja niebardzo lubie... no i ustapil

Cytat:
Dania gorące:
1. Rosół z makaronem
3. Indyk po szlacheck, smażone ziemniaczki, kalafior,brokuł, marchewka poane masłem i bułką tartą
4.Szynki pieczone, podawane na gorąco pod "wiatą" przy ognisku, sałatka ziemniaczanka

Desery:
2. Tort

Zimna płyta:
1. Pieczone wędliny: schab, karczek, boczek faszerowany, pasztet, galantyna, szynka, salami, kabanos
2. Kurczak w galarecie
6. Sałatki:jarzynowa (+sałatka jarzynowa zawijana w szynce), z piersi kurczaka z ananasem i orzechami, chińska, pieczarkowa, sałatka z sałaty lodowej z ogórkiem, czerwoną fasolą z oliwą z oliwek

Ciasta, owoce,1,5 l napojów na osobę (litr coca coli i 0,5 l soku pomarańczowego) woda w dzbankach podawana z cytryną lub pomarańczą

I jak?
pychaaaaaaaaa

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-08-18 o 12:18
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 12:22   #2886
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
sama nie wiem.
proponuję dać coś wlasnoręcznie zrobionego

Dziewczyny, czy stosowała z was któras tabletki wspomagające odchudzanie bio-cla z zieloną herbatą??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 12:42   #2887
donata1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
My daliśmy kosze kwiatów
Za jakiś czas dostaną od nas małe fotoksiążki
A my chcemy dać rodzicom takie podziękowania: http://www.allegro.pl/item692368213_...b_weselne.html Tego typu mamy też księgę gości.
donata1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-18, 16:50   #2888
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy stosowała z was któras tabletki wspomagające odchudzanie bio-cla z zieloną herbatą??
Madzia ale Ty chyba nie chcesz sie odchudzac?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 17:49   #2889
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
sama nie wiem.
my swoim rodzicom daliśmy kwiatki i podziękowania na papierze. Wspomnielismy jednak,że niedługo dostaną coś jeszcze- mamy zamówione u fotografa nasze zdjęcie ślubne czarno-białe wydrukowane na dużym formacie- taki obraz ale bez ramki- jak dostaniemy to się pochwale.
W ogóle nasze podziękowania wyszły śmiesznie, były totalnym zaskoczeniem dla rodziców, bo nie spodziewali się, że będą tak wcześnie- u nas zazwyczaj dziękuje się tż przed oczepinami, albo zaraz po, a my zrbilismy je ok 22. Pamiętam jak tylko teściowa powiedziala- "to już?! ja nie jestem przecież przebrana jeszcze" hehe
Co najważniejsze nie rozkleiłam się, mamy tez sie trzymaly. Duża zasługa piosenki, bo wybralimy specjalnie taką, która jest radosna- bo przy "cudownych rodziców mam" na bank by się wszyscy poryczeli

PM z 8 sierpnia odebrałyście już akt małżeństwa?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 18:47   #2890
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Madzia ale Ty chyba nie chcesz sie odchudzac?
nie, to dla TZ. od wczoraj jest na diecie i dzis mu kupiłam te tabletki.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

aaaa i bym zapomniala

dzis bylismy z TZ na montazu naszej płytki weselnej. zeszło sie 2 godzinki. wszystko juz było zrobione tylko musielismy muzykę zaakceptowac, przejrzec itp. na czwartek odbiór

Stary 2009-08-18, 19:06   #2891
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
PM z 8 sierpnia odebrałyście już aktmałżeństwa?
nie ale w tym tygodniu ide.. i odrazu zloze wniosek o dowod
nic wiecej narazie nie wymieniam bo wszedzie trzeba adres a my do 2 max 3 miesiecy bedziemy juz na swoim zalezy jak nam pojdzie z kredytem.. dlatego mi sie nie oplaca.. a dowod niestety musze juz teraz..
Stary 2009-08-18, 19:12   #2892
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć!!
dzisiaj robiłam z mamą próbę zakładania sukni, masakra!! Mama nie mogła sobie poradzić z zapinaniem wszystkiego, ja się niecierpliwiłam i denerwowałam, dosłownie jak bridezilla haha. Moja suknia jest strasznie ciężka i nie wiem jak ja wytrzymam w niej do rana, ale czego się nie robi, żeby być pięknym

Jutro idę zrobić paznokcie, musimy też zamówić chleb na powitanie. W czwartek idziemy dopełnić formalności z noclegiem i najwięcej do robienia będzie w piątek, bo tak to na razie już wszystko prawie mamy porobione. Aaa no i jeszcze dokończyć sprzątać w domu, ale to wszystko w miedzy czasie

Czas szybko leci, my w cale się nie denerwujemy póki co, ale za to mój teść ma nerwicę żołądka od ponad tygodnia, nie śpi po nocach, bierze nawet tabletki, SZOK. Bardziej przeżywa od nas, wszystko chce wiedzieć, nawet o zadaniach które należą do innych, wkurza mnie to:/

Wcześniej bardziej się stresowałam i przejmowałam każdą pierdołą, ale terz już mam taką świadomość tego, że wielu rzeczami niepotrzebnie się stresowałam, będzie co będzie
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 19:22   #2893
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć!!
dzisiaj robiłam z mamą próbę zakładania sukni, masakra!! Mama nie mogła sobie poradzić z zapinaniem wszystkiego, ja się niecierpliwiłam i denerwowałam, dosłownie jak bridezilla haha. Moja suknia jest strasznie ciężka i nie wiem jak ja wytrzymam w niej do rana, ale czego się nie robi, żeby być pięknym

Jutro idę zrobić paznokcie, musimy też zamówić chleb na powitanie. W czwartek idziemy dopełnić formalności z noclegiem i najwięcej do robienia będzie w piątek, bo tak to na razie już wszystko prawie mamy porobione. Aaa no i jeszcze dokończyć sprzątać w domu, ale to wszystko w miedzy czasie

Czas szybko leci, my w cale się nie denerwujemy póki co, ale za to mój teść ma nerwicę żołądka od ponad tygodnia, nie śpi po nocach, bierze nawet tabletki, SZOK. Bardziej przeżywa od nas, wszystko chce wiedzieć, nawet o zadaniach które należą do innych, wkurza mnie to:/

Wcześniej bardziej się stresowałam i przejmowałam każdą pierdołą, ale terz już mam taką świadomość tego, że wielu rzeczami niepotrzebnie się stresowałam, będzie co będzie
dasz rade grunt to spokoj

ja pamietam jak mnie wszyscy wkurzali.. te pytania kto jak jedzie kto gdzie spi a czy na pewno wszyscy maja czym dojechac a co potem z kawiatami a gdzie on bedzie siedzial a co bedzie robic wtedy swiadek... wrrrrrrrr nikt tak niewkurza jak nasi bliscy
Stary 2009-08-18, 19:52   #2894
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Dania gorące:
1. Rosół z makaronem

Desery:
2. Tort

Zimna płyta:
2. Kurczak w galarecie

I jak?
O matko, zrobilam sie glodna I w dodatku mam slinotok ,pysznosci po prostu
Cytat:

Ja stosowalam przez ok 2 miesiace, ale nie widzialam efektow.
Cytat:
ja mam bukiet z róż, storczyka (odmiana dendrobium) i eustomy, podoba mi sie kolorystyka biało-fioletowa.

rewelaaaaaaaaaaacja... !!!! jak ślubna, w końcu to Twoje poprawiny i możesz wyglądać jak młoda na 2 dzień... miodzio!

oooo... masz coś ? podeślij linka

.
Hmm ja musze w koncu isc cos wybrac, bo czas nagli a ja nie mam nawet wizji jak ma ten bukiet wygladac. Co do sukienki dziekuje bardzo A jesli chodz o ksiazke kucharska- sciagnelam sobie 173 przepisy siostry Anastazji, jak chcesz to podaj maila to wysle, bo to w pdf jest. W ogole nie moge czytac ksiazek kucharskich, bo od razu glodna sie robie, nawet jak jestem najedzona

Edytowane przez liliputek
Czas edycji: 2009-08-18 o 19:53
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 20:09   #2895
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

Mój TŻ jest Dive Masterem, a ja nawet pływać nie umiem i do nurkowania mnie w życiu nie namówi...
eee ja bym nie wytrzymała jakby mój TZ robił coś tak fajnego beze mnie Ja się wciągnęłam na maxa, bardzo mi się podoba. TŻ ma natomiast problemy ale mam nadzieję, że sobie poradzi i będziemy nurkowali razem. Zwłaszcza, że wykupiliśmy sobie 5 dni nurkowych w Egipcie

Cytat:
a nie może Ci powiedzieć w jakim sklepie kupił i poprostu pójdziesz po bransoletke? .

a tak poza tym to znowu mi jakieś cholerstwo wyskoczyło na oczku miałam już niedawno jakąś gradówke i zeszło po kroplach, mam nadzieje, że teraz też zejdzie... ślub niedługo!!! a taaaaaaaaak boli!!!
ja wiem gdzie kupił - w Aparcie... tylko, że jakieś 4 lata temu także nie uda mi się dokupić do kompletu na pewno... zresztą nawet nie wiadomo czy istniała do tego pasująca bransoletka.

a to nie jęczmień Ci się zrobił? Bo gradówka to poważniejszy problem i raczej samo nie schodzi. Jak jęczmień to do okulisty po leki i trzeba to miejsce rozgrzewać termoforem albo butelką z ciepłą wodą. Madzialenka miała ten sam problem przed ślubem, może coś Ci doradzi.

Cytat:
Czesc.

MAm takie pytanko, ma któraś sposób na utęperowanie tecia, który zaczyna sobie za bardzo pozwalać. Wiecie co jest dla niego najważniejsze na weselu - flaki
Masakra jakaś.
Dostałam dziś menu - chcecie zobaczyć?
No i moja sukienka już gotowa, ale nie miałam czasu po nią dziś jechać. Kurcze martwi mnie pogoda, nie mam bolerka
o hehe flaki... u mnie by nie przeszły Nam teściowa cały czas marudzi, że jest za mało ciepłych dań - bo 4 a mi się wydaje, że jest ful jedzenia

Ja dzisiaj zamówiłam taką etolę jaką miała Jupik, mam nadzieję, że w razie czego chociaż trochę osłoni mi ramiona i będzie ok. Bolerka nie pasują do sukni, a futerko do sierpnia A w ogóle to ma być ciepło i już!

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 20:19   #2896
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny szlag nmnie trafi
0gladam dzis ganitur tż i zauwazyłam ze na przeszyciu na plecach są takie dziurki jak by nie złapał0 materiału tak teg0 nei widac ale jak sie tz pchyli t0 widac r0zciagniecie materiału!!!!!!!!!! n0 diabli mnie wezmą!!!!!

d0 teg dzis 0dmwi0ł0 nam 6 0s0b a p0twierdził0 dwie a d0 s0b0ty był czas na p0twierdzenie

i jeszcze d0wiedzialam sie ze swiadkwa nie pali sie d0 0rganizacji mi wieczru b0 nie b0 na nie z teg0 miasta (a juz r0k tumieszka t0 ja sie pytam a c0 t0 ma d0 rzeczy wyberam l0kal r0bie liste dziewczyn i reszte r0bi swiadk0wa znaczy dzwni i umawia dziewczyny na knkretny dzien
n0 chyba ze sie myle t0 mnie wypr0wadzcie z błędu

beznadziejny dzień ryczec sie chce

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 20:58   #2897
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
0gladam dzis ganitur tż i zauwazyłam ze na przeszyciu na plecach są takie dziurki jak by nie złapał0 materiału tak teg0 nei widac ale jak sie tz pchyli t0 widac r0zciagniecie materiału!!!!!!!!!! n0 diabli mnie wezmą!!!!!

d0 teg dzis 0dmwi0ł0 nam 6 0s0b a p0twierdził0 dwie a d0 s0b0ty był czas na p0twierdzenie

i jeszcze d0wiedzialam sie ze swiadkwa nie pali sie d0 0rganizacji mi wieczru b0 nie b0 na nie z teg0 miasta (a juz r0k tumieszka t0 ja sie pytam a c0 t0 ma d0 rzeczy wyberam l0kal r0bie liste dziewczyn i reszte r0bi swiadk0wa znaczy dzwni i umawia dziewczyny na knkretny dzien

to sama sobie zarezerwuj jakis stolik w lokalu i zapros kolezanki z ktorymi chcesz sie bawic i bedzie git... moja swiadkowa jest moja najlepsza przyjaciolka, ale ona nie jest zbyt imprezowym typem, dlatego wiedzialam ze raczej mi nic nie zorganizuje... ale mimo wszystko nie widzialam nikogo innego w roli swiadka bo nie mam 2 tak bliskiej osoby... wiec sama sobie zarezerwowalam loze w fajnym klubie i zaprosilam dziewczyny ktore lubie a one mi juz cos spiskuja bo doszly mnie sluchy... ale nie wiem o co kaman :P panienski w ta sobote heheh
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 21:02   #2898
liliputek
Raczkowanie

Cytat:

Hmm wiesz co. roznie to bywa z tymi wieczorami pnaienskimi> jednym organizuja swiadkowe, a inne Pm mlode same organizuja. U mnie wsrod znajomych raczej same Panny Mlode organizuja, ale to chyba zalezy od otoczenia. U mnie swiadkowa jest siostra ktora ma 39 lat i raczej jej juz nie w glowie takie rzeczy, nawet by na to nie wpadla, wiec zdecydowalismy z Tż-em ze sami urzadzimy łaczony wieczor pnaiensko-kawalerski. Łączony, bo gdy przeprowadzalismy wywiad wsrod znajomych, to w wiekszosci przypadkow mezczyzni orzekli, ze wolaleliby nie puszczac samych swych partnerek na taka impreze i opowiadali sie za wersja łaczona (co ciekawe, to Panowie okazali sie bardziej bojazliwi, bo Panie nie widzialy problemu, by ich puszczac samych na impreze). Moze to i lepiej, im wiecej ludzi tym weselej, taka mam nadzieje.
Stary 2009-08-18, 21:53   #2899
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Hmm wiesz co. roznie to bywa z tymi wieczorami pnaienskimi> jednym organizuja swiadkowe, a inne Pm mlode same organizuja. U mnie wsrod znajomych raczej same Panny Mlode organizuja, ale to chyba zalezy od otoczenia. U mnie swiadkowa jest siostra ktora ma 39 lat i raczej jej juz nie w glowie takie rzeczy, nawet by na to nie wpadla, wiec zdecydowalismy z Tż-em ze sami urzadzimy łaczony wieczor pnaiensko-kawalerski. Łączony, bo gdy przeprowadzalismy wywiad wsrod znajomych, to w wiekszosci przypadkow mezczyzni orzekli, ze wolaleliby nie puszczac samych swych partnerek na taka impreze i opowiadali sie za wersja łaczona (co ciekawe, to Panowie okazali sie bardziej bojazliwi, bo Panie nie widzialy problemu, by ich puszczac samych na impreze). Moze to i lepiej, im wiecej ludzi tym weselej, taka mam nadzieje.
bo kobiety odważne są!
a mój panieński niby organizuje świadkowa, ale chyba jakoś włączę się do organizacji... jak mi pozwoli
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 07:20   #2900
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Ja stosowalam przez ok 2 miesiace, ale nie widzialam efektow.
a ile razy dziennie to brałas??
Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość

a to nie jęczmień Ci się zrobił? Bo gradówka to poważniejszy problem i raczej samo nie schodzi. Jak jęczmień to do okulisty po leki i trzeba to miejsce rozgrzewać termoforem albo butelką z ciepłą wodą. Madzialenka miała ten sam problem przed ślubem, może coś Ci doradzi.
na jęczmien moge cos pomóc tez mi wyskoczył 5 dni przed slubem. o matko, pamiętam ten dzien smarowałam go oksykortem a, oraz robiłam gorące suche okłady (butelka z wrzatkiem zakręcona szmatką) i tak trzymałam na oku przez godzinę, 3 razy dziennie. az oko miałam czerwone. ale po 2 dniach ani sladu

Stary 2009-08-19, 07:44   #2901
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
witam

a ile razy dziennie to brałas??

na jęczmien moge cos pomóc tez mi wyskoczył 5 dni przed slubem. o matko, pamiętam ten dzien smarowałam go oksykortem a, oraz robiłam gorące suche okłady (butelka z wrzatkiem zakręcona szmatką) i tak trzymałam na oku przez godzinę, 3 razy dziennie. az oko miałam czerwone. ale po 2 dniach ani sladu
2 razy dziennie po 2 kapsulki-rano i wieczorem.
Stary 2009-08-19, 07:45   #2902
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
2 razy dziennie po 2 kapsulki-rano i wieczorem.
mój TZ chce jesc je po kazdym posiłku, jak dla mnie to troszkę za duzo. najgorzej ze w ulotce jest podana bardzo duza rozbieznosc ile ich brac.

Stary 2009-08-19, 07:47   #2903
Rybulka
Zakorzenienie

Wow, Martuś, piękne są te ramki, które daliście rodzicom Szkoda, że ich wcześniej nie widziałam

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
my swoim rodzicom daliśmy kwiatki i podziękowania na papierze. Wspomnielismy jednak,że niedługo dostaną coś jeszcze- mamy zamówione u fotografa nasze zdjęcie ślubne czarno-białe wydrukowane na dużym formacie- taki obraz ale bez ramki- jak dostaniemy to się pochwale.
W ogóle nasze podziękowania wyszły śmiesznie, były totalnym zaskoczeniem dla rodziców, bo nie spodziewali się, że będą tak wcześnie- u nas zazwyczaj dziękuje się tż przed oczepinami, albo zaraz po, a my zrbilismy je ok 22. Pamiętam jak tylko teściowa powiedziala- "to już?! ja nie jestem przecież przebrana jeszcze" hehe
Co najważniejsze nie rozkleiłam się, mamy tez sie trzymaly. Duża zasługa piosenki, bo wybralimy specjalnie taką, która jest radosna- bo przy "cudownych rodziców mam" na bank by się wszyscy poryczeli
(...)
U nas podziękowania były po 23.00, potem była jedna zabawa z maskami, kilka tańców i oczepiny
Ja nie miałam szans sie nie rozpłakać. Wiedziałam, że tak będzie TŻ tak pięknie mówił, że się nie dało! Wzruszył wiele osób poza tym, ja to często płakałam w ten dzień Jak juz niedawno pisałam, chyba jak na razie byłam najbardziej płaczliwą PMką 2009
Też nie mieliśmy "Cudownych rodziców mam", a "Walc dla rodziców"- niby fajny walczyk, a i tak wzruszającą

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
nie ale w tym tygodniu ide.. i odrazu zloze wniosek o dowod
nic wiecej narazie nie wymieniam bo wszedzie trzeba adres a my do 2 max 3 miesiecy bedziemy juz na swoim zalezy jak nam pojdzie z kredytem.. dlatego mi sie nie oplaca.. a dowod niestety musze juz teraz..
Ja wniosek złożyłam wczoraj wreszcie Pani mi powiedziała, że normalnie czeka sie ok. miesiąca, ale z racji tego, że zmieniłam i nazwisko i adres, najpewniej będę czekała dłużej... Szkoda, bo juz bym go chciała mieć Zdjęcie mam takie w starym dowodzie, że każdy kto go ogląda, porównuje mnie z nim długo- raz na zdjęcie, raz na mnie Poza tym, mam teraz takie ładne nazwisko

Anulko, dasz radę Trzymam kciuki, żeby się wszystko udało

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
eee ja bym nie wytrzymała jakby mój TZ robił coś tak fajnego beze mnie Ja się wciągnęłam na maxa, bardzo mi się podoba. TŻ ma natomiast problemy ale mam nadzieję, że sobie poradzi i będziemy nurkowali razem. Zwłaszcza, że wykupiliśmy sobie 5 dni nurkowych w Egipcie
(...)
Przy tym wszystkim pomyliłam stopnie i muszę się poprawić- TŻ jest Master Diverem, a nie Dive Masterem
W każdym razie, widzisz, dla mnie to nurkowanie, to nic fajnego. Dla kogoś, kto sie boi panicznie wody, jak ja, wszystko jest jasne
Stary 2009-08-19, 07:50   #2904
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

Nie stresuj się !!
Nic na to nie poradzisz że ktoś odmówił... u mnie podobnie... z mojej strony własnie ok 10 osób odpanie jak nie 12. OD strony TŻ podobnie.. z 120 osób zrobi sie nam coś czuję 90 :|

Swiadkowej tez nie bedzie na panieńskim bo raz ze jest w 3 msc ciąży (a bedzie moim swiadkiem, mam nadzieje, ze to nie koliduje) a po 2 panienskie robie w Krakowie a ona mieszka prawie 200 km od Krk...

Dzis miesiac anika !!!!!!!!! )) I inne PM z 19.09 :-D

Jakie macie plany na podróż poślubną?
Czy ktoś wybiera się w jakąś podróż egoztyczną?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 07:52   #2905
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wczoraj rozmawialismy z kamerzystą, ze chcemy kupic dodatkowy komplet płytek z wesela, bo TZ rodzice są po rozwodzie. w cenie mielismy komplet dla nas + dla moich rodziców i dla TZ rodzicow. dodatkowy komplet 50 zł kosztuje. (oczywiscie płytka nie jest zablokowana i mozna ją przegrywac, ale nam chodziło o taki łądny od fotografa zestaw). ale kamerzysta powiedzial,z e jak to dla rodziców (mimo, ze komplet wiecej) to w cenie nam to da

Stary 2009-08-19, 07:53   #2906
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
mój TZ chce jesc je po kazdym posiłku, jak dla mnie to troszkę za duzo. najgorzej ze w ulotce jest podana bardzo duza rozbieznosc ile ich brac.
Madzia ja jadłam ale nic nie pomagało, prawda taka ze same tabletki nic nie zdziałają.
Odkąd zaczęłąm stosotwac się do wskazówek dziewczyn z forum o własciwych zasadach komponowania posiłków schudłam nagle 2 kg !!
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336565
A naprawde nie ograniczam sie w jedzeniu i jem 5 x dziennie - kwestia tylko co z czym łączyć / nie łączyć i do jakich zasad się stosowac.
Genialne uczucie byc najedzoną a czuć się lekko jak motylek

Moja teściówka przebiła wszystkich !
W sobote maja przyjechac do moich rodziców obgadać szczegóły - powiedziała że ja i moj TŻ możemy sobie zostać w Krk bo naszym zadaniem jest ''tylko wziąć ślub" !!!!!!!!!!!!!! Rodzice za nas wszystko ustalą !!! Zeby było śmiesznie TŻ sam płaci za cale swoje wesele... Pozostawie to bez komentarza

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2009-08-19 o 07:54
Stary 2009-08-19, 07:56   #2907
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Madzia ja jadłam ale nic nie pomagało, prawda taka ze same tabletki nic nie zdziałają.
Odkąd zaczęłąm stosotwac się do wskazówek dziewczyn z forum o własciwych zasadach komponowania posiłków schudłam nagle 2 kg !!
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336565
A naprawde nie ograniczam sie w jedzeniu i jem 5 x dziennie - kwestia tylko co z czym łączyć / nie łączyć i do jakich zasad się stosowac.
Genialne uczucie byc najedzoną a czuć się lekko jak motylek
mój TZ od poniedziałku jest na diecie SB. dodatkowo ma ćwiczyc ale jak narazie non stop latamy i jak wrócimy do domu to jestesmy tak zmęczeni, wiec nie wiem kiedy bedzie to robił. dzis tez od 8 TZ jest na pobraniu krwi, potem zus, szukanie koszuli z krawatem u siebie w domu bo w niedziele mamy impreze w czechach, koszenie trawy i potem lecimy na miasto szukac kamery
wiec te tabletki to taki wspomagacz tylko

Stary 2009-08-19, 08:02   #2908
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
mój TZ od poniedziałku jest na diecie SB. dodatkowo ma ćwiczyc ale jak narazie non stop latamy i jak wrócimy do domu to jestesmy tak zmęczeni, wiec nie wiem kiedy bedzie to robił. dzis tez od 8 TZ jest na pobraniu krwi, potem zus, szukanie koszuli z krawatem u siebie w domu bo w niedziele mamy impreze w czechach, koszenie trawy i potem lecimy na miasto szukac kamery
wiec te tabletki to taki wspomagacz tylko

no SB tez efekty przynosi, widze po kolezance z pracy
Czyli aktywnosc fiz jest jak sie patrzy ! Bedzie dobrze

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2009-08-19, 08:04   #2909
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj rozmawialismy z kamerzystą, ze chcemy kupic dodatkowy komplet płytek z wesela, bo TZ rodzice są po rozwodzie. w cenie mielismy komplet dla nas + dla moich rodziców i dla TZ rodzicow. dodatkowy komplet 50 zł kosztuje. (oczywiscie płytka nie jest zablokowana i mozna ją przegrywac, ale nam chodziło o taki łądny od fotografa zestaw). ale kamerzysta powiedzial,z e jak to dla rodziców (mimo, ze komplet wiecej) to w cenie nam to da
Bardzo miło z jego strony Nie każdy by na to poszedł

Cytat:
(...)
Moja teściówka przebiła wszystkich !
W sobote maja przyjechac do moich rodziców obgadać szczegóły - powiedziała że ja i moj TŻ możemy sobie zostać w Krk bo naszym zadaniem jest ''tylko wziąć ślub" !!!!!!!!!!!!!! Rodzice za nas wszystko ustalą !!! Zeby było śmiesznie TŻ sam płaci za cale swoje wesele... Pozostawie to bez komentarza

My jak mieliśmy jechać ustalać menu, to teściowa powiedziała nam: "A po co Wy tam pojedziecie?" Na końcu języka miałam: "A chociażby po to, że to nasze wesele będzie..." :
Stary 2009-08-19, 08:05   #2910
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie macie plany na podróż poślubną?
Czy ktoś wybiera się w jakąś podróż egoztyczną?
Cześć dziewczyny
właśnie szukam fajnej oferty last minute no i na razie znalazłam fajną ofertę do Bułgarii.
Czy któras z was tam była i poleca?

Albo może w góry- może Karpacz, Krynica? Znacie jakieś dobre miejsca noclegowe? Obojętnie jakie miasto, byle w górach

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości