![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Ciesze sie bardzo ze z Patrysiem lepiej
![]() ![]() Kochana kazda kruszynka jest piekna!! nie wazne czy jest zdrowa czy chora wazne ze jest! jest owocem milosci wiec musi byc kolejnym cudem swiata ![]()
#2462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Bravurko to super, że lepiej z Patryczkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
BAN stały
|
oj jest cudowny. tylko chodziło mi o to że tyle tych rurek i wogole że nie wyglada to najlepiej.
postaram się zrobić coś przyzwoitego |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zadomowienie
|
Paczka dołanczam sie do osób z nieprzespaną nocą
![]() Bravurko Patryś jest na pewno najpiękniejszym wcześniaczkiem- ale najważniejsze że jest taki dzielny i że jest poprawa. Bardzo sie cieszę ![]() ![]() Kropko a jak tam Adi?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Patryczek na pewno jest cudownym dzidziusiem ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Malpia Wyspa tez mi sie spodobala, ale jednak kilka tych funkcji, ktore maja inne bardziej mnie przekonalo... Cytat:
Ja tez lubie bardzo Tiny Love ![]() ![]() No i jeszcze zamowilam wczoraj Muzyczny Luk z zabawkami do wozka/ fotelika z Tiny Love... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Komplecik sliczny ![]() Dobrze, ze maluszek zdrowy a plec jeszcze sie okaze...oby niedlugo... ![]() Moj gin przewaznie mowi mi o wadze malucha... ![]() Dzien dobry Mamusie ![]()
![]() |
#2469 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "If you think I'm cute, you should see my dad !" Ogólnie tekst rozwalił mnie na łopatki. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja sobie tylko mogę wyobrazić, że trudno patrzeć na maluszka, który jest podłączony do różnych aparatur ale wiem, że dla ciebie i tak jest najpiękniejszy ![]() Zastanawiam się cały czas, który termin porodu jest bardziej wiarygodny? No bo z OM wychodził na 11 listopada, położna licząc na jakimś swoim magicznym obrotowym kalendarzyku wyliczyła na 15 listopada i tak wpisała w kartę ciązy a z USG wyszło, żę dziecko jest większe i termin jest na 1 listopada i lekarz stwierdziłó, że nie wykluczone, że zaszłam w ciąże jeszcze we wczesniejszym cyklu. Mnie to jednak robi lekką różnicę, bo biorąc pod uwagę USG i to, że cześć dziewczyn rodzi w 38 tyg. to mogłoby sie okazać, żę jeszcze na październik się załapę a biorąc pod uwagę inne termin to juz listopad albo jak sie przedterminuję to nawet o grudien mogę zahaczyć. Denerwuje mnie ten rozrzut. I pytanie teraz kiedy będzie mnie mozna uznać za przeterminowaną? Wtedy kiedy minie ten 15 listopad zapisany w karcie czy może wczesniej. W cały świat to jest liczone... ale mam problemy...:P wiem Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2009-08-19 o 09:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Raczkowanie
|
BRAVURKA-cieszę się że wszystko dobrze z Patrykiem,a co do zdjęc kochana to sie nieprzejmuj tym że ma tyle rurek,bo wiem że to nieprzyjemny widok ale my będziemy jego oglądać a nie te rurki.
![]() ![]() Wróciłam ze sklepu zjadłam pączka i 3 kanapki zaraz bedę obierać włoszczyzne i ziemniaki.Kupiłam sobie na mocz pojemnik 38groszy kiedyś pamiętam że w przychodni byly za darmo wydawane,w piątek ide na badania.w poniedziałek odbiore wyniki a we wtorek do ginka ;( jak coś to wstawie wyniki badań.bo mam mocz ogólny i morfologie.Z Nikolą w ciąży dali mi 1 litr krwi po cesarce bo złe wyniki wychodziły cały czas boje się okropnie.Bo powiem wam że ta ciąża jest inna,z Nikola biegałam chodziłam na spacery w tym miesiacu,a z Wiktorem jest inaczej jest mi źle niedobrze wszystko mi przeszkadza szybko się męcze to dla mnie coś nowego i na dodatek dobijaja mnie te złe wyniki.Damy rade jakoś - ale czuje że jednak urodzę wcześniej jakieś mam takie przeczucie dziwne.dobra spadam niebęde wam nudzic kochane bo każda ma swoje problemy chociaż tu mogę sie wygadac jakoś do was wiecie. ![]() ![]()
#2471 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki...
za mna totalnie nieprzespana noc...tak sie przewracalam z boku na bok i zastanawialam czy to tylko tak nie moge zasnac czy cos sie stalo u kogos z moich najblizszych i dlatego (ja tak mam, ze jak cos sie komus mi bliskiemu dzieje to jakos zawsze to odczuwam...)...No i rano zadzwonila do mnie mama, ze nie moze znalezc jednego naszego pieska a po podworku biegaja dwa wielkie nieudomowione psy sasiada...kazalam jej szukac dalej i znalazla...przy drzwiach do domu wlasciwie lezal sobie nasz malutki Cypus... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Karenina biedny piesek
![]() ![]() Ja z kolei którąs noc nie moge spac, dziś mnie wszytsko koliło w brzucho, źle mi było na każdym boku ![]() Poza tym mysle ciągle o tym naszym slubie i o Tz rodzinie, az mi sie wszytskiego odechciewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Bravurko cieszę się bardzo, że z Patryczkiem jest lepiej. Oby teraz już wszystko poszło jak najlepiej!
![]() Kareninko strasznie mi przykro z powodu pieska, wiem co czujesz, bo sama kilka lat temu straciłam psa (niecały rok miała), debil tak szybko jechał, że nawet nie zauważył, że przejechał psa. Ale z takimi psami jakie opisujesz powinno się coś zrobić, jeśli takie agresywne są, niestety to jest główna wina właścicieli, że psów nie dopilnowali. Dołączam do klubu słabo śpiących mamuś. Miłego dnia ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
Karenina tak mi przykro z powodu pieseczka. My też się zawsze o swojego boimy bo sąsiad, który nawiasem mówiąc ma od kilku lat nakaz eksmisji, założył sobie hodowlę owczarków niemieckich i w ogóle nad nimi nie panuje, te psy są wielkie i agresywne dla ludzi i dla zwierząt bo tak jej wychował, tzw. zimny chów, a oprócz tego strasznie śmierdzi na korytarzu bo ma 9 szczeniat i one wszystkie załatwiają swoje potrzeby w domu, także jak sa upały to smierdzi popsutym mięsem, że się wymiotować chce. Juz milion razy zgłaszaliśmy to na policję a ten facet jest tak bezczelny, że jak się go grzecznie prosiło, żeby zabrał swoje psy z podwórka bo chcemy wyjśc z naszym Bąblem to groził mojej teściowej różnymi epitetami i zapowiedział, że ją zepchnie ze schodów. Dodam, że teściowie sa właścicielami całej posesji - kamiennicy i nie moga sie go pozbyć bo dopóki nie ma lokalu zastępczego to ma prawo tu mieszkać.
![]() ![]() ![]() ![]() Ravenne teraz spojrzałam na twojego avatara, śliczna z Was para a twój TŻ to chyba przystojniak, lubie facetów z bródką ![]() Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2009-08-19 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Rozeznanie
|
witam mamusie, widze, ze wczoraj nie tylko ja walczylam sie z dostaniem na wizaz....
kochane ja spie jak dzieciak, ale wiem co to znaczy bezsennosc - pocztkiem (I trymestr) mnie meczylo, a teraz..... jest cudownie - a moze to zasluga tej cudownej poduchy!!! ![]() sliczne ubranka - az ciezko oko od nich odciagac, aj juz mam cala sterte malych wdzianek, a za kazdym razem kiedy jestem na miescie jeszcze cos kupuje. dzisiaj tez sie wybieram musze kupic sukienke na wesele - mam w sobote, i zwiazku z tymi weselami juz zlapalam dola, bo co mierze to wygladam jak slonica ![]() bravourko twoje wiesci dodaja energi. bardzo sie ciesze!!! ![]() kareninko - ![]() ![]() ![]() malina - ale dzidzia rosnie. gratulacje. ok uciekam odezwie sie pozniej - mam nadzieje, ze uda mi sie wejsc na wizaz bez problemow.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |||||
Zadomowienie
|
Witam moje ulubione Mamusie
![]() Cytat:
![]() Piękne te maty, karuzelki itp, ale strasznie to wszystko drogie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też się dołączam do prośby!!!!! stoję przed tym samym dylematem!!! ![]() Cytat:
![]() Super, że Dzidzia zdrowa! Mi lekarz powiedział ile Córcia waży, ale pamiętam ,że na początku też nie mówił i dopiero w domu mi sie przypominało. Ach ten stres.. ![]() Piękny komplecik ![]() Cytat:
![]() flowerspower - z tymi terminami to skomplikowana sprawa. Szczerze powiem, że ja się w tym nie orientuję za dobrze, tym bardziej, że sama jestem bardzo wyszukanym przypadkiem, bo wg OM powinnam być w 30 tyg a wg USG jestem w 26 (długie cykle, nieregularne miesiączki) i sama Pani doktor jeszcze nie nie podawała terminu mojego porodu! Obliczyłam go sobie sama na podstawie wiedzy że wiem kiedy było zapłodnienie ![]() buziaki |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem Tarasiu jak to jest bo mi też wagi kruszynki lekarz nie podał. Może to zależy od sprzętu....bo jak mi robił w piątek badanie to pokazywał wszystko po kawałeczku, mówiąc że dzidzia już jest tak duża że w całości pokazać jej nie może. Może więc z tą wagą podobnie...trudno ją zważyć całościowo?????Nie mam pojęcia. Ważne, że w poszczególnych pariach wszystko dobrze, mózg, serducho 4 jamiste, nerki, pęcherz ![]() A wypraweczka śliczna, tez ją oglądałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Kareninko przykro mi ![]() ![]()
![]() |
#2478 |
Wtajemniczenie
|
ogladam sobie kombinezony dla dzidzi na zime i cholercia ale ja to mam jeszcze problem z rozmiarem
![]() ![]() ( mam dylemat poniewaz ja sie urodzilam 3500 i 54 cm a TZ 4600 i 62 cm i sie zastanawiam w kogo cora pojdzie bo roznica jest dosc spora)
#2479 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że kombinezon to w rozmiarze 62-68 bo w sumie pod to jeszcze normalnie dzidzie ubierasz, a pewnie będzie w tym chodzić gdzieś do lutego wiec lepszy większy, a poza tym jak jest troszkę luźniejszy to tworzy się taka ciepła izolacja z powietrza pomiędzy dzidzia a kombinezonem. No bo może sie urodzic malutka kruszynka np.52 cm a może sie urodzic troszke wieksza np.57 cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zadomowienie
|
Też mam dylemat jakie rozmiary kupować
![]() ![]() ![]() więc sama nie wiem chyba lepiej wieksze kupować |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Probuje nie myslec, zeby dzidzia sie tak nie stresowala...ale cos mi nie bardzo wychodzi... ![]() Co do tych psow to znajac zycie nikt nie odpowie co sie stalo...wlasciciel to starszy pan, ktoremu moja mama przez dluuugi czas pozwalala puszczac jego kury, gesi i kozy na jej podworko....On trzyma te psy w klatkach 2x2 metry wiec nic dziwnego, ze sa dzikie...Teraz oczywiscie wszystkiego sie wyparl, ze to jego psy to zrobily wiec bedzie ![]() bravurko ciesze sie, ze u Patryczka lepiej ![]()
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() Widze, ze nie tylko ja mialam wczoraj problemu z dostaniem sie na wizaz ![]() Bravurko, ciesze sie, ze ![]() Zahario, wybacz, ze sie wtracam, ale jesli nie czujesz sie dobrze w sukience, to czemu mialabys nie pojsc na wesele w spodniach i jakiejs wystrzalowej bluzce ![]() Tarasiu, wyprawke kupilas super ![]() Mamrotko, ja mialam cukier 98 po godzinie. Paczka, wspolczuje ci przejsc z urzedami. Swoja droga nie wiem czy to jest zwiazane z zawodem urzednika, czy ich tak szkola, zeby byc niemilim w stosunku do petentow, ale wczoraj dzwonilam do konsulatu ws paszportu, to pani takim znudzonym i niemilym glosem mowila, ze w koncu z tego wszystkiego zapomnialam zapytac jakie ma byc zdjecie ![]() Karenino, moglabys mi powiedziecz czy do paszportu potrzebuja zwykle zdjecie jak do dowodu, czy te cale biometryczne (czy jak to tam sie zwie) ![]() Jesli chodzi natomiast o rozowosci dziewczecych ubranek, to troche mnie one tez odstraszja, co w znacznym stopniu ogranicza mi wybor ubranek ![]() A co sie tyczy dnia wczorajszego, to bylismy w szpitalu na tzw. Infoabend i tam polozna opowiedziala jak przebiega porod, jak dlugo mozna zostac w szpitalu, pediatra natomiast opowiedzial nam jakim badaniom poddawany jest noworodek i takie tam rozne ogolne sprawy dotyczace karmienia, przebywania z dzieckiem. Po tych informacjach polozna zabrala nas na oddzial polozniczy i pokazala pokoje porodowe. Teraz bede sie musiala zdecydowac, czy chce rodzic normalnie na lozku, ewentualnie na takim smiesznym taboreciku porodowym, czy raczej w wodzie. Generalnie musze sie zdecydowac i tak w dniu porodu, ale sprawe i tak trzeba przemyslec ![]() Dowiedzilismy sie tez, ze jak sie zawola, ze juz sie nie moze, albo ze bol jest zbyt silny, to daja znieczulenie. Potem ogladalismy pokoj, gdzie przywoza matke z noworodkiem po porodzie i na samym koncu weszlismy jeszcze na oddzial wczesniakow i noworodkow intensywnej terapii. Generalnie jestem bardzo zadowolona z tego co uslyszalam i zobaczylam i zdecydowana jestem na ten szpital, mimo iz mam do niego ok 25 km.
#2483 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do określania terminu porodu to u mnie też jest z tym problem... Przez dobrych parę lat brałam pigułki anty i kiedy zaraz po Nowym Roku je odstawiłam bo zaczęliśmy myśleć o Dzidzi strasznie mi się cykle rozregulowały... Tak więc nie mogę wyliczyć terminu porodu na podstawie OM, bo wtedy wychodziłoby że Dzidzia jest o cały miesiąc starsza - to byłby już 28t.c., a tak naprawdę jest 24... Na szczęście ja też tak na 99% wiem kiedy doszło do poczęcia ![]() ![]() Tak więc ja się nastawiam z terminem mniej więcej na 12.12... A co Dzidzia postanowi w tej sprawie - to już się okaże ![]()
![]() |
#2484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja klinika, w ktorej bede rodzila tez jest kawalek od nas... Bylam juz zapisana do innej, ale w tamtym tygodniu zmienilam zdanie i jednak wole rodzic w tej, ktora jest co prawda dalej, ale nie jest tak przepelniona jak pierwsza...nasi znajomi tam rodzili i maja bardzo dobre wspomnienia tez... ![]() Bedziesz sie decydowala na Familienzimmer moze?
![]() |
#2485 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja do tej pory pare bodziakow kupilam 56 i 62 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze sie jeszcze zastanowic.
![]() |
#2487 |
Rozeznanie
|
kareninko bardzo Ci współczuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co chwilę to jakieś złe wydarzenia... Nie mogę się zebrać żeby zanieść podanie o wydanie nowego dowodu, nowego prawa jazdy, paszportu, zrobić zdjęcia do tego wszystkiego, opłacić podatek w US, pójść do USC, a co najważniejsze napisać 3 zaległe prace i napisać pracę magisterską ![]() ![]() Nie mam czasu, bo nie ma mnie w domu od 10 do 20!!! To kiedy mam po urzędach chodzić??? Czy bibliotekach i czytelniach??? Musze się jakoś zorganizować! moniam i elalank my mamy jutro rocznicę bycia razem, ale chyba nie będziemy jej obchodzić bo wolę żebyśmy świętowali rocznice ślubu. Mimo to chciałabym też TŻetowi coś malutkiego i fajnego podarowac tylko właśnie co??? Chociaż... Pani w USC błędnie wypisała nam akt ślubu i według tego aktu jesteśmy już rok po ślubie - wpisała 08.08.2008 zamiast 2009 ![]() No proszę, mieliśmy rocznicę a TŻ nic mi nie kupił ![]() O czerwonych kokardach wiedziałam, bo u mnie na wsi ten trik jest powszechnie stosowany ![]() Ja to nawet miałam cały czerwony wózek ![]() ![]() bravurko mam nadzieję, że już tylko dobre wiadomosci o Patryczku będziemy słyszały ![]() flowerspower dręczą mnie dokładnie te same kwestie co do terminów i też co jakis czas robie takie rozkminki. Teraz np. jestem w 23 tygodniu i nie wiem który to w koncu miesiąc ![]() ![]() Powinien to ktoś uporządkować ![]() paczka narobiłaś mi ochoty i teraz myślę tylko o pączkach ![]() Bidulki współczuję Wam tych nieprzespanych nocy ![]() Mój synus (jak to pięknie brzmi- i ja to mówię!!!! ![]() ![]() Tak sobie myśle, że Dzidek jest tuż pod skórą brzuszka, a musi jakimiś okrężnymi drogami stamtąd wychodzić ![]() ![]() Rozpisałam się i pwenie nikomu nie będzie sie chciało tego czytać, ale co tam ![]()
#2488 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przykro mi z powodu kotka... ![]() ![]() Ja uruchomilam juz karuzele i musze powiedziec, ze jest super... ![]() ![]()
![]() |
#2489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez lubie jak mala kopie ![]() ![]()
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Sexy body dawno Cie nie było
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.