![]() |
#2071 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciąża i poród w Irlandii
Miałam coś jeszcze napisać i wyleciało mi z głowy, cholerka.
Judy chrzciłaś maleństwo tutaj prawda, gdzie kupiłaś ubranko na chrzest? Eve, a Ty w jakim sklepie kupujesz ubranka dla Olusia (jak oglądałam Twoją galerię to pare razy miałam ochotę zabrać ci niektóre ciuszki ![]() Glam niedobra! Ty mnie czarownicą nazwałaś, a wczoraj rozbieram Ignaśka do kąpieli - patrzę a cały torsik w potóweczkach! Wystarczyło, że napisałaś jedno słowo i proszę jaki efekt ![]() Muszę sie z Wami podzielic wyczynem mojego mężula. Poprosiłam go aby wyciął mi okrąg z papieru do pieczenia tak aby pasował do tortownicy. Wyciął, ale dwa - jeden z papieru a drugi z .... obrusu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Wtajemniczenie
|
Ja przegladam serwis gazeta.ie - zawsze cos sie moze trafic- tylko ze na razie to ogladam a nie kupuje bo juz mi kilka osob powiedzialo ze do 5 miesiaca nic sie nie kupuje - ponoc taki przesad a wozek to dopiero po porodzie bo inaczej wyjedzie pusty - Ja przesadna nie jestem w sumie ale jak to sie mowi lepiej dmuchac na zimne
![]() ![]()
#2073 |
Zadomowienie
|
Heksa to Ci sie Dobromir znalazl
![]() DobraDusza masz urodzinki dzien po mnie ![]() a wino Liebfraumilch znacei?? znaczy mleko matki ![]()
#2074 |
Zakorzenienie
|
Heksa ciuszki kupuje w tesco, dunnesie i pennysie, no i kilka mam z Polski i kilka z tk maxx, pewnie zachwycily Cie spiochy w kwiatki - te sa z Polski (smyk)
Byla u nas polozna, Olek ma 64cm i wazy 6,3kg, czyli tyle, ile przewidywalam. Zasugerowala kleik ryzowy jak skonczy 4,5 m-ca.... zobaczymy. Olus chcial sie popisac i pieknie 'brzuszkowal" ![]() ![]() Znowu byl nasz uroczy landlord... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
no nawet na gazeta.ie sie pojawiaja ogloszenia, albo na gumtree- wtedy tylko dokupic materacyk zobaczcie ta ikee, fajne rzeczy.http://www.ikea.com/ie/en/catalog/ca...ns_ikea/10392/
ha ale ze mnie d.. wolowa. podczytywalam z mala na reku i oczywiscie ominelam pol strony postow ![]() Heksa nie przyznaje sie do ignasiowych potowek- bo sonia ma na twarzy glownie, zaogniaja sie po karmieniu- jak sie od cycka nagrzeje. och znow placze i chyba chce do mamy...a mialam 5 minut przerwy... a sonia po wazniu na naszej wadze domowej- tzn najpierw wazymy sie razem a potem ja sama- wyszlo ze wazy 4.1 w ubranku wiec sadze ze tak z 4 sama. kleik ryzowy ponoc jest dobry- cos to ma do czynienia z reakcja na gluten zdaje sie tak czytalam ale dokladnie nie pamietam bo z braku snu jestem lekko odmozdzona aha no i mialam dzis z 8 podejsc do zrobinia zdjecia do paszportu- w roznych miejscach, no i ciagle albo mala sie wydrze albo lapke wsadzi albo oczy zamknie, zdjec zrobionych ze 20 a zadne sie nie nadaje... Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2009-08-18 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
dzien minal a nam sie nie udalo...mala spi teraz wiec oczka zamkniete, dalo nam sie troche poeksperymentowac z ustawieniami aparatu itd i juz wiem ze pielucha tetrowa nie bedzie dobrym tlem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Wtajemniczenie
|
my robiliśmy na białej flaneli, a potem w photoshopie wygładziliśmy tło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Wtajemniczenie
|
Wy robicie same zdjecia do paszportow?? WOW......widze za same fotografki na forum
#2080 |
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiaj lekka nostalgia dopadla... Rok temu nawet nie przypuszczalam, ze Ktos malutki we mnie mieszka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Raczkowanie
|
Heksa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Glam sorka ze tak nudze, ale od kiedy mogłabym zaczać popijać te herbatke z listków malinowych ![]() ![]() kurtka modna, nie dośc ze pachwina prawa mnie boli jak fix to jeszcze od jakiegoś czasu coraz czesciej twardnieje mi brzucho (tzn mam te skurcze braxtona hicksa) ale ponoć pod koniec mogą być częsciej, no i tak mnie pokłówa jakby w środku w pitce, sama nie wiem, może uda sie urodzić niebawem ![]() ![]() aaa dziewczynki mam ptanko, pierzecie w fairy non bio czy w innych proszkach i jak sie wam spisują, tzn czy dopierają i czy uzywacie jakis płynów zmiekczajacych do płukania?? ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Eve Kochana...... a mnie nachodzą czasem takie mysli że potem mam wyrzuty sumienia, że skończy sie ten beztroski czas, imprezki, wychodzenie gdzie i kiedy sie chce itp.... i nie wiem skad to bo przeciez dzidziuś był planowany i czekalismy na niego ![]() ![]() Co do upierdliwego landlorda, nie próbowałas z nim pogadać? tzn delikatnie zwrócić mu uwage żeby nie kosił tak czesto? mnie osobiście to wyglada jakby dziad robił to specjalnie ze złośliwości jakiejś, przeciez nikt normalny nie kosi trawy co 5 dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Wtajemniczenie
|
Ja piorę w samym Fairy Non-Bio. Jak do tej pory nie narzekam, wszystkie kupy mi spiera ładnie (wcześniej je na wszelki wypadek porządnie namaczam i traktuję ręcznie). Potem dodaję płynu do płukania też Fairy Fabric Softener (jest jeszcze fairy naturals almond milk and honey ale tego nie próbowałam).
Co do kłucia w kości pipnej - pamiętam ten ból. Spać przez to nocami nie mogłam, a jak już usnęłam to budziłam się zaraz na sikanie. Zanim człowiek przewrócił się i wstał z łóżka, doczłapał do łazienki to był całkowicie rozbudzony i od nowa trzeba było zasypiać. Ja skurcze braxtona hicksa czułam dopiero na samym finiszu ciąży (kilka dni przed rozwiązaniem). Wcześniej może i były, ale widocznie takie słabe że nawet tego nie zarejestrowałam. Także gdy się pojawiły + czop (a swoją drogą ja sobie tego czopa śluzowego wyobrażałam jak taki galaretkowaty korek od szampana co to raz wyskakuje z środka i ma się święty spokój. A ten mój to wychodził kilka dni, kupe wkładek higienicznych na niego zmarnowałam ![]() Eve doskonale Cię rozumiem. My IGusia zmajstrowaliśmy między 17-19 sierpnia, więc minął równo rok... i też tak sobie pochlipuję i filozofuję w kącie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra Duszo- juz mozesz zaczac- wiekszosc zaleca od 34 tygodnia zaczynac od 1 dziennie i stopniowo dochodzic do 4. dodaj miodu na poprawe smaku ![]() ![]() a na kupy na pieluchach i innych czesciach garderoby to mam juz patent- splukac, zaprac mydelkiem i polac wrzatkiem ( to zamiast gotowania)- znikaja bez sladu. oczysoiwcie potem piore normalnie- w fairy non bio lub persil non bio proszek- bo fairy zel. i plyn do plukania fairy tez- rewelacyjnie pachnie Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2009-08-19 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny!!
Heksa ale mnie rozbawiłaś tym czopem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W takim razie jutro uderzam do sklepu po hebatke i zaczynam pić, mam nadzieje ze uda sie urodzic o czasie, choć powiem wam ze jakos intuicja mi mówi ze urodze wczesniej (ile w tym intuicjii a ile poboznych zyczen tego nie wiem ![]() Ania a co z toba Kobieto..... jak u ciebie?? może uda ci sie rozpakowac przed naszą Sweet ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Glam no własnie, mała sraaasznie do Ciebie podobna, ale do tatusia też i widze że ma piekna karnacje ![]() ![]() ![]() Ale bedzie z niej niezła laska jak wyrosnie, słowiańsko-orietalna uroda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
dzieki za komplementy
![]() ![]() ![]() ![]() Arleta a mi sie snilo ze do mnie zadzwonilas i powiedzialas ze jestes w szpitalu i juz rodzisz ale porod nie postepuje wiec jak do pojutrza nie zacznie sie cos dziac to ci zrobia cesarke. a ja ci na to ze do pojutrza jest mnostwo czasu.- to zapewne pod wplywem takiego programu co go ogladalam- mamy na sky cos co sie zwie health and living chyba i tam jest duzo tego typu programow, wlasnie ostatnio ogladam ciagle i taki motyw widzialam... a od Ani dostalam smsa- ma termin na 1go, ale ma nadzieje ze nie doczeka...bo ona cos chyba miala niskie lozysko i lekarze jej mowili ze na 90 proc bedzie przed terminem. a moje zdjecia skrytykowali w aptece choc sliczne byly i z trudem zrobili nowe- ale chyba wg wszystkich zasad Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2009-08-19 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda byłam dzisiaj w szpitalu, stwierdzono iż maluch gotowy do wyjścia, muszę tylko czekać na akcje.Najlepsze, że przed wizytą wzięły mnie skurcze, dość mocne i już myślałam, że mi wody odeszły bo tak jakoś mi się mokro zrobiło ![]() ![]() ![]() Sprawdził lekarz jeszcze tętno no i wsio ok.Aha no i malutek nie jest duży.To akurat wiem, bo brzuch mam jak w 7 miesiącu. ![]() Wróciłam do domu i odszedł mi czop, dość duży kawałek, taki galaretowaty ale bez krwi ![]() ![]() Poprałam, posprzątałam, zrobiłam paste jajeczną no i idę coś przeprać ręcznie, choć ustać przez tą kość nie mogę. ![]() A Sonia jest śliczniasta, postarali się rodzicowie, nie ma co ![]()
![]() |
#2088 |
Zadomowienie
|
sliczna jest
i te oczka ![]()
#2089 |
Zakorzenienie
|
co do czopu to mi najpierw odeszlo tak troche i myslalm ze to juz wszystko bo bylo sporo takiego sluzu. ale dopiero jakies 2 godz przed porodem mi wyszla jeszcz jedna porcja i powiem szczerze ze nie spdziewalam sie ze to bedzie az tyle...
no to trzymamy kciuki zeby juz wkrotce bylo po wszystkim ![]() ![]() ![]() ![]() moje cudowne malenstwo wczoraj przespalo caly dzien, a wieczorem bylo z wizyta u przyjaciol po sasiedzku ![]() ![]() ![]() ![]() milego dnia kobiety ![]() Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2009-08-20 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Wtajemniczenie
|
Witam was ponownie, oj biedne wy bedziecie ze mna przez te 9 miesiecy...pytanie kolejne
4)Czy jesli bylam na platnej wizycie w 6tc to nalezy mi sie wizyta bezplatna u GP do 12tc czy to juz jest liczone jako ta pierwsza wizyta? A i czy trzeba sie na ta wizycie zapytac telefonicznie czy tez otrzymam jakis list z informacja o wizycie?
#2091 |
Raczkowanie
|
Prababka nieboszczka.....
![]() ![]() ![]() No to Ania tez juz niedługo ![]() ![]() Mamuski powiedzcie mi jak układacie swoje maluszki w łóżeczku tzn czy na peckach czy na boku ?? bo mnie siostra mówiła ze bezpieczniej układac na boku, w razie jakby sie dziecku ulalo to sie nie zachłysnie, z kolei w ksiązce wyczytałam ze powinno sie układac tylko na pleckach... ![]() ![]() jak to jest u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojecia ale patrzac na ten ich schemat to chyba tak. w polsce kolo 12 tc sie robi usg na przejrzystosc czy przeziernosc faldu karkowego czy jak to sie zwie... ja tu nie bylam na tej wizycie, ale moze dziewczyny wiedza lepiej? najlepiej zadzwon do GP.
aha u GP sie musisza sama umawiac i pilnowac dat wizyt- w szpitalu ci beda wyznaczac. i to nie zawsze jest tak ze ci dadza dokladnie w tym terminie co pisze w tym schemacie, wiec patrzysz kiedy masz wizyty w szpitalu i do tego dostowosujesz wizyty u gp Dobra duszo- prababka nieboszczka- bo moja siostra przechodzi okres wielkiej facycnacji historia naszej rodziny noi nasza babcie ciagle wypytuje o rozne szczegoly - szczegolnie uwielbia opowiesci o prababce Stasze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no a co do ulozenia- to tu kaza ukladac na pleckach, ale SOnia zawsze sie przekreca na boczek- najchetniej lewy. a w polsce wlasnie zalecaja na boczku. mi sie wydaje ze to chodzi o wieksze dzieci- tzn takie ktore juz sie potrafia przekrecic same na brzuszek- ze jak ulozysz na boczku to im bedzie latwiej sie przewrocic, no a spanie na brzuszku ze wzgledu na rysyko smierci lozeczkowej jest niepolecane...fakt- jak lezy na boczku i uleje to jakos mi sie wydaje to bezpieczniejsze niz na pleckach. Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2009-08-20 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Raczkowanie
|
ita, nie za bardzo wiem o co ci chodzi w pierwszym pyt ;>
u niektórych gp pobierana jest opłata za pierwszą wizyte, ale potem do konca ciazy, zarówno szpital jak i wizyty u gp są bezpłatne w ramach tego maternity schame! Na kolejną wizyte u gp sama sie rejestrujesz , przynajmniej tak było u mnie i kilku innych dziewczyn z forum! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Wtajemniczenie
|
GLamourous - jestes niezastapiona. To sie zapisze...hehehehe tylko to tak dopiero pod koniec wrzesnia bo tam tylko z tygodniowym wyprzedzeniem rejestruja:/ nic na przod.....hehehehe
#2095 |
Raczkowanie
|
ehhh, u mnie z mysleniem ostatnio cięzko....
![]() mam nadzieje ze po porodzie wróci mi sprawność intelektualna.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Wtajemniczenie
|
Dobra dusza - ja tez strasznie roztrzepana jestem wiec moglam niejasno sformulowac pytanie chodzilo mi o to czy ta platna wizyta jest traktowana wlasnei jako ta pierwsza co by znaczylo ze jak bede chciala sprawdzic pod koniec wrzesnia czy wszystko z malenstwem w porzadku znow bede musiala za wizyte zaplacic bo przeciez ta pierwsza z MAternity scheme juz sie odbyla:/
#2097 |
Wtajemniczenie
|
DobraDuszyczko jeśli Igusiowi po jedzeniu dobrze się odbiło to kładłam na pleckach. Jeśli usnął podczas jedzenia, nosiłam do odbicia i nosiłam i nie było "beku-beku" to kładłam na boczku, żeby w razie ulania się nie zakrztusiło. Igi i tak po pewnym czasie sam się przewracał na plecki
![]() Muszę pochwalić się dokonaniami synka - sam się przewraca i z brzuszka na plecki i z plecków na brzuszek. W nocy się przekręcił na brzuszek - myślałam że to przypadek, ale nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 |
Raczkowanie
|
Witam kochaniutkie !!!!!!!!!!
Sweet ty jeszcze nie w akcji rany ![]() ![]() Ita ja nie płaciłam za pierwsza wizyte u GP ale wiem ze sa tacy co pobieraja opłate ale potem wizyty powinnas miec za darmo. Ja własnie dzwoniłam dzisiaj do mojego umówic sie na wizyte za tydzien . Heksia Ignas jest boski ![]() ![]() ![]() Co do koszernia trawy to te pacany tak maja kosza co tydzien moj landorf jest boski trza po niego dzwonic zeby sie łaskawie pojawił heheh w tedy przysyła syna i po sprawie a tak to go ni ma nawet 2 miesiace jak sie po niego nie zadzwoni ale zeby jeszcze płacic mu za to chyba jest nienormalny !!!!!!!!!!!! w dupie miała bym ta trawe i jego niech rosnie gaszcz usłany chaszczami!!!!!!!!!!! Jejku ale te wasze bobaski sa fajoskie juz bym chciała miec swojego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Raczkowanie
|
teraz juz kumam
![]() mam nadzieje ze dziewczyny ci cos podpowiedza, albo zrób jak radzi Glamour i tyrknij sobie do gp! Dzizas..... ta pogoda mnie wykończy, z jednej strony fajnie bo chłodno ale z drugiej kurcze chyba musi byc cholernie niskie cisnienie bo ledwo kontaktuje!! ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Heksia ![]() ![]() ![]() Jakie to musi byc super uczucie patrzyc jak maluszek co rusz zdobywa nowe umiejętności, normalnie dla mnie też bedzie to radocha jak nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Heksia ![]() ![]() ![]() Jakie to musi byc super uczucie patrzyc jak maluszek co rusz zdobywa nowe umiejętności, normalnie dla mnie też bedzie to radocha jak nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
glam sliczna masz corcie aniolek normalnie
![]() ja juz bylam na wizycie u gp i dostalam list od niego do szpitala i teraz musze jechac go tylko zawiesc i mowlia ze pierwsza wizyta platna i nastepne juz nie beda platne a i chcialam was zapytac czy cos jeszcze powinnam zalatwic jakies karty lekarskie?papiery inne?czy oprocz gp i zapisu do szpiatal to juz wszystko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.