|
|
#4801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
Nie będę ukrywać, że przeżyłam niemałą ulgę w dniu pozbycia się tego żelastwa z buzi. No ale przyznać muszę, że Hass zrobił swoje - poszerzył ładnie szczękę i wręcz zmienił kształt twarzy; tak więc naprawdę warto przecierpieć. Powodzenia dziewczyny.
|
|
|
|
|
|
#4802 |
|
Rozeznanie
|
Semina ja w hyraxie mówie wszystko, tylko cięzko mi powiedzieć ń
wychodzi mi "ny"... ale zwykłe "i" mówię bez problemu. wiolafrytka współczuję robią się kolejne koszty... ale nie trać chęci do leczeniaRozczochranna gratuluję
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Raczkowanie
|
Semina a Ty ile mm miałaś poszerzaną szczeke?
ujj mam nadzieje ze jakoś przezyje ten horror... w mojej pracy mowienie to podstawa bo pracuje w galerii handlowej wiec bede mieć problem z obsługą klienta... |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4805 | ||
|
Zakorzenienie
|
krzywe zeby, wysunieta szczeka gorna do przodu pod mega wielkim katem, krzywy zgryz i takie tam
w podpisie mam link do mojej strony z aparatem, jak chcesz to sobie przejrzyj aktualnie nie ma zdjecia z ostatniej wizyty bo aparat foto odmawia posłuszeństwa ehhh po wrzesniowej wizycie pstrykne ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
oczywiscie wyciagi sa i je nawet systematycznie nosze zobaczymy co orto zrobi we wrzesniu, musi mi orto pozamykac bo inaczej sie na nia obraze :P---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
tez je nosiłam teraz mam ponownie te okragle wolalabym te kanciaste przynajmniej mi sie zeby nie rozeszly ale korzenie pieknie mi sie cofnely jak nigdy mam tak ladnie i prosto bez zadnych wystajacych korzeni
|
||
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
karolinusienka, obejrzałam Twoją stronę z fotoleczniem i się zastanawiam, po co masz założony aparat na dół, skoro miałaś proste? widać to na zdjęciu z 2007 r ; )
|
|
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak bynajmniej miałam
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proste prostymi, ale wada zgryzu była, więc trzeba było założyć i na dół
|
|
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
sie wie
![]() ![]() ![]() chociaz po dolnym aparacie zauwazyłam jednak mała róznice schowały mi sie troszku trójki dolne, bo były takie hm... nie wystające tylko takie przy dziasłach wypukłe czy cos w tym stylu a teraz fajnie są w luku nie wiem czy kumacie ale ok
|
|
#4811 |
|
Rozeznanie
|
kurcze..
mam wyciągane górne obie 2-ki (a że źle mi kiedyś przykleili zamek.. to teraz mam drucik nad zamkiem.. a na następnej wizycie będę miała przeklejane).. Tylko one mi się strasznie szybko wyciągnęły.. juz po 3-ch dniach było spoko!! i teraz mam jazdę, że one za bardzo mi wylezą.. bo już jedna jest troszkę dłuższa od jedynki!! hihi
|
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4813 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, ja to się od razu lekarzowi żaliłam, że się boję i wgl. I wtedy wyleciał z tym bardzo 'śmiesznym' dowcipem. No i powiedział, że nie dziwi się, bo on też by się bał. Bardzo pocieszające. ![]() Cytat:
I jedna się przedziera na zewnątrz. ![]() Dostałam już wcześniej antybiotyk, a o Ketonal sama się upomniałam, bo chciał mi jakiś inny szajs wcisnąć. ![]() Dzięki. ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Aha, zapomniałam zapytać ile czasu Ci je wyrywał?
|
|
|
#4815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A brałas cos osłonowo jeszcze?To nawet ja po mojej operacji staralam sie brac co 12 godzin, mimo ze baaardzo bolało, same zęby, szwy ( w 9 miejscach chyba po 3 szwy ale nie jestem pewna) . Już wtedy czułam się jak na haju, to nie wiem co by było jakbym narkotyzowała się tym co 6h ![]() A mój lekarz powiedział, żebym brała 1 ketonal dziennie. Straasznie to jedzie na nerki wątrobę i żołądek, nawet przy krótkim braniu. |
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
Już nie piszcie o wyrywaniu ósemek!
Zaczynacie mnie przerażać w czwartek czeka wizyta u chirurga, ma mi powiedzieć jaki to dokładnie zabieg będzie, poda cenę i wtedy umówię się na rwanko, może nawet już w przyszłym tygodniu ![]() A swoją drogą, miałam zapytać, czy jak chodzicie do Orto to prosicie czasem żeby mocniej ścisnęła Wam drucik? Bo mi założyła aparat i kompletnie nic nie czułam później, żadnego bólu i wydaje mi się, że mam tam za luźno i zęby mi się nie prostują W sumie może to kwestia tego, że górę mam prawie prostą, tylko jedynki trochę do środka lecą, ale minimalnie? Ajjj i tak powiem jej next time, żeby mi mocniej zrobiła w takim tempie może ściągnie mi wcześniej aparat, a nie za dwa lata dopiero
|
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
Pozwólcie, ze do was dołączę.
![]() Od wczoraj mam aparat bezligaturowy (In-Ovation - na górze biały, na dole metalowy). Tak bardzo czekałam na jego założenie, a teraz jestem rozczarowana. Dziwnie mi się mówi, obciera, a co najgorsze, strasznie wypycha mi dolną wargę. Zawsze miałam duże usta, ale kiedyś wyglądało to ładnie. Pocieszcie mnie i powiedzcie, że to minie i kształt twarzy jakoś sie dopasuje do tego aparatu. Bo nie chcę prze z półtora roku wyglądać tak, jakbym miała usta pełne wody.
|
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis to wiesz, całkiem inaczej a za kilka dni tez inaczej ![]() Navien- ile nosisz aparat?
|
|
|
#4819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihi.. Ale to wszystko przejdzie
|
|
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
no to fajnie ze mnie ktos rozumie
|
|
#4824 |
|
Wtajemniczenie
|
uuu, całe dwa tygodnie miną w czwartek
17 września wizyta u Orto ![]() A w międzyczasie usunięcie dolnych ósemek. A i póki co mam tylko górę, dół będzie po zabiegu
|
|
|
#4825 | |
|
Raczkowanie
|
2 osemki moze cos okolo 15 minut ? Bardzo szybko poszło
![]() Cytat:
Nie ma co przezywac, wiele innych rzeczy ktore robi sie na co dzien o wiele bardziej nam szkodza
|
|
|
|
|
|
#4826 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam górną wargę mniejszą od dolnej więc łudziłam się, że z górnym łukiem będę wyglądać jak angelina jolie ale mam go jakoś nisko założony, że wypycha mi nie górną a dolną wargę... i z angeliny nici... irytujące to, ale da się przeżyć, nie przejmuj się![]() ps. zabrali krewetki to teraz jakaś kapusta i cebula mi się ładuje...
Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość... Edytowane przez sincarne Czas edycji: 2009-08-19 o 16:29 |
||||
|
|
|
|
#4827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A i właśnie wróciłam z wyrywania dolnej szóstki i cieszę się, że już mam spokój z dentystą, aż do wizyty kontrolnej. xd
|
|
|
|
|
|
#4828 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam kryształ i zauważyłam, że gumki mi się żółte zrobiły
a to dopiero dwa tygodnie. Kurcze, mało ciekawie to wygląda...
|
|
|
#4829 |
|
Raczkowanie
|
Sincarne, widzę, że obie jesteśmy z Zielonej Góry.
U kogo się leczysz? Ja u dr Henschke - ma dobrą opinię, ale słyszałam też parę negatywnych, więc mam mieszane uczucia. Ale to, czy jest naprawdę dobrą orto, okaże się pewnie, kiedy zdejmę aparat. Tzn., jeśli go nie zerwę wcześniej, bo mam czasem taką ochotę. ![]() Już od jakiegoś czasu czytam ten wątek i widzę, ze większość z was miała wyrywane zęby. Ja specjalnie wybrałam In-Ovation, żeby tego uniknąć. Ale wpadłam z deszczu pod rynnę, bo wszystkie aparaty bezligaturowe mają bardziej odstające zameczki, co tez nie wygląda estetycznie...Jest tu ktoś, kto ma taki sam lub podobny do mnie aparat (np. Damon)? |
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

pożniej po miesiącu dół

robią się kolejne koszty... ale nie trać chęci do leczenia

trzymam kciuki, żebyś i ty mogła niedługo cieszyć się z pięknego uśmiechu bez drutów 
a łańcuszki służą do zamykania szpar, więc dostaje je ten kto ma jakieś przerwy 

fot0: #

Wiesz, ja to się od razu lekarzowi żaliłam, że się boję i wgl. 

A brałas cos osłonowo jeszcze?