Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-19, 11:21   #2491
moniam85
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Sexy body dawno Cie nie było jesli chodzi o prezent dla Tz, to możesz mu podarowac takie cos ozdobne, do którego wlewa sie olejki zapachowe i podpala wzmacniacz Wbrew pozorom chłopcy takie rzeczy lubia. Moj tz sam to kupil i nie mógł sie nacieszyc i nie jest drogie i slicznie pachnie w pokojubo to nie jest typowe smierdzace kadzidelko i trujace

Domi masz może fotkę - jak to wygląda?
Stary 2009-08-19, 11:28   #2492
minnie
Raczkowanie

Witam Mamusie, też miałam wczoraj problemy z wejsciem na wizaż,a taka ciekawa byłam co u Bravurki.
Najważniejsze, że z Patryczkiem coraz lepiej,ja wierze,że Ten na górze czuwa nad nim i da mu dużo siły i zdrówka.
Domi, Kolanosia, Karenina ładne ciuszki wkleiłyście.
Kareninko, przykro mi z powodu teojego pieska, a najgorsze jest dla mnie to,że własciciele tych agresywnych psów pozostają bezkarni.
Moniu gratuluję synka.
U mnie też z terminem porodu,każdy mówi co innego-lekarz w Polsce podał termin 13.12 lekarz tu 12.12 a położna z kolei 8.12.no nic zobaczymy, w każdym bądź razie szykuję sie jakoś w grudniu.Też od zawsze chciałam rodzić w wodzie, niestety u mnie w szpitalu nie ma takiej możliwości a nie będę już zmianiała szpitala(koleżanka rodziła w tym samym i jest zadowolona.)
Powoli urządzamy sie w nowym mieszkanku, wczoraj zakupilismy pólki i zaraz biorę się za układanie rzeczy.a potem jakiś obiad trzeba zrobić.
aa i mam ten przwijak z wanieką, o którym wspominałam jak dokopie się do aparatu to wkleję fotkę.
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 11:34   #2493
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Domi masz może fotkę - jak to wygląda?
Pewnie
A Ty nie chcesz wiekszego prezentu dla Tz? bo w sumie tylko to mi przyszło do głowy jako upominek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1674.jpg (43,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1675.jpg (44,3 KB, 7 załadowań)

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 11:54   #2494
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie nie bylo mnie raptem 2 dni a tu tyle do nadrobienia, wczoraj caly dzien nie mialam neta jakis problem byl w telekomunikacji bo telefon stacjonarny tez nie dzialal ale dzis juz jest ok

U mnie dzis niunia strasznie kopie caly czas sie wierci

Wczoraj my zaczely 27 tydzien

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 12:19   #2495
gucia6
Zakorzenienie

Domi, fajny bajer z tym kominkiem Jednak ja mojemu tztowi musialabym cos chyba elektrycznego zakupic, bo tak to sie nie zainteresuje

Pietrusiu, gratuluje wam rozpoczecia kolejnego tygodnia

Dziewczyny, z tymi terminami porodu to jest tylko takie szacowanie. Zawsze trzeba liczyc jakies +/- 2 tygodnie, a dzidzia i tak przyjdzie kiedy bedzie chciala.
Wczoraj nam tez polozna powiedziala, ze tylko ok 5% dzieci rodzi sie w obliczonym terminie porodu

Stary 2009-08-19, 12:28   #2496
Mysiaaaak
Raczkowanie

Ojejku dziewczyny już nawet nie pamiętam kiedy zajrzałam na forum Chciałam się Was zapytać czy macie już jakieś wóżki upatrzone dla Waszych istotek? My z mężem zakupiliśmy chicco s3 trio, macie może jakies doświadczenia w tym temacie?

Moja Lenka zdrowa i duża ( 25 + 4 = 800 g), ja tylko 5 kg do przodu ogólnie po 5 miesiącach przeszły mi wymioty ale za to pojawiła się zgaga

Buziaki i uściski!
Mysiaaaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 12:38   #2497
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Świetny napis na tym pajacyku Ja muszę nabyć coś z fajnym tekstem o tatusiu, widziałam kiedys taki
"If you think I'm cute, you should see my dad !"
Ogólnie tekst rozwalił mnie na łopatki.
Heja,

ja wlasnie w zeszlym tygoniu kupilam spiochy z podobnym napisem tylko "If you think I'm cute, you should see my mum !"
drugie z napisem: "My Heart Belongs to Daddy". no pprostu przeslodkie sa

jesli chodzi o bujaczki to dolaczam tez zdjecie tego, ktory my kupilismy. niestety kupowalismy tutaj w szkocji wiec nie bardzo oreitnuje sie jak to wyglada w polsce. ale linka zawsze moge podac jakby sobie ktos chcial podpatrzec http://www.mamasandpapas.com/range/cradles/3725/

zdjecia sa ze stron www poniewaz jestem teraz w pracy i nie mam jak zrobic zdjec rzeczywistych

pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1a.jpg (9,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2a.jpg (9,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3a.jpg (22,1 KB, 19 załadowań)

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 12:44   #2498
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

mysiaaaak wózek swietny ale strasznie drogi chyba mnie nie stac na niego, ale bardzo mi sie podoba

U mnie tez pojawila sie zgaga wlasnie, okropienstwo

gusiec bujak rewelka chyba tez sobie taki sparwie

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2009-08-19 o 12:46
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 12:54   #2499
gusiec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

gusiec bujak rewelka chyba tez sobie taki sparwie
bujak wlasnie polecaja mi kolezanki, ktore sa juz mamami. podobno dzieci je uwielbaja - mam nadzieje, ze nasza Tosia nie bedzie wyjatkiem z kolei minus jest takie, ze wiekszosc z nich jest tylko do 6 miesiaca wiec nei chcielismy przeplacac zreszta ja juz od lata poluje na promocje i ubieram sie tylko na wyprzedazach wiec ta sama zasade stosuje jesli chodzi o zakupy dla Malej

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

a tak w ogole to dzis zaczelysmy z Tosia 29 tc i jakos wciaz nie moge sie nadziwic, ze juz tylko 11 tygodni do "godziny W" a ciagle jeszcze w glowie mam to uczucie kiedy na tescie pojawily sie w koncu te dwie upragnione kreseczki

Edytowane przez gusiec
Czas edycji: 2009-08-19 o 12:56
Stary 2009-08-19, 13:06   #2500
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cześć Mamusie,

ja właśnie jestem w trakcie remontu - robimy pokoik dla małej i musilismy zmienić trochę przedpokój bo by się wózek nie zmieścił.. do tego jakieś drobne poprawki w salonie i łazience no i tyyyyyllle roboty kurzu i bałaganu, że nawet się nie spodziewałam... to dopiero początek a ja już mam tak dość...no ale TZ w prac więc ja wszytkiego doglądam.. z tegoż powodu zakupy dla małej chwilowo wstrzymane i zamienione na zakupy remontowe.. ale też przyjemne.. wymyśliłam, że zrobimy jej różowo-beżowy pokoik w bardzo jasnych pastelowych barwach - już nie mogę się doczekać jak zacznę kupować dodatki do pokoiku!!

Bardzo mi przykro z powodu kotka i pieska - mój 16-letni kotek niedwano podobnie umierał ze starości.. też mi go było strasznie żal jak już tak tylko leżał i patrzył...

Bravurka - cieszę się, że stan Patryczka się poprawia - oby tak dalej!!

co do prezentu na rocznicę - ja o ile dobrze pamiętam na 1 kupiłam fajną bieliznę i olejek z takiej serii "kamasutra"
a na drugą shishę

aa.. co o zakupów typu mata i karuzelka - z tego co wiem to te rzeczy podobnie jak ciuszki bardzo często dostje się na prezent więc z tym się nie spieszęa i leżaczko-bujaczek dostaniemy używanyod rodzinki

wracam do sprzątania..
miłego dnia
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 13:12   #2501
sexy body
Rozeznanie

mamrotka to dzięki za wytrwałość

domi fajny pomysł z tym czymś ozdobnym pomyślę nad tym. Chociaż pewnie mój TŻ wolałby coś, co przydaje się do łowienia ryb
Ostatnio wygrał skrzynkę na narzędzia, to nawpychał tam tych śmierdzących przynęt i chodzi z nią na ryby

Dziewczyny pochwalcie się co w końcu kupiłyście na te rocznice. Jak już zakupicie oczywiscie.

A te ubranka są genialne!!!!

(gusiec ja sie tak po cichutku zapytam co się kryje pod literką W w tej "godzinie W" bo żem nie zorientowana o co kaman)

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 13:19   #2502
gusiec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość

(gusiec ja sie tak po cichutku zapytam co się kryje pod literką W w tej "godzinie W" bo żem nie zorientowana o co kaman)

heheh to takie moje wlasne nazewnictwo wiec sie nie dziwie, ze nie wiesz o co chodzi a ja uzylam go nie myslac o innych.ja tak nazywam sobie dzien porodu(ktorego zaczynam bac sie coraz mniej juz) a jesli chodzi etymologie zwrotu to byl to kryptonim rozpoczecia powstania warszawskiego w 44 roku "godzina w" jak wybuch

Stary 2009-08-19, 13:20   #2503
malina81
Zadomowienie

A ja własnie odstałam mój zakup z allegro i jestem bardzo zadowolona. materiał super i ślicznie wszystko wygląda wiec jak ktoś nie ma "wyprawki" to polecam:
http://www.allegro.pl/item718621327_...pack_nieb.html

Patrzyłam czy pani nie ma innych kolorów bo zamówiłabym jeszcze jeden taki komplecik- ale nie ma- tzn jest jeszcze w różu-ale u mnie odpada

Edytowane przez malina81
Czas edycji: 2009-08-19 o 13:24
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 13:40   #2504
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
wczoraj byłam u małego i coraz lepiej jest nareszcie
mam nadzieje że już sie nie powtórzy takie coś jak teraz było
i dzisja nareszcie się troche wyspałam
chciałam też zdjecie małego wstawić ale narazie się powstrzymam bo to nie jest zbyt piekny widok
buziaki
Bravurko super masz synka! Taki dzielny i wytrwały - po mamie na pewno Cieszę się, że już jest lepiej. Oby tak dalej! A tymczasem

Cytat:
Karenina biedny piesek mialas przeczucia...

Ja z kolei którąs noc nie moge spac, dziś mnie wszytsko koliło w brzucho, źle mi było na każdym boku jak leże, to czuje jakby mój brzuch ze 100 kg ważył...
Poza tym mysle ciągle o tym naszym slubie i o Tz rodzinie, az mi sie wszytskiego odechciewa
Karenina współczuje biedniutki psiunio...

Domi ja też spać nie mogłam I mam te same odczucia co do brzucha 100 kg ja nic

My dziś byliśmy w USC. I pani się nas pyta jaką proponujemy datę... No to my, że jak najszybciej A ona tak patrzy, liczy.. mówi, że "miesiąc trzeba czekać, skoro dziś 19 to może być hmm.. 20... no najwcześniej 3 październik" Mi opadła szczęka a TŻ od razu wypalił TO MOŻE MOŻNA PRZYŚPIESZYĆ A ona tak na mnie patrzy i mówi, że JEŻELI jestem w ciąży to muszę przynieść zaświadczenie od lekarza i wtedy ślub nam wpisze na 5 września No i my uradowani z bananami na twarzy gnamy do domu po zaświadczenie i wracamy do urzędu po czym załatwiamy wszystko jak należy i ustalamy datę ślubu na 5 września!!! Miesiąc wcześniej niż na początku Ale nam się udało. Przynajmniej w moją pink sukienkę się zmieszczę za te dwa tygodnie

A i dziś mam wizytę o 18.00 u gina nie mogę się doczekać Może coś mi poradzi na te moje wymioty...

O! I mam coś dla Ciebie SexyBody Być może już widziałaś a jak nie to myślę, że Cie to zainteresuje
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/category/235
Od razu pomyśłałam o Tobie jak to zobaczyłam

Ale żem się rozpisała
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 13:46   #2505
sexy body
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
heheh to takie moje wlasne nazewnictwo wiec sie nie dziwie, ze nie wiesz o co chodzi a ja uzylam go nie myslac o innych.ja tak nazywam sobie dzien porodu(ktorego zaczynam bac sie coraz mniej juz) a jesli chodzi etymologie zwrotu to byl to kryptonim rozpoczecia powstania warszawskiego w 44 roku "godzina w" jak wybuch

O "godzinie W" w powstaniu słyszałam, ale nie skojarzyłam, że to może do porodu się odnosić
W jak wybuch, czyli Dzidek wyleci jak z armaty?

smantha dzięki dzięki dzięki!
I serdecznie gratuluję ustalenia daty ślubu!

Edytowane przez sexy body
Czas edycji: 2009-08-19 o 13:48
sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 13:48   #2506
domi7ks
Zakorzenienie

Samantho no to super Wam sie udało a powiedz mi czy robicie jakies przyjecie po slubie i kogo zapraszacie?

Stary 2009-08-19, 13:54   #2507
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
smantha dzięki dzięki dzięki!
I serdecznie gratuluję ustalenia daty ślubu!
Nie ZA MA CO Ogólnie polecam tę stronkę, jakby się mamusiom nudziło czy coś a lubią seriale oglądać

Cytat:
Samantho no to super Wam sie udało a powiedz mi czy robicie jakies przyjecie po slubie i kogo zapraszacie?
My to jesteśmy wyrodnymi dziećmi bo nie zapraszamy nawet rodziców Idziemy tylko ze świadkami, za to potem robimy grila w gronie rodziny - my, świadkowie, rodzice, babcie i nasze rodzeństwo Nie chcemy robić nie wiadomo czego, bo przecież za rok i tak bierzemy ślub kościelny i rodzina jeszcze się wybawi a mamusie popłaczą
Stary 2009-08-19, 13:59   #2508
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
My to jesteśmy wyrodnymi dziećmi bo nie zapraszamy nawet rodziców Idziemy tylko ze świadkami, za to potem robimy grila w gronie rodziny - my, świadkowie, rodzice, babcie i nasze rodzeństwo Nie chcemy robić nie wiadomo czego, bo przecież za rok i tak bierzemy ślub kościelny i rodzina jeszcze się wybawi a mamusie popłaczą
A my mamy w te sobotę slub i było zaplanowane, że idziemy za swiadkami i rodzicami. A potem na obiad i deser do restauracji, przy okazji alkohol, itp wiec moi rodzice powiedzieli zebysmy dali sobie spokoj z restauracja. U Tz niby tez tak powiedzieli (wczoraj jego tato) jak Tz mu powiedzial, a za dwie godzinki Tz siostra z pretensjami czego ona nie jest zaproszona!
dodam, ze nie odzywamy sie ani do niej ani do brata Tz, bo pokazali swoja twarz prawdziwa, wiec nie wiem jakim prawem ona miala czelnosc dzwonic wczoraj.
Acha i za rok w czerwcu tez bierzemy koscileny, wiec po cholere dwie imprezy
Tak, ze w sobote to tylko ze swiadkami idziemy gdzies do resturacji

Stary 2009-08-19, 14:07   #2509
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Dobrze, ze maluszek zdrowy a plec jeszcze sie okaze...oby niedlugo...
Płeć to ja już znam ale chciałam, żeby inny lekarz to potwierdził - tak dla pewności
Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Ważne, że w poszczególnych pariach wszystko dobrze, mózg, serducho 4 jamiste, nerki, pęcherz

A wypraweczka śliczna, tez ją oglądałam Ja też kupuję na razie uniseksy i powiem szczerze, że szczególnie nie cierpię z tego powodu. Są ładne, spokojne, milusie i pasują zarówno do chłopca jak i dziewczynki
Unisex też są słodziutkie, a na róże będzie czas po porodzie jak już będę miała 100% pewność, że to Nila a nie Leon
swoją drogą ja tam lubię różowy nie przesadzam z tym kolorem jeżeli chodzi o garderobę ale mam parę różowych bluzeczek! zwane przez mojego tż "różówki"
Cytat:
Heja,

ja wlasnie w zeszlym tygoniu kupilam spiochy z podobnym napisem tylko "If you think I'm cute, you should see my mum !"
drugie z napisem: "My Heart Belongs to Daddy". no pprostu przeslodkie sa
super! ja takich u nas nie widziałam.. :/

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 14:09   #2510
samanthhha
Wtajemniczenie

Domi nie przejmuj się rodzeństwem Tża Zazdroszczą Wam i tyle Nie warto sobie nerwów psuć!
I też jestem zdania, że nie trzeba robić dwóch imprez

Cywilny się przyda przy nadawaniu nazwiska dziecku i nie będą mnie wyzywać od samotnych matek a Tża od takiego co to umiał dziecko zrobić a już nie potrafi wziąć odpowiedzialności za to... Eh no niestety ja mieszkam na wsi, co prawda takiej ucywilizowanej ale na bank będą chodzić takie teksty wśród starych bab Zreszą mi to lata koło Bardziej zależy mi na tym, żeby w szpitalu mnie dobrze potraktowali, już jako mężatkę - a tam też cyrki potrafią odchodzić... Wiadomo jak mogą potraktować młodą kobietę w ciąży..
Stary 2009-08-19, 14:14   #2511
domi7ks
Zakorzenienie

Ale kurna czemu tu zazdrościc od poczatku ciązy mielismy z nimi perypetie i nawet teraz chca nam ten dzień uprzykrzyc. I teraz zamiast sie cieszyc co do soboty, to ja sie stresuje i denerwuje, ze nam nei ktos psy wiesza, ze nie jest zaproszony...

Stary 2009-08-19, 14:18   #2512
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez Mysiaaaak Pokaż wiadomość
Ojejku dziewczyny już nawet nie pamiętam kiedy zajrzałam na forum Chciałam się Was zapytać czy macie już jakieś wóżki upatrzone dla Waszych istotek? My z mężem zakupiliśmy chicco s3 trio, macie może jakies doświadczenia w tym temacie?

Moja Lenka zdrowa i duża ( 25 + 4 = 800 g), ja tylko 5 kg do przodu ogólnie po 5 miesiącach przeszły mi wymioty ale za to pojawiła się zgaga

Buziaki i uściski!
Powiem Ci ze bardzo mi sie ten wozek podobal Chico s3 i Chicco trio tour 4 to jest to samo tylko ten drugi jest wersja 4 kolowa cena sa takie same ale w kazdym sklepie nam Panie polecaly wersje 4 kolowe.. mowily ze 3 kolowe sa nie wygodne gdy np musimy podniesc tyl do gory to ciezko sie utrzymuje ten wozek na jednym kole i nie jednej mamusi juz dziecko z niego wypadlo :O bo to jedno kolko z przodu jest bardzo slabo stabilne.. a mowila ze chicco trio tour 4 jest uleprzona wersja tego 3 kolowca wiec my kupujemy ten model 4 kolowy i zeczywiscie rozmawialam z mama ktora ma s3 i mowila ze teraz juz by go nie kupila ze woalla by wersje 4 kolowa bo jest bardzijej stabilna a z mama rozmawialam ktora ma wersje 4 kolowa i powiedziala ze jest bardzo zadowolona ize nie zamienila by go na adej inny model

Pozdrawiam

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 14:20   #2513
samanthhha
Wtajemniczenie

Nie denerwuj się i nie stresuj! Ten dzień będzie piękny, zobaczysz! Domi zachowaj spokój ze względu na swoje maleństwo. Ono czuje Twój niepokój, nie pozwól, żeby się denerwowało A co Cię obchodzi to co wyprawia rodzeństwo, to Twój dzień i nikt Ci go nie zepsuje! Uszy do góry

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 14:28   #2514
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Domi co odpowiedzieliscie jak rodzenstwo zapytalo czemu nie sa zaproszeni?? zaprosiliscie ich czy wytlumaczyliscie ze chcecie tylko rodzicow i swiadkow??

Malinko wczoraj nie udalo sie nam dostac do lekarza.. dzis idziemy ale ja podejrzewam zapalenie ucha

jestem umeczona jak nie wiem co.. wieszalam dzis z tz ogloszenia po miescie wiec sie nalazilam jak glupia

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 14:31   #2515
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie,

ja właśnie jestem w trakcie remontu - robimy pokoik dla małej i musilismy zmienić trochę przedpokój bo by się wózek nie zmieścił.. do tego jakieś drobne poprawki w salonie i łazience no i tyyyyyllle roboty kurzu i bałaganu, że nawet się nie spodziewałam... to dopiero początek a ja już mam tak dość...no ale TZ w prac więc ja wszytkiego doglądam.. z tegoż powodu zakupy dla małej chwilowo wstrzymane i zamienione na zakupy remontowe.. ale też przyjemne.. wymyśliłam, że zrobimy jej różowo-beżowy pokoik w bardzo jasnych pastelowych barwach - już nie mogę się doczekać jak zacznę kupować dodatki do pokoiku!!
wracam do sprzątania..
miłego dnia

Bardzo mi sie podoba pomysł połączenia różu z beżemJak już skończycie pokoik możesz wkleić fotkę jak to wyszło?

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
A ja własnie odstałam mój zakup z allegro i jestem bardzo zadowolona. materiał super i ślicznie wszystko wygląda wiec jak ktoś nie ma "wyprawki" to polecam:
http://www.allegro.pl/item718621327_...pack_nieb.html
Malinko bardzo ładna ta wyprawka! A jaki jest materiał, taka normalna bawełna czy coś grubszego?

Cytat:

Dobrze że się wierci i gartuluję rozpoczęcia 27 tygodnia

[QUOTE=samanthhha;13800029]

My dziś byliśmy w USC. I pani się nas pyta jaką proponujemy datę... No to my, że jak najszybciej A ona tak patrzy, liczy.. mówi, że "miesiąc trzeba czekać, skoro dziś 19 to może być hmm.. 20... no najwcześniej 3 październik" Mi opadła szczęka a TŻ od razu wypalił TO MOŻE MOŻNA PRZYŚPIESZYĆ A ona tak na mnie patrzy i mówi, że JEŻELI jestem w ciąży to muszę przynieść zaświadczenie od lekarza i wtedy ślub nam wpisze na 5 września No i my uradowani z bananami na twarzy gnamy do domu po zaświadczenie i wracamy do urzędu po czym załatwiamy wszystko jak należy i ustalamy datę ślubu na 5 września!!! Miesiąc wcześniej niż na początku Ale nam się udało. Przynajmniej w moją pink sukienkę się zmieszczę za te dwa tygodnie

Gratuluję, fajnie że tak szybko wam poszło! Już tylko 2 tyg i będziesz Panią żoną jak się patrzy!

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Płeć to ja już znam ale chciałam, żeby inny lekarz to potwierdził - tak dla pewności

Unisex też są słodziutkie, a na róże będzie czas po porodzie jak już będę miała 100% pewność, że to Nila a nie Leon
swoją drogą ja tam lubię różowy nie przesadzam z tym kolorem jeżeli chodzi o garderobę ale mam parę różowych bluzeczek! zwane przez mojego tż "różówki"
.. :/
Z tym różem to nie jest tak u mnie do przesady, sama też mam parę fuksjowych bluzek czy dodatków.
Ale chodzi mi o to że niektóre mamy zapominają w ogóle o istnieniu innych kolorów dla swoich córeczek i ubierają je od stóp do głów w różowe ciuszki. To dla mnie za dużo. Fajnie gdy połączą je z brązem lub beżem. Z resztą wiadomo najlepszy jest umiar we wszystkim, a każdy ubiera swoje dziecko jak jemu się podoba i tyle
Stary 2009-08-19, 14:32   #2516
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Domi co odpowiedzieliscie jak rodzenstwo zapytalo czemu nie sa zaproszeni?? zaprosiliscie ich czy wytlumaczyliscie ze chcecie tylko rodzicow i swiadkow??

Malinko wczoraj nie udalo sie nam dostac do lekarza.. dzis idziemy ale ja podejrzewam zapalenie ucha

jestem umeczona jak nie wiem co.. wieszalam dzis z tz ogloszenia po miescie wiec sie nalazilam jak glupia

Moj Tz sie siostrze nie tłumaczyl. Nie odzywamy sie do nich od maja, kiedy sie z nimi poklocilismy, a rodzicow Tz nie bylo wiec oni sobie skakali do nas.Wiec w ogole zdziwilo nas to, że dzwoni i skacze czemu nie jest zaproszona
jakos z moim bratem sie odzywamy, ale rodzenstwa nie zapraszamy i nikt nie robil z tego problemu. A ona jak jakas królowa

Stary 2009-08-19, 14:36   #2517
kolanosia
Rozeznanie

Domi olej rodzeństwo! Skoro postanowiliście juz wcześniej jak to ma wyglądać nie zmieniaj planów ani się nie zadręczaj. To tylko śłub cywilny, wasza sprawa kogo chcecie tam oglądać. Co innego byłoby ze ślubem kościelnym ale to przed wami. Nie denerwuj się nimi, prawdopodobnie rzeczywiście wam zazdroszczą, wyczuwaja wasza empatię i po prostu chcą widzieć i wiedziec wszystko! ale to już ich problem
Stary 2009-08-19, 14:39   #2518
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
Kareninko, przykro mi z powodu teojego pieska, a najgorsze jest dla mnie to,że własciciele tych agresywnych psów pozostają bezkarni.

Cytat:
Witam mamusie nie bylo mnie raptem 2 dni a tu tyle do nadrobienia, wczoraj caly dzien nie mialam neta jakis problem byl w telekomunikacji bo telefon stacjonarny tez nie dzialal ale dzis juz jest ok

Gratuluje kolejnego tygodnia

Cytat:
jesli chodzi o bujaczki to dolaczam tez zdjecie tego, ktory my kupilismy. niestety kupowalismy tutaj w szkocji wiec nie bardzo oreitnuje sie jak to wyglada w polsce. ale linka zawsze moge podac jakby sobie ktos chcial podpatrzec

Bujaczek jest ladny, ale z takim oparciem dla niemowlaka sie nie nadaje...

Ogolnie z bujaczkami jest ten problem, ze w wiekszosci maja wlasnie za miekkie siedzenia i tylko niektore maja regulowane oparcia...A dzidzia na poczatku musi miec przeciez pozycje calkiem lezaca i lezec na twardym...

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Karenina współczuje biedniutki psiunio...

I gratuluje wyznaczenia daty slubu

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

No wlasnie tez mi sie wydawalo, ze juz poznalas... ale ja jestem dzisiaj do tylu wiec prosze o wybaczenie...

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

Oj bidulko ty...nie dosc, ze maly chory to jeszcze tyle sie nabiegac...uwazaj na siebie...

Co do prezentu dla Tz'ta na rocznice to ja na nasza kupilam sobie seksowna koszulke, olejek do masazu i musze powiedziec, ze tz wydawal baaardzo sie zadowolony... (chyba nie udawal..) Na inna rocznice kupilam nam obojgu karnet na masaz i zdaje sie wyjscie na film...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-08-19 o 14:44
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 14:47   #2519
moniam85
Raczkowanie

Domi narawdę nie ma się czym przejmować, są poprostu na świecie tacy ludzie którym brak taktu i tyle. Najważniejsze że jesteście szcześliwi i razem zaraz ślub, a o rodzinę się nie martw z nimi to tylko do zdjęcia... .

Oj a jeśli chodzi o prezent to fajny pomysł, ale nie wypali bo mój się takim czymś nie interesuje. Więc w tej sytuacji będe dalej wysilać moje szare komórki, w przyszłym tygodniu pojade do centrum i może coś znajde odpowiedniego.
Stary 2009-08-19, 14:50   #2520
gusiec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Gratuluje kolejnego tygodnia

Bujaczek jest ladny, ale z takim oparciem dla niemowlaka sie nie nadaje...

Ogolnie z bujaczkami jest ten problem, ze w wiekszosci maja wlasnie za miekkie siedzenia i tylko niektore maja regulowane oparcia...A dzidzia na poczatku musi miec przeciez pozycje calkiem lezaca i lezec na twardym...

spoko spoko nie amierzamy tam wciskac naszego malucha zaraz po urodzeniu na poczatek wiekszosc czasu i tak bedzie spedzala w koszu lub chuscie a jak troche sie powiekszy i polubi bujak to sie ja tam przesiedli

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości