Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-19, 09:56   #661
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

hej dziewczyny

sab simplex chyba nie dziala na mojego synia daje mu od przedwczoraj i dalej bez suszarki ani rusz. noce sa znosne ale w dzien masakra - wczoraj nie moglam go uspokoic

a ja tez musze pochwalic mojego TZ - robi wszystko przy malym mimo, ze teraz duzo pracuje i jest bardzo zmeczony - od miesiaca w ogole nie kapalam dziecka, jakos juz tak sie ulozylo, ze kapiel nalezy do TZ i tylko on go kapie
wczoraj wieczorem pojechalam na zakupy a TZ wykapal sam malego, ubral, nakarmil i uspil

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Ja dalej uważam że Twoje mleko jest jak najbardziej w porządku , a to że ciągle wisi przy cycu – mój też ciągle wisi ale jak tłumaczyła mi położna on po prostu prócz jedzenia chce pić co nie powinno dziwić w takie upały.
Ja nie daje młodemu nic innego tylko swoją pierś i bardzo ładnie przybiera na wadze. Marcel na Twoim mleczku też by wystarczająco przybierał ale serwujesz mu jeszcze dodatkowe kalorie z mleka modyfikowanego zupełnie niepotrzebnie i dlatego przybiera za duzo
Takie jest moje zdanie
otoz nie dlatego wlasnie on tyle przybral - na moim mleku przybral az tak duzo, nie dokarmialam go wczesniej, a teraz mam wlasnie wrazenie, ze juz tak w przerazajacym tempie nie rosnie bo zjada mniej posilkow w ciagy dnia
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 10:02   #662
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
to super!!!
(...)
małż pewnie tez był "na śpicha"

miałam to samo! i mogliśmy tak bez końca przez całą noc
Ale odkąd przeczytałam że dziecku nie musi się odbić tylko wystarczy go położyc z głowką na boku, to tak robię

No na to wygląda

A ja w ogóle nie biorę Kuby do odbicia, karmię na leżąco i zostawiam Go na boczku, to co ulewa ładnie wypływa . Może zacznę Go pionizować, jak będzie więcej ulewał.

Cytat:
hmmm ja depresję chyba teżz miałam a moze to był dołek - ryczałam prawie całą noc
Spędziłam w spzitalu 5 dni i to było dla mnie dobiające! To nie tyle co katarzynka, ale miałam dość!
Rocznicę ślubu spędzilismy osobno ... problemy z karmieniem i ciągłe gadanie położnych - niech pani dokarmia butelką ... 35 stopni na sali i ten ciagły ból krocza

biedny!
Ja byłam przepisowe pełne 2 doby, nie miałam problemów z karmieniem, Małż z nami całe dnie siedział od rana do wieczora a też ryczałam

Cytat:
Cześć,
Jakoś nie mogłam się wczoraj dostać na forum chłam okropny, a potem to już młody mi na to nie pozwolił
(...)
Zazdroszczę Ci takiego męża
Mój zostawia mi wszystko na mojej głowie, uważa że jak zrobi zakupy i obiad to powinnam go całować po stopach
Coraz częściej się tylko kłócimy, o to że nie posprzątane, o noszenie małego ( po godzinie ciągłego noszenia prawie 5 kg mój kręgosłup i ręce bardzo mnie bolą, a dodatkowo robią mi się większe żylaki) i o inne duperele
Tak bardzo chciał mieć dziecko, a sam jeszcze dzieckiem jest

Jak ja bym chciała żeby mój synek tak spał

Dobrze, że wszystko dobrze
Dostaliście jakieś zalecenia mimo, że wszystko było dobrze ?
Nam doktorek nic nie mówił, mamy tylko kontrolę w listopadzie
(...)

znam to z autopsji
Wczoraj wizaż rzeczywiście świrował

My też się sprzeczamy, ale raczej z mojej winy , tak jak przez całą ciążę hormony były w uśpieniu, tak teraz wybuchły ze zdwojoną siłą . Aż sama jestem na siebie zła za te humory, bo właśnie TŻ sprząta, gotuje, robi zakupy, przewija w nocy za każdym razem i w dzień od czasu do czasu, a ja i tak jakaś taka jestem , muszę się poprawić.
Może pogadaj ze swoim Małżem, powiedz Mu, że ciężki poród i to, co się działo potem robią swoje, że jesteś zmęczona, że Ci ciężko

Co do bioderek - tak, dostaliśmy zalecenia, żeby się nie popsuło . Przy co drugiej-trzeciej zmianie pieluszki kazał doktor położyć obie dłonie na nóżkach i trzymać przez 10-15 sekund, jak nosimy, żeby rękę w kroku trzymać, a nie nóżki razem, odradzał zawijanie w rożek, jak kładziemy na brzuszku, to też rozchylać nóżki na żabkę i lekko przycisnąć pupkę w dół. Ogólnie chodzi o to, żeby nóżki były odwiedzione, a nie złączone. Ponieważ Kubuś dużo śpi na boczku, te ćwiczenia przy zmianie pieluszki trzeba robić częściej.

, no serce się kraje, jak nie można pomóc

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-08-19 o 10:05
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 10:47   #663
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Moja corcia od 10dnia pija do dzis 90-100ml.
A ile razy dziennie?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Mój Kubuś coraz częściej ma wzdęcia , nie płacze bardzo, ale właśnie pręży się, macha rączkami i mocno kopie nóżkami .
Hmmm, moja tez sie tak czasami preży i strasznie fika...
Cytat:
Pampersy nr 2 to my już od kilku dni zakładamy, jedynki już zostawiały dość wyraźny ślad po falbankach i bałam się że małego bolą nóżki.
I nie wiem co za kryzys pieluszkowy u mnie w mieście, jak potrzebowaliśmy pampersów jedynek to trzeba było ze świeczką szukać, a teraz nigdzie nie ma dwójek
Małz dopatrzył ostatnią paczkę Huggies`ów i stwierdzam, że są nawet dość dobre. Pampersów z Pampersa brak
Ja tez nie znalazłam nigdzie 1 Pampersów. Babeczka w Auchan powiedziała małzowi ze juz chyba z rok nie maja ja uzywam Happy 1 ale juz zaczelam Pampersy 2 i okazuja sie ze juz dobre A Happy nie polecam, chyba ze to mejej Małej nie odpowiadaja bo lubi sie z nich co nieco wylac Huggiesy tez mam 2 (w prezencie dostałam) ale jeszcze nie testowałam
Cytat:
Mam pytanie do mam, których dzieci potrafią w nocy przespać 6-7 godzin bez budzenia się na jedzenie - zmieniacie pampersa "na śpiocha", czy czekacie do karmienia?
Ja czekam. ale poki co to moja Zuzinka przesypia max 5-6 godz

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
Marysia przyszła na świat 27 lipca przez cc - 3324 g, 53 cm.

Odciągam też pokarm, ważę ją przed i po karmieniu, żeby wiedzieć, ile zjadła i czy mam ją dokarmiać moim lub sztucznym pokarmem.

I jeszcze jedno - Kiedy można zakładać pas poporodowy po cesarce i jakich firm polecacie?
Przede wszystkim gratuluje Marysii
A co do ważenia to masz jakas specjalna wagę? Moja Zuzinka jeszcze nie była wazona od czasu szpitala. A do przychodni nie mialam w planie sie wybierac bo lekarz ma do mnie przyjechac w nastepnym tyg.
Pas po tyg załozylam pierwszy raz.
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zdecydowalam sie na szczepionke skojarzoną bo nie mam zamiaru patrzec jak mala bedzie 3 razy kluta! a tak tylko raz a koszt to 100zł - to sa te szczepienia podstawowe.
...jeszcze wkurza mnie ze ciagle z ta podpaska chodzekiedy to sie skonczy?? juz 3 tygodnie od porodu a ze mnie nadal leci, raz bardziej raz mniej ale jakos mnie to doluje
Moj małz byl u lekarza i gadalai o tych szczepionkach i wiem ze bedziemy robic taka za 500zł ale dokładnie na co to niewiem, bo on juz nie pamieta
A co do podpaski to dobrze ze ci sie leje bo to znaczy ze macica sie obkurcza. Ja mialam oxytocyne bo mi sie żle obkurczła ale połozna sprawdzała mi co drugi dzien i juz jest ok
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 11:22   #664
skierka1981
BAN stały

hej, dziś kolega zostawił mi swój komp z netem więc piszę, pewnie nigdy tego nie nadrobię

wczoraj byłam z małą u lekarza bo ten niby trądzik ma ale się okazało że to skaza białkowa i mam odstawi wszelki nabiał, dostała maśc na buźkę i mam nadzieję że będzie ok. waży 4950 czyli ponad kg w miwsiąc przybrała. teraz moje szczęście śpi slodko a ja gotuję gulasz
będę sie odzywa w miarę możliwości, buziaczki wszystkim
poszukam czegoś o tej skazie białkowej
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 11:56   #665
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej dziewuszki
Pamietacie jak przedwczoraj pisałam, że Kuba stracił apetyt... dobrze, że to bylo tylko chwilowe. Miał chyba zły dzień. bo juz sie martwiłam...
Mama wykupiła w aptece Debridat i dałam wczoraj razem z wieczornym mleczkiem. Wczoraj mały był nadzwyczaj spokojny, gaworzył sobie, ciagle sie do wszystkich usmiechał (robi sie coraz bardziej kontaktowy i ciekawy swiata, jutro konczy 2 miesiace), przez cały dzien ani razu nie zapłakał. Nie wiem czy miał lepszy dzien czy poprostu ten Debridat zadziałał na kolki. Wczoraj tez mu w mleczku na noc podałam i jak naazie jest bardzo grzeczny. Nie wygląda żeby dokuczał mu brzuszek.
Wczoraj moje dziecko spało od 20 do 3, pobiło rekord. Ale zauważyłam, że zaczyna spać w nocy coraz dłużej. O 3 dałam mu jesc i znów usnął az do 6.30.

Cytat:
co do pampersów to my ostatnio tez kupiliśmy 2 ... ale wydaje mi się ze jeszcze sa ciut za duze na Bartka
No i też mamy często problem żeby je znaleźć jakis deficyt ... ani Pampersów, ani Huggisów ... małż zjeździł kiedyś całe miasto i dopiero w aptece kupił
My juz przestawiamy sie na 3. Te 2 robia sie za małe bo Kuba przesikuje ubranka sa juz za krótkie i obciskają mu nózki. Mam jeszcze ok 30 tych 2, ale na noc zakładam juz 3.

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
Witam Was kochane,

i melduje się na odchowalni.
Witamy

Gratuluje córuni. a gdzie foteczki?

Cytat:
Czesc kochane!!

mam chwilke czasu wiec pisze......mecza mnie juz te odwiedziny

Wczoraj bylam z Weroniczka u pediatry bo katarek nie przechodzil, co gorsza mała zaczela kaszlec! ale nie bylam juz tej baby co mnie zbesztala tylko u nas w osrodku i tak 1 wizyta przebiegla bez wiekszego placzu- mala dostala kropelki do noska i wit. c i dzis juz jest lepiej, a kaszelek to flegma ktora splywa do gardelka......za 3 tygodnie idziemy na szczepienie i zdecydowalam sie na szczepionke skojarzoną bo nie mam zamiaru patrzec jak mala bedzie 3 razy kluta! a tak tylko raz a koszt to 100zł - to sa te szczepienia podstawowe.

czytalam ze piszecie o pampersach- ja koncze juz mega pake 2 bo 1 byly jakies uciskajace dostalam kupon rabatowy do tesco na huggiesy wiec tez kupie wyprobowac......te z rosmanna sa takie same jak pampersy-zadnej roznicy nie zauwazylam-chlona tak samo dobrze

mala przybrala na wadze ponad 500g w ciagu 2 tygodni wiec mleczko nana jej sluzy, dzisiaj juz jest zdrowsza bo i wiecej wypija za jednym razem

a mnie dopadla tez jakas deprecha od 3 dni nic tylko rycze, nie moge sobie znalezc miejsca i wogole wszystko jest do nie mam apetytu,
nic mnie nie cieszy, przeszkadza mi wiekszy tlum w domu-najgorzej jak ktos w odwiedziny przyjdzie......jakos na niczym nie moge sie skupic, nawet tv dla mnie nie istniejei jeszcze wkurza mnie ze ciagle z ta podpaska chodzekiedy to sie skonczy?? juz 3 tygodnie od porodu a ze mnie nadal leci, raz bardziej raz mniej ale jakos mnie to doluje

sorki ze was zanudzam ide sie polozyc poki mala spi-trza korzystac
Bardzo ładnie rosnie Weroniczka Mleczko jej słuzy.

Ja jeszcze nie próbowałam tych pieluch z Rossmana ale mam taki zamiar. Szukam tanich a dobrych. Do tej pory używaliśmy Pampersa, Huggisy, Dada z Biedronki (bardzo dobre), i z Kauflandu (jeszcze nie zakładałam małemu ale wydaja sie fajne). Chce jeszcze kupić z Tesco, Lidla i Rossmana.
Aha jesli uzywacie chusteczek nawilżających to polecam te z Biedronki. Sa naprawde świetne za jedyne 3,99 zł a w promocji były nawet za ok 3,60 zł. Są 3 rodzaje, ale najfajniejsze to lawendowe Nie podrazniają pupki, ślicznie pachną, są dobrze nasączone.

Biedulko mam nadzieje, że deprecha szybko minie. Uśmiechaj sie jak najcześciej. Masz wspaniałą córeczkę, pomysl, że ona nie chce zeby mamusia była smutna
A połóg zaraz sie skonczy i wrocisz do formy

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

sab simplex chyba nie dziala na mojego synia daje mu od przedwczoraj i dalej bez suszarki ani rusz. noce sa znosne ale w dzien masakra - wczoraj nie moglam go uspokoic
To może ten Debridat by pomógł. Zapytaj swojego pediatre bo to jest na recepte.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
wczoraj byłam z małą u lekarza bo ten niby trądzik ma ale się okazało że to skaza białkowa i mam odstawi wszelki nabiał, dostała maśc na buźkę i mam nadzieję że będzie ok. waży 4950 czyli ponad kg w miwsiąc przybrała. teraz moje szczęście śpi slodko a ja gotuję gulasz
Mój tez ma krosteczki na twarzy i głowce. Tzn. miał ich bardzo duzo, myslałam ze to potówki ale lekarka powiedziała, że moze to byc nietolerancja na białko mleka krowiego. Przepisała mleko Bebilon Pepti. Nie dałam jeszcze tego mleka, bo kupiłam dużą puche Nana i chce ją dokonczyc ale widze, że krostki pięknie znikają. Już prawie ich nie ma. I teraz nie wiem czy to alergia czy chwilowa wysypka albo te potówki. Nie chce wprowadzac tego Bebilona bo jest to lecznicze mleko-tylko na recepte, okropne w smaku (raz dałam Kubie spróbować to niechętnie pił) i ma uboższy skład.
Nan wydaje mi sie lepszym mlekiem.
No ale jesli okaże sie, że to jednak jakaś alergia to bezwzględnie przejdziemy na Bebilon.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 12:14   #666
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cass jak mu nie przejdzie to napewno zapytam jak bede teraz na szczepieniu

hmmmm czy tylko moje dziecko jest tak wielkie, ze na pieluchach 3 jedziemy?

mamuski co myslicie o tym tel?:
http://www.allegro.pl/item718204646_...ink_sklep.html

widzialam ma zywo tylko, ze czarny i wydawal mi sie super
Stary 2009-08-19, 14:42   #667
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Thumbs down Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
heloo
Ulcia po ilu dniach Ty ze szpitala wyszłas??? Bo chyba strasznie szybko? co?
Czesc. Jakich dniach? Wyszlam po 22 godzinach po porodzie. Szybko ale nie zaluje.
Z kupkami doszlismy chyba do ladu i z nawalem chyba tez.
Pozdrawiam.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 14:45   #668
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

po 22 godz? WOW ładnie szybko, ale w sumie nie ma to jak w domu. Ja po CC tez stosunkowo szybko wyszłam. Bo urodziałam w piatek o 20:25 a do domu wypisali mnie w pon o 12tej
Stary 2009-08-19, 14:53   #669
frida110
Zakorzenienie

Moja mała dzisiaj strasznie marudna Od 9 rano dopiero usnęła na dobre. W nocy też coś się działo, bo od 22 do 1 bardzo płakała, a potem budziła się co godzinę i była niespokojna. Oby to było chwilowe.

Jakiego kremu używacie do twarzy dla swoich dzieciaczków wychodząc na spacer w słoneczny dzień?

Kiedy idzie się do pediatry pierwszy raz? Właśnie rozpoczęłyśmy trzeci tydzień i siostra mi mówi, że trzeba iść do lekarza, ale położna, która była u mnie w tamtym tygodniu nic takiego nie mówiła.

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-08-19 o 14:55
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 14:55   #670
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Frida, bo zauwazyłam, ze nie ma na liscie wpisu z imieniem mojej Malutkiej to jakbys mogła to wpisz ZUZIA, bo decyzja juz zapadła
Aha i od razu moze moje dane: Maja, 28 lat

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-08-19 o 14:58
Stary 2009-08-19, 15:26   #671
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
hej, dziś kolega zostawił mi swój komp z netem więc piszę, pewnie nigdy tego nie nadrobię

Witaj serdecznie
Szkoda malej
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki
Pamietacie jak przedwczoraj pisałam, że Kuba stracił apetyt... dobrze, że to bylo tylko chwilowe. Miał chyba zły dzień. bo juz sie martwiłam...
Wczoraj moje dziecko spało od 20 do 3, pobiło rekord. Ale zauważyłam, że zaczyna spać w nocy coraz dłużej. O 3 dałam mu jesc i znów usnął az do 6.30.
(...)
My juz przestawiamy sie na 3. Te 2 robia sie za małe bo Kuba przesikuje ubranka sa juz za krótkie i obciskają mu nózki. Mam jeszcze ok 30 tych 2, ale na noc zakładam juz 3.
Ciesze sie, ze apetyt maluszkowi wrocil
Antonio tez czasami mam dni, ze mniej je. Czasami jest goraco i wtedy chetniej pije herbatke i wiecej sika. Jesli nie ma zadnych innych objawow, to mnie to nie martwi az tak bardzo, bo jesli nie wymiotuje, nie ma biegunek, to sie przeciez przez jeden dzien nie odwodni pijac nieco mniej. Przyjmuje do wiadomosci, ze ma rozne dni.

U mnie nei ma wielkich supermarketow, jest tylko Boots, gdzie moge kupic ichnie pieluchy, ale nie lubie. Pampersy uzywamy w szpitalu i sa ok, ale ja upodobalam sobie Huggies., sa przyjemniejsze w dotyku i chyba bardzije chlonne niz Pampers.
Zaczelismy pieluszki nr 2, ale jakos nie wydaja mi sie duzo wieksze od 1, wiec dzis kupilam 3 i zobaczymy, jakie sa. Najwyzej beda za duze i poczekaja az Antos dorosnie.
Cytat:

Ja nie polecam . Sa bardzo estetyczne, maz mial taki model, ja inny, ale obydwa szybko sie zepsuly, poza tym maja beznadziejne baterie, trzeba ladowac prawie codziennie.
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Jakiego kremu używacie do twarzy dla swoich dzieciaczków wychodząc na spacer w słoneczny dzień?
Ja uzywam filtrow zawsze na wszystkie odsloniete czesci ciala. Avene z filtrem mineralnym.
Stary 2009-08-19, 15:33   #672
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Ja nie polecam . Sa bardzo estetyczne, maz mial taki model, ja inny, ale obydwa szybko sie zepsuly, poza tym maja beznadziejne baterie, trzeba ladowac prawie codziennie.
.
nie doluj mnie - ja juz prawie go kupilam
chce go miec nooooooo

moze moj sie nie popsuje co

maly dzis masakra caly dzien placze, tyle rzeczy mialam do zrobienia i wszystko na raty ehh
Stary 2009-08-19, 16:49   #673
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
nie doluj mnie - ja juz prawie go kupilam
chce go miec nooooooo

moze moj sie nie popsuje co

maly dzis masakra caly dzien placze, tyle rzeczy mialam do zrobienia i wszystko na raty ehh
to sobie kup
Mnie tez swego czasu zachwycil design
Tylko naprawde sporo osob narzeka na LG
Moze poczytaj sobie jeszcze jakies opinie w necie?
Stary 2009-08-19, 17:33   #674
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

a ja tez musze pochwalic mojego TZ - robi wszystko przy malym mimo, ze teraz duzo pracuje i jest bardzo zmeczony - od miesiaca w ogole nie kapalam dziecka, jakos juz tak sie ulozylo, ze kapiel nalezy do TZ i tylko on go kapie
wczoraj wieczorem pojechalam na zakupy a TZ wykapal sam malego, ubral, nakarmil i uspil
to super!!!
Cytat:
Ja byłam przepisowe pełne 2 doby, nie miałam problemów z karmieniem, Małż z nami całe dnie siedział od rana do wieczora a też ryczałam

My też się sprzeczamy, ale raczej z mojej winy , tak jak przez całą ciążę hormony były w uśpieniu, tak teraz wybuchły ze zdwojoną siłą . Aż sama jestem na siebie zła za te humory, bo właśnie TŻ sprząta, gotuje, robi zakupy, przewija w nocy za każdym razem i w dzień od czasu do czasu, a ja i tak jakaś taka jestem , muszę się poprawić.

Co do bioderek - tak, dostaliśmy zalecenia, żeby się nie popsuło . Przy co drugiej-trzeciej zmianie pieluszki kazał doktor położyć obie dłonie na nóżkach i trzymać przez 10-15 sekund, jak nosimy, żeby rękę w kroku trzymać, a nie nóżki razem, odradzał zawijanie w rożek, jak kładziemy na brzuszku, to też rozchylać nóżki na żabkę i lekko przycisnąć pupkę w dół. Ogólnie chodzi o to, żeby nóżki były odwiedzione, a nie złączone. Ponieważ Kubuś dużo śpi na boczku, te ćwiczenia przy zmianie pieluszki trzeba robić częściej.
to pewnie przez te hormony ... ja do tej pory mam takie dni, ze mogłabym cały czas tylko ryczeć i wszystko mnie wkurza ... i nawet jedno głupie słowo Małża a ja juz mam łzy w oczach

dziękujemy za dorbe rady co do bioderek
my idziemy dopeiro we wrzesniu - wczesniej lekarz idzie na urlop

Cytat:

no ładnie sobie "mała" rosnie

a te krosteczki to jaka wyglądają? Bo mój Bartek też ma takie na buzi - niby go nie przegrzewam i potówek nie powinien mieć a jednak co chwile mu coś wyskakuje
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki
Mama wykupiła w aptece Debridat i dałam wczoraj razem z wieczornym mleczkiem. Wczoraj mały był nadzwyczaj spokojny, gaworzył sobie, ciagle sie do wszystkich usmiechał (robi sie coraz bardziej kontaktowy i ciekawy swiata, jutro konczy 2 miesiace), przez cały dzien ani razu nie zapłakał. Nie wiem czy miał lepszy dzien czy poprostu ten Debridat zadziałał na kolki. Wczoraj tez mu w mleczku na noc podałam i jak naazie jest bardzo grzeczny. Nie wygląda żeby dokuczał mu brzuszek.

Ja jeszcze nie próbowałam tych pieluch z Rossmana ale mam taki zamiar. Szukam tanich a dobrych. Do tej pory używaliśmy Pampersa, Huggisy, Dada z Biedronki (bardzo dobre), i z Kauflandu (jeszcze nie zakładałam małemu ale wydaja sie fajne). Chce jeszcze kupić z Tesco, Lidla i Rossmana.
Aha jesli uzywacie chusteczek nawilżających to polecam te z Biedronki. Sa naprawde świetne za jedyne 3,99 zł a w promocji były nawet za ok 3,60 zł. Są 3 rodzaje, ale najfajniejsze to lawendowe Nie podrazniają pupki, ślicznie pachną, są dobrze nasączone.
ale z tego Kubusia śpioch ... czemu mój Bartuś nie ma tego po mamusi ... ja bym mogła spać i spać ... a On co chwile się budzi

a teraz własnie czekam az się obudzi i jakoś mu się cudownie śpi nic go nie rusza! Przyniosłam go z wózka ... do pokoju mamy - pospał poł godziny ... teraz wzięłam do siebie na górę i dalej śpi
Cytat:

fajny ... ale skoro MARIOLA mówi ze się psuje to nie wiem
ja kupiłam wczoraj Motorole U9 ... fajna jest ... i rózowe też są
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Czesc. Jakich dniach? Wyszlam po 22 godzinach po porodzie. Szybko ale nie zaluje.
Pozdrawiam.
no pięknie! 22 godziny!
Cytat:

Kiedy idzie się do pediatry pierwszy raz? Właśnie rozpoczęłyśmy trzeci tydzień i siostra mi mówi, że trzeba iść do lekarza, ale położna, która była u mnie w tamtym tygodniu nic takiego nie mówiła.
chciałam zadać to samo pytanie ... muszę w końcu zakupic jakiś krem

my do pediatry szliśmy jak Bartek miał dwa tygodnie ... a potem jak skończył 4 ... i teraz mamy iść na szczepienie po 6 tygodniach

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 17:34   #675
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Mój zostawia mi wszystko na mojej głowie, uważa że jak zrobi zakupy i obiad to powinnam go całować po stopach
Coraz częściej się tylko kłócimy, o to że nie posprzątane, o noszenie małego ( po godzinie ciągłego noszenia prawie 5 kg mój kręgosłup i ręce bardzo mnie bolą, a dodatkowo robią mi się większe żylaki) i o inne duperele
Tak bardzo chciał mieć dziecko, a sam jeszcze dzieckiem jest

Dopisuję się do powyższego pytania
Takim sposobem odbijania jak wyżej nie spałam dzisiaj za wiele
gdyby moj to robil to ja bym go zdecydowanie calowala po stopach...i nie tylko he he he
A tak na zakupy ja-bo on nie ma prawka, no i gotuje ja.
Wczoraj pojechalam na zakupy i mala mu marudzila i byla mala potyczka slowna.Na wieczor przyznal mi racje, bo dopoludnia twierdzil ze bylo co jesc i zakupy byly zbedne( a w lodowce byly tzw.smieci...jakis pasztet, jakis ser, puszka rybna i takie tam)
Wiec jak wrocil z pracy i poprosil ładnie czy zrobie mu kolacje, to z wielka przyjemnoscia zapytalam "z czym chcesz kochanie...a z reszta pasztet jest"
Mina-bezcenna, bo w lodoweczce same rarytasy, wedlinka, warzywka,serki,jogurty itp
No i potem przyznal ze ponioslo go, ze mala marudzila, nie umial jej pomoc.A ja jeszcze go poprosilam zeby wstawil ziemniaczki i mizerie zrobil w czasie jak mnie nie bedzie no i ze nie podołał, bo Laurka mu nie pozwoliła, a potrzebowal na to zaledwie 10min...
No coż...z czasem mysle ze dojdzie do wprawy a tak tymczasem nie bedzie mial odwagi pytac dlaczego cos tam nie zrobione

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
A ile razy dziennie?
hmmm jakby to obliczyc
zakladajac ze dzien zaczyna o 8mlekiem i konczy okolo 20 mlekiem to wychodzi jakies 5 porcji
srednio domaga sie co ok3h, ale jak spi to jej nie budze

Cytat:

mi sie podobaja tylko nokie.Wizulanie i w uzytkowaniu.
Choc zdazylo mi sie skusic na jakis inny tel bo podobal mi sie design to zalowalam i wracalam do nokii

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam.
no tak Pl to jest troszke inaczej.Ania chyba nie zauwazyla ze za granica jestes.
Cass ja pamietam jak pisalas o Kubusiowym braku apetytu.Nic tak nie cieszy mamuni jak najedzone i zadowolone dzieciątko.
Ja testuje espumisan...ale mimo to sie prezy i płacze.Czy to powinno łagodzic czy calkowicie niwelowac ?
Moze polozna by mi recepte wystawila na ten Debridat...
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 17:37   #676
Ania0104
Zakorzenienie

a chciałam jeszcze zapytać ... macie moze jakieś sposoby, żeby dziecko nie trzymało główki tylko na jednej stronie???
Bartek upodobał sobie lewa stronę i coś mi się wydaje ze juz ma główkę płaską ... przekręcam go co chwile na prawo, podkładam pieluche ... ale On się powykręca, powierci i już lezy na lewej cwaniak mały

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 17:48   #677
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

to pewnie przez te hormony ... ja do tej pory mam takie dni, ze mogłabym cały czas tylko ryczeć i wszystko mnie wkurza ... i nawet jedno głupie słowo Małża a ja juz mam łzy w oczach
ciekawe skad to sie bierze... ze kazda skok poziomu hormonu ma a jedna strzeli depresja a druga nie.
Ja od chwili porodu jestem przeszczesliwa mamusia, spelniona kobietka.Coreczke pokochalam od pierwszej chwili jak ją zobaczyłam.Ogromna przyjemnosc sprawia mi opieka nad nia,pielegnowanie, chwile spedzon razem.Mamy swoje male rytualy np przed kąpiela na naguska na łożeczku sie tulimy, ja ją masuje jak brzuszek ja boli,opowiadam glupoty i spiewam.
Nie irytuje sie na nia ze czasem po 30min czekam az jej sie odbije.Na wszystko mam czas,nigdzie mi sie nie spieszy.
W nocy tez wstaje do niej bez zajakniecia i tez sie wtedy nie spiesze.(Męża wciągnęłam we wstawanie co 2 noc, zeby wiedzial jak to jest i poczul smak ojcostwa Zeby nie byl wyzuty z obowiązków)
Mąż mnie nie wkurza ani nie fika, bo wie ze zaraz bedzie mial milion pytan w stylu co zrobic bo placze, a wtedy bym mu nie pomogla
A na powaznie on tez jest szcesliwym tatusiem, tylko moze spokoju wewnetrznego mu brakuje i wiary ze potrafi jej pomoc, a kolki to sila wyzsza i nie bardzo jest jak pomoc.
Oprocz wczorajszej potyczki jeszcze sie nie poklocilismy...ale pewnie do czasu.
Gdyby trzeba bylo ją nosic itp to pewnie halas by byl, bo kazdemu by sie wadawalo ze teraz tamtego kolej.

Tak wiec stweirdzam ze macierzystwo to piekna sprawa.O wiele lepszy stan ducha mam niz w ciazy, bo w ciazy fizycznie srednio sie czulam.Teraz zostalo mi jakies 10kg do zgubienia a mimo to dobrze mi w swojej skorze.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
a chciałam jeszcze zapytać ... macie moze jakieś sposoby, żeby dziecko nie trzymało główki tylko na jednej stronie???
Bartek upodobał sobie lewa stronę i coś mi się wydaje ze juz ma główkę płaską ... przekręcam go co chwile na prawo, podkładam pieluche ... ale On się powykręca, powierci i już lezy na lewej cwaniak mały
Siostra nie pamietam co ale cos podlozylapod materac, to bylo cos wysokiego,ze jak maly chcial obrocic glowke to gorka bylatak wysoka ze nie dawal rady.

Stary 2009-08-19, 18:20   #678
majka versace
Zadomowienie

Witam I melduje że troszke mi lepiej... jeszcze nie do końca mi przeszło ale już nie płacze. Jeszcze mi sie zbiera ale potrafie już nad tym zapanować. Pewnie pogoda ma też na to wpływ bo słoneczko wyszło i odrazu mi lepiej. Dziś rodzinka odleciała do domu, mąż od wczoraj wrócił do pracy więc sama jestem z Adriankiem. Pracuje nad ułożeniem sobie jakiegoś planu działania na dzień i na noc.

W sumie to Adrianek jest grzeczny ale już coraz częściej zaczyna mi się "psuć" Najbardziej stresuje mnie noc bo on sie budzi co ok.3 godz. na jedzenie. Najpierw go przewijam a potem lece po butelke i karmie. On zasypia przy jedzeniu ale musze go "odbić" i to go wybudza a jak go wkładam do łóżeczka to już wogóle jest rozbudzony. Naszczęście nie płacze ale za to jęczy, stęka, wydaje śmieszne i dziwne dźwięki w czasie snu. Co mnie oczywiście budzi bo myśle że może sie dławi czy coś sie dzieje. A jak podchodze do łóżeczka to sie okazuje że on śpi i we śnie tak robi Czy wasze dzieci też tą pierwszą faze snu maja taką niespokojną? Czy odrazu zasypiają snem kamiennym?

Widziałam że była mowa o krostkach na buźce... mój też tak ma Taki bidulek z niego, a miał taką śliczną cere na początku... Czym to jest spowodowane, wiecie może?

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 18:36   #679
katarzynka00
Zakorzenienie

Moja corcia robi dokladnie tak jak opisujesz.

Stary 2009-08-19, 18:46   #680
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Moja corcia robi dokladnie tak jak opisujesz.
I jak ty na to reagujesz? Mój potrafi tak z godzine zanim normalnie zaśnie. A ja przez ten czas nie moge oka zmrużyć bo mnie to wytrąca z równowagi

Jest na to jakiś sposób?

Stary 2009-08-19, 18:56   #681
majka versace
Zadomowienie

I jeszcze moje 2-tygodniowe już serduszko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2388_resize.jpg (51,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2403_resize.jpg (30,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2468_resize.jpg (38,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2489_resize.jpg (64,2 KB, 29 załadowań)

Stary 2009-08-19, 19:01   #682
katarzynka00
Zakorzenienie

Godzinke to jej to nie zajmuje.
Po karmieniu i odbiciu odkladam ją do łóżeczka, gaszę lampkę i sama udaje się do łóżka w którym leżę i czekam aż zaśnie.Własciwie to nie wiem ktora pierwsza zasypia,...chyba ja, bo jakby sie miala rozplakac to zaraz po odlozeniu a tak
powierci się,pokręci, postęka,popopiskuje, noskiem powietrze dziwnie zassie , zrobi kilka szybszych wdechów i wszystko wlasciwie przez sen.
Nie martwi mnie to bo nie sprawia jej to trudnosci ani bolu, na swoj sposob jest to nawet slodkie
Acha
robi tez to w druga strone, czyli jak sie ma obudzic, to wybudza sie i wybudza.Jedna nóżka w krainie snu, druga wraca do rzeczywistosci.Wtedy wstaje zobaczyc czy ona robi to przy otwartych oczkach,obudzona i sie nie domaga jedzonka, a ona tak przez sen.Moze w ten sposob odreagowuja dzien, przezycia, bodzce...nie wiem
Robi tak najczesciej w srodku nocy po karmieniu i rano przed 1poranna pobudka.Inne drzemki normalnie wygladaja

Adraianek -urodziwym chlopcem jest Kawalerek dla Laurki, tylko troche daleko mieliby do siebie

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-08-19 o 19:08
Stary 2009-08-19, 19:19   #683
majka versace
Zadomowienie

Mój też nie robi tak za każdym razem, przeważnie w nocy i czasem też w ciągu dnia (np. w tej chwili co chwile coś popiskuje a ja sie odwracam czy mu się krzywda nie dzieje a on śpi). Ja chyba przewrażliwiona jestem

Stary 2009-08-19, 20:52   #684
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie używam niczego, a pewnie powinnam

My byliśmy u pediatry, jak Kubuś skończył 2 tygodnie, dostaliśmy receptę na Vigantol (do stosowania od 3 tygodnia) i Cebion (od 6-go).

Cytat:
Ja uzywam filtrow zawsze na wszystkie odsloniete czesci ciala. Avene z filtrem mineralnym.
Mariola, a możesz wstawić jakieś linki, których konkretnie używasz?

Cytat:

dziękujemy za dorbe rady co do bioderek
my idziemy dopeiro we wrzesniu - wczesniej lekarz idzie na urlop
Też zwalam na hormony , trudne to jest
Proszę , przekazuję, co lekarz zalecił

Cytat:
Ja testuje espumisan...ale mimo to sie prezy i płacze.Czy to powinno łagodzic czy calkowicie niwelowac ?
Moze polozna by mi recepte wystawila na ten Debridat...
Ja właśnie dziś wróciłam z receptą na Debridat, od jutra testujemy

Cytat:
Ania, u mnie to samo z główką , sposobów brak

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 20:56   #685
Malga19
BAN stały

witajcie!!!!!!!!!!!!:jupi :

ale sie za wami stesknilam

Wielkie GRATULACJE DLA dziewczyny ktore juz urodzily....

U mnie wysmienicice...ciaza rozwija sie wspaniale wrecz ostatnie 2 tygosdnie spedzila nad morzem z Pawlem....Fajnie bylo...nawet bardzo...

a i znamy juz plec naszego skarba....bedzie 3 dziewczynka heeh

czyli córka.... Zuzia albo Zosia....

Pawel myslam ze ebdzie chlopiec ale niestety nie...heheh

buziaczki kochane
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 21:54   #686
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kurcze maly caly dzien plakal
jakby jeszcze gorzej po tym sab simplexie bylo ehhh

Cytat:
to sobie kup
Mnie tez swego czasu zachwycil design
Tylko naprawde sporo osob narzeka na LG
Moze poczytaj sobie jeszcze jakies opinie w necie?
no czytalam wlasnie i sa rozne - jedni narzekaja na wiele rzeczy a inni chwala - ile ludzi tyle opinii
Cytat:
oooj uwazaj z tym - ja teraz uwazam bardzo bo Eryk jak byl maly trzymal glowe na jednej stronie i tez mu sie troche splaszczyla i potem sie okazalo, ze musielismy jezdzic z nim na rehabilitacje przez dlugi czas

sa takie specjalne podporki dla dzieci, nie wiem jak to sie nazywa - popytaj w hurtowni

a ja mojemu malemu robie tak, ze jak juz mocno spi to mu przekrecam glowe na druga strone
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witajcie!!!!!!!!!!!!:jupi :

ale sie za wami stesknilam

Wielkie GRATULACJE DLA dziewczyny ktore juz urodzily....

U mnie wysmienicice...ciaza rozwija sie wspaniale wrecz ostatnie 2 tygosdnie spedzila nad morzem z Pawlem....Fajnie bylo...nawet bardzo...

a i znamy juz plec naszego skarba....bedzie 3 dziewczynka heeh

czyli córka.... Zuzia albo Zosia....

Pawel myslam ze ebdzie chlopiec ale niestety nie...heheh

buziaczki kochane
witaj gratuluje coreczki o matko to juz 20 tydzien? ale ten czas leci
Stary 2009-08-19, 22:41   #687
katarzynka00
Zakorzenienie

A my dzis dopiero po kapieli...
No tak spala snem kamiennym, znowu na brzuch ja kładłam w nadzieji ze sie zbudzi a przespala na nim ponad 1,5h gdzie szla masa baczkow wiec plus z tego tez jakis byl
Jak juz zadecydowalam ze kąpiel na spiocha to sie obudzila.Mąż juz karmi, ciekawe czy zasnie za chwile.( ooo nie zasnie.Jeszcze trzba wymieść kupke. hurra ze poszla bez placzu i wyginania Ale przyziemne rzeczy mnie ciesza
Laura ma kolki o stalej porze.Właściwie wypada to 2x w ciagu dnia.Tak wiec podalam dzis espumisan przed 1kolka i ten czas przespala.Druga miewa w okolicy kąpieli, wiec na pol godziny przed dostala kolejne 10kropel i tak spala i mysle sobie czy moze Espu. ma takie dzialanie... czy to zwykly przypadek ze przespala 2kolki ?(a wlasciwie ich czas)
Jutro zrobie tak samo i zobacze czy to przypadek czy cos w tym jest.
Mialam posprzatac domek, bo polozna z dzis na jutro przelozyla wizyte, a tymczasem odkurzacz stoi i sie nie doczekal a i ja zaraz ide do kapieli i tyle z porzadkow.Rano rusze z tzw.kopyta i posprzatam.
Dobranoc

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-08-19 o 22:43
Stary 2009-08-19, 23:02   #688
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dziekuje wam za slowa pocieszenia mama kupila mi jakas herbatke na uspokojenie i relaks -moze podziala ale z dnia na dzien czuje sie lepiej....

Pisalyscie o spaniu na brzuszku-moja mała uwielbia spac w takiej pozycji i sama sobie glowke przekreca na boki, a jak poloze ja na boczku to sie przekreci na brzuszek
wrocil jej wiekszy apetyt wiec chyba zdrowieje- z katarkiem jeszcze walczymy ale juz schodzi powoli
tylko ze w nocy mala budzi sie co 2 godziny i wez tu sie wyspij......a picie mleka, odbicie itd zajmuje jej godzine......

ja nareszcie wzielam sie za siebie tzn. za moje przebarwienia na twarzy , bo w ciazy nie moglam nic zdzialac- kupilam Glyco-A z 12% kwasem glikolowym, krem wybielajacy bioderma bo byl za polowe ceny, a mam zel neostraty ktory kupilam na jesien zeszlego roku i odstawilam w ciazy.......wiec mam nadzieje ze cos ruszy

acha mamy juz nasze pierwsze nowe lozko do sypialni i dzisiaj 1 nocka na nowym lozku i materacuwiec ide juz sie polozyc bo glodomorek zaraz sie wybudzi

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 00:17   #689
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
(...)W sumie to Adrianek jest grzeczny ale już coraz częściej zaczyna mi się "psuć" Najbardziej stresuje mnie noc bo on sie budzi co ok.3 godz. na jedzenie. Najpierw go przewijam a potem lece po butelke i karmie. On zasypia przy jedzeniu ale musze go "odbić" i to go wybudza a jak go wkładam do łóżeczka to już wogóle jest rozbudzony. Naszczęście nie płacze ale za to jęczy, stęka, wydaje śmieszne i dziwne dźwięki w czasie snu. Co mnie oczywiście budzi bo myśle że może sie dławi czy coś sie dzieje. A jak podchodze do łóżeczka to sie okazuje że on śpi i we śnie tak robi Czy wasze dzieci też tą pierwszą faze snu maja taką niespokojną? Czy odrazu zasypiają snem kamiennym?

Widziałam że była mowa o krostkach na buźce... mój też tak ma Taki bidulek z niego, a miał taką śliczną cere na początku... Czym to jest spowodowane, wiecie może?
Majko, ciesze sie, ze czujesz sie juz lepiej i zycze dalszej poprawy samopoczucia. Jedna depresyjna wizazanka w watku wystarczy
Adrianek jest przesliczny!!!
Antonio spi dokladnie tak, jak opisujesz. Na dodatek wczesniaki zazwyczaj sa jeszcze glosniejsze i na poczatku, gdy przywiozlam malenstwo do domu spalismy przy zaswieconej lampce, bo musialam sie nauczyc, ze nic zlego sie nie dzieje. Teraz, nie wiem jak to robie, ale robie, rozrozniam juz jego jeki itp, wiem, ktore oznaczaja, ze jest glodny i sie budzi, a ktore sa typowe.
Cytat:
Mariola, a możesz wstawić jakieś linki, których konkretnie używasz?
Ja akurat mam TEN, bo trudno mi bylo kupic u mnie cos z filtrem mineralnym.
Cytat:
Dziekuje wam za slowa pocieszenia mama kupila mi jakas herbatke na uspokojenie i relaks -moze podziala ale z dnia na dzien czuje sie lepiej....

Pisalyscie o spaniu na brzuszku-moja mała uwielbia spac w takiej pozycji i sama sobie glowke przekreca na boki, a jak poloze ja na boczku to sie przekreci na brzuszek
wrocil jej wiekszy apetyt wiec chyba zdrowieje- z katarkiem jeszcze walczymy ale juz schodzi powoli
tylko ze w nocy mala budzi sie co 2 godziny i wez tu sie wyspij......a picie mleka, odbicie itd zajmuje jej godzine......

ja nareszcie wzielam sie za siebie tzn. za moje przebarwienia na twarzy , bo w ciazy nie moglam nic zdzialac- kupilam Glyco-A z 12% kwasem glikolowym, krem wybielajacy bioderma bo byl za polowe ceny, a mam zel neostraty ktory kupilam na jesien zeszlego roku i odstawilam w ciazy.......wiec mam nadzieje ze cos ruszy

acha mamy juz nasze pierwsze nowe lozko do sypialni i dzisiaj 1 nocka na nowym lozku i materacuwiec ide juz sie polozyc bo glodomorek zaraz sie wybudzi
I tobie zycze poprawy samopoczucia. Ciesze sie, ze Malutkiej juz lepiej.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-08-20 o 00:45
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 00:50   #690
arinitti
Raczkowanie

hej ,

pozdrawiam w przelocie - jeszcze nie śpię, żeby móc nakarmić w nocy moje maleństwo, bo rzeczywiście to wstyd, że tak to zaniedbaliśmy z małżem, nawet praca i zmęczenie nas nie usprawiedliwiają.

Co do wagi, którą ważę Marysię, jest to wyrób firmy Topcom (www.topcom-kidzz.com), dostępny w sklepie internetowym poduszka dla maluszka - podobno najlepsza na rynku jeśli chodzi o niespecjalistyczny sprzęt tego typu, ale nie jestem z niej zadowolona - pokazuje różne wyniki, ważę małą po kilka razy.
arinitti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości