![]() |
#2611 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Domi najlepiej olać rodzinke i cieszyć się ślubem
![]() Bravurko piękna wiadomość ![]() pozdrawiam mamusie ciekawe jak tam Marta na usg co jej wyszło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do farby i paneli, jesli moge doradzic.Kupujecie gotowa farbe czy biala i do tego barwniki?Bo moim zdaniem lepiej kupic mniej farby, a potem dokupic, jesli bedziecie kupowac gotowa, dlatego, że wbrew pozorom moze tego zostac. A z panelami to tzreba liczyc odpady, czyli 5% wiecej na pomieszczenie m2. Nam i tak zabraklo i musielismy dokupywac ![]() Cytat:
Kochana nie chce zebys przeze mnei płakała ![]() ![]() a co do myszy, to mam nadzieje, ze sie nigdzie nie zlapalas jak sie przestraszylas: ![]() Cytat:
![]() ![]() W razie czego macie NK?bo na wizazu zapewne bede wstawiala fotki "bez twarzy" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I tak naprawde ja zazdroszcze tym mamusiom, co maja wieksze brzuszki, wiec moze one tez zazdrosne ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE]I jeszcze coś było o zgadze, że niby dziecko będzie owłosione ![]() ![]() ![]() W takim razie moja córcia będzie bardzo owłosiona, hihi ![]()
![]() |
#2614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z ta zgaga, to moja mama musiala miec ja caly czas z moim bratem w ciazy. On sie nie wyprze malpich przodkow ![]() A co z lodami??? Czemu niby mialyby szkodzic w ciazy ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-08-20 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie te czasy, ze ukrywalo sie ciaze...teraz brzuszki sie pieknie eksponuje a nie wciska tak, zeby nie bylo widac... ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi kolezanka "zabronila mi definitywnie" (cytat) nosic naszyjniki, bo sie dziecko pepowina okreci i cos tam jeszcze z ogniem mam uwazac, bo dziecko bedzie mialo ogien..... ![]() Od tej pory za kazdym razem, kiedy sie z nia spotykam zakladam cos na szyje... ![]() ![]()
![]() |
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ją o to zapytałam, to mi powiedziała : " Nie wiem, tak mi się wydawało, że się nie powinno." ![]() A w czerwcu jedna z nich mi powiedziała, że jej mnie szkoda, bo nie mogę truskawek jeść, bo mogą uczulić dziecko ![]() ![]() Normalnie cyrk na kółkach. A jeszcze ta, która jest już matką, ciągle mnie upominała, żebym ciasta za dużo nie jadła, bo ona w ciąży przytyła 30 kg i nie chce, żebym ja też miała ten problem. Ja wiem, że one chcą dobrze, więc się nie denerwuję, ale czasami przesadzają ![]() Co do zgagi, to się chyba nie sprawdza. Moja mama z moim bratem miała ciągle zgagę i urodził się łysy blondynek, a ze mną zgagi nie miała, a ja przyszłam na świat z 2 cm czarnymi włosami ![]() na głowie oczywiście, tyle że potem mi wyszły ![]()
![]() |
#2617 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry kobietki
![]() Dziękuję za odpowiedzi w sprawie iPoda, powoli próbuję dojść z nim do ładu. Moja kocinka kochana niestety wczoraj odeszła ![]() ![]() ![]() Jak dla mnie to za dużo tych strat ![]() Co do rodziny, to ja jestem teraz na etapie cichych dni z mamuśką ![]() ![]() ![]() A najlepsze jest to, że kilka m-cy temu sama mi mówiła, żebym absolutnie nie przyzwyczajała meża do usługiwania mu, bo ona tak zrobiła z tatą i teraz ma ![]() Zresztą, brata tak samo nauczyła, ale on wyprowadził sie rok temu, to teraz moim TŻ sie opiekuje ![]() Nie taka straszna ta historia, ale muszę z mamuśką poważnie porozmawiać. fruziu ta sama moja rodzicielka też mi czasem takimi tekstami sypie, żebym nie jadła, bo po ciaży zostanie ze mnie wieloryb itp. Czasem mnie to wkurza, czasem to oleję. Ale na pewno nie powinny nam tak mamuśki mówić. Ja słyszałam ,ze jak ma sie zgagę w ciąży, to znaczy, że w tym momencie dziecku rosną włosy ![]() moniam co sie stało jak zaczęłaś czytać M jak Mama???? ![]()
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naszyjniki powiadasz ![]() ![]() ![]() A ogien sie dziecku przyda jak juz bedzie dorosle ![]() Tak swoja droga, moze dlatego Niemcy sa tak oschli, bo im ognia brakuje ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-08-20 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z drugiej strony ja dbam, w sumie bardzo dbalam przed ciąża o włosy wiec jesli dziewczynka to musi miec piekne włosy po mamusi ![]() Cytat:
Sexy pogadaj z mamuska, bo faktycznie ciezko Ci bedzie wychowac Tz, jesli nawet ona ma usluguje. Niech Ci lepiej pomoze go nauczyc porzadku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Zakorzenienie
|
Sexy przykro mi z powodu kotka
![]() Cytat:
![]() |
#2621 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi kochana... ![]() ![]() ![]() Masz racje - za duzo tych strat, ale jestesmy wszystkie silne i damy rade...kto jak nie my...? ![]() Cytat:
Oj to niedobrze...mama musi zrozumiec, ze to twoj maz i to twoj "plan wychowania" jest najwazniejszy...Moze troche czasu jej to zajmie, ale na pewno w koncu sie przyzwyczai... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ona miala chyba na mysli raczej jakis "zly" ogien...nie jestem pewna, bo nie rozwijalam tematu a z mojej miny ona tez wyczytala, ze moze lepiej siedziec juz cicho... ![]() Cytat:
Moja dzidzia moze miec po tz'cie wlosy...Portugalczycy maja ladne i mocne wlosy ![]() ![]()
![]() |
#2622 |
Rozeznanie
|
Kilka moich koleżanek też zabroniło mi chodzić w wisiorkach i koralach, a nawet paskach do spodni, bo właśnie dziecko będzie owinięte pępowiną
![]() A jedna nawet twierdziła, że jej to ginekolog powiedziała! ![]()
#2623 |
Zadomowienie
|
Bravurko super wieści bardzo się cieszę
![]() ![]() Domi-ślub to wasz dzień pamiętaj to wy jesteście najważniejsi a tobie nie wolno się denerwować Na nasz ślub nie przyszedł mój ojciec ani babcia z dziadkiem i wcale się tym nie przejmuje to po prostu ich problem kochana to dla nich wstyd że nie przyjdą ![]()
#2624 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A wiecie co jest najgorsze,że to same baby się nakręcają z wagą,kilogramami itp.a przeceiż każda kobieta powinna zrozumieć drugą,która ma maleństwo pod sercem. Cytat:
Może twoi teściowie też jeszcze zmienią zdanie. Też lubię eksponować mój brzunio,tym bardziej,że teraz z dnia na dzień widzę jak robi się większy(wypycha mi pępek ![]() Sexy body,wytłumacz mamie dlaczego irytuje Cię jej zachowanie,powinna zrozumieć, tym bardziej,że sama zrobiła ten sam błąd. Mam jeszcze prośbe,mogłabyś jeszce raz podać linka do tej stronki z serialami? objadam sie miętową czekoladą,pyycha |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zadomowienie
|
a dziękuję za obstawianie płci
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2626 |
Raczkowanie
|
No niezłe te "ciążowe przepowiednie"
![]() A ja tak z innej beczki... Zaczęłam ostatnio się zastanawiać jakie łóżeczko kupić Małej... Sporo tego oglądałam i zainteresowała mnie opcja łóżeczko z funkcją bujania, czyli takie łóżeczko i kołyska w jednym. Myślę sobie że to może być fajna sprawa, ale z drugiej strony sama nie wiem... Może lepsze takie zwykłe? ![]() No i jakie Wy macie/planujecie mieć łóżeczka? 120x60 czy raczej 140x70? ![]()
#2627 |
Zakorzenienie
|
Gissh mnie sie wydaje, ze kołyska/koszyk to tylko dla niemowlaka na pierwsze tygodnie. Potem potrzebne jest (w miare rośnięcia dzidzi) stabline łóżeczko, więc lepiej kupic takie, które Ci posłuzy ze dwa lata od momentu narodzin. Chociaz zastanawiamy sie z Tz czy na te pare tygodni nie kupic kosza, żeby stalo przy naszym łózku a potem łózeczko jak Dzidzia bedzie starsza. Bo mozna to i to, ale tez nie wiem czy nas bedzie stac na takie eksperymenty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Raczkowanie
|
Domi dlaczego miałam się nie łapać nigdzie... wiesz teraz nie pamietam bo sie tak mocno wystraszyłam że jak krzykłam to na bank w bloku obok słyszeli... serce przy gardle, więc nie pamiętam zbyt duży szok. Babcia też coś mówiła o dotykaniu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zadomowienie
|
Bo poniewaz podobno jak kobieta w ciazy przestraszy sie myszy i zlapie sie gdzies to jej dzidzia bedzie miala w tym miejscu znamie.. takiego owlosionego piprzyka tzw Myszka (ja mam na rece);]
#2630 |
Raczkowanie
|
To jest mój brzusio -grubasek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Raczkowanie
|
No nie żartujcie, to są tylko przesądy, chyba?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Zadomowienie
|
moja mama wystraszyła się psa i złapała się znogę i ja mam tam właśnie myszkę
![]() ![]()
#2633 |
Zadomowienie
|
hm nie wiem co to jest i nie wiem czy sie sprawdza;p
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
Moja mama z babcia tez twierdza, że to prawda. A jak sie zobaczy ogien i sie przestraszy i zlapie w jakies miejsce to w tym miejscu moze byc taka poparzona skóra
![]() W sumie moja babcia mi mowila, ze to trzeba uwazac do pierwszych ruchow, bo wszytsko "przykleja sie do dziecka" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to byle czego jak sie wystraszy to sie tak ma :O???? bo mnie wystraszyl wujek i zlapalam sie obiema rekami za twarz:O myslalam ze tylko myszy sie to dotyczy...
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z wlosami u nas tez moze byc taki numer jesli corcia odziedziczy wlosy po babci - mojej mamie, ktora jest jasniutka blondynka ![]() Gissh, ja kupilam lozeczko 60x120. Na 2 lata bedzie jak znalazl, a potem kupimy normalne lozko duze. Zreszta zobaczy sie czy za te 2 lata nie bedzie musu kupienia nowego lozka dla corci, bo moze pojawi sie rodzenstwo ![]() ![]() Dzis zrobilam juz ostatnie zakupy ubrankowe dla corci. Kupilam 2 kaftaniki, 2 pary spodenkospoichow i jedne spiochy. Ok, za tydzien jade do Polski, gdzie rodzice maja pare tych rzeczy, ktore kupilam na allegro, plus dostane cos od znajomej, ale mialam jakies takie schizy, ze gdyby akcja zaczela sie jeszcze przed wyjazdem, to nie mialabym w co ubrac malenstwa.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-08-20 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to w koncu z tymi zabobonami jest. Zobaczymy po porodzie
![]() natomiast zgodziłabym się z przesadem, że słodkie sie je na dziewczynke. U mnei to sie sprawdzilo w 100%, a ja nie przepadalam za slodyczami wczesniej. I to ostatnimi tygodniami. Wlasnie zostaly mi ostatnie dwie kostki Milki jogurtowej a dopiero otworzylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Rozeznanie
|
Mi babcia mówiła, że w ciąży nie wolno się na nikogo "zapatrzeć" tzn. długo się przyglądać lub patrząc na kogoś wystraszyć się, bo dziecko może być podobne do tego kogoś albo odziedziczyć po nim jakiś wyraz twarzy, minę lub co gorsza cechę charakteru
![]() Na szczęście my chyba najczęściej w TŻetów się wpatrujemy ![]() Chociaż, może spróbuję wpatrywać sie w fotę Collina Farella ![]() minnie to samantha podawała tego linka, jest kilka stron wcześniej. Ja się przyznaję bez bicia, że nie umiem wklejać linków ![]() ![]() A z mamuśka porozmawiam, tylko najpierw muszę z TŻ wypracować wspólne zdanie. A z nim przez te 2 tygodnie było ciężko, tekstami rzucał takimi że ho ho, już go miałam w któryms momencie dość ![]() ![]()
#2639 |
Zakorzenienie
|
Sexy, z komputerami tak juz jest. One sa w stanie zaskoczyc nawet najlepszego informatyka
![]() A co do samych zabobonow, to sie ciesze, ze moja rodzina jakos nie przyklada do tego wagi, zreszta ja sama twierdze na przyklad, ze czrne koty to przynosza wlasnie szczescie ![]() ![]()
#2640 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sliczny ![]() Ja wlasnie wrocilam z miasta...u nas jest 37 stopni..... ![]() Kordonek juz kupiony i jak zjem to zabieram sie za czapeczki...najwyzej kupie nowe jak cos... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.