Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-05, 16:10   #661
Ewcia300590
Raczkowanie

Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

Cytat:
Napisane przez AAANNNIIIAAA Pokaż wiadomość
ja się wybieram na UM ale na niestacjonarne. na dzienne zabrakło mi pkt;(
Oooooj . No ja też bardzo się bałam, że się nie dostanę, jak zobaczyłam punktację na pierwszej liście rankingowej. Sama nie mogłam uwierzyc jak zobaczyłam druga .
Idziesz na niestacjonarne tzn, że nie będziesz mieszkała w Poznaniu tylko dojeżdżała na weekendy? O ile oczywiście jesteś z poza tego miasta .
A moze słyszałas jakieś opinie na temat naszego kierunku na UM? Przeglądałam w internecie ale bardzo niewiele znalazłam. Jeśli już coś było to jakieś stare wątki sprzed lat, na których pisze, że jest tragedia i że nie wiedzą nawet czego mają uczyc :/.
Ewcia300590 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 17:05   #662
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

ja studiuje w Poznaniu kosmetologie ale na prywatnej

Za to mam wykladowcow, ktorzy wykladaja na medycznej i mowia że my to pikus, łatwizna, na medycznej dziewczyny trudno maja.
Stary 2009-08-05, 18:01   #663
Ewcia300590
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
ja studiuje w Poznaniu kosmetologie ale na prywatnej

Za to mam wykladowcow, ktorzy wykladaja na medycznej i mowia że my to pikus, łatwizna, na medycznej dziewczyny trudno maja.
A na którym jesteś roku? Jesteś zadowolona, że wybrałaś akurat ten kierunek?
Ja się bardzo boję, wszędzie się mówi, że to takie przyszłościowe itd ale z drugiej strony to zapotrzebowanie na kosmetologów na polskim rynku pracy jest mniejsze niż na kosmetyczki po kursach . Oczywiście kierunek pokrywa się z moimi zainteresowaniami, to dobrze rokuje bo swoją prace trzeba lubic, ale powszechnie wiadomo, że to nie wszystko przecież.
A ci wykładowcy z którymi masz zajęcia to tacy ludzcy czy jacyś wariaci ??
Stary 2009-08-05, 19:06   #664
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

tutaj wylalam swe zale http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=328229&page=3

kierunek - jak najbardziej tak! uczelnia hmm mam zastrzezenia.

jestem na III roku
przyszlosciowe taaa.... tyle sie slyszy, w praktyce inaczej to wychodzi. Poza tym, jakas moda sie zrobila na kosmetologie
Stary 2009-08-05, 19:07   #665
0kasia10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DevilInside Pokaż wiadomość
Wenus ja już kosmetologię mam za sobą ... i gdybym miała drugi raz wybierać to napewno bym nie chciała dwa razy wdępnąć w to samo gówno Teraz mam w planach wiele lat studiów podyplomowych, bo tak naprawdę ten zawód staje się takim bez żadnej przyszłości. Nie narzekam ... pracuję w ekskluzywnej klinice, wykonuję wszytskie zabiegi (tradycyjna kosmetyka, lasery, endermologia itp), mam mnóstwo szkoleń ... i mogę powiedzieć, że czuje się szczęśliwa bo wykonuję zawód który naprawde lubię ... ale nie wyobrażam sobie siebie np. za 20-30 lat ciągle za fotelem

Kilka lat temu jak wchodziła kosmetologia jako nowy kierunek...wiele się mówiło, wiele obiecywało ... a tak naprawde czy kosmetyczka, czy kosmetolog - to jedno i to samo. Nie rozumiem skąd niby wyższość kosmetologów nad kosmetyczkami, bo mamy dokładnie ciągle takie same uprawnienia w tym zawodzie ... chyba tylko ze schorowanych ambicji kosmetologów Wiedza jak to wiedza ... mam kontakt z wieloma osobami po kosmetologii, a nieraz poziom ich wiedzy jest zastraszający! i czasami wręcz niebezpieczny dla samych pacjentów Ja osobiście przenosiłam się z jedenej uczelni na inną bowiem poziom wiedzy w tej pierwszej nawet jak dla mnie prostego kosmetologa był żenujący, zatem zalezy jakie są Twoje oczekiwania względem samej siebie ... i ile masz szczęscia oraz gdzie trafisz

Jeżeli poziom wiedzy na zagranicznych uczelniach jest żenujący, to poszukaj naprawde dobrej uczelni w PL, a jeżeli masz trafić do byle jakiej w PL tak jak mi się to przytrafiło za pierwszym razem to równie dobrze możesz studiować za granicą. Napewno studia dzienne sa setki razy lepsze od zaocznych, przynajmniej tam gdzie ja skończyłam studia

Życzę wszystkim studentkom dużo wytrwałości oraz powodzenia ... bo z pracą w renomowanym gabinecie jest naprawdę ciężko
A powiedz jeśli mogę spytać, w jakim kierunku masz zamiar podjąć studia..Myślisz o dalszym rozwoju w tym zawodzie? Pytam gdyż myślę o studium kosmetycznym ( mam już jedne studia więc nie potrzebuję już więcej tytułów), ale mam obiekcje czy dobrze robię..Myslę o własnym saloniku, ale czy jest sens przebijać się przez ten gąszcz konkurencji? Czemu piszesz że nie widzisz się za fotelem za 20, 30 lat? Pytam bo sama ma 34 lata i trochę mnie przeraziłaś
0kasia10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 13:39   #666
AAANNNIIIAAA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewcia300590 Pokaż wiadomość
Oooooj . No ja też bardzo się bałam, że się nie dostanę, jak zobaczyłam punktację na pierwszej liście rankingowej. Sama nie mogłam uwierzyc jak zobaczyłam druga .
Idziesz na niestacjonarne tzn, że nie będziesz mieszkała w Poznaniu tylko dojeżdżała na weekendy? O ile oczywiście jesteś z poza tego miasta .
A moze słyszałas jakieś opinie na temat naszego kierunku na UM? Przeglądałam w internecie ale bardzo niewiele znalazłam. Jeśli już coś było to jakieś stare wątki sprzed lat, na których pisze, że jest tragedia i że nie wiedzą nawet czego mają uczyc :/.

szukam pracy w Poznaniu i będę mieszkać w Poznaniu. Pozatym zajęcia są także od 16 w piątek(tzn tak było w zeszłym roku) więc taki układ mi najbardziej pasuje.

A wiesz może jaki zakres materiału obowiązuje na tych testach z j.obcego? Bo coś bym sobie powtórzyła,ale nie mam pojęcia jaki to ma mieć charakter..
i właśnie listy z UM przyszły;]

a opinie..różne, trzeba mieć wiedze, pomysł , i szczęście / ewent. tzw. plecy;p
AAANNNIIIAAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 10:18   #667
Ewcia300590
Raczkowanie

Cytat:
szukam pracy w Poznaniu i będę mieszkać w Poznaniu. Pozatym zajęcia są także od 16 w piątek(tzn tak było w zeszłym roku) więc taki układ mi najbardziej pasuje.

A wiesz może jaki zakres materiału obowiązuje na tych testach z j.obcego? Bo coś bym sobie powtórzyła,ale nie mam pojęcia jaki to ma mieć charakter..
i właśnie listy z UM przyszły;]

a opinie..różne, trzeba mieć wiedze, pomysł , i szczęście / ewent. tzw. plecy;p
A masz już upatrzone jakieś mieszkanko??
Ja liczyłam na DS, podobno te należące do UM mają niezłe warunki, ale jak byłam w Poznaniu to uświadomiono mnie, że miejsca dostają głównie najbiedniejsi studenci medycyny w porywach do farmacji i że ja raczej nie mam szans :/. Ale nie dam się i tak złożę wniosek . Ale w między czasie rozglądam się za jakimś pokojem lub miejscem w pokoju, bo przez przypadek może wyjśc tak, że będę nocowac pod mostem .

Co do tego testu to też właśnie jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. Z tego co się doczytałam w necie zakres materiału i poziom trudności jest porównywalny z maturą pisemną na podstawie. Wg mnie to w sumie bez sensu jest ten test skoro to samo co na maturze to mogliby wziąc pod uwagę wyniki z matury, a nie narażac znów wszystkich na dodatkowy stres no i wydatki związane z dojazdem do Poznania.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-08, 14:26   #668
kici85
Przyczajenie

A moze ktos wybiera sie na WSNS w Lublinie!!!
A moze ktos ma juz jakies doswiadczenia zwiazane z ta uczelnia?!
Chetnie poznam przyszle kolezanki-studentki jeszcze przed rozpoczeciem roku
POZDRAWIAM
kici85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-08, 18:04   #669
AAANNNIIIAAA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewcia300590 Pokaż wiadomość
A masz już upatrzone jakieś mieszkanko??
Ja liczyłam na DS, podobno te należące do UM mają niezłe warunki, ale jak byłam w Poznaniu to uświadomiono mnie, że miejsca dostają głównie najbiedniejsi studenci medycyny w porywach do farmacji i że ja raczej nie mam szans :/. Ale nie dam się i tak złożę wniosek . Ale w między czasie rozglądam się za jakimś pokojem lub miejscem w pokoju, bo przez przypadek może wyjśc tak, że będę nocowac pod mostem .

Co do tego testu to też właśnie jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. Z tego co się doczytałam w necie zakres materiału i poziom trudności jest porównywalny z maturą pisemną na podstawie. Wg mnie to w sumie bez sensu jest ten test skoro to samo co na maturze to mogliby wziąc pod uwagę wyniki z matury, a nie narażac znów wszystkich na dodatkowy stres no i wydatki związane z dojazdem do Poznania.
tak,ja mam zaklepany pokój w domku jednorodzinnym, gdzie od 1,5 roku jest mój brat;] właśnie, zgadzam się, że mogli wsiąść wyniki z matury! powodzenia przyszłym studentką
AAANNNIIIAAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 19:32   #670
caryca
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Tak jak Wy od października zaczynam kosmetologię. Będę studiować w Białymstoku. Jest ktoś jeszcze z tego miasta,kto wybiera się do Wyższej Szkoły Kosmetologii i Ochrony Zdrowia ?
Tak na marginesie to mam niezły stres. Niektórzy strasznie demonizują ten kierunek.

caryca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 09:23   #671
izuleczek
Raczkowanie

Ja zaczynam studia na am w lublinie.Moze ktoras z was tez tam bedzie studiowac?
izuleczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 14:23   #672
Ewcia300590
Raczkowanie

Cytat:
tak,ja mam zaklepany pokój w domku jednorodzinnym, gdzie od 1,5 roku jest mój brat;] właśnie, zgadzam się, że mogli wsiąść wyniki z matury! powodzenia przyszłym studentką
Hmmmm to fajnie masz z tym mieszkankiem . I to jeszcze z bratem będziesz mieszkac, qrcze prawie jak w domu .
Ja wciąż się modlę o akademik. Jeśli mi się nie uda to będę na gwałt szukac jakiegoś pokoiku... A we wrześniu pewnie zostaną same drogie oferty o ile w ogóle jakieś zostaną :/.

W ogóle przerażona jestem perspektywą samotnych studiów w wielkim mieście . Mam lęki, że się będę gubic, spóźniac, nie zrobie dobrych notatek z wykładów i nie zaliczę sesji... Wiem, że przesadzam . Ale naprawdę nie wiem jak odgonic od siebie te myśli .

A swoja drogą jest tu nas sporo, a jakoś prawie każda z innego miasta a jak już miasto się zgadza to uczelnia i tryb inne .

Pozdrawiam!
Stary 2009-08-10, 15:52   #673
Wenus1988
Raczkowanie

Ja jednak zmienilam zdanie odnosnie kierunku
Slyszalam, ze na kosmetologie w Lublinie do WSNS isc nie warto..

zatem.. mam nadzieje, ze za rok znow nie zmienie zdania, bo juz mam roczek jak to mowia.. w plecy pozdrawiam
Stary 2009-08-20, 17:51   #674
Katarzynka1441
Przyczajenie

Wink

Cześć dziewczyny
Jestem w 3 technikum i za 2 lata chce złożyć papiery do Wyższej Szkoły Fizjoterapii we Wrocławiu na kierunek kosmetologia.
Mam pare pytań odnośnie tego kierunku
Po pierwsze czy trzeba zdawać jakieś przedmioty na maturze aby dostać się do tej szkoły ?
Ile trzeba mieć procent na maturze?

Mam też proźbę do ameska
Mogłabyś mi wysłać przykładowe materiały z zakresu anatomii/kosmetologii ?
Bardzo mnie to ciekawi i chciałabym się oględnie zapoznać z materiałami.
Oto mój e-mail Katarzynka1441@op.pl
Z góry dziękuję
Katarzynka1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 20:04   #675
kropka189
Przyczajenie

Katarzynka1441 nie trzeba mieć zdanych żadnych przedmiotów to jest szkoła prywatna więc brana jest pod uwagę kolejność zgłoszeń.

a Ameska jak może to też proszę o te materiały mój mail to kropka189@wp.pl
kropka189 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 20:51   #676
Katarzynka1441
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kropka189 Pokaż wiadomość
Katarzynka1441 nie trzeba mieć zdanych żadnych przedmiotów to jest szkoła prywatna więc brana jest pod uwagę kolejność zgłoszeń.

a Ameska jak może to też proszę o te materiały mój mail to kropka189@wp.pl

Rozumiem dzięki wielkie Nie mam o tych rzeczach jeszcze pojęcia :P
Tak to jest jak jest się tzw. żółtodziobem
A Ty też wybierasz się do tej szkoły ?
Stary 2009-08-21, 11:00   #677
kropka189
Przyczajenie

Ja wybieram się do Wyższej Szkoły Kosmetycznej na Nowowiejskiej we Wrocławiu ;P bo słyszałam ze ta WSF to naciągacze xD
Stary 2009-08-21, 11:40   #678
Eska88
Rozeznanie

GG do Eska88

Witajcie dziewczyny,
Ja już jestem po studium kosmetycznym i chciałabym Wam odradzić ECE w Krakowie. Jeśli chodzi o tą szkołę, to radze trzymać się z daleka jestem absolutnie niezadowolona z niej. Pozdrawiam i to tak w ramach nie popełnienia błędu
Eska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 11:49   #679
Katarzynka1441
Przyczajenie

Cytat:
Ja wybieram się do Wyższej Szkoły Kosmetycznej na Nowowiejskiej we Wrocławiu ;P bo słyszałam ze ta WSF to naciągacze xD
Od kogo to słyszałaś ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 12:43   #680
paulazawalska
Przyczajenie

Cześć dziewczyny W październiku zaczynam kosmetologie na wsf we wrocku w trybie niestacjonarnym, jeśli któraś z was tez zaczyna w tym roku w tym samym trybie mozemy sie poznac przed rozpoczeciem szkoly Zapraszam na forum http://nasza-klasa.pl/school/61073/forum/69?find=last narazie jest nas dwie ale mysle ze bedzie wiecej Tam możemy sobie omówic nurtujace nas pytania Pozdrawiam
paulazawalska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 13:49   #681
karolynka90
Zakorzenienie

czesc wszystkim ja tez od pazdziernika bede studentka kosmetologii w rzeszowie juz nie moge sie doczekac
Stary 2009-08-21, 19:59   #682
olusSsSs
Przyczajenie

Witajcie ! Ja od pazdziernika bd studiowala kosmetologie w lublinie kto sie tam jeszcze wybiera?
olusSsSs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 20:24   #683
Wenus1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olusSsSs Pokaż wiadomość
Witajcie ! Ja od pazdziernika bd studiowala kosmetologie w lublinie kto sie tam jeszcze wybiera?
Ja mialam zamiar ale wszyscy mi odradzaja.. jak narazie wybieram sie w Londynie na beauty therapy na kursik.. zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2009-08-22, 20:29   #684
olusSsSs
Przyczajenie

Hmm... a dlaczego Ci odradzaja? Ja sie wybieram na AM a tam rusza dopiero od tego roku ;> wiec chyba nie wiadomo co i jak bedzie ;] mam nadzieje ze beda zorientowani ;|
olusSsSs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 22:12   #685
kropka189
Przyczajenie

Katarzynka1441 . różnie dziewczyny tu pisały ;D poczytaj sobie od początku , a także na innych forach to też będziesz wiedziała coś na ten temat
Stary 2009-08-23, 18:27   #686
Wenus1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olusSsSs Pokaż wiadomość
Hmm... a dlaczego Ci odradzaja? Ja sie wybieram na AM a tam rusza dopiero od tego roku ;> wiec chyba nie wiadomo co i jak bedzie ;] mam nadzieje ze beda zorientowani ;|
A jezeli chodzi o AM to nic mi nie wiadomo.. ja pisalam o prywatnej WSNS- podobno nie ma po co sie tam wybierac
Stary 2009-08-24, 05:17   #687
cbab6038fa2d8b6807118ea8918f02bf2a489cf0_5f77b0f29e2aa
Konto usunięte

Treść usunięta
cbab6038fa2d8b6807118ea8918f02bf2a489cf0_5f77b0f29e2aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 15:45   #688
Katarzynka1441
Przyczajenie

Cytat:
Katarzynka1441 . różnie dziewczyny tu pisały ;D poczytaj sobie od początku , a także na innych forach to też będziesz wiedziała coś na ten temat

Rozumiem Muszę się jeszcze nad wyborem zastanowić
Stary 2009-08-26, 19:09   #689
Wenus1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cbab6038fa2d8b6807118ea89 18f02bf2a489cf0_5f77b0f29 e2aa Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Po pierwsze: rozmawialam z dziewczyna, ktora tam sie uczy.. ogolnie wychodzi na to, ze mialy tylko 20godz praktyk..
Dziewczyna sie doksztalca w tym momencie, w okresie wakacjiu na kursach kosmetycznych..
Poza tym poziom przekazywanej wiedzy jest zenujacy.. tzn nie przekazuja nic co by moglo zaspokoic wymagajacych studentow..
Szkoda wiec wywalac tyle kasy na studia skoro nic sie nie nauczysz..

Wychodze z zalozenia, ze jest to uczelnia dla tych, ktorzy maja male wymagania a chca miec poprostu zawod kosmetologa..
Dla mnie na to szkoda pieniedzy i czasu.. wole te pieniadze przeznaczyc na roznorodne kursy, a przy okazji skonczyc inny kierunek na studiach..

Po drugie: nie znalazlam zbyt wielu osob z WSNS, ktore moglyby mi cokolwiek doradzic w sprawie studiow co dowodzi jednego..
Stary 2009-09-16, 13:41   #690
SandrusFTB
Przyczajenie

GG do SandrusFTB Send a message via Skype™ to SandrusFTB

Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia .. :P brrr..
już się boję ale .. nie będzie źle ! do zobaczenia - co niektórym

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości