Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-16, 13:02   #781
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oświeccie mnie jeszcze w jednej kewstii - na czym polega fenomen Maclarena? Dla mnie parasolka, jak parasolka... czy ma jakieś dodatkowe bajery? Bo rozumiem wysoką cenę np. takiej Inglesiny - jako chyba jedynya parasolka na rynku ma resory i (podobno ) miękko jeździ. A Maclaren? Czym się wyróżnia? Przymierzam się do zakupu lekkiej spacerówki (jeśli ta używana Inglesina z Allegro okaże się badziewna) i biorę też pod uwagę Maclarena, jeśli oczywiście faktycznie jest taki dobry. Zależy mi głównie na tym, żeby dziecka w wózku nie telepało na nierównościach.
Moj Maclaren tez ma resory. Ale nie oszukujmy sie parasolki nie sa przeznaczone w teren. I maclaren tez przeciez pisze na swojej stronie ze sa to wozki MIEJSKIE.

Wiesz maclaren jest angielski, i tutaj w Anglii to jego cena nie jest jakas wygorowana. Owszem sa wozki tansze a podobne do maclarenow, ale wg mnie to wygladem i funkcjonalnoscia troche im ustepuja. Ja wole zaplacic nieco wiecej za wozek i miec cos porzadniejszego i cos co cieszy oko.

A jest cos co maclareny wyroznia od iinych parasolek - dozywotnia gwarancja.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-08-16 o 13:05
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-16, 20:32   #782
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carya Pokaż wiadomość
A ja się skłaniam ku Jedo Vedi... tylko nie mogę go też obmacać

P.S. pan w sklepie mi powiedział że vedi nie sprowadza ze względu na małe kółka z przodu... no tak, poszperałam i teutonia ma takie same i teutonia stoi na podwyższeniu w sklepie ciekawe dlaczego
nie wiem jak wyglada wózek jedo ale teutonia jest super wóziem , maja moje znajome z pracy ( az trzy i to rózne modele ) zamawia sie to jak auto wszystko wybierasz łącznie z kołami , kolorów multum , ta trzykołówka ( nie znam sie na modelach teutoni ) składa się do małych wymiarów , jak się rodzi latem mozna nie kupowac gondoli tylko przerabia sie spacerowy i wkłada specjalny materacyk do środka . A cena cóż dobre wózki kosztują . Ja akurat mam takie podejście że ciuszki czy cuś moge kupic nawet w lumpku kupic ale wózek musi być pierwsza klasa

Cytat:
Dziewczyny, oświeccie mnie jeszcze w jednej kewstii - na czym polega fenomen Maclarena? Dla mnie parasolka, jak parasolka... czy ma jakieś dodatkowe bajery? Bo rozumiem wysoką cenę np. takiej Inglesiny - jako chyba jedynya parasolka na rynku ma resory i (podobno ) miękko jeździ. A Maclaren? Czym się wyróżnia? Przymierzam się do zakupu lekkiej spacerówki (jeśli ta używana Inglesina z Allegro okaże się badziewna) i biorę też pod uwagę Maclarena, jeśli oczywiście faktycznie jest taki dobry. Zależy mi głównie na tym, żeby dziecka w wózku nie telepało na nierównościach.
Dla mnie jest to wózek bez wad , wysoki mam 175 cm wzrostu , mały po złożeniu , lekki , ma amortyzację , piankowe koła dodatkowo go amortyzuja , siedzisko na płasko się rozkłada, podnózek jest wysuwany , budk SIE dodatkowo rozkłada , folia od deszczu jest rewelacyjna . super się prowadzi jest bardzo zwrotny . tapicerka wysycha po praniu w kilka godzin a demontuje się ją w kilka minut , dla mnie wózek bez wad

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Moje dziecko śpi w nim codziennie po 2-3 godz bo mieszkam w domu i wole żeby spał na dworzu jak tylko sie da , jest mu w nim wygodnie a to dla mnie najważniejsze
Stary 2009-08-17, 08:15   #783
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Dla mnie jest to wózek bez wad , wysoki mam 175 cm wzrostu , mały po złożeniu , lekki , ma amortyzację , piankowe koła dodatkowo go amortyzuja , siedzisko na płasko się rozkłada, podnózek jest wysuwany , budk SIE dodatkowo rozkłada , folia od deszczu jest rewelacyjna . super się prowadzi jest bardzo zwrotny . tapicerka wysycha po praniu w kilka godzin a demontuje się ją w kilka minut , dla mnie wózek bez wad[
My mamy Maclarena XLR bezowy jeszcze z kolorystyki z 2007
W kategorii spacerówka la mnie też jest to wózek bez Wad!
Zostawiłam go specjalnie dla drugiego dziecka

Jako ciekawostkę Wam podam....oglądałam w telewizji...
Wózek gondola + "spacerówka"i fotelik w jednym +krzesełko do karmienia lub leżaczek
Nazywa się BERTINI

Tj spacerówkę mozna wpinać jako fotelik samochodowy...jako spacerówkę do stelarza lub stworzyć krzesełko do karmienia lub leżaczek, wystarczy dokupić tylko odpowiedni stelaż.
SZOKUJĄCE czego to teraz nie wymyślą

Może to i ciekawe i nowatorskie, Ale ja się boję takich rozwiązań, bo zazwyczaj jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego

aaaa dla ciekawskich link do strony:
http://www.bertini.pl/x6.htm#
pokazany leżaczek i krzesełko do karmienia :
http://www.bertini.pl/lifestyle.htm

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 08:37   #784
gosiunia22
Zadomowienie

Dzięki za wyjaśnienia w kwestii Maclarena Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to wózek miejski, ale mam traumę po Coneco polo - jechałam po chodniku z drobnej kostki i córeczkę potwornie telepało. Nie mówiąc o tym, że po 4 użyciach wózek potwornie zaczął skrzypieć, wypadła śruba przy składaniu. pani ze sklepu stwierdziła, że to normalne, że wózek skrzypi, "wszystkie tak mają, to od piachu". Rozważam teraz zakup albo Inglesiny Zippy, albo jakiegoś... Maclarena. Jakiego polecacie dla półrocznego dziecka? Dodam, że jestem niewysoka. Czekam na propozycje
Aaa, jeszcze mam pytanie co do fotelika - mam pożyczony, zdaje się taki 0-9 kg. Jaki kupić nastepny? Do 18 kg czy do 36? Córeczka jest raczej drobna.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 08:45   #785
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za wyjaśnienia w kwestii Maclarena Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to wózek miejski, ale mam traumę po Coneco polo - jechałam po chodniku z drobnej kostki i córeczkę potwornie telepało. Nie mówiąc o tym, że po 4 użyciach wózek potwornie zaczął skrzypieć, wypadła śruba przy składaniu. pani ze sklepu stwierdziła, że to normalne, że wózek skrzypi, "wszystkie tak mają, to od piachu". Rozważam teraz zakup albo Inglesiny Zippy, albo jakiegoś... Maclarena. Jakiego polecacie dla półrocznego dziecka? Dodam, że jestem niewysoka. Czekam na propozycje
Aaa, jeszcze mam pytanie co do fotelika - mam pożyczony, zdaje się taki 0-9 kg. Jaki kupić nastepny? Do 18 kg czy do 36? Córeczka jest raczej drobna.
Jesli rozwazasz maclarena to albo techno xt albo xlr, ten drugi jest troche szerszy ale funkcjonalnosc taka sama. Te modele maja najlepsze kolka i rozkladaja sie na plasko.

A co do fotelikow to jest osobny watek, ale tu masz linka z testami ADAC:http://www.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=569

Ja wybralam maxi cosi priorifix. Do 36kg to jedynie kiddy life pro zasluguje na uwage.
Stary 2009-08-17, 11:00   #786
aldii
Zakorzenienie

Pysiamn dzieki za namiary na ten watek
Stary 2009-08-17, 17:17   #787
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

http://www.prams.pl/index.php?show=1&prod=mistrals
ania, mnie się o taki wózior rozchodzi nie chce któraś z twoich koleżanek się pozbyć wózka? na allegro lipa.

A ten polski odpowiednik jest taki
http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1009&<osCsid>

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 20:24   #788
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz drobne dziecko to fotelik do 18 foteliki do 36 nie nadają się dla tak małych dzieci , główka nie bedzie w zagłówku , pasy będa za wysok ustawione , foteliki do 36 słabo się rozkładaja i dziecku nie bedzie w nim wygodnie .
Nie ma co porównywać coneco do maclarena , to tak jakbyś chciała poróznywać malucha do nowego BMW . jeden i drugi wózek myślę że fajny decyzja nalezy do Ciebie , nie do nas

Cytat:
ania, mnie się o taki wózior rozchodzi nie chce któraś z twoich koleżanek się pozbyć wózka? na allegro lipa.

A ten polski odpowiednik jest taki
http://www.bobowozki.com.pl/product_...=1009&<osCsid>
raczej nie bo dzieci malutkie , dwoje ok 4 miesięcy i koleżanka ma roczną córcię ale wózek nadal używa
Stary 2009-08-17, 21:29   #789
aaliyah
Zakorzenienie

Talking Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Jak masz drobne dziecko to fotelik do 18 foteliki do 36 nie nadają się dla tak małych dzieci , główka nie bedzie w zagłówku , pasy będa za wysok ustawione , foteliki do 36 słabo się rozkładaja i dziecku nie bedzie w nim wygodnie .
Nie ma co porównywać coneco do maclarena , to tak jakbyś chciała poróznywać malucha do nowego BMW . jeden i drugi wózek myślę że fajny decyzja nalezy do Ciebie , nie do nas
W koncu to MACLAREN. To zobowiazuje.
Stary 2009-08-17, 22:10   #790
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
W koncu to MACLAREN. To zobowiazuje.
A tak z ciekawości znasz historie maclarena ? Bo wózek jest stary jak świat
Czy wiesz skąd się wzieły wózki Maclaren?
W myśl przysłowia - potrzeba matką wynalazku Owen Maclaren chcąc pomóc córce, która często podróżowała ze swoim dzieckiem pomiędzy Kanadą i Wielka Brytanią skonstruował wózek, który bez problemu można było nadać na bagaż nie płacąc za nadwagę. I tak w 1965 roku Owen Findlay Maclaren - angielski inżynier jako pierwszy skonstruował lekki, poręczny w podróży wózek, składany jak parasolka. Gdy w 1967 roku wynalazek Owena Maclarena został wprowadzony na rynek Wielkiej Brytanii, zrewolucjonizował "transport dzieci" , zmieniając życie rodziców na lepsze. Po blisko 40 latach od wyprodukowania pierwszego wózka firma Maclaren'a nadal skupia się na innowacyjności, pomysłowości inżynierów, której rezultatem jest poszukiwana linia wysokiej jakości produktów, którą firma obecnie prezentuje. Maclaren dostarcza produkty, których rodzice oczekują, a dzieci potrzebują.

czyli reszta to tak naprawdę wzorowana na tych wózkach
Stary 2009-08-19, 08:39   #791
gosiunia22
Zadomowienie

No więc dotarł do mnie wózek Inglesina Max , używany, z Allegro. Prawe koło lekko skrzypi, ale poz tym - super. Miękko się buja, pojemny, ze zdejmowaną tapicerką.. nie ma co porównywać do Coneco Polo... inna bajka. Mam nadzieję, że jak naoliwię koła, to będzie ok.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 19:50   #792
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
No więc dotarł do mnie wózek Inglesina Max , używany, z Allegro. Prawe koło lekko skrzypi, ale poz tym - super. Miękko się buja, pojemny, ze zdejmowaną tapicerką.. nie ma co porównywać do Coneco Polo... inna bajka. Mam nadzieję, że jak naoliwię koła, to będzie ok.
Poproś kogoś , rozkręć i WD 40 wypsikaj i będzie jak nówka sztuka he he
Stary 2009-08-20, 06:51   #793
Carya
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy usztywnoiana gondola-nosidło (taka montowana na siedzisko spacerówki) nadaje się dla dziecka zimowego?
ma szerokość 31cm
na tej stronie jest o nazwie Vario Plus... co dziwne jest droższa od takiej tradycyjnej gondoli (pewnie z racji tego wkładu zamienianego w śpiworek)

Druga
Stary 2009-08-20, 14:14   #794
Monia2800
Raczkowanie

Skoro wklad ma zamianiany na spiworek, materac to jak najbardziej nadaje sie na zime. Tylko wlasnie tak jak mowisz wklada sie ta gondole na siedzisko spacerowki, badz nosi w reku. Jesli jednak jest mozliwosc zamontowania sztywnej gondoli, to chyba jest to praktyczniejsze i jak widac na stronie tansze. Z drugiej strony w tej miekkiej gondoli masz spiworek i pokrycie...Wybierz to co sie bardziej oplaca i jest funkcjonalne w twoim przypadku. Wlasnie jestem zaskoczona cena tej Teutonii, prawie 2 tys, sama spacerowka bez gondoli, siedzenia samochodowego, torby, spiworka czy apronu...Trzymaj sie portfela jesli potrzebujesz wszystkich elementow
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 15:44   #795
Carya
Wtajemniczenie

Monia, ja czały czas mam nadzieję że przez wrzesień uda się trafić jakąś używaną teutonię a ceny na tej stronie to faktycznie jakiś kosmos!
U nas w sklepie spacerówka, twarda gondola, torba i fotelik z bazą kosztują 3tyś... tu wyszłoby chyba ze 4

Ja będę trzymać w garażu wózek a gondolę wnosić codziennie na 2 piętro...

Druga
Stary 2009-08-20, 18:21   #796
Monia2800
Raczkowanie

Faktycznie z tymi wozkami trzeba dobrze rozeznac sie w cenach, ja za swoj travel system Hauck Apollo4 (spacerowka, gondola, fotelik samochodowy, torba, apron, pokrowiec przeciwdeszczowy + sun blinds gratis) zaplacilam niecale 300£, a ceny na roznych stronach internetowych siegaja nawet 480 za dokladnie identyczny zestaw) mozna niezle przeplacic.
Ja bym na twoim miejscu kupila najpierw wozek. Jesli uda ci sie dostac uzywany bez dodatkow to wtedy dokup co Tobie potrzeba. Jesli chodzi o gondole, to radzilabym sprawdzic na ile ta miekka jest stabilna, bo moze sie okazac ze trudniej bedzie nosic dziecko w miekkiej gondoli niz w twardej. W twardej masz raczke przy budce, miekka trzymasz jak torbe. Po prostu sprawdz czy warto za ta miekka placic ponad 600 zl.
A moze inne rozwiazanie, skoro spacerowka rozklada sie na plasko, wiem, ze mozna dokupic materacyk i wtedzy ciecko ma cieplo, wygodnie + oczywiscie kombinezon zimowy oraz ochronka przed wiatrem (tzw przedni apron) ktora przyda sie i pozniej. Wyszloby na pewno taniej.
Stary 2009-08-20, 20:10   #797
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia2800 Pokaż wiadomość
A moze inne rozwiazanie, skoro spacerowka rozklada sie na plasko, wiem, ze mozna dokupic materacyk i wtedzy ciecko ma cieplo, wygodnie + oczywiscie kombinezon zimowy oraz ochronka przed wiatrem (tzw przedni apron) ktora przyda sie i pozniej. Wyszloby na pewno taniej.
Moja kolezanka tak zrobiła , ale dziecko urodziło się w maju Jakos w zime bym nie zaryzykowała tego rozwiazania . Zawsze gondola to gondola No chyba że ktoś ma ciepłe zimy hi hi
Stary 2009-08-20, 20:13   #798
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kolezanka tak zrobiła , ale dziecko urodziło się w maju Jakos w zime bym nie zaryzykowała tego rozwiazania . Zawsze gondola to gondola No chyba że ktoś ma ciepłe zimy hi hi
Zgadzam sie z Toba. Jak dla mnie to dla noworodka gondola jest niezbedna.
Stary 2009-08-21, 02:56   #799
Monia2800
Raczkowanie

Ale tez nie przesadzajmy, wiadomo ze jak dziecko wlozysz bez niczego do gondoli to tez zmarznie. Gondola sama w sobie nie chroni przed mrozem. Kiedys po prostu nie bylo spacerowek rozkladanych na plasko i chyba tak zostalo przekonanie ze niemowlak musi byc w gondoli. Ja mam gondole, bo akurat dosyc tanio caly travel system kupilam, jednak gondola sama w sobie nie byla dla mnie priorytetem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 06:19   #800
pysiamn
Zakorzenienie

Dziewczyny a wiecie może coś o JANE Solo + gondola Capazo
JA mam bardzo wąską windę jedynie 59cm bardzo mnie to ogranicza, bo w większości fane wózki mają 60 lub 62cm! i już się nie mieszczą...

Potrzebuję coś w miarę lekkiego z dużą gondolą...z wąskim stelażem

Znalazlam włąsnie :
JANE Solo

710207623.jpg
Emmaljunga (ale on to straszny klocek waży ok 15kg) i najmniej mi się podoba
Emmaljunga.jpg
i Teutonie Fun System
teutonia_fun_system.jpgFun_fotelik.jpgFunSystem_spacerówka.jpg

Może któraś z Was miała/kupiła/ ma zamiar kupic/ lub zna kogoś kto ma?

*** -12,5kg***
Stary 2009-08-21, 11:53   #801
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia2800 Pokaż wiadomość
Ale tez nie przesadzajmy, wiadomo ze jak dziecko wlozysz bez niczego do gondoli to tez zmarznie. Gondola sama w sobie nie chroni przed mrozem. Kiedys po prostu nie bylo spacerowek rozkladanych na plasko i chyba tak zostalo przekonanie ze niemowlak musi byc w gondoli. Ja mam gondole, bo akurat dosyc tanio caly travel system kupilam, jednak gondola sama w sobie nie byla dla mnie priorytetem.
Gondola chroni przed wiatrem przede wszystkim a spacerówka sama już mniej . Zresztą każdy robi jak uważa , ja bym w zimę w spacerówce noworodka nie woziła

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
JA mam bardzo wąską windę jedynie 59cm bardzo mnie to ogranicza, bo w większości fane wózki mają 60 lub 62cm! i już się nie mieszczą...

Znalazlam włąsnie :
JANE Solo
Załącznik 2457489
Załącznik 2457493
i Teutonie Fun System
Załącznik 2457492Załącznik 2457491Załącznik 2457490

Jane to wózki które można kupować w ciemno sa rewelacyjne lekkie mało awaryjne .
emmaijunga - opinie teżź dobre ludzie je chwalą ale jakoś wizualnie mi się te wózki nie podobają . ale pewno i jeden i drugi będzie dobrym wózeczkiem /
A i Jane zajmują mało miejsca , kiedys z kolezanką jechałam i z dwoma wózkami , to mój stelaż od mutsy był w bagażniku i jeszcze jej od nomada wlazł bo mały dośc , więc jesli ten ma też taki stelaz to rewelka , gondola ma podnoszony zagłówek co tez uważam jest bardzo fajne .. No i ta gondolka jest bardzo duża w porównaniu do inncyh
Stary 2009-08-24, 20:12   #802
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:

Znalazlam włąsnie :
JANE Solo

Załącznik 2457489
Załącznik 2457493
i Teutonie Fun System

czesc chcialam sie zapytac o ten wozek jasny taki jeszcze nie jestem w ciazy ale intenstwnie sie staramy i chce jaknajwiecej wiedziec wczesniej i wogole a co do wozeczka to w sklepie znalazlas ?? w jakiej cenie ?? pozdrawiam
sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 08:48   #803
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:

Jane to wózki które można kupować w ciemno sa rewelacyjne lekkie mało awaryjne .
emmaijunga - opinie teżź dobre ludzie je chwalą ale jakoś wizualnie mi się te wózki nie podobają . ale pewno i jeden i drugi będzie dobrym wózeczkiem /
A i Jane zajmują mało miejsca , kiedys z kolezanką jechałam i z dwoma wózkami , to mój stelaż od mutsy był w bagażniku i jeszcze jej od nomada wlazł bo mały dośc , więc jesli ten ma też taki stelaz to rewelka , gondola ma podnoszony zagłówek co tez uważam jest bardzo fajne .. No i ta gondolka jest bardzo duża w porównaniu do inncyh
Dzięki za info
No własnie gondola jest większa od innych
Biorąc pod uwagę że urodzę w zimię więc obowiązkowo będzie spiworek, kocyk, to by było chyba dobre rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc chcialam sie zapytac o ten wozek jasny taki jeszcze nie jestem w ciazy ale intenstwnie sie staramy i chce jaknajwiecej wiedziec wczesniej i wogole a co do wozeczka to w sklepie znalazlas ?? w jakiej cenie ?? pozdrawiam
Ten jasny to Emmaljunga kosztuje ok 2tyś....ale jest strasznie ciężki bo waży ok 15kg i nie ma niestety skrętnych kółek
Na allegro możesz zerknąć też są...

*** -12,5kg***
Stary 2009-08-25, 22:25   #804
kotikaa
Raczkowanie

Cytat:

Znalazlam włąsnie :
JANE Solo
Załącznik 2457489
Załącznik 2457493
i Teutonie Fun System

Ja mam Teutonię Fun System.
Rodziłam w maju, więc zamiast gondolki dokupiłam letni śpiworek, który świetnie się sprawdził. Synek ma miękko i wygodnie, a w chłodniejsze dni zasuwam śpiworek i jest ok. W teutonii przed wiatrem chroni przede wszystkim ooogromna budka, która praktycznie przykrywa noworodka w całości .

Co do wielkości gondoli - sama jej nie posiadam (dla mnie nie była istotna), ale oglądałam w sklepie miękkie i sztywne gondole i są naprawde duże, większe od większości innych gondoli. Ja natomiast wykorzystuję rozkładaną na płasko spacerówkę z podniesionym podnóżkiem i w/w spiworek, co daje dzidziusiowi tak dużą powierzchnię do spania, jakiej nie spotkałam jeszcze w żadnej gondoli. Dla mnie to idealne rozwiązanie, zwłaszcza ze mój 14-to tygodniowy bobas ma juz 70cm .

Śpiworek jest też o tyle fajny, że później można go przypiąc szelkami do spacerówki i wykorzystywa również dla siedzącego już dziecka . Ale gdybym rodziła w zimie, to chyba kupilabym miękką gondole zamiast tego śpiworka.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

A tak ogólnie mówiąc, Teutonie to świetne wózki . Bardzo funkcjonalne i doskonałej jakości. Jestem z mojego wózeczka mega zadowolona .
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-26, 10:50   #805
pysiamn
Zakorzenienie

Kotikaa dzieki za info o Teutoni

*** -12,5kg***
Stary 2009-08-27, 06:54   #806
pliko
Przyczajenie

Och, Teutonia fun system i Teutonia lambda, to moja miłość! Uważam, że to mercedes wśród wózków: klasa, design i trwałość Niestety drogi Gdybym planowała więcej dzieci, to kupiłabym go na 100% Z pewnością nic nie straciłby nic a nic przez ten czas

Polecam!
pliko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 09:59   #807
kotikaa
Raczkowanie

Lambda jest sliczny, od razu się w nim zakochałam, ale niestety nie wszedł mi do bagażnika

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Fakt, drogie te wózeczki, ale moim zdaniem warte swojej ceny. Ja też kupowalam z myslą, że nie tylko jeden dzidziuś w nim pojeździ
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-27, 15:59   #808
mrowak
Zakorzenienie

Wtrącę swoje pytanie do tej dyskusji: powolutku zaczynam myśleć o wózku i potrzebuję porady doświadczonych "kierowczyń".

Maleństwo będzie z marca, więc takie raczej po-zimowe. Na wózeczek chciałabym przeznaczyć do 2 tyś. zł. Zależy mi na wózku czterokołowym, przednie koła skrętne, najlepiej taki 3 w 1. Wózek będę musiała wnieść na I piętro.
Pomożecie, poradzicie?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-27, 18:11   #809
Carya
Wtajemniczenie

mrowak, dużo doświadczenia nie mam ale x-landera xa mogę polecić... za 1700zł na allegro kupisz 3w1... a jak używany to jeszcze dojdą do tego "gadżety"

No a ja zamiast kupić znowu XA dumam drugi miesiąc nad "czymś lepszym" dziadki dokładają połowę kasy więc Teutonia zaczęła wchodzić w grę
Jeżeli miałybyście wybrać między Teutonią mistral S a Concordem Fusion to co byście wybrały? cenowo jest podobnie... ale concorda nie mam gdzie obmacać (kusi mnie ta wielka godnola z mocowaniem w samochodzie i waga). Tylko ja wysoka jestem i nie wiem czy concord fusion nie będzie za niski (np schylanie się do gondoli). Ach, i Jane Nomad... też nie mogę obejrzeć...
Widziałyscie te cuda na żywo?

Druga

Edytowane przez Carya
Czas edycji: 2009-08-27 o 18:27
Stary 2009-08-27, 20:54   #810
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
mrowak, dużo doświadczenia nie mam ale x-landera xa mogę polecić... za 1700zł na allegro kupisz 3w1... a jak używany to jeszcze dojdą do tego "gadżety"

No a ja zamiast kupić znowu XA dumam drugi miesiąc nad "czymś lepszym" dziadki dokładają połowę kasy więc Teutonia zaczęła wchodzić w grę
Jeżeli miałybyście wybrać między Teutonią mistral S a Concordem Fusion to co byście wybrały? cenowo jest podobnie... ale concorda nie mam gdzie obmacać (kusi mnie ta wielka godnola z mocowaniem w samochodzie i waga). Tylko ja wysoka jestem i nie wiem czy concord fusion nie będzie za niski (np schylanie się do gondoli). Ach, i Jane Nomad... też nie mogę obejrzeć...
Widziałyscie te cuda na żywo?
ja bym wybrała jane , a to dlatego że jest mega lekki . A zwykle tak bywa z ciężkimi wózkami że potem się je wymienia na lekkie , w nomadzie to odpada . Po drugie spacerówka jest bardzo duża i wygodna dla dziecka . Moja kolezanka ma ten wózek i jest naprawdę super . Nie ma sie do czego przyczepić

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości