|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode mamusie łączmy sie .........:)
Cytat:
po 1,5 miesiacach wsadzilam go w spacerowke zeby lezal na plaski
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
To i ja dołącze do Was
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz lobuziaka!hehe ))witaj w naszym gronie
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
witam ;* oj dziewczynki coś nam słabo idzie
|
|
|
|
|
#155 |
|
BAN stały
|
przydało by się rozkrcic wątek.
kilka dni mnie tu nie było . wiec co tam u waS i waszych pociech? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#156 |
|
BAN stały
|
Ja sie nie odzywam bo nie mam za bardzo czasu. zalatana jestem. Szukam sali na wesele bo boje sie ze miejsc nie bedzie i trzeba bedzie przekladac na pozniejszy miesiac, a wymarzylam sobie czerwiec. Poza tym Milenka jest ostatnio niegrzeczna, ja mam zle humory, schudlam 2,5 kg ale to chyba bardziej z nerwow, w obwodach sie zmiejszylam bo cwicze na silowni, wiec bardziej cm leca niz kg. Poza tym podlamalam sie bo przypomnialam sobie ze rowno rok temu zaczelam diety i nadal niewiele sie zmienilo
No i tak mi mija dzien za dniem. Teraz tez sie spiesze, spalam u rodzicow i zbieram sie do domu, nie chce mi sie, Milena sie drze i cignie mnie za reke. Mam zle dni P.S. Macie jakis pomysl co zrobic z 2,5 letnim dzieckiem panstwa mlodych na ich wesleu? ![]() No ja nie wiem z kim Milenka by mogla zostac, wszystkie zaufane osoby bede zaproszone a z obca opiekunka nigdy jej nie zostawie. Mam jeszcze troche czasu na wymyslenie ![]() Edit Bravurka co u Patryczka bo nie zagladalam na Twoj watek? |
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Agamili rzeczywiscie nieciekawie
nie wiem co bym zrobila na twoim miejscu z coreczka.. ja bym chyba chciala zeby moj synek byl na naszym weselu poprostu wyreczalyby mnie w opiekowaniu sie malym babcie ![]() no ale to juz zalezy jak kto woli a moze jednak warto zastanowic sie nad ta niania?bo co zrobis z zmalym kiedy kazdy bliski bedzie sie bawil na weselichu aj zazdroszcze ci jak mi sie marzy biala suknia/// ![]() :roll eyes:
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
aniikaa witam
![]() AgaMili my byliśmy na weselu (powtórnym) moich dziadków w maju. Amelka w domu przy idealnej ciszy śpi ok godz i też się martwiliśmy jak to będzie. Okazało się, że miała tyle wrażeń, że zasnęła szybciej niż zwykle i spała prawie 4 godz przy głośnej muzyce, wrzaskach, tańcach itp, a jak się obudziła, to każdy chwilkę się nią zajmował, więc dla nikogo nie było to męczące Ja też bym nie zostawiła z obcą nianiąteż wymarzyłam sobie czerwiec na wzięcie ślubu ( nam się udało) wy na pewno też zdążycie z przygotowaniami |
|
|
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
Wybaczcie ze sie tak wtrące bo troche tu nie pasuje
mam 18 lat nie jestem w ciazy i nie planujemy dziecka ale chcialabym Wam pogratulowac i wspanialych maluszków i podejscia bo jak przeczytałam Wasz watek to wiem ze ciaza w mlodym wieku to nie tragedia i wyglda to zupelnie innaczej jak niektorzy opisuja Sama chcialabym miec dziecko majac 22-23 lata ale nie zgadza sie ani Moj Tż ani moja mama....chociaz w sumie dziecka nie da sie zaplanowac
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))dzidzius to wspanialy dar
|
|
|
#161 |
|
Rozeznanie
|
Mam kilka mlodych matek w swoim otoczeniu i wiekszosc ( ale nie wszystkie) marudza na dzieci...mowia ze by sie pobawily, wyszly gdzies a tak dziecko...i dlatego czasem wydawlo mi sie ze takie dziecko w takim wieku to koszmar...ale wiem ze to zalezy od charkteru i podjecia..
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
o widze że coś sie ruszyło
AgaMili też mam ten sam problem ale najjjjjprawdopodobniej bedzie z nami choc nie zabardzo mi to pasuje no ale tak jak ty mówisz wszystkie zaufane osoby bedą zaproszone |
|
|
|
|
#163 |
|
BAN stały
|
paulina5172 u nas pewnie tez tak będzie, że Milenka będzie z nami, z później pójdzie spać do pokoju "gdzieś blisko", "z kimś "
.A na kiedy planujesz slub? s4bin4 to nie prawda, ze dziecka sie nie da zaplanowac, oczywiscie ze sie da , a skoro narazie masz 18 lat to jeszcze masz czas do 23. i wtedy tz moze zmieni zdanie.
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
wiekszosc moich ''znajomych'' w moim wieku ktora jest/byla w ciazy..
palila w ciazy.. czasem nawet pila.. wiecie co?gdyby wpadla taka w moje rece tonie wiem co bym im zrobila;/ ja tez mam ochote wyjsc ![]() ale nie dlatego ze mam dosc mojego synka tylko tak chcialabym wyjsc z tztem spedzic z nim wieczor zjesc kolacje.. no wiecie o co chodzi ![]() tak odswiezyc zwiazek ![]() i tak zrobie tylko za jakies 3 miesiace jak malego odstawie od cyca ![]() Zreszta jestem zdania ze MAMA nie moze sie ''zapuscic'' tzn nadal powinna o siebie dbac i oczywiscie od czasu do czasu pozwolic sobie na wyjscia oczywiscie powinna zachowywac sie jak kobieta a nie jak jakas .... ktora wraca na czworaka do domu dom ,dziecko i malzenstwo to nie wiezienie
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-08-19 o 23:08 |
|
|
|
|
#165 |
|
BAN stały
|
A ja sie przyznam, ze sie zapuscilam po porodzie i tak okolo rok to trwalo, jak nie wychodzilam i tylko dziecko mnie obchodzilo, bylam wsciekla ze nie potrafie o niczym innym myslec. Nie bylam zla na corcie tylko na siebie, na tz ogolnie czulam sie jak w wiezieniu. Ale jakos kilka miesiecu temu mi sie odmienilo, zmienilam fryzure, schudlam, zaczelam cwiczyc, teraz chodze kilka razy w tygodniu na silownie, czasem na solarium, a moj tz mi ostatnio powiedzial, ze sie we mnie zakochal (na nowo)
. Nawet zaczal byc zazdrosny (nie okazuje tego, ale ja to widze). Nawet na imprezie bylismy pare razy wieczorem, a malą podrzucilismy moim rodzicom ![]() Uwazam, ze kazda mama ma potrzebe wyjsc z domu i odpoczac od obowiazkow i nie zalezy to od tego czy ma 18 lat czy 40. Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-08-19 o 23:35 |
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nadal staram sie dbac o siebie .. wiadomo ze juz nie mam tyle czasu co mialam kiedys.. ale chociaz sie umyje nie no zartuje sobie ![]() ja szczerze mowiac nigdzie nie wychodze oprocz pojechania odzasu do czasu do mamy bo tu nie mam znajomych :P
|
|
|
#167 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
mądre słowa. jak zwykle zresztą ja tam w sumie nie mam narazie czasu żeby dbać o siebie i wogole ale nie zamierzam w domu siedzieć non stop wiadomo że narzazie póki synek taki malutki to trzeba ale później przecież można normalnie żyć i . planuje studia i myślę że się uda. a jeśli chodzi o moje malżeństwo to wszystkie koleznaki dziiwiły się że tak wcześnie. każdy się pytał czy ja w ciązy nie jestem skoro tak szybko ten ślub. ale chcieliśmy z tż być razem i jestesmy i dobrze nam tak a dziecko "przyszło" pozniej . na początku nie byłam tym zachwycona ale teraz świata poza nim nie widzę ![]() ale nie zamierzam zmianić swoich planow życiowych i jakąs kariere zawodową rozpocząć noo i oczywiście dbac o siebie ![]() tak jak powinna każda kobieta bo to że jestesmy Mamusiami to nas tak bardzo aż nie zmiania ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
oczywiście tez się z tym zagadzam. przeciez jak się dziecko zostawi w dobych rekach i pojdzie sie na jakaś impreze czy coś to dziecku się nic nie stanie a i mamusia będzie zadowolona że się wreszcie wybawiła . no a dbac o siebie powinna każda kobieta
|
||
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
AgaMili myślę że powinniście wziąźć małą na wesele, bedzie juz duza i w sumie to troche sama się sobą zajmie, będzie tańczyć bawić się, wymęczy i pójdzie szybko spać
![]() s4bin bardzo dużo zależy od charakteru również tatusia, jeśli on nie traktuje ciąży poważnie i on nie rezygnuje z wychodzenia, imprezowania, zachowuje się jak by nic się nie stało to wtedy jest dziewczynie bardzo ciężko. Uważam ze dziecko czy planowane czy nie to samo szczescie. Ja jakos nigdy nie narzekałam na Kube i nie moge sobie wyobrazić że niektórzy narzekaja że dziecko im ograniczyło życie i popsuło. Po prostu trzeba umieć chyba przestawić się, zorganizować i dostrzec pozytywy bycia mamą Fakt czasami to też przychodzi z czasem.poiglot Mnie też denerwują te laski co piją i palą w ciązy. Przeciez przez te 9 miesięcy można sie powstrzymac. Wychodzić też mam ochotę, ale ja już pracuje i jest jeszcze inaczej, czasami to że nie ma mnie 8 godzin wystarcza. Chociaż bardzo chciałabym być czasem w domu z synkiem. A wyjść można też z dzieckiem, my często wyskakujemy gdzieś na wekendy i też wspólnie spędzamy czas, a Kubus jest szczesliwy ze moze go z nami spedzac. Najwazniejsze to umiec spedzac razem czas we trojke. Oczywiscie sami tez czesto sobie gdzies wyjdziemy. Na szczescie mamy blisko rodzicow i nam zostana z Kuba. W domu jak Kuba pojdzie spac to tez czesto organizuje takie wspolne wieczory dla mnie i malza, jakies swiece kolacja, kapiel itp Dbac tez staram sie o siebie, wiadomo nie zawsze jest na to czas, ale jakos na szczescie narazie daje rade. Chociaz pierwsze miesiace po porodzie to bylo bardzo ciezko, tylko tyle ze szybko schudlam.
|
|
|
|
|
#169 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tragedią to mogła by się okazać ciąża w wieku 16-17 lat u nas na wątku na pewno nie mam żadnej tragedia bo wszytki mamusie kochają strasznie swoje maleństwa nie zależnie od wieku. dziękujemy za gratulacje a jeśli chodzi o planowanie dziecka to czasem wychodzi wszytko zupełnie inaczej niż sobie to zaplanowaliśmy |
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki! Widze ze sie troszke watek ruszył
![]() Ja mam ślub w pazdzierniku i synka biore na ślu i wesele do poki wytrzyma to bedzie z nami Tylko ze mam dobrze z tym ze sala wselna znajduje sie jakies 2 km od mojego domu wiec mam blisko zeby na szybko pojechac i go ululac...
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki, jak wam dzionek mija?
U nas taki upał, że wytrzymać nie można. Z tym zapuszczaniem się to macie rację, prawie zawsze staram się mieć makijaż, bo tak jakoś milej się w lustro patrzy na np. podkręcone rzęsy i jeszcze parę rzeczy które poprawiają samopoczucie. Uważam, że zadowolona mama = zadowolone dziecko. Co prawda, u nas z wyjściami z samym tz-tem to raczej cienko, ale nie narzekam, jeszcze nadrobimy. Chociaż w ostatni weekend, udało nam się wyskoczyć na miły romantyczny spacerek |
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zapuszczania się to ja mniej więcej przez pierwszy miesiąc wyglądałam tak troszkę "nie bardzo"....później już było coraz lepiej (tak mnie się wydaje
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
U mnie przez pierwszy miesiąc, to było trochę nie typowo, bo próbowałam troszkę przytyć. Wszystkie ciuchy na mnie wisiały. Nie podobałam się sama sobie. W ciąży przytyłam 8 kg, a dwa dni po porodzie, jak się w szpitalu ważyłam, to miałam już 1 kg na plusie i tak cały czas spadało. Po ok 2 miesiącach wróciłam do swojej wagi.
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 kg przez 9 miesięcy Ze mnie teraz wszystko spada....w ciąży przytyłam 15 kg a od porodu schudłam już 26 kg....
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
26 kg???
nie znikłaś jeszcze?![]() ![]() A ja,... no 8kg a tak się starałam przynajmniej jedna czekolada dziennie była (milka jogurtowa obowiązkowo) a obiady to większe od tz-cika jadłam (miałam ok 53kg a mój tz 110 )---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- A brzuszek to wyskoczył mi w 6 miesiącu, do 5 miesiąca nosiłam swoje jeansy z przed ciąży, a jak chciałam kupić ciążowe to mi "S-ki" z tyłka zjeżdzały |
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie znikłam
No ja też sporo jadłam ale jednak starałam się jeść "dla dwojga" a nie "za dwoje" ![]() bo te spodnie ciążowe to wogóle jakieś dziwne...kto to szyje?? ja ja kupiłam ciążowe to też mi z tyłka zjeżdżały choć w brzuchu były dobre (pod koniec miała 120 cm w "pasie") producenci myślą, że jak się tyje tyle kg to od razu nie wiadomo jak S-ka u mnie nie byłoby mowy...poza tym ja mam 178 cm...to chyba rybaczki bym miałaEdytowane przez alkamor Czas edycji: 2009-08-20 o 16:20 |
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
To ja raczej z tych niższych jestem (166cm)
i tu sprostowanie : ja też jadłam dla dwojga moja mała miała widocznie większe zapotrzebowanie |
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ciąży przytyłam 25 kg a schudłam już/dopiero 21 kg
ehh nie chce mi ta waga spadać
|
|
#179 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja w ciąży przytyłam 9kg, tydzień po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Przez pierwsze 4 miesiące chudłam, miałam super figurę . Ale później zaczęłam jeść fast foody, przestałam karmić piersią i dbać o to co jem i przytyłam. Teraz ważę tylko 5kg mniej niz przed samym porodem
|
||
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Szczeze to mysle cały czas nad tym.ale chyba poprosze sasiadke zeby z nim została albo jakas kolezanke ktorej na weselu nie bedzie. Innego wyjscia nie ma,cała rodzinka na weselu wiec na pewno nikt z najblizszych z nim nie bedzie. Boje sie tylko ze on nie bedzie chcial zostac z kims obcym.....! Ja potrzebuje juz kogos do pilnowania Kacperka w sobote rano. Poniewaz ja z mama do fryzjera potem makijaz, mama jeszcze musi rano na sale jechac wszystko dopilnowac wiec ciezko bedzie...!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

) to ledwo dochodziłam z nim do końca bloku a on już spał...i tak potrafił cały spacer....a teraz nie ma już tak pięknie i właśnie jak na dworku jest za spokojnie to zaczyna się bulwers

))

Ja też bym nie zostawiła z obcą nianią