W nas młodych mamach siła :D (mamusie do 23 roku życia) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 21:18   #151
poiglot91
Zakorzenienie

Dot.: Młode mamusie łączmy sie .........:)

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
no mój jak był mały i jeszcze jeździł w gondoli(a na spacerówkę dość wcześnie się przerzuciliśmy bo się zwyczajnie nie mieścił) to ledwo dochodziłam z nim do końca bloku a on już spał...i tak potrafił cały spacer....a teraz nie ma już tak pięknie i właśnie jak na dworku jest za spokojnie to zaczyna się bulwers
wiesz moj juz od dawna jest w spacerowce bo kupilam niestety cholerny wozek z system travel;/ nie bylo gondoli tylko nosidelko i balam sie o jego kregoslup..
po 1,5 miesiacach wsadzilam go w spacerowke zeby lezal na plaski
Stary 2009-08-18, 09:29   #152
aniikaa
Raczkowanie

To i ja dołącze do Was Mam 21 lat a moj Kubuś ma 2 latka i 4 miesiące. Kubuś jest bardzo żywym dzieckiem i odkad sie urodzil niezle dal nam w kosc. Kolki oczywiscie byly, spania malo, a teraz jak jest duzy to rozrabia, maluje ściany czym sie da i ogolnie jest go wszedzie pelno.
aniikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-18, 12:11   #153
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniikaa Pokaż wiadomość
To i ja dołącze do Was Mam 21 lat a moj Kubuś ma 2 latka i 4 miesiące. Kubuś jest bardzo żywym dzieckiem i odkad sie urodzil niezle dal nam w kosc. Kolki oczywiscie byly, spania malo, a teraz jak jest duzy to rozrabia, maluje ściany czym sie da i ogolnie jest go wszedzie pelno.

ale masz lobuziaka!hehe))
witaj w naszym gronie
Stary 2009-08-18, 21:33   #154
paulina5172
Raczkowanie

witam ;* oj dziewczynki coś nam słabo idzie
paulina5172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 09:14   #155
bravurka
BAN stały

przydało by się rozkrcic wątek.
kilka dni mnie tu nie było .
wiec co tam u waS i waszych pociech?
pozdrawiam
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 11:11   #156
AgaMili
BAN stały

Ja sie nie odzywam bo nie mam za bardzo czasu. zalatana jestem. Szukam sali na wesele bo boje sie ze miejsc nie bedzie i trzeba bedzie przekladac na pozniejszy miesiac, a wymarzylam sobie czerwiec. Poza tym Milenka jest ostatnio niegrzeczna, ja mam zle humory, schudlam 2,5 kg ale to chyba bardziej z nerwow, w obwodach sie zmiejszylam bo cwicze na silowni, wiec bardziej cm leca niz kg. Poza tym podlamalam sie bo przypomnialam sobie ze rowno rok temu zaczelam diety i nadal niewiele sie zmienilo. Poza tym za 2 miesiace jedzemy do Polski zalatwiac sprawy ze slubem i na slub kuzyna, bez Milenki bo nei ma paszportu, musimy zlozyc wniosek w Polsce o paszport dla niej na 5 lat.
No i tak mi mija dzien za dniem. Teraz tez sie spiesze, spalam u rodzicow i zbieram sie do domu, nie chce mi sie, Milena sie drze i cignie mnie za reke. Mam zle dni

P.S. Macie jakis pomysl co zrobic z 2,5 letnim dzieckiem panstwa mlodych na ich wesleu?
No ja nie wiem z kim Milenka by mogla zostac, wszystkie zaufane osoby bede zaproszone a z obca opiekunka nigdy jej nie zostawie.
Mam jeszcze troche czasu na wymyslenie

Edit
Bravurka co u Patryczka bo nie zagladalam na Twoj watek?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 13:02   #157
poiglot91
Zakorzenienie

Agamili rzeczywiscie nieciekawie
nie wiem co bym zrobila na twoim miejscu z coreczka..
ja bym chyba chciala zeby moj synek byl na naszym weselu poprostu wyreczalyby mnie w opiekowaniu sie malym babcie
no ale to juz zalezy jak kto woli
a moze jednak warto zastanowic sie nad ta niania?bo co zrobis z zmalym kiedy kazdy bliski bedzie sie bawil na weselichu
aj zazdroszcze ci
jak mi sie marzy biala suknia///:roll eyes:
Stary 2009-08-19, 14:10   #158
Puma13
Zadomowienie

aniikaa witamteż mam strasznego łobuza w domu
AgaMili my byliśmy na weselu (powtórnym) moich dziadków w maju. Amelka w domu przy idealnej ciszy śpi ok godz i też się martwiliśmy jak to będzie. Okazało się, że miała tyle wrażeń, że zasnęła szybciej niż zwykle i spała prawie 4 godz przy głośnej muzyce, wrzaskach, tańcach itp, a jak się obudziła, to każdy chwilkę się nią zajmował, więc dla nikogo nie było to męczące Ja też bym nie zostawiła z obcą nianią
też wymarzyłam sobie czerwiec na wzięcie ślubu ( nam się udało) wy na pewno też zdążycie z przygotowaniami
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 17:04   #159
s4bin4
Rozeznanie

Wybaczcie ze sie tak wtrące bo troche tu nie pasuje mam 18 lat nie jestem w ciazy i nie planujemy dziecka ale chcialabym Wam pogratulowac i wspanialych maluszków i podejscia bo jak przeczytałam Wasz watek to wiem ze ciaza w mlodym wieku to nie tragedia i wyglda to zupelnie innaczej jak niektorzy opisuja

Sama chcialabym miec dziecko majac 22-23 lata ale nie zgadza sie ani Moj Tż ani moja mama....chociaz w sumie dziecka nie da sie zaplanowac

Maturzystka 2010

Jestem Kierowcą! od 3.09.09

Konsultantka Oriflame 6%
s4bin4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 17:08   #160
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s4bin4 Pokaż wiadomość
Wybaczcie ze sie tak wtrące bo troche tu nie pasuje mam 18 lat nie jestem w ciazy i nie planujemy dziecka ale chcialabym Wam pogratulowac i wspanialych maluszków i podejscia bo jak przeczytałam Wasz watek to wiem ze ciaza w mlodym wieku to nie tragedia i wyglda to zupelnie innaczej jak niektorzy opisuja

Sama chcialabym miec dziecko majac 22-23 lata ale nie zgadza sie ani Moj Tż ani moja mama....chociaz w sumie dziecka nie da sie zaplanowac
pewnie ze nie moja ''rowiesniczko ''))
dzidzius to wspanialy dar
Stary 2009-08-19, 17:21   #161
s4bin4
Rozeznanie

Mam kilka mlodych matek w swoim otoczeniu i wiekszosc ( ale nie wszystkie) marudza na dzieci...mowia ze by sie pobawily, wyszly gdzies a tak dziecko...i dlatego czasem wydawlo mi sie ze takie dziecko w takim wieku to koszmar...ale wiem ze to zalezy od charkteru i podjecia..

Maturzystka 2010

Jestem Kierowcą! od 3.09.09

Konsultantka Oriflame 6%
s4bin4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:20   #162
paulina5172
Raczkowanie

o widze że coś sie ruszyło
AgaMili też mam ten sam problem ale najjjjjprawdopodobniej bedzie z nami choc nie zabardzo mi to pasuje no ale tak jak ty mówisz wszystkie zaufane osoby bedą zaproszone
paulina5172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 22:57   #163
AgaMili
BAN stały

paulina5172 u nas pewnie tez tak będzie, że Milenka będzie z nami, z później pójdzie spać do pokoju "gdzieś blisko", "z kimś ".
A na kiedy planujesz slub?

s4bin4 to nie prawda, ze dziecka sie nie da zaplanowac, oczywiscie ze sie da , a skoro narazie masz 18 lat to jeszcze masz czas do 23. i wtedy tz moze zmieni zdanie.
Stary 2009-08-19, 23:05   #164
poiglot91
Zakorzenienie

wiekszosc moich ''znajomych'' w moim wieku ktora jest/byla w ciazy..
palila w ciazy.. czasem nawet pila..
wiecie co?gdyby wpadla taka w moje rece tonie wiem co bym im zrobila;/

ja tez mam ochote wyjsc
ale nie dlatego ze mam dosc mojego synka tylko tak chcialabym wyjsc z tztem spedzic z nim wieczor zjesc kolacje..
no wiecie o co chodzi
tak odswiezyc zwiazek
i tak zrobie tylko za jakies 3 miesiace jak malego odstawie od cyca

Zreszta jestem zdania ze MAMA nie moze sie ''zapuscic'' tzn nadal powinna o siebie dbac i oczywiscie od czasu do czasu pozwolic sobie na wyjscia oczywiscie powinna zachowywac sie jak kobieta a nie jak jakas ....
ktora wraca na czworaka do domu

dom ,dziecko i malzenstwo to nie wiezienie

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-08-19 o 23:08
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 23:23   #165
AgaMili
BAN stały

A ja sie przyznam, ze sie zapuscilam po porodzie i tak okolo rok to trwalo, jak nie wychodzilam i tylko dziecko mnie obchodzilo, bylam wsciekla ze nie potrafie o niczym innym myslec. Nie bylam zla na corcie tylko na siebie, na tz ogolnie czulam sie jak w wiezieniu. Ale jakos kilka miesiecu temu mi sie odmienilo, zmienilam fryzure, schudlam, zaczelam cwiczyc, teraz chodze kilka razy w tygodniu na silownie, czasem na solarium, a moj tz mi ostatnio powiedzial, ze sie we mnie zakochal (na nowo). Nawet zaczal byc zazdrosny (nie okazuje tego, ale ja to widze). Nawet na imprezie bylismy pare razy wieczorem, a malą podrzucilismy moim rodzicom
Uwazam, ze kazda mama ma potrzebe wyjsc z domu i odpoczac od obowiazkow i nie zalezy to od tego czy ma 18 lat czy 40.

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2009-08-19 o 23:35
Stary 2009-08-19, 23:28   #166
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A ja sie przyznam, ze sie zapuscilam po porodzie i tak okolo rok to trwalo, jak nie wychodzilam i tylko dziecko mnie obchodzilo, bylam wsciekla ze nie potrafie o niczym innym myslec. Nie bylam zla na corcie tylko na siebie, na tz ogolnie czulam sie jak w wiezieniu. Ale jakos kilka miesiecu temu mi sie odmienilo, zmienilam fryzure, schudlam, zaczelam cwiczyc, teraz chodze kilka razy w tygodniu na silownie, czasem na solarium, a moj tz mi ostatnio powiedzial, ze sie we mnie zakochal. Nawet zaczal byc zazdrosny (nie okazuje tego, ale ja to widze). Nawet na imprezie bylismy pare razy wieczorem, a malą podrzucilismy moim rodzicom
Uwazam, ze kazda mama ma potrzebe wyjsc z domu i odpoczac od obowiazkow i nie zalezy to od tego czy ma 18 lat czy 40.
madrze to napisalas
ja nadal staram sie dbac o siebie .. wiadomo ze juz nie mam tyle czasu co mialam kiedys.. ale chociaz sie umyje
nie no zartuje sobie

ja szczerze mowiac nigdzie nie wychodze oprocz pojechania odzasu do czasu do mamy bo tu nie mam znajomych :P
Stary 2009-08-20, 07:56   #167
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
wiekszosc moich ''znajomych'' w moim wieku ktora jest/byla w ciazy..
palila w ciazy.. czasem nawet pila..
wiecie co?gdyby wpadla taka w moje rece tonie wiem co bym im zrobila;/

ja tez mam ochote wyjsc
ale nie dlatego ze mam dosc mojego synka tylko tak chcialabym wyjsc z tztem spedzic z nim wieczor zjesc kolacje..
no wiecie o co chodzi
tak odswiezyc zwiazek
i tak zrobie tylko za jakies 3 miesiace jak malego odstawie od cyca

Zreszta jestem zdania ze MAMA nie moze sie ''zapuscic'' tzn nadal powinna o siebie dbac i oczywiscie od czasu do czasu pozwolic sobie na wyjscia oczywiscie powinna zachowywac sie jak kobieta a nie jak jakas ....
ktora wraca na czworaka do domu

dom ,dziecko i malzenstwo to nie wiezienie

mądre słowa.
jak zwykle zresztą
ja tam w sumie nie mam narazie czasu żeby dbać o siebie i wogole ale nie zamierzam w domu siedzieć non stop
wiadomo że narzazie póki synek taki malutki to trzeba ale później przecież można normalnie żyć i .
planuje studia i myślę że się uda.
a jeśli chodzi o moje malżeństwo to wszystkie koleznaki dziiwiły się że tak wcześnie. każdy się pytał czy ja w ciązy nie jestem skoro tak szybko ten ślub.
ale chcieliśmy z tż być razem i jestesmy i dobrze nam tak a dziecko "przyszło" pozniej . na początku nie byłam tym zachwycona ale teraz świata poza nim nie widzę
ale nie zamierzam zmianić swoich planow życiowych i jakąs kariere zawodową rozpocząć noo i oczywiście dbac o siebie
tak jak powinna każda kobieta
bo to że jestesmy Mamusiami to nas tak bardzo aż nie zmiania

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
A ja sie przyznam, ze sie zapuscilam po porodzie i tak okolo rok to trwalo, jak nie wychodzilam i tylko dziecko mnie obchodzilo, bylam wsciekla ze nie potrafie o niczym innym myslec. Nie bylam zla na corcie tylko na siebie, na tz ogolnie czulam sie jak w wiezieniu. Ale jakos kilka miesiecu temu mi sie odmienilo, zmienilam fryzure, schudlam, zaczelam cwiczyc, teraz chodze kilka razy w tygodniu na silownie, czasem na solarium, a moj tz mi ostatnio powiedzial, ze sie we mnie zakochal (na nowo). Nawet zaczal byc zazdrosny (nie okazuje tego, ale ja to widze). Nawet na imprezie bylismy pare razy wieczorem, a malą podrzucilismy moim rodzicom

oczywiście tez się z tym zagadzam.
przeciez jak się dziecko zostawi w dobych rekach i pojdzie sie na jakaś impreze czy coś to dziecku się nic nie stanie a i mamusia będzie zadowolona że się wreszcie wybawiła .
no a dbac o siebie powinna każda kobieta
Stary 2009-08-20, 08:00   #168
aniikaa
Raczkowanie

AgaMili myślę że powinniście wziąźć małą na wesele, bedzie juz duza i w sumie to troche sama się sobą zajmie, będzie tańczyć bawić się, wymęczy i pójdzie szybko spać

s4bin bardzo dużo zależy od charakteru również tatusia, jeśli on nie traktuje ciąży poważnie i on nie rezygnuje z wychodzenia, imprezowania, zachowuje się jak by nic się nie stało to wtedy jest dziewczynie bardzo ciężko. Uważam ze dziecko czy planowane czy nie to samo szczescie. Ja jakos nigdy nie narzekałam na Kube i nie moge sobie wyobrazić że niektórzy narzekaja że dziecko im ograniczyło życie i popsuło. Po prostu trzeba umieć chyba przestawić się, zorganizować i dostrzec pozytywy bycia mamą Fakt czasami to też przychodzi z czasem.

poiglot Mnie też denerwują te laski co piją i palą w ciązy. Przeciez przez te 9 miesięcy można sie powstrzymac.
Wychodzić też mam ochotę, ale ja już pracuje i jest jeszcze inaczej, czasami to że nie ma mnie 8 godzin wystarcza. Chociaż bardzo chciałabym być czasem w domu z synkiem. A wyjść można też z dzieckiem, my często wyskakujemy gdzieś na wekendy i też wspólnie spędzamy czas, a Kubus jest szczesliwy ze moze go z nami spedzac. Najwazniejsze to umiec spedzac razem czas we trojke. Oczywiscie sami tez czesto sobie gdzies wyjdziemy. Na szczescie mamy blisko rodzicow i nam zostana z Kuba. W domu jak Kuba pojdzie spac to tez czesto organizuje takie wspolne wieczory dla mnie i malza, jakies swiece kolacja, kapiel itp Dbac tez staram sie o siebie, wiadomo nie zawsze jest na to czas, ale jakos na szczescie narazie daje rade. Chociaz pierwsze miesiace po porodzie to bylo bardzo ciezko, tylko tyle ze szybko schudlam.
aniikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 08:01   #169
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez s4bin4 Pokaż wiadomość

witaj
tragedią to mogła by się okazać ciąża w wieku 16-17 lat
u nas na wątku na pewno nie mam żadnej tragedia bo wszytki mamusie kochają strasznie swoje maleństwa nie zależnie od wieku.
dziękujemy za gratulacje
a jeśli chodzi o planowanie dziecka to czasem wychodzi wszytko zupełnie inaczej niż sobie to zaplanowaliśmy
Stary 2009-08-20, 10:48   #170
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Witajcie dziewczynki! Widze ze sie troszke watek ruszył
Ja mam ślub w pazdzierniku i synka biore na ślu i wesele do poki wytrzyma to bedzie z nami Tylko ze mam dobrze z tym ze sala wselna znajduje sie jakies 2 km od mojego domu wiec mam blisko zeby na szybko pojechac i go ululac...

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
niunka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 15:26   #171
Puma13
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki, jak wam dzionek mija?
U nas taki upał, że wytrzymać nie można.
Z tym zapuszczaniem się to macie rację, prawie zawsze staram się mieć makijaż, bo tak jakoś milej się w lustro patrzy na np. podkręcone rzęsy i jeszcze parę rzeczy które poprawiają samopoczucie. Uważam, że zadowolona mama = zadowolone dziecko. Co prawda, u nas z wyjściami z samym tz-tem to raczej cienko, ale nie narzekam, jeszcze nadrobimy. Chociaż w ostatni weekend, udało nam się wyskoczyć na miły romantyczny spacerek
Stary 2009-08-20, 15:44   #172
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Co do zapuszczania się to ja mniej więcej przez pierwszy miesiąc wyglądałam tak troszkę "nie bardzo"....później już było coraz lepiej (tak mnie się wydaje)

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 15:52   #173
Puma13
Zadomowienie

U mnie przez pierwszy miesiąc, to było trochę nie typowo, bo próbowałam troszkę przytyć. Wszystkie ciuchy na mnie wisiały. Nie podobałam się sama sobie. W ciąży przytyłam 8 kg, a dwa dni po porodzie, jak się w szpitalu ważyłam, to miałam już 1 kg na plusie i tak cały czas spadało. Po ok 2 miesiącach wróciłam do swojej wagi.
Stary 2009-08-20, 15:57   #174
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
U mnie przez pierwszy miesiąc, to było trochę nie typowo, bo próbowałam troszkę przytyć. Wszystkie ciuchy na mnie wisiały. Nie podobałam się sama sobie. W ciąży przytyłam 8 kg, a dwa dni po porodzie, jak się w szpitalu ważyłam, to miałam już 1 kg na plusie i tak cały czas spadało. Po ok 2 miesiącach wróciłam do swojej wagi.

8 kg przez 9 miesięcy Ze mnie teraz wszystko spada....w ciąży przytyłam 15 kg a od porodu schudłam już 26 kg....

Maja
Stary 2009-08-20, 16:17   #175
Puma13
Zadomowienie

26 kg??? nie znikłaś jeszcze?

A ja,... no 8kg a tak się starałam przynajmniej jedna czekolada dziennie była (milka jogurtowa obowiązkowo) a obiady to większe od tz-cika jadłam (miałam ok 53kg a mój tz 110)

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

A brzuszek to wyskoczył mi w 6 miesiącu, do 5 miesiąca nosiłam swoje jeansy z przed ciąży, a jak chciałam kupić ciążowe to mi "S-ki" z tyłka zjeżdzały
Stary 2009-08-20, 16:18   #176
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

nie nie znikłam za to moje dziecko za mnie nadrabia...biorąc pod uwagę, że 27 sierpnia kończy pół roczku a waży ok 11kg... i ma jakieś 78 cm ( mierząc w domowych warunkach)

No ja też sporo jadłam ale jednak starałam się jeść "dla dwojga" a nie "za dwoje"

bo te spodnie ciążowe to wogóle jakieś dziwne...kto to szyje?? ja ja kupiłam ciążowe to też mi z tyłka zjeżdżały choć w brzuchu były dobre (pod koniec miała 120 cm w "pasie") producenci myślą, że jak się tyje tyle kg to od razu nie wiadomo jak rośnie....

S-ka u mnie nie byłoby mowy...poza tym ja mam 178 cm...to chyba rybaczki bym miała

Maja

Edytowane przez alkamor
Czas edycji: 2009-08-20 o 16:20
Stary 2009-08-20, 16:31   #177
Puma13
Zadomowienie

To ja raczej z tych niższych jestem (166cm)
i tu sprostowanie: ja też jadłam dla dwojga moja mała miała widocznie większe zapotrzebowaniea w pasie to chyba miałam 108 albo 98 niepamiętam
Stary 2009-08-20, 20:41   #178
zanka205
Zakorzenienie

ja w ciąży przytyłam 25 kg a schudłam już/dopiero 21 kg
ehh nie chce mi ta waga spadać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 20:54   #179
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niunka22 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki! Widze ze sie troszke watek ruszył
Ja mam ślub w pazdzierniku i synka biore na ślu i wesele do poki wytrzyma to bedzie z nami Tylko ze mam dobrze z tym ze sala wselna znajduje sie jakies 2 km od mojego domu wiec mam blisko zeby na szybko pojechac i go ululac...
A jesli moge spytac, kto z synkiem zostanie gdy go uśpisz?
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
nie nie znikłam za to moje dziecko za mnie nadrabia...biorąc pod uwagę, że 27 sierpnia kończy pół roczku a waży ok 11kg... i ma jakieś 78 cm ( mierząc w domowych warunkach)
Niezle sobie wazy okruszek

ja w ciąży przytyłam 9kg, tydzień po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Przez pierwsze 4 miesiące chudłam, miałam super figurę . Ale później zaczęłam jeść fast foody, przestałam karmić piersią i dbać o to co jem i przytyłam. Teraz ważę tylko 5kg mniej niz przed samym porodem
Stary 2009-08-20, 22:18   #180
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Cytat:
A jesli moge spytac, kto z synkiem zostanie gdy go uśpisz?
Szczeze to mysle cały czas nad tym.ale chyba poprosze sasiadke zeby z nim została albo jakas kolezanke ktorej na weselu nie bedzie. Innego wyjscia nie ma,cała rodzinka na weselu wiec na pewno nikt z najblizszych z nim nie bedzie. Boje sie tylko ze on nie bedzie chcial zostac z kims obcym.....! Ja potrzebuje juz kogos do pilnowania Kacperka w sobote rano. Poniewaz ja z mama do fryzjera potem makijaz, mama jeszcze musi rano na sale jechac wszystko dopilnowac wiec ciezko bedzie...!

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
niunka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości