Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 23:16   #1801
certina4
Wtajemniczenie

Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9

ja zmykam, jakoś już mi się spać chce, wczoraj długo siedziałam a musiałam rano wstać i organizm domaga się snu.

Dobranoc wszystkim

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 23:58   #1802
Jazzmanka
Zadomowienie

Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9

Cytat:
Napisane przez madzinek87 Pokaż wiadomość
komu się podoba takie urozmaicenie wesela??
http://www.youtube.com/watch?v=EpPgzOLJ0C4
u nas trochę oklepane, ale tak czy owak nie podoba mi się.

Samochód jakiś czas temu kupiliśmy i Ja bym chciała jechać nim do ślubu, ale TŻ chce jakiegoś Wolksvagena Phantoma (nic specjalnego). Ja kiedyś chciałam retro, ale teraz sobie myślę, że gdybym uzbierała juz te 1,5 tys. na Rolls Royce Phantom z 1933 roku, to chyba wolałabym wydać te oszczędności na lepszego fotografa albo suknię.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 05%20Volkswagen%20Phantom.jpg (14,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kopia-2-1933-rolls-royce-phantom-ii-2-570ce586884b06ec077b663b153c33c3.jpg (16,0 KB, 7 załadowań)
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 00:16   #1803
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Dzis jak wracałam od siostry to widzieliśmy pare młodą jak szła z fotografem i zdjecia cykali (suknia brudna az szara i nie mialo juz tego uroku) a mama mówi: "zobacz jak głupio" a ja mówie no My z Michasiem to chcemy tylko pare na tle zachodu słońca i dziekuje, a mama:"a moze przed slubem tak jak Karolina i tak sie szybciej naszykujesz i tak. NO i chyba postanowiłam porozmawiać z Tz czy bedzie chciał mnie zobaczyć przed błogosławieństwem czy nie....
Na zdjęciach wyjdzie śnieżnobiała. Fotograf poprawi w photo shopie Moje Kochanie takie coś może na poczekaniu zrobić
Co do ceny fotografa, to też uważam że fotki za tysiaka mogą być nawet lepsze niż te za 4 tysie. My mamy fotografa za 1400, a fotki robi cudne Sprawdzone i pooglądane na kilku weselach! BAJKA

Jazz, ten pierwszy samochodzik jest siuper

Edytowane przez aniolekKB
Czas edycji: 2009-08-21 o 00:17
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 00:44   #1804
AgaMili
BAN stały

Wiecie co, chyba wpadam w panikę. Boję się , że nie załatwię tego tak jak będę chciała. Poza tym co z Milenką. Przecież w dzień ślubu nie będę miała czasu się nią zajmować, na ślubie i weselu będzię z moimi rodzicami, rodzeństwem, a później gdy pójdzie spać? Kto z nią zostanie Tak sobie ostatnio o tym myślę i wpadam w panikę. Będzie miała wtedy 2,5 roku. A obcemu nie dam jej pod opiekę, poza tym nie mogę znaleźć sali, dużo mi się podoba, fotografowie - narazie żaden mnie nie ukrzekł, a co do zespołu to ja chcę orkiestrę, a tż - DJ. Ale sam jeden DJ nie będzie zarówno wodzirejem i muzykiem. A niektóre zespoły są świetne i super prowadzą wesela, że nikt się nie nudzi.
Ktoś, na jakimś wątku napisał, że nie rozumie dziewczyny, która mówiła, że od tego całego załatwiania ma dość wszystkiego. Ta dziewczyna napisała "Ja bym się cieszyła, że mogę doświadczać z mężczyzną mojego życia - przyjemności przygotowań do ślubu". No to przyjemne by to było gdyby nie było wyboru, wszystko byłoby super i tylko zarezerwować i zapłacić, a nie tyle wybierania i jeszcze nie wiadomo czy wolny termin będzie...

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Jazzmanka ja bym wolała ten drugi samochód
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 07:30   #1805
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Aga.. myśle, że rzeczywiście bezsensownie panikujesz
Dziecko od rana będzie z Tobą albo z Twoją mamą. Jeśli wesele masz w ośrodku innym niż remiza to z całą pewnością są tam ze dwa pokoje dla nowożeńców i może dla kogoś tam...
Gdy ja była m na weselu Łodzi była taka rodzinka:rodzice, 6-latka i 2-latka
Po jakimśtam czasie (koło 21 czy 22) zapytali czy jest pokój. Był; mamusia poszła ululała dziecko a potem w najlepsze bawiła się jak na swoim weselu co jakiś czas mamusia, tatuś babcia i ciocia chodzili patrzeć czy mała dobrze śpi, czy się nie obudziła. Spokojnie teraz w trakcie wesel nie takie usługi przyszło proponować właścicielom lokali. Jeśli masz apartament dla nowożeńców wykoryzstaj go właśnie w taki sposób i nie denerwuj się
Stary 2009-08-21, 07:32   #1806
angluka
Rozeznanie

HEJ
Dziewczyny z 21.08 został nam równiutki ROK do ślubu: jupi:
Mało teraz zaglądam tylko czasem w pracy podczytuje ale jestem na bieząco

miłego dzionka

Edytowane przez angluka
Czas edycji: 2009-08-21 o 07:35
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 07:47   #1807
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Wiecie co, chyba wpadam w panikę. Boję się , że nie załatwię tego tak jak będę chciała. Poza tym co z Milenką. Przecież w dzień ślubu nie będę miała czasu się nią zajmować, na ślubie i weselu będzię z moimi rodzicami, rodzeństwem, a później gdy pójdzie spać? Kto z nią zostanie Tak sobie ostatnio o tym myślę i wpadam w panikę. Będzie miała wtedy 2,5 roku. A obcemu nie dam jej pod opiekę, poza tym nie mogę znaleźć sali, dużo mi się podoba, fotografowie - narazie żaden mnie nie ukrzekł, a co do zespołu to ja chcę orkiestrę, a tż - DJ. Ale sam jeden DJ nie będzie zarówno wodzirejem i muzykiem. A niektóre zespoły są świetne i super prowadzą wesela, że nikt się nie nudzi.
Ktoś, na jakimś wątku napisał, że nie rozumie dziewczyny, która mówiła, że od tego całego załatwiania ma dość wszystkiego. Ta dziewczyna napisała "Ja bym się cieszyła, że mogę doświadczać z mężczyzną mojego życia - przyjemności przygotowań do ślubu". No to przyjemne by to było gdyby nie było wyboru, wszystko byłoby super i tylko zarezerwować i zapłacić, a nie tyle wybierania i jeszcze nie wiadomo czy wolny termin będzie...

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

A co do sprawy zamaiania i czerpania z tego przyjemności hmm Powiem Ci tak szczerze i otwarcie: Przez długi czas miałyśmy tu antykryzysowy zespół faceta"mamy jeszcze czas" nasi TŻ z małymi wyjątkami olewali nas, oddalali momenty wybierania zamawiania i tak dalej.. Największe doświadczenie miała w tym Kasia a przynajmniej ona zawsze najwięcej psów wieszała na swoim TZ za to, że nie pomagał jej wybierać rezerwować. Większość facetów myśli że jak na 3 miesiące przed weselem zacznąsię rozglądać to wszyscy do nich z otwartymi ramionami i kalendarzami wyjdą.
Co do wyboru zespołu to akurat ja nie jesem dobrym rozmówcą Bo dla mnie na weselu zagra zespół koleżanki... Gdyby było inaczej chyba bym padła
Kamerzyste polecał nam kuzyn TZ, Fotografa mamy z wesela przyjaciół.. Także sama widzisz że u nas towar porządnie sprawdzony
Także nie prejmuj się głowa do góry i cieszyć sięślubem a nie ryczeć przez neigo po kątach

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
HEJ

miłego dzionka
widzę angulka że organizujecie imprezę
To jak coś to ja na alkohol zapisuje sie dopiero na wieczór bo mam dziś pracowity dzień

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
u nas trochę oklepane, ale tak czy owak nie podoba mi się.

Samochód jakiś czas temu kupiliśmy i Ja bym chciała jechać nim do ślubu, ale TŻ chce jakiegoś Wolksvagena Phantoma (nic specjalnego). Ja kiedyś chciałam retro, ale teraz sobie myślę, że gdybym uzbierała juz te 1,5 tys. na Rolls Royce Phantom z 1933 roku, to chyba wolałabym wydać te oszczędności na lepszego fotografa albo suknię.
JAzz jak bum bum, że nie wiem co ci doradzić.. Jeśli macie swój samochód ale ze jest Twój TZ a nie np Twoich rodzicow albo jego rodziców to wg mnie hmmmm wybierz tego starego.. BO ...wg mnie... to żadna atrakcja jechaćdo ślubu własnym samochodem nawet najczyściejszym i najlepiej udekorowanym. Ja na początku myślałam o wybraniu włąśnie takiego samochodzika retro ale okazało się, że z sali ma po nas wyjechać dorożka a wynajmowanie pana tylko po to by przejechać z domu TZ po mnie i do kościoła....jak dla mnie zbyt wiele arakcji .. tak naćkane.. (choć byłam na takim weselu: z domu pana młodego samochdem jego i jego rodziców - bez przybrania.... z domu panny młodej dorożką do kościoła...... z kościoła limuzyną - myślałam, że puszczę pawia tak naćkane atrakcji pojazdowych)
Także stanęło na tym, że rodzice nam użyczają swojego samochodu my go przybieramy i jedziemy a mamy hondę accord czarną z chromowanymi klameczkami.. takżę wygląda w miarę dostojnie i limuzynowo.
Żeby nie było
pożyczanie od rodziców wg mnie różni się od brania własnego samochodu.
Stary 2009-08-21, 08:21   #1808
caprica6
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
No i ba.
Dziewczyny, była któraś z Was w Bułgarii?
Myślałam żeby tam pojechać na last'a we wrześniu ale wyczytałam na forum że syf to mało powiedziane. I nuda.
Zna się kto
Byłam kilka lat temu w Bułgarii w Albenie koło Złotych Piasków- Albena jest bardzo spokojna i nic sie tam nie dzieje, troche syf więc średnio polecam, ale Złote są super, pełno imprez, nowe hotele, dużo fajnych knajp Zależy co kto lubi oczywiscie, ale jeżeli chcesz poimprezować to Złote będą idealne (podobnie jest w Słonecznym Brzegu). Co do pogody to nie wiem jak we wrzesniu,ale w lipcu i sieprniu jest upał. Byłam 4 lata temu, było baaardzo tanio, teraz możliwe że ceny poszły w górę.

Laski a co do fotografa to pokaże wam stronke mojego, dziś podpisujemy umowe, z tego co widzialam ladne robi zdjecia http://www.powiedztak.net.pl/ Jest niedrogi ale mylse ze bedzie ok. Nie musze miec nie wiadomo jakich zdjec, po prostu chce miec fajna pamiatke i tyle : ) A kamerzysty nie bede miec bo nienawidze siebie na filmach

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2009-08-21 o 08:27
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:26   #1809
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Cześć

Laski a co do fotografa to pokaże wam stronke mojego, dziś podpisujemy umowe, z tego co widzialam ladne robi zdjecia http://www.powiedztak.net.pl/ Jest niedrogi ale mylse ze bedzie ok. Kamerzysty nie chce miec bo nienawidze siebie na filmach
mnie się podobie
Stary 2009-08-21, 09:37   #1810
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Aga.. myśle, że rzeczywiście bezsensownie panikujesz
Dziecko od rana będzie z Tobą albo z Twoją mamą. Jeśli wesele masz w ośrodku innym niż remiza to z całą pewnością są tam ze dwa pokoje dla nowożeńców i może dla kogoś tam...
Gdy ja była m na weselu Łodzi była taka rodzinka:rodzice, 6-latka i 2-latka
Po jakimśtam czasie (koło 21 czy 22) zapytali czy jest pokój. Był; mamusia poszła ululała dziecko a potem w najlepsze bawiła się jak na swoim weselu co jakiś czas mamusia, tatuś babcia i ciocia chodzili patrzeć czy mała dobrze śpi, czy się nie obudziła. Spokojnie teraz w trakcie wesel nie takie usługi przyszło proponować właścicielom lokali. Jeśli masz apartament dla nowożeńców wykoryzstaj go właśnie w taki sposób i nie denerwuj się

popieram w pełni Kubusewe, AgaMili rodzice się zajmą Małą, Ty na pewno też wygospodarujesz trochę czasu, nic nie jest niemożliwe, a śluby z dzieciątkiem PM się przecież na okrągło zdarzają także głowa do góry i nie zaprząataj sobie tym głowy
Cytat:
A co do sprawy zamaiania i czerpania z tego przyjemności hmm Powiem Ci tak szczerze i otwarcie: Przez długi czas miałyśmy tu antykryzysowy zespół faceta"mamy jeszcze czas" nasi TŻ z małymi wyjątkami olewali nas, oddalali momenty wybierania zamawiania i tak dalej.. Największe doświadczenie miała w tym Kasia a przynajmniej ona zawsze najwięcej psów wieszała na swoim TZ za to, że nie pomagał jej wybierać rezerwować. Większość facetów myśli że jak na 3 miesiące przed weselem zacznąsię rozglądać to wszyscy do nich z otwartymi ramionami i kalendarzami wyjdą.
Co do wyboru zespołu to akurat ja nie jesem dobrym rozmówcą Bo dla mnie na weselu zagra zespół koleżanki... Gdyby było inaczej chyba bym padła
Kamerzyste polecał nam kuzyn TZ, Fotografa mamy z wesela przyjaciół.. Także sama widzisz że u nas towar porządnie sprawdzony
Także nie prejmuj się głowa do góry i cieszyć sięślubem a nie ryczeć przez neigo po kątach

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

a ma myśle że nie można tak ja tamta dzieczyna z forum krytykować jeśli ktoś ma już na prawdę dosyc przygotowań, bo ile rzeczy do załatwienia jest każda z nas wie, ale po drodze czasami jest sielanka a czasami nie, mówię tutaj o wtykających się we wszystko teściowych, niemożność znalezienia kompromisu w różnych sprawach, problemy z własną rodziną. Często te problemy właśnie wpływają negatywnie na przygotowania ślubne i atmosferę która im towarzyszy więc ja wiem że można mieć dosyć.

A jeśli chodzi o mój przypadek, to początek tzn sala, zespół, kamerzysta mieliśmy z górki, bo sala się wszystkim podobała ( no prawie wszystkim,najpierw mama upierała się na inny lokal, ale jak zobaczyła ten co chcemy to kazała zaklepywać, a mój TAta stwierdził że jest przaśna i on by wolał w eleganckiej, ale oczywiście powiedział że decyzja należy do nas, oczywiście już mi smutno było, ale się zdecydowaliśmy na maciejową i mam nadzieję że nie będziemy żałować ) zespół mamy znajomego, więc TŻ od razu mówił że kolega będzie u nas grał, ale obejrzelismy z mamą moją dla świętego spokoju jeszcze ze 2-3 inne zespoły. Kamerzystę po znajomości, nawet nie wiem jak nagrywa bo jest nowy na rynku, ale mam nadzieję że będzie ok, bo my będziemy mieli tutaj dużo do powiedzenia. No a potem zaczęły się problemy z godziną w kościele, tzn była już zaklepana, ale pojawiła się możliwość zmiany godziny na późniejszą. Stanęło na tym że jest 15.30, ale może jeszcze zmienimy. No i teraz problemy z foto o czym wczoraj pisałam. Więc tak jak już mówiłam nie dziwię się PM które czasami mają dosyć przygotowań, bo to często więcej stresu i problemów niż przyjemnośći

a w ogóle to cześć

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

caprica6 podobają mi się zdjęcia Twojego foto Można wiedzieć ile płacisz i co masz w cenie?

JAzz mi się podoba bardziej pierwszy samochodzik swego czasu też bardziej mi zależało żeby taki old schoolem pojechać, ale trochę mi się zmieniło

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-21, 09:45   #1811
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
caprica6 podobają mi się zdjęcia Twojego foto Można wiedzieć ile płacisz i co masz w cenie?
Fajnie że Tobie też się podobają Płacę 1600zł za fotki od przygotowań do końca oczepin, w tym plener w dniu ślubu, albumy dla nas i rodziców + oczywiście fotki na płytce (około 300-600 zdjęć). Droższa opcja 1900zł to plener w wybrany inny dzień.
Stary 2009-08-21, 09:51   #1812
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie że Tobie też się podobają Płacę 1600zł za fotki od przygotowań do końca oczepin, w tym plener w dniu ślubu, albumy dla nas i rodziców + oczywiście fotki na płytce (około 300-600 zdjęć). Droższa opcja 1900zł to plener w wybrany inny dzień.
My też mamy plener w dniu slubu, przed samym kościołem. Chyba, że pogody nie będzie to w innym dniu-i za to nie płacimy nic dodatkowo(wszystko jest w tych 900 zł). I na płycie daje nam wszytskie zdjęcia, a mówił, że przez całe wesele jakies 1500-2000 robi więc będzie co oglądać i wybierać
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:55   #1813
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
HEJ

miłego dzionka
No to teraz już zleci z górki
Cytat:
Cześć

Byłam kilka lat temu w Bułgarii w Albenie koło Złotych Piasków- Albena jest bardzo spokojna i nic sie tam nie dzieje, troche syf więc średnio polecam, ale Złote są super, pełno imprez, nowe hotele, dużo fajnych knajp Zależy co kto lubi oczywiscie, ale jeżeli chcesz poimprezować to Złote będą idealne (podobnie jest w Słonecznym Brzegu). Co do pogody to nie wiem jak we wrzesniu,ale w lipcu i sieprniu jest upał. Byłam 4 lata temu, było baaardzo tanio, teraz możliwe że ceny poszły w górę.

Laski a co do fotografa to pokaże wam stronke mojego, dziś podpisujemy umowe, z tego co widzialam ladne robi zdjecia http://www.powiedztak.net.pl/ Jest niedrogi ale mylse ze bedzie ok. Nie musze miec nie wiadomo jakich zdjec, po prostu chce miec fajna pamiatke i tyle : ) A kamerzysty nie bede miec bo nienawidze siebie na filmach
Prześliczne zdjecia. Właśnie czegoś takiego szukam i znaleźć nie mogę, żaden fotograf w moim mieście mnie tak nie urzekł jak Twój. Można wiedzieć ile płacisz?

Dziekuje dziewczyny za słowa wsparcia, faktycznie panikuję. Odetchnę z ulgą, jak będziemy mieć zaklepaną salę, fotografa i kamerzystę, zespół i załatwione z kościołem, bo tego też się obawiam. Mieszkam w Anglii i chcę w polskim kościele złatwić sobie nauki i mam nadzieję, że w Polsce ksiadz nie będzie robił z tym problemów.
No i u mnie trwa spór z TŻ o zespół grający, ja chcę orkiestrę a on DJ.

Co myślicie o tym zespole?:
http://www.zespolorion.pl/glowna.html
Można na stronie posłuchać ich piosenek. Mają tylko 3 wolne terminy na 2010r.
Stary 2009-08-21, 10:01   #1814
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
My też mamy plener w dniu slubu, przed samym kościołem. Chyba, że pogody nie będzie to w innym dniu-i za to nie płacimy nic dodatkowo(wszystko jest w tych 900 zł). I na płycie daje nam wszytskie zdjęcia, a mówił, że przez całe wesele jakies 1500-2000 robi więc będzie co oglądać i wybierać
Oooo to naprawde tanio i duzo fotek
Stary 2009-08-21, 10:01   #1815
certina4
Wtajemniczenie

ale zazdroszczę Lain, właśnie przeczytałam na X17online że w Dubrovniku wakacjują JAy-Z i Beyonce LAin jak to czytasz to wypatruj i rób zdjęcia NIe można skopiować więc Wam przepiszę kawałek :

"Beyonce and hubby JAy-Z are currently on vacation in Dubrovnik, Croatia, but their trip to paradise turned ugly last night when their beefy bodyguard got into a very physical alteraction with the local paparazzi.

The couple was visibly annoyed with one photograper in particular, and when he got too close to their small boat, their bodyguard grabbed the pap's tripod, swung it at him, and then tossed in itno the sea! It appears as though the papas were taunting the superstars, and even though an elegantly dressed Beyonce looked like she was handling it well, Jay-Z waz yelling and flipping the bird to photogs.

We feel bad fot the couple, but maybe there was a less violent way to handle the switch?"

http://x17online.com/index.php?page=5

Cytat:
to spoko cena, i albumy dla rodziców, super, pierwsze słyszę żeby cena je obejmowała

Cytat:

ale ilość zdjęć Ostatnio moja koleżanka mówiła że mają 1230zdjęć to wg mnie bardzo dużo, nie mogą się zdecydować które wywołać. Ale fajnie im więcej zdjęć tym lepiej moim zdaniem

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-21, 10:03   #1816
kubusewa
Zakorzenienie

A ja mam pytanie do panien kamerowanych przez profesjonalnego kamerzyste (a nie rodzine) Czy przy podpisywaniu umowy (czy teżzaklepywaniu terminu) rozmawialiście co ten pan oferuje??
Bo nasz pan mowi tak, że opcje sa dwie albo wszystko na filmie bedzie lecialo tak jak ciurkiem leci bez przyspieszania.. Albo np dom panny młodej i np jakiś podkład muzyczny i coś w rodzaju takiego podsumowania bez słyszalnych dialogów. On mówi że z tych z podkładem to robi takie 3 minutowe sploty .. W kościele to samo i potem wesele no to juz zabawa to zabawa wiadomo..
Muszę mu powiedziec np że nie chce zeby robil mi wstawki np w chwili gdy ksiadz mowi a teraz obraczki i wstawka zrobiona przed slubem obraczek lezacych na poduszce (widzialam to na tym filmie od kuzyna i strasznie to wygladalo wg mnie tandetnie!!!)
No i sobie wymyśliłam, że będzie tak,, jakiśtam wstępik z piorunami obłoczkami srata tata.. moze kiedys wam pokaze .. bo sama to nie bardzo wiem jak to inaczej opisac.. a potem jak bedzie pokazywal TZ i jego przygotowania to bedzie piosenka Czarka Pazury jestem bumbastyczny ... dom PM to bedzie piosenk wodeckiego Pszczólka Maja (no bo dla rodziny i znajomych mojego TZ ja jestem Maya)
a potem normalnie to juz niech sobie pan tam sam kmini jeszcze musimy mu dac nasza wybrana muzyke, ale zazyczyl sobie w formacie nieskompresowanym a umówmy się nie ma takiej w necie wiec mamy fujowy problem

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
a ja tez napisalam ze mnie sie podobie i nikt nie zauważył
Stary 2009-08-21, 10:05   #1817
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

Prześliczne zdjecia. Właśnie czegoś takiego szukam i znaleźć nie mogę, żaden fotograf w moim mieście mnie tak nie urzekł jak Twój. Można wiedzieć ile płacisz?

Dziekuje dziewczyny za słowa wsparcia, faktycznie panikuję. Odetchnę z ulgą, jak będziemy mieć zaklepaną salę, fotografa i kamerzystę, zespół i załatwione z kościołem, bo tego też się obawiam. Mieszkam w Anglii i chcę w polskim kościele złatwić sobie nauki i mam nadzieję, że w Polsce ksiadz nie będzie robił z tym problemów.
Płacę 1600zł, kilka postów wcześniej pisałam co się w tym zawiera Też mnie urzekły fotki a z tego co wiem to ten fotograf ma zlecenia z calej Polski
My jednogłośnie stwierdziliśmy że chcemy Dja, ostatnio bylismy na weselu z orkiestra i lipa straszna
Stary 2009-08-21, 10:06   #1818
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:

Co myślicie o tym zespole?:
http://www.zespolorion.pl/glowna.html
Można na stronie posłuchać ich piosenek. Mają tylko 3 wolne terminy na 2010r.
fajny zespol a to moj http://www.panaceum.adrem.pl/

a na zapąłcie za foto mamy napisane tak:

Usługa foto obejmuje: 80 foto 10*15, 12 foto w albumie 15*21
Archiwizacja 80 foto na CD + dojazd. 700 zzł
dodatkowo płatne kazde foto 15*15 $zł
wszystkie pliki 1 zł/szt.

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-08-21 o 10:10
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 10:08   #1819
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja tez napisalam ze mnie sie podobie i nikt nie zauważył
Stary 2009-08-21, 10:12   #1820
AgaMili
BAN stały

A będziecie miały welon? Czy diadem tylko? Ja marzę o welonie, ale moja mama mi powiedziała, że mi nie wypada i będzie się rodzina ze mnie śmiać, bo ja już jestem 2 lata po ślubie cywilnym i mam dziecko a welon jest tylko dla panny

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Płacę 1600zł, kilka postów wcześniej pisałam co się w tym zawiera Też mnie urzekły fotki a z tego co wiem to ten fotograf ma zlecenia z calej Polski
My jednogłośnie stwierdziliśmy że chcemy Dja, ostatnio bylismy na weselu z orkiestra i lipa straszna
Wiem zauwazylam jak juz post sie moj opublikowal
A co do Dj, to on tylko muzyke puszcza czy tez zabawia gosci? Slyszalam ze mozna osobno wodzireja sobie zamowic
Cytat:
fajny zespol a to moj http://www.panaceum.adrem.pl/
Ze zdjec wyglada fajnie, ja ostatnio widzialam kilka ogloszen zespolow, co jakies same chlopy i to z 60-letnie,. Ja wole mlody zespol
Stary 2009-08-21, 10:13   #1821
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
A będziecie miały welon? Czy diadem tylko? Ja marzę o welonie, ale moja mama mi powiedziała, że mi nie wypada i będzie się rodzina ze mnie śmiać, bo ja już jestem 2 lata po ślubie cywilnym i mam dziecko a welon jest tylko dla panny
Eeeeeee a Ty to jużnei masz czym sie przejmować.. NIe oglądaj się na nic!!
Chcesz miec welon to sobie miej.. Co to kogo obchodzi.. a już na pewno nikt się śmiał nie będzie!!!
Chyba należy Ci zrobić bridezillową terapię: Dzień Ślubu to jest Twój dzień MAsz prawo w tym dniu do wszystkiego czego pragniesz
Chcesz miec kiece na pol samochodu kup, chcesz miec welon załóż.. To Twój dzień i masz sięw trakcie tego dnia czuć jak najlepiej.. Jeśli wymarzyłaś sobie welon reszcie świata nic do tego

Co do DJ to ja Wam powiem, że podziwiam ludzi którzy się na to decydują... gdy byłąm na weselu w Łodzi było ich tam chyba dwóch czy trzech i praktycznie sięw ogóle nie odzywali... CO prawda stali w osobnej salce(wejscie na podest dla orkiestry było jakos tak schowane i DJ stał nie dośćze za śćianąw stosunku do gości to jeszcze tyłem do drzwi wejściowych na salę. Nawet nie zauważyli jak weszłą para młoda.. a tak w ogóle poza wszystkim to uważam, że to co będzie na weselu to trzeba dokąłdnie dogadaća jeśli się macie dopiero decydować to trzeba zapytać: czy będzie pan gospodarzem wieczoru, czy poprowadzi pan oczepinowe
przywitanie pary mlodej i tka dalej.. wg mnie wlasnie od tego jest zespol czy dj zeby gospodarzyc na weselu
a zatrudnianie dodatkow wodzireja to wg jest bezsens.. jesli mam zatrudniac za 1500 złdj i za drugie tyle wodzireja to zdecydowanie lepiej zaplacic 3000 zł za 5 osobowy zespol.. Duzo praktyczniej bo przynajmniej zauwaza ze para mloda przybyla, ze maja pierwszy taniec ze jest tort
i tka dalej.. Moje doswiadczenia z DJ raczje nie napawaja mnie optymizmem stad moje zdanie

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-08-21 o 10:20
Stary 2009-08-21, 10:15   #1822
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

A co do Dj, to on tylko muzyke puszcza czy tez zabawia gosci? Slyszalam ze mozna osobno wodzireja sobie zamowic

Ze zdjec wyglada fajnie, ja ostatnio widzialam kilka ogloszen zespolow, co jakies same chlopy i to z 60-letnie,. Ja wole mlody zespol
Podoba mi się wpięty kwiat we włosy zamiast welonu, lae jeszcze sama nie wiem co wybiore..

Mój Dj będzie też Wodzirejem

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Chcesz miec welon to sobie miej.. Co to kogo obchodzi.. a już na pewno nikt się śmiał nie będzie!!!
Chyba należy Ci zrobić bridezillową terapię: Dzień Ślubu to jest Twój dzień MAsz prawo w tym dniu do wszystkiego czego pragniesz
Chcesz miec kiece na pol samochodu kup, chcesz miec welon załóż.. To Twój dzień i masz sięw trakcie tego dnia czuć jak najlepiej.. Jeśli wymarzyłaś sobie welon reszcie świata nic do tego
Dokładnie
Stary 2009-08-21, 10:17   #1823
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

a co Cię obchodzi co ludzie powiedzą? Chcesz welon to miej, moja koleżanka w ogóle nie chciała welonu ( pierwszy raz ślub, bez dzieci, ślubu w USC ) i nikt jej się nawet nie zapytał gdzie welon, a na oczepinach rzucała jakiś małym bukiecikiem.

A dla mnie diadem odpada nie wiem co w nich dziewczyny widzą, ale powiem szczerze że z kim nie rozmawiam to każdy kręci na to głową.

Co do Dj to jeśli w jego usłudze jest napisane że jest też wodzirejem, prowadzi zabawy itp to spoko, znajomi mieli na drugi dzień DJ i w sumie spoko, chociaż mi się bardziej zespoły podobają, choć zdaję sobie sprawę że nie wszystko mogą zaśpiewać

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Podoba mi się wpięty kwiat we włosy zamiast welonu, lae jeszcze sama nie wiem co wybiore..

Mój Dj będzie też Wodzirejem

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Dokładnie

ja też chcę kwiat, albo kilka małych kwiatuszków ( typu różyczki ) we włosach ślicznie to wygląda wg mnie a nad welonem jeszcze się nie zastanawiałam

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-08-21, 10:24   #1824
AgaMili
BAN stały

Cytat:
No moja rodzina jest taka trochę sztywniacka i każdy każdym się przejmuje, potem jest obrażanie i w ogóle wkurzają mnie czasem.
Np. Moja matka chrzestna wyprawia wesele za 2 miesiące swojemu synowi, zaprosiła mnie z mężem i moich rodziców. Mieliśmy nie jechać bo nie planowaliśmy wyjazdu do Polski, poza tym dodatkowe koszty, około 1000 funtów za taki rodzinny wyjazd na ślub + prezent itd. Ale miesiąc temu zdecydowaliśmy się na kościelny ślub więc moja mama mówi ze albo rodzice albo my w takim razie musimy jechać na ten ich ślub bo się obraża, nie zrozumieją np. że my nie pojedziemy bo Mili nie ma paszportu a sami nie chcemy czy porostu że mnóstwo pieniędzy trzeba na to wydać. Mama powiedziała, że jak my nie będziemy na tym ślubie to oni się obrażą i nie będą na naszym. Ja jej powiedziałam " że mam to w d., jak taka mądra stara baba żeby się obrażać to proszę bardzo" . Ale w końcu jedziemy na to wesele, ale tylko dlatego że musimy w tym roku do PL jechać ze ślubem załatwiać....

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2009-08-21 o 10:26
Stary 2009-08-21, 10:25   #1825
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam pytanie do panien kamerowanych przez profesjonalnego kamerzyste (a nie rodzine) Czy przy podpisywaniu umowy (czy teżzaklepywaniu terminu) rozmawialiście co ten pan oferuje??
Bo nasz pan mowi tak, że opcje sa dwie albo wszystko na filmie bedzie lecialo tak jak ciurkiem leci bez przyspieszania.. Albo np dom panny młodej i np jakiś podkład muzyczny i coś w rodzaju takiego podsumowania bez słyszalnych dialogów. On mówi że z tych z podkładem to robi takie 3 minutowe sploty .. W kościele to samo i potem wesele no to juz zabawa to zabawa wiadomo..
Muszę mu powiedziec np że nie chce zeby robil mi wstawki np w chwili gdy ksiadz mowi a teraz obraczki i wstawka zrobiona przed slubem obraczek lezacych na poduszce (widzialam to na tym filmie od kuzyna i strasznie to wygladalo wg mnie tandetnie!!!)
No i sobie wymyśliłam, że będzie tak,, jakiśtam wstępik z piorunami obłoczkami srata tata.. moze kiedys wam pokaze .. bo sama to nie bardzo wiem jak to inaczej opisac.. a potem jak bedzie pokazywal TZ i jego przygotowania to bedzie piosenka Czarka Pazury jestem bumbastyczny ... dom PM to bedzie piosenk wodeckiego Pszczólka Maja (no bo dla rodziny i znajomych mojego TZ ja jestem Maya)
a potem normalnie to juz niech sobie pan tam sam kmini jeszcze musimy mu dac nasza wybrana muzyke, ale zazyczyl sobie w formacie nieskompresowanym a umówmy się nie ma takiej w necie wiec mamy fujowy problem
No własnie te obrączki nagle wpadające też mi się nie podobają, gołąbki i inne takie. Bo to takie wtrącanie się. i czesto własnie tak kamerzyści robia. Muszę zobaczyć czy nasz tez tak robi i go na to uczulić, żeby nie robił. A niektórzy kamerzyści to już tak kombinują, że szok.
Na poczatku to chyba leci jakiś napis, że wesele x i y. Potem są nasze fotki z dzieciństwa(nie chcemy jakiegoś sztucznego filmu z randka, psuciem się samochodu czy inne takie pierdoły). później jest w domu tzta kręcone jak się ubiera, potem jak jedzie,moje ubieranie, przywitanie u mnie, potem błogosdławieństwo, trochę mszy, zyczenia i weselicho(pewnei jeszcze coś tam ale juz nie pamiętam). Te wszytskie ubierania itp. to naprawde króciutko są i w tle jest jakaś muzyka.
Cytat:
Ja będę miała welon. A gadaniem ammy sie nie przejmuj. Niedawno byłam na weselu i Pm ma ślub cywilny, córeczkę i była w welonie. I nawet mi przez myśl nie przeszło, że nie powinna tego welonu mieć. A z gosci tez nikt nie komentował(przynajmniej ja nie słyszałam żadnych opini)

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-08-21 o 10:42
Stary 2009-08-21, 10:26   #1826
kubusewa
Zakorzenienie

Chcialam również powiedzieć o diademach!!!!!
Bo na wielu zdjeciach zauważyłąm, że albo fryzjerki jakieś ślepe są albo panny młode tak ogłupiałe że lustra nei dostrzegają...
Wg mnie diadem ślicznie wygląda we fryzurze gdy jest tak:
koczek nieco nad głową (koczek albo zaczes taki) a diademik połozony na głowie w taki sposob, że oddziela powierzchnie głowy od koczka.. cośw rodzaju horyzontu z diademiku.. BArdzo czesto panny sobie wkładajądiademik na taką płąskąfryzurę i wygląda to jakby nałożyły go w ostatniejc chwilinie patrząc w ogóle jak on wyglada..
Kiedyśsłysząłam takie jedno zdanie któe w tym przypadku strzanie dobrze sięsprawdza: PRzy doborze dodatków, gdy już nałożysz wszsytko co masz do włozenia (kolczyki, branzoletki....0 zdejmij ostatniąrzecz jakąwkąłdałąśi dopiero wyjdz...
tu sie sprawdza 100 z tym diademem.
JA mowie diadem tak ale z rozsądkiem a nie na sile bo chce miec diadem!!!

Nie moge teraz znalezc jakichs zdjec z zle wlozonym diademem ale jak znajde to w mig pokaze

http://www.fotoslub.pl/galerie/galeria10/index.html diadem zginal na pannie mlodej..

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-08-21 o 10:34
Stary 2009-08-21, 10:33   #1827
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo na wielu zdjeciach zauważyłąm, że albo fryzjerki jakieś ślepe są albo panny młode tak ogłupiałe że lustra nei dostrzegają...
koczek nieco nad głową (koczek albo zaczes taki) a diademik połozony na głowie w taki sposob, że oddziela powierzchnie głowy od koczka.. cośw rodzaju horyzontu z diademiku.. BArdzo czesto panny sobie wkładajądiademik na taką płąskąfryzurę i wygląda to jakby nałożyły go w ostatniejc chwilinie patrząc w ogóle jak on wyglada..
Kiedyśsłysząłam takie jedno zdanie któe w tym przypadku strzanie dobrze sięsprawdza: PRzy doborze dodatków, gdy już nałożysz wszsytko co masz do włozenia (kolczyki, branzoletki....0 zdejmij ostatniąrzecz jakąwkąłdałąśi dopiero wyjdz...

Nie moge teraz znalezc jakichs zdjec z zle wlozonym diademem ale jak znajde to w mig pokaze
Właśnie czasami Pm przesadzają z doborem dodatków. Ja didemu mieć nie będe miała, bo jakoś się nie widze w nim Marzy mi się natomiast kwiatek we włosach Już nawet moja fryzjerka mówiła, że by mi pasował. I że storczyki(bo taki chce mieć) ładnie wyglądają
Stary 2009-08-21, 10:33   #1828
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Niedawno byłam na weselu i Pm ma ślub cywilny, córeczkę i była w welonie. I nawet mi przez myśl nie przeszło, że nie powinna tego welonu nie mieć. A z gosci tez nikt nie komentował(przynajmniej ja nie słyszałam żadnych opini)
Też byłam na takim weselu, PMka miała welon i był ślub kościelny, podczas którego odbył się też chrzest dziecka Pary Młodej! I nikt tego nie komentował.
Stary 2009-08-21, 10:34   #1829
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Co do DJ to ja Wam powiem, że podziwiam ludzi którzy się na to decydują... gdy byłąm na weselu w Łodzi było ich tam chyba dwóch czy trzech i praktycznie sięw ogóle nie odzywali... CO prawda stali w osobnej salce(wejscie na podest dla orkiestry było jakos tak schowane i DJ stał nie dośćze za śćianąw stosunku do gości to jeszcze tyłem do drzwi wejściowych na salę. Nawet nie zauważyli jak weszłą para młoda.. a tak w ogóle poza wszystkim to uważam, że to co będzie na weselu to trzeba dokąłdnie dogadaća jeśli się macie dopiero decydować to trzeba zapytać: czy będzie pan gospodarzem wieczoru, czy poprowadzi pan oczepinowe
przywitanie pary mlodej i tka dalej.. wg mnie wlasnie od tego jest zespol czy dj zeby gospodarzyc na weselu
a zatrudnianie dodatkow wodzireja to wg jest bezsens.. jesli mam zatrudniac za 1500 złdj i za drugie tyle wodzireja to zdecydowanie lepiej zaplacic 3000 zł za 5 osobowy zespol.. Duzo praktyczniej bo przynajmniej zauwaza ze para mloda przybyla, ze maja pierwszy taniec ze jest tort
i tka dalej.. Moje doswiadczenia z DJ raczje nie napawaja mnie optymizmem stad moje zdanie
No to musze to z tż przedyskutować
Cytat:

Ja będę miała na pewno wszystkie włosy upięte, nienawidzę rospuszczonych i diadem też będę mieć na 90%, a z welonem się zobaczy, zalezy to też od sukni, bardziej welon pasuje to prostej sukienki niż jakiejś wielkiej..
Stary 2009-08-21, 10:35   #1830
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie czasami Pm przesadzają z doborem dodatków. Ja didemu mieć nie będe miała, bo jakoś się nie widze w nim Marzy mi się natomiast kwiatek we włosach Już nawet moja fryzjerka mówiła, że by mi pasował. I że storczyki(bo taki chce mieć) ładnie wyglądają
Jest troche takich PMek co się obwieszą jak choinki Ja raczej diademu tez nie chce, chyba ze Kubusewa znajdzie jakies super foty to zmienie koncepcje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości