|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zadomowienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
makiinom33 no pewnie ze w stadzie sila ale powiem ci ze jeszcze zadna dieta mnie tak nie motywowala jak ta ja dzisiaj 1kg mniej czyli 106 na wadze w sumie po 8 dniach 4kg mniej supe jak ja teraz lubie wchodzic na wage
![]()
#4892 |
Zadomowienie
|
Ja wróciłam jak balon z Grecji z wakacji, a tu się okazało, że trzy dni w domu i wszystko ze mnie zeszło. I jestem jakbym w ogóle nie wyjeżdżała. Wszystkim wątpiącym w tę dietę polecam bezczelnie swoje wcześniejsze posty
![]() ![]()
#4893 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za to że jesteście ,jak to dobrze pogadać z kimś kto cię rozumie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
Witam to radosne grono
![]() Ja wczoraj zgrzeszyłam ciastem,za to dziś odpokutowałam w kibelku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zadomowienie
|
Ojej jak ja bym zjadla jakies ciacho
![]() ![]()
#4896 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
BAN stały
|
słuchajcie a ja mam pytanko odnośnie alkoholu...
zaczęłam dietę na razie w formie próbnej. Wiem, że będę musiała ja przerwać bo mam tydzień wyjazdu na początku września i później w połowie września drugi wyraz. Sek w tym, że dietę jako taką to ja jeszcze mogę tam trzymać, ale ani na wczasach all inclusive ani w czasie pobytu na Mazurach nie wyrzeknę się alkoholu. Czy jest szansa uchronić jakieś stracone kilogramy mimo picia alkoholu czy raczej powinnam odpuścić wszystko, bo z alkoholem to dieta "jedzeniowa" i tak nie ma sensu? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4898 |
Rozeznanie
|
![]()
Wiecie co sama się sobie dziwię,ale wogóle nie ciągnie mnie do słodyczy.Tymbardziej że zawsze przed @,miałam wilką chęć na słodycze i pochłaniałam ich mnóstwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Woda powinna mieć jak najmniej składników mineralnych. Polecam tanią wodę z Biedronki - Aleksandria - własnie ją piję ![]() Dobra jest Prima Vera ma 262 mg/l.. Nie wiem ile ma Staropolanka - sprawdź skład, tam pod spodem (albo nad) tabelką) powinno być podane: Zawartość składnikó w litrze.... W Lidlu jest tania woda 2 litrowa ale kurcze nie pamietam nazwy - ma coś koło 242 mg/l. A najmniej ma Górska czy jakoś tak, która ma 132 mg/l - z koncernu Pepsi - reklamuje ją Joanna Brodzik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
czy na P+W mozna jeśc pieczraki w occie???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślę, że chyba najlepiej przejść do fazy 3 utrwalającej, ale wtedy mogłabyś sobie pozwolić na alkohol tylko 2 razy w czasie tygodnia, byłyby to tzw. uczty. Co w sumie też nie rozwiązuje Twojego problemu skoro jedziesz na tydzień. Możesz przerwać i potem zacząć od początku ![]()
![]() |
#4902 |
Raczkowanie
|
Witam czwartkowo wszystkie Dukanki
![]() Ja już po obiadku (pierś z kurczaka "smażona" w panierce z jajka i otrębów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do grzeszenia, to ja faktycznie od początku miałam prawie codziennie małe grzechy (lody lub kieliszek wina), i rzeczywiście chudłam dość wolno (średnio 1 kg na tydzień), więc może nie warto ulegać nawet małym pokusom, to waga będzie leciała szybciej! Trzymam za Was wszystkie kciuki! Dacie radę, tak jak kredka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
Witam, pare godzin mnie nie bylo a tu tyle nowosci
![]() Ja od dzis juz na II fazie, i jak jadlam salatke z pomidorem to tak mi dobrze bylo. Ja bede stosowac chyba system 2/7 czyli 2 dni proteiny i 5 z warzywkami. A to dlatego, ze Dukan poleca ja dla osob, ktore glownie chcac zrzucic kg z parti poniznej brzucha ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziewczyny ja mam dzisiaj naprawdę dobry dzień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
Kurde jak Beti napisała co jutro będzie jeść to się skapnęłam,że ja też mam jutro warzywka i jestem nie przygotowana.
Ani serka ani pomidora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Rozeznanie
|
![]()
Kredko,woda staropolanka ma 59,05 to dobrze czy żle.Nie wiem czy warości mają być wysokie czy niskie?Marudzę co?,ale chciałabym sie upewnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Przyczajenie
|
Cześć Wam..jestem TU nowa, więc więcej Was czytam...jak to dobrze że tu jesteście, w sobote przechodzę na II etap ( po 5 dniach I) , zważyłam się dzisiaj i.... 2 kg mniej niż było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Raczkowanie
|
po wczorajszym kryzysiku ani sladu ,dzisiaj nowe siły do walki
![]() moze sie powtarzam ,ale jak dobrze że tu jesteście dukanki,zawsze mozna wpaść i się podbudować pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Raczkowanie
|
Myślę,że pieczarki jako dodatek można nawet w P,a P+W nawet bym się nie zastanawiała.Nie mają dużo kalorii tak jak ogórki i też są w occie.
Grzyby jak najbardziej można |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Raczkowanie
|
Czy mnie ktoś jeszcze pamięta? (zaśpiewałam)
Witam po przerwie związanej z wakacjami i dzielę się przemyśleniami. Jak widzicie w podpisie - jestem weteranem Dukana. I zgadzam się całkowicie ze Spikną. Na początku diety przestrzegałam wszystkich zaleceń. Teraz 10 kg mniej, nie jestem tak rygorystyczna. Przez wakacje w zasadzie dałam sobie spokój z dietą (tylko mniej więcej uważałam na to co jem), a waga stała lub spadała. Jeśli wzrosła, to po powrocie do proteinek po 1 - 2 dniach spadała do poprzedniej wartości. Dziewczyny - diety trzeba przestrzegać - wtedy chudnie się szybciej. Ale wydaje mi się, że założenie Dukana było takie, żeby biednych odchudzających nie stresować. Nie przesadzajcie z czytaniem składu wody. I tak słonej lub dosładzanej nikt nie pije, a o to głównie chodzi. Trzeba pić dużo. Dużo pije się tego co się lubi. Jeśli chodzi o alkohol - no niestety to co innego. Ale też uważam, że jeśli świadomie zrezygnujecie na czas wakacji z utraty kilogramów, to nic się nie stanie jeśli wino czy piwo umili wam posiłek. A ja np. baaardzo lubię wino rozcieńczone wodą. Nie namawiam do rozluźnienia diety. Dieta ma swoje prawa. Ale namawiam do wyluzowania - bo to jest przewaga Dukana nad innymi dietami. Nie ma głodu i stresu. ![]()
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() cieszę się że Wam się udaje ![]() ja niestety źle znosiłam w ostatnim czasie dietę, więc z niej zrezygnowałam.. I dobrze że zrezygnowałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Raczkowanie
|
landi0909 gratulacje! Dietę faktycznie odpuść narazie ale nie zapomnij o zdrowym odżywianiu!
Ja dziś mam piąty dzień uderzeniówki i zaczynam się czuć świetnie wreszcie czuć. Nie wiem czy nie za długo ciągnę tą fazę bo z 8kg które chciałam zrzucić 3 mam już za sobą... No ale jeszcze dziś a jutro zrobie sobie michę sałaty z rzodkiewką i pomidorkiem! Pycha! |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję!! Ja tez powoli się nad tym zastanawiam... Wlazłam dziś na wagę pelna złych przeczuć ![]() ![]() ![]() ![]() A od dziś do niedzieli warzywka... ![]() Pozdrawiam i miłego dnia Paniom życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hejka jesli moge spytac to system 2/7 mowisz ze jest na uda,tyłek i biodra???Bo mi przede wszystkim zalezy zeby w tych okolicach schudnac.Pytam bo nie mam tej ksiazki i jestem niedoinformowana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
a ja bez żadnych skrupułów właśnie zjadłam sobie całą tabliczke czekolady
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale z drugiej strony, to jest jedyny moment, że kobieta może sie objadac bez stresów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.