...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 12:06   #4891
pluszowa misia
Zadomowienie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

makiinom33 no pewnie ze w stadzie sila ale powiem ci ze jeszcze zadna dieta mnie tak nie motywowala jak ta ja dzisiaj 1kg mniej czyli 106 na wadze w sumie po 8 dniach 4kg mniej supe jak ja teraz lubie wchodzic na wage
Stary 2009-08-20, 12:30   #4892
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Ja wróciłam jak balon z Grecji z wakacji, a tu się okazało, że trzy dni w domu i wszystko ze mnie zeszło. I jestem jakbym w ogóle nie wyjeżdżała. Wszystkim wątpiącym w tę dietę polecam bezczelnie swoje wcześniejsze posty Ja już nie wątpię wcale. Tylko się cieszę, że naprawdę łatwo (zrobię sobie zaraz byczą porcję pseudo-tiramisu i beztrosko zjem ) i trwale schudnę. Nie spieszy mi się z tym. Czas i tak minie, a im więcej tym "dalej" będą ode mnie zgubione kg czy centymetry. A @ przy tej diecie to naprawdę wielka małpa. Ale jak tylko się skończy na pewno nastąpi poprawa.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 12:38   #4893
betii5
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za to że jesteście ,jak to dobrze pogadać z kimś kto cię rozumie.Naprawdę to forum i wy wszystkie jesteście nieocenione.Dzięki Kredko kochana za wyjaśnienia,bo trochę się jeszcze gubię,a nie chciałabym popełniać błędów.Masz rację teraz jest gorąco i jeść się poprostu nie chce,ale piję jak smok po 4,a czasem nawet więcejlitrów wody.A właśnie woda jakie ma mieć składniki żeby była dobra,ja piję staropolankę niegazowaną.Pozdrawiam.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 12:53   #4894
eliza40
Zakorzenienie

Witam to radosne grono no,no same pozytywy tu dzisiaj widzę.

Ja wczoraj zgrzeszyłam ciastem,za to dziś odpokutowałam w kibelku
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 13:31   #4895
pluszowa misia
Zadomowienie

Ojej jak ja bym zjadla jakies ciacho ale nie wolno bo bedzie
Stary 2009-08-20, 13:42   #4896
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pluszowa misia Pokaż wiadomość
Ojej jak ja bym zjadla jakies ciacho ale nie wolno bo bedzie

pluszowa misiu zrob sobie jakis dukanowy deserek, tez jest slodki

Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 13:45   #4897
NiKaNu
BAN stały

słuchajcie a ja mam pytanko odnośnie alkoholu...
zaczęłam dietę na razie w formie próbnej. Wiem, że będę musiała ja przerwać bo mam tydzień wyjazdu na początku września i później w połowie września drugi wyraz. Sek w tym, że dietę jako taką to ja jeszcze mogę tam trzymać, ale ani na wczasach all inclusive ani w czasie pobytu na Mazurach nie wyrzeknę się alkoholu. Czy jest szansa uchronić jakieś stracone kilogramy mimo picia alkoholu czy raczej powinnam odpuścić wszystko, bo z alkoholem to dieta "jedzeniowa" i tak nie ma sensu?
NiKaNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 13:54   #4898
betii5
Rozeznanie

Smile Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Wiecie co sama się sobie dziwię,ale wogóle nie ciągnie mnie do słodyczy.Tymbardziej że zawsze przed @,miałam wilką chęć na słodycze i pochłaniałam ich mnóstwo.Patrzyłam na przepisy z deserkami i napewno jeszcze mnie przypili i będę je robić,a narazie cieszę się jak nałogowiec,który wygrywa z nałogiem,ale poniekąd tak jest.Bo słodycze to też nałóg.
Stary 2009-08-20, 14:34   #4899
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za to że jesteście ,jak to dobrze pogadać z kimś kto cię rozumie.Naprawdę to forum i wy wszystkie jesteście nieocenione.Dzięki Kredko kochana za wyjaśnienia,bo trochę się jeszcze gubię,a nie chciałabym popełniać błędów.Masz rację teraz jest gorąco i jeść się poprostu nie chce,ale piję jak smok po 4,a czasem nawet więcejlitrów wody.A właśnie woda jakie ma mieć składniki żeby była dobra,ja piję staropolankę niegazowaną.Pozdrawiam.
Nie ma sprawy Betii
Woda powinna mieć jak najmniej składników mineralnych. Polecam tanią wodę z Biedronki - Aleksandria - własnie ją piję Ma 273 mg/l.
Dobra jest Prima Vera ma 262 mg/l.. Nie wiem ile ma Staropolanka - sprawdź skład, tam pod spodem (albo nad) tabelką) powinno być podane: Zawartość składnikó w litrze....

W Lidlu jest tania woda 2 litrowa ale kurcze nie pamietam nazwy - ma coś koło 242 mg/l. A najmniej ma Górska czy jakoś tak, która ma 132 mg/l - z koncernu Pepsi - reklamuje ją Joanna Brodzik Tyle że droga.. uff
kredka131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 15:09   #4900
smyk03
Zakorzenienie

czy na P+W mozna jeśc pieczraki w occie???
smyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 15:42   #4901
naomi55
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez NiKaNu Pokaż wiadomość
słuchajcie a ja mam pytanko odnośnie alkoholu...
zaczęłam dietę na razie w formie próbnej. Wiem, że będę musiała ja przerwać bo mam tydzień wyjazdu na początku września i później w połowie września drugi wyraz. Sek w tym, że dietę jako taką to ja jeszcze mogę tam trzymać, ale ani na wczasach all inclusive ani w czasie pobytu na Mazurach nie wyrzeknę się alkoholu. Czy jest szansa uchronić jakieś stracone kilogramy mimo picia alkoholu czy raczej powinnam odpuścić wszystko, bo z alkoholem to dieta "jedzeniowa" i tak nie ma sensu?
Mam teraz ten sam problem, bo jutro jadę ale tylko na 3 dni.
Myślę, że chyba najlepiej przejść do fazy 3 utrwalającej, ale wtedy mogłabyś sobie pozwolić na alkohol tylko 2 razy w czasie tygodnia, byłyby to tzw. uczty. Co w sumie też nie rozwiązuje Twojego problemu skoro jedziesz na tydzień. Możesz przerwać i potem zacząć od początku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 16:55   #4902
Spinka25
Raczkowanie

Witam czwartkowo wszystkie Dukanki
Ja już po obiadku (pierś z kurczaka "smażona" w panierce z jajka i otrębów ). Od jutra powinnam chyba wprowadzić warzywka, ale jakoś nie mam nic specjalnie kupione Zresztą zauważyłam, że teraz inaczej podchodzę do tej diety, niż przed 3 miesiącami, kiedy zaczynałam pierwszy raz. Tzn. nie jeżdżę specjalnie na zakupy do marketu, tylko kupuję u siebie w supersamie to, co jest i co najbardziej odpowiada diecie, czyli serki i jogurty nie zawsze najchudsze, ale takie średnie (np. 5% tł.), poza tym bazuję na tym, co jest w domu (jajka, biały ser, wędlina). Pewnie dlatego, że nie muszę już dużo zrzucać i trochę tłuszczyku mi nie zaszkodzi Generalnie żywię się dość podobnie każdego dnia (i wcale mi to nie przeszkadza): rano biały ser i ew. jajko, potem kefir/jogurt nat., na obiad kurczak (pierś) na różne sposoby, deserek na bazie jogurtu, a na kolację placek Dukana z chudą wędlinką. Dziś zakupiłam tuńczyka, więc pewnie wieczorem będzie "mamałyga" z serka wiejskiego i tuńczyka, którą uwielbiam W ogóle ta dieta nie jest dla mnie kłopotliwa, bo ja uwielbiam tak jeść! Wcale nie brakuje mi chleba, ziemniaków czy makaronów. Zobaczymy jak długo

A co do grzeszenia, to ja faktycznie od początku miałam prawie codziennie małe grzechy (lody lub kieliszek wina), i rzeczywiście chudłam dość wolno (średnio 1 kg na tydzień), więc może nie warto ulegać nawet małym pokusom, to waga będzie leciała szybciej!
Trzymam za Was wszystkie kciuki! Dacie radę, tak jak kredka!
Spinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 17:10   #4903
Assafi
Raczkowanie

Witam, pare godzin mnie nie bylo a tu tyle nowosci

Ja od dzis juz na II fazie, i jak jadlam salatke z pomidorem to tak mi dobrze bylo. Ja bede stosowac chyba system 2/7 czyli 2 dni proteiny i 5 z warzywkami. A to dlatego, ze Dukan poleca ja dla osob, ktore glownie chcac zrzucic kg z parti poniznej brzucha czyli ja no i moj jest za mna na tej decie ( choc ja uwazam ze jest ok) i czasem mi go szkoda, ze sie tak dla mnie poswieca
Assafi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 17:52   #4904
betii5
Rozeznanie

Dziewczyny ja mam dzisiaj naprawdę dobry dzień,mimo moich dolegliwości związanych z @jest dobrze.A od jutra zaczynam P/W i jestem bardzo szczęśliwa,warzywka to jest coś.Nigdy nie pomyślałabym że na widok papryki czy pomidora będę się tak cieszyć.Nie wiem co się dzieje,co wpływa tak pozytywnie na mój nastrój.Jutro będzie sałatka z pomidorka ,rzodkiewki ,ogórka,papryki ,jajka i jogurtu.Na obiad gołąbki,a kolacyjka serek z rzodkiewką i szczypiorkiem..
Stary 2009-08-20, 18:03   #4905
eliza40
Zakorzenienie

Kurde jak Beti napisała co jutro będzie jeść to się skapnęłam,że ja też mam jutro warzywka i jestem nie przygotowana.
Ani serka ani pomidora rano najpierw zakupy a potem śniadanko.
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 18:03   #4906
betii5
Rozeznanie

Kredko,woda staropolanka ma 59,05 to dobrze czy żle.Nie wiem czy warości mają być wysokie czy niskie?Marudzę co?,ale chciałabym sie upewnić.
Stary 2009-08-20, 18:05   #4907
dorota57
Przyczajenie

Cześć Wam..jestem TU nowa, więc więcej Was czytam...jak to dobrze że tu jesteście, w sobote przechodzę na II etap ( po 5 dniach I) , zważyłam się dzisiaj i.... 2 kg mniej niż było .Mam pytanko, jaki sposob (proporcje zastosować, aby pozbyć się "oponki", bo najbardziej to ona mnie motywuje. Generalnie dieta ( jak na razie) mi odpowiada..mam nadzieję, ze wytrwam chociaż brakuje mi slodkośći, dawniej kaew np slodzilam 2 lyzeczki cukru, a teraz pije bez, ale z mlekiem 2%, bo to 0,5 to powoduje lurke. pozdrawiam cieplutko
dorota57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 18:08   #4908
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Kredko,woda staropolanka ma 59,05 to dobrze czy żle.Nie wiem czy warości mają być wysokie czy niskie?Marudzę co?,ale chciałabym sie upewnić.
SUPER!! Wartości mają być jak najniższe... Kurcze - muszę poszukać tej wody u siebie
Dzięki za info
kredka131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 19:18   #4909
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Kurde jak Beti napisała co jutro będzie jeść to się skapnęłam,że ja też mam jutro warzywka i jestem nie przygotowana.
Ani serka ani pomidora rano najpierw zakupy a potem śniadanko.
Kochana ja też rano zrobię zakupy bo wszystkiego nie mam.No i woda się konczy,trzeba zapas zrobić,wiesz ja nigdy nie piłam wody poprostu nie lubię,a teraz pijam 3-4 litry i nawet tego nie zauważam.Jakoś tak automatycznie sięgam po butelkę.Pijaczka zemnie się zrobiła straszna.
Stary 2009-08-20, 19:56   #4910
fatamorgana35
Raczkowanie

po wczorajszym kryzysiku ani sladu ,dzisiaj nowe siły do walki
moze sie powtarzam ,ale jak dobrze że tu jesteście dukanki,zawsze mozna wpaść i się podbudować
pozdrawiam serdecznie
fatamorgana35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 21:56   #4911
ewik1962
Raczkowanie

Myślę,że pieczarki jako dodatek można nawet w P,a P+W nawet bym się nie zastanawiała.Nie mają dużo kalorii tak jak ogórki i też są w occie.
Grzyby jak najbardziej można
ewik1962 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 07:22   #4912
Evick
Raczkowanie

Czy mnie ktoś jeszcze pamięta? (zaśpiewałam)

Witam po przerwie związanej z wakacjami i dzielę się przemyśleniami.

Jak widzicie w podpisie - jestem weteranem Dukana. I zgadzam się całkowicie ze Spikną. Na początku diety przestrzegałam wszystkich zaleceń. Teraz 10 kg mniej, nie jestem tak rygorystyczna. Przez wakacje w zasadzie dałam sobie spokój z dietą (tylko mniej więcej uważałam na to co jem), a waga stała lub spadała. Jeśli wzrosła, to po powrocie do proteinek po 1 - 2 dniach spadała do poprzedniej wartości.

Dziewczyny - diety trzeba przestrzegać - wtedy chudnie się szybciej. Ale wydaje mi się, że założenie Dukana było takie, żeby biednych odchudzających nie stresować. Nie przesadzajcie z czytaniem składu wody. I tak słonej lub dosładzanej nikt nie pije, a o to głównie chodzi. Trzeba pić dużo. Dużo pije się tego co się lubi.
Jeśli chodzi o alkohol - no niestety to co innego. Ale też uważam, że jeśli świadomie zrezygnujecie na czas wakacji z utraty kilogramów, to nic się nie stanie jeśli wino czy piwo umili wam posiłek. A ja np. baaardzo lubię wino rozcieńczone wodą.

Nie namawiam do rozluźnienia diety. Dieta ma swoje prawa. Ale namawiam do wyluzowania - bo to jest przewaga Dukana nad innymi dietami. Nie ma głodu i stresu.
jeszcze 0,3 kg do wagi sprzed 1 ciąży)
dieta od 29.04.2009 do 17.11.2009,
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy!
Evick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 07:43   #4913
landi0909
Zakorzenienie

hej laski

cieszę się że Wam się udaje
ja niestety źle znosiłam w ostatnim czasie dietę, więc z niej zrezygnowałam..

I dobrze że zrezygnowałam za 9 miesięcy będę szczęśliwą mamusią
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 07:56   #4914
inka113
Raczkowanie

landi0909 gratulacje! Dietę faktycznie odpuść narazie ale nie zapomnij o zdrowym odżywianiu!
Ja dziś mam piąty dzień uderzeniówki i zaczynam się czuć świetnie wreszcie czuć. Nie wiem czy nie za długo ciągnę tą fazę bo z 8kg które chciałam zrzucić 3 mam już za sobą... No ale jeszcze dziś a jutro zrobie sobie michę sałaty z rzodkiewką i pomidorkiem! Pycha!
inka113 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:15   #4915
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej laski

Gratuluję!!
Ja tez powoli się nad tym zastanawiam...

Wlazłam dziś na wagę pelna złych przeczuć (mam @ przed którym utyłam ok 1,5) a tam niespodzianka - mniej niz przed @. A co to bedzie jak @ mi sie skończy
A od dziś do niedzieli warzywka... Na sniadanei zrobiłam sobie (przy okazji większa porcję na wynos do pracy) salatkę z pomidorka, jajka i kurczaka wędzonego...Pycha...:ehem :

Pozdrawiam i miłego dnia Paniom życzę
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:18   #4916
paulina22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Assafi Pokaż wiadomość
Witam, pare godzin mnie nie bylo a tu tyle nowosci

Ja od dzis juz na II fazie, i jak jadlam salatke z pomidorem to tak mi dobrze bylo. Ja bede stosowac chyba system 2/7 czyli 2 dni proteiny i 5 z warzywkami. A to dlatego, ze Dukan poleca ja dla osob, ktore glownie chcac zrzucic kg z parti poniznej brzucha czyli ja no i moj jest za mna na tej decie ( choc ja uwazam ze jest ok) i czasem mi go szkoda, ze sie tak dla mnie poswieca

Hejka jesli moge spytac to system 2/7 mowisz ze jest na uda,tyłek i biodra???Bo mi przede wszystkim zalezy zeby w tych okolicach schudnac.Pytam bo nie mam tej ksiazki i jestem niedoinformowanaJak kupie to bede wiedziala wszystko;-) Tylko nie wiem co teraz zrobic bo jestem 5/5 ale wczoraj zgrzeszyłam zjadłam 4 małe kawałki cista i chyba z 4 ciasteczka takie z kokosu(takie pyszne były) ale byłam tak zła na siebie ze nie umiałam sie powstrzymac a to przez to ze moja prababcia przyjechała z daleka nas odwiedzic noi mama nakupywała słodyczy:-/ i co teraz na weekend zrobic sobie p+w a od poniedziałku znowu same proteiny??Czy co??Bijcie ile sie da moja wina moja wina;-( ale to tez dlatego ze mam kryzys zzwiazku i najprawdopodobniej to bedzie koniec wiec troche wymiekam z tym wszytskim bo brak mi nadzieji ze sie uda chudnac i w ogóle
paulina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:28   #4917
Didier
Rozeznanie

Cytat:
hej laski

no, nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć SUPER!! POWODZENIA!!!
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:35   #4918
landi0909
Zakorzenienie

a ja bez żadnych skrupułów właśnie zjadłam sobie całą tabliczke czekolady hihi ale i tak nawyki z Dukana zostały, np placuszki otrębowe mniam
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:47   #4919
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
a ja bez żadnych skrupułów właśnie zjadłam sobie całą tabliczke czekolady hihi ale i tak nawyki z Dukana zostały, np placuszki otrębowe mniam
Pamiętam, że w książce doktorka było napisane (zwracałam na to uwage to wiem ), że dla kobiet w ciąży z nadwaga zaleca 4 etap diety czyli ten etap stabilizacji, ale zamiast jednej porcji owoców dziennie dwie, i kazał zrezygnować z proteinowego czwartku. W ten sposób można zapewnić dziecku odpowiednią ilość witamin i minerałów, a kobieta w ciazy utyje tylko tyle ile jest konieczne.
Ale z drugiej strony, to jest jedyny moment, że kobieta może sie objadac bez stresów
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 09:49   #4920
dorota57
Przyczajenie

Cytat:
Cześć mam pytanko- gdzie moge znaleźć przepis na te placuszki otrębowejutri wchodze w II etap p+w ....z gory dzieki
dorota57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości