|
|
#931 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem
Cytat:
Dziewczyny, dzisiaj to ja też nie umiem wejść na swojego bloga To chyba wina interii.
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-08-21 o 07:24 |
|
|
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Madziu a może warto spróbować napisać do jakiejś stacji tv ? jest wiele programów jak Interwencja, Uwaga itp. gdzie przedstawiają historie chorych osób. Jeżeli to miałoby pomóc zebrać pieniądze, to może warto napisać w jakiej sytuacji jesteś. niczego nie tracisz, a spróbować można. oni mogą pomóc...
|
#933 |
|
|
Dziewczyny, pojawiło się świtaełko w tunelu
Dolnośląska fundacja rozwoju ochrony zdrowia, wyraziła zgodę na otworzenie subkonta. Musze jeszcze listownie wysłać wypełniony wniosek znajdujący się na ich stronie. Tam jednak musi znaleźć się opinie mojego lekarza prowadzącego. I zastanawiam sie, czy lekarz ma wpisać tam przebieg mojego leczenia i rehabilitacji, czy opisac chorobe? Ponieważ zrezygnowałam z leczenia w Gliwicach, obecnie moim jedynym lekarzem prowadzącym jest lekarz rodzinny myślicie, ze to wystarczy? Z lekarzem będe się widziała niestety dopiero we wtorek. http://www.dolfroz.pl/wcms/ftp//d/do...e-subkonta.pdf |
|
|
|
#934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miom zdaniem najlepiej jak wszystko miałabyś napisane, lekarz rodzinny tez niech napisze swoje , ale napewno bardziej wiarygodna opinia byłaby z Gliwic, niech opiszą wszystko co się da, i diagnozę i sposób leczenia i dadzą dużo pieczątek Nie wiem jak działa takie subkonto - ale być moze ludzie mogą miec wgląd właśnie w te diagnozy. My wizazanki wiemy jak sprawa wyglada, ale mogą pojawić się inni ludzie "nie wtajemniczeni" i dla nich bardziej wiarygodna będzie opinia onkologów. Pozdrawiam Cię gorąco. )))
-------- Homo homini amicus esse debet........ Edytowane przez niro Czas edycji: 2009-08-21 o 09:56 |
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Super!!!!!!!!
musi się udać
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Super!
|
|
|
|
#937 |
|
|
Tylko czytając tą strone, zauważyłam, ze zbiórka publiczna kierowana jest na ogólne konto fundacji a nie na subkonto chorej osoby. Nie rozumiem?
|
|
|
|
#938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() myślę, że najlepiej przedzwonić do nich i dokładnie o wszystko wypytać. W ten sposób odpowiedź będziesz mieć od razu, nie traci się czasu tyle.
|
|
#939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Zadzwoń tam ( najlepiej nie przedstawiaj sie ) i zapytaj o to bo być może te pieniążki i tak bedą na Ciebie zaksięgowane ( gdy będzie dopisen Ada Nowak ) tylko taką okrężna drogą - ale to w sumie dość istotne. 2. Jesli chodzi o to ogłaszanie w mediach - my tu myślałyśmy aby portal stworzył taki baner wyskakujący na pierwszej stronie informujacy o Tobie - moze tez da się to zrobic tylko ne bedzie można na nim od razu podać Twojego subkonta tylko informację o blogu. a na blogu bedzie wszystko co trzeba ![]() Generalnie trzeba sie poradzić kogoś kto zna sie na tym od strony prawnej, aby nie narobić przede wszystkim Tobie kłopotów jeszcze. Daj znać jesli zdecydujesz się tam zadzwonić i co się dowiedziałaś.
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
Świetnie Madziu
!!!wczoraj miałam napisać i nie wyrobiłam się z czasem a w domu nie mam neta.... jeżeli okaże się, że pieniążki w tej fundacji będą tylko w jakiejś nikłej części wpływać do Ciebie, to pozostaje nam opcja założenia komitetu na rzecz pomocy Tobie, nie będę tu wklejać całego opisu przebiegu założenia komitetu, bo wierzę, że subkonto będzie już wkrótce, ale wstępny plan mam rozpisany... niestety każda inna droga może( choć nie musi) narobić dodatkowych problemów (wiem, to po konsultacji z kimś kumającym te przepisy)... a głównym problemem jest odprowadzenie podatków od składek i oświadczenia osób składających "darowiznę"... W każdym razie obserwuję cały czas i gdyby tylko coś było nie tak, trzeba ruszać z komitetem- ale nie może być źle, musi się udać!
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Tylko mi sie wydaje ,ze jak odmowilas leczenia w kraju to powinnas wystapic do konsultanta ( zalatwia sie to w NFZ) o opinie w twojej chorobie i pokrycie kosztow leczenia za granica na zasadzie promesy ,kiedys to tak dzialalo bo to dla Ciebie bardzo wazne a teraz nie wiem ja to jest i od czego zalezy czy NFZ w tej sytuacji zgodzi sie pokryc koszty operacji czy lekow u nas nierefundowanych czy niedostepnych
Edytowane przez ewapawliszyn Czas edycji: 2009-08-21 o 10:36 |
|
|
|
#942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie jestem prawnikiem, ale konsultowałam się ze znajomą, która robi aplikację, co prawda nie związaną z tematem, ale potrafi czytać tę plątaninę administracyjną i wyjaśniła mi to ludzkim językiem. Trzymam kciuki!!!
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Oby tak było.
Tyle, że na stronie tej fundacji właśnie w ten sposób pisze. http://www.dolfroz.pl/84/Start/Otwarcie_subkonta.html Ja to rozumiem tak, że można w mediach podac konto ale Fundacji a nie subkonto Ady. Mam nadzieję, że to jednak Ty masz rację
-------- Homo homini amicus esse debet........ Edytowane przez niro Czas edycji: 2009-08-21 o 10:50 |
|
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#945 | |
|
|
Cytat:
![]() Narazie spróbuje wysłać wniosek wypisany przez lekarza rodzinnego, ponieważ w tej chwili Gliwice mnie nie prowadzą. Zobaczymy... Dziewczyny, czy wy w ogóle widziałyście moją pierwszą notkę na blogu?
|
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
No pewnie - od razu jak podałaś.
I czekam na więcej wpisów.
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nom, a subkonto Ady będzie posiadało hasło "unikatowe, które trzeba uzgodnić z fundacją" - też z tej stronki- i dzięki niemu pieniążki będą wpływać do Ady. Tak czy inaczej mówiąc o zbiórce dla Ady, podajemy info o fundacji, która utworzy to subkonto. Czyli, tak jak mnie to objaśniono, informujemy o zbiórce dla Ady, jest nr konta z haslem Ady, musi być info o fundacji, ktora to nadzoruje, a jak jest info o fundacji, czy komitecie to jest i zgoda /nr zgody MSWiA na przeprowadzenie zbiórki.... ![]() Jak już będzie subkonto, damy rade!
|
|
#948 | |
|
|
Cytat:
"Ważne: Zamieszczenia apelu o pomoc w mediach traktowane jest jako zbiórka publiczna i należy wówczas podawać konto dla zbiórek publicznych Nr 79 1240 1994 1111 0010 1861 8795" |
|
|
|
|
#949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to co napisałaś w konfrontacji z tym co pisze na stronie fundacji wzajemnie się wyklucza. Ada musi sie dowiedzieć jak to działa. Zauważcie, że jeśli w gazecie pojawia sie info o jakiejś zbiórce dla kogoś to zwykle pisze mniej więcej tak: Fundacja "tratata" numer konta 1111111111111111111 z dopiskiem np.Ada Nowak, czyli jest to konto Fundacji a nie subkonto, zaksięgowanie np.na Adę nastąpi poprzez ten dopisek. Może to nic nie zmienia, ale trzeba się dowiedzieć.
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
trzeba się dowiedzieć, więc najlepiej zadzwonić do tej fundacji i wszystko będzie jasne.
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
Witaj
ja sprzedawałam polisy na życie 1,5 roku... z tego co wiem (zalezy tez od TU) i pamiętam, to zawsze wypełnia się antkietę medyczna, w której podajesz dużo szczególowych informacji nt. zdrowia... w Ocenie Ryzyka podejmują decyzję czy ubezpieczyć osobę czy i jaką zaproponować składkę i sumę ubezpieczenia... zwłaszcza w takiej trudnej sytuacji przy nowotworach czy guzach... życzę Ci wszystkiego dobrego! czytając Twoją historię aż sie popłakałam. buziaki!
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co wkurza mnie to co się dzieje! tyle osób chce Madzi pomóc a nie mogą
![]() tak z ciekawości zobaczyłam na statystyki wizażu i do jakiego wniosku doszłam: jest bardzo duża ilość użytkonników z czego tylko 58 680 aktywnych niech z tych aktywnych pomoże Madzi tylko 20%... albo nie liczmy 10%, lepiej mniej i się mile zaskoczyć. 10% z 58 680 użytkowników daje 5868 osób niech każda osoba wpłaci chociaż 10 złotych co jest niewielką kwotą dla jednej osoby ale w przypadku tylu osób da kwotę 58680 zł! jak na początek kwota wydaje mi się spora. oczywiście koszty leczenia mogą być dużo większe ale ja mówię o tych początkowych funduszach! ale oczywiście Polska biurokracja jest @%#$^$# smutne
|
|
|
|
#953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#954 |
|
|
|
|
|
|
#955 |
|
Podróżniczka
|
Super
Do tej pory jak wplacalam pieniadze to konto nalezalo do fundacji, a pieniadze wplacany byly na konkretnY dopisek danej osoby( nie wiem jak oni to tam pozniej rozliczaja). Jak juz bedzie konto to wtedy fajna jest stronka : http://siepomaga.pl/ i tak od razu mozna wplacic pieniadzki...wiec moze sie na przyszlosc przypdac. Madzia ja jestem z wroclawia, a ta fundacja ma tam siedzibe wiec jesli bedzie potrzeba jaka pomoc czy informacja...to chetnie pomoge Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2009-08-21 o 12:23 |
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny większość z Was ma pewnie konto na NK, gg, jak będzie już subkonto gdzie będzie można wpłacać kasę - każda z nas może u siebie na profilu na NK podać numer konta Ady i ustawić opis na GG. I tym sposobem rozszerza się grono ludzi..
|
|
#957 |
|
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
udanego dnia Tobie i innym wizażankom
|
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Doczytałam do końca całą Twoją historię... mam nadzieję, że wszystko sie dobrze skończy, będę śledzić ten wątek... mam też nadzieję, że z Fundacją uda sie utworzyć subkonto. sama popytam jak to u nas jest...
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

To chyba wina interii.

Dziękuję za każdy głos

!!!