|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
| tytanowa |
|
0 | 0% |
| ceramiczna |
|
15 | 100,00% |
| ceramiczno-grafitowa |
|
0 | 0% |
| wszystkie tak samo niszczą wlosy |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Cytat:
kupiłam w środę na pro-sprzęcie CHI z wpłatą na konto i dziś od 11:07 jestem szczęśliwą posiadaczką farouk'a [przyszła dhl'em]. do tego zamówiłam Ice Cream - sprej do prostowania włosów. przesyłka powyżej 300 ileś złotych jest za darmo. Jak ją dostałam byłam w lekki szoku - prostownica jest niebieska, a myślałam, że będzie czarna. Po włączeniu lampka LED zaczęła migać i prostownica lekko śmierdziała ale podejrzewam, że to przez to, że jest nowa [mam nadzieję ]. Włosy po prostowaniu są super.Sypike, ultraprste, robi bardzo ładnie loki, nie wyrywa włosów, nie szarpie, jest elastyczna. Wcześniej mialam efalocka champ'a, który strasznie hałasował swoją jonizacją, więc na początku dziwnie się czułam z tym, że CHI jest taka cicha ![]() Przestraszyłam się trochę tym, że nie ma regulacji temperatury mam włosy falowano-kręcone z dużą skłonnością do wypadania, rozdwajania i pękania do tego farbuje je na blond. Prostownica mimo mocnego nagrzania płytek sama nie jest gorąca. Po pierwszym prostowaniu włosów jestem bardzo zadowolona. Czas pokaże jak prostownica będzie się spisywała i jak będą wyglądały moje włosy później. Jeśli chodzi o sklep pro-sprzęt to polecam serdecznie już drugi raz kupuję u nich prostownicę i jestem zadowolona zarówno z jakości obsługi jak i z samego sprzętu
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Przyczajenie
|
Hm.. A ktoś kupował może u tej Grabci78, którąś z tych prostownic? A jeśli nie z tych to cokolwiek u tej Pani?
|
|
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam u Niej 2 prostownice i kosmetyki do stylizacji. Można do Niej przedzwonić i pogadać. Doradzi, poleci, bez problemu
|
|
|
|
#2104 |
|
Przyczajenie
|
Czyli sprawdzona
Ja chyba u niej kupię tą Ga.Ma z regulacją temperatury
Edytowane przez KisseQ Czas edycji: 2009-08-21 o 16:27 |
|
|
|
#2105 |
|
Raczkowanie
|
pam i napewno nic nie płaciłaś za przesyłkę?
ja mam równo 380 zł na ta prostownice i boje się, że potem się okaże że muszę jeszcze za przesyłke zapłacic ;P nie chciałabym takich niespodzianek ;dd |
|
|
|
#2106 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Raczkowanie
|
ja mam GHD oryginalna z Anglii,mialam wczesniej Farouka i one sa rzeczywiscie bardzo podobne,wiec moim zdaniem jesli ktos ma ograniczone fundusze to lepeij wziac Farouka niz te podroby na allegro. Teraz podrabia sie wszytsko i bajeczki o kradzionych GHD lub sprzedawanych nielegalnie wsadzcie miedzy ksiazki. Farouk rzeczywiscie na poczatku troche smierdzi plastikiem,ale potem juz nie,poza tym troszke szarpnal mi wlosy,jak za szybko jezdzilam,GHD tak nie robi,poza tym to nie ma roznic.
|
|
|
|
#2108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
a co sadzicie o takim remingtonie ? narazie niestety moge sobie pozwolic na zakup do ok 120 zł http://www.allegro.pl/item717701640_...ier_promo.html
|
|
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
domelcia i jak prostowałaś już swoją koleżankę?
Jakie efekty?
|
|
|
|
#2111 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny !
A więc tak - przeczytałam prawie cały wątek i zdecyduję się na ga.ma Nano Tourmaline CP3. Chyba to dobry wybór do długich, puszystych i lekko falujących się włosów. Jednak mam pytanie z innej beczki : jakich kosmetyków używacie do prostowania?
|
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
WeroniczQaa=> tak prostowałam. Najpierw wysuszylam jej włosy na grubej, plaskiej szczotce, potem nalozyłam jedwab CHI z farouka, a pozniej dawaj, prostownicą i powiem ci, ze jej ładnie wyprostowało, z tym, że bralam chudsze pasma, niz np. moich wlosów. Bo wiadomo co loczki, to nie fale. No i ladnie sie jej wloski wyprostowały
![]()
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
Igra ja używam do prostowania spray Babyliss Pro proliss Liss'Up i powiem, że jest bardzo fajny
Prostownica ślizga się po włosach ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- domelcia teraz ciekawe ile się utrzymają znowu mam dylemat GHD albo CHI. Już nie wiem po prostu.
|
|
|
|
#2114 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Raczkowanie
|
Witam Drogie Wizażanki
od pewnego czasu sledze to forum, i wiele naczytałam się o pozytywnych opiniach odnośnie prostownicy GHD. Mam tylko jedno pytanko, czym one róznia się od siebie, chodzi mi że sa rózne wersje, pink, black white itp?? dziekuje za pomoc
|
|
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
kaskapotyszka wydaje mi się że tylko kolorem
|
|
|
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
Tak, tylko kolorem.
|
#2118 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj po południu zrobiłam przelew na farouka ;D
zobaczymy co będzie .. oby jak najszybciej mi doszla
|
|
|
|
#2119 |
|
Przyczajenie
|
witam. orientujecie się może czym się różni prostownica zelmer 33zo14 od 33zo23? niby mają te same funkcje, ceramiczne płytki, jonizacja ale różnią się ceną.
co sądzicie o tych prostownicach, polecacie czy nie? http://www.eminet.pl/index.php?produ...&&prod_id=2361 http://www.multum24.pl/6803-Prostown...3_SREBRNA.html |
|
|
|
#2120 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam zadać to samo pytanie
Zastanawiam się czym one się różnią - w końcu niektóre z nich mają także różne kolory płytek - złota, biała, czarna, różowa, fioletowa... Hmm... Która z nich jest najlepsza? W ogóle, który model jest najbardziej polecany?---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Kurcze, nie zauważyłam odpowiedzi - chodziło mi o prostownice GHD ![]() Tak czy inaczej chciałabym jeszcze zapytać o najlepszy model - wiem, że wszystkie są świetne i na podobnym poziomie, ale napewno są jakieś różnice...? |
|
|
|
#2121 |
|
Przyczajenie
|
Hej
. Ja mam takie pytanko odnośnie prostownicy Babyliss ST25E. Ma ktoś może taką? Zastanawiam się nad jej kupnem i nie wiem czy prostownica bardzo niszczy włosy i czy wogole dobrze prostuje?Nie czytałam za bardzo wątku więc nie wiem czy była już o tym mowa.
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
tez mi się wydaje, ze kolorem, ale nie kupuj GHD z jakiejś dużej promocji, bo to zazwyczaj podróbki
|
|
|
|
#2123 |
|
Przyczajenie
|
Wystarczy wejśc na stronkę http://www.ghdhair.com/styler i zobaczyć
![]() Na naszym allegro z tego, co się orientuję są tylko "Limited Edition", więc chyba wszystkie takie same, różniące się jedynie kolorem.. Edytowane przez KisseQ Czas edycji: 2009-08-24 o 11:48 |
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
a prostownice farouka? CHI czarna i CHI niebieska, czym się różnią ?
)
|
|
|
|
#2125 |
|
Przyczajenie
|
To zależy, czy pisze jaki model.. Masz może linki?
|
|
|
|
#2126 |
|
Raczkowanie
|
http://**********.pl/index.php?a=opis&k=57&id=84
http://**********.pl/index.php?a=opis&k=57&id=2058 kupiłam tą drugą , miałam dzisiaj telefon czy nie lepiej wysłać paczkę kurierem , nic nie trzeba dopłacać zgodziłam się, jutro dostanę Farouka ;dw miejsce * jest pro- sprzet bez spacji ;p |
|
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę szybko kupić sobie prostownice. Zastanawiam się nad dwiema:
1) BaByliss PRO Ceramic Titanium Ionic 2) Ga.ma Digital Nano Tourmaline CP3 Mam włosy długie, cienkie i sianowate :/ Każny włos jest w inną strone :/ Sa też dość zniszczone. Prostuje już 3 lata. Moja poprzednia prostownica to: BaByliss PRO Tourmaline Pulse 24mm. Nawet byłam z niej zadowolona. Niestety po dwóch latach sie zepsuła ![]() Na pierwszej stronie pisze, że turmaliny do włosów grubych, czyli powinnam wybrać prostownice BaByliss? Pisze też, że ceramiczne najlepsze. No to znowu wychodzi na to, że Babyliss jest [dla mnie] lepsza? Z drugiej strony moja poprzednia się zepsuła. A jak ta też się zepsuje po 2 latach? :/ A chciałabym ją mieć na troche dłużej. Ahh! Kto mi doradzi! :P
|
|
|
|
#2128 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
http://sklepfryzjerski.pl/sklep/imag...-pokrowiec.jpg
ja wlasnie kupilam ta prostownice. |
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
whateveer okej
![]() a jakie masz włosy ?;> |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

ale podejrzewam, że to przez to, że jest nowa [mam nadzieję 
mam włosy falowano-kręcone z dużą skłonnością do wypadania, rozdwajania i pękania do tego farbuje je na blond. Prostownica mimo mocnego nagrzania płytek sama nie jest gorąca.