Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 21:02   #721
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
musialby jeden caly dzien zostac z dzieckiem gto by sie przeonal co go bardziej jest w stanie zmeczyc.Praca czy opieka nad dzieckiem.
Ja nie rozumiem tego glupiego gadania "bo ja do pracy chodze" a my kurde co z nogami na na lampie wisimy?

Bylam u fryzjera.
He, he jeszcze ukryta kamera i bym chyba umarła ze śmiechu
Nie chce być złośliwa, ale jak widzę jak zmienia małemu pampersa albo ubranko to w żółwim tempie, ale to zapewnie wina braku praktyki

Daj fotkę nowej fryzury.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Aha, zapomniałam napisać, Kubuś kończy dzisiaj 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No to my jeszcze aż takich historii z płaczem nie doświadczyliśmy (odpukać ), dłużej niż godzinkę Kubuś jeszcze nie płakał (i niech tak zostanie )

Współczuję podejścia Twojego Małża do tematu , zostałby raz na cały dzień z Nim sam, to ciekawe, ile by zrobił

Bo On pewnie myśli, że obiad gotuje się sam, pies sam wychodzi ze sobą na spacer, a sprząta jakaś cudowna wróżka

, odciągnij raz mleka na cały dzień, zostaw Mateusza z tatusiem na taki czas i zobaczymy

Ja też mam zapaloną lampkę, Staram się Kubusia odkładać do łóżeczka, ale jak jest bardzo niespokojny, to mięknę , a w ogóle to ja ciągle śpię na "pół gwizdka", zawsze miałam lekki sen, a teraz każde westchnienie Kuby słyszę

Lepiej żebyś nie doświadczała takiego płaczów, samemu aż chce się płakać widząc swoje maleństwo tak zanoszące się od płaczu i tą swoją niemoc

Gdyby mój małż został sam to nic by nie zrobił, nawet nie będę próbować bo wiem to na 100 procent. Odciągać na razie nie będę, bo ostatnio miałam z tym duże problemy i nie chce ich powtarzać. Myślałam już nawet że skończy się moje karmienie piersią

My śpimy przy zgaszonym świetle, czytałam gdzieś że spanie przy lampce źle wpływa na siatkówkę malca. Tyle że my śpimy razem w łóżku (małż śpi w drugim pokoju z psem) i mam małego pod ręką.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Też dzisiaj rozmyślałam jak ten czas szybko leci. W zeszłym roku mniej więcej o tej porze zdiagnozowano mi guza przysadki i myślałam, że nigdy nie będę w ciąży i będzie czekała mnie operacja. W dodatku mam ogromny uraz, bo lekarz przestawił mi sprawę jako bardzo źle rokującą i zalecono "uporządkowanie swoich spraw" . Wysłano mnie do psychologa, która zamiast pomóc pogorszyła sprawy. Na szczęście leki pomogły, zaadoptowałam koty, szybko zaszłam w ciążę, a mój Antonio niespodziewanie ma już prawie 3 miesiące , a przysadka sprawdzona poporodowo i miewa się dobrze.
Tak sobie myślę, że moja depresja zaczęła się już w zeszłym roku, zaciążenie ja złagodziło, ale przedwczesny poród i zdiagnozowanie mojego Antosia (hipoplazja ciała modzelowatego i zespół Klinefeltera) spowodowało ponowny odzew mojej choroby.

Już kiedyś się zastanawiałam... Każda z nas przygotowywała się zakupowo na przywitanie naszych dzieci na tym świecie. Macie takie rzeczy, które bardzo sie sprawdziły i uważacie je za doskonały zakup lub takie, ktore okazały się zupełnie niepotrzebne, nieodpowiadające potrzebom waszym lub waszych dzieci?
Jestem bardzo ciekawa, co okazało sie hitem, a co kitem u was.

Biedactwo

Co to hitów i kitów to ja napiszę jutro jak się dogłębnie zastanowię

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
to ulubione zajęcie Bartosza ja dzisiaj już dwa razy sie przebierałam ... i nawet do butów mi nasiał

Cytat:
mój Bartek tez juz wyrasta ze śpiochów ... już się ledwie dopinaja

10 minut ??? mój potrafi jeść godzinę ... a ze zmianą pieluchy i dodatkowym sikaniem poza pampersa schodzi nam nawet 2 godziny

Niestety tak samo wygląda to u mnie

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mój też codziennie opowiada jaką to dzisiaj MIELIŚMY ciężką noc i oczywiście powtarza jaki jest zmęczony , więc wszyscy oni są tacy sami
dodam tylko, ze mój robi zakupy, gotuje i robi mi śniadania, więc to już baaaaardzo dużo i wciąż domaga się pochwał

ja muszę też się rozejrzeć za ciuszkami na 68 i więcej, bo te na 62 są idealne

Wrr, ci faceci są beznadziejni

Moja kruszynka na razie nie mieści się w 56 i nosi 62, większe są na razie za duże

A mojej pani doktor nie było dzisiaj, więc wizyty nie zaliczyłam, spróbujemy jutro. Jak się jutro nie uda to nie wiem kiedy pójdę bo jestem uzależniona od małża a on ma teraz same popołudnia w pracy

No i spadam bo trzeba młodego ukąpać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 21:15   #722
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Przeczytajcie mamuski: Ciąża, jakiej świat nie widział. Aż 12 dzieci

Kuba dzisiaj bez kąpieli. Tak ładnie sie bawił w bujaczku a ja wziełam sie za zmywanie naczyń, za chwilke patrze a on spi. Myslałam, że to chwilowa drzemka (czesto mu sie zdarzają takie 5-10 min. ). Dokonczyłam zmywanie a on dalej śpi. Wyciągnął ręce do góry, rozkraczył nogi (tak śpi mocnym snem) i ani go rusz. Całowałam go, gadałam a on śpi jak kamień. Szkoda mi było rozbudzac dziecka. Jak zmieniałam pieluszke to spał w najlepsze
Oj to moje dziecko... coraz więcej z niego smiechu. Te jego błyskawiczne zasypianie jest najlepsze. Bawi sie, wymachuje łapkami, za kilka sekund patrze a on juz chrapie budzi sie za chwilke, zobaczy wiszace zabawki, zaczyna sie usmiechac i znów sie bawi. I tak w kółko
Ale powiem Wam (odpukać) po tym Debridacie juz go nie boli brzuszek. Nawet jak puszcza baczki to nie sprawia mu to bólu, wczesniej strasznie płakał, prężył się. Od 3 dni moje dziecko praktycznie nie płacze, tylko jak jest głodny to lekko popłakuje. Oby te kolki ustały.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Wojtusia, megi b co tam u Was?? Jak maleństwa sie miewają?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 21:28   #723
Cassandra 23
Zakorzenienie

Obiecane fotki Kubusia (robione 2-3 dni temu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 003.jpg (62,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 010.jpg (52,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 016.jpg (47,5 KB, 50 załadowań)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-20, 21:47   #724
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Znowu mialam ciezki dzien z Weroniką....

zauważylam dzis ze mala jest bardzo marudna przy piciu , szuka smoczka a ma go w buzi i stwierdzilam ze czas zmienic smoczek na ten z dwiema dziurkami-narazie piła raz z niego ale tez troche sie denerwowala , chyba musi zajarzyc ze szybciej leci hehe

ide sie umyc poki spi

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 22:01   #725
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Znowu mialam ciezki dzien z Weroniką....

zauważylam dzis ze mala jest bardzo marudna przy piciu , szuka smoczka a ma go w buzi i stwierdzilam ze czas zmienic smoczek na ten z dwiema dziurkami-narazie piła raz z niego ale tez troche sie denerwowala , chyba musi zajarzyc ze szybciej leci hehe

ide sie umyc poki spi
Kuba tez jest marudny przy jedzeniu.Np. Wiem, że jest głodny bo nie jadł 4 godziny. Złapie smoka, pociumka troszke i zaczyna sie zabawa i przekomarzanie z nim. Wkładam mu do buzi smoczka a on wypycha jezykiem. Potem chwilke znow possie i wypluwa smoczek, smieje sie przy tym albo płacze. Czasami pluje mlekiem, albo go nie połyka tylko spływa mu po brodzie. Wymacuje raczkami, odciągając butelkę. Jedzenie trwa nawet 30 min. Wczesniej ładnie jadł a teraz chyba myśli, ze to zabawa.
Mam nadzieje, że to jego zachowanie sie poprawi bo przyznam, czasami mam tego dość Trace chwilami cierpliwosc.

Pustki na wątku, więc uciekam juz spać.
Dobrej nocki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-20, 22:29   #726
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
Melduję się na odchowalni ale jako ze nie mam czau za dużo jeszcze fotki wrzuciłam na poczekalni
witaj

Cass, Kubuś śliczny i duży 100 lat dla niego

Jak tak narzekacie na TŻ, to i ja Dziś mój mąż wrócił z pracy bardzo przeze mnie wyczekiwany, bo nie czułam sie dobrze cały dzień. Okazało się, że coś mu wpadło do oka w pracy, było całe czerwone, łzawiło. wiem, że z okiem to nie zabawa, więc przemyłam mu je solą fizjologiczną, zakropiłam, zawiozłam do lekarza, który powiedział, że już więcej nic dla niego zrobić nie może. Po czym moj mąż powiedział, że musi się położyć i dać odpocząć oczom! I tak leży do tej pory. Rozumiem, że czuje się gorzej, ale ja też nie najlepiej i co, mam wszystko zostawić?

Moje hity:
  • wanienka z przewijakiem, wszystko na kółkach, przejeżdżam z pokoju do pokoju, bardzo dla mnie to wygodne; na półkach trzymam przybory toaletowe, kosmetyki, ubranka, tak więc wszystko mam pod ręką kiedy przewijam i kąpię.
  • Karuzela , świetna sprawa, kiedy mały marudzi i nie chce zasnąć, gra mu, świeci, zwierzątka się ruszają ... Super.
  • podgrzewacz do butelek - nie wyobrażam sobie życia bez niego
  • pojemnik na brudne pieluszki Tommee Tippee - niezastąpiony w upały, szczegolnie, że śmieci nam wywożą tylko dwa razy w tygodniu
  • nowe odkrycia: smoczek NUK, butelki NUK (mały lubi je bardziej niż Avent), leżaczek-bujaczek
Kity:
  • butelki Tommee Tippee - kupiłam cały zestaw i niestety mały sobie z nimi nie radził . Tak więc drugi raz juz nie kupiłabym więcej sztuk butelek na zapas

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Kuba tez jest marudny przy jedzeniu.Np. Wiem, że jest głodny bo nie jadł 4 godziny. Złapie smoka, pociumka troszke i zaczyna sie zabawa i przekomarzanie z nim. Wkładam mu do buzi smoczka a on wypycha jezykiem. Potem chwilke znow possie i wypluwa smoczek, smieje sie przy tym albo płacze. Czasami pluje mlekiem, albo go nie połyka tylko spływa mu po brodzie. Wymacuje raczkami, odciągając butelkę. Jedzenie trwa nawet 30 min. Wczesniej ładnie jadł a teraz chyba myśli, ze to zabawa.
Mam nadzieje, że to jego zachowanie sie poprawi bo przyznam, czasami mam tego dość Trace chwilami cierpliwosc.

Pustki na wątku, więc uciekam juz spać.
Dobrej nocki.
Antonio robi podobnie. Kiedyś tak ładnie jadł, a teraz grymasi i mniej w efekcie zjada. Gdzies do połowy ładnie je, a potem wypluwa, placze, śmieje się, wypycha smoczek językiem, złości się...

Dziś był grzeczniutki i wiekszość butelek wypił ładnie ale przed snem nadrobił , a właśnie na tym karmieniu zależy mi najbardziej, bo długo śpi, więc chcę, aby był najedzony.
Jeśli budzi się w nocy, to zjada tylko połowę normy i zasypia. Nie mogę go dalej karmić, bo i tak nie połyka i nie ssie. Za to pierwsze ranne karmienie poranne jest ładne, bo pewnie jest bardzo głodny

Chciałam zapytać, czy mamy, które mają huśtawki są z nich zadowolone? Ja mam tylko leżaczek i zastanawiam się, czy huśtawkę w ogóle kupować.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-08-20 o 22:33
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 22:36   #727
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Podziwiam cie i po cichu zazdroszcze optymizmu i pogody ducha Ja myślałam że bede się czuła podobnie jak ty... nie wiem może to jeszcze za szybko po porodzie żeby tak tryskać euforią... wkońcu jeszcze te hormony buzują..... Mam nadzieje że jak już dojde ze sobą do porządku to uda mi sie tak ułożyć wszystko żeby mieć czas i siłe na wszystko.
dziekuje za slowa uznania
byc moze to indywidualna sprawa
ja mysle ze duzo w "glowie siedzi"Zawsze właśnie tak wyobrazalam sobie swoje macierzynstwo.
Wszystkie historie i rady znajomych"spij poki mozesz" "ciesz sie wolnoscia poki mozesz" i takie tak puszczalam i puszczam kantem i nie dlatego ze klamali tylko ze swiadoma bylam ze z dzieckiem tak poprostu jest i nie uznaje tego za kare.
Kocham ja bezgranicznie i bezwarunkowo.

Pamietam jak wam napisalam jak wyobrazam sobie swoje macierzynstwo, to byla 1albo 2 czesc watku-dawno, i pamietam jaka byla wasza reakcja, ze planowac to moge, ze to nie tak kolorowo,ze nie zawsze sie da,ze za duzo planuje i ze mi zyczycie tego ale nie wierzycie zeby tak bylo itp,itd
pamietacie to?
uwazam ze za duzo nie odbiegam od tamtego obrazu jaki sobie wymyslilam
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Nie chce być złośliwa, ale jak widzę jak zmienia małemu pampersa albo ubranko to w żółwim tempie, ale to zapewnie wina braku praktyki

Daj fotkę nowej fryzury.
mojemu tez to dluzej idzie niz mi.Czasem nieporadnie, czasem w trakcie pyta mnie co zrobic zeby mu sprawniej poszlo, wiec mu tlumacze.Twardo-na odleglosc.Niech trenuje Do Laury mowi pod nosem"córko współpracuj"
Zdarza mi sie cichcem i na szybcika sprawdzac jak po kupce mala przewinal, czy wymiótł towar z kazdej fałdki.Wychodzi mu to

Dasz wiare ze nie pyknelam fotki.Po fryzjerze z mala na spacer poszlam na ktorym bylam od ok14-18 i jak wpadlam do domu to zalozylam opaske.Potem mleko,przygotowania do kapieli i moja kapiel i po fryzurce.Nastepnym razem-obiecuje
Cytat:
czesto mu sie zdarzają takie 5-10 min
Oj to moje dziecko... coraz więcej z niego smiechu.

Ale powiem Wam (odpukać) po tym Debridacie juz go nie boli brzuszek. Nawet jak puszcza baczki to nie sprawia mu to bólu, wczesniej strasznie płakał, prężył się. Od 3 dni moje dziecko praktycznie nie płacze, tylko jak jest głodny to lekko popłakuje. Oby te kolki ustały.
u nas tez takie drzemki maja miejsce.Pobudka zazwyczaj jest glosna.Budzi sie jakby koszmar jej sie snil.

No to racja.Mnie smieszy jak oczka jej uciekaja-jak walczy ze snem.
Ogolnie jest pocieszna,slodka i kochana.

Cytat:
kolejny przystojniak

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:

Dziś był grzeczniutki i wiekszość butelek wypił ładnie ale przed snem nadrobił , a właśnie na tym karmieniu zależy mi najbardziej, bo długo śpi, więc chcę, aby był najedzony.
Jeśli budzi się w nocy, to zjada tylko połowę normy i zasypia. Nie mogę go dalej karmić, bo i tak nie połyka i nie ssie. Za to pierwsze ranne karmienie poranne jest ładne, bo pewnie jest bardzo głodny
ja zauwazylam ze nie ma to u nas reguly.Laura spi niekiedy dluzej na polowie porcji niz na calej butelce

Spotkalam dzis u mamy jej kolezanke, ktora schudla 20kg w 3mc...doslownie szacun za to osiagniecie.
Mi zalezaloby na polowie z tego

Dobranoc
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 22:42   #728
Malga19
BAN stały

witajcie

dziekuje za mile slowa...na was zawsze moge liczyc a dzieci macie slodkie.....: ehem:

Noo juz 20 tc.....polowka...heheh

pozdrawiam buzka
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 23:09   #729
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
ja zauwazylam ze nie ma to u nas reguly.Laura spi niekiedy dluzej na polowie porcji niz na calej butelce
Chodziło mi o to, że Antoś potrafi spać np od 20 do 5-6 rano ;lub od 22 do 8 rano, wiec jesli zje malo przed nocą np 70 ml zamiast 110-130ml, to czuje sie winna (?), że mało zjadł. A w nocy wybudzic go nie mogę, nie raz probowałam i nie ssie, nie połyka, wypluwa smoka.
Sporadycznie budzi się już tylko w środku nocy na jedzonko, a jeśli już, to zjada mało i natychmiastowo zasypia.
Widocznie mu wystarcza to, co zjada przed snem, a i przybiera na wadze pięknie, więc może jestem przewrażliwiona
Stary 2009-08-21, 07:57   #730
katarzynka00
Zakorzenienie

miesiac temu o tej porze bylam zaledwie 20min po porodzie
zmęczona, zmasakrowana i szczesliwa
A tymczasem Laurka najedzona w foteliku stoi na stole i mruczy cos pod nosem.

Stary 2009-08-21, 08:09   #731
eleeri
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Już od ponad godziny piszę tego posta, niestety moje dziecko nie daje mi tego zrobić

No więc z hitów to:
Przewijak, huśtawka, pampersy, adapter do wózka do którego mocuje się fotelik

Do szajsów zaliczę:
Chwilowo do głowy przychodzi mi tylko ten krem przeciwsłoneczny z Nivea po którym moje dziecko wyglądało jak upiór.

Cytat:

Słyszałam o niej wczoraj w wiadomościach

Cytat:
Chciałam zapytać, czy mamy, które mają huśtawki są z nich zadowolone? Ja mam tylko leżaczek i zastanawiam się, czy huśtawkę w ogóle kupować.
Ja jestem zadowolona i to bardzo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 08:57   #732
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziewczyny melduję sie na wątku jako prawdziwa mama

Tomuś urodził się w 39 tygodniu ciąży 18.08. , waga-3560 i 58 cm przez cc.

Narazie tylko tyle , bo Mały cały czas wisi przy cycku -nawet nie ma czasu zjeść.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg synuś.jpg (58,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nasz.jpg (45,4 KB, 28 załadowań)
Stary 2009-08-21, 09:34   #733
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

Narazie tylko tyle , bo Mały cały czas wisi przy cycku -nawet nie ma czasu zjeść.
gratuluje Tomus slodki

widzialam, ze pisalyscie o ciuszkach - moj nosi juz na 68 i sa na styk - masakra jak on mi rosnie, wyglada jak trzy miesieczne dziecko

zimy w gondoli na bank nie przetrwa, juz jest prawie na styk
bede musiala kupic spiwor i wozic go w spacerowce

a dzis udana noc - maly zasnal po 22, obudzil sie o 2, 6 i 9
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 10:18   #734
p4w
Zakorzenienie

dzien dobry Mamusie
mój synuś właśnie śpi, więc mogłam sobie wypić Inkę

dziś noc o wiele bardziej udana - budził się standardowo, ale zjadł i zasypiał, a ja nie odbijałam go na siłę... potrzymałam chwilkę na siedząco (nie kładłam sobie na brzuchu) i jak mu się nie odbiło po chwili to odkładałam go na boczek z drżeniem serca i o dziwo super spał... i już sama nie wiem co robić - za wszelką cenę odbijać go czy pozwolić mu spać...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 11:12   #735
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dzień dobry babeczki
Ładny dzionek dzisiaj mamy Kuba na dworku sobie smacznie spi, mama go zabrała, żebym mogła troszke odpocząć, a ja od razu hop na Wizaż
Ale tylko na chwilke bo musze troszke ogarnąć domek.
TŻ był dzisiaj w kościele, i zaklepał chrzciny na 13 wrzesnia o 10.30. Teraz z mamą myslimy nad menu, bo imprezke robimy w domku. Bedzie ok 25 osób. Musze zamówić ciasta i jakiś pyszny tort.

Cytat:
Cass, Kubuś śliczny i duży 100 lat dla niego

Antonio robi podobnie. Kiedyś tak ładnie jadł, a teraz grymasi i mniej w efekcie zjada. Gdzies do połowy ładnie je, a potem wypluwa, placze, śmieje się, wypycha smoczek językiem, złości się...

Troszke mnie uspokoiłaś...myslałam, że tylko moje dziecko tak wydziwia.
O 24 w nocy zjadł całą porcie ale juz o 4 tylko połowe. Nie chciał wogole pić, wiercił sie i płakał.
A rano z kolei bawił sie smoczkiem i smiał w najlepsze. Juz nie wiem jak mam go karmic...
Wydaje mi sie, że przechodzi skok rozwojowy, zgodnie z TYM wykresem to by sie zgadzało.

Cytat:
kolejny przystojniak

Cytat:

Gratuluje!! Śliczny maluszek.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
widzialam, ze pisalyscie o ciuszkach - moj nosi juz na 68 i sa na styk - masakra jak on mi rosnie, wyglada jak trzy miesieczne dziecko

zimy w gondoli na bank nie przetrwa, juz jest prawie na styk
bede musiala kupic spiwor i wozic go w spacerowce
Svinecko wcale sie nie dziwie, że Twój mały tak szybko rośnie Je przecież za dwóch

A ja sie wkurzyłam na siebie... bo nakupowałam za duzo ciuszków, tych na 62, Kuba juz z wiekszosci powyrastał i mam tez takie, których nigdy nie miał na sobie. Też zakładamu mu takie na 68, zreszta co firma to inna rozmiarówka.

Cytat:
dziś noc o wiele bardziej udana - budził się standardowo, ale zjadł i zasypiał, a ja nie odbijałam go na siłę... potrzymałam chwilkę na siedząco (nie kładłam sobie na brzuchu) i jak mu się nie odbiło po chwili to odkładałam go na boczek z drżeniem serca i o dziwo super spał... i już sama nie wiem co robić - za wszelką cenę odbijać go czy pozwolić mu spać...
Ja w nocy pozwalam małemu spać jak zje to odkładam go do łóżeczka i nie nosze do odbicia. Bo jak go brałam na ręce to sie rozbudzał. Mój nawet na boczku nie spi, tylko na wznak, ale lekko ma odkręconą główke na bok gdyby mu sie ulało, choć jeszcze nie było takiej sytuacji.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-21, 11:31   #736
katarzynka00
Zakorzenienie

Cass to sa tygodnie w tym skoku?
cos konkretniej znacza te znaczki-sloneczko i chmurka?

Z odbijaniem to ja nie wiem czy to od dziecka zalezy czy jak ale Laurze jak sie nie odbije to wierci sie i kreci zeby to powietrze wypuscic z siebie.Jak ja nieodbita poloze to bankowo uleje, a zdrowotnie to chyba powinno sie odbijac dzieci do 4mc.Trzeba by pogooglowac jak to z tym jest,zapytac pediatre lub polozna.

Stary 2009-08-21, 11:46   #737
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass to sa tygodnie w tym skoku?
cos konkretniej znacza te znaczki-sloneczko i chmurka?

Z odbijaniem to ja nie wiem czy to od dziecka zalezy czy jak ale Laurze jak sie nie odbije to wierci sie i kreci zeby to powietrze wypuscic z siebie.Jak ja nieodbita poloze to bankowo uleje, a zdrowotnie to chyba powinno sie odbijac dzieci do 4mc.Trzeba by pogooglowac jak to z tym jest,zapytac pediatre lub polozna.
TUTAJ i TUTAJ jest wszystko super opisane

Mój Kuba nie ulewa, raz chyba mu sie tylko zdarzyło. U nas jest tak, że jesli Kuba nie zasnie podczas jedzenia to zawsze go nosze do odbicia ale jak juz usnie to odkładam go do łóżeczka.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-21, 12:02   #738
katarzynka00
Zakorzenienie

dziekujemy

Stary 2009-08-21, 13:24   #739
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

hej dziewuszki, przyszlam do Was bo na poczekalni cisza i mi nudno to czekanie mnie dobija

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 14:00   #740
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Dziewczyny a po co są te witaminki? Z jakich powodów lekarz je przepisał? Bo w mleczku zarówno mamy jak i modyfikowanym jest juz wystarczająca ilość witamin.
Tu masz linki o tych witaminkach:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5053-Vigantol
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p1928-Cebion

Cytat:
W zeszłym roku mniej więcej o tej porze zdiagnozowano mi guza przysadki i myślałam, że nigdy nie będę w ciąży i będzie czekała mnie operacja. W dodatku mam ogromny uraz, bo lekarz przestawił mi sprawę jako bardzo źle rokującą i zalecono "uporządkowanie swoich spraw" . Wysłano mnie do psychologa, która zamiast pomóc pogorszyła sprawy. Na szczęście leki pomogły, zaadoptowałam koty, szybko zaszłam w ciążę, a mój Antonio niespodziewanie ma już prawie 3 miesiące , a przysadka sprawdzona poporodowo i miewa się dobrze.

Już kiedyś się zastanawiałam... Każda z nas przygotowywała się zakupowo na przywitanie naszych dzieci na tym świecie. Macie takie rzeczy, które bardzo sie sprawdziły i uważacie je za doskonały zakup lub takie, ktore okazały się zupełnie niepotrzebne, nieodpowiadające potrzebom waszym lub waszych dzieci?
Jestem bardzo ciekawa, co okazało sie hitem, a co kitem u was.
Biedna
Nie dziwie ze mogłas w depreche wpasc. Ale super ze jednak z twom zdrowiem wszystko OK i najwazniejsze ze masz Antonia
Ja mialam zdiagnazowane PCO (pryszcz w stosunku do ciebie) ale była obawa ze niebede w ciazy. pogodziłam sie z tym i w sumie pare m-cy nie zabezpieczalismy sie. Ale pewnego razu sie udało i mamy teraz superancka ZUZIE która teraz kima ale zaraz bedzie pewnei pobudka bo zbliza sie czas na buteleczke
Cytat:
ja dzisiaj już dwa razy sie przebierałam ... i nawet do butów mi nasiał

Moja Zuzinka standardowo raz dziennie siusia w czasie gdy ja przebieram, dobrze ze to nie chłopak

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

jestem w 30 tyg ciazy i nasz skarb zawita do nas okolo 20 pazdziernika

Jestem wlasnie w trakcie "dzidziusiowych" zakupow i pomyslalam sobie, ze kto jak kto, ale Wy wlasnie moglybyscie pomoc mi najbardziej jesli chodzi o niektore sprawy...Np. piszecie wlasnie cos o bujaczkach...Jakie sa dobre?? Ja zamowilam wczoraj jeden, ale cos mysle, ze popelnilam blad i nie wybralam tego, co trzeba...

Dalej...laktator, butelki..???? Jakie sobie chwalicie?
Hmmm,
polecam:
-butelki LOVI, te z canpola antykolkowe tez sa OK, mam tez AVENT ale tylko duza wiec tylko raz ja uzylam bo jest jeszcze nieporeczna ale tez była OK,
-smoczki AVENT ortodontic. Zuzia je bardzo lubi (bardziej od tych canpolu)
-chusteczki NIVEA lub BAMBINO
-co do pieluch to zdecydowanie PAMPERSY, nie polecam HAPPY (Mała brudziła w nich ciuszki, gówienka sie wydostawały). Niewypowiem sie do HUGGIESów bo dopiero jedna pieluszke zuzyła, ale 2 okazała sie za duza (wieksza od 2 Pamperów)
-krem SUDOCREM na odparzenia
-emulsje Oilatum do kapania
-spray STERIMAR d + aspirator NoseFrida.
To tyle co pamietam

Cytat:

Gratuluje Tomusia Buziaki dla Was

Cytat:
A ja sie wkurzyłam na siebie... bo nakupowałam za duzo ciuszków, tych na 62, Kuba juz z wiekszosci powyrastał i mam tez takie, których nigdy nie miał na sobie. Też zakładamu mu takie na 68, zreszta co firma to inna rozmiarówka.
A ja wczoraj dostalam kolejny zestaw dla Małej i niestety w rozmiarze 56 (tak na oko) Nawet go nie ruszam, bo pewnie załozę raptem 2x max a niema to sensu. w zwiazku z tym zapakowałam spowrotem do torby i bedzie na prezent, a akurat kumpela wstyczniu rodzi wiec bedzie jak znalazł.

mam pytanko - szukam podgrzewacza, bo mialam stary i sie popsuł (cały zas grzeje na maxa). Jaki byscie mi poleciły?

Własnie stanełam na wadze i mam tylko 1,5 kg wiecej niz przed ciaza ale jak bede tak jesc to pewnie przytyje :/

fajna stronka -
https://mamotoja.pl/kalendarz_rozwoj...year=&cac_no=2

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-08-21 o 14:03
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 15:10   #741
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieje, że to jego zachowanie sie poprawi bo przyznam, czasami mam tego dość Trace chwilami cierpliwosc. .
Myślałam że tylko mój tak grymasi (wlaściwie od 2 dni dopiero ale już mam tego dość). A ja już trace cierpliwość Okropna matka ze mnie...

Cytat:
dziekuje za slowa uznania
byc moze to indywidualna sprawa
ja mysle ze duzo w "glowie siedzi"Zawsze właśnie tak wyobrazalam sobie swoje macierzynstwo.
Wszystkie historie i rady znajomych"spij poki mozesz" "ciesz sie wolnoscia poki mozesz" i takie tak puszczalam i puszczam kantem i nie dlatego ze klamali tylko ze swiadoma bylam ze z dzieckiem tak poprostu jest i nie uznaje tego za kare.
Kocham ja bezgranicznie i bezwarunkowo.

Pamietam jak wam napisalam jak wyobrazam sobie swoje macierzynstwo, to byla 1albo 2 czesc watku-dawno, i pamietam jaka byla wasza reakcja, ze planowac to moge, ze to nie tak kolorowo,ze nie zawsze sie da,ze za duzo planuje i ze mi zyczycie tego ale nie wierzycie zeby tak bylo itp,itd
pamietacie to?
uwazam ze za duzo nie odbiegam od tamtego obrazu jaki sobie wymyslilam
Masz racje że to indywidualna sprawa. Ja też tak sobie wyobrażałam macierzyństwo a tymczasem jestem troche rozczarowana. Głównie swoimi humorkami.

Cytat:
Chodziło mi o to, że Antoś potrafi spać np od 20 do 5-6 rano ;lub od 22 do 8 rano, wiec jesli zje malo przed nocą np 70 ml zamiast 110-130ml, to czuje sie winna (?), że mało zjadł. A w nocy wybudzic go nie mogę, nie raz probowałam i nie ssie, nie połyka, wypluwa smoka.
Sporadycznie budzi się już tylko w środku nocy na jedzonko, a jeśli już, to zjada mało i natychmiastowo zasypia.
Widocznie mu wystarcza to, co zjada przed snem, a i przybiera na wadze pięknie, więc może jestem przewrażliwiona
Mariolu a Antonio od kiedy tak ładnie (długo) śpi? No zazdroszcze

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 15:14   #742
Nikka1221
Raczkowanie

Hej dziewczyny i ja sie tu melduje!:jupi :Leos spi to moze nadgonie watek

Nikka1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 18:10   #743
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
10 minut ??? mój potrafi jeść godzinę ... a ze zmianą pieluchy i dodatkowym sikaniem poza pampersa schodzi nam nawet 2 godziny
Mój też tak jadł i nadal w dzień tak się zdarza, ale w nocy pilnuję do którego momentu przełyka, jak zaczyna "ciumkać", to Go odstawiam.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Lepiej żebyś nie doświadczała takiego płaczów, samemu aż chce się płakać widząc swoje maleństwo tak zanoszące się od płaczu i tą swoją niemoc

Gdyby mój małż został sam to nic by nie zrobił, nawet nie będę próbować bo wiem to na 100 procent. Odciągać na razie nie będę, bo ostatnio miałam z tym duże problemy i nie chce ich powtarzać. Myślałam już nawet że skończy się moje karmienie piersią

My śpimy przy zgaszonym świetle, czytałam gdzieś że spanie przy lampce źle wpływa na siatkówkę malca. Tyle że my śpimy razem w łóżku (małż śpi w drugim pokoju z psem) i mam małego pod ręką.
Pewnie wszystko przede mną, niestety . Już teraz płakać mi się chce, jak Kubuś się pręży i popłakuje, bo nie może zrobić kupki

Ja mam taką słabą lampkę z unoszącymi się drobinkami, daleko od łóżeczka Kubusia.

Cytat:
Kuba dzisiaj bez kąpieli. Tak ładnie sie bawił w bujaczku a ja wziełam sie za zmywanie naczyń, za chwilke patrze a on spi. Myslałam, że to chwilowa drzemka (czesto mu sie zdarzają takie 5-10 min. ). Dokonczyłam zmywanie a on dalej śpi. Wyciągnął ręce do góry, rozkraczył nogi (tak śpi mocnym snem) i ani go rusz. Całowałam go, gadałam a on śpi jak kamień. Szkoda mi było rozbudzac dziecka. Jak zmieniałam pieluszke to spał w najlepsze
Oj to moje dziecko... coraz więcej z niego smiechu. Te jego błyskawiczne zasypianie jest najlepsze. Bawi sie, wymachuje łapkami, za kilka sekund patrze a on juz chrapie budzi sie za chwilke, zobaczy wiszace zabawki, zaczyna sie usmiechac i znów sie bawi. I tak w kółko
Twój Kubuś to już spory chłopczyk, więc pewnie jest bardziej kontaktowy niż nasze (jeszcze) noworodki
Debridat już czeka na półce w razie jakby co, miałam już podać, ale dajemy jeszcze szansę dla Esputiconu.

Cytat:
Ale fajny bobas

Cytat:
Jak tak narzekacie na TŻ, to i ja Dziś mój mąż wrócił z pracy bardzo przeze mnie wyczekiwany, bo nie czułam sie dobrze cały dzień. Okazało się, że coś mu wpadło do oka w pracy, było całe czerwone, łzawiło. wiem, że z okiem to nie zabawa, więc przemyłam mu je solą fizjologiczną, zakropiłam, zawiozłam do lekarza, który powiedział, że już więcej nic dla niego zrobić nie może. Po czym moj mąż powiedział, że musi się położyć i dać odpocząć oczom! I tak leży do tej pory. Rozumiem, że czuje się gorzej, ale ja też nie najlepiej i co, mam wszystko zostawić?
Eh, faceci

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę takich nocy , super masz

Cytat:

Afrodyta gratulacje , Tomuś super

Cytat:
Myślę, że spokojnie na boczku możesz Go zostawić, najwyżej zabezpiecz plecki jakimś wałeczkiem, żeby mieć pewność, że się nie przekręci. Poza tym czytałam, że w nocy nie jest konieczne dawać do odbicia, bo dziecko jest odprężone i łyka mało powietrza.

Cytat:
A ja sie wkurzyłam na siebie... bo nakupowałam za duzo ciuszków, tych na 62, Kuba juz z wiekszosci powyrastał i mam tez takie, których nigdy nie miał na sobie. Też zakładamu mu takie na 68, zreszta co firma to inna rozmiarówka
Ale nie mogłaś przewidzieć, jak szybko będzie rósł, nie złość się na siebie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Własnie stanełam na wadze i mam tylko 1,5 kg wiecej niz przed ciaza ale jak bede tak jesc to pewnie przytyje :/
Ja ważę tyle, co przed ciążą i chodzę już w starych jeansach

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 19:15   #744
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześć Mamusie

Mało piszę, ale przynajmniej raz dziennie zaglądam i czytam co u Was słychać.

Miramej, chciałabym Cię przeprosić, ale moja Szwagierka będzie dopiero w połowie września u siebie (teraz jest na wakacjach na Krecie) i wtedy się rozejrzy nad Sab Simplexem.
Może spróbuj przez kogoś (no gdyby nie ja, poprosiłabyś Svineckę i iałabyś już w domciu....) lub z tych stron:
http://shop.ebay.pl/?_from=R40&_trks...All-Categories
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml

WrednaAfrodyto, gratuluję
Tomus super chłopczyk

Cass, ale Kuba już dużym Bąbelkiem jest i jak słodko wygląda w tym leżaczku.
My mamy leżaczek w stylu fisherprice na cienkich drutach (taki z Mapetami) - ma wibracje i muzyczke. Na razie Antoś nie jest zachwycony. Poczekam jeszcze z miesiąc i jak go nie zainteresuje tego typu rozrywka to nic nie będę kupowała. Jeżeli jednak będzie mu się to podobało mam w planach taki do 18kg.

Jeżeli chodzi o odbijanie, to też mam ten dylemat, bo mój Mały budzi się przy odbiciu. Ja jednak kładę go na boczku lub z główka na boczek i tak zostawiam

Ciąg dalszy nastąpi, Mały wyjca włączył ...

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Z Bartusiem nie miałam problemów jeżeli chodzi o odbijanie i ulewanie. Antoś niestety ulewa strasznie i nie wiem, czy nie powinnam iśc z tym do lekarza.
Dodatkowo zaniepokoiły mnie żółte gałki oczne u niego. Nie miał żółtaczki, więc skąd ten kolor białek???? I to do tego czasu???

Co do polecanych rzeczy to:
-kombajn na wannę (wanienka+przewijak), super wygodne i poręczne.
http://www.nokaut.pl/szukaj/nawanien...bagnotime.html
-Oilatum soft - emulsja do kąpieli i krem
-Parafina płynna - zamiast oliwki. Super dla ciałka maluszka
-Bepanthen maśc - to już od dawna wiedziałam
-Pampersy - innych nie próbowałam

Odradzam:
-wkładki laktacyjne Bella (mamma) - straszny szajs (dobrze, że mam johnsona)
-grzebyk Canpol w komplecie ze szczotką (szczotka ok)
http://allegro.pl/item711687222_szcz...ol_gratis.html
Taki ostry, że ja bym się tym nie uczesała...

Tyle na niespełna 4 tyg praktyki z Antosiem

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-08-21 o 19:17
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 19:24   #745
Cassandra 23
Zakorzenienie

Mamuski czym smarujecie buzki maluszkow? Czy wogole smarujecie? Kuba po tej wysypce ma taka szorstką i suchą skórę nie jest taka gładziutka jak byc powinna. Dzisiaj posmarowałam te szorstkie miejsca oliwką Bambino ale chciałabym kupić jakis krem do buźki, tylko nie wiem jaki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-21, 19:36   #746
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Mamuski czym smarujecie buzki maluszkow? Czy wogole smarujecie? Kuba po tej wysypce ma taka szorstką i suchą skórę nie jest taka gładziutka jak byc powinna. Dzisiaj posmarowałam te szorstkie miejsca oliwką Bambino ale chciałabym kupić jakis krem do buźki, tylko nie wiem jaki

Ja posmarowałam kilka razy tym kremikiem Hippa
http://allegro.pl/item710517168_hipp...ala_75_ml.html
Ale jakaś rewelacja to nie jest.

Ogólnie przemywam soloą fizjolog. i czasami posmaruję oliwką.
Mój Antoś tez ma suchawa skórke i musze coś pomysleć w tym temacie.

Mam krem z Oilatum soft
http://allegro.pl/item713971726_oila...ki_gratis.html
smaruję nim ciałko, ale nie wiem czy do buźki można.

A jeszcze do polecanych rzeczy dodam Paklanki
Stary 2009-08-21, 19:40   #747
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja posmarowałam kilka razy tym kremikiem Hippa
http://allegro.pl/item710517168_hipp...ala_75_ml.html
Ale jakaś rewelacja to nie jest.

Ogólnie przemywam soloą fizjolog. i czasami posmaruję oliwką.
Mój Antoś tez ma suchawa skórke i musze coś pomysleć w tym temacie.

Mam krem z Oilatum soft
http://allegro.pl/item713971726_oila...ki_gratis.html
smaruję nim ciałko, ale nie wiem czy do buźki można.
Zastanawiałam sie dzisiaj nad tym kremem z Hippa ale stwierdziłam, że chyba lepsze bedzie coś aptecznego.

Ten krem Emolium ma dobre opinie...chyba spróbuje, jest od 1-go miesiaca zycia.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-21, 19:54   #748
mariolasl
Zakorzenienie

Byliśmy dzisiaj na drugim szczepieniu. Wszystko poszło sprawnie i obylo sie bez wielkiego płaczu. Od razu umowiłam nas za miesiąc na 3 szczepienie. Antoś, podobnie jak za pierwszym razem, nie jest marudny, nie ma gorączki, nawet spał popołudniu 3 godziny!

Niestety humor mi sie zepsuł w drodze powrotnej z poradni, ponieważ wjechałam wózkiem na kamień (nie widziałam go) i złamało mi sie to łączenie pomiędzy kółkiem, a stelażem. Stelaż aluminiowy, ale łączenie już nie.
Pojechałam do sklepu i powiedziano mi, że mam czekać na decyzję, czy wymienią mi na nowy, ale zasrzegli, że to wygląda, jakby sie zepsuło z mojej winy i pewnie mi nie wymienią. Świetnie, że Antosia nie zabiłam i że stało się to tuz koło domu .
No i co mam zrobić, jak mi tego nie wymienią? Nowego wózka nie kupię, bo się nie opłaca, gondola i tak jest nie za duża, w zimie z penwością Antoś by się do niej nie zmieścił, a na spacerówkę jest za wcześnie . Nie jestem też przygotowana finansowo teraz na taki wydatek

I jka mam jeździć na spacery?

Cytat:

Witaj i gratuluje serdecznie! Dzidziuż śliczny
Cytat:
Troszke mnie uspokoiłaś...myslałam, że tylko moje dziecko tak wydziwia.
O 24 w nocy zjadł całą porcie ale juz o 4 tylko połowe. Nie chciał wogole pić, wiercił sie i płakał.
A rano z kolei bawił sie smoczkiem i smiał w najlepsze. Juz nie wiem jak mam go karmic...
Wydaje mi sie, że przechodzi skok rozwojowy, zgodnie z TYM wykresem to by sie zgadzało.

Antoś chyba własnie przechodzi skok 12-tygodniowy.... Zachowuje się jak 3-miesięczny maluch, a nie jak 4-tygodniowy (biorąc pod uwage jego wcześniactwo).
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Biedna
Nie dziwie ze mogłas w depreche wpasc. Ale super ze jednak z twom zdrowiem wszystko OK i najwazniejsze ze masz Antonia
Ja mialam zdiagnazowane PCO (pryszcz w stosunku do ciebie) ale była obawa ze niebede w ciazy. pogodziłam sie z tym i w sumie pare m-cy nie zabezpieczalismy sie. Ale pewnego razu sie udało i mamy teraz superancka ZUZIE która teraz kima ale zaraz bedzie pewnei pobudka bo zbliza sie czas na buteleczke

Wierz mi, po rezonansie magnetycznym, robionym z powodu silnych migrenowych blow glowy w ogole nie było mi wesoło . Guz był ciut mniejszy niż wielkościowa granica pomiędzy leczeniem operacyjnym i farmakologicznym. No i ja uparłam się, że chcę jednak zacząć od tabletek.
PCO również jest paskudne
Najważniejsze jednak, że mamy swoje pociechy!
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Mariolu a Antonio od kiedy tak ładnie (długo) śpi? No zazdroszcze
dokładnie od czasu, gdy skończył dwa miesiące i jeden tydz ień . Jednak to sprawa indywidualna, moja znajoma, ktora urodzila w tym samym czasie co ja mówi, że jej dziecko przesypia 3-4 godziny.
Stary 2009-08-21, 20:09   #749
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja mam taką słabą lampkę z unoszącymi się drobinkami, daleko od łóżeczka Kubusia.

Myślę, że spokojnie na boczku możesz Go zostawić, najwyżej zabezpiecz plecki jakimś wałeczkiem, żeby mieć pewność, że się nie przekręci. Poza tym czytałam, że w nocy nie jest konieczne dawać do odbicia, bo dziecko jest odprężone i łyka mało powietrza.

Ja ważę tyle, co przed ciążą i chodzę już w starych jeansach
to dzis ja mam problem z wyobraznia... jakie drobinki, jak sie unosza? bo ja juz sobie wyobrazam niezly kosmos

Laura mimo ze jest odprezona w nocy to tak łapczywie ssie kora ze lyka powietrze.Zartobliwie mąż mówi do niej zeby psa nie wołała tak glosno jej to wychodzi.
Dzis w nocy znowu zalała mamie dekolt.Poszlo, az milo.Koszula do prania,ja do kąpania ok 3nad ranem.

Zzdroszcze po stokroc.
Kiedy ja wejde w swoje ciuchy...Bog jeden wie...

Cytat:
to jest dobre pytanie
jak to przeczytalam to wybuchnelam takim gromkim smiechem ze nie moglam sie opanowac...
a wszystko za sprawa mojego męża ktory dzis odstawil mega numer...

Kapiel byla dzis wspolna.Sama zawsze wszytko sobie przygotuje a dzis jak męża mialam na podorędziu to go co chwile po cos wysylalam.Przynies pampersa, podaj to, wylej wode itp,az do momentu az poprosilam go zeby przyniosl wacik namoczony woda(do umycia buzi) bo jakos woda z wanienki jej twarzyczki nie myje.To chyba moje zboczenie przekladam na coreczke bo sama nie znosze myc buzi byle czym...
A mąż w łazience dla zartu mowi..."namocze jej woda termalna" (vichy) a ja mu na to "ok"
Ale swiecie bylam przekonana ze zartuje, jak w milionie innych sytuacji gdzie zartuje i udaje ze Laura jadla z nim obiad, ze cos tam jej smakuje, ze posadzil ja na motor i takie tam bzdury...
Ja jej wytarlam tym buzke, bedac przekonana ze to woda, az na policzku nienaturalny bąbelek jej sie zrobil(ze zwyklej wody taki ciezko zeby sie zrobil)
Pytam go "czy on naprawde ta woda termalna to nasaczyl" a on z pelna powaga" no tak,przeciez pozwolilas"
I biegiem woda, juz ta z wanienki kilkakrotnie malej buzinke przetarlam i na sucho , smiejac sie na maxa... myslalam ze popuszcze
taki stary osioł no, miesiecznej coreczce Vichy serwuje w koncu woda to woda
Potem lecial czytac co zawiera i mowi spokojnie kochanie jest hypoalergiczne itp...

Wiec tu odp na pyta czym smarujemy a na powaznie smaruje jak idziemy na dworek nivea od pierwszych dni.

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-08-21 o 20:13
Stary 2009-08-21, 20:39   #750
Cassandra 23
Zakorzenienie

Laurka chce od maleńkiego używać dobrych kosmetyków
Wydaje mi sie, że ta woda by jej nie zaszkodziła ale pewna nie jestem na 100%

Pytanie do mam karmiących mlekiem modyfikowanym. Jakie kupki robia wasze maluchy?
Kuba robi codziennie zieloną. A ostatnio to juz jest taka ciemniejsza zieleń. Chociaż dzisiaj zrobił tez taką zółtą. Już nie wiem czy to dobrze. Wszedzie czytam, że Nan ma duzo żelaza i to jest normalne.

Dzisiaj odkryłam nową zdolnośc Kubcia. Jak dałam mu swoją ręke, złapał mnie za kciuki i chciał sie podnosic z leżaczka. Normalnie podnosił głowe i tułów, co prawda na krótko ale dość wysoko. A jak mnie mocno oscisnął za palce. Siłacz mój mały
Jest taki pocieszny, zakochyje sie w nim coraz bardziej
Ten jego usmiech jak sie rano budzi i mnie zobaczy Serce sie raduje
Teraz smacznie śpi. Wykapany, naoliwkowany, najedzony.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości